Nadal pošesté ovládl Řím, bude světovou dvojkou

21. 5. 2012, 15:02
Aktuality 195
Jeho vítěznou sérii v Římě loni přerušil Novak Djokovič, když ho porazil ve finále, letos ale Rafael Nadal v italské metropoli znovu ukázal, že na antuce je králem on. Španělský tenista v dnešním odloženém boji o titul porazil světovou jedničku 7-5 6-3 a pošesté z Říma odjíždí jako vítěz. Díky dnešní výhře se navíc ve světovém žebříčku vrátí znovu před Rogera Federera.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Turnaj v Římě byl loni jedním ze šesti, na nichž Rafael Nadal ve finále podlehl Novaku Djokovičovi. Srbský tenista překazil Nadalovi plány na antuce, tvrdém povrchu i trávě, a letos na Australian Open rodák z Bělehradu svou vítěznou finálovou sérii protáhl už na sedm výher. S antukovou sezonou ale přišly Nadalovy chvíle odplaty: té se dočkal už minulý měsíc v Monte Carlu a další finálové vítězství nad Djokovičem přidal Rafael Nadal dnes.

Pětinásobný vítěz turnaje Nadal i obhájce titulu Djokovič si na svůj závěrečný zápas museli počkat až do pondělí kvůli dešti, který v italské metropoli narušil včerejší program. Už v úvodu dnešního finále viděli diváci podle očekávání vyrovnaný boj plný dlouhých výměn od základní čáry. Jako první se brejku dočkal Nadal, který si ale vzápětí neudržel podání a nechal Djokoviče srovnat. Už už se zdálo, že úvodní sadu bude muset zkrácená hra, ale těsně před ní se Nadal dočkal znovu: za stavu 5-5 prolomil soupeřův servis a bez vážnějších problémů pak při vlastním podání set po 77 minutách ukončil.

Djokoviče jako by nevydařený závěr setu rozhodil; hned v prvním gamu dalšího dějství nabídl Nadalovi další brejk, a Španěl svou šanci nezahodil. V dalších minutách viděli diváci v Římě několik zahozených šancí ze strany světové jedničky. Hned v další hře odvrátil Nadal čtyři brejkboly a i v dalších gamech ho Djokovič dostával pod tlak, Nadal ale v klíčových momentech hrál bezchybně a po dvou a čtvrt hodinách byl za stavu 7-5 a 5-3 blízko šestému triumfu z Říma. Na další odpor už se Djokovič nezmohl: při svém podání nejprve udělal nevynucenou chybu z bekhendu a Nadal se tak dostal k prvnímu mečbolu. Víc se snažit nemusel, srbský tenista zápas ukončil dvojchybou a udělal tak hořkou tečku za téměř dvouapůlhodinovým finále.

Díky dnešní výhře se Rafael Nadal vrátí ve světovém žebříčku na druhé místo před Rogera Federera, který ho nakrátko sesadil díky triumfu v Madridu.

Výsledky - Řím - muži (antuka, dotace 2,950.475 eur):

Dvouhra - finále:
Nadal (2-Šp.) - Djokovič (1-Srb.) 7:5, 6:3.

Statistiky:

Esa: 0 - 1
Dvojchyby: 4 - 0
Úspěšnost 1. podání: 58 % - 64 %
Brejkboly: 4/7 - 1/7
Vítězné míče: 15 - 22
Nevynucené chyby: 21 - 41

Komentáře

195
Přidat komentář
Fandina
aktuálně k hekajícím tenistům odkaz

http://tn.nova.cz/sport/blogy/vojtech-bidrmanfenomen-hekajicich-tenistu-znovu-na-scene-prosim-uz-ne.html
Reagovat
smazaný uživatel
Njn, prodlevy mezi výměnemama mi taky vadí daleko víc. Sledovat, jak si Djokovic musí 30x hodit míčkem o zem, to je prostě na ránu. Moc nechápu, proč nezruší to pravidlo, který podobný prodlevy zakazuje, když ho stejně žádnej umpire neřeší.
Reagovat
smazaný uživatel
Pekný triezvy názor, tlieskam p. Bidrmanovi...Čo sa týka prestávok medzi výmanami, zrejme sa s tým nedá nič robiť..Osobne si neviem predstaviť, že po 40 úderovej výmene bude niekto tak striktne držať tých 20 sekúnd..Kto to bude strážiť, čo ak to bude 21 sekúnd?..Podľa mňa je zvýšená benevolencia menšie tenisové zlo, naopak by to narobilo strašnú zlobu...Väčšie prestávky medzi servisom sú odrazom súčasnej tenisovej doby..Možno ten uterák by sa dal zakázať, ale to mi príde dosť barbarské..
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře víš, že jsou tenisti, kterým to problém nedělá. Já to třeba chápu v pokročilý fázi zápasu na GS, kde už jsou hráči unavení, ale do toho třetího setu je to opravdu k pláči, když se hraje 10 gamů 60 minut.
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím, len vravím, že je problém to regulovať, podľa mňa to nie je možné. Pravidlo musí byť jednoznačné, v tomto smere je však xy výnimiek, kedy je 20 sekúnd hlúposť..Či už po extrémne ťažkej výmene alebo prípadných problémoch s tenisovou výstrojou, diváckym šumom a podobne..To sa proste nedá ustrážiť a tým pádom je akékoľvek zasahovanie do toho pravidla nereálne..

Inak, čo sa týka 20sekúnd?..je to ozaj 20..nie 25?..Lebo dovolím si tvrdiť, že 20sek dodržuje ozaj málokto..Väčšinou to je tých 25 sekúnd..
Reagovat
Fandina
Ručníky jsou lepší než se jako dřív utírat do potítek, trik, mít mokrou čelenku atd. Mám dokonce dojem, že někteří mezi podavači míčků mají pouze úkol ručníky podávat, přijímat vyměňovat. Takže nic ponižujícího to není. Naopak, je to jejich úkol na kurtu ... úsměv
Reagovat
a.magerova
Je to podle turnaje, tisícovky mají tuším jiné časy než GS - tedy 20 nebo 25 sekund, ale jestli si dobře vzpomínám, tak zápas v modrém Madridu Djokovič vs Tipsarevič měli oba časový průměr mezi výměnami 35 sekun a to je tedy hnus velebnosti :-(((
Reagovat
spaniel
Tak mohlo by to být na umpirovém rozhodčím. Pokud je delší výměna, třeba nad 10 úderů, tak by jim dal extra čas navíc. Pár sekund je jedno, ale když po podání a zkaženém returnu následuje otírání ručníkem, selekce dvou míčků z pěti a deset rituálů, tak to je dost mimo, ne? Proč by 5 sekundách hry měla následovat 40 sekundová pauza? Ať dají nějaký rozptyl a nechají to rozhodčím, který by případně hráče několikrát napomenul, případně postupoval tvrději.

Hekání u chlapů mně nevadí, dokonce ani u Nadala, jde z toho poznat, že nechce ovlivnit soupeře, ale že je to skutečně z koncentrace a námahy, navíc jsou to krátké zvuky. Ale u žen by to nějak řešit mohli, některé jdou skutečně za hranu a smůla je, že patří do top, takže se soupeřky raději moc nestěžují.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasím, to by bylo citlivé řešení. Ono tak bohužel v současnosti pravděpodobně je, akorát je umpire nenapomene ani za těch 40 sekund.

Nikdo nechce, aby hráči byli na servisu rychlí jako Federer, i když je to díky tomu pak úplně jinej sport a dynamika v něm, ale co předvádejí Nadal s Djokovicem je opravdu za hranicí únosnosti. A díky tý toleranci se to jen stupňuje.
Reagovat
spaniel
Chodí pan Bidrman asi chodí na TP? Protože tady začala znovu debata na téma hekání a hned je článek. A konkrétně dole, co včera napsala Heather ohledně zoo, je i v jeho článku.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že si sem chodí číst, o jednom všichni víme a určitě není jediný, získávají tak zpětnou vazbu, nějaký podněty, který pak při komentování mohou třeba zmínit, což se i občas děje.
Reagovat
Fandina
... no jo no, tak bychom ho mohli pořádat, aby také live při vysílání pozdravil plyšáky z Tenisportálu ... úsměv
Reagovat
Fandina
oprava ... "mohli bychom ho požádat" (a pořádat taky) ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Raději ty plyšáky ne, on s tím pak měl Libor prý menší trable, ale už dobrý :-)) Bidrman je mi celkem sympatický, i hlasový projev je takový kultivovaný. Má docela dobrou češtinu.
A článek pěkný, není senzacechtivý za každou cenu.
Reagovat
Fandina
... záleží na něm ... Zdravím plyšáky z Tenisportálu bylo super ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
O kom víme?:))
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, ale já to zrovna neslyšela, nebyla jsem na tv :-(((
Reagovat
smazaný uživatel
Dať rozhodujúce právomoci do rúk umpire rozhodcu sa zdá na prvý pohľad ako dobré riešenie..No osobne si myslím, že by to vyvolalo veľa hádok medzi ním a hráčmi..Tí by tie napomenutia brali ako zásah do súkromia. Taktiež by sa mohlo vyskytnúť, že nejaký rozhoca by bol prísnejší ako ten druhý, samotní hráči by nevedeli na čom presne sú..Niektoré výmeny by sa púšťali, po iných by prišlo napomenutie, proste vzniká veľký priestor nejasných situácií...Inak, tiež si myslím, že p. Bidrmana inšpiroval práve príspevok Heather..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Chodím sem pár měsíců, tebe moc neznám, tak nevím, jestli jsi tu byl, když se to tu probíralo..je to Libor Basík z Eurosportu :-)

Forehand - souhlasím, ale jak jinak bys to chtěl dělat? Zažila jsem zápas, kdy Monfils dostal napomenutí za to, že si roztleskával publikum při mečbolu, když byl na příjmu.
Přitom někteří rozhodčí tohle vůbec neřeší, je to na individuálním posouzení konkrétní situace a to každý rozhodčí vidí po svém.
Reagovat
smazaný uživatel
Predevsim verbalni projevy Bidrmana pri prenosech jsou nejvetsi problem. Rekl bych ze nema blizko aby dohnal legendarniho Joza Havrilu. Mysli si jak rozumi tenisu, ale spis je to ten co si obcas pinkne pro radost. Nekdy se uz fakt ty jeho kdaky nedaji poslouchat, ale bohuzel uz nejde vypnout jeho koment a nechat original zvuk jako to slo drive. Myslim ze by mel na novasportu komentovat nejaky byvaly tenista a tihle mluvkove co se radi poslouchaji at jdou komentovat treba golf.
Reagovat
smazaný uživatel
No já sem chodím už tak pět let, ale tohle mi fakt uniklo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já s tebou zaprvý nesouhlasím, zadruhý on na NS začal, aspoň teda doufám, že tím začal, jako komentátor MLB a mě i spoustu dalších lidí tím úspěšně přived k baseballu, takže on je jako komentátor naprosto vynikající. A jeho všeobecnej přehled je naprosto neskutečnej.

U toho tenisu to občas hapruje, to ano, ale že by kvůli němu někdo musel vypínat zvuk, to nemůžeš myslet vážně. Nejspíš řek nějakou poznámku, která se ti hodně nelíbila a nejsi ochotnej mu to odpustit. Jinak NS prostě experta na tenis nemá, další komentátor tam zaskakuje z hokeje, Pouva je formulovej, ten Slovák nevím, ale o tenise ví fakt kulový.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja by som sa v tom osobne nešpáral a nechal by som súčasný stav. Hoci chápem aj druhú stranu. Ak by sme to nechali výlučne na rozhodcovi, bolo by to strašne premenlivé, jeden by púšťal to a druhý nie. Hráči by nevedeli na čom sú, bol by v tom guláš..Navyše by vznikali mnohé špekulácie, či bolo rozhodnutie umpire citlivé alebo necitlivé..+ Inak ku komentátorom, nemám vyslovene obľúbeného, možno jeden hlas z Eurosportu, nespomeniem si na meno..No mám neobľúbeného, je to bohužiaľ jediný slovenský zástupca, ktorý je celý na smiech od A až po Z..
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s těmi komentátory, jinak ten Slovák je opravdu snad nejhorší z NS, to fakt vypínám zvuk a hlavně, když komentuje Noleho, to je oda na něj a M. Vajdu. Ale i jeho projev je strašný, opakuje tytéž fráze pořád dokola, už dopředu vím, co na kterou situaci řekne..někdy je to k zasmání :-))

Nejlepší koment, co jsem slyšela, byl na USO 2010 při finále mužů, to komentoval M. Moravec z Eurosportu a k němu byl nějaký bývalý tenista, bohužel nevím, jak se jmenoval, to mi dalo tenkrát docela dost i jako někomu, kdo tenis nehraje.
Reagovat
Heather_Fedex
opravdu to vypada, jakoby bidrman cetl muj a sojkin prispevek a podle toho psal...
Reagovat
spaniel
V každém sportu, kde je rozhodčí vznikají rozpory. I při hokeji rozhodčí v jednom zápase nějaký zákrok hodně pískají, v jiném zápase je ten zákrok v pohodě a nepíská se. Rozhodčí by jistě mohli být proškoleni, aby se jejich posuzování co nejvíce přibližovalo. Rozpětí třeba 20 až 40 sekund mezi výměnami dle náročnosti předchozí výměny, případně jiné události jako například podklouznutí. Myslím, že by to nijak nezkomplikovalo hru, jediný zádrhel, který vím, že by přišel, by byla kritika hráčů, kteří jsou dlouhými přestávkami známí. Kritizovali by to před uvedením do platnosti, po uvedení do platnosti, po nějaké situaci přímo na kurt by se jistě hádali a poté to znovu kritizovali na tiskovce. Myslím, že víš koho myslím.
Reagovat
smazaný uživatel
Hadat sa na kurte??..To musi byt Federer :)
Reagovat
spaniel
Těsně! Asi 270 bodů nad ním ;)
Ne že by se nedokázal pohádat s umpirem, ale nemyslím, že by to mohlo být kvůli zdržování.
Reagovat
spaniel
Těsně! Asi 270 bodů nad ním ;)
Ne že by se nedokázal pohádat s umpirem, ale nemyslím, že by to mohlo být kvůli zdržování.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo Roddick? :-)) Ten se hádá hezky :-))
Reagovat
VlS
Problém je, že nekonečně dlouhá pauza následuje i po přímém bodu a ne jen po 40 výměnách. Prostě jakýkoliv sport by se měl dělat (a nejen sport) s dodržováním všech stanovených pravidel a tečka. Za ulití startu při sprintu jdeš nemilosrdně ven a nikdo nediskutuje. Za neprojetí branky při slalomu taky. Co když budou za chvíli pauzy tak na uvaření kafe nebo vyluxování bytu?
Reagovat
VlS
Na umpire bych nechával jen to, co mají dělat už zteď uplatňovat platná pravidla a postihovat jejich nedodržování. 20 s je 20 s (případně 25 na GS)a není co vysvětlovat. Záleží jen na tom, aby byly stejné podmínky a přístup k oběma hráčům.
Reagovat
smazaný uživatel
Chápem tvoj postoj. Tiež som zástanca pravidiel avšak nie vždy..V určitých herných situáciach by sa nemalo postupovať tak matematicky. Samozreme mám na mysli len tie, ktoré nemajú výrazný dopad na celkový výsledok, nie teda uliate štartu alebo vynechanie bránky. Čas stanovený na servis je klasické pravidlo, z ktorého prirodzený vývoj urobil pravidlo nepísané. V každom športe sú proste situácie, ktoré sa nedodržiavajú presne..Vo futbale hádzanie outu, pohyb brankára pri penaltách, v hokeji buly alebo metrové "icingy". Pri tom všetkom idú pravidlá paradoxne bokom, do popredia sa dostáva cit pre hru. A ten by sme mali zanechať aj v tenise. Ja si naozaj neviem predstaviť, že za stavu *4:5 a 30:30 v 5. sete, kedy je hráč psychicky maximálne našponovaný bude ešte nútený rozmýšľať nad nejakou časomierou..Veď to je teror:) Takto hrubo si nárokovať na časť koncentrácie, ktorá by mala patriť len hre samotnej a nie v tom čase druhoradým povinnostiam..A ešte absurdnejšie mi príde delenie situácií, kedy by sa to posudzovalo striktne a kedy nie. Pri bodoch priamo zo servisu v poriadku, ale ako ďalej? Ako to odstupňovať? Pri výmenách 7 a viac už netreba dodržiavať 20 sekúnd? To budú hráči ešte nútení rátať aj údery vo výmenách?..To je už úplne nepredstaviteľné..VISi, toto proste nebude fungovať, nikto to nikdy presne nedefinuje. Podľa mňa je zavedenie tejto novinky našťastie nereálne, rovnako ako zakázanie "hekania" na kurte..A medzi nami, tých 20 sekúnd dodržiava fakt len zlomok rebríčka. Bežne to je tak 25 a týka sa to drvivej väčšiny hráčov. Samozrejme pravidlo odlišných časov medzi servisom v GS turnaji a inde je tiež hlúposťou. Hráč má predsa jeden zaužívaný rytmus, s ktorým vstupuje do zápasu, bez ohľadu na veľkosť turnaja..Neviem si predstaviť, že by Rafa prišiel do Paríža a zrazu by zaradil "GS mód", kedy by musel zaužívaný stereotyp zrazu vymeniť za rýchlejšiu variantu. Našťastie sa to nerieši, tenistom je dopriata značná benevolencia..Pre mňa je rozhodne víťazstvo srdca a rozumu nad kalkulačkou.
Reagovat
VlS
Nemyslím, že je to problém u velkého množství hráčů. Zásadní problém je Rafa a o trochu menší je Nole. U dalších nějaké extrémní prodlevy nepociťuji. Jestli může hrát servis rychle Fedex, tak není důvod, aby jej stejně rychle nemohl hrát i Rafa. Nejvíc se mi líbí Arod, tomu to odsypává úžasně.
Prostě zdůvodňování, že je nějaké pravidlo špatné jen proto, že nevyhovuje Rafovi mi připadá naprosto absurdní. Je to tenis, dynamická hra, ne šachy.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ja som to vôbec nezdôvodňoval skrz Rafu, zamýšľal som sa nad tým komplexnejšie. Máme však odlišný pohľad na vec, čo nie je na škodu veci. Sto ľudí, sto chutí. Mne to naozaj neprekáža a myslím, že nové pravidlo by viacerých drasticky rozhodilo. Airod a Roger to v stanovenom limite stíhajú, u ostatných som si nie istý. Tomáš Berdych mal pri zápase s Rafom na ukazovateli 25 sekúnd, ak by sme počas RG zobrali do rúk stopky a robili prieskum, boli by sme obaja prekvapení, čo sa väčšiny tenistov týka..
Reagovat
steve79
Včera to bylo hezký finále. Novak hraje stejně dobře jako loni, ale nezvládá klíčkové okamžiky tolik. Djokovič s Nadalem se nesmějí divit, že ke konci sezony už jim docházejí síly, když hrají tímto vražedným stylem hry, přetlačovaná od základní čáry. Tempo bylo včera kolikrát až neuvěřitelný.Jestli se tito dva utkají na French Open, tak to utkání bude trvat do té doby než nikdo z nich nezkolabuje:D
Reagovat
spaniel
Novak hral dobre, ale ne jako loni. Byl agresivnejsi, Nadala tlacil, ale nedokazal trestat kratsi mice winnerem nebo vyuzit kratsi mice na nabeh na sit. Nadalovi stacila pohodlne obrana. Neco malo Novakovi jeste chybi, ale zda se mne, ze se k tomu postupne blizi.
Reagovat
steve79
Nejdůležitější ted bude, aby Roger s Rafou nedovolili vyhrát Djokovičovi French Open a tím pádem nezíská nekalendářní Grandslam. Protože jedině tito dva ho můžou na antuce porazit. Murray prožívá velkoku krizi. Pro něj by bylo vítězství kdyby obhájil lonské semifinále.
Reagovat
Faddova
Jojo, souhlas... :-) ale aspoň Nole tentokrát nedělal hérečku jak v Austrálii, aby ho pak mohl převálcovat ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlas, tiež to vidím na 5-6 hodinový zápas. V Paríži nemajú osvetlenie, takže by mali myslieť na skorý začiatok prípadného finále..

+ V piatok bude známy pavúk, aj ten veľa naznačí..
Reagovat
spaniel
Tak to aby raději začali v 7 ráno...
Reagovat
VlS
A projistotu radši včera v 7 ráno :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Uvedomujete si, že je reálna šanca, že o prvé miesto bude bojovať Nadal s Federerom a Djokovič môže byť kludne na konci roka Nr.3 ?

Nemá ten víťazný drajv, ktorý Nadal s Federerom očividne majú, plus obhajuje suverénne najviac. Moja predpoveď na rebríček po US Open :
1.Federer/Nadal (záleží na víťazoch W, OH, US)
2.Federer/Nadal
3.Djokovic
4.Murray
5.Berdych
6.Tsonga/Del Potro
Reagovat
smazaný uživatel
Je uz velice pravdepodobne, ze Novak Paris dokaze ! Jeho hra v prvnim setu byla uzasna az dokonala...typicky zapas o jednom rozhodujicim bigpojntu ( viz konec 1 setu... ). Samozrejme strategicke tenisove prani bylo vitezstvi Rafaela z duvodu jejich jisteho finale na Roland Garos.

Ty vase pripominky ve smyslu - Novak nehraje dobre, Novak se trapi... jsou amaterske az trapne ! Zamete s kazdym a jen Rafael je momentalne živejší, z duvodu naruseni programu Srbskeho hrace.

Vubec tomu nerozumite
Reagovat
smazaný uživatel
a tak zase, ty pazvuky nekdy sileny jsou... :-) Mne ale jeste vic vadi presvedceni vetsiny, ze se heka namahou a z taktickych duvodu, kdyz jde predevsim o takhle nauceny hlasity a hlavne mnohem efektivnejsi vydech.
Reagovat
smazaný uživatel
pardon, patri nize! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Podľa mňa je hlavne veľmi ťažké presne určiť hranicu pazvuku, teda definovať mieru poveleného pazvuku a prehnaného pazvuku..Tým pádom sa to celé dostáva do relatívnej podoby. Musím sa opakovať, pre mňa je riešenie zvukov, ktoré tenis neodmysliteľne sprevádzajú zbytočné a nezmyselné..Keď je človek zažratý do deja a sleduje svojho favorita, zvuky absolútne nevníma. Citlivo ich registruje len vtedy ak tenis sleduje nezaujate, len tak z nudy..
Reagovat
smazaný uživatel
nebyva to zas tak casto, ale souhlasim s tebou! ;-)
Mimochodem, ty pazvuky nejvic "resim" v praci, rada bych si stream pustila nenapadne... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Sojko, všímáš si, co dělá Marfuša při stopbalu? Je ticho jak pěna! Přepnout se tedy umí.
Divím se, že soupeřky toho víc nevyužívají. Na můj vkus jim rozhodování k rozběhu trvá příliš dlouho a zbytečně přicházejí o body u sítě.

Prý povolený pazvuk. Jak je v reálu vidět, je povolené libovolné hýkání, ryčení, ječení a řvaní, které nedává konkrétní slovo. Kamón po úderu ovšem zakřičet nesmíš, protože přijdeš o bod. Úžasné.
Reagovat
smazaný uživatel
Brozi, uplne vazne, ja si myslim, ze ticho pri stopbalu je jen zase dusledek technicky zmeny uderu a jiny potreby (narocnosti) vydechu, ale hadat se nechci. :-) S "kamoonem" mas celkem pravdu, nejradsi bych na tebe sice vybalila i eticnost - povzbuzeni sebe sama a rozhozeni souperky, kdyz jeste trva vymena, ale ty zas vybalis eticnost rvani, kdyz trva vymena.... Tak to nechame. Ta tvoje takticka poznamka je dost dobra.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
S tým C mon po údere a vzatom fiftíne súhlasím..V kontexte povoleného hekaní pôsobí toto pravidlo nanajvýš komicky...
Reagovat
smazaný uživatel
S tým C mon po údere a vzatom fiftíne súhlasím..V kontexte povoleného hekaní pôsobí toto pravidlo nanajvýš komicky...
Reagovat
Stan_Borowitz
Já jsem si nejdřív myslel, že ti vypadlo i a nechápal jsem, proč by se mělo povolit křičet "kamión"...
Reagovat
fazil
na RG neni co resit. dalsi titul pro rafu!
ja budu hlavne na wimbledonu tlacit rogerka!
Reagovat
Pe3k
Gratuluju Rafíkovi. Zasloužená výhra. Djokovicův výkon mě velmi zklamal a podle mě bude rád, když Nadala alespoň jednou v tomto roce porazí. Mezi nimi nezáleží na kterém povrchu hrají, ale v jaké formě. Nadal svou výkonnost drží na přibližně stejné úrovni, kdežto Djokovic má mnohem více výkyvů. Pochybuji, že do RG se Djokovic nějak zlepší. Dobrou noc.

http://www.youtube.com/watch?v=TsOTnUSQkJ0&feature=g-all-u
Reagovat
smazaný uživatel
Hekání je fakt nakažlivé,přistihl jem se několikrát při druhém, dělovém servisu(cca 60 km/h a to si možná asi ještě fandím!,.. ale to mě berou záda)
Reagovat
Heather_Fedex
je zcela evidentne, ze to delaji hraci/hracky schvalne. nejcastejc to delaji samozrejme, kdyz uz-uz prituhuje a cim dulezitejsi vymena, tim hlasitejsi projevy hracu/hracek jsou. a nejvic se k tomu priklonuje ta mladsi generace.
muj nazor je, ze to k bilemu sportu vubec nepatri. zvireci zvuky at si nechaj do zoo, nebo do pecka. a navic to ani vubec nezapada do hry fair-play. ja jsem na ty zvuky zcela zvykla, ale i tak mi to k tak seriozni hre, jakou tenis je, vubec nepatri.
Reagovat
duhove_hovinko
Mladší generace proto, protože je to tak učí v tenisových akademiích. U žen to ještě beru, ale u chlapů je to už moc. Mimochodem, všimla sis, že i Fedex někdy hekne :-), ale na Nola nemá.
Reagovat
Heather_Fedex
jasne, dela to pri servisu pod tlakem. treba i samantha hekne, kdyz podava a nutne potrebuje jednoduchy bod ze servisu. a tohle podle mne jeste je v toleranci
Reagovat
duhove_hovinko
Však je. Ale je pravda, že se to rozmáhá.
Reagovat
smazaný uživatel
Co u žen bereš? Hekání a hýkání? Nebo ti snad připadá v normě i nechutné řvaní při všech úderech u těch dvou ruských hrůz? Kdyby byly níž v žebříku, nic velkého nevyhrávaly, mohla by to pro nás diváky být občasná legrace.
Ale toto? Jednička a dvojka? Já na nechutnou nesportovně se chovající Marfušu mimo grandslamy už nekoukám. Tiché slušné tenistky zdeptá a prořve se až do finále. Mám tohle zapotřebí?
Reagovat
blax
Hele hráli jste tady vůbec někdo někdy tenis a nemyslím rekreační pinkání, ale třeba nějaký pořádný tříhodinový tříseťák? To hekání opravdu pomáhá, má to něco společného s bránicí a se svaly. Ovšem samozřejmě myslím pouze při útočných úderech nebo dobíhání. To ženské hekání při každé výměně je stupidní...
Reagovat
spaniel
Neznam zadny jiny sport, kde by se tak hekalo a to se jich par najde stejne namahavych... Je to neco, co by se melo vymytit.
Reagovat
blax
Stejně namáhávých sportů psychicky i fyzicky pro jednotlivce? To chci slyšet aspoň 3 :D
Reagovat
smazaný uživatel
mozna by nebylo spatne si precist neco o svalove praci a spotrebe kysliku. :-) Nemluvim ted o Mase, ale obecne - tenis se dneska uci docela male deti, ktere nevyslechnou zrovna pozorne vasi prednasku o kontrole dychani a celkovem rytmu nadechu a vydechu, ale ze maji zakricet po uderu, to pochopi kazde skvrne a odtud vane ten vitr. :-)
A k te narocnosti tenisu, ciste fyzicke - i trenovany hrac, kdyz beha z rohu do rohu, tak 8. - 9. uder uz mydli na kyslikovy dluh a ztraci presnost......
Reagovat
VlS
Jak to souvisí s psychikou? S fyzičnem si vyber kromě šachů a motorizmu skoro co chceš - zkus si třeba rychlostní kanoistiku, veslování, gymnastiku - umíš si představit gymnastu na kruzích, jak neartikulovaně řve? Je to blbej zlozvyk. Heknout při namáhavým pohybu - nic proti, to je normální, hekat pomalu u nadhozu míčku, nebo při kraťasu, to je pakárna.
Reagovat
blax
VIS: tak určitě u nadhozu je to blbost, ale to jsem fakt snad ještě neviděl v profesionálním tenisu... Ten kdo dobíhá kraťas si podle mě klidně heknout může, ten kdo ho dal, tak ne. No a při veslování a kanoistice jsou všichni ticho? A sorry, ale gymnastika jestli je stejně fyzicky náročná jako tenis, to se mi moc nezdá. Ale tohle by měl porovnat někdo, kdo hraje jak tenis tak dělá gymnastiku.
Reagovat
smazaný uživatel
zalezi prece na tom, jaka vlakna (rychla nebo pomala) pri tom kterem sportu pracuji, protoze od toho se odviji spotreba kysliku....
Reagovat
smazaný uživatel
Je zcela evidentne, ze to delaji hraci/hracky schvalne. nejcastejc to delaji samozrejme, kdyz uz-uz prituhuje a cim dulezitejsi vymena, tim hlasitejsi projevy hracu/hracek jsou.

To snáď ani nemôžeš myslieť vážne. Takú do očí bijúcu kontštrukciu seknutú s drobnou paranojou som tu snáď ešte nečítal. Celkovo nechápem, že ľudia míňajú svoju energiu na riešenie takýchto bezpredmetných tenisových detailov..Hekanie ma nikdy neiritovalo, skôr sa na niektorých preafektovaných zvukoch bavím. No vo všeobecnosti to vôbec nevnímam..Ako bolo povedané, pri agresívnych úderoch to je prirodzené, nebyť zvuku, ktorý sprevádza Rafov forehand, mám pocit, že niečo nie je s Rafom v poriadku. Ženské hekanie je omnoho rezavejšie, povedzme menej predvídateľný zvuk..No nikdy by ma nenapadlo voči nemu vystúpiť. A čudujem sa, že sa to rieši práve tu, keďže (nič v zlom), práve Petra po winneroch vydáva snáď najhorší zvuk, ktorý som kedy v športe akéhokoľvek druhu počul..A to jej fandím a nikdy by som jej to nevyčítal..
Reagovat
Heather_Fedex
vzhledem k tomu, ze patris k fanouskum hrace s nejhlasnejsimi zvukovymi projevmi, tak tvoji reakci naprosto chapu.
Reagovat
blax
Naprosto s Forehandem souhlasím a to fandím Rogerovi a Novaka a Rafu upřímně nesnáším. Tady v této diskuzi je určitě znát to, kdo hrál někdy tenis a kdo ne.
Reagovat
Heather_Fedex
jestli narazis na mne, tak jen chci rict, ze tenis rekreacne hravam a je fakt, ze pri servisu nekdy to heknuti ze mne vyjde ;)
Reagovat
spaniel
Podle tvojí logiky teda Federer, který neheká, nikdy nehrál tenis?
Reagovat
smazaný uživatel
:))))
Reagovat
Sonja
Zítra je Nolemu 25:-)), snad to řádně oslaví a rychle zapomene na tohle nepodařené finále...
+už by to chtělo, aby se s Jelenou vzali a měli dvojčátka:-)):-D
Reagovat
gigin
Kdyby náhodou přišel Nole na TP, tak
Dragi Nole,
želim ti sve najbolje za tvoj sutrašnji rođendan, puno sreče, zdravlja, ljubavi, mira i još više teniskih uspeha i pobeda!!
:-))))
Reagovat
Sonja
teď si o tobě tady pomyslí, že jsi Srb a kvůli tomu fandíš Nolemu:-D
Reagovat
pepin
Ahoj, tak by jsi mi to mohl ještě přeložit. Já umím jen česky.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale kdepak, všichni jsou si vědomi toho, že se jedná o pouhou perverzi a je prostě divný :)
Reagovat
Heather_Fedex
finale wimbledon 2033: federer/federer vs djokovic/djokovic
;)))))))
Reagovat
Sonja
To by bylo roztomilýý:-D:-)))
Reagovat
Heather_Fedex
urcite se to stane!!! ;)
Reagovat
Fandina
myslím, že gigin přeje Nolemu aby tentokrát na RG porazil Rafu ... úsměv
Reagovat
gigin
Ne to nejsem, ale učím se, páč mám dobrého učitele, tak mi to jde rychle a snadno, víš?? :-)))
Reagovat
gigin
Ty už jsi naučený, že prudíš ??? :-))))))
Reagovat
gigin
Tak všechno nejlepší, hodně štěstí, zdraví a ještě více tenisových úspěchů a vítězství.
Reagovat
pepin
Fandino, asi budeš muset jít do školy, Gigin mi to přeložil jinak. Nemůžeš mi jako partáka takhle šulit. Jinak se podívej na vzkaz, něco Ti napíši.
Reagovat
smazaný uživatel
Syčáku, pochopitelně nejsem, ale vycítil jsem, že se tu děje něco nekalého a hle, srbština :))
Reagovat
gigin
Jak to tu nehlídáš, tak to jde do kopru všechno, no ... :-)) Raději se už stáhnu, páč jsem to tu dneska moc zaneřádil, což je holý fakt !! :-))
Reagovat
a.magerova
No já nevím, jak umíte srbsky vy ostatní, ale já v tom giginově přání vidím, že mu přeje vše nejlepší, ale taky tam vidím doporučení k omluvě za výkon v semi :-))))
Reagovat
gigin
:-DDD
Reagovat
a.magerova
dle reakce gigina alespoň vidíte, že nekecám !!!
Prostě se mnou se Nole může klidně bavit ve své mateřštině :-))
Reagovat
gigin
Ty si ludjak !!! :-)))
Reagovat
VlS
a lásku jsi pro Pepina vynechal, to od tebe není hezký.
Sonja - s tou svatbou a dvojčaty -to bych souhlasil, nemoh by je odnosit a porodit Nole?
Reagovat
pepin
Tak hele Visi on mě šidí, přeložil jen co chce? To je ale darebák.
Reagovat
gigin
Ljubava, no, zapomněl jsem .. hergot :-)))
Reagovat
Sonja
To by se ti hodilo, aby na čas nemohl hrát...:-D a nebo (to spíš) nechceš, aby se z Jeleny stala mamina?:-(:-D

gigine: ljubav!:-))
Reagovat
gigin
Vls - mne by to celkem taky zajímalo, co máš za lubem !!!!
Sonja - ljubav, ano .. opravuji. Prznica, no :-))
Reagovat
VlS
Já nic, jen tady tak sedím, čučím a žvaním :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Průměrný zápas. Jinak Rafa už se proti Nolemu psychicky oklepal, takže letos to bude ještě velmi zajímavé.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to škoda pro Federera, že nebude nasazenej jako dvojka na FO. Ale Nadal byl opravdu dneska lepší a zasloužil si vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Pán Boh zaplať za tieto dary..Dnes to bolo viac menej vydrené, osobne som videl v Rafovej hre viaceré medzery..V celom prvom sete sa to podobalo ich vzájomným finále z minulého roku. Rafa bol na môj vkus dosť pasívny, v mnohých situáciách kedy mohol a mal útočiť, potlačil svoju agresiu a spoliehal sa na obranu..Tá bola dnes na hviezdičku a vyhrala mu zápas..Jednoznačne si však predstavujem agresívnejší backhand a lepší servis, lebo inak to nabudúce môže byť naopak... To, že dnes dokázal Noleho udolať s 58% prvým servom je tiež rarita..

Obaja dnes boli poraziteľní, Rafa z môjho pohľadu so slabším výkonom, než trebárs z US Open zápas dokázal vyhrať..Výhra má samozrejme ďalekosiahle následky, čo do kontextu RG..Stretnúť sa už v prípadnom semifinále by bolo katastrofou. Duel by mohol trvať 6 hodín a na finále s Federerom by víťaz nastúpil značne pošramotený..Roger si to teda bude musieť odmakať sám...

Celkovo sa však z výhry teším, je pre Rafu dôležitá aj z psychického hľadiska..Teším sa na RG, v mojich očiach jasná finálová dvojica..A úprimne, Djokoviča vo finále sa bojím už teraz jak čert kríža..:)
Reagovat
gigin
Jestli tam doleze ... :-o Jinak tvůj report odpovídá skutečnosti :-)
Reagovat
dappe
Djokovic by se musel hodně herně zvednout, aby vůbec mohl myslet na finále. Na RG budou zase všichni v top formě a on prostě letos nehraje dobře. Já doufám, že mu tahle "forma" vydrží ještě dlouho, ale je možný, že zrovna na RG se probudí(nemyslim si to).

Na RG si přeju finále Federer - Del Potro, ale tipuju finále Federer - Nadal.
Reagovat
a.magerova
Beru klidně i finále Federer - kdokoli jiný než výše jmenovaní :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Finále Del Potro - Federer by bylo opravdu krásné :-)
Reagovat
TheRoyalBlue
Tá dominancia Djokoviča z minulého roka aj mňa poznačila, ale zase nie až tak, aby som mal taký veľký strach z neho. Ako si sám napísal, dnes to vôbec nebol od Rafu najlepší zápas, prvé podanie žačalo fungovať až v druhej polovici druhého setu, dovtedy ho veľmi málo triafal a keď aj trafil, tak mu to neprinášalo ľahké body ako v Monte Carle. V prvom sete sa miestami snažil útočiť a vtedy niekoľko krát netrafil forehand po lajne a ak ten úder proti Djokovi nefunguje, tak je zle, lebo na neho taktika na backhand neplatí. Aj preto ostal podľa mňa pasívnejší a hlavne sám videl, že aj s defenzívou mal dnes šancu.

Na antuke musí mať Djokovič proti nemu 100% úderovú istotu ako minulý rok a to tento rozhodne nemá. Rafa mal dnes skvelý pohyb, tradične málo kazil a tak Srbovi došlo, že s prudkými ranami 1-2m od čiar si nemôže vystačiť, tak proste musel pritvrdiť. Navyše Rafa mu ten tenis dosť znechutil, hoc aj keď dobehol loptičku, ktorú už mohol Novakovi len nahrať ma smeč, tak aj to ho frustrovalo a neraz aj z takých pozícií kazil. Vždy keď mu riskantné údery pár krat padli na kurt, tak znova spravil zbytočnú chybu, ani raz nechytil úderovú istotu na dlhšiu dobu a tak si to Rafa mohol z defenzívy ustrážiť. Jednoducho sa začína ukazovať, že 7x v rade poraziť najlepšieho defenzívneho hráča je dvojsečná zbraň =). There's no mental edge anymore. Až by sa stretli vo finále RG, tak verím, že Nadal by predviedol lepší výkon a Djokovič by musel hrať tak ako pred rokom, aby vyhral. Možno som prehnane optimistický, ale nemám z neho 10x väčší strach než napríklad z Ferrera =). Rešpekt určite áno, veď po finále AO už budem zakaždým v ich spoločných zápasoch pochybovať o Rafovom víťazstve až do poslednej loptičky.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja mám z prípadného finále rešpekt najmä pre fakt, že dnes Rafa zvíťazil presne tou istou hrou, ktorou bol minulý rok neúspešný. Podľa mňa hral veľmi krátke údery, často Djokoviča len sledoval a bránil a keď sa dostal dopredu tak všetko Nolemu do Backhandu zabúdajúc, že defenzívny BH je Srbov najlepší úder...Forehand po čiare nefungoval, potom to už radšej ani neskúšal..No rovnako bolo minumum Inside-out forehandov, najlepší a najúčinnejší Rafov úder v Austrálskom finále, kde ním neraz končil výmeny.Samozrejme Djokovič nebol tak úderovo istý, ale na to by som sa nespoliehal..Ak Rafa vyladí svoje nedostatky, môže do zápasu vstupovať s kľudnejším svedomím. Nehovoriac o tom, že dnes veľakrát otočil z 0:40, alebo si Djokovič prehral vyhratý gem na vlastnom servise. To sú tiež skutočnosti, ktoré sa nemusia opakovať..Aby som však nebol tak kritický, dnes Rafa ukázal naozaj špičkovú obranu. Tá je v spojení s antukou a jeho kráľovským pohybom sama osebe kľúčovou zbraňou..

+ Dappe: Ako moc by musel Djokovič pridať, aby sa dostal do finále? Podľa mňa sa tá jeho forma zbytočne dramatizuje, vyhral AO, Miami a na antuke sa s touto formou dostal vždy pohodlne do finále. Porazil ho jeden jediný hráč, o Djokovičovi sa rozhodne nedá tvrdiť, že je mimo formy. Vzhľadom na fakty to znie ako riadny úlet. Som si istý, že Djokoviča môže na antuke poraziť iba Nadal a rovnako to platí aj naopak. Na ceste do finále mu nikto nevezme viac jak set..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak by mne docela zajímalo jak se díváte na ty zvuky co ti dva vydávali.Mně tedy tohle dokáže utkání zcela znechutit.Pokud tam hejká jeden jde to ještě vydržet,ale pokud se do toho pustí oba je to nekoukatelné.A to se netýká je mužů.Já pokud mne paměť neklame zaznamenal první ječení u Selešové a od tý doby toho bylo víc a vic.Nemáte pocit ,že by se s tím už konečně mělo něco dělat.
Reagovat
blax
Pomáhá to a dost. Tohle jim rozhodně schvaluji, narozdíl od porušování pravidel přestávky mezi výměnami...
Reagovat
gigin
Ale co s tím chceš dělat ?? Mi to teda až tak nevadí, ale rozumím ti a chápu tě, ale nevím, jak to pořešíš.
Reagovat
smazaný uživatel
je to odporne.. tedka ale budu kamenovany, nemuzu si vsak odpustit... zcela mi to zapada do rafovi nesympaticke hry a herniho projevu
Reagovat
smazaný uživatel
ale jak uz psali nade mnou, v dnesni podobe je to jiz na takove urovni, ze je to neresitelne... mnohem vice by se melo trestat prodluzovani pauz mezi vymenama:)
Reagovat
smazaný uživatel
Pořešit to do určité míry jde,vypnout zvuk,ale to zas není ono protože němej tenis není to pravé ořechové.Ale proč už s tím něco organizace nedělají.Mám spoustu známejch kteří se o tenis zajímají a mohu říci,že velká většina sdílí můj názor.Nevíte náhodou někdo jestli se okolo toho něco dělá.
Reagovat
a.magerova
A tak hekali oba a taky nééé furt.
To ty rusko-běloruské sirény jsou otravnější - ty hekaj nepřetržitě a když to tu napíšu, tak mi tu všichni (chlapi) nadáváte, že je to od nich velmi sexy, tak se na to u chlapů koukejte stejně :-))))
Reagovat
gigin
Ty nepoznáš rozdíl mezi hekáním a řvaním !!! Kolikrát to tady už bylo uvedeno ?? Sirény řvou !! :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím ,že je naprosto jedno jestli hejkaj chlapi nebo ženský,je to prostě odporné a jednoznačně to ruší,tedy rozhodně mně a věřím ,že i spoustu dalších.
Reagovat
a.magerova
když se loni po Wimbledonu ptal Ota Černý v České televizi na názor Petry Kvitové, která fásla a vyklepla obě sirény, tak právě Petra řekla, že to nevnímá a že jí to nevadí, takže pokud protihráčka tvrdí, že jí to nevadí, tak to s tím moc dělat organizátoři nebudou :-(((
Reagovat
a.magerova
Já jako baba to vidím asi jinak než chlapi :-))
Pro mě je to otravné ať už je to hekání či řvaní, zvláště při tenise :-((((
Reagovat
gigin
A přičem jiném si myslíš, že má nostradamuss to hekání, řvaní na mysli ?? :-oo :-D
Reagovat
a.magerova
Čerpám ze svého okolí, kde kolem je dost mužů a ti jednoznačné zastávají názor, že stejně na kurtu jako v ložnici, což mě teda rozpaluje do běla, ale to je tak asi jediné co s tím můžu dělat :-(((
Reagovat
gigin
Ještě, že není tvůj favorit Novak. To by bylo: Jebem ti prvi servis !!! :-))))))
Reagovat
spaniel
Mne to vadi, ale asi daleko vic u zen, jsou hlasitejsi a jejich hekani je delsi. Hodne mne vadi treba Schiavone s jejim "ha hiii, ha hiii". Treba u Tipsarevice mi to neva, ten zacne hekat jen obcas, kdyz hodne utoci a vetsinou je z toho delovy forehand winner.
Reagovat
spaniel
Mne to vadi, ale asi daleko vic u zen, jsou hlasitejsi a jejich hekani je delsi. Hodne mne vadi treba Schiavone s jejim "ha hiii, ha hiii". Treba u Tipsarevice mi to neva, ten zacne hekat jen obcas, kdyz hodne utoci a vetsinou je z toho delovy forehand winner.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dík za názory a žijte v míru,je to jen sport který nás sice velice zajímá,ale zase nestojí za to ,abychom byli nepřátelé.Možná,že se to časem nějakým způsobem vyřeší vývojem .
Reagovat
smazaný uživatel
jak je to tedka s nasazovanim pro FO, nevite nekdo? zebricek se bude aktualizovat asi az pristi pondeli bych hadal, tzn. na FO bude Federer nasazen jako dvojka? Nebo to aktualizuji driv a daji na dvojku Nadala?
Reagovat
a.magerova
vydají aktualizovaný zítra, takže Roger - 3.
Reagovat
Padme
Žebříček už je: http://www.atpworldtour.com/Rankings/Singles.aspx
Každopádně škoda, že Roger nebyl alespoň na jeden turnaj nasazen jako dvojka:( A zrovna na grandslam by se to hodilo. Kdo dostane Murrayho má volnou cestu do finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer před turnajem měl 9430 bodů za Řím získal 360 odečetli mu za loňský turnaj 90 bodů to znamená, že bude mít 9700 bodů. Nadal měl 9105 bodů za Řím získal 1000 odečetli mu za loňský turnaj 600 bodů to znamená, že bude mít 9505 bodů. Nebo jak se to počítá?
Reagovat
smazaný uživatel
Loňskej Řím už je odečten. Takže body pouze přičítej.
Reagovat
smazaný uživatel
body byly odecteny uz pred turnajem... tzn. ze ted se body jen pricitaji..Frauderer 9430+360, Klaundal 9105+1000
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.weather.com/weather/5-day/Nice+FRXX0073:1:FR

Jestli vás zajímá 250 v Nice, tak počasí se trochu umoudří, ale problémy asi může dělat pořád :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal ukázal hodně za svého repertoáru... Líbí se mi jak za stavu 3:2 a 15:15 nadal dává bekhendový volej ale Djokovic za stavu 4:3 a 15:40 v prakticky stejné pozici se bekhendem netrefuje... Jednoznačně je Nadal lepší!!!
Reagovat
Sonja
No to je důkaz jako prase:-D...
Djokovic toho dneska netrefil hodně, prostě smolnej den, ten počet nevynucených chyb to jen potvrzuje...
Reagovat
Madrileno
Nejvic me dostala jedna srbska fanynka, jak v 2. ci 3. gamu po winneru Novaka delala gesta jakoby ho mel Novak prejet jak nic. Skoda, ze tu kravku neukazali po finale. Btw. Uz jen kvuli tomu srbskeho nacionalismu nelze fandit Novakovi.
Reagovat
gigin
Lze :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas!:) Loni jsem mu taky přišel na chuť během AO a od tý doby ho řadím jednoznačně nad Rafu ve svejch žebříčcích sympatičnosti. Ale dneska to bylo jak "za mlada". Mávání rukama alá opičák, hulákání do nebes, mlácení raketou, výrazy chovance uteklýho z ústavu a celkově působil zas jednou jak nějakej balkánskej barbar:))) To už mi zas moc sympatickej nebyl.
Reagovat
Sonja
:-O:-O:-O
Reagovat
Madrileno
Kamo, valka na Balkane uz skoncila ne? Tak proc ti Srbove (hraci i fans) se musi pri tenisu tvarit, jak kdyby neslo o sport, ale o zivot. Jsou s tim uz trapny a atmosfere to celkem skodi
Reagovat
gigin
Ano, dokáže být takový. V poslední době častěji. Měl svoji periodku, kdy se držel, ale teď se to zase vrací. Taky z toho nejsem nějak extra odvázaný :-) Holt se nedaří, jak by chtěl. Sojka ho přirovnává k přerostlému děcku, ještě k tomu frackovitému. Někdy se neplete :-))Jinak k tomu srbskému nacionalismu - zase tak přehnaně bych to neviděl. Jsou víc tímto směrem založeni, ale zbytečně se to tady démonizuje !!! Nevidím na tom nic špatného, ba naopak !!
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě je. Ale distingovanost tomu vašemu tajtrlíkovi vskutku nic neříká :))
Reagovat
gigin
Já ho mám prostě rád, fandím mu a vidím to jinak. Mám rád sportovce, lidi, kteří dávají průchod svým emocím. Ať jsou jakékoliv. Chápu a rozumím, že se to někomu nelíbí, nebo ho to přímo popuzuje. Někdy to Novak přehání, to už vadí i mi. Dneska mu to tam 2x špatně skočilo u baselajny a už zase nad tím "pozastavoval", zbytečně !! To jsou věci, které neovlivníš. Ale pokud se vzteká nad svýma chybama, pokaženýma míčkama .. budiž .. například, když mu nešel první serv - jebem prvi servis !! :-))) Mi to přijde úsměvné, někdo to nenávidí. Já taky kleju, a kdo nekleje při hře ?? Je nás myslím dost .. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
* Samozřejmě je to pochopitelný, když se nedaří.

Oh, vynechat tolik slov, to už je kumšt.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně to nevadí, ale jemu to škodí. Těžko se může vrátit do zápasu, do hry, když se sám sebou takhle nenechá vyvést z míry. Loni se ovládal, i proto tak dominoval.

Já obdivuju Federera i Nadala za to, jak udrží emoce na uzdě. Je to skutečně vítězství racionality nad emocionalitou. A i proto jsou takoví šampioni, proto jsou nejlepší tenisti všech dob. Kolikrát oni podobný zápasy vyhráli, protože se prostě nenechali rozhodit ničím, absolutně ničím.
Reagovat
gigin
Ano, přesně tak !! Škodí mu to. Proto mi to tak vadí, když to dělá. Když to dělá u zbytečných kravin.
Reagovat
smazaný uživatel
"Já taky kleju, a kdo nekleje při hře?? Je nás myslím dost."

A právě o to jde, toho je prostě schopnej každej, je to přirozený, lidský. Ale jen Rožér a Rafa se tomu všemu dokážou vzepřít, přenesou se přes všechno, přes všechny klacky, co jim padaj pod nohy a dosáhnou si svýho, ať je to stojí, co to stojí. A to já obdivuju, protože bych toho nikdy nikdy nebyl schopnej. Vztekat se tam a nadávat na celej svět, proč to ku**a nejde, to je tak obyčejný a normální. Ale ti dva, ti jsou proste něco extra.

Djokovic je tak dobrej tenista, že i přes tohle všechno většinu zápasů vyhraje (i když ty, jako byl dnešní, prostě nikdy). Ale vem si hráče jako Verdasco. Technika a kvalita na top 10, ale protože je to prostě labil, tak nikdy nedosáhne svýho vrcholu.
Reagovat
gigin
Máš hodně pravdy. Ale já si ani nedokážu představit, že by RF nebo RN kleli. Myslím v současné době. Roger prej taky dřív mlátil raketama :-) Je to o hlavě, máš 100% recht. Ale Novak je jiná nátura !! On to musí ze sebe dostat, jinak je po něm !! Neznám, nebo spíše nedokážu si představit "horkou balkánskou hlavu", jak jí něco nejde, nedej Bože mu to někdo něčím po...re a on by potřepal hlavou jak Roger a šel dál ... To by byl Chazy zázrak !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Rožér byl neskutečnej vztekloun, nenašel bys na okruhu moc hráčů, ze kterejch víc sršely emoce. Ale až když je dokázal potlačovat, tak začal dominovat :)...

No.. co takovej Janko? Na něm vidíš, že je nasranej, že má chuť někoho zabít, ale snaží se to v sobě nějak udusit a jít dál. A podle mě se mu to často úspěšně daří :)
Reagovat
gigin
No právě, že prej byl teď nějaký naštvaný, jak hrál se Staníkem v Římě. Potlačoval, potlačoval a vidíš, jak to dopadlo !! :-)))) Každý je jiný a jak jsi říkal ty, kdo s těma emocema umí pracovat a krotit je, je vítěz !!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no jo :-D... Asi má furt nervy ze Štěpánka :))
Reagovat
gigin
No, to je taky další taková "porucha" !! :-D
Reagovat
smazaný uživatel
No a přitom by člověk řek, že "You don't need to cheat" tolik neudělá...

Ach ti Srbové :-D. Nic, chazy mizí k učení, zatím.
Reagovat
gigin
:-)))))) čus
Reagovat
smazaný uživatel
Joooo Rafa mi udělal radost že nesympatického Dj. sundal!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že Nadalovi výrazně pomohla chyba rozhodčího za toho stavu 5:4 a 30:30. Nebyla to sice nijak velká chyba, ale přišla v ten nejhorší okamžik pro Djokoviče a to ho jednoznačně rozhodilo. Mohl vyhrát první set, místo toho ztratil následující dva servisy.
Nadal byl jinak lepší, ale tohle se nemělo stát
Reagovat
smazaný uživatel
Rogere Rogere....jak je ten Rafael hodny a štedry, ze nechal ti nahlednou o stupinek vyše
Reagovat
smazaný uživatel
Nazdar ču*áčku...copak jste dnes v ústavu měli dobrého k obědu?
Reagovat
Matti
Souhlas, že kvalitou finále nic moc. Chyb z obou stran jak máku. Dost klíčové bylo dle mého soudu, že Rafa za stavu 4*5 udržel servis, kde Novak byl blízko brejkbolu. Nicméně i takhle vydřená výhra se počítá.
Reagovat
Matti
Mělo to být jako komentář níže. Pardon.
Reagovat
smazaný uživatel
Njn, lajnová ví, kdy má pomoct :)
Reagovat
Matti
Jj přesně to jsem měl na mysli.
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc místo toho, aby byl ten blbeček Matti potichu, byl pokorný a děkoval Bohu, že za Nadala rozhodčí rozhodli zápas, on je za to ještě rád a vypisuje tady...

Zde opět vidíme, co jsou Nadalovci za sorta.
Reagovat
smazaný uživatel
však nic moc nedělá, uznává, že to bylo z obou stran špatný. A teda mluvit o tom jako o "rozhodnutí" je dost přehnané :)
Reagovat
Matti
vždyť ja sám píšu, že to bylo dost klíčové a rozhodně z toho nevyšiluju radostí. A že jsem rád, že to Rafa vydřel to je fakt. A ty s tím škatulkováním Nadalovců, jsi více než směšný. A ukazuje to jen tvou malost a ubohost.
Reagovat
tito
Mattiho sebereflexe je objektivní a pro mnoho fandů kohokoliv nepřípustná. Nevidím na tom nic špatného, naopak. A připusťme si, že se nejednalo o brejk, pouze o jeho možnost. Rafa to odehrál. A koneckonců třeba minulý rok i výhra prvního setu v utkání s Novakem nic neznamenala. Tvou reakci naprosto nechápu.
Reagovat
Madrileno
Jdi nekam ty sorto ublizena. Rozhodci nic za Rafu neudelali, tahle chyba tam byla na obou stranach minimalne jedna.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohle je taky smutný.
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji všem Nadalovcům, kteří se v tomto vlákně na mě sesypali, ač jsem reagoval pouze na jednoho. Je to důkaz toho, že jsem opět trefil do černého a vy jste prostě museli...... :-).
Reagovat
tito
A co si přiznat, žes napsal hovadinu? O tom je ta sebereflexe, víš?
Reagovat
smazaný uživatel
Že zrovna ty budeš kázat něco o sebereflexi.
Reagovat
smazaný uživatel
jsi proste v hajzlu.... chytej si radeji ty cejny a kapry...a nas nech redeji fandit
Reagovat
smazaný uživatel
Zalez, ču*áku...
Reagovat
smazaný uživatel
Po milionté páté........:-)
Reagovat
smazaný uživatel
ty kravo, ty musis mit ale nerv
Reagovat
smazaný uživatel
Ani ne, ču*áku...
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je best, Nole bude 2. a Fedex 3.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem se na ně chvilku díval,ale to jejich hekání mne naprosto odrovnalo. Už by s tím snad jednou někdo měl něco udělat,jak u chlapů tak i u bab.
Reagovat
smazaný uživatel
docela by me zajimalo, jak bude vypada zebricek pred FO Djokovic jasna 1, ale co Fedex a Rafa, kdo z nich bude dvojka? zajima me to kvuli pripadnemu semifinale, na jake souboje se muzu tesit.. predpokladam ze top trojka v semi bude..
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal se po týdnu zase vrací na 2. místo žebříčku ATP, takže s Djokovicem se můžou potkat až v případném finále...
Reagovat
fazil
come on rafa. djokovic at tahne na treti misto za rogera kam patri...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty dvojchyby mají špatně :D
Reagovat
smazaný uživatel
Njn, to je jeden z těch tří turnajů, co vytvářej iluzi, že by mohl být nejlepším tenistou historie :)))

Každopádně velká gratulace, odehrál fantastickej turnaj a zasloužil si vyhrát i finále. To teda za moc celkově nestálo, ale to se dá říct o celým turnaji. Vzhůru na RG a konečně se zas rozloučíme s antukou.
Reagovat
tito
Neprovokuj!!! :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
To je jasný. kdo nefandí Nadalovi, toho antuka moc bavit ani nemůže, nikdo jiný si tam ani neťukne :D
Reagovat
Madrileno
Tenis je antuka a trava. Vsechny ostatni povrchy k tomuto sportu nesedi a jen ho nici, viz Drakuluv modry povrch v Madridu. :-)
Reagovat
gigin
Přesně tak, Chazy ! A navíc my se rozloučíme vítězně, zkompletujeme si to pěkně, ty GS a v pohodě si sezonu dopinkáme :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitě to hraje značnou roli, když oblíbenec vyhrává na antuce, nějak se přes to přenesu. Ale celkově mám radši dynamičtější a rychlejší hru, antukáři mi moc nevoní, do nich zas Rafu nepočítám, přecejen se adaptoval na všechny povrchy. Ale hráči jako Montanes, jejich zápasy mě fakt zabíjej :)
Reagovat
smazaný uživatel
Žádný takový :)) 5 je hezký číslo, to vám stačí.
Reagovat
gigin
Od vás to sedí !!!! :-))))))
Reagovat
tito
Gigine, kamaráde, tam budete z té možnosti tak vyklepaný, že budete rádi, když se dostanete do finále. :-))))). A Filipův kurt patří nám, to si pamatuj!
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal opět ukázal, že antuka je Jeho! Velká gratulace, už se těším na RG! Chudák Fedex, byl tam jen týden, ale doufám, že na jeho místo příjde Djokovic, a králi budou Nadal a Federer!!! To bylo řečí, že Nadal už není antukový král, možná nebyl, ale už je zpátky!!! Vamos RAFA :D
Reagovat
Madrileno
parada, super vysledek ;-)
Reagovat
facom
Antukový král!!!
Reagovat
Madrileno
bezpochyby :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist