Nadal porazil Federera v Melbourne i podruhé, je ve finále

26. 1. 2012, 13:28
Aktuality 200
AUSTRALIAN OPEN muži - Rafael Nadal a Roger Federer mají za sebou další z mnoha tenisových bitev. Dnes na sebe podruhé narazili na Australian Open a stejně jako před třemi lety ve finále zvítězil španělský tenista. Šampion z roku 2009 zvítězil 6-7 6-2 7-6 6-4 a Švýcara na grandslamech porazil už poosmé z deseti duelů.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Už osmý grandslamový turnaj pro Rogera Federera končí na raketě Rafaela Nadala. Švýcar Španěla porazil pouze dvakrát na trávě ve Wimbledonu, v All England Clubu s ním ale také jedno finále prohrál a na antuce v Paříži i na Australian Open prohrál celkem všech sedm soubojů. Když se spolu v Melbourne utkali naposledy, slavil po pětisetové bitvě ve finále titul Nadal a Federer se neubránil slzám.

Ani dnes to nejlepšímu tenistovi historie nevyšlo. Svůj celkově 1001. zápas začal lépe a ujal se vedení 1-0 na sety, jenže v řadě výměn neproměnil výhodné situace k zisku fiftýnu, hrál netrpělivě a nakonec nastřádal celkem 63 nevynucených chyb. Nadal se parádně bránil, nevypustil žádný míček zahrál více winnerů než chyb (36-34) a po necelých 4 hodinách zvítězil 6-7 6-2 7-6 6-4. 

Rafael Nadal"Je pro mě čest hrát proti Rogerovi. Byl to fantastický zápas. Celou svou kariéru se především učím, protože je tu stále ten jeden hráč přede mnou," řekl Španěl

Třicetiletý Švýcar tak do svého již 24. grandslamového finále nepostoupil a sbírku 16 titulů nerozšíří. Naposledy triumfoval před dvěma lety právě v Melbourne, odkud si odvezl čtvrtinu svých trofejí.  

O pět let mladší Nadal v celkové bilanci s Federerem na okruhu ATP zvýšil už na 18-9 (8-2 na GS). Na grandslamovém turnaji postoupil do 15. finále a usilovat bude o 11. titul. Vrchol turnaje je na programu v neděli od 9:30 hodin SEČ. Druhým finalistou bude obhájce titulu Novak Djokovič, nebo Andy Murray. Ti se v semifinále střetnou až v pátek.

"Kdyby mi někdo před dvěma týdny řekl, že tu budu ve finále, nevěřil bych tomu. Je to jako sen," dodal Nadal, jenž měl před turnajem problémy s ramenem a také kolenem, které má během zápasů zabandážované.

Highlights ze zápasu Nadal - Federer:


Vedení 1-0 Federer neudržel, příliš chyboval
Federer začal druhou tisícovku zápasů kariéry bleskovou čistou hrou na podání a agresivním tenisem získal hned i první servis soupeře. Vedení 3-0 ale dlouho neudržel, po chybách o náskok přišel a Nadal vyrovnal na 4-4. Dějství tak došlo až do tie-breaku, ve kterém si Švýcar vypracoval tři setboly, přičemž poslední po soupeřově bekhendu do autu proměnil.

Roger FedererDruhé dějství otevřely dvě ztráty servisu čistými hrami. Brejk Nadal potvrdil až v sedmém gamu, po kterém byl zápas na 10 minut přerušen kvůli ohňostroji na Den Austrálie. Pauza uškodila spíše Federerovi, které po návratu na kurt udělal vůbec první dvojchybu v utkání, a když po chybách prohrál i tři následné výměny, bylo vyrovnáno.

Švýcarovi se dál nedařilo a po již 14 prohraných fiftýnech v řadě, které proložil ohňostroj a přestávka mezi sety, prohrával ve třetí sadě už 0-1 a 0-40 při svém podání. Servis si ale nakonec po boji udržel a naopak sám šel po sedmé hře, v níž využil až čtvrtý brejkbol, do brejku na 4-3. Tildenův game se ale tentokrát neukázal být jako rozhodující. Nadal se okamžitě vrátil do hry a za stavu 6-5 měl na returnu setbol, který však neproměnil. Rozhodnout se tak muselo dnes již podruhé ve zkrácené hře. V té dokázal Federer stáhnout ztrátu z 1-6 na 5-6, set už ale nezachránil.

Basilejský rodák do kolegy z Mallorky bušil, ale účinnou zbraň neměl. Za stavu 4-3 si vypracoval brejkbol, jehož proměněním by zřejmě duel posunul do pětisetové bitvy, jenže místo toho si po chvíli Nadal s energií jako na začátku zápasu vyběhal první mečbol a drama vrcholilo. Federer se nevzdal a měl brejkbol, ovšem Španěl dokázal vrátit téměř ztracené míče, navíc tak, že zatlačil Federera do defenzivy. Federerovu smeč vybral tak, že lob skončil na základní čáře a Švýcar poslal následnou smeč do autu. Federer hrál na riziko a po úspěšném reternu měl ještě jeden brejkbol, ovšem taky poslední. Další dvě chyby a Nadalův servis zápas ukončili a Španěl mohl slavit.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2012 -
(Austrálie, tv. povrch Plexicushion, 26.000.000 austr. dolarů)
čtvrteční výsledky mužů (26. 01. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Nadal (2-Šp.) - Federer (3-Švýc.) 6-7 6-2 7-6 6-4
esa: 4-11
dvojchyby: 1-5
vítězné údery: 36-46
nevynucené chyby: 34-63
využité brejkboly: 6/16 - 3/10

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

200
Přidat komentář
steve79
Zápasy Federer-Nadal jsou pořád na stejném principu. Nadal hraje v rozhodujících okamžicích lépe a to je ten rozdíl. Škoda, že se fedex neutrhl ve třetím setu. Musím uznat,ale že Nadal hrál fenomenálně. Vrátil skoro každý míček.
Reagovat
ladka
tak tak dokola stale tie iste chyby a myslim,že to aj aj zostane.
Reagovat
smazaný uživatel
Pe3k tady loni ke konci roku věštil Nadalovu prof. smrt, už nikdy nic nevyhraje, půjde jen dolu a podobný bláboly :DDDD, možná neunáší ... :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda Rafo !!!! Snad das i to finále ! Hrozne ti to přeju tak hodne stesti !!!
Reagovat
a.magerova
I když jsem si přála jiný výsledek.
Má to i své klady, už se o mě v příštích dnech nebude pokoušet infarkt a budu si zbytek zápasů AO užívat, i když ženy asi se špunty v uších :-))
Reagovat
smazaný uživatel
NO tak za 1- servírka v nadražním bufetu nemosí byt tupá nesud lidi podle obalu.
za 2- Přehlédl sem moja chyba ale stějně si myslím žes to myslel ironicky
za 3- Nemyslím to enom tady v této diskuzi ale celkově každý druhý možná 3 komentář uraži nebo shazuje Nadala a to bud jako člověka nebo tenistu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty más asi fatk nejaký komplex , o co ti ide co nejvíc pospinit Nadala proč prostě nepřiznáš byl Nadal lepší a popravu vyhrál . Ale nechápu proč mosíš pořad rypat do Nadala udělala ti neco . NE. Myslíám že ne , do Federera tady nikdo neryje . Spíš bych řekl že media . komentatoři všichni majů radši Federera ale ok je jim sympatičtější dobře. ALE FAKT NECHÁPU o co ti ide.
Reagovat
Pe3k
Bože ty si tupější než servírka v nádražním bufetu...Můj první komentář tady - gratuluji rafovi byl lepší a po zásluze vyhrál...
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlas s tými médiami, hoci dnes to Šíma celkom držal na uzde...Ale inak tie sympatie dávajú celkom jasne najavo..
Reagovat
ladka
aj ked fandiš RN prideš mi celkom v pohode,aj ked sem chodim len občas
Reagovat
smazaný uživatel
mi říká brudr, zkus někdy na ten tenisportál něco seknout do diskuze, to něco uvidíš...prej to není diskuze, to je totální fanatismus federer X nadal X djokovic...kecal...tohle celý je normálně sekta...jdu to nahlásit ať vás proklepnou :-) zdar a sílu...
Reagovat
smazaný uživatel
igor
: hej ty jsi asi dost retardovaný vid? jak můžeš napsat takový hnus o nadalovi? máš komplexy co? RF a Rafa jsou obrovské legendy a ikdyž RF moc nemusím tak ho uznávám za to co dokázal!! co rafa či RF někdy předvedou ve výměnách je neuvěřitelný a běhá mi mráz po zádech a ty napíšeš takovou pi*ovinu..to mě dokáže nas.rat!!!! tak se prober nebo se běž léčit ty nulo !
Reagovat
smazaný uživatel
Pe3k: jinak ty si sním podej ruce ;)
Reagovat
smazaný uživatel
vamosrafa1
nech si předepsat něco silnějšího nebo to s tebou sekne...:-)
Reagovat
Pe3k
Jasně každý kdo si dovolí kritizovat dokonalou hru Rafy je retardovaný že? Každý má právo na svůj názor a uvědom si, že většině lidí se prostě Nadalův styl nelíbí. Just deal with it.
Reagovat
smazaný uživatel
hold co je moc to je moc..neříkám že bys měl fandit tomu nebo tomu ale napsat takové ho*na o někom kdo něco dokázal.. by mě zajímalo cos dokázal v životě ty tipl bych si že nic..:)
Reagovat
Pe3k
A já se zase vsadím, že jsem toho dokázal více než ty. A samozřejmě sem nedokázal ani náznakem to co Rafael Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
A co jsi dokazal vic ?? Sedíš tu celý den a čteš jen komenty a píšeš nesmysly. Jenom tu machruješ pořád ze máš okolo sebe samé vzdělané lidi podle me jsi blbej jak malovaný saně v lete. Nic proti tobe ale pises tu o sobě jak kdybys byl Ing docent kandidát věd !!!
Reagovat
ladka
dik za odpoved,myslim,že chápem.
Reagovat
smazaný uživatel
říct.
Reagovat
ladka
ty fandiš RF titujem,že?moc sem nechdim,tak sa len pytam
Reagovat
Pe3k
Ne naopak, každý tady ví, že fandím Rafíkovi. Už se moc těším na finále jak Rafík zmastí Djokovice svou útočnou hrou plnou winerů :)
Reagovat
Matti
Ale dnes třeba Rafa z forehandu Rogera přestřílel to ti nějak nedochází viď? Že tady furt oponuješ s winnerama. Holt to nějak budeš muset rozdýchat.
Reagovat
Pe3k
Ano přestřílel a už několikrát jsem mu gratuloval ke skvělému výkonu :)
Reagovat
smazaný uživatel
To si snad nemyslel vážně nadal porazí djokovice útočnou hrou plnou winneru jestli jo tak to si mě pěkně rozesmál:D
Reagovat
smazaný uživatel
Sůhlas, ja proti Federerovi nic nemám ale nemám rád jak ho všeci vychvaluju do nebes. On je ten hodny s aktrkativním talentovaným tenis zatimco Nadal je ten zlý a netraktivní tenis.Ale co i kdyby třeba neměl takový talent jako Federer (což si nemyslim ) tak já osobně si víc cenim hraču kteří si to vydřů a ani nemosijá mět takový talent takévé mám nejradši. A k tomu že Nadal enom brani za 1- to neni pravda
za2- i kdyby stačí to na 99 procent hráču na Federera tež.
a za 3-Stejně si Federerovi fanůšci enom hledajů vymluvy protože nemožu jo Federer znovu Nadal porazil nebo Federer vyhral nad Nadalem ne tak si mosíte hledat hlůpe vymluvy a neumíte si přiznat jo Nadal na Federera umí a v současnosti je lepši-
PS:Nemám nic proti Federerovi uznávám ho jako skvělého hrača enom bránám pošpiněného Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
(to to uteklo:-))sem opět napíšu pár slov..musím se vážně jen smát,když tady čtu,že Rafa je jen vraceč míčků..ano,v hale vzhledem k pro ně nepříznivým podmínkám mající za následek nízký odskok míčků skutečně není schopný hrát atraktivní útočný tenis a prakticky jen vrací..ale pod otevřeným nebem hraje tvrdou nátlakovou hru-ne obrannou,ale obranněútočnou..prakticky při každé výměně se snaží dříve nebo později přecházet z obrany do útoku(a cožpak on snad Federer nevyhrává většinu míčků také z dobré obrany?-ta je základ každého dobrého a úspěšného výkonu)a snaží se výměny zakončit buď vítězným úderem(ať už insideoutem nebo insideinem)nebo vynucenou chybou soupeře..kdo tvrdí,že v dnešním zápase,ale i v těch minulých jen čekal na chyby Federera,neví co mluví..naopak,dnes zvlášť převažovaly ty situace,kdy po řadě výborných podáních nebyl Federer vůbec schopen zreturnovat(a ne jen a hlavně kvůli rotaci,právě že rotace dost v této sezoně ubírá a nahrazuje jí tvrdostí,která dnes dělala Federerovi problémy víc než kdy předtím..Rafa dnes po podání rozděloval míče ze strany na stranu a mnohokrát Federera jednoznačně přetlačil-aktivní útočnou hrou.Od začátku druhého setu byl zřetelně agresivnějším-a tím pádem i útočnějším hráčem nežli Federer,který na takovou hru až na pár gamů po zbytek zápasu nebyl schopen najít odpověď..Rafa měl až na první set zápas prakticky pořád pod kontrolou a jasně dominoval opakuji znovu agresivní útočnou hrou...není to jen o komplexu,který Federer z Rafy má,je to především o faktické kvalitě Rafovy hry,na kterou za celou jeho kariéru dokázal dlouhodoběji najít recept jen v minulé sezoně Djokovič..ale ani to už nebude trvat dlouho,protože Rafa před touto sezonou evidentně ještě více zapracoval na agresivitě svojí hry a blíží se výkonnosti z roku 2010,kterou může letos klidně vyrovnat...
Reagovat
smazaný uživatel
že Federerových Top 10 výměn kariéry je svou vyjímečností jinde než těch deset Rafových..to je absolutní nesmysl,protože zaprvé většinu nejlepších výměn historie tenisu sehráli právě oni dva,takže přinejmenším jsou to společné nejlepší výměny a zadruhé pro mě je nejlepší výměnou ta,při níž hráč právě z totální obrany díky neskutečným obranným úderům nakonec přejde do útoku a zvítězí..taková výměna potom ty největší grády a je skutečně mimořádná,to může Federer nakrásně trefit ve výměně tři čtyři přesné lajny za sebou když ho pak Rafa ještě neuvěřitelněji prohodí:-)..to Rafa posunul hranice této hry do říše snů,kde není nic nemožné,ne Federer-jemu ale druhé nejvyšší zásluhy přiznávám určitě,vždycky pro mě po Rafovi bude druhým nejlepším hráčem historie,kterého nesmírně uznávám narozdíl od federerovců opačně..není těžké zakončit výměnu,v níž je hráč od začátku v útoku a jen nakonec v jasné situaci elegantně zakončí backhandem,složitější je vyhrát výměnu když jste zdánlivě bez šancí..a to nemluvím o tom,že kdyby měl Rafa servis stejně dobrý jako Federer,nebylo by vůbec co řešit a Federer by v takovém případě pomalu ani nemusel nastupovat na kurt,protože jeho šance by byly prakticky nulové..servis,to je to jediné,co dává Federerovi alespoň drobnou naději na vítězství-a to ještě jen za předpokladu,že se Rafovi nebude dařit jeho podání..jinak Rafův insideout forehand je jeden z nejlepších úderů historie tenisu,možná vůbec ten nejlepší a nejúčinnější-žádné vracení míčků,ale parádní útočný úder kterým nedisponuje nikdo a nedisponoval ani nikdo v historii...
Reagovat
smazaný uživatel
to,že se federer nepohybuje tak dobře a rychle jako Rafa,že nemá dobrý skluz a že nemá vůli bojovat o každý míček je jen jeho nedostatek..a na něm měl možnost pracovat sedm let od chvíle co se Rafa objevil.Neudělal tak,rezignoval a nesnaží se osvojit si Rafovy smrtící zbraně..pak ale nemůže chtít být lepším hráčem než je on a tím pádem i nejlepším hráčem historie...
Reagovat
Pe3k
S první částí souhlasím. S poslední větou nikoliv. Nejlepší hráč všech dob se neposuzuje díky h2h, ale díky úspěchům, které dosáhl. Podle tvé logiky by každý kdo má pozitivní bilanci s Nadalem byl lepší než on...
Reagovat
smazaný uživatel
..jenže s Rafou nikdo pozitivní bilanci nikdo nemá-nikdo ze současné dvacítky a ani už mnohokrát zmiňovaný Nalbandian..dle vzájemných zápasů nebyl nikdo lepším hráčem než on.No a úspěchy-o tom si můžeme popovídat na konci Rafovy kariéry-komu bude svítit víc získaných grandslamů..jestli jemu nebo Federerovi.Jinak ještě jednou zopakuji a není to žádný brek,jen relevantní argument-Federer v období 2004-2006 neměl ani z poloviny tak silnou konkurenci jakou má Rafa na vrcholu svých sil..zatímco Federer ve svém nejlepším období bojoval s v tu dobu už bezzubými Roddickem,Hewittem nebo Ljubičičem a Blakeem,kteří na velká vítězství nikdy neměli,Rafa musí bojovat s Federerem,Djokovičem a Murraym..jak už jsem jednou napsal-kdyby byli Rafa a Federer stejně staří a začínali kariéru ve stejné době,mohl být poměr grandslamů v tuto chvíli ve prospěch Rafy..prostě má smůlu,že se holt narodil o pět let později-to ho stojí to,že musí dnes v daleko tvrdší konkurenci Federera velmi těžce stíhat..škoda,že nejsou stejně staří a nemůžeme zjistit jak by to bylo,kdyby měli oba stejné podmínky...
Reagovat
Pe3k
ROFL :D Máárty bože ty jsi mimoň. S Nadalem že nemá nikdo pozitivní bilanci? Vygogluj si to. Např. Davydenko 6:4 a pokud potřebuješ někoho ze současných top hráčů, stačí si počkat pár měsíců a Novak Djokovic je mít bude :)
Reagovat
Pe3k
A další ještě větší bobost co jsi napsal. Naopak je to Nadal co těží z malé konkurece. Většina jeho titulů jsou z antuky a tam konkurence skutečně není žádná, druhý nej hráč je Federer a s tím nemá rafa na antuce žádné problémy...Jeho nejlepší sezona 2010 jaká tam byla konkurence? Federer starý s 16 gs bez motivace, Djokovic jeste nebyl zdaleka takovy hrac jako je nyni a Murray už vubec ne...Wimbledon hrál s Berdychem kerý nic pořádného nevyhrál roland garos s Soderlingem - ten stejný případ...Ted mu vyrost první skutečný rival Djokovic a výsledek? 6 prohraných finále v řadě...
Reagovat
smazaný uživatel
Re : Pe-kvíík
Ono Davydenko je bezpředmětný, na velkých turnajích nic moc nedokázal a vypadá to, že ani už nic nedokáže. S Novakem to bude zajimavé, protože evidentně Rafa nic nebalí, ba naopak to vypadá, že loňský částečný neúspěch ho nakopl. Rafa je hodně soutěživý typ, tak jako Novak, ale můj názor je takový, že Novak loni okusil plody své práce a byl na výsluní, a z vrcholu je cesta vždy jen dolů. Tuto cestu má Rafa už zasebou a chce znova nahoru. A podle výsledků i projevu hry, rozhodně na tom zapracoval. Takové hráče postaví na nohy pouze velké turnaje.
Reagovat
Matti
Federer bez motivace? Začínáš perlit.
Reagovat
Pe3k
Jistě, přece vítězství na turnaji mistrů 2009 je nic :D bože vy rafovi fanoušci jste neuvěřitelně alibističtí a hloupí...
Reagovat
Pe3k
Ano zcela jistě. 29 let 16 titulů (Nadal měl v té chvíli jen 6) takže se Federer necítil nijak ohrožen. Následovaly prohry na gs s Soderlingem, Berdychem...
Reagovat
Berny
tak to je parada jako na antuce hraji nejlepsi hraci stejne jak na hardu a trave ne? nebo top 20 mimo nadala antukove turnaje neobjizdi ? :D To ze nadal nema na antuce konkurenci znamena ze tam neni konkurence ? To ze nadal nema s federerem na antuce problem jeho jako neco degradujiciho jo?:D Proc teda ma federer problem s nadalem vsude ? postupne zacal i na trave a nakonec ho i porazil. Jinak podle tva logiky by vlastne roger mel pohar z FO vratit kdyz porazil vlastne jen hrace kteri nejsou konkurence.
Reagovat
Berny
A federer teda jako zas ma turnaje jen z betonu a travy to je teda fakt lepsi.. navic kdyz na tyto 3 turnaje ma 3 pokusy rocne a nadal na 1 antukovy jenom 1. Federer ma jeste obrovskou vyhodu ze olympiady, TC, a 2 z 4 GS se hraji na betonu.
Reagovat
smazaný uživatel
tak uz sem zase tadydlenc s vami a sem rad ze sem zase mezy tima odbornikami na tenys!hele prej ta nase tenyska petra vyhrala, to je dobre,asi ma tedkonc dobra formu,mamka rikala, ze este porazi tu bloncku s ruska a bude to prej dobri aj moje hokla to zikala.nevite nekdo, jesli uz hral ten nemec conga ? informutejme mne prosimvas. dik.
Reagovat
Berny
Puvodne jsem tuto diskuzi ani nechtel cist pac jsem dopredu vedel co se dočtu. Me fascinuje jak nekteri lidi dokazou i po 10 letech rafovi kariery rict ze nadal umi jen branit ?? Statistikáři v melbourne jsou koupení ? 36/46 (dnesni poměr nejlepsiho hrace v obrane ku nejlepsimu hraci v utoku ?? ). Rafa umi nejlepsi prohozy, naucil se skvele stopbally ( to ze to neumi dobre jak roger neznamena ze to neumi lip nez 95% tenistů na okruhu), chytre podání, forhand kros-outside ma nejlepsi ze vsech, zdokonalil uder jmenem topspin ktery ,,vymyslel" b.borg tak ze je neprijemny pro vsechny soupere, to neni talent a umeni ? zacnete nekdo hrat sport a vymyslete úder,myslenku, kop, nahravku, čin takovy ktery bude neprijmny a nebezpecny proti vsem souperum sveta:-), jinak jestli nadal umi jen branit nevim jak bych teda okomentoval hru Gilla Simona, nebo Monfilsa to je uplne iná dimenze obranářství. Jinak proc jako je spatne ze nadal vsechno dobehne ? Muze za to jak je rychlý ? Ma jako utekat pomaleji ?To je stejne nesmyslne jak kdyby nekdo zacal kritizovat federera ze ma moc presne podání ? to se federer ma taky méně snazit a netrefovat lainy a treba to trefovat metr od stredu :D ? nebo usain bolt ma delat mensi kroky aby mu asafa stačil ? come-on lidi. Dále proc ma potrebu si nekdo vybíjet zlost z rogerovi proher tim ze bude resit jestli si taha nebo tahak rafa trenky, taky jsem loni byl smutny jak ho novak porazel, ale ze bych resil jestli si pinka 20 nebo 30 x ? resim pouze jeho tenis. Nebudte bulvar, v blesku at resi kdo si taha trenky pred podanim, na tenisovem webu bych ocekaval tenisove poznamky. Jinak proc nekdo kritizuje nadalove liftovany backhandy? nadal meni tempo hry zpomalenim backhandoveho uderu horní rotaci, roger dela to stejne (a dobre to dela) spodni rotaci, proc jako ten federerův uder je ,,uzasně variabilizující" a nadaluv ,,trapně vracečský" :D ? asi to nechapu, nektere nazory ( a to konretne v tomto pripade se mi libi mnohem vic rogeruv čop).
Reagovat
Berny
Sport je o taktice ale vy o nadalovi mluvite jako o řecku na EURO 2004 ve fotbale. Resite jak nadal akorat vraci a pak souperi nezbyva nic jineho nez kazit ? co to jako je ? Proste tak souper musi proste mene kazit a být presnejsi v utoceni, tak jako loni novak. To nadal ma dat mene presny prohoz aby teda roger dal dobry volej ? kdyz uz teda celou vymenu utocil tak si jako zaslouzi vice winner nez nadal z toho prohozu ? Vsichni resi uzasne utociciho svycara, ale to je vsechno ? Obrana neni dulezita ? Budte panove objektivni, opakuji se ale jako fanda rafana dokazu o rafovych slabinach napsat bakalarku a o rogerovych prednostech taky, dokazete to i vy zaujatí ? nebo proste roger je buh a vsechno ostatní stranou v čele s rozumem.
Reagovat
Pe3k
Diskuzi jsi četl asi hodně, ale hodně špatně. Většina zdejších RF fanoušků uznala, že Rafa hrál líp a zaslouženě vyhrál. To, že je Nadal hlavně obranář je pravda, stejně tak jako, že dokáže i útočit...Pokud si stojíš za tím, že je Nadal ofenzivní tenista pust si poslední 4 zápasy proti Djokovicovi...
Reagovat
smazaný uživatel
Berny přesně tak aspon je vidět,že je mezi námi někdo kdo má objektivní názor.
Reagovat
gigin
pěkně jsi to napsal, 2x jsem to četl, zajímavé, díky :-)
Reagovat
Berny
Necetl jsem ji celou, spise jen proletěl, a nemluvim ke vsem diskutujícím, nybrz pouze k tem ke kterym mam nejake vyhrady, vim ze spousta fandu rogera muze byt rozumnych, mluvil jsem pouze k tem zaujatym:-), dale kolego cituj prosim vetu kde jsem napsal ze nadal je ofenzitivni tenista ? nic takoveho jsem nenapsal, nicmene proc rozdelovat tenisty na utocny a obrane ? nadal nemuze byt neutral ? to ze je nekdo nejlepsi v obrane znamena ze je obranar ? to neni preci pravda. Pokud je roger nejlepsi v utoku neni dobry v obrane ? nesmysl. Videl jsem vsech poslednich 10 zapasu Rafa/Novak, napr. v US open 2010 hral nadal vice utocneji nez ve zminovaych poslednich 4 klání, ale duvod bych videl spis v novakove utocne hre a skvele delce uderů nez rafove pasivite, pamatuj clovek hraje to co mu souper dovolí. Nemyslim ze nadal ve finale wimledonu a us open 2011 neutocil, utocil kdy mu to novak umoznil, branil se kdy ho novak donutil se branit, ale ze by ty to zapasy jako jen odvracel ? to je prece nesmysl. Nejvic pasivni byl ve finale ROMA 2011 tam hral opravdu spatne, ale ostatnich 5 finale loni utocil ( kdyz mohl), napriklad do wimledonu sel vylozene s tim ze si to ve finale uhraje, v 1.gamu dal 2 winnery to je u nej hodne netypicke, bohuzel pak hral novak tak dobre ze nebylo z ceho utocit.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím s každým tvým slovem:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dnešní den dopadl pro mé oblíbence (Petra, Kim, Roger) špatně, už pro mně AO ztratilo náboj. Teď budu fandit Novakovi. Andyho dá asi snadno a Rafa z něl má blok, takže to pravděpodobně vyjde.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic proti ostatnim hracum, ale řekl bych, že Rafa má hodně velké svali né-li největši a myslím, že kdyby nehrál ty svoje top-spiny, ale normalni tvrde udery jako např.. Federer,tak by byl o hodně lepši než teď
Reagovat
smazaný uživatel
kazdej ma nejaky styl a tezko se ted bude tohle preucovat. to ze ma vetsi svaly jeste neznamena, ze ma vice sily. ja ho mam rada prave proto jak hraje, kdyby hral tenis bum prask, tak bych mu asi nefandila, ale taky me vytaci,kdyz je malo agresivni
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa svaly, Roger čáry... :)
Reagovat
Vojtiik
Svaly neznamenaji švih a zrychleni hry.. ten ma mnohem lepsi RF
Reagovat
smazaný uživatel
Fandit Rogerovi začíná být v zápasech s Rafou prokletí :) Asi si k tomu přiberu toho Murryho, když mu teď prohání šunky Ivan :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, je to traumatické, ale my se ho stejně nikdy nevzdáme. :-)
Reagovat
Denis92
doteraz nerozumiem ako sa mohol ROger tak zosypat ked vyhral prvy set a v druhom sete hned ziskal break cistou hrou..a co zacal potom predvadzat som stale nepochopil
Reagovat
smazaný uživatel
Komu se tento tenis líbí ať zvedne ruku, strašný. tenis hraju pravidelně asi o miliardu levelů níže než tito dva, ale to co hraje nadal za tenis je neuvěřitelná ostuda. upozornuji ze naprosto nefandím ani jednomu, to fakt v žádném případě, sympatický mi není ani jeden, ale co je tohle od nadala za tenis tomu fakt nerozumím. když pominu že se člověk 4h koukám na to jak křivý hubu s tím svým obočím, hodinu popocupitává, půl hodiny si pinká míčkem o zem než podá, u toho si upravuje vlasy a tahá tanga z řiti, tak když tohle všechno pominu, tak prostě nepřejdu tu pinkanou. jako člověk do nej 4h tluče a on 4h běhá jak pomatenej od lajny k lajde a vraci jeden míček za druhým. pohybuju se mezi tenisovými trenéry a každej řekne, že je to něco otřesnýho. fakt nemám rád ani federera ale tohle je moc, tohle jestli někdo nazývá umění a super výkon tak tak tak fakt nevím...je to hnus :-(
Reagovat
Matti
pohybuju se mezi tenisový trenéry :-) umíš žertovat, to se ti musí nechat.
Reagovat
smazaný uživatel
Malá rada pro Igorka > hodně záleží na co se při zápase zaměříš, pokud chceš hledat chyby, tvůj komentář bude vždy! kritický, pokud si chceš zápas užít, najdeš v něm krásné podání prohozy, doběhnuté míče, atd.....a to já jsem chtěl. Hráči nejsou stroje a vždy se najdou momenty, kdy to není líbivé. Takže pro mě krásný zápas z obou stran, pěkně jsem si ho užil.
Reagovat
smazaný uživatel
Proste si nás vyargumentoval :)
Reagovat
smazaný uživatel
to asi souhlas...víc tomu nebudu dodávat...nemá cenu dráždit tady pány tenisty :-)
Reagovat
Pe3k
No Igore máš pravdu. Nadalův tenis je naprosto otřesný zároveň i jeho chování na kurtu. Hrozně se na to dívá, ale nezbývá než napsat, že i když je to tenisová, hrůzna na většinu hráčů na světě to neuvěřitelně platí, takže co z toho kdž má Roger dokonalou techniku, když neumí porážet hráče, který vše vrací?
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsi pitomec
Reagovat
smazaný uživatel
to uz se musim fakt smat:D
Reagovat
Matti
tak musíš fandit třeba někomu v krasobruslení, kde se přihlíží k provedení a estetice víš.
Reagovat
tito
Nadal je ve skvělé formě. Ať dopadne turnaj jakkoliv, je zpátky a řekl bych, že se vrátil do formy 2010. No a k počátku vlákna...co říct...no...hmmm...ach tak...
Reagovat
Pe3k
Mě nevadí fandit někomu kdo prohraje zápas. Nadal jich prohrál v minulé sezoně 16 a přestal jsi mu fandit?
Reagovat
Matti
ne, ale taky jsem nebrečel, jak ty teď a neosočoval jeho soupeře z nepěkné hry. Všiml sis vůbec, že Rafa měl více vítězných forehandu v tom utkání? A konečně už přestal servovat Rogerovi jen do backhandu, kde to Roger neustále čekal a parkráte ho pěkně Rafa nachytal servisem na forehand.
Reagovat
Pe3k
Dyt já nebrečím. Píšu jen jak se věci mají. Rafa hrál super a vyhrál, Roger byl daleko od svého vrcholného výkonu a prohrál. Nehledě na to kdo vyhrál, Rafova hra, jeho styl je hrozný, to je můj názor (a očividně nejsem sám).
Reagovat
taffer
Musím Pe3ka podpořit, mě se tenhle upracovaný tenis (Rafa, Nole, Murray atd.) taky absolutně nelíbí, bohužel v posledních letech začíná převažovat a je úspěšnější než Rogerův styl.
Reagovat
Matti
Ano Roger hraje oku lahodící tenis. To je v pohodě. Ale ještě se proto nemusí shazovat styl Rafy a spol. Každý hraje tak jak nejlépe umí a tak jak je mu to přirozené. A dnes ten tenis hrál lépe Rafa a co se týče agresivity a útoku, nezůstal Rafa o moc pozadu za Rogerem.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry ale tohle může napsat jen někdo, kdo v životě nic nedokázal a nemá respekt k těm nejlepším. Pochopím že se někomu nelíbí jak se Rafa chová, ale dalším se zase nemusí líbit jak se chová Djokovic, Federer, Berdych a další. Řekni mi, vyhrál by snad v kariéře to co vyhrál kdyby jen vracel míčky? Když se Rafovi nedaří, znamená to že hraje hodně pasivně to je pravda, ale podívej se na AO 2009. To je snad nějaká pinkaná? To jsou agresivní topspinové forhandy které prostě nikdo na světě nemá a k tomu nejlepší defenzíva na okruhu. Zamysli se nad sebou, chápu že může být hodně neoblíbený ale měl bys být na tolik inteligentní abys respektoval co dokázal a že je to jeden z nejlepších tenistů současnosti.
Reagovat
taffer
Já neshazuju jejich styl, jen říkám, že je upracovaný (tzn. fyzicky náročný, vydřený apod.) a mě se nikdy nelíbil. Ale samozřejmě beru, že se někomu líbí víc než lehký, variabilní styl Rogerův. Toť vše. Proti gustu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas s předchozím komentářem. Oba dva hrajou proto, aby vyhráli, a pokud Rafa ví, že tento styl na něho platí, tak ho hraje, nejde tu vůbec o eleganci, ale o rivalitu a o titul. Samozřejmě také fakt, že s postupem času Rogerovi dojdou síly se musí brát v potaz. Jak už jsem psal níže, nečekal jsem to od Rafy, ale nelze si nevšimnout, že za poslední dva zápasy se mu vrátila pohoda na raketu, a jde si za vítězstvím. I když občas s buldočím výrazem ve tváři :), pokud mu to pomůže k výhře....proč ne.
Reagovat
Pe3k
Tak to ovšem není, Rafa má styl jaký má, protože to je prostě jeho styl, jinak hrát neumí, ovšem díky okolnostem to perfektně sedí na styl RF. To se uvidí až bude hrát s Djokovicem, jeho styl nesedí na hru Novaka, ale Rafa to nezmění, protože to je prostě jeho styl...
Reagovat
smazaný uživatel
igor presne, dobre vravíš, len hluchí nechcú počuť pravdu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Igore Igore podle mě tenisu nerozumíš.Ale vůbec..Mám rád Rogera,ale co ty tady píšeš rozum mi nebere.Nadal,že je pinkálek?Tak se podívej kolik měl dnes vítezných úderů a to by ti mělo stačit.A ty tvoji trénéři tohle říkat nemůžou jestli dělaj tenis..jestli Nadala nemáš rád v pořádku ale neber tenisu kouzlo dnešního super zápasu a jestli Fedex prohrál s pinkálkem a vracečem,tak klobouk dolů před Nadalem.S otřesným tenisem až do finále tak to bude asi jen náhoda že?Vlastně 10 GS taky jen otřesně upinkal.vid. Tak se nezlob nic ve zlým,ale každý tenista má styl.Kromě Igora dokonalého
Reagovat
smazaný uživatel
Tipoval jsem výhru Rogera, takže mě Rafa překvapil. Mám je rád oba, takže mi to bylo celkem jedno.
Reagovat
Denis92
zapasy Nadal Federer mi pripominaju Real Barcelona.. Roger (Real) sa snazi .. vzdy ma skvely nastup a je daleko lepsi ako super,potom ale nevyuzije sance,zacina robit chyby a na kona sa dostava super Nadal(Barcelona) ktoreho zasahy su smrtelne a uz ho nedokaze zastavit
Reagovat
Frantz
"daleko lepsi" :-D ty mas dost,prober se z komatu maestro :-)
Reagovat
poutnik
Ještě jednou, nech se vyšetřit nebo se ti to zhorší, takový psychický problém co máš je fakt nebezpečný. Nefandím Rogerovi
Reagovat
smazaný uživatel
Daleko lepsi byl tak prvnich 20 minut. Asi jsi koukal na jiny zapas, nebo fakt nevim:D
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem fanda Federera, je to můj nejoblíbenější hráč a moc jsem mu dnes fandil. Za to, co ale předvedl, si postup nezasloužil. Vyházel se ven. 63 UE? s tím prostě do finále nemůže.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak. :-/
Reagovat
Stan_Borowitz
V tom bych chybu neviděl, to souvisí se stylem, jak se snažil hrát. Problém byl hlavně v servisu, měl v něm obrovské výkyvy a málokdy si jím pomohl.
Reagovat
smazaný uživatel
Servis to samé..taky mu nechodil....A že bude mít víc UE než Rafa bylo samozřejmé...ale 63 je vážně moc..
Reagovat
smazaný uživatel
Taky máš pravdu. Např. 8 hra třetího setu, když měl Roger potvrdit brejk na 5:3, to byl jeden z jeho nejhorších servisgemů v zápase. :-/
Reagovat
Stan_Borowitz
V tu chvíli podle mne prohrál celý zápas. To byl naprosto nepochopitelný výpadek.
Reagovat
Denis92
Roger mal dnes tych vypadkov prilis mnoho nato aby mohol vyhrat
Reagovat
smazaný uživatel
Nevite jaky byl pomer winneru?
Reagovat
smazaný uživatel
jo uz to vidim,sorry. 36-46
Reagovat
Denis92
ak by dnes Roger zahral aspon tak ako vo finale FO mal by sancu na uspech
Reagovat
Frantz
Ak keby kdyby coby takby ....... Je cas si prestat nalhavat nesmysly a prijmou fakt,ze na Rafu jednoduse nema :-)
Reagovat
poutnik
Ještě jednou, nech se vyšetřit nebo se ti to zhorší, takový psychický problém co máš je fakt nebezpečný. Nefandím Rogerovi
Reagovat
Frantz
Navic ted uz eleganovci ani nemuzou mlet porad dokola tu svoji obehranou pisnicku, ze Nadal umi jen na antuce a ze jejich vzajemna bilance vyzniva pro Rafu jen diky antuce :-DD Je super,ze Rafa tem fanatikum vzdycky zavre h.u.b.u :-)
Reagovat
Pe3k
Jediná škoda že Nadal nezavře hubu i tobě :D
Reagovat
smazaný uživatel
Je skutečně úsměvné, jak se neustále snažíš o diskuzní flame takovým způsobem, že sem jeden svůj plivanec hodíš i třikrát. A když na to někdo zareaguje, což bývá většinou fanoušek Federera otráven tvou idiocíí a sprostotou, tak se mu začneš vysmívat. Jsi čitelný, blbečku. :-)
Reagovat
Pe3k
Neboj Frantíku armstrongovi to vyřídím :D
Reagovat
poutnik
Ještě jednou, nech se vyšetřit nebo se ti to zhorší, takový psychický problém co máš je fakt nebezpečný. Nefandím Rogerovi.
Reagovat
Pe3k
No po tom všem co už je zde napsáno nezbývá než napsat Nadal porazil Federera a ani lístek na stromě se nepohnul :D

Další dodatek: Co skutečně Nadal umí a nebo ne se ukáže až ve finále proti Djokovicovi, protože hodnotit to ze zápasu s Federerem, který mu sedí není na místě.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvář pokerového hráče, tak to má být :D :D
Reagovat
Pe3k
Taky jsem pokerový hráč...
Reagovat
smazaný uživatel
like
Reagovat
VlS
Viděl jsem jen půlku prvního setu a tam Roger prostě čaroval. Jak to čtu, tak šla jeho hra dolů - neumím si vůbec představit, že by někdo tak dokázal hrát celej zápas - bohužel.
Rafa je obrovskej bojovník a zase to prostě ubojoval. Gratulace vítězi.
Tak a teď doufám, že dojde ke zpestření statistik vítězů GS a že letos získá první titul Andy (i když tedy, to by musel mít i obrovskou kliku)
Reagovat
Frantz
Nadal - jedine co umi je vracet micky a kopce! Neumi servirovat, neumi hrat agresivne, neumi hrat na siti.. neumi vlastne nic!.. a prece to na egoisu pohodlne staci :-D Pak se tedy nabizi otazka, co vlastne umi maestro nambrvanforevr, kdyz s "neumetelem" porad prohrava? :-DD
Reagovat
smazaný uživatel
Jak by si popsal svou mentalitu?
Reagovat
ArcusII
nemůžeš popsat něco co neexistuje :-))
Reagovat
Heather_Fedex
rogeruv tenis je krasnejsi na pohled. nemluvec o tom, ze je vetsi osobnost na kurtu i mimo neho. frantzi uz se s tim zmir, ze fedex je opravdu hvezda a nevylevej si tu tady svi komplexy. tot vse
Reagovat
smazaný uživatel
Je pouze zvědav, jak budou popisovat pozápasové emoce davy elegánů, kteří před turnajem se bili do hrudě, jak Roger už vlastně vyhrál, nebo nee?
Reagovat
Fandina
ty tvoje provokace nikoho nezajímají. Jsem rogerovec ale to neznamená, že nividím, že Nadal hrál líp a vyhrál zaslouženě. Jestli si chceš ulevovat existují různé jiné prostředky a jiná místa.
Reagovat
D.A.N
Bohužel vracečkář zvítězil co k tomu dodat tolik štěstí co měl dneska Rafa to už jsem dlouho neviděl stáli při něm všichni svatí....Roger tolikrát tefil pásku až neskutečné....každopádně počítá se výhra....dodám jen Lets go Djoker....
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som veľmi zvedavý, čo dodáš tak za dva roky, keď bude mať Novak v 26rokoch 10 GS, Rafa 10GS a Roger 16 GS..Nie je to síce isté, no posledný rok platí, že GS vyhráva Novak a ak nie Nole, Rafa je prvý v poradí.
Reagovat
smazaný uživatel
Haha, prý štěstí. A špičkový tenis Rafan nepředvedl?
Reagovat
Stan_Borowitz
To je blbost, o štěstí to nebylo. Vyhrál ten lepší.
Reagovat
Frantz
Aa dalsi hardmaestro si prisel poplakat :-) Vraceckar, co nic neumi, uz porazil toho udajne nejlepsiho hrace vsech dob po osmnacte a popate v rade na GS :-D
Reagovat
tito
Díky Stane.
Reagovat
gigin
samozřejmě jsem na tebe nezapomněl! Gratulku máš v tom starém vlákně. Jinak teda já jsem asi připravený. Borec tu byl, vyměnil mi bojler - dal mi tam DRAŽICE, přišlo mi to takové stylové k Djokovi,co? :-D No ale můžu ti říct, že z toho Lendla jde hrozná hrůza. Já to nechcu vidět. Uvažuju, že se snad ani dívat nebudu. Nebo jedině na jipce, napojený na kapačkách!!
Reagovat
Stan_Borowitz
Není zač. A gratuluju. Od Nadala vynikající výkon a větší vůle po vítězství. Už se těším na očekávané finále, bude to velká bitva a myslím, že tentokrát to DJO nebude mít vůbec snadné.
Reagovat
tito
teď je řada na vás, budu držet palce. Než kapačky je lepší vypnout monitor či televizi- taky jsem to dnes párkrát udělal.:-))))
Reagovat
Matti
ty nosíš brýle a dnes si je evidentně neměl nasazené, když tvrdíš, že Rafa vyhrál štěstím. Dost ubohé.
Reagovat
smazaný uživatel
roger je svetova 3ka takze by mel udelat semifinale, to udelal, a holt nadstavba ve forme finale nebo zisku grandslamu se nekona, ale to nevadí, ted to chce pokusit udelat alespon semifinale na french open a a to same na wimbledonu, vzhledem k tomu ze to bylo drive jeho teritorium tak posledni dva roky tam odehra ze vsech grandslamu nejhur
Reagovat
Frantz
Navic ted uz eleganovci ani nemuzou mlet porad dokola tu svoji obehranou pisnicku, ze Nadal umi jen na antuce a ze jejich vzajemna bilance vyzniva pro Rafu jen diky antuce :-DD Je super,ze Rafa tem fanatikum vzdycky zavre hubu ;-)
Reagovat
Frantz
Navic ted uz eleganovci ani nemuzou mlet porad dokola tu svoji obehranou pisnicku, ze Nadal umi jen na antuce a ze jejich vzajemna bilance vyzniva pro Rafu jen diky antuce :-DD Je super,ze Rafa tem fanatikum vzdycky zavre hubu ;-)
Reagovat
poutnik
Ty máš nějyký psychcký problem: A nefandím Federerovi.
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě takové malé pravidlo, kdo porazí z velké čtyřky Federera, nakonec celý turnaj vyhraje. No uvidíme.

Už keď si začal s tou poverčivosťou. V roku 2009 vypadol Nadal v Dauhá s Monfilsom, aby nakoniec vyhral AO2009...Tento rok vypadol znova s Monfilsom..+ Dva dni pred zápasom s Federerom odohral v r. 2009 extrémne dlhý zápas, rovnako ako tohto roku s Berdychom..A na záver ešte spomeniem, že Berdych minulý rok vypadol s víťazom turnaja..Takže to vlastne máme super rozohrané :))
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak tohle všechno nemůže být pouhá náhoda. Možná jsi narazil na stopu něčeho, co nás všechny přesahuje. Asi bys o tom neměl mluvit tak veřejně, mohlo by to být nebezpečné...
Reagovat
smazaný uživatel
Novaka mám taky rád, ale na AO se mi Rafůf herní projev hodně líbí, umí přirozeně prožívat emoce. Doufám, že konec roku neprochrápal a zapracoval na taktice, jak Novaka porazit :). Loňský rok byl výjimečný pro Novaka a jsem sám zvědav, jestli tempo, které nastavil udrží.....určitě to bude zajímavý zápas!! Andymu moc nevěřím, je ještě brzo, aby Lendl změnil jeho myšlení..........
Reagovat
smazaný uživatel
Stene, věř tomu historie už je objevena a pouze se opakuje, jako ve všech aspektech života... je to pouze tenis a máme ho snad všichni rádi ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem, či mám Noleho rád, ale určite obdivujem level, ktorý nastavil...Nič podobné som v tenise nevidel a rozhodne ho v tomto smere uznávam.
Reagovat
Stan_Borowitz
No, Federer 2005-2006, jestli se nepletu, to bylo podobný. Ale je pravda, že tehdy byla menší konkurence.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, uznávam za tie roky aj Federera..Takú hegemóniu, akú mal behom 4 rokov asi nikto nezopakuje..konkurencia bola oproti súčasnosti biedna, ale za to samozrejme Federer nemohol..
Reagovat
smazaný uživatel
Roger už je starší prostě, nedá se to přehlížet. Mezi nejlepší bude patřit až do chvíle než skončí, ale dominovat tenisu už nebude. Působil na mě na AO, že už si tenis víc užívá a hraje jenom pro radost, což měla být jeho výhoda. No a potom přijde takovejhle slabej výkon, od stavu 7:6 1*:0 hrál strašně špatně + měl ještě dost velkou smůlu v mnoha momentech. GS turnajů bude hrát ještě snad spoustu a tahle prohra nemusí tolik mrzet, jako třeba na USO, protože tam hrál výborně a prohrál. Jinak je potřeba si uvědomit, že z pozice 3.hráče světa je semi AO vlastně úspěch.
Reagovat
Frantz
Nejlepsi bylo,kdyz se rozlosoval pavouk AO, jak vsichni elegani slavili jasne finale pro maestra :-D
Reagovat
smazaný uživatel
:D, :D taky jsem čekal, kdo to nakousne.....ale všechna čest!!!
Reagovat
gigin
pogratulovat všem fanouškům Rafaela, a i těm, kteří mu prostě jen tak fandili. Zápas se mi moc líbil, hlavně teda pasáže na konci setů, kde to gradovalo. Nemůžu se vyjadřovat k výkonům obou aktérů, neboť nejsem tak fundovaný :-) Takže postřeh amatéra: Roger moc zbytečných chyb, někdy až smůla na té pásce!! Rafa buldok, neskutečné údery z totální obrany. A větší touha po vítězství??
Reagovat
Labi
je borec, bohužel dneska proti něm stal zase hráč ze kterého ma komplex respektive nemůže hrát tenis který by bavil diváky jelikož Nadal stojí až někde v šatnách a vrací míče ...to je jedine co mu fakt jde. Opravdu se nedivím jeho zdravotním problémům takový tenis co on hraje že lítá o sto šest vrací i nemožné míče a čeká až to soupeř napálí do sítě nebo do autu. Věřím že dnešek Rogerovi pomůže v tom že mu zvedne motivaci ptž na titul z GS čeká už dlouho a že snad příště zabojuje. Nadalovi je potřeba pogratulovat zažívá euforii a at si ji chlapec užije protože za pár let bude rád že ještě vůbec chodí
Reagovat
SwissMaestro
Ten konec je hodně krutý. Jinak nevím jestli mu dnešek nějak moc pomůže či zvedne motivaci, protože nevím co víc by ho mělo nakopnout než ten neslavný a velesmutný konec na US Open 2011 s Djokovičem kde promrhal dva mečboly a skončil. Pevně doufám v ještě jeden a možná poslední GS titul, ale pokud se tak nestane v této nabušené sezoně kdy bude moci pravděpodobně využít unavenosti některých soupeřů a specielně Nadala o kterém pochybuji, že na US Open uděla velký výsledek, tak asi už nikdy. Další pravdou je, že Agassi vyhrál GS i ve 33, ale tady je ta konkurence opravdu těžší...
Reagovat
Frantz
Prej to jedine, co Nadal umi :-D Neplac maestro :-)
Reagovat
SwissMaestro
Reaguj alespon spravne. Nikde jsem se do Nadala neopiral.
Reagovat
Labi
jo? zajímalo by mě kolik zahrál třeba dneska kratasu? ...moc jich asi nebylo par prohozu ze zoufalstvi a z toho že to Federer ty míče místy podcenil...jestli myslíš jeho "skvělým" tenisem tyhle udery kdy je pod tlakem a soupeř ho nedokáže dorazit tak to je teda slabota...mě to je po dnešku už jedno doufám že Roger zabere příště a jak jsem řekl Nadal bude třeba rád že se zúčastní a nebude sledovat další turnaj z vozíčku
Reagovat
smazaný uživatel
Roger: přesně tak Nadal je takovej králík co vsechno doběhne a vrací a čeká na chybu a nikdo nedokáže to co federer a jestli se někdo chce hádat tak ať se koukne na Top 10 Roger Federer, takovyhle video u nadala nikdo nebude tak možná top 10 dobehnutejch míčku,
Prostě Federer talent od boha, Nadal vydrenej...
Reagovat
Matti
A uhodneš, kdo měl dnes více vítězných míču z forehandu?
Reagovat
Matti
začínáš být trapný. Federer, že podcenil Nadalové prohozy. To se mi snad zdá.
Reagovat
smazaný uživatel
Fantastický zážitok, obaja najmä v posledných dvoch setoch privádzali divákov do úžasu. Oceňujem, že napriek tomu, že to už viackrát vyzeralo na definitívne KO sa Federer nejakým spôsobom do zápasu vždycky dostal..A možno ak by ten obhod pri breakballe skončil v OUTe finálový rezultát by bol celkom iný..

Zároveň sa ohromne teším z výsledku a v konečnom dôsledku aj z predvedenej hry Nadala. Je to ohromný válečník s obrovským srdcom. Napriek tomu, že má nálepku antukára dosiahol svoje 7 finále z posledných 8GS. Týmto sa akékoľvek pochybnosti čo do kontextu jeho výkonosti strácajú z obzoru.. Zároveň je trochu smutné, že herná krivka, ktorá by v r. 2008-2010 s prehľadom stačila na GS vavrín nebude v súčasnosti stačiť na Djokoviča..Osobne si nemyslím, že by práve on bol ten, ktorý by mal s Djokovičom najväčší problém, jeho prehry však bijú do oči najväčšmi, keďže prichádzajú vo finále..Obaja sú rovesníci a momentálne zažívajú najlepšie roky svojho života..Snáď ich ešte Rafa niekedy pretaví do vítazstva na GS..+ Samozrejme, dúfam, že sa zajtrajšie SF zvrtne a nejakým sci-fi spôsobom postúpi Andy..Zajtra mu budem rozhodne fandiť, mám sto chutí zohnať bubon, škótsku vlajku a tvár si namaľovať národnými farbami V. Británie..

P.S - Neuveriteľné, ako dokáže jeden zápas človeka vyčerpať, ale stálo to za to..
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by neměl stačit? Jednak Novak ještě ve finále není a i když bude, klidně s Rafou může prohrát. Jednou se ta bilance vzájemných utkání už musí zlomit. Celý 2. set s Ferrerem vypadal hodně mizerně, ve finále může odpadnout úplně stejně. A hlavně Rafa není David, kterého nakonec s problémy udolal.
Reagovat
smazaný uživatel
Osobne vidím problém v tom, že Rafov obľúbený úder ide do Noleho backhandu, čo je bohužiaľ jeho obľúbený úder..Navyše hraný v ostrom uhle nízko nad sieťou..Druhá forehandová strana Novaka je prirodzene silná, navyše to hrá najradšej inside-out, čo smeruje na Rafov backhand..Je to taká slepá ulička pre Nadala..Nehovoriac o tom, že si Rafa moc nepomôže prvým servisom..Samozrejme bodaj by som sa mýlil.
Reagovat
W.G.M.
Jsem nesmirne zvedava na finale, to bych konecne mohla i videt. Bojim se ale, ze pokud se tam pres Andyho dostane Novak (a ja bych rekla, ze to je pravdepodobnejsi varianta...), Rafa nevyhraje. Sice myslim, ze letos ma vetsi sanci nez vloni, protoze mu ty dramaticke bitvy na AO urcite pomohly posilit sebeduveru, ovsem obavam se toho, ze z Novaka po lonske zkusenosti zacina mit respekt a finale bude podle tohoto semifinaloveho scenare, akorat v roli Rogera bude Rafa...
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhľadom k tomu, že austrálsky povrch sedí Djokovičovi ešte lepšie ako ten americký si tým nie som istý..Ale možno motyka vystrelí, som si istý, že to bude parádny zápas s vysokým počtom heroických výmien z oboch strán..A čím dlhšie sa bude hrať, tým lepšie.
Reagovat
smazaný uživatel
pokud roger vyhraje na OH v londyne bude se sezonou spokojeny, na co grandslamy vsak je vsechny má, jeste tak kdyby mu dali ten týden postu 1ky a bylo to ok
Reagovat
Frantz
To driv budou padat z nebe tragace :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos a vivat šampioni:
Gratulace Nadalovi - vamos Nadal N a n d a l !!!
A ještě Štěpánkovi a ať se daří i ve finále!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo potreba kdyby zase nekdo dokazal odstranit rafu z cesty, skoda ze tomas to nedokazal, jinak konfrontace na grandslamech hovorí jasne, pro rafu atak uz to zustane, me jakozto fanouska rogera to mrzí o to víc ze jsem pametníkem jeho dominance a grandslamových vítezstvích
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně napsané...nemyslím si,že Roger řekl poslední sbohem,mezi TOP 4 rozhodují maličkosti,muže vyhrát z nich kdokoliv
Reagovat
Karolko2
Můj dnešní tenisový den je černý,nedá se nic dělat,ale je teprve leden
a kdyby Kim a Roger už nic nevyhráli,tak se vlastně nic nestane,protože už nemusí nikomu nic dokazovat.
Reagovat
SwissMaestro
Pevně věřím ve Wimbledon kde má co napravovat!
Reagovat
smazaný uživatel
budme rádi ze roger udelal semifinale, obhajitl takm body z lonska a to o jde. bohuzel nadal si vyrazne polepší
Reagovat
smazaný uživatel
Došel sem ze školy, do které sem původně ani jít nechtěl a dobře sem udělal, dneska obrovské zklamání,ale nedá se to vůbec porovnat se zklamáním z lonského US Open. Tenis sleduju od Wimbledonu 2010 a Roger vždy v klíčových zápasech prohrává a musím i já skalní fanda švýcara uznat, že z něj má komplex, ale narozdíl od některých si myslím, že ještě jeden GS pro sebe získá, myslím, že nejpravděpodobněji se jeví Wimbledon. Nakonec je třeba dodat, že dnes skončilo AO, protože finále Djokovič:Nadal je předem jasnou záležitostí a tyto grandslamy začínají budit nepříjemný stereotyp
Reagovat
smazaný uživatel
Presne, ja jsem taky skalni fanousek, a i realistichky verim ze tam jeden GS jeste u nej pribude..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Věřím taky! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
no nevim, dle me andy neda svopu kuzi zadarmo a myslim ze muze djikera porazit,ale ve finale nadala neda
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak to bylo vždycky ne? .....Edberg-Becker,Sampras-Agassi.....velikáni mají vždy psychický a fyzický fond jinde než zbytek hráčů. Federer je chlapík, vyšel mu konec roku, ale bohužel roky nezastavíš..... Rafa prostě chtěl vyhrát a za tím si šel a samozřejmě měl i štěstí...
Reagovat
smazaný uživatel
Krásný zápas...opravdu ti dva vtáhnou svou rivalitou do zápasu.
Taky si myslím, že v předešlém zápase ho Byrd-ich hodně nakopl, emočně se určitě hodně zvedl. Bylo hodně zajímavé ho sledovat ve zpomalených záběrech. Před turnajem jsem věřil Novakovi, ale poupravím svůj tip - letos Nadal. A ještě takové malé pravidlo, kdo porazí z velké čtyřky Federera, nakonec celý turnaj vyhraje. No uvidíme. Good luck Rafa!!
Reagovat
smazaný uživatel
A jinač dobrý rozhovor Nadala s Courierem, pobavil jsem, když Nadal říkal, že on Andymu asi nemůže radit, když s Djokovičem prohrál 6x v řadě.
Reagovat
Matti
jj to bylo dobré.
Reagovat
Stan_Borowitz
vyhrál ten lepší. Federera nepodržel servis, ba naopak. A některé ty UE byly opravdu pro něj netypické. Tak snad příště...
Reagovat
Denis92
v zapase Federera s Nadalom zase zvitazili Federerove chyby..tolkokrat ako dnes trafil pasku a daroval Nadalovi dolezite body bolo neskutocne.Neviem ci mozem Rogera dnes v niecom pochvalit..servis slaby,neschopnost podrzat break,nezvladnuty tiebreak 3.setu,strasne vela kazil,nedokazal uhrat vtazne vymeny,aj ked niekedy Nadal odvratil nemozne ( najma breakball v hre ked podaval na vitazstvo ).. ja ako fanusik Rogera som velmi sklamany z vysledku aj predveden hry a dovolim si definitivne tvrdit,ze ROger nema na to aby vyhral na grandslame,kedze nedokaze porazit Djokovica ani Nadala a uz vobec nie oboch co je potreba aby vyhral grandslam.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokoviče dokáže porážet,ale Nadala prostě teď ne...není o nic horší než oni,rozhodují tam kousky štestí....
Reagovat
Stan_Borowitz
může se stát, že je oba (nebo alespoň jednoho) vyřadí někdo jiný... Jinak Federer se snažil hrát rychle, což je správně, chyběla mu ale Djokovičova trpělivost. Ty nepřesnosti pramenily často ze snahy přííliš rychle výměnu ukončit.
Reagovat
Denis92
moze sa to stat..lenze Roger proti Nadalovi to takto nezvladol uz niekolkokrat po sebe a tak stale nemozme hovorit o tom ze nema stastie..chyba mu trpezlivost? ved to snad vidi aj on sam a stale robi dookola tie iste chyby.
Reagovat
poutnik
Trpělivost ve výměnách je hezká věc, jenže bere síly.
Reagovat
ladka
stale je to o tom istom federer na nadala nemá a jeh GS kariera skončila....
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by neměl? Rozhodují tam centimetry a ty vyhrává on.
Reagovat
ArcusII
Jeho kariéra GS co to je? tomuhle výrazu nerozumim... :-) myslim že SemiF na AO bude casem pro fedexe uspech a jeste nez odejde on jeste nejakej GS prida ;-)
Reagovat
Frantz
A mame tu porad stejny scenar. Pred zapasem velkohube vykriky a po zapase plac, urazky Nadala a kopa vymluv typu kdyby,takby,coby.. od zhrzenych fanatickych a nepoucitelnych eleganovcu :-D Egoista Federer na Rafu na GS nikdy nemel a mit nebude! Vzdyt kdy ho velky maestro na grandslamu naposledy porazil???
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl, ty jsi ale kus vola...
Reagovat
smazaný uživatel
Nepiš mi vzkazy ty chudáku!
Reagovat
W.G.M.
Mlc, jsi trapny.
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo na me?
Reagovat
smazaný uživatel
mas pravdu, posledni výhra je uz stara 5let, rafa je lepsí nez roger, roger je zase pro vestinu lidi sympatictejsí. kazdej ma neco, ocekavam ze letos rafa udela 2 grandslamy
Reagovat
ArcusII
co je? dneska tě nebaví si před Nadalem honit k.o.k.o.t.a? nebo ti někdo vypnul televizi? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nebylo, samozřejmě na toho zakomplexovanýho hlupáčka Frantze, přestávám ho unášet a docela dost.
Reagovat
Stan_Borowitz
nereagujte. To je nejúčinnější.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, vzal jsem si z prace dovcu, divam se na zapas....fandim Rogerovi, musim uznat, ze to co dnes rafa predvadel, bylo neskutecny, nektere mice uzasne...jsem docela zklamany, zavitam tady a prectu si takovy prispevek jak od nejake vymazance (on vlastne je)
Reagovat
Heather_Fedex
frantzi, abys vedel roger je, kromne toho ze je bezesporu nejoblibenejsim hracem na okruhu, tak je 2. nejrespektovanejsi osobnost na svete (po mandelovi). a co sii ty, rekni mi???!! teda krom toho ze jses obycejnej chudak?!
Reagovat
smazaný uživatel
Po takýchto prehrách niekedy chcem aby Roger radšej ukončil karieru, lebo je to čim ďalej tym ťažšie znášať takéto porážky. :/
Reagovat
ArcusII
Ber to pozitivně Roger je rád že drží tempo na špičce. To že těch výher ve finále bude míň je naprosto normální tenisovej vývoj. Věřím, že než skončí ještě nějakej GS přidá, ale je období kdy bychom měli být rádi za semifinále... přeci jen je už trochu jiná situace ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
What a match! Po drtivém úvodu Federera se Nadal dostal do hry, ten začal více chybovat a Nadal mu prostě nic nedaroval, vrátil i nemožné. Neuvěřitelný výkon od Nadala, za tohle si finále fakt zasloužil. Tak snad mu to tam vítěz zítřejšího semi nakope prdel.

Jinak tohle prostě nepřestane nikdy bavit a žádné jiné zápasy nedokáží vtáhnotu diváka tak do děje. Skvělý zápas, ještěže jsem nešel do školy.
Reagovat
smazaný uživatel
je mi líto, že roger dneska prohrál, nicmene je potreba rict ze rafa vyhral naprosto zasloužene, byl ve vsech herních aspektech lepsí a tak to uz bude stále, na grandslamech uz roger nevyhraje ale porad jeste lze vyhravat nektere mensi turnaje
Reagovat
Vojtaakk
Já myslim, že Roger by se měl více poučit u Djokoviče. Chybí mu dvě základní věci, kterými se poráží Rafa:

1.TRPĚLIVOST
Reagovat
Vojtaakk
2. Nechybovat (aspoň ne tolik kolik má ve zvyku)
Reagovat
smazaný uživatel
uz nema takovou fyzicku a čím delsí je zapas tak jde uroven jeho hry dolů, zatimco u nadala je to naopak. se podivej proti berdychovi nadal prohral prvni set, dneska taky, bohuzel ani berdych ani dnes roger nedokazal na ten prvniset navazat, a to dosatalo rafu do zapasu, rozehral se a pak je k neporazení, protoze co ten vsecko dobehne je neuveritelné.
Reagovat
Vojtaakk
To je pravda! Trochu to s tou trpelivosti souvisi... Djokovic si s nim pinka klidne tri minuty a pocka si na okamzik, kdy je nekde prostor pro winner!
Reagovat
Stan_Borowitz
Jo, to máš podle mne pravdu.
Reagovat
poutnik
Taky je kapku mladší.
Reagovat
ArcusII
Stále platí, že Nadala nejvíc potrápil Berdych. Začátek pěknej... Nastoupil fedex ma Rafu dobře, první set celkem slušnej a super bylo vedení 1:0, ale jakmile se objevil nad stadionem ohňostroj, za stavu 2:5 v druhým setu, cejtil jsem, že se předčasně slaví Nadalovo vítěztví :-/ bohužel tušení se vyplnilo... Jinak hra ale potom špatná a bohužel hodně UE z Fedexovi strany...
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Rafovi... ale teď si představte kdyby byl Nadal fit a neměl zraněné koleno... to by ho přejel jak zamrzlej rybník :-D
Úplně na něj bylo vidět jak se nemohl pochybovat :-D
Reagovat
SwissMaestro
Dneškem pro mě asi končí celé AO :-| Gratulovat Nadalovi nebudu, protože to je k ničemu. Doufám, že ho ve finále Djokovič sfoukne a Nadal se Rogerovi nepřiblíží v počtu GS titulů. Byly to krásné tenisové zažitky tak doufejme, že něco podbného od Rogera uvidíme i na FO. A třeba se tam zrodí i historická porážka jednoho z největších favoritů.......zatím v rovině přání :)
Reagovat
Karolko2
že by finále Nadal-Andy?
Reagovat
smazaný uživatel
:-(
Rogere to co jsi dneska předváděl :-(

Gratulace Rafovi.
Reagovat
Pe3k
Gratulace Ravofi. Byl lepší a vyhrál. Ve finále jej může porazit jedině Djokovic. Pokud se do finále dostane Andy je předem rohodnuto.
Reagovat
tito
To mě potěšilo, díky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist