Nadal před zraky Ronalda a Raúla vykročil za rekordním 18. titulem

12. 5. 2010, 21:49
Aktuality 9
ATP MADRID - Rafael Nadal vymazal první překážku na cestě za rekordním osmnáctým titulem z turnajů série Masters 1000. Na domácí antuce v Madridu porazil Ukrajince Dolgopolova a chystá se na Johna Isnera z USA.
Profily hráčů
Nadal se setkal s Ronaldem a Raúlem

Rafael Nadal letos už vyhrál oba antukové turnaje Masters 1000 v Monte Carlu a Římě, a pokud ovládne i domácí podnik v Madridu, získá rekordní 18. titul z podniků této kategorie.

Do soutěže, ve které loni prohrál ve finále s Federerem, vstoupil duelem s Ukrajincem Oleksandrem Dolgopolovem. Jednadvacetiletý outsider s minimem zkušeností z turnajů ATP Nadalovi první letošní porážku na antuce nepřipravil, sebral mu však sedm gamů, čímž odmítl debakl. Více her než on Španělovi sebral už jen Gulbis.

V prvním setu oba tenisté dominovai na servisu, Nadal si však dokáza jeden brejkbol vypracovat a následně i proměnit. V druhé sadě čelil za stavu 1-2 brejkbolu, nicméně komplikace razantně zažehnal a utkání zakončil čtyřmi vyhranými gamy v řadě.

Postup do třetího kola si třiadvacetiletý rodák z Mallorky zajistil před zraky fotbalistů Realu Madrid Cristianem Ronaldem a Raúlem nebo bývalým kapitánem francouzské fotbalové reprezentace Zidanem, se kterými se po utkání i setkal. 

O čtvrtfinále se utká s Američanem Johnem Isnerem, který ve španělské metropoli otočil i své druhé utkání. Dnes s Kolumbijcem Santiagem Giraldem čelil i jednomu mečbolu.

Čerstvý finalista z Bělehradu se s Nadalem utkal poprvé letos v Indian Wells a prohrál až po třísetové bitvě. Na antukovém povrchu by však měl své panování potvrdit Španěl. 

"Bude to těžké. Míčky tu létají hodně rychle, co hraje do not Isnerovi. Víte, pokud ztratím servis, bude těžké vyhrát set," uvědomuje si Nadal sílu příštího soupeře. "Zítra musím hrát lépe. Na tréninku se mi dařilo, ale v zápase to nebylo ono," připustil menší trápení v duelu s mladým Ukrajincem.

Vstup do madridské soutěže má za sebou také třetí nasazený Andy Murray. Bristský tenista sice v duelu s Argentincem Juanem Ignaciem Chelou dvakrát ztratil podání, skvělou hrou na returnu ale Jihoameričana k žádnému úniku nepustil a vyhrál dvakrát 6-3.

Murray, který na Pyrenejský poloostrov přiletěl s jedinou letošní výhrou na antuce ze tří zápasů, do utkání vstoupil dvěma brejky. Bývalý hráč top 15 Chela si sice jedno podání vzal zpět, víc ale v úvodním dějství nepředvedl. Za to ve druhém začal lépe a ujal se vedení 2-0. To ale také bylo všechno, co proti světové čtyřce dokázal. Zbytek utkání jiř patřil Murraymu, kterého 

"Bylo to dobré, lepší než minulý týden. A to mě teď těší, že se každý týden zlepšuju," pochvaloval si Murray. "Míčky jsem trefoval čistě, zahrál jsem spoustu vítězných úderů a diktoval jsem tempo většiny výměn," chválil se Brit. 

Nádhernou bitvu večer divákům nabídl domácí David Ferrer s Marcosem Baghdatisem. Kypřan v prvním setu udžel v dlouhém třetím gamu servis a pak nečekaně sadu ovládl. Další průběh už ale nabídl souboj krásných výměn a zvratů. 

Baghdatis měl v rozhodujícím dějství navrch, jenže za stavu 4-2 a 40-0 nevyužil žádný brejkbol. V desáté hře měl dokonce mečbol, který však zůstal také neproměněn a nakonec se z výhry 1-6 6-3 7-5 radoval Španěl, který si před 14 dny zahrála finále na Masters v Římě. 

Těžký soupeř na úvod čekal na turnajovou čtyřku Robina Söderlinga. Švédský tenista v utkání s domácím Nicolasem Almagrem čtyřikrát přišel o servis a prohrál 4-6 5-7.

Ze hry je také nasazené sedmička Jo-Wilfried Tsonga, který po prvním prohraném setu vzdal kvůli bolestem zad Španělovi Garciovi-Lopezovi.

- ATP MASTERS 1000 MADRID (Španělsko, antuka, 2.835.000 eur) -
středeční výsledky (11. 05. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Nadal (2-Šp.) - Dolgopolov (Ukr.) 6-4 6-3
A. Murray (3-Brit.) - Chela (Arg.) 6-3 6-3
Almagro (Šp.) - Söderling (4-Švéd.) 6-4 7-5
García-Lopez (Šp.) - Tsonga (7-Fr.) 6-2 skreč T.
Čilič (8-Chorv.) - Schwank (Arg.) 6-3 6-0
Ferrer (9-Šp.) - Baghdatis (Kypr) 1-6 6-3 7-5 
Gulbis (Lot.) - Južnyj (10-Rus.) 7-6(2) 6-4
Monfils (12-Fr.) - Petzschner (Něm.) 1-1 skreč P.
Isner (13-USA) - Giraldo (Kol.) 1-6 7-6(6) 6-2
Wawrinka (15-Švýc.) - L. Mayer (Arg.) 6-4 4-2 skreč M.
Monaco (Arg.) - Bellucci (16-Braz.) 6-2 6-2
F. López (Šp.) - Hernandez (Šp.) 6-1 6-2
Melzer (Rak.) - Fish (USA) 3-6 6-1 6-4
Hanescu (Rum.) - Muňoz De La Nava (Šp.) 6-0 4-6 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Almagro/M. Lopez (Šp.) - Čermák/Mertiňák (ČR/SR) 7-5 3-6 12-10 

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Isner a Karlovič jsou dvě obludy, co ani nehrají tenis. Ta jejich hra se tomu totiž nepodobá. Sice oba měřej přes dva metry, ale to je jediný, čím jsou zajímaví. To i ten Querrey, ačkoliv vypadá jako velbloud křížený s žirafou, hraje hezčí tenis než oni, avšak je mu to úplně na nic. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja vim, ze to jsou hraci, co maji prakticky jediny uder... Ale pokud bude Isner sazet jedno eso za druhym nebo davat prime body, pak nebude moc sanci na break a hlavne se Rafa nebude moct dostat do nejakeho rytmu... Videla jsem zapas Roddick vs. Karlovic a musela jsem to vypnout v prubehu prvniho setu, protoze se na to fakt nedalo koukat (eso, vymena stran... dodneska si pamatuji, jako by to bylo vcera, jak tam Roddick tim svym charakteristickym porad zpusobem prechazi z jedne strany na druhou :-) ), prvni 4 gamy byly uhrane jenom na podani... No a pokud bude stejne hrat proti Rafovi, pak si nejsem jista (zvlast, kdyz me vcera zrovna moc nepresvedcil, uvidime, az nastoupi dnes, jak bude vypadat)...
Reagovat
smazaný uživatel
Isner že má jen jeden úder. To jsou kecy.. prohlédněte si jeho forehand a volej. Ten chlapec se snaží hrát tenis, narozdíl od Iva a hraje ho slušně, na to jakej je čahoun.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, velice se mi libil dneska...
Reagovat
smazaný uživatel
Za poslední rok se velkej John zlepšuje stále. Kouč Boyton (bejvalej trenér Couriera) má na něj velmi dobrej vliv. Proto opravdu nechápu názory, které ho porovnávají s Karlovičem.
Reagovat
smazaný uživatel
Boynton, pardon
Reagovat
smazaný uživatel
Boynton, pardon
Reagovat
smazaný uživatel
Isner dnes prehral na lopticky, vo vymenach nebol lepsi ale vystrielal si postup. Som zvedavy ako si Rafa poradi s nim, tusim v IW ho porazil ale nebude to lahky zapas, Isner striela momentalne skoro tolko es ako Karlovic ale vie hrat aj vo vymene. Nadal mozno pojde cez 2tie-breaky, ale nebude to lahka praca. Potom po Isnerovi by mal dojst lahsi super- Garcia-lopez ci Monfils by nemali na antuke robit take problemy a v SF dufam ze Verdasco Nadala prevetra riadne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, mam take z Isnera obavu, budu se modlit, aby se spatne vyspal a nepadalo mu tam tolik es jako obvykle...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist