Nadal porazil Nalbandiana, vítěz z roku 2009 Del Potro končí

5. 9. 2011, 07:59
Aktuality 15
US OPEN muži - Obhájce titulu Rafael Nadal přežil těžký začátek zápasu s Davidem Nalbandianem a postoupil od osmifinále US Open. To si naopak naopak nezahraje vítěz z roku 2009 Juan Martín Del Potro, který nestačil na Francouze Simona.
Rafael Nadal

Obhájce titulu Rafael Nadal ze Španělska postoupil na tenisovém US Open do čtvrtého kola po vítězství 7-6 6-1 7-5 nad Argentincem Davidem Nalbandianem.

Bývalý třetí hráč světa Nalbandian měl skvělý vstup do zápasu a nad favorizovaným Nadalem vedl 5-3. Desetinásobný grandslamový vítěz však dokázal vyrovnat a set získal v tie-breaku.

Rafael NadalVýhru si španělský favorit zajistil bez ztráty sady, nicméně ke zdolání Nalbandiana potřeboval dvě hodiny a 39 minut. Nadala zdobila větší přesnost úderů, připsal si 18 nevynucených chyb oproti 60 soupeřovým.

"Byl jsem hodně rád, že jsem nakonec první set vyhrál. Protože David podával na zisk setu a pak by to bylo dost těžké otáčet," komentoval Nadal zřejmě klíčový okamžik utkání.  během kterého zahrál i úder mezi nohama zády z síti.

"Rozhodně to byl zatím můj nejtěžší zápas na turnaji," přiznal rodák z Malorky, kterého pak během tiskové konference chytla křeč do nohy.

O čtvrtfinále bude hrát s Lucemburčanem Gillesem Mullerem, který si na US Open zahrál ve čtvrtfinále už před třemi lety, kdy nestačil až na Federera. Od té doby se ale Muller dostal na okruhu ATP jen jednou do čtvrtfinále - letos v červenci v Atlantě dokráčel do semifinále. Letos v New Yorku postoupil do 4. kola po výhrách nad Rogerem-Vasselinem, Gulbisem a Igorem Kunicynem.

Juan Martín Del PotroTo vítěz US Open z roku 2009 Juan Martín del Potro z Argentiny vypadl na newyorském grandslamu už ve třetím kole. Turnajovou osmnáctku vyřadil v neděli po vítězství 4-6 7-6 6-2 7-6 dvanáctý nasazený Gilles Simon z Francie.

Del Potro loni neobhajoval titul kvůli zranění zápěstí, které ho připravilo o devět měsíců tenisu. Letos při návratu na ATP Tour získal dva tituly, v New Yorku však na své dva roky staré představení nenavázal.

"Jsem trochu smutný, protože jsem prohrál, ale jsem rád, že jsem zase na tomto turnaji. Myslím, že comeback se mi celkem povedl. Musím se ale stále zlepšovat - údery, hlavu, fyzičku, všechno. Snad už budu příští rok připraven," uvedl Del Potro.

Na Simona nyní čeká dvoumetrový John Isner. Domácí tenista si ve 3. kole poradil ve třech setech s krajanem Alexem Bogomolovem.

Po pětisetové bitvě ve 2. kole s Robinem Haasem, s nímž prohrával 0:2 na sety, sehrál mnohem jasnější utkání Brit Andy Murray o postup do osmifinále. Čtvrtý nasazený hráč získal v duelu se Španělem Felicianem Lópezem úvodních 14 bodů a vyhrál hladce 6-1 6-4 6-2.

Nyní ale na Brita čeká domácí Donald Young, se kterým letos v březnu v Indian Wells prohrál jediné jejich vzájemné střetnutí. Dvaadvacetiletý Američan, bývalý vítěz juniorky Australian Open a Wimbledonu, se až letos dostal poprvé mezi dospělými za druhé kolo grandslamového turnaje. Na pažbě má už zářezy za skalpy Lacka a nasazených Wawrinky a Juana Ignacia Chely.

- GRANDSLAM US OPEN MUŽI -
(USA / New York, tv. povrch, 23.700.000 dolarů)
nedělní výsledky (04. 09. 2011)

Dvouhra - 3. kolo:
Nadal (2-Šp.) - Nalbandian (Arg.) 7-6(5) 6-1 7-5
Murray (4-Brit.) - López (25-Šp.) 6-1 6-4 6-2
Ferrer (5-Šp.) - Mayer (26-Něm.) 6-1 6-2 7-6(2)
Simon (12-Fr.) - Del Potro (18-Arg.) 4-6 7-6(5) 6-2 7-6(3)
Roddick (21-USA) - Benneteau (Fr.) 6-1 6-4 7-6(5)
Young (USA) - Chela (24-Arg.) 7-5 6-4 6-3
Isner (28-USA) - Bogomolov (USA) 7-6(9) 6-4 6-4
Muller (Luc.) - Kunicyn (Rus.) 6-1 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Simon hrál opravdu velmi dobrý zápas, chytře vracel a z obrany dokázal skvěle přejít do útoku, což mělo za následek Matejem zmíněný počet winnerů. Přesto ale doufám, že ho v dalším kol Isner pořádně vystřelí z trenek, Simona celkově moc nemusím a Johnovi bych čtvrtfinále přál. Tiebreak prvního setu s Bogomolovem, který byl celý set lepším hráčem, byl skvělý, hlavně v noci zmíněné odvrácení setbolu esem z druhého podání.

Dále tragický výkon Lopeze, Murraymu stačil průměrný výkno k tomu, aby Lopeze hladce porazil, Lopez se trápil hlavně na servisu, jen 46% prvního podání, s tím proti tak dobře returnujícímu hráči nemůže pomýšlet na úspěch. Taky udělal spoustu chyb. V dalším kole snad Murray konečně srazí hřebínek tomu obletovanému slizounovi Youngovi, který mi na jeho věk nijak extra nepřijde.

A Nadal si v dalším kole oddychne, do čtvrtfinále projde bez potíží. Zajímavý bude duel Roddicka s Ferrerem, Andy mu má za Davis Cup co plácet.
Reagovat
skott
No, Bogomolovovi ten prohrany TB vzal trochu vitr z plachet, coz je skoda, mohl to byt jeste lepsi zapas.Isner me fascinuje, porad takovy letargicky a pak najednou z nicehonic brejkne, ikdyz to na nem neni na prvni pohled znat jako u jinych, co maji zatnute zuby, tak je porad v zapase.Tesil jsem se na jeho zapas s Del Potrem, takhle se Simonem to bude slaby odvar.Uz jsem skoro zapomnel, jak ten dokaze byt otravny:/
¨Slizoun¨ Young me pobavil:-) Taky jsem mu nikdy neprisel na chut a humbuk kolem nej nechapal, ale pro Andyho dobry souper a navic mu muze vratit porazku z IW s uroky.
Nesouhlasim jen se zapasem Muller/Nadal.Myslim, ze to bude naopak tezka zkouska soucasneho Nadala.Gilles krom zacatku s Kunitsynem naprosto suverenni, znova 23es, tezce v pohode cele utkani, ktere jsem videl.Usetril i sily, podle me si bude dost verit.Nadal se samozrejme neda s lonskou formou z USO vubec srovnat a verim, ze kdyz ho rovnou neporazi tak mu set(y), sebere.
Reagovat
smazaný uživatel
Já právě z duelu Isner-Bogomolov viděl jen první set, proto jsem byl pak tak překvapen tím dalším vývojem, ačkoliv nutno uznat, že jsem byl rád, Johna mám dost v oblibě a Bogomolvo sympaťák moc není. Ale taky jsem se těšil na jeho zápas s Del Potrem. Nutno dodatm že ač je Simon otravný, včera ten zápas zvládl bravurně, nešlo mu nic vyčíst.

Jo, kolem Younga je neuvěřitelný humbuk, přitom má jenslušný forhend, jinak nic extra, dělá se z něj bůhví co, přitom "už" má 22 let, takový Harrison mi přijde daleko talentovanější a i když je o tři roky mladší, je už ted minimálně na stejné úrovni. Navíc je to typ takového toho raperského týpka z chudé čtvrti plné kriminality. Navíc ta čekpa nakřivo, fakt slizoun. Ale jak říkáš, pro Andyho dobře, měl by ho zvládnotu v pohodě ve třech setech.

Já Mullera právě neviděl, takež nevím, co od něj čekat. Co si tak ale vybavuju zápas z Wimbledonu, kde je povrch pro Mullera ještě víc pasující než tenhle, neměl moc zbraně a na konci setů vždy selhal. Ale co, za každé trápení Rafy a zdržení na dvorci budu jenom rád.
Reagovat
VlS
Mě včera Simon vůbec nepřipadal otravný, hrál inteligentní a efektivní hru a právem vyhrál. Po pravdě mě víc otravoval Delpo s tím jeho klackováním se mezi míči a hrami. Jak teenager před písemkou z matiky.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě otravný Simno vždycky, nemyslím tím jen jeho hru, ale celkvoě jako osobnost mě děsně otravuej a irituje.

Jaké klasckování máš na mysli? Jestli m iněco uniklo, když jsem to pop gamech přepínal s Roddickem.
Reagovat
skott
Bogomolov me prekvapuje porad vic a vic, zrovna od nej jsem nic necekal a letos v mych ocich sel mozna ze vsech hracu nejvic nahoru.Obvykle aspon tusis, v kterem hraci neco vezi, ale u nej uz jsem nejake zlepseni necekal.
U Younga jsem mel namysli ¨humbuk¨, ktery u nej byl jiz pred lety, dostaval jednu wc za druhou jako hrac IMG, velky ocekavani, ale pritom bojoval na challengerech.Herne neni spatnej, ale jeho styl mi taky nesedi.
Muller sice travar ano, ale celkove cim rychlejsi, tim lepsi.Rozdil je take v Nadalovi a jeho forme, navic pro nej je porad lepsi Wimbledon nez USO.Je to ale jen muj odhad.

VIS: Simona s Del Potrem jsem videl vcera jen chvilicku, ale kdyz ti vadi Isnerovo klackovani, tak zrovna o Simonovi bych pomlcel.Malokdo ma znechucenejsi chovani, kdyz se mu nedari nez on.Ja si vybavuju treba jeho grimasy jak nemohl brejknout Karlovice v Madridu 08, kdyz se hralo jeste v hale.To byl teprve zazitek...
Reagovat
smazaný uživatel
Mě osobně velice překvapil Rafa. Těch vyházených míčků z předchozích kol bylo dnes minimum. Viděl sem přesného a vyhecovaného Rafu a tak se mi to líbí. Já doufám že půjde ještě víc nahoru, všichni víme že co se týče GS jeho hra se podstatně zvedá zapas po zapasu.

Je jasné že finále Rafa-Roger na betonu by bylo fajn. Ale buldozer Djokovič si to pohlídá. Pevně věřím že Rafa na Djokera konečně najde recept a uvidíme parádní bitvu jako ve finále v Miami, kde na to Rafa určitě měl.
Reagovat
tito
Kéž by, kéž by...Je ale fakt, že poprvé ve vzájemném souboji by Rafa již neměl co ztratit/ v případném finále by byl Nole favorit/, tak snad by hrál volněji než v zápasech předchozích.
Reagovat
steve79
On prej Nadala na po zápasové tiskové konferenci zkolaboval.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ten Potro ma teda neprijemne sokoval posledny zapas na listku odchadzal som spat za stavu 6-4 a 4-4 co sa stalo potom sledoval to niekto? Vidim to tak ze Simon len vracal ako vzdy a ten kolohnat sa vyhadzal.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodně jen nevracel ... ostatně, čistých winnerů měl za zápas víc než Del Po.
Reagovat
hatatytla
simon ho inteligentně utaktizoval, jak to umí jenom on. Na ty fyzické dispozice je to nejmazanější hráč na tour.
Reagovat
tito
já jsem viděl až poslední set. Evidentně DP odešel fyzicky. Tím nechci snižovat hru Simona, který hrál skvěle- např. to, jak otočil 3 setboly/ brejky/, bylo famozní. Navíc i jeho vystupování se mi líbí- jek během zápasu, tak i po výhře, kdy 2x klepl do rakety k divákům, sbalil rakety a šel do šatny...
Reagovat
tito
..jak během zápasu..
Reagovat
smazaný uživatel
Stálo ho to hodně sil.
http://www.sport.cz/clanek/190769-video-nadala-na-us-open-trapi-krece-na-tiskove-konferenci-se-zhroutil-pod-stul.html
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist