Nadal přejel bezmocného Federera, ve finále ho čeká odveta s Djokovičem

1. 4. 2011, 21:39
Aktuality 81
ATP MIAMI - Rafael Nadal v semifinále turnaje v Miami nedal žádnou šanci na úspěch Rogeru Federerovi, a právě Španěl je posledním, kdo se na Floridě může postarat o první letošní porážku Novaka Djokoviče. Srb rovněž hladce smetl Fishe.
Novak Djokovič

Diváci v Miami se dva týdny těšili, že uvidí atraktivní semifinále Rafaela Nadala s Rogerem Federerem. Dočkali se, ale pouze obsazení. Zápas už příliš dramatické podívané nepřinesl, neboť Švýcarovi se vůbec nedařilo, Španěl utkání dominoval a zvítězil za pouhých 78 minut 6-3 6-2.

Federer v prvním setu získal na returnu pouhé dva fiftýny a prohrál 3-6. Skvěle hrající Nadal svému rivalovi nedal šanci ani ve druhé sadě, v níž se ujal rychlého vedení 3-0. Pak odvrátil dva brejkboly a nazadržitelně si to namířil do finále. 

Devětadvacetiletý Švýcar tak letos poprvé prohrál s jiným soupeřem, než s Djokovičem, na kterého letos nestačil už třikrát a právě Srbovi přepustil pozici světové dvojky. 

V duelu s velkou chutí a agresivitou hrajícím Nadalem spáchal 38 nevynucených chyb a trápil se na podání, které si čtyřikrát neudržel. S o pět let mladším rodákem z Mallorky tak v 24. vzájemném střetnutí pošestnácté padl. 

"Je to pro mě velmi důležité vítězství. Dostal jsem se do druhého finále během 14 dní, to je po několika týdnech bez tenisu skvělý úspěch. Je to pro mě sen," řekl Nadal, který měl po Australian Open problémy s nohou a přišel o turnaj v Dubaji. "Dnes jsem odehrál skvělé utkání, byl jsem agresivní na forhendu. Roger dnes dělal více chyb než obvykle, proto se mi ho podařilo víckrát brejknout," dodal.

Nadal v Key Biscayne vyrovnal své maximum z let 2005 a 2008 a znovu po třech letech postoupil do finále. Tím vylepšil loňské semifinále a připíše si další plusové bodíky, které se mu během antukové sezony rozhodně budou hodit. 

V žebříčku mu na záda zatím ještě z dálky dýchá Novak Djokovič, který bude během následujících dvou měsíců útočit na post světové jedničky. A právě s o rok mladším Srbem se Nadal utká v nedělním finále, v němž se rozhodne, zda Španěl svůj náskok v čele navýší, nebo se mu soupeř za ním naopak znovu přiblíží. 

Nadal z posledních pěti turnajů žádný nevyhrál a na titul čeká od loňského podzimu, kdy ovládl Tokio. Blízko triumfu byl před 14 dny v Indian Wells, ale ani on v Kalifornii Srbovi první porážku v sezoně neuštědřil.

Přesto Djokovič po zápase prohlásil, že Nadal je nejlepším tenistou všech dob, lepším než třeba Federer, "Nejsem nejlepší, ale díky Novakovi za jeho slova," odpověděl Nadal.

Djokovič je letos zcela jednoznačně hráčem s nejlepší formou. Vyhrál už Australian Open, v Dubaji a na Masters 1000 v Indian Wells. Nyní válí i v Miami, kde se bez ztráty setu dostal znovu již do finále a od začátku sezony tak zvítězil už v 23 zápasech v řadě. 

Pokud třiadvacetiletý Srb na Floridě získá další titul a vítězstvím zahájí i antukovou sezonu v Monte Carlu, vyrovná, nebo i překoná nejlepší vstup do sezony od roku 1986. Tehdy Ivan Lendl prohrál až v 26. duelu. 

V součtu s Hopman Cupem a Davis Cupem srbský suverén vyhrál dokonce už 28 zápasů po sobě, do statistik se ale počítají jen zápasy na turnajích ATP.

V dnešním semifinále se Djokovič utkal s Mardym Fishem, jehož v minulosti porazil v každém ze šesti vzájemných soubojů. A nezaváhal ani posedmé. O šest let starší Američan, který se v pondělí posune na 11. místo světového žebříčku a stane se národní jedničkou, kousal pouze v úvodu střetnutí.

Za stavu 2-2 a 15-30 z pohledu podávajícího Srba bylo utkání kvůli dešťové přeháňce zhruba na hodinu přerušeno. Po návratu ze šaten si Fish vypracoval brejkbol, který však nevyužil a naopak sám kapituloval. Byť měl ještě další dvě příležitosti první set zdramatizovat, obrat se nekonal.

Djokovič se ujal vedení a rázem svou nepříliš jistou hru z úvodu o sto procent zlepšil. Fish se snažil tlačit do útočných výpadů, ale často zbytečně chyboval a nad utkání ztratil kontrolu. Ve druhé sadě třikrát ztratil vlastní servis, naopak druhý hráč světa se o podání opíral a po 82 minutách zvítězil 6-3 6-1.

"Po zápase jsem Mardymu řekl, že mě ten déšť zachránil. Po návratu ze šaten jsem se totiž cítil mnohem lépe. 

"Necítím se neporazitelný. Nemám pocit, že bych nemohl prohrát. Ale pocit, jaký teď mám, je obrovská sebedůvěra. Hraju nejlepší tenis v mém životě," řekl Djokovič.

- ATP MASTERS 1000 MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
páteční výsledky (01. 04. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Djokovič (2-Srb.) - Fish (14-USA) 6-3 6-1
Nadal (1-Šp.) - Federer (3-Švýc.) ... sobota od 1:00 SELČ

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

81
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://www.telegraph.co.uk/sport/tennis/8423281/Andy-Murrays-April-Fool-proves-that-Scot-can-court-humour.html

Asi bych tu expresku smazal.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud bude Federer zase na tiskovce tvrdit, že je se svou hrou spokojený a že se hodlá vrátit na trůn, měl by si dát ledovou sprchu. Mělo by mu docvaknout, že letos dostal už 3x od Djokera a teď ho navíc smáznul Nadal. Navíc jedním z nejjasnějších zápasů, který proti sobě tito dva tenisté odehráli. 6:3, 6:2 je těžkej kalibr a Navrátilová má pravdu. Možná přišel čas Federera. Ten to popírá, nevím jak dlouho to hodlá ještě tutlat a pořád si něc dokazovat, ale pokud alespoň jednou letos neporazí tyto dva tenisty, Nadala a Djokera, nebo nevyhraje GS, tak mu jeho návrat na trůn nevěřím. Dokonce i ten jeho ,,skvělý" trenér Paul Annanonce, nebo jak se píše, mu moc nepomáhá. Díky němu vyhrál TS ale co sezóna 2011? Velký h*vno. :)
Reagovat
smazaný uživatel
V necem mas pravdu, jen bych nesouhlasil s tim, ze Roger hraje v teto sezone "velky ho*no". Ma jeden titul (Doha), 1x finalovou ucast (Dubaj) a 3x semifinale (AO, IW, M), z nichz dve prohry (IW, M) pramenily predevsim z Rogerovych neuveritelnych chyb, ktere v ostatnich zapasech na turnaji nepredvadel. Jeho problem je v hlave. Musi se dat dokupy hlavne po psychicke strance, potom bude OK. Herne ma na to, aby jeste do sbirky jeste alespon 2 grandslamy pridal.

Co se tyce Paula, tak po nem bych se neohanel, protoze za Rogeruv vzestup z popela v druhe polovine lonske sezony muze z velke casti on.

Dodavam, ze Rogera neni radno podcenovat nikdy. Jen si vzpomente na sezonu 2009. Roger prvni polovinu sezony nic moc (krome finale AO), "experti" hlasili jeho ustup z pozic a vypadnuti z top 3, potom vsak prisel Madrid, FO a W a Roger vsem "expertum" ukazal, ze se mylili.
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky napsáno. Ono se nedá říct, že by Federer neměl výsledky, ale byli jsme zvyklí na něco jiného. Přesto, 99% ostatních tenistů by za ně dalo nevím co. Každopádně do starého železa ještě určitě Roger nepatří, jak se nám snaží mnozí namluvit. Vždyť kromě těch dvou poráží zbytek světa pořád s přehledem. Potřeboval by jeden podařený turnaj, který by ho nakopnul, tak jako Turnaj mistrů.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš vcelku pravdu. Jen bych chtěl říci něco k poslednímu odstavci. To že Roger v sezoně 2009 ,,řádil" bylo způsobené hlavně absencí a četnými zraněními Nadala, jinak si troufám tvrdit, že by titul z FO nikdy nezískal. Na Wimbledonu ho měl zas na lopatě Roddick, bohužel.
Reagovat
smazaný uživatel
No, ze by titul z FO ten rok Roger neziskal, to nemuzes tvrdit. Nadal se tam tehdy prezentoval v ne prilis uspokojive forme a urcite jej to svazovalo, kdyby tehdy doslo na jeho finale s Rogerem, nezvitezil by. To Wimbledon, tam hral Roger lepe. Ze Roddick tenkrat nevyhral tie-break druheho setu, v nemz mel ctyri setpointy, bylo predevsim zasluhou Rogera, ktery si obrat vybojoval. Samozrejme, mel i stesti, ale ukaz mi nekoho, kdo ho nikdy nemel a nepomohlo mu to k vitezstvi ( viz treba DelPo na USO 09).
Reagovat
smazaný uživatel
Tak místo Lendla bude trénovat Murrayho 26letý deblista Hutchins.
To je špatné.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray ale kouče pořád nemá, není nic na oficiálním webu andymurray.com ani na jiných anglický webech. Jen si trochu z fanoušků vystřelil na svém twitteru, to je vše.
Reagovat
smazaný uživatel
zvlastni humor, drazdi hada bosou nohou. Otazka kouce mi prijde klicova.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak včera byl apríl, tak tp pojal asi tímhle způsobem, i když jsem se u toho taky moc nezasmál teda.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja bych na jeho miste Lendla vzal. Da se predpokladat, ze na nem bude Lendl aplikovat "sve" metody, diky nimz se dostal ke svym uspechum, tedy hlavne drit, drit a drit. To by Andymu mohlo prinest ovoce.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, asi jo, ale není to jen o dřině, nevím sice, jak Murray tvrdě trénuje, ale i s poloviční dřinou by měl hráče jako Young nebo Bogomolov porážet. Problém je spíš v hlavě, a tam by mohl Ivan pomoct. Přeci jen taky sám ví, jaké to je prohrát pár grandslamových finále, sám tři nebo čtyři prohrál, než začal vyhrávat.

Zkusit by to měl, rozhodně to není na škodu, případně pak může Murray hledat jinde, kdyby to nešlo. Vše je ale lepší než být bez kouče, nebo jen s kamarádem Valverdem či Corertjou, který byl původně jen konzultant pro antukovou část sezony.
Reagovat
smazaný uživatel
To mas pravdu. Ve vsech trech Murrayho finalovych GS zapasech, snad krome USO 08 proti Rogerovi, kde zaplatil "novackovskou dan", hrala jeho psychika velkou roli. Prave s tim by potreboval pomoct a nejlepe od nekoho, kdo s tim ma zkusenosti, coz Lendl ma. Hrace, kteri jsou pred nim, uz Murray na turnajich Masters 1000 porazi, na grandslamech je to ovsem o hodne jinaci. Je to dano predevsim tim, ze porazit Federera nebo Nadala na dva nebo tri vitezne sety je obrovsky rozdil. Dale take tim, ze Murray v klicovych momentech ztraci rozvahu.

Ja mu sice tak extra nefandim, ale pokud bych se na to mel podivat objektivne, Murray je obrovsky talent, ktery si rozhodne nezaslouzi na turnajich paberkovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vzhledem k tomu, jak Rafa přejel Fedexe je Berďův výkon příslibem.I když u něj nikdo neví jestli se vzestup formy nezastaví někde ve třičtvrťce a pak zas nepůjde do kytek.
Reagovat
smazaný uživatel
U Berdycha je to těžké...bohužel nedokáže v průběhu zápasu přejít na jiný režim...ale když má hrát proti hráči jako je Nadal, tak ví, že musí hrát agresivně a riskantně...když hraje s ostatními hráči, tak hraje bohužel dost pasivně...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas.Měl by s tím něco dělat.
Reagovat
smazaný uživatel
myslim si, (doufam), ze Krupa neni uplny blazen. A ze jde o Berdovu vyvojovou fazi. Tezko prece bude pilovat hru na jistotu (jak si vzletne nazyvam to pasivni pojeti) s Nadalem.
Reagovat
Pe3k
Zápas jsem neviděl a vzhledem ke score jsem rád :D Vypadáto, že semifinále bude pro Rogera většinou konečná stanice, protože ve svých 30 letech už opravdu jen těžko porazí dvojici Djokovic, Nadal.

Lidi jako je nadalista či 99.9 nemá cenu ani komentovat. Pokud nejsou schopni respektovat legendu Rogera Federera píšou takové žvásty, je to ostuda.
Reagovat
smazaný uživatel
No, tak je smutné to přiznat a píše se mi to těžko, ale Roger na ty dva kluky před ním už objektivně nemá. Určitě je ještě někdy v budoucnu porazí, ale to bude spíš překvapení než pravidlo. To ale v žádném případě neznamená, že mu přestanu fandit, ba naopak. :-) Jen si holt musíme zvyknout, že už to nebude favorit číslo 1 a o to víc si každý jeho triumf vychutnat. :-) Nicméně ve 30 je pořád 3. nejlepší tenista světa, což je myslím obdivuhodné (ostatně počkejme si, kde budou ve 30 Nadal s Djokovičem).
K tomu, co tady napsal nadalista, se vyjadřovat nebudu, pač bláznům se nemá odporovat, ale dokazuje to, že nekritické fanoušky mají všichni tenisti, byť se ukazuje - a mnohdy právem - jenom na Fedexovce.
Reagovat
steve79
Souhlasím s Vámi, třikrát prohrál s Djokovicem., ted ho jasne porazil Nadal. S tou pozicí světové jednčiky to nevidím dobře. TO je už větší šance u Djokovice. 38 Nevynucených chyb je strašidelné číslo Každopádně Federera ještě odepisovat nebudu, všichni víme co dokáže a Djokovicova forma nebude věčná.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, rozumny prispevek, opravdu vecne nelze byt suverenne prvni. prichazi dalsi a dalsi, kteri Vas chteji pokorit. kde jsou ty casy, kdy byly finale turnaju Masters na 3 vitezne sety a to byly alespon tenisove parady az do konce. Temer vzdy to bylo pri zapasech R=R.Pri preciznosti Rogera,snad jeste neco vymysli, aby tech winru bylo vice a procento prvni podani take. Vzdyt bylo temer tradici, ze kdyz potreboval dal eso jako na objednani. Spravedlive receno, jsou ve finale opravdu ti soucasne nejlepsi.
Reagovat
tito
Nevěšte hlavu, vždyť v Londýně hrál excelentně. Stejně si myslím, že v Rogerově případě to je jen o psychickém vyčerpání nikoliv o fyzických dispozicích. Možná by mu prospěla pausa, vymizení tlaku medií a poté návrat jako kdysi Andre- bylo to tuším ve stejném věku .
Reagovat
VlS
myslím si, že pod tlak se Federer dostává sám svými zbytečnými prohlášeními. Trocha pokory by mu jistě prospěla a jeho reakce na cokoliv nejsou v poslední době úplně chytré, spíš naopak
Reagovat
smazaný uživatel
zlo bylo zdolano, Rafa zaslouzene vyhral. Federer na nej nikdy nemel, nema a mit nebude. Kdykoliv se utkal zdravy Rafa s Federerem, tak Roger prohral. A to muze byt Roger rad, ze rafa v r 2009 absentoval, protoze jinak by Roger neudelal W a French open. Samozrejme, Roger vyhraval v dobe kdy nemel poradne soupere az na 17ti leteho Rafu, ale v posledni dobe dostava nakladacky a to je dobre. A je jedno, ze ROgerovi pomahaji poradatele s losem...jeho porazka je neodvratitelna. Jenom nechapu, jak muzou porad fandove elegose pred kazdy zapasem s Rafou doufat, ze se to konecne otoci a Roger zacne Rafu pravidelne porazet. xD K tomu nikdy nedojde.A nebude trvat dlouho a Rafa Federerovi sebere i tu posledni vec ve ktere svycar ma navrch...on mu totiz sebere rekord v poctu winu na GS. Za par let bude hotova, pak uz nebudou mit elegosove nic jak by mohli hajit toho tzv. "nejlepsiho" hrace vsech dob. Stejne uspechy Rafy maj i ted uz vetsi cenu, nejde o kvantitu, ale jde o kvalitu. Roger ve vetsine GS ktere vyhral mel cestu az do finale lehkou a ve finale proti sobe mel trapaky typu Baghdatis nebo Gonzales. Bozi mlyny melou pomalu ale jiste.
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe, "trapaka Gonzalese" proti sobě měl ve finále mj.proto, že Gonzales totálně přejel Nadala. :-))

Jinak typicky trapné a ostudné fanouškovské žvásty po zápase, před nímž v tobě možná byla malá dušička, jestli náhodou Federer tvého favorita neporazí. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
nadalisto, teď jsi mě fakt dostal. Minimálně do poloviny textu jsem myslel, že fakt existuje někdo, kdo si tohle myslí. za dobrý vtip ti dávám +1bod
Reagovat
smazaný uživatel
Zajimavy/atipicky članek....vystizne napsano !
Reagovat
smazaný uživatel
Dokážeš celkom pobaviť, chlapče.
Reagovat
smazaný uživatel
Tá úbohá Rogerova konkurencia (Nalbandian, Gonzalez, Davydenko), ako ju nazývaš, dokázala Nadala zničiť kedy chcela.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je pravda, že v prvních dvou zápasech Nalbandian (v roce 2007) přejel Nadala 6:1, 6:2 a 6:4, 6:0. Davydenko dodnes vede v H2H s Nadalem 6:4, a to s ním třikrát prohrál na antuce. Jedině ten Gonzalez tu nesedí, poněvadž prohrává v H2H s Nadalem 3:7, prohrál s ním 5 posledních utkání (jen dvě z nich byly na antuce) a nezískal v nich ani set (tj. prohrál 15 setů za sebou). Ale je pravda, že tenkrát v tom r. 2007 ve čtvrtfinále AO rozdrtil Nadala 6:2, 6:4, 6:3.
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmm, asi se všichni shodneme, že tohle byl jeden z nejhorších Federerových výkonů na hardu, podal (IMHO) i horší výkon, než s Djokovičem v Dubaji.

Byl to v podstatě až ostudný výkon.
Reagovat
smazaný uživatel
38 nevynucených chyb a 57 % vítězných míčů po prvním podání u Federera. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
musim souhlasit, temer totalni kolaps
Reagovat
smazaný uživatel
Obávám se, že kdyby Roger v tom druhém setu dostal kanára, asi by to nikoho vzhledem k tomu, jak ten druhej set probíhal, nepřekvapilo.
Reagovat
smazaný uživatel
prehlizite Kralovskou dominanci Španela
Reagovat
smazaný uživatel
Zitra mam velke ale velke obavy o Novaka... Jen nechapu, proc final je v 13 00 mistniho casu ( nocni program je mnohem kvalitnejsi
Reagovat
smazaný uživatel
Jak říkám, ve finále bych favorizoval tentokrát Nadala, zejména vzhledem k času, kdy se to finále hraje. Dnešní zápas na můj názor nemá žádný vliv, neboť Federer v podstatě Nadala vůbec neotestoval. Nadalovi stačilo hrát sice solidně, ale nikterak skvostně či bezchybně k tomu, aby pohodlně vyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Me Nadalova hra prisla fantasticka ! Myslis, pokud se nepletu, ze !!! 10 chyb proti Federer !!! Je pouze "solidni vykon" ?!!!! blbost !
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, že Federer neudržel míč ve výměně, Nadal moc příležitostí k tomu, aby udělal podstatně víc než 10 UEs, ani neměl. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zejmena prvni set byl totalne agresivni...druhy set kreativni-prohozy, brejkboly....Španel hral famozne....Švycar zkratka neudrzel krok-odpadl
Reagovat
smazaný uživatel
První set Nadal 6:3, dva breaky Federerova podání. Federer se přitom při Nadalově podání absolutně nechytal, uhrál asi jen dva nebo tři ffiftýny za celý set.
Reagovat
smazaný uživatel
tak opravdu jen dva.
Reagovat
Labi
myslím že Roger nepostoupí do finále ale musím říct že nazory že už na to nema byt nejlepším jsou neoprávněné....jelikož dokáže hrát těžké přesné a rychlé míče a nevidím že by měl problem s fyičkou....ale kazí zdánlivě jednoduché míče....proto myslím že to je v hlavě ....asi nikdo neví čím ale možná by se to dalo připisovat nedostatku motivace a proto i nedostatek soustředění přeci jenom víc vyhrát než vyhrál on ani nejde :).....snad se po serii neuspěchu zdravě naštve a bude hrát tak jak ho známe bez zbytečných chyb :)
Reagovat
smazaný uživatel
Federer by měl být odpočatější než Nadal. Mírně bych favorizoval jeho. A Nadal, co to jeho rameno? Vydrží?

Že si LENDLA nevybere Murray, to se dalo čekat, protože LENDL se dlouho obracel k tenisu zády, věnoval se golfu a rodině, a nyní by hned chtěl dělat kouče někomu z TOP5?
Reagovat
smazaný uživatel
Novým trenérem Murrayho Ross Hutchins, více bude zanedlouho na oficiálním webu.
Reagovat
a.magerova
Máš nějaký tajný zdroj informací?
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš nějaký apríl na Andyho twitteru a facebooku.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli je to apríl, tak na mě neúčinkuje, páč dotyčné jméno mi vůbec nic neříká.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem si našel, že to je deblový britský tenista, který je ročník 85, takže nějak nechápu. Buď si dělá Murray z fanoušků prdel, nebo se regulérně zbláznil a nikam se neposunul.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi fakt apríl.. Hutchins je parťák Husse nebo Kerra v deblu..
Reagovat
smazaný uživatel
mel lehky losos ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale soupeře měl (až do SF) de facto lepší než Federer, popř. srovnatelné. tedy konkrétně Anderson hrál velmi dobře a je to hráč úplně jiného kalibru než Monaco (na hardu) nebo Rochus. Současný Štěpánek je srovnatelný s Istominem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to co se dalo cekat je tady!Nevim kde berou bookmakeri takovou jistotu,ale kurz na Federera 2,25 se mi zda trochu prehnany.Jako fanousek Nadala mu samozrejme preju postup do finale,ale moc nevim co od tohoto zapasu cekat.Myslim si ze nadal s berdychem byl daleko od jeho maxima,v 1.setu hral sice vyborne,ale pak na muj vkus celkem dost kazil.Federer taky v Miami zatim nepredvedl nic extra,jeho 4-finale skoncilo vlastne jeste driv, nez poradne zacalo.Nejake sily urcite usetril, uvidime jestli to bude vyhoda nebo ne.Ocekavam pomerne vyrovnany zapas,mirnym favoritem je pro me Nadal,ukazalo se ze dulezite momenty zvlada vyborne,tak verim ze tomu tak bude i ted.
Reagovat
smazaný uživatel
Btw, když dneska během té dešťové pauzy opakovali první set Berdycha a Nadala, tak jsem na kouknul znova, a ono se přísně vzato nedá říct s jistotou, že Nadal v tomto setu hrál výrazně lépe než v ostatních. Důvodem je to, že Berdych v druhém a třetím setu (ale už i v druhé půlce prvního setu) začal hrát míče daleko dřív po odskoku, s větší razancí a lépe umísťované. Díky tomu se těžko porovnává Nadalův výkon v různých fázích zápasu. Osobně bych řekl, že Nadal se sice v dalších setech zhoršil, ale hlavně Tomáš začal hrát daleko lépe a agresivně. zřejmě jej pak nakoplo zejména to, že odvrátil ty breakbally na začátku druhého setu (vynikajícím prvním a poté druhým servisem, který těsně dopadl na lajnu).
Reagovat
smazaný uživatel
Urcite souhlasim,bylo to bez pochyb dano i zlepsenou Berdychovou hrou,trefovani micu driv po odskoku.
Nejaky tip na 2.semifinale?
Reagovat
smazaný uživatel
No asi bych spíš tipoval Nadala, ale nevím. V posledním zápase v Londýně sice vyhrál vcelku pořesvědčivě Federer, ale tam jednak Roger podával daleko lépe než podává poslední dobou, jednak Nadal mi tam přišel nějakej unavenej nebo bůhvíco, dost chyboval atd.

Jestli bude Federer podávat jako v posledních třech zápasech s Djokovičem, tak podle mě nemá šanci a prohraje, ať již ve dvou nebo třech setech.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič mě už pěkně štve... nepřál bych si nic jiného než aby ho někdo z těch dvou sundal. Hraje famózně, ale mého oblíbence dostal už 3x. :/:D
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, aspoň víš, jak se museli cítit třeba fanoušci Davydenka, když XXX krát za sebou (desetkrát? jedenáctkrát?) prohrál s Federerem. A prognoza pro finále: bude-li hrát s Federerem, zvítězí. Bude-li hrát s Nadalem, tak vzhledem k tomu, že se bude hrát odpoledne a může být dusno atd., bych favorizoval spíš Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, vidím to stejně. Teď to má Fedex hodně těžký :-( porazit Nadala s Djokovičem se mu asi nepodaří, ale nevadí.
Reagovat
a.magerova
kdyby současná světová trojka porazila oba momentálně lepší hráče... přála bych TO jemu i mně :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, to by bylo. Hlavně by tím Rogerovi dost stouplo sebevědomí. Ale berme to postupně, nejdřív ten Rafa. Už to bude tvrdý kokos, ale Roger ho rozlouskne, věřím mu. :-)
Reagovat
tito
Tak nějak skýtá tenhle turnaj více napětí než leckterý grandslam, že? Jakoby se lámal chléb o dominanci v ATP.Rogerovi by případné vítězství značně pomohlo- rychlost má si myslím stejnou, spíše s věkem souvisí psychické vyčerpání.A musí porazit oba...Případný double by jej nesmírně nakopl. Rafa musí porazit hlavně Novaka a zastavit jeho vítěznou serii- o vážnosti situace svědčí i to že Tony, byť nerad cestuje mimo Evropu, dorazil / na rozdíl od Miami/ do IW. Každopádně Rafa i Roger( dle případného vítězství) to budou mít podstatně složitější ve finále než Novak, který dosud žádnou velkou psychickou zátěž neměl. Přesto, že nyní již dle mého názoru nepředvádí nijak vyjímečnou hru, pravděpodobně vyhraje celý turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
To je sranda, Chceme videt super tenis a kdyz ho nekdo delsi dobu hraje, tak uz zase chceme zmenu a aby ten co vyhrava byl pokoren. Ale to je asi normalni. Ale opravdu Nole, pokud ma treba jen chvili problemy prepne na vyssi stupen a jede vitezne dal, Druhe sety jsou pak uz jen o dohravce. Uvidime, jak antuka a GS? Ale ma me uznani, vzdyt jednu dobu fakt hral treti housle, ale ma potencial se zlepsovat a taky to ukazal a zatim ukazuje.A tak dlouho, coz se temer nikomu nedari. Vydrzet na vitezne vlne delsi dobu.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrá, můj odhad pro semifinále: bude-li Nadal podávat tak jako ve třetím setu s Federerem, vyhraje ve dvou setech. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jako ve třetím setu s Berdychem -- měl 85% prvních servisů do dvorce.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič se začíná stávat mým čím dál více oblíbenějším hráčem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, vítězové dycinky přitahují nové fanoušky. :-)

By mě zajímalo, kolik ze zdejších fandů Federera mu začalo fandit už třeba v roce 2001 nebo ještě dříve. Tipnul bych si, že velice málo (možná Šakal).

Já jsem kupř. poprvé viděl Samprase v roce 1990 na Grand Slam Cupu v Mnichově proti Changovi a tehdy jsem mu začal fandit.
Reagovat
smazaný uživatel
Ježíši to snad Nééééééé !!!!!! Fanatik Elagans skočí k Nolemu ???!!! nejhorší možná představa !!!! Je to můj Kluk, už léta ( viz písemně dokázáno
Reagovat
smazaný uživatel
Veľmi sa mi pozdával, práve v ten rok, keď porazil Samprasa vo Wimbledone, dosť tesne - hneď som vedel že z toho chlapca niečo môže byť :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je pravda, že mě přitáhl díky té vítězné šňůře, ale například Federerovi jsem fandil jenom rok, pak už mi začínal připadat čím dál více nesympatičtější :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já mu fandím z té velké trojky nejvíce, ale asi hlavně proto, že už mě unavuje totální GS dominance Nadala a Federera (+ další kandidát, kt. by teoreticky mohl tuto dominanci narušit -- Murray -- mi není moc sympatický).
Reagovat
smazaný uživatel
Já to teda upřesním. Já si Federera všiml poprvé v roce 1998, když vyhrál juniorku Wimbledonu, protože to je pro mě nej turnaj a sleduju i juniory. Ale takových vítězů bylo a pak nic.

Opravdu fandit jsem mu začal "až" v roce 2001, kdy právě ve Wimbledonu porazil Samprase a zle potrápil domácí naději Henmana. A když pak v roce 2003 poprvé vyhrál, přerostlo to fandění v nefalšovanou vášeň. :-) To jsem samozřejmě nemohl ještě tušit, že se z něj stane nejúspěšnější tenista historie a v roce 2003 bych na to nevsadil ani pětník, ale stalo se. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No vida, tak to je slušný. ;-)

Jsem zvědav, kým nahradíš v budoucnu Federera. Del Potrem? Nějakým juniorem?
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak...:) Jinak já začala Djokovičovi fandit, když byl někde na sedmém místě a Samprasovi také, když byl sedmý... U Samprase jsem věděla, že bude jednou světová jednička a byl... To samý jsem vždy věřila u Djoka a teď se to začíná pomalu naplňovat...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Rodí se nová legenda-Novak Djokovic. Tak panstvo, je pred bouří(F-N) a vy vsichni v kanalech ! Co takhle trochu třeba odhadu a presvedcovaní. Jeden zbabelec vetsi jak druhej... po bitve, to zas vyleze švábů CÓÓ ? V čele s Generalem Barnym, kterej taky tý odvahy moc pobral
Reagovat
smazaný uživatel
Nová legenda?! :D ..ale no tak!
Reagovat
tito
Rafa si poradil s Rogerem, když ten dominoval o level výše...:).O dominanci se v případě Novaka rozhodně mluvit nedá. Nic ve zlém.
Reagovat
smazaný uživatel
No, dneska Nole řádil (pokud vůbec) až ve druhém setu, kdy zejména skvěle podával (kolem 85% prvních podání do dvorce) a poněkud přitlačil i od základní čáry. V prvním setu nic moc, spousta chyb, ve výměnách mi přišel dost pasivní a hrál krátké míče. Ostatně, ve třech ze čtyř her při svém podání (v 1. setu) čelil breakballu a v té čtvrté prohrával 15:30. Breakbally ale zpravidla odvracel skvělým servisem, s výjimkou posledního gamu za stavu 5:3 a 15:40, kdy Fish může vinit jen sám sebe, že Djokoviče nebreaknul (nahraný drive volej zahrál místo křížem po čáře přesně tam, kde stál Nole).
Reagovat
smazaný uživatel
PS: tímto zdravím Sojku. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, dnes hrál Fish výborně, srovnatelně s Nolem... Nole byl jen lepší v klíčových situacích... Pokud bude hrát Rafa jak dneska, bojím se, že Djoka smete... Ale uvidíme...
Reagovat
smazaný uživatel
ahoj, teprve to tu cele ctu.... Mardy, njn. Rogera jsem nevidela, nastesti, zdravi mam jen jedno........... snad se zase po finale seberu......jak ze se to - jo aha: vamos Rafa! ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist