Nadal po 12 letech ovládl Peking. Ve finále smetl Kyrgiose

8. 10. 2017, 15:19
Aktuality 129
Rafael Nadal po 12 letech vyhrál turnaj v Pekingu. Ve finále porazil jednoznačně 6-2 6-1 Australana Nicka Kyrgiose a získal 75. titul, z toho šestý v letošní sezoně.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Nadal hrál deváté letošní finále a získal šestý titul, což se mu naposledy povedlo v roce 2013. Stal se v tomto ohledu nejúspěšnějším tenistou sezony a odpoutal se od pětinásobných letošních vítězů Švýcara Rogera Federera a Němce Alexandera Zvereva. Příští týden se všichni tři setkají na turnaji Masters v Šanghaji.

Kyrgios senzačně porazil Nadala v roce 2014 v osmifinále Wimbledonu, což bylo poprvé a do dneška naposledy, kdy hrál proti tenistovi z prvního místa žebříčku. Dnes ale dvaadvacetiletý Australan neměl proti rozjetému Španělovi šanci a druhý titul v kariéře nepřidal.

Zároveň Kyrgios zůstává posledním hráčem, který letos Nadala zdolal na ATP Tour. Po čtvrtfinálovém vyřazení v Cincinnati totiž slavný Španěl ovládl US Open a nyní triumfoval v Pekingu, má tedy na kontě dvanáct vítězství za sebou. V prvním kole v Číně přitom proti Francouzi Lucasi Pouillemu čelil dvěma mečbolům.

"Už v prvním kole jsem měl štěstí. Ale v dalších zápasech jsem se neustále zlepšoval a dnes jsem předvedl svůj nejlepší výkon. Je skvělé, když se to takhle sejde právě na finále," řekl Nadal, který se vzájemné bilanci s Kyrgiosem ujal vede 3-2, na tvrdém povrchu Australana porazil poprvé.

• ATP 500 PEKING •
Čína, tv. povrch, 4.089.265 dolarů
nedělní výsledky (08. 10. 2017)
• Dvouhra - finále •
Nadal (1-Šp.) - Kyrgios (8-Austr.) 6-2 6-1
• Čtyřhra - finále •
Kontinen/Peers (1-Fin./Austr.) - Isner/Sock (USA) 6-3 3-6 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

129
Přidat komentář
Stan_Borowitz
jak motorová myš. Nevím, co by se muselo stát, aby tu světovou jedničku do konce roku neudržel.
Reagovat
smazaný uživatel
Udrží jí nejen do konce roku, ale nejmíň do léta, skoro to vypadá, že zase jen nějaký zranění nebo zmrtvýchvstalý Djoker ho mohou v příštím roce zastavit, aby byl na trůnu "jen" ten rok :).
Reagovat
Franky
zraneni?...chcel si napisat dalsi cistiaci proces od dopingu...
Reagovat
smazaný uživatel
Že tě tahle ubohá trapárna baví, to máš vždycky schovaný v záloze co..když to s Nadalem po Kanadě a Cinci vypadalo špatně tak sis vystačil s posměšky, jakej to je neumětelskej loser, kterýho si každej dává. Hle, začne dominovat a tak je nutný ho zas okamžitě začít obviňovat z dopingu a všelijak ho očerňovat, seš trapnej přízemní ubožak, nic víc.
Reagovat
Franky
To ze dopoval/dopuje sme tu vedeli seci uz davno...tak ako cela ATP len je to take verejne tajomstvo pre vas zarputilcov aby ste mohli kludne spavat pod plagatom svojho idola...ale to nemeni nic na fakte ze na rychlejsich povrchoch jeho kvalita rapidne klesa
Reagovat
Krisboy
Seci (jestli to teda znamená všichni) to rozhodně neví.
Reagovat
Mayo
Fuha, odvážne tvrdiť, že tak dlho zotrvá na jednotke ale bodaj by si mal pravdu.
Reagovat
turista
Do konce roku Rafa pozici No1 v pohodě udrží. Opotřebovaná tělesná schránka mu funguje dobře. Vyhrává s přehledem na hardech, Federer a ostatní už mu dělají jen kompars. V příštím roce to bude mít těžší. Vrátí se marodi a Novak Djokovič po něm půjde jako zběsilý.
Reagovat
tito
Roger hraje v Šanghaji, pravděpodobně v Paříži, určitě v Basileji. S TM může získat až 4000 b. Nevím, ale ještě není rozhodnuto. Uvidíme, jak dopadne stávající turnaj. Roger by měl projít do SF, u Rafy si nejsem jistý.
Reagovat
Stan_Borowitz
Roger už nehraje zdaleka tak dobře jako na začátku roku, může klidně prohrát jak se Zverevem, tak opět s JMDP.

V hale by to mělo být lepší, ale ten náskok už podle mne nestáhne.
Reagovat
Franky
Gratulujem prepotenemu nadalovi ktoreho telo po 2gemoch sa zmenilo na stroj ktory vstrebava nepovolene latky v tele a vysledkom toho je aj extremne potenie...nevraviac o tom ze Xisca si s nim nevrzla od Australie...
Reagovat
insanezy_
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si ale blb, co dodat..
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl, duševný mrzák. Ako len može ísť človek takto nízko. Zaujímavý sociálny prípad..
Reagovat
smazaný uživatel
A urážet někoho přes osobní život je to vůbec největší dno.
Reagovat
Franky
rafaking od teba to este berem ale ze troll seckeho trollingu na TP tu ide o dusevnych mrzakoch a soc. pripadoch pisat :D ten zebrak dusevny co este aj na LC kedy Fedex s Rafom si padli do narucia po vitazstve timu Europy zacal rozpravat ze je to trapne divadlo a o nic nejde cele je to fejk...tak toto je uz v prdeli...end is near priatelia! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Když už nevíš kudy kam tak vytáhneš doping, zoufalče, ale bez důkazů se můžeš jít akorát klouzat, kdyby něco bral tak by to bral i v letech 2014-16, s tím se smiř.
Reagovat
Franky
o tom sme sa tu uz bavili par mesiacov dozadu kym tvoje konto este bolo vo hviezdach W12 a jeho uzitie latok ktore udajne berie na 'predpis' doktora...da sa to aj zistit sam Rafa to priznal aj ten dovod pre vynechanie zvysku sezony bolo prve dni zahmlievane..
Reagovat
smazaný uživatel
Žádný doping nikdy nepřiznal, řekl, že je kompletně čistý, to je podstatné, nevím co potřebuješ slyšet víc. Jinak doping i kdyby tam nějaký byl nevede k lepším tenisovým výkonům jak dobře víš, ty stojí na něčem jiném. Jinak já odmítám podezřívat kohokoli bez důkazů, jako teď s Djokerem, taky samá podezření, odmítám.
Reagovat
stopan
nie doping nevedie k lepsiemu tenisovemu vykonu kdezeby, je zvlastne ze 31 rocny hrac, ktory ma vlekle problemy s kolenami sa zazracne vyzdravel a beha ako keby mu nic nebolo, po zavedenia biopasov, nadal dva roky posobil na kurte dojmom unaveneho zrebca, ktorý evidentne nestihal v zapasoch s top hracmi, tento rok beha ako 25 rocny a ma plno energie v sebe, kazda podporna latka zvysuje vykon a znizuje unavu.
Reagovat
Franky
Na tie jeho fejkove kolena som uz aj zabudol
Reagovat
smazaný uživatel
Jaké fejkové kolena?
Reagovat
smazaný uživatel
Dva roky byl prostě z formy, běhal prakticky stejně hodně, ale bez efektu, samý chyby, bez koncepce, prostě krize, ony to ale nebyly dva roky, spíš úseky, např.na podzim 2015 hrál velmi dobře na svý halový poměry, no a na jaře 2016 už to byl na antuce skoro zase on až přišlo zranění, takže nevím o čem mluvíš. Jinak s těmi koleny chceš říct co, že jejich regenerace snad byla unfair? Že nelze využívat moderní medicínu k nápravě chrupavek apod.?
Reagovat
Franky
jasne preto skoro kazdy sportovec co ma problemy s kolenami ide na operaciu (vid futbalisti atd...) iba Rafovi sa zazracne vyliecili :D
Reagovat
smazaný uživatel
A jak mu tedy ty kolena vyléčili? Kde vidíš tu nepovolenost v tomhle to mi pověz ať se pobavim..
Reagovat
Franky
Trosku rozmyslaj kamarade :) ty nato prides bazantik verim ti ;)
Reagovat
turista
Léčení opotřebované páteře a kolen není žádný doping. Sir.Andy léčí bolavou kyčel jistě podobně, ale zatím se to nedaří.
Reagovat
Franky
Jesis maria vy ste taky naivisti...Rafa ziaden problem s kolenami nikdy nemal!! Fake! Tie pauzy boli len dopingove nutene cistky...
Reagovat
Mayo
Doping musí byt.
Reagovat
smazaný uživatel
Grandslamy - IIII
Masters - IIII IIII
ATP 500 - III
ATP250 - II
Olympiáda - I

Zaujímavé, ze Rafa prakticky celú kariéru vynecháva 250, aj mimo svoj najlepší povrch. Andy Murray ziskal na harde napr 33 titulov, no vyše tretinu na úrovni ATP250...
Reagovat
Franky
selektivne vnimanie plus vybratie hraca ktory mu sedi do statistiky...ach ty crooky bastard
Reagovat
smazaný uživatel
Socka. Ale anglicky hovoriaca socka :)
Reagovat
Franky
Diky brasko ;) ale nesom si isty ci petrzka patri medzi luxusne lokality v BA ty smotanka :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pozri ceny bytov. Petrzalka je s Ruzinovom topka. Ale chápem, ze za tú cenu si kupis na východe 10 chatŕč :)...Vyrastal som tam a je to skvelé miesto pre zivot, našpor si a príde pozriet..
Reagovat
Franky
Taze ty byvas v podstate na urovni basternaka s ficom :D ach ty kecalek :D uz som min 20x bol v perrzke a nic moc blok na bloku jak u nas furca...pracujuca trieda tam zije ty dphackar :D
Reagovat
fialka
prosím vymeniť titulnú foto. Všade je už s pohárom a na TP rovnaká ako pri článku

http://www.tenisportal.cz/zpravy/nadal-v-pekingu-oplatil-dimitrovovi-lonske-vyrazeni-a-vyhral-i-9-letosni-semifinale-21826/
Reagovat
fialka
http://www.imagehosting.cz/images/dlnwaxpx0a.jpg
Reagovat
fialka
http://www.imagehosting.cz/images/dlnwbqaw0a.jpg
Reagovat
fialka
http://www.imagehosting.cz/images/dln9kmpxca.jpg
Reagovat
a.magerova
A já prosím, aby si konečně vyměnil Rafa wimbledonský pásek u hodinek, už ve Wimblu mě to štvalo, ale proč to má furt nechápu... :-/

https://usatftw.files.wordpress.com/2017/06/ap_aptopix_france_tennis_french_open_91608134.jpg?w=1000&h=600&crop=1
Reagovat
fialka
On také prkotiny nerieši. :)
Reagovat
a.magerova
Dělá hodinkám za desítky miliónů špatnou reklamu, s takovou si je nekoupím... :-P
Reagovat
babolat.cz
co ti na tom vadí?
Reagovat
Frantz
Jen vysírá..
Reagovat
a.magerova
Takové jakože málo ladivé - žádné tón v tónu... ;-)
Reagovat
a.magerova
http://www.xy1.cz/695a9
Reagovat
smazaný uživatel
hodinky su dnes uz neprakticke,vsetko mam na mobile,aj kalkulacku:)
Reagovat
a.magerova
Je to druh šperku... navíc... pokud jdeš na nějakou zkoušku, je dobré je mít... mobil zakázán a jak si rozložíš čas, když nemáš žádný časopřístroj po ruce... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
https://youtu.be/YnJHjwWpOvg?t=307
Reagovat
smazaný uživatel
ale sakra mas pravdu,aj pri sachu je mobil zakazany,musim ho vzdy vypnut,vtedy by sa rolexy zisli,to ma nenapadlo:)
Reagovat
a.magerova
http://www.xy1.cz/m3c5m
Reagovat
babolat.cz
nádhera
Reagovat
a.magerova
Jj ty se povedly, klidně bych je i nosila... :-))))
Reagovat
brixner
Koukám, že v Asii dávájí vítězům fakt veliké poháry!
Rafa jede na vlně, kdo ví, zda letos neudělá díru i na turnaji Mistrů!
Opravte mě, ale - má už Rafa titul z turnaje Mistrů? Nechce se mi to hledat, čistím houby :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Neexistuje turnaj, ktorého by sa dobrovolne nezucastnil viackrat, nez Turnaja majstrov :)
Reagovat
Franky
je to logicke kedze proti top 10 nic moc...uz sa mu tam pravidelne nechce chodit pre naklady...
Reagovat
smazaný uživatel
Nic moc jasně, proto má proti všem top hračům s výjimkou Djokoviče a v minulosti Davyděnka vysoce pozitivní H2H, panebože, to snad nemůžeš myslet važně tyhle kecy..
Reagovat
smazaný uživatel
Proti hráčům první desítky letos když vynecháme Federera:

vs Djoker 1:0
vs Wawrinka 1:0
vs Thiem 3:1
vs Zverev 2:0
vs Raonič 1:0
vs Dimitrov 2:0

Tak vypadá nic moc?
Reagovat
Franky
Djokera Wawru a Raonica kludne pust tito su uz mimo tuto sezonu...Na TM mozno nepoleti ani Dimitrov...tym padom sa otvaraju iny hraci ktory su indoorovo lepsie vybaveny...navyse je tam stale Fedex a ked ho nebude trapit chrbat tak by Rafu nemal k titulu pustit...uvidime
Reagovat
smazaný uživatel
A kdo jsou ti lépe indoorově vybavení co tam budou, třeba Goffin?
Reagovat
Franky
Mozno aj Goffin, Cilic by mohol byt jedovaty, Zverev...
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Nadal zahraje jako ve finále Pekingu tak tentokrát TM vyhraje.
Reagovat
Franky
we shall see...we shall see ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Já tomu věřím, i kdyby ale nevyhrál tak mi bude stačit, že postráží první místo a to aspoň do léta, TM bude jen hezká třešinka, podstatnější bude Austrálie a další FO :).
Reagovat
Franky
V australii uz bude dominovat djokovic...pokial bude povrch ako pred rokom budem verit aj mladym puskam
Reagovat
a.magerova
Nemá.
Reagovat
Dobry-den
Konkurence spí, takže může vyhrávat i průměrák za zenytem :-(((
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, třeba na FO to byl zcela typickej průměrák za zenitem, kdyby měli bývali Djoker, Wawrinka, Thiem nebo Ferrer formu tak si ho natřeli na chleba, jistá věc :).
Reagovat
Dobry-den
PŘESNĚ TAK!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, on je vždycky tak nezaslouženej vítěz, v tom případě ale i Roger :).
Reagovat
insanezy_
Zbytečný reagovat na retardovanýho trolla :)
Reagovat
stopan
no troll netrol, nemozes tvrdit ze french open 2017 alebo nebodaj US open 2017 boli turnaje snov a ze nadal porazal superov top kalibru, na us open sa tusim ani nestretol s hracom svetovej desiatky, takze niet o com, mladych zaujimaju skor zarobene prachy ako herny progres, su typickym vyplodom tejto rozmaznanej doby.
Reagovat
smazaný uživatel
Medzi FO17 a USO17 ti tam chýba W17.

Si zabudol, že?..

:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby platilo co říkáš, tak by nezaslouženě vyhráli všechny turnaje nejen Nadal, ale i Federer, tak to ale není, skoro všichni se min.v případě FO shodují, že ani Djoker v nejlepší formě by ho letos nedal, to byly skvělý výkony, jinak loni zase neměli konkurenci Djoker a Murray, takže stejně tak můžeš snížit jejich tituly, nikdo z nich si to ale nezaslouží, u mladých to není jen o penězích, prostě na to nemají a tečka.
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš bys měl přijmout to, jak jsou Nadal, Federer a Djokovič vyjímeční, vyjímečnější než byly i předchozí generace, svou neskutečnou výkonnostní stabilitou, nikdo se jim dlouhodobě nemůže rovnat, tak to prostě je a víc se v tom nemá smysl šťourat :).
Reagovat
Frantz
Já třeba tvrdím, že letošní FO byl turnaj snů - Rafu tam nikdo nedostal ani do stavu 4:4, hrál tam takřka bezchybný tenis!
Reagovat
stopan
na zaklade coho si na to prisiel? pri absencii konkurencii by aj Murray vyzeral ako tenisovy boh.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ako to, ze ten Murray ten RG nevyhral, ked tam teda nebola ta konkurencia?..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka tam i tentokrát hrál velice dobrý tenis, přesto dostal ve finále naloženo jak učedník, Nadal tam hrál skvěle jako ve svých nejlepších časech, rozhodně daleko líp než tam loni hráli Djoker a Murray, loňský ročník RG byl slabší než ten letošní z hlediska výkonů finalistů.
Reagovat
turista
To si nemyslím. Djokomurárny možná nebyly pro diváky tak atraktivní jako zápasy Rafy a Rogera, ale čistě tenisově nezaostávaly ani o milimetr. Novak se s Rafou mnohokrát setkali v plné formě. Jednou vyhrál Rafa, jednou Novak.
Reagovat
atptour
Neschopný primitive,ty ale musíš mít těžký život, co? Moc se ti toho v životě zjevně nepodařilo a závidíš. Chce to umět ocenit schopnosti druhých, ať už jim to přeješ, nebo ne.
Reagovat
Dobry-den
Klasika od Nadalovců bez argumentů. Jenom mi tím dáváte za pravdu ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
A konkurence jistě spala i v letech 08, 10 a 13 že :).
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak dobrej to průměrák co postoupí do finále 23 GS a vyhraje 30 Masters :D.
Reagovat
Dobry-den
Sorry, ale jsi úplně mimo. Já přece nezpochybňuji jeho předchozí úspěchy.

Věta 'Konkurence spí, takže může vyhrávat i průměrák za zenytem :-(((' je reálné zhodnocení současné situace v mužském tenise, tak nechápu co se taháš roky 2008 apod. To je fakt úlet :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže on není za zenitem, na FO hrál jako v nejlepších letech a v Asii nezahrál takhle dobře dokonce nikdy předtím, ne, on skutečně není za zenitem když rozebere ne maděru Kyrgiose ve formě na hardu a Wawrinku a Thiema na antuce.
Reagovat
atptour
Kdo neuzná něčí výhru po skvělém vykonu a hledá cokoliv, aby to zneuznal, je prostě primitiv a neschopný člověk. A propo uznávám jak Nadala, tak Federera, tak Djokovice. Tedy ty tři nej posledních 10-15let.
Reagovat
babolat.cz
Po Laveru Cupu se zdá, že nesmiřitelné tábory RafaFans a FFF zakopaly válečnou sekeru...:-)
Reagovat
Krisboy
Kéž by...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale neblázni...Fanatici pokrytecky mlčia a diskusiám sa vyhýbajú. Nemajú arsenál, nemajú nič. V prípade Rafovej prehry by to tu bol samý Franky, Petrik,Tajtrlík a pod...
Reagovat
Tuttovka
Tak každý zápas se nemůže povést a občas máš prostě horší den. Nadal dokázal včerejší výkon ještě vylepšit, ale Nick to neustál. Je to asi jako s Thiemem. Jeden den polobůh a druhý den hraje nic moc. Semifinále byly lepší než finále, ale titul se počítá :). Popravdě si myslím, že Rafa vyhraje i Šanghaj, byť jsem z gangu úhlavního soka :D.
Reagovat
smazaný uživatel
2 turnaje za 2 tyzdne, cestovanie, 10 zápasov za 12-13 dní, to nie je sranda...Je celkom bežné, že po vyhranom turnaji vypadne víťaz nasledujúci tyzden skoro...Navyse tazký zreb. Uvidíme, bodaj by si mal pravdu.
Reagovat
babolat.cz
a i kdyby ne, tak se nic neděje-priorita je jasná -Turnaj mistrů
Reagovat
smazaný uživatel
Sledujem najma koncoročnú jednotku...Ale ten TM by bol čerešnička na torte, veď prečo nie :)
Reagovat
Marduch
Nemyslím, že "Nick to neustál". Rafa hrál prostě až neskutečně dobře. Tvrdě, rychle, bezchybně, s jedovatými úhly z BH a v defenzivně ultra-odolně.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, na betonu je teď ve formě jako v r.2013, dost možná i lepší, v Asii takhle dobře nikdy nehrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa válí už i v halách, gratulace :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ale Peking není hala, jsem jeho velkej fanda, ale až vyhraje TM tak teprve uznám, že vyhrává i v halách, chce to i pokoru :)
Reagovat
EllNino
dneska byla zatažená střecha
Reagovat
Herbert_Hoover
Dočasné halové podmínky se nevyrovnají těm trvalým.
Reagovat
smazaný uživatel
Zase je ale fakt, že Kyrgios, Isner a Dimitrov jsou hrozbou stejně tak na outdooru jako na indooru, když mají den, Nadal musí mít skvělou formu když vyhrál a tak jasně, s takovým výkonem by i TM měl vyhrát.
Reagovat
Nola
Rafa poklona, gratulka rafafans, takto vyzera NO1, damy by si mali vziat priklad
Reagovat
smazaný uživatel
Čo sa dám týka. Niekto na poste jednotke byť musí. To je matematika, nedá sa to oklamať..:)

Byť šampiónom na poste jednotky, to je tá pridaná hodnota...
Reagovat
janek_da
Nemusí být.
https://en.wikipedia.org/wiki/Art_competitions_at_the_1932_Summer_Olympics#Music
Reagovat
peggy
Rafo,vratil se vykon jako v roce 2008 pri zisku zlate na OH.
Reagovat
peggy
Rafa,Vamos,Vamos.Rafo to byla Tvoje fantasticka hra.
Reagovat
Hypertac
Dneska téměř bezchybný výkon. Jen tak dále. Ještě by to chtělo ten turnaj mistrů....
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Padme
Nestihla jsem to ani zapnout a už byl konec... :)
Reagovat
mahycek
Viděl jsem, jak včera semif. tak dnes finále. Utvrdil jsem se, že Grigorov včera úplně očekávaný 3 set kde to měla být pořádná řež, tak se nekonala. Dnes, skoro to samé. 2 set, aby Kyrgios zabral a pořádně prověřil Nadala, tak nic. Mám fakt dojem, že hráči, jako Nick, Grigor, Miloš a někteří další, jsou hráči na baterky. Pár kol a pak vyhoří a zneváží zápas, který by měl být vyrovnaný. Asi ještě nedospěli a možná už vůbec nedospějí. Je to v pr.eli, myslím s těmi nástupci mezi absolutní čtyřku. Tím nesnižuji Nadala, ale Nick je flegmouš. Má na to, ale nikdy nebude č. 1.
Reagovat
insanezy_
Vamos
Reagovat
smazaný uživatel
King Rafa Nadal ever!!!
Reagovat
fialka
Veľká gratulácia, radosť obrovská. Dúfala som, že vyhrá, ale že tak jednoznačne mi ani vo sne nenapadlo. Hral výborne a Gyros ťažko neunášal. Hlavne tie krízové chvíle na začiatku duelu ho položili. Bol nasadenou osmičkou, treba ho oceniť a finále je úspechom.
Rafa, vamos!
Reagovat
babolat.cz
Neskutečné, jak za mlada, co jak za mlada, možná mnohem lepší. Vynikající pohyb, to ti mladíci ani neumějí, takhle bojovat a pohybovat se. Ono jim vlastně stačí ,co si vydělají, proč se nsažit více! Roger a Rafa skutečně legendy!
Reagovat
a.magerova
Pro někoho je to jen velmi dobře placená práce a podle toho to taky vypadá... a jiní např. Rafa s Rogerem mají tenis rádi a hrají pro radost a vítěznej pocit a taky je to poznat!!!

P.S. To bylo na finále málo lidí, že se Nick nevyhecoval?
Reagovat
tito
Pouille, Kchačanov,Isner, Dimitrov, Kyrgios. Vyjma prvního zápasu bez problémů. Dnes o tři W méně než Nick, poloviční počet UE, 12 oproti 4 brejkovým možnostem. Zvláště si cením posledních dvou zápasů, vcelku bezproblémový průběh finále potěšil. Vamos!
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos..:)
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
kada.tom
Rafa učitelem, Nick žákem.

Gratulace Rafovi :-)
Reagovat
turista
Takhle bych to neřekl. Spíš to Nick nezvládl v hlavě. Některé jeho chyby i na síti byly velmi laciné.
Reagovat
smazaný uživatel
Fantastický, beštiálny Nadal. Dnes to bola z jeho strany velká oslava tenisu. Kyrgios dnes od zakladnej čiary, viac než solídny, ale na Rafu to bolo sakramentsky málo. Nadal tradične skvelý FH...Ale ten pohyb!...Nový BH, a vylepšený servis...Rafael Nadal je dnes naozaj lepším, komplexnejším hráčom a pre fans skoda, ze Austrália začína až za 3 mesiace...

Rafael Nadal si tak pripísal cennych 500b a je naozaj blízko, aby sa hrac, ktory bol skvelý ako junior ale predpovedali mu skorý koniec a ustup z pozicii stal najstaršou koncoročnou jednotkou v historii tenisu, min co sa open ery týka. To sú tie paradoxy hejteri, ze áno :)

Apropos, po dnešku.

Nadal je drzitelom rekordu v pocte titulov ATP500 - Done
Spoludrzitelom rekordu v pocte titulov ATP1000 - Done
Grandslams - still in progress..

Fantastický 18 titul z hardu, ked sa nemylim. Este dva tituly z hardu a stane sa definitivne prvym hracom velkej trojky s min 20 titulmi z oboch majoritných povrchov!...Velká vec. Bol by druhým po Ivanovi Lendlovi.
Reagovat
Franky
Gratulujem prepotenemu nadalovi ktoreho telo po 2gemoch sa zmenilo na stroj ktory vstrebava nepovolene latky v tele a vysledkom toho je aj extremne potenie...nevraviac o tom ze Xisca si s nim nevrzla od Australie...
Reagovat
Franky
omyl...to nemala byt reakcia na tvoje bullsh*ty prepac trollko
Reagovat
smazaný uživatel
Já vim, že se ti čte moc špatně, že bude nejstarší jedničkou po konci sezony v historii, ale tak se s tim smiř, to je jediný, co s tim můžeš dělat kamaráde :)
Reagovat
Franky
tuto vetu si hodim do 'sejfu' a este o nej budes pocut kamarade ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jakože Rogi skončí příští sezonu na čele, tomu fakt věříš?
Reagovat
Mayo
Glory Glory Rafa Nadal!
Reagovat
Mayo
Na antukara spokojnosť (:
Reagovat
D@nny
Rafa dnes skvely vykon.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist