Nadal porazil Lapenttiho a vystřídá Federera v čele žebříčku ATP

2. 8. 2008, 07:48
Aktuality 48
Španělský tenista Rafael Nadal bude novou světovou jedničkou. Na turnaji série Masters v Cincinnati vyřadil v pátečním čtvrtfinále Ekvádorce Nicolase Lapenttiho po setech 7:6, 6:1 a na prvním místě žebříčku ATP vystřídá po čtyřech a půl letech Švýcara Rogera Federera.
Nadal Rafael

Letošní wimbledonský vítěz se může dostat na nejvyšší pozici žebříčku již v pondělí, pokud celý turnaj vyhraje. Kdyby Nadal v Cincinnati vypadl v semifinále, stanul by v čele pořadí 18. srpna. Pokud se dostane do finále, má jistotu tenisového trůnu 11. srpna. Federer bude totiž z tohoto období loňského roku odepisovat body za finálovou účast v Torontu, zatímco španělský tenista jen body za semifinále.

Nadal se stane třetím Španělem, jemuž se povedlo dostat se až na vrchol světového pořadí. Před ním byli nejlepšími tenisty Carlos Moya a Juan Carlos Ferrero.

Federer figuruje na nejvyšší příčce světového žebříčku nepřetržitě 235 týdnů, což je historické maximum. Daleko za ním je se 160 týdny Američan Jimmy Connors.

"Dnes to byl velmi těžký zápas. Byl jsem trochu unavený po těžkém turnaji v Torontu, ale důležité je, že jsem v semifinále. Jsem velmi šťastný, v posledních třech letech jsem tvrdě pracoval a stát se světovou jedničkou bylo mým cílem," prohlásil po utkání Nadal, jenž strávil na druhém místě žebříčku 158 týdnů.

Dvaadvacetiletý Španěl má v současnosti skvělou formu: vyhrál už 32 zápasů v řadě a získal pět turnajových titulů za sebou.

Jeho dalším soupeřem v Cincinnati bude Novak Djokovič, nasazený jako číslo tři. Toho na cestě do semifinále nezastavil nebezpečný Lotyš Ernest Gulbis, jenž srbskému tenistovi podlehl 3:6 a 4:6.

Djokovič ve vzájemné bilanci s Nadalem výrazně zaostává, vyhrál jen tři z dvanácti duelů. Do karet mu ale může hrát tvrdý povrch, na němž se turnaj v Cincinnati hraje, a na kterém Nadala porazil ve třech ze čtyř zápasů.

"Pokud chci porazit Djokoviče, musím hrát určitě lépe než dnes. Budu muset odehrát svůj nejlepší zápas v Cincinnati," řekl Španěl k dnešnímu semifinálovému zápasu.

ČTĚTE:
Karlovič znovu postoupil. Znovu v tiebracích

Druhou semifinálovou dvojici na podniku série Masters v Cincinnati tvoří Chorvat Ivo Karlovič, který ovládl další tie-breakovou bitvu a Andy Murray ze Skotska, jenž dokázal otočit vývoj utkání s Carlosem Moyou.

Výsledky - Cincinnati:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (2-Šp.) - Lapentti (Ekv.) 7:6 (7:3), 6:1, Djokovič (3-Srb.) - Gulbis (Lot.) 6:3, 6:4, Murray (8-Brit.) - Moya (Špa.) 2:6, 6:3, 6:1, Karlovič (16-Chorv.) - Kohlschreiber (Něm.) 7:6, 7:6
Semifinálové dvojice:
Nadal - Djokovič, Murray (8-Brit.) - Karlovič (16-Chorv.)
TenisPortal.cz, ČTK, Václav Navrátil

Komentáře

48
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dnes v noci měl říťohrabec velké štěstí!!!!!!!!! Lapentti hrál daleko lépe jen měl výce nevynucených chyb a na to doplatil bohužel.Rafa má prostě umění v tom , že strašně málo kazí a stačí to vracet , čili Nicolas byl útočnější ale prohral si to sám klidně ho mohl zvládnout ta hlava není tak dobrá , nicméně doufám , že aspoň Nole ho sejme.
Reagovat
smazaný uživatel
Karlovic podle me hraje hrozne. Nema nic jineho nez podani. Proti Federerovi se v podstate jen branil, ani nebehal. Predvani nepekny tenis. A at mi nikdo nerika ze se dneska nehraje na krasu ;)
Reagovat
smazaný uživatel
prej finale djokovic-murray:D:D:D neblazni prosimte djokovic bez formy a murray hral vcera hrozne karlovic neztrati ani jedno podani....finale nadal-karlovic a nadal mu da 7:5 6:7 7:6 ....VAMOOOOS nadal!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tento názor se mi taky moc líbí!
Reagovat
smazaný uživatel
tesim se na finale v cintinnati djokovic - murray :)))))
Reagovat
smazaný uživatel
To jo no na to se taky rád podívám mohl by Murray opět zopakovat to vítězství z Toronta.
Reagovat
smazaný uživatel
Karlovič-Murray v 19 hodin na Galaxii sport!Přeji Andymu!
Reagovat
smazaný uživatel
ty si asi hodně mimo co ?
Reagovat
smazaný uživatel
secca inak mam f pici aj nadala aj federera, fandim iba murrayovi a djokovicovi
Reagovat
smazaný uživatel
No prosim tim se to vysvětluje!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Mario je nejvetsi buzik co si doma honí na nadala ten svuj kkt, a nebo te mario foter jebkal co ritky ked si bol maly ?????????
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ale přesný ukaz puberťáckého fandy Rogera který když už neví čím by argumentoval tak sprostě nadává.Že ti za to maminka nenaplácá na prdel.
Reagovat
smazaný uživatel
mozno tvoja mater by mi mohla naplacat :)
Reagovat
smazaný uživatel
Né to fakt ne ta by si s někým takovým roce nešpinila :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mario... ty si čurák jak cip... Federer je za chvíly zpět a uvidíš jak toho tvojeho cipečka vyučí debile
Reagovat
smazaný uživatel
Cha,cha,cha,cha,cha!
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám,že fanouškům Rogera lezou jeho porážky na mozek!Nedivím se,prohrát 3x ve posledních 4 zápasech je moc i pro silné povahy!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si asi nic nepochopil viď?? No jo, co od tebe taky můžem čekat. Na nervy nám lezeš akorád tak ty s těma věčnýma uhozenýma kecama!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Roger bude mít fanoušky i kdyby byl třeba 72. v žebříčku. Narozdíl od Nadala. Rgoer půjde zpět!
Reagovat
smazaný uživatel
A to je správné,já také přeji např.už 8 let Carlosovi Moyovi,protože ho zdobila a zdobí stejná skromnost jako Rafu,asi to mají Španělé v povaze,mimo jiné,Carlos Moya je vzor Rafy a jeho nejlepší přítel!Hoši z Malorky!
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se všem,Carlosovi přeji 10 let,vyhrál mimo jiné Paříž,byl krátce světová jednička,v době kdy byla silná konkurence!
Reagovat
smazaný uživatel
Já třeba fandím Rafovi od doby kdy tu hrál Davis cup takže je to taky už pěkná řádka let.Mario tady tě musím opravit Moya není Nadalův vzor Nadal neměl nikdy žádný vzor.Jinak souhlasím,hoši z Malorky!
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Secaa,vím,dle článků,že taky fandíš Rafovi,ale musím potvrdiit,že Carlos Moya je jeho vzorem a nejlepší kamarád Rafy,je to oficiální zpráva ze španělského tisku opakovaně uváděná,naposled z počátku května tohoto roku,má dcera žije více ve Španělsku než v Česku,tak že to mám ověřené na 100%!
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo fandím je to pro mě bůh,ovšem nejsem zaslepen.K věci předemnou leží časopis kde je rozhovor s Rafou.Je zde otázka:Kdo jsou tvoji nejoblíbenější hráči?A odpověď je zní takto:Nikdy jsem neměl žádný idol,nebo oblíbeného hráče.Chceš mi tedy říct že v tom časopisu lžou já myslím že ne pač jsem to slyšel i v TV že nadal nikdy neměl žádný idol.;)
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Secaa,dcera letí zpátky do Espani příští pátek,bude mít za úkol sehnat pro mě nějaký materiál,kde to uvádějí,pak se ti ozvu a rád to pošlu!
Reagovat
smazaný uživatel
Ok děkuji ti!
Reagovat
smazaný uživatel
ae myslim si ze je to nesmysl.sice to byl vybornej hrac(i kdyz se mi to rika tezko protoze rogera nemam v lasce ae je to tak) ae BYL vybornej hrac prave ze jenom byl ae uz nikdy nebude...ted mu to pujde hur a hur....az nakonec skonci karieru.podle me by se musel stat zarak aby se dostal zpet)
Reagovat
smazaný uživatel
no, že je horší na začátku bych neřekl teda..akorát každej jeho soupeř jde do zápasu s ním s tím, že nemá vůbec co ztratit a riskuje...Rafa hraje pořád to svoje, co každýho porazí...třeba zápas s Levinem...prohrával 4:1 a odvracel breakball...do tý doby do toho Levine jenom mlátil a čekal, jestli to spadne na lajnu, nebo do outu...a takovej tenis nevydrží prostě zápas...to se povede Rafovýmu soupeři jednou za sezonu, že mu to tam padá celej zápas...jinak je to prostě o tom, že i toto dokáže Rafa ustát!!!!!VAMOS RAFA
Reagovat
smazaný uživatel
no Roger musí vyhrát ještě tři grandslamy, aby překonal rekord Samprase ;-), věřím, že to zvládne. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
3 grandslamy už nevyhraje......!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jseš si nějakej jistej ......
Reagovat
smazaný uživatel
to patřilo k mariovi
Reagovat
smazaný uživatel
Jak může vyhrát 3 grandslamy,když Rafa,Novak,Andy...jsou lepší než on!Měl jen štěstí na slabší konkurenci než je teď,prototo byl tak dlouho první!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty se v tom tak vyžíváš viď..... Já ti něco řeknu se divim že sis neudělal ještě španělský občanství a neodstěhoval ses tam ty ........ Jinak nevim proč by Rog nemohl ještě vyhrát 3 grandslamy,.....
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě že může,ale v téhle formě je to více než nereálné!
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak jak rika sacea....proste podle me i kdyz byl dobrej ted je podle me pohlcen lepsimi(muselo to nekdy prijit nikdo necekal ze tam vydrzi tak dlouho)a tak to je a tak to vzdy bude....sice jsem blazen do rafy(a muzu rict ze jsem i rogera nenavidel ae proste byl dobrej teda vybornej to musi uznat kazdej ae kdyz vyhral na wimbledonu rafa myslel jsem ze se zblaznim radosti:D:D)ae tky nekdy rafa bude pohlceny lepsimi to se stane na 100% a nebo mozna ukocni za chvili karieru jako svetova jednicka kvuli tim posranym kolenum(njn dava na ty kolena velkou zates)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger je pristi sezonu zpatky . takze klidek myslim tim priznivce Rogera. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Roger byl suprhvězda,měl skončit s karierou na vrcholu,jako pravý vítěz,,ne jako poražený!
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji Nadalovi k první příčce, zasloužil si to poprávu!!!!! Ale co tady píšete zatím ( ale nechci házet všechny do jednoho pytle ) snad každý ví o kom je řeč se trochu proberte. To nedokážete bejt normální, jen Rogera věčně urážíte, vždyť on byl ten kdo byl králem ČTYŘI roky!!!! Chápete to?? To si nezaslouží ani trochu úcty k tomu co dokázal? A jen tak ho nikdo zatím nepřemůže! Někteří jste fakt ubožáci, to vám řeknu narovinu a klidně tady reagujte na můj příspěvek jak chcete, já se budu jen smát ..... Jinak ještě jednou gratulace Nadalovi. A velká poklona Fedovi za to co dokázal a věřím, že to nebylo jeno poslední slovo. GO ROGER!
Reagovat
smazaný uživatel
Roger je nejlepší a ještě to všem ukáže
Reagovat
smazaný uživatel
Federer je až druhý!!!
Reagovat
smazaný uživatel
je az druhy????hmm mas dost jako:D:Dty se v tom vyzivas tady psat tyhle kravinky.........zamysli se fakt
Reagovat
smazaný uživatel
VAMOS RAFA!!!!!VAMOS ESPAŇA!!!!!NEJLEPŠÍ TENISTA NA SVĚTĚ SOUČASNOSTI!!!!PRAVÝ TENISOVÝ KRÁL!!!!!TAK JSEM SE DOČKAL,RAFA NUMBER ONE,NUMERO UNA!!!!!Roger Federer světová dvojka po propadáku v letošní sezóně!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, v podstatě souhlas s Tomasem, Lapentti byl v prvním setu lepší, hrál skvěle jak ve výměnách od základní čáry, tak byl dobrej i na síti... jenže Nadal dokáže zapnout v rozhodující chvíli a o tom to je.. a druhej set, to už nebylo o čem.
Reagovat
smazaný uživatel
VAMOOOOS nadaaaal ........nadal je king
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal má jednu výhodu, dokáže vyhrávat i zápasy v nichž je horší...včera byl Lapentti daleko pestřejší v 1.setu,překvapil mě ale hrál dobře,nehrál jeden velký stereotyp,snažil se útočit a škoda, že měl při některých míčích smůlu...Rafa poslední dobou neni na kurtu lepší, ale vždy vyhraje Tiebreak a pak už se soupeř nevmůže...v tom je jeho síla
Reagovat
smazaný uživatel
Seš normální Magor!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, bzdycky je na tom hur v prvnim setu do doby nez vyhraje tie break. Doufam ze dnes prohraje, ikdy nesnasim oba :( Andy Common !!!!!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist