Nadal podstoupil závěrečné testy. Rozhodnutí o US Open padne do pátku

12. 8. 2014, 13:24
Aktuality 58
Rafael Nadal dnes absolvoval závěrečné testy zraněného pravého zápěstí a po sundání ortézy začne ruku zatěžovat. Nejpozději do pátku se pak rozhodne, zda na US Open poletí, nebo ne.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal si pravé zápěstí poranil koncem července během přípravy na americké betony a druhý den se po sérii vyšetření odhlásil z turnajů Masters 1000 v Torontu a Cincinnati, kde měl obhajovat tituly.

Lékaři světové dvojce doporučili dva až tři týdny klidu a pro španělského tenistu začal závod s časem, neboť zranění si přivodil necelé čtyři týdny před US Open. Levou rukou hrající Nadal však na Mallorce může i nadále pokračovat v tréninku - s ortézou na pravém zápěstí se vyhýbá pouze obouručnému bekhendu - a stále se tak udržuje v kondici.



Testy z minulého týdne navíc ukázaly, že se ruka hojí podle plánu a naděje na účast ve Flushing Meadows není malá.

"Být tam (na US Open) je mým snem a budu na tom pracovat," řekl Nadal v pondělí během slavnostního otevření tenisového klubu v rodném Manacoru. Dnes v Barceloně absolvoval závěrečné testy, které měly odhalit, zda se drobná prasklina v zápěstí zhojila.

"Pokud bude ruka v pořádku, tak budu muset ještě zjistit, jak se budu cítít během tréninku. A v pátek, nebo nejpozději v sobotu udělám konečné rozhodnutí," oznámil čtrnáctinásobný grandslamový vítěz. "Času je málo a my musíme čekat, zda je to dobré, nebo ne," dodal.

Podle prvních zpráv španělských médií testy nejlépe nedopadly a Nadalův manažer Benito Perez-Barbadillo ale informace označil za nepravdivé a dodal, že se Nadal rozhodne ve čtvrtek, nebo v pátek.

Nad Nadalovým startem v New Yorku tak stále visí otazník. Španěl loni na US Open triumfoval po finálové výhře nad Novakem Djokovičem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

58
Přidat komentář
slacker
a jake testy se jedna? antidopingove?
Reagovat
Cico93
noo jasne
Reagovat
Mayo
už hrá aj JWT (:
Reagovat
a.magerova
Jo a už i Jo prohrál 1.set, má štěstí, že mám Michala ráda.
Reagovat
Mayo
ešte oslavuje kanadu :D
Reagovat
a.magerova
No právě, bylo by lepší, kdyby ty oslavy nechal na mně, tak je on unavenej a já nevyslavená :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě aby ne, Doktůrek je frajer :-)
Reagovat
Mayo
hlavne, že sa čo čítam komentáre na fb ľudia tešia, že nebude...toľko škodoradostných komentárov môže mať fakt len on...nepochopím mať radosť z takéhoto niečoho...neviem čo je na tom dobré ak turnaj príde o takého hráča
Reagovat
Cico93
ani nečítam tu spodinu na fb radšej, by ma porazilo.
Reagovat
smazaný uživatel
To je prekvapenie..Boh vie z akého tábora tí ľudia sú..
Reagovat
Roger_Federer
Ano, vsichni fans Federera nenavidi Rafu..kolik mas roku?
Reagovat
Cico93
to ano, to nemusia byť Federerfans, poznam kopu ľudí čo tenis sledujú jedným okom, ale v jednom majú jasno...nenávidia Nadala bohužiaľ.
Reagovat
slacker
JA nenavidim Nadalovy brainless ultrafans ;-))
Reagovat
smazaný uživatel
ja nenavidim fb... Rafa snad bude hrat...
Reagovat
smazaný uživatel
Dobré je na tom to, že se právě uvolnilo jedno místo v semifinále a tak tam místo "ohraných" tenistů budou třeba jen tři ohraní tenisté a k tomu jeden neohraný... ale chápu, že lidé, kteří fandí jenom top tenistům (a pak pár kundám, že Cico :D ), to nepochopí... glory hunteři
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak radši dodám, aby tu někoho neklepla pepka, že mi je Rafa vcelku ukradený a žádné zranění mu nepřeju...
Reagovat
smazaný uživatel
Testy musia dopadnúť dobre, potom sa za pár dní musí cítiť dobre na tréningu..Je tam proste strašne veľa nutne splnených podmienok a strašne málo času..Osobne neverím, že sa Nadal turnaja zúčastní a zrejme by to nebol ani dobrý nápad..

Je tomu len rok a pol, kedy musel Nadal pre zranenie obetovať dva GS a už v roku 2014 sa história zopakovala..Dva GS zo štyroch zmarené zranením, to je pech..
Reagovat
smazaný uživatel
To není pech. To je důsledek náročného stylu hry s dopadem na tělo hráče.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné, zranenie pravej ruky ľaváka je toho dosledkom..To už áno.
Reagovat
MarcelPersch
podle mě to Rafa riskne i přes doporučení lékařů, aby nehrál ...
Reagovat
smazaný uživatel
Práveže si myslim, ze Rafa je ten typ, ktorý ak sa nebude citit na 100% konkurencieschopný, tak na turnaj nepojde, hoci mu lekári dajú zelenú..

Spaniel: Pochopitelne, ze nehra..Ak by hral jednoručný BH, tak lavé zapastie by pretazoval, takto mu pravá pomáha, je to úspornejsi rezim..
Reagovat
spaniel
Zranil se pri tréninku, takze to asi ma neco do činění s tenisem...
Pokud vim, nehraje jednorucni bekhend.

Delas jakoby pravou ruku nechával doma.
Reagovat
Roger_Federer
Vzdycky to ma co docineni z tenisem..i kdyby se mu to stalo pri jizde na kole.:), zanet muze dostat do ktereho koliv zapesti, natahnout si slachy taky, jiste ze to ma primou souvislost z opotrebenim jeho tela v dusledku narocne a silove hry..
Jenom Forehend se bude nesmyslne dohadovat o cokoliv, protoze to je egoista, ktery nepripousti nic nez svoji verzi videni veci.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tebe chýba zdravý rozum, kamarát..

Zranenie pravého zápastia kvoli opotrebeniu?..A preco si teda nezranil lavé, ked ho namáha omnoho viac?..Proste to nemá logiku, ako vacsina tvojich argumentov, opat raz štíš proti vetru..
Reagovat
Roger_Federer
Hraje Nadal tenis, sportuje?, jaky je jeho styl? Lehkost a ladnost nebo mlaceni a tvrdost a drina?. Kdyz nastupuje do zapasu, nebo trenuje, nebo je v posilovne, nebo plave...atd. pouziva u toho "cele telo", nebo prave zapesti nechava ve skrince v satne a to tim padem za poslefnich 20 let neopotrebovava ori hre?Ja nevim jestli mu ruplo v zapesti kdyz si varil veceri, nebo si umyval zada, ale z klidem tvrdim, ze jeho telo vcetne praceho zapesti doststava podstatne vetsi zahul nez to tvoje..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokial si myslís, ze ten co hrá iným, trebars ladnejším štýlom, než Nadal a je pravák a svoje pravé zápästie šetrí viac, tak ti mozem len pogratulovat k tvojmu názoru..:)
Reagovat
Roger_Federer
Ano to jiste vyplynulo z toho co jsem napsal..kdes to vycetl?
Posledni dobou mam z tebe pocit ze kdyby se nam Rafa vymocil do prostredku kurtu mezi gemy..ty to stejne svym osobytym stylem okomentujes, ze je to vporadku no a forhend ma vzdycky pravdu..:):)
Reagovat
Amputace
A ty si opravdu myslíš, že třeba Roger Federer trénuje "ladně" a opotřebovává své tělo při tréninku méně (když už tedy ten trénink zmiňuješ)? Hloupost. Četl jsi někdy něco o tom, jak Federer trénuje? Jen proto, že je Federer sušinka a Nadal je nabušený, si hned nemysli, že Federer tráví v posilovně méně času než Nadal.

V případě Nadalova zranění šlo pravděpodobně o nějaký špatný pohyb, špatné uchopení rakety při odehrání backhandu například, rozhodně ne o PŘETÍŽENÍ pravé ruky, to si opravdu může myslet jen fanoušek Federera.
Reagovat
Roger_Federer
O Federerovi jsem nikde nemluvil..To ze jsou zjevni jine tipx je snad jasne kazdemu, stejne jako to jaky hraji tenis.Uz tu debatu nebudeme protahovat, ano byla to nahoda z opotrebenim tela to prave zapesti nema co delat..Spokojeni?:)
Reagovat
Amputace
Nemluvil, ale napsal jsi "lehkost a ladnost", což já si s Federerem pojím. Co jsem chtěl říct, že styl může mít kdo jaký chce, ale ty tréninkové zátěže budou zřejmě podobné. To je celé, o co mi šlo.
Reagovat
Roger_Federer
"Být tam (na US Open) je mým snem a budu na tom pracovat," řekl Nadal v pondělí během slavnostního otevření tenisového klubu v rodném Manacoru."

Tyhle Rafovi prohlaseni me nikdy neprestanou udivovat., veci neznali clovek by si rekl, ze tam asi jeste nikdy nebyl a je jeho velkym snem se tam jednou dosrat..
Reagovat
Roger_Federer
Navic podle vsech dostupnych info to vypada spise na pravy opak, nez budi tento clanek, co se toho startu ns Us open tyka.
Reagovat
Cico93
Ty si vždy řekneš to svoje:)
Reagovat
Roger_Federer
Vzdyt je to pravda, nechapu proc uz davno nenajmuli tiskoveho mluvciho, aby furt ty prohlaseni nevypadali tak detinsky.
Reagovat
Cico93
nee ne to len Ty maš neaky ani neviem ako to nazvať, proste Nadal nech robi čo robi ty vždy najdeš niečo:) vždy sa ti niečo nepáči.
Reagovat
Roger_Federer
Ne to neni pravda, kritizuji to az od roku 2012 kdy vydavali jedno stupidni prohlaseni za druhym o jeho navratech a zdravotnim stavu kolen, pritom jasne vedeli ze nebude hrat driv jak v lednu 2013..
Reagovat
Cico93
noo sorry nie vždy, ale už 2 roky.. si ťa všímam a vždy si rypneš vždy...ale toje ešte v pohode:)
Reagovat
smazaný uživatel
"velkým snem se tam jednou dosrat", hlavně aby se tam z toho nepo... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa prý nebude startovat na US Open...
https://twitter.com/Zpravodajsport/status/499200819359907840
Reagovat
Cico93
noo pozeram, sa to po nete šíri a šíri, ale oficiálne to ešte neni:(
Reagovat
smazaný uživatel
To bych se divila, kdyby do toho šel bez plný zbroje, všechno taky levačkou nezachrání. Vypadá to, že se radši vzdá tolika bodů a my budeme opět ochuzeni o šanci střetnutí Fedala na US Open :( A to jsem doufala, že zrovna tady se třeba dočkám vítězství Rogera nad Rafou, uznávám, že i mě bude ten býčí element na turnaji chybět, na druhou stranu aspoň bude mít šanci na titul někdo jinej ;) Případná náhrada za Rafu? Co takhle už konečně Delpo :))
Reagovat
Cico93
Rafa je nenahraditeľný a bude na US open!;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jeho zdraví je rovněž nenahraditelný, bude to na něm, jestli chce riskovat, aby z toho nakonec nebyla fraška jako ve finále AO, něco tak bizarního jsem v životě neviděla. Nebo snad chce donekonečna obíhat bekhend? Každej bude chtít využít slabiny, no jsem na to zvědavá.
Reagovat
Cico93
tak jasné, že keď to nepôjde tak NIE, ale verím, že sa da dokopy.
Reagovat
martinek37
Tak myslím, že Delpo určitě ne a Rafa možná. Bez nich je každý turnaj chudší.
Reagovat
smazaný uživatel
Delpo zatím mlží, kdy to přijde a já bych si tipla, že už brzo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych su zápas Fedal nechal klidně ujít. Na výsledku 3:0 pro Nadala není celkem nic lákavé, kor pro fandu RF :P
Reagovat
smazaný uživatel
pro mě už ta rivalita taky vyšuměla, ale nevěřím, že ho Roger už nikdy neporazí, navíc US Open, kde se nikdy nepotkali a kde je jeden z nejrychlejších povrchů, se mi jeví jako ideální příležitost vrátit mu těch 5 porážek v řadě, Rafa je po zranění v nejistotě a Rogerovi by to tam mělo sednout. Loni si všichni honili ego na něm, když byl na tom zle, teď půjdou po Nadalovi a budou mu to cpát do bekhendu, tak jak to má v oblibě především on sám :P
Reagovat
MarcelPersch
Uvidíme, jak se Rafa případně na US herně povede, pokud se ukáže aspoň trošku v herní podobě, mohl by dojít daleko, klidně pro titul.

Jinak Us je sice rychlejší povrch, ale odskoky Rafovi sedí v Americe, takže si stejně myslím, že by Roger měl možná větší šanci v Austrálii.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná jo, možná ne, právě že na to ještě nedošlo, takže by mě to hodně zajímalo, byla by škoda o tu možnost zase přijít, uvidíme...
Reagovat
MarcelPersch
pohodě* :D
Reagovat
Mayo
Však Rafovi to cpú do backhandu už dlho :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pane redaktore, máte chybu v článku, Nadal má 14 GS titulů.
Reagovat
Cico93
ja si už zvykol
Reagovat
smazaný uživatel
no toto, kdo mu ukradl jeden grandslam?
Reagovat
a.magerova
GS sem GS tam, Rogerovi zas minule jeden přidali, prostě ví se, že R&R maj dohromady 31 GS, takže tak nějak se to vždy přerozdělí :-P
Reagovat
smazaný uživatel
nojo, koho dneska zajímá počet nějakých GS žejo :D
Reagovat
Cico93
nooo sotva som to tu dal a už tu je článok.:)
Tak držím palce Rafaelo Vamooos!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist