Nadal přemohl žaludeční potíže i Shapovalova a je v semifinále Australian Open

25. 1. 2022, 08:47
Aktuality 188
AUSTRALIAN OPEN - Už jen dva soupeři dělí Rafaela Nadala od zisku rekordního 21. grandslamového titulu. Dnes v Melbourne udolal navzdory žaludečním potížím po více než čtyřhodinovém a pětisetovém boji Kanaďana Denise Shapovalova a po třech letech postoupil do semifinále Australian Open. O již sedmé finále se šampion z roku 2009 utká s Italem Matteem Berrettinim.
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal loni absolvoval pouhých sedm turnajů a poprvé od sezony 2016 nezískal alespoň jeden grandslamový titul. Kvůli potížím s levou nohou sezonu ukončil už v srpnu a přípravu na nový rok mu zkomplikovala nemoc Covid-19.

Přesto sezonu 2022 zahájil triumfem na turnaji ATP 250 v Melbourne a nyní ve stejném areálu, na rozdíl od deportovaného Novaka Djokoviče, zatím úspěšně útočí na rekordní 21. grandslamový titul.

Dnes prodloužil svou letošní neporazitelnost na osm utkání. S Denisem Shapovalovem sice i vinou zdravotních problémů neudržel vedení 2-0 na sety, ale nakonec cestu k zisku rozhodujícího setu našel a po 4 hodinách a 8 minutách boje zvítězil 6-3 6-4 4-6 3-6 6-3.

V prvním a druhém setu Nadal nečelil brejkbolu, po sto minutách vedl 2-0 a nezdálo se, že by měl mít s postupem problém. Jenže zkušeného Španěla začaly limitovat žaludeční potíže, které řešil s lékaři.

Shapovalov dokázal indispozice otupělého soupeře využít a vrátil se do hry. A to doslova, když si vynutil pátý set. V něm ale Nadal znovu ožil, když zřejmě začali účinkovat léky. Byť v prvním a třetím gamu čelil celkem třem brejkbolům, vypracoval si náskok 3-0 a ten už nepustil. 



"Vůbec nevím, jak jsem to zvládl. V jednu chvíli jsem byl úplně mimo. Byl náročný horký den, v takovém počasí jsem tady ani netrénoval," přiznal Nadal. "Přitom jsem začal dobře. Hrál jsem tenis, který umím. Ale pak jsem začal být unavený a výhru jsem musel vydřít," uvedl rodák z Mallorky.

"Problémy začaly ve třetím setu. Necítil jsem se vůbec dobře, měl jsem nepříjemné napětí v žaludku. Úplně jsem ztratil vítr z plachet. Dostal jsem nějaké tabletky na zažívání a naštěstí to brzy pomohlo a udělalo se mi líp," popisoval Nadal.

"Jen jsem si snažil přežít, fyzicky to bylo devastující. V závěru mi naštěstí pomohl servis. Na nějaké dlouhé výměny jsem se cítil být unavený, proto bylo důležité mít vysoké procento prvního podání a zápas urychlit," řekl 35letý Španěl.



22letý Shapovalov, jenž v úvodu sezony pomohl Kanadě k triumfu na ATP Cupu, hrál čtvrtfinále grandslamu potřetí v kariéře a poprvé v Melbourne. Jeho nejlepší výsledkem zůstává semifinále z loňského Wimbledonu.

"Myslím, že jsem dnes mohl Rafu porazit. Ve třetím, čtvrtém i pátém setu jsem byl lepším hráčem. Měl jsem více šancí. Rozhodl jeden jediný špatný gem a to naštve," hodnotil Shapovalov, který po skončení zápasu zničil svou raketu.

Nadal startuje na Australian Open poosmnácté v kariéře a jen třikrát nehrál čtvrtfinále, do semifinále postoupil ale teprve posedmé. V něm má bilanci 5-1, triumfovat dokázal pouze v roce 2009.

Od té doby ve finále čtyřikrát prohrál - dvakrát s Djokovičem a jednou s Rogerem Federerem a Stanem Wawrinkou. Ti všichni letos v Melbourne chybí a Nadal je jediným bývalým šampionem v pavouku a poprvé na grandslamu hraje bez konkurence Djokoviče i Federera.

V semifinále bude až v pátek čelit Matteu Berrettinimu (h2h 0-1), který zvládl čtvrtfinále rovněž až v pěti setech po ztrátě vedení 2-0. Francouze Gaëla Monfilse zdolal 6-4 6-4 3-6 3-6 6-2.

"Už mi není 21 let, takže jsem rád, že po takovém zápasu budu mít dva dny volna. Zítra budu mít komplet volný den. Věřím, že na semifinále budu připravený. Ještě před dvěma měsíci jsem nevěděl, jestli se na profi okruh vrátím. Takže si to teď užívám, že jsem zpátky a mohu hrát tyhle velké zápasy," dodal Nadal.

25letý Ital Berrettini je v semifinále grandslamu potřetí v kariéře a poprvé v Melbourne. Nejlepšího výsledku dosáhl loni ve Wimbledonu, kde prohrál až finále s Djokovičem. 

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 75.000.000 australských dolarů
úterní výsledky (25. 1. 2022)
• Dvouhra mužů - čtvrtfinále •
Nadal (6-Šp.) - Shapovalov (14-Kan.) 6-3 6-4 4-6 3-6 6-3
10:30 | Berrettini (7-It.) - Monfils (17-Fr.) 6-4 6-4 3-6 3-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

188
Přidat komentář
Rafaeoli25
Jinak statistická zajímavost, nevím, jestli někomu neunikla - Nadal porazil leváka ve dvaadvacátém zápase v řadě. Úžasná stabilita proti levorukým hráčům.
Reagovat
brixner
No, já mam vobě pracky levý jak turecký sekáčky, takže bych se do tý statistiky ani nevešel, more!
smilesmilesmile
Reagovat
paddy
musíš hrát obouruč smile
Reagovat
paddy
"Měl jsem prostě posraný týden" (po OF) smile

německý Tennismagazin se krátce ohlédl za účinkováním 3. hráče světa na AO

kromě daného citátu, zmínil kritiku Beckera a dodal, že Zverevovi při hře na 3 vítězné sety něco chybí

to dokumentoval na GS stats smile
jediný vyhraný zápas z posledních 8 proti top20, celkově 4:15
a proti top10 je bilance ještě pochmurnější (neuvedeno; neoficiálně 0:11)

https://www.tennismagazin.de/news/zverev-aus-wirft-fragen-auf-es-war-schrecklich
Reagovat
smazaný uživatel
Ich habe einfach eine Scheißwoche gehabt..

TO platí aj pre 46ku a dnes to korunoval :)
Reagovat
Rafaeoli25
Kolikrát ho na GS posraný neměl? Jen na USO 20 a 21, jinak skoro totálně vždycky, tak nevím, proč to vytahuje, když se historie jen pořád opakuje smile
Reagovat
Rafaeoli25
Samozřejmě, když tři týdny předtím řekne, že chce být jednička, vyhrát AO a nepřímo řekne, že Nadal už neexistuje, tak mu musí být trapně za ty řeči, aspoň trochu, to chápu smile
Reagovat
Fandina
Pos.raný? Není divu, jednen má žaludeční potíže, jiný mže mít průjem. Není na tom nic extra zvláštního ... smilesmile :DDDD .-))))))))))))
Reagovat
Rafaeoli25
Na průjmy je tam Tsip smile
Reagovat
Roger_Federer
Rafav vamos, potěšil
Reagovat
steve79
Vsichni cekaji finala Medvedev - Nadal, ale k tomu jr jeste hodne daleko Medvedeva cekaji dva tezci souperi. Nadal me opravdu prekvapil, jak skvele hraje. Vsechna cest. Kdyby nahodou vyhral Nadal a nekdo zpochybnoval jeho titul, tak je to blbec. Nikde neni napsano, ze Djokovic by se dostal do finale.
Reagovat
turista
Ani Nadal v tom finále ještě není. Ingousti politicky rozhodli a vyvolali doslova Rafamánii. Svět se prostě zbláznil.
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím, že jestli vypukla alespoň trochu Rafamánie, jak říkáš, tak je to hlavně kvůli tomu,jak se zase dokázal vrátit, i když ho už skoro všichni odepsali. Za to si tu mánii myslím zaslouží. Jen vzpomeň i na svá vlastní slova, jak jsi ho týden zpátky splachoval do klozetu, říkal jsi Zverev ho pošle domů, jakoby to byla tutovka a Nadal byl už jen do počtu. Tohle je krásná odpověď, bez ohledu na diskvalifikaci Djokera. Chtělo by to respekt,i někteří, co ho kdysi neměli rádi, mu teď přeji úspěch a zasahuje je, co tenisu obětuje.
Reagovat
paddy
Rafa letos Zvereva na AO neporazil smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, ten je totiž málokdy schopen postoupit kam má, to je ale jeho problém, problém losera smile
Reagovat
Rafaeoli25
Snad Zverev alespoň párkrát v kariéře na GS někoho z desítky porazí, nezbývá než mu držet palce, ale hodně, nebude to vůbec jednoduchý jak vidíme smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ale třeba bude mít např. Tsip někdy velký průjem, pak to snad klapne smile
Reagovat
Rafaeoli25
Pokud ale ten mezitím nevypadne z desítky smile
Reagovat
Grape
Jako sorry, souboj Rafy a Novaka mě nechává naprosto chladným, ale už vzhledem k faktu, že Rafa proti Novakovi od finále USO 2013 neuhrál na betonu jediný set, mi zpochybňování případného titulu Rafy přijde poměrně opodstatněné. smile
Reagovat
Rafaeoli25
To je pravda, zase je ale fakt, že takto můžeme pak zpochybnit celou řadu GS vítězů jen za posledních deset let. Nevím, jestli to má smysl patlat se v každém grandslamu a na miskách vah vypočítávat jeho hodnotu z pohledu vítěze.
Reagovat
Grape
Jasně, já Rafu rozhodně zpochybňovat nehodlám, jen jsem tím chtěl říct, že ti co to zpochybňovat budou, mají v rukou dost pádné argumenty...
Reagovat
smazaný uživatel
A koľko toho odohrali na harde od 2017 vlastne?..
Reagovat
Rafaeoli25
i bookmakeři Sinnera přeceňují? Ztotožňuji se s nimi samozřejmě, když favorizují Jannika, jen kurzy 1.73 vs 2.23 jsou pro Tsipa ještě nanejvýš shovívavé, já bych to vypsal tak 1.50 ku 2.60 smile
Reagovat
Rafaeoli25
Cipís bude rád, když hraje set, ten by snad mohl no smile
Reagovat
Rafaeoli25
*uhraje smile
Reagovat
Pe3k
Takže 3:1 pro Skinnera? Tak já střelím 3:2 pro Cypa.
Reagovat
Rafaeoli25
Hele beru to fakt maximálně objektivně, Tsip si zasloužil vyletět už s Fritzem, po FO je marnej, naopak Skinner jede, tipuju těch 3:1, 3:0 to snad nebude, takový výprask by byl pro Tsipa totální potupa.
Reagovat
smazaný uživatel
Mam Tsitsipasa zajtra na dvoch tiketoch, v kombi s cornet set a v kombi s Kanepi set, oba v kurze 5+, Greka beriem ako tutovku :)
Reagovat
Rafaeoli25
Promiň, ale to pokládám za žert smile
Reagovat
Rafaeoli25
Takový kunderovský tenisový Žert smile
Reagovat
smazaný uživatel
Za kolko si to osolil, ked si si taký istý?
Reagovat
Rafaeoli25
Za deset, no měl bych víc.
Reagovat
Pavol
Koľko tipérov sa tu zrazu vyrojilo. smile
Reagovat
Rafaeoli25
S Berrettinim to nemusí být jednoduché taktéž, má sice za sebou dva pětiseťáky, ale co se týče únavy, budou na tom možná podobně. Snad se dá Nadal během volna dohromady a po tom, co se mu dnes přihodilo nebude ani památky. Gael bohužel potvrdil, co ho provází celou kariéru, vynikající hráč, ale v klíčových zápasech s top5, top8 a hlavně na grandslamech, selhává. Je to bolestivé, je mi ho líto.
Reagovat
Rafaeoli25
K zápasu, první dva sety jistý a skoro bezchybný výkon, pak tedy žaludeční problémy, no ještěže to takhle dopadlo. Připomínalo to skoro do puntíku loňské čf s Tsipem a finále USO s Medvedem. I v těchto dvou případech pohodové vedení 2:0, zdánlivě bez problémů, jen to dohrát a zase to samé. Dvakrát to urval, loni ne, to neni špatná bilance. Přijímám to s pokorou, ale samozřejmě velkou radostí, zvlášť, když musel překonat takovou indispozici. S Šapem je to vždycky zajímavé, už jejich první zápas v Kanadě 17 byl dramatický až do konce, to samé loni v Římě, dnes další korálek. Je to vzkaz i pro Zvereva, takhle se má bojovat vážený, ne to odevzdat, když mám špatný den. Jinak ty samé problémy měl Nadal v roce 15, tehdy ve druhém kole se Smyczekem, pokud si dobře pamatuji a také to tehdy s vypětím všech sil dokázal urvat.
Reagovat
Rafaeoli25
Nejdříve chyby v textu - hrubice léky začaly, ne začali bože. No a pak s Berretinim nemá h2h 0:1 autore.
Reagovat
Mayo
Vamos El Matador
Reagovat
Rafaeoli25
Kéžby to Matador dotáhl až do čtyřicítky jako Roger, přál bych si loučení až na RG 26 smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ako Roger?...Preboha, veď ten je tenisová mrtvola. Fakt chceš, aby takto dopadol aj Nadal?...Federer to mal zapichnúť po AO2020, kde pôsobil už vyslovene trápne.
Reagovat
Rafaeoli25
Říkáš nesmysly, sorry, totální. Na AO 20 měl už zjevně zdravotní problémy, dokonce jich bylo víc, přesto heroicky ustál dva pětiseťáky a v sf i s těmi všemi problémy co měl, v prvním setu málem sejmul i Djokera. Nevím o jaké trapnosti to mluvíš. A ani loni trapný nebyl, na FO osmifinále, za které se nemusí po pauze stydět a ve Wimblu čtvrtfinále, taky velmi solidní, jen ten zápas s Hurkaczem, který ale hrál výborně. Fakt si tahle slova nezaslouží. A nebýt zmrvených operací kolene, vypadal by loni taky jinak, hrál by líp.
Reagovat
FulnekUltras
amputace??? smile
Reagovat
RF46
07:40: Forehand
Brušné svalstvo v prdeli, nevie sa hybat a servovat, vybavené
-
Evidentne tam kamosko nebylo, Rafan to pravidelně kontroloval smilesmile
Reagovat
Pe3k
On asi píše o sobě, že má břišní svaly v prdeli a neumí se hýbat bych mu věřil smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to bolo iné zranenie :)..Je to dolezité?..Teda pre vas dvoch mimoňov, ktori este stále fúkaju bolačky isto áno. Rafa bol pohybovo limitovaný, bolo to vidiet, priznal to, ale vyhral. O to viac ste z toho hotoví. Ovečka c. 46 je hodná na psychiatriu. Opustacky.
Reagovat
Pe3k
Je to jen důkaz toho, jak moc jsi mimo smile
Reagovat
smazaný uživatel
Kapesníček?..:)
Reagovat
Pe3k
Ten ti nepomůže...
Reagovat
RF46
Ty bys mohl delat doktora! smile
Reagovat
smazaný uživatel
Potrebuješ súrne, ze ano?
Reagovat
smazaný uživatel
Tazko nezvládaš...Bolí to, čo?..Uplna poézia to sledovať. Vedel som, ze si mimoň, ale az takýto neurotik :)
Reagovat
RF46
Si uzasny, bavis! Tolikrat ze sebe udelat vola ale hned druhy den se do toho pustit znova a s hlavou vztycenou, no ta slovenska natura, to je teda vec! smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Kamosko, zajtra Nadal nehrá, konečne sa vyspíš a nespotíš sa :)smile
Reagovat
RF46
Ten vtip mile eFHacko, ten vtip ti fakt nejde..
Reagovat
smazaný uživatel
To ty, ako objekt posmešku nevieš posúdiť.

LO-GI-KA. To nejde evidentne tebe :)
Reagovat
brixner
Před všema, jak v tom vedru a podmínkách hrajou a vydržej to! Tak třeba já-trochu se vopotim a už nervóznim, takže se hned kouknu na teploměry a vlhkoměry a barometry a hned shánim paralén, brufén, acylpyrén, citróny, vitamíny B+C+D, suchý triko, led, teplej čaj,suchý fusekle, deku, vobklad, kapky do nosu, kapky do krku, čaj, vakcínu proti horečce, vakcínu proti třesavce a slintavce, kupuju kapesníky, volam do špitálů, googluju, nejim, nespim, nemakam, čtu studie vo horečkách a oupalech, mažu se mastěma, do cimry věšim česnek, zapomínam hesla ke svejm oučtům, vypínam mobily a nojtbug, celej se třesu...Naštěstí todlencto mam jen při brutálních vedrech do +20°C, takže teďkonc v zimě sem docela cajk a vyhovujou mi tuhý mrazy, co sou teď vokolo. Celá ta Austrálie je fakt jedno velký utrpení...
smilesmilesmile
Reagovat
annah
smilesmilesmile
Reagovat
peggy
Rafa,je tenista který se zapíše do historie a chápe,že mu není 20 a bere to.Proto mu držím palce,ale dá to nepůjde.Statni jsou mladí.
Reagovat
RF46
Určitě.
Reagovat
Pe3k
Rafa tam je zapsaný už dávno smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jak dál to nepůjde? Zatím pořád ještě nic nenasvědčuje, že odchází a mladí že nastupují, alespoň na GS tedy ne smile
Reagovat
RF46
07:35: Forehand
Tak predsa zranenie.

Uz som si myslel, ze tento rok moze mat Nadal aj stastie.
--
07:40: Forehand
Brušné svalstvo v prdeli, nevie sa hybat a servovat, vybavené.
--
07:58: Forehand
To vyzerá na skreč, s tým sa nedá servovať.
--
08:11: Forehand
Nadal neskutočne limitovaný na pohybe, neviem si predstaviť, ako toto môže ustáť
--
08:25: Forehand
Tak Nadal je evidentne limitovaný a jediná jeho šanca je, že sa Shapovalov vyhádže doslova na "Wawrinku".
--
smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Haha, diagnozka.

Dal si si dnes namahu o 5:00 rano vstavat, a teraz uz len trasieš ručičkami nozickami. Ty kopýtko nestastné :)
Reagovat
RF46
smile smilesmile
Reagovat
Pe3k
člověk kdyby se snažil co to jde, tak nemůže být tak mimo jako trollhand...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty konečne si si našiel kamaráta. Síce len ovečku, ale kazdy nejako začína. Ste dvojka a tak to má byť smile
Reagovat
Pe3k
Hej ty šašo už si měl letos v něčem pravdu? Vypadá to, že ne smile
Reagovat
Pe3k
A nakonec šlo o žaludeční nevolnost...Na tom jde vidět, jak moc je mimo a vůbec o tom neví smile
Reagovat
RF46
Je pro smich..sasek TP, budme za toho slovacka radi.smile
Reagovat
smazaný uživatel
https://m.imdb.com/title/tt0109686/

Chalani, pozdravujem. Pozerám, ze uz ste aj babetu prevetrali :)
Reagovat
RF46
Mas hezkou fotku z dovoleny. Ridis ty nebo Ondra979?smile
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, tak teraz si ma vyargumentoval. Asi tak, ako ked sa na start postaviš vedla Harley Davidson, ty babeťák :)
Reagovat
RF46
to uz asi sam citis, ze to nejde, ne? Nic si z toho nedelej, jo? Pohlad ovecku, cerstve mleko a do hajan!
Reagovat
RF46
Dubna pivko, tak nespechej a vymysli neco vtipnyho! Sem pln ocekavani, tak na zdravi kamosko!smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Aký to je pocit, odoslať reakciu, ale tvojmu neurotickému JA to nedá a musíš ešte niečo doplniť :D..

Lol, ty si neuvedomuješ, ako sa zhadzuješ. Si boží :D
Reagovat
RF46
Koukam, ze si nic nevymyslel...v poho, tak nejak sem tu tusil smilesmile
Reagovat
Pe3k
Tobě bych tu babetu aj věřil smile
Reagovat
smazaný uživatel
Mam auto, babeta je pre křupany..Ale povozte sa chalanu, cerstvy vzduch prospeje a mozno dostanete nádej, ze aj Rogerov navrat sa podari v tomto štýle smile
Reagovat
RF46
Ty mas auto?! Woooow! smilesmile
Reagovat
Pe3k
Jednou se tu chlubil, že je v hotelu smile smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
Idem kupovat tretiu nehnutelnost, prvu pri mori. Ked budete posluchat, mozete zobrat karimatky, slapky ponožky a hybaj do sveta :)..Pozyvam
Reagovat
Pe3k
Šlapky tam snad budeš mít ty ne? Tak dej adresu, vyberu 100 éček a jedu smile
Reagovat
smazaný uživatel
Azia, je to v procese, snad sa to v najblizsich mesiacoch zrealizuje. Poslem fotku do Ostravy, farebnú, ukaz kamarátom, zamachruj.
Reagovat
Pe3k
Azia to je adresa čeho? I když je to v procesu co se realizuje, tak to adresu má...Tak sem s ní, ukaž alespoň jednou, že zase nelžeš smile
Reagovat
smazaný uživatel
Milerád, pošli adresu. Ukáž mamke :)
Reagovat
Pe3k
Tak posílej, čekám.
Reagovat
smazaný uživatel
A kde čakáš, u mamky v Ostrave?..:)

Nemám vybraný konkrétny apartmán, ale určite ti pošlem Petríčku, môžeš prísť a dokladať uteráky. Budeš si pripadať ako ball boy :)
Reagovat
Pe3k
Takže jsi zase lhal? Kdo by to byl čekal? Všichni...smile
Reagovat
smazaný uživatel
Nie. Ale ty proste nerozumieš sofistikovanejšej metodike, že výber je závislý od budgetu, ktorého výška je ešte neistá.

Bývaš u mamky, teba tieto starosti míňajú :)
Reagovat
RF46
tak to mas kousek :))smile
Reagovat
smazaný uživatel
Investícia. To je ako keď ty natankuješ do Babety plnú, keď je diesel lacnejší o kačku.

Vidíš, Aj v tebe je kúsok investora kopýtko :)
Reagovat
RF46
diesel? Do babety? Co mas za vzdelani kamosko? Ja vim, ze toho bača v salasi moc nepotrebuje...ty me fakt prekvapujes smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Prehru s Denisom by som bral tak, ze sa kludne mohla stat. Uz v Rime s nim mal na male, nevie podla mna na neho uplne hrat.

Ale vypadnutie s Berrettinim by ma mrzela, lebo si myslim, ze Rafa musi tieto typy standardne porazat. Ak sa naozaj nezblazni na servise a nevyhra 1-2TB, tak by Rafa naozaj mal vyhrat. Cez ten BH to proste musi ist.
Reagovat
soloo
Gael bol lepší v prvych 4 setech, 5 set uz mu dosla para a Berretini to vyuzil
Reagovat
Vlk-v-trave
Neskutecna atmosfera na kurtu:) Pry to bylo v Australii vic sledovane v TV nez singl...
Jestli dojdou do finale, tak na arene Roda bude totalni peklo:)))
Ale hraji paradne, to zase jo.
Reagovat
Vlk-v-trave
Toz zajimava myslenka :)
Reagovat
Pavol
To by som mal druhé vianoce. Moja tajná predstava.
smilesmilesmile
Reagovat
Pavol
Medveď to asi nedopustí.
Reagovat
panzer.dragon
gaela mam rád, ale na rafu by neměl..

Mateo když se hecne tak by trochu přitlačit rafu moh a aspoň rafu trochu vyšťavit před finále :-)
Reagovat
smazaný uživatel
presne naopak. Ako moze hrac, ktory hra kratke vymeny vystavit Nadala viac ako Monfils?
Reagovat
panzer.dragon
Monfils fakt na rafu nee, ten Mateo by aspoň nemusel bejt zakomplexovanej dopředu

a taky sem rád že to nebude takový důchodcovský semi :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak kazdy den je jiny, kazdy zapas je jiny...ale Nadal nebude muset ani ten BH Mattiho moc hledat, bude stacit jak bude davat ty spiny a micky pujdou vysoko nad sakem...
...coz je pro nej min komlikovane, nez myslet, kde to ma hrat.

Rozhodne spis psychika na servisu Mattiho. Dneska mel moznost si to nekolikrat vyzkouset...

Na sako nevim, jestli ma cenu v patek chodit:) A jestli ano, musi si vic verit.

Take je jasne, ze ted uz Matti pod tlakem nebude, a tak opatrne jak s Gaelem take hrat nebude...nakonec Matti potvrdil v patem setu jak to vypada, kdyz zacne hrat na riziko...a kvalitu na to ma.
Reagovat
sojka1
Matti bude muset bozsky podavat a v poli urcite jit do rizika, zadne liftovane kopecky a do BH :-)) uz vubec, Rafa nesmi vedet, kde mu hlava stoji, musi se hrat rychle, vsude a proklate nizko... ;-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
To je tak jednoduchý, jen to realizovat smile
Reagovat
Fandina
Jsem ráda, že to Berrettini dal. Je to sympoš a fešák. Mám radost.
Reagovat
RFanousek
Škoda Gaela smile
Reagovat
turista
Škoda Novaka!
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak hlavne dnes Gael ukazal, ze zahrat dobre dokaze, ale porad trochu tezil z toho, ze Matti byl v tech dvou prohranych setech hodne pasivni, pomalu jak Murra...

Na saku dnes spis komedie ve stylu Fantozi...:)

No...ale vitezstvi se pocita. A tohle dvojnasob, SF na GS se nehraje kazdy tyden:)
Reagovat
smazaný uživatel
Allright then.

Berrettini/Medvedev. To je kombinácia, ktora uz raz uspech priniesla. Tak sa jej drzme teda.
Reagovat
farr
Až na to, že Daniil je za ty dva roky taky už úplně někde jinde. A Nadal taky, zestárl víc než se zdá... Bude to zajímavé ale no smile
Ještě ale nejsou ani jeden ve Finále tudíž bych si počkal na páteksmile.
Reagovat
smazaný uživatel
Wsh - Finále
Montreal - Finále, prehra s Nadalom
Cinnci - W.
USO - Finále, prehra s Nadalom
Petrohrad - W
Shangai - W.

Ano, dnes je Medvedev skusenejsi, ale ma taku formu ako na konci roku 2019?
Reagovat
farr
Není tak ani o formě, spíš je lepší hráč celkově komplexnější a hlavně už má svůj GS v kapse + byl i loni ve finále v Austrálii, všechno má logický a postupný vývoj. Ale uvidíme, třeba rupne v SF Nadal taky a třeba Grande Italiano finale.smilesmile
Reagovat
Ondra979
jj na tom neco je..MEdved je uz trochu jinde, i proto v pripadnem finale to bude na sance skoro fifty fifty, ale jeste tam ani jeden neni..
Reagovat
smazaný uživatel
Medvedev Dream Trasher, po vyhre s Djokovicom aj Nadalom v ich klucovych zapasoch by mohli big2 spachat kolektivny zločin v kooperacii.
Reagovat
mahycek
Berrettini je dřevo(rubec), pro Nadala
to nebude rovnocený soupeř a jestli
postoupí Geal, tak to při vší úctě
fyzicky nedá a k tomu jeho zdraví
náchylné na zranění. Máme jednoho
finalistu a to Nadala a semifinále
bude sportovně mírně znehodnocené. Jo,
když chybí v horní polovině pavouku
Djoko, on si to ale zavinil sám, Zverev
vypadne, Thiem nehraje, tak máme to
co nastalo. Pozor, tím nesnižuji výkon
Nadala, naopak příjemně překvapil
Reagovat
Vlk-v-trave
je vzdy zachrana:) aneb tonouci se Wilandera chyta:)
Reagovat
steve79
Pro Rafu by byl lepší Monfiels, ale s Berretinim to bude mnohem zajímavější. smile
Reagovat
Ondra979
asi je to skoro jedno..Berrettini se svym jednorucakem bude rad za set...Monfils by mel mozna na dva kdyby se hecnul ale stejne by prohral a tohle uz neotoci
Reagovat
Vlk-v-trave
jednorucakem?
asi si pletes s nekym jinym...
Reagovat
Ondra979
jo mas recht..ale stejne prohraje
Reagovat
RF46
smilesmilesmile
Reagovat
Pe3k
Fanda Rafy, který ještě neviděl hrát Berentiniho, ale v boji s klimatem, to on se vyzná smile
Reagovat
farr
Tož to vypadá v pátek na dvě úplně jiný semi a finále bude Vítěz zástupce dědků vs Vítěz zástupce Mladejch pušek. No proč ne smile.
Reagovat
farr
I když jestli by případně hrál SF Medvěd se Sinnerem, tak Dannil bude taky vlastně už v pozici takového semi dědkasmilesmile.
Reagovat
farr
Tak, že by chtěl do té mojí teorie Matteo hodit vidlesmile smile.
No jako tady jsem už v obrat věřil, ale furt se ukazuje jak je strašně těžký otočit z těch 0:2. Prostě hold vyhrát v tak vyrovnaným zápase který dospěje do 5. setu ty poslední 3 kousky v řadě je problém nosmile.
Reagovat
Vlk-v-trave
Posledni sance je ted Wilander, ktery uz moc Mattimu sanci nedava na vitezstvi:)
Ale zda se me, ze to je hodne malo.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jasne, petisetacek:)
Ted teda spadl Matti do modu Murray... akorat na to nema ruku, aby to nejak uhral...fakt na defens styl prejit je dost blby napad... ted je na kurtu jiny sef.
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
A jeste dnes to sako. To je fakt hruza:D Co tam dnes Matti predvadi. Neni schopny ani dat lehky drop...a nebo ho hraje v situaci, kdy to fakt hrat nemusi:) Totalni uz italsky chaos...:)
Reagovat
Krisboy
Začíná to pěkně smrdět pátým setem smile
Reagovat
Mantra
tak na to má voči snad každej, Gael vyhraje
Reagovat
smazaný uživatel
Berrettini bude pre Nadala, nehovorim ze malina, ale s tým papierovym BH je fakt bez sance na najlepsich hracov. Monfils daleko komplexnejsi, atlet a s nim to je vzdy o 4 hodinách aspon.

Takze pome Matteo.
Reagovat
Mantra
Gael otočí - to je už jasnésmile
Reagovat
turista
Malina? No možná. Papírový BH? Nadal zase má BH pouze křížem. Po čáře ho ani radši nehraje a pokud ano tak vysokým obloukem.
Reagovat
RFanousek
aléeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Reagovat
Mantra
už na to nemá fyzicky, doufám
Reagovat
Vlk-v-trave
Ty fh po lajne hodne Gaelovi pomohly, dalsi vec se kterou se musi Matti nejak srovnat.

Ovsem dneska na saku...by potraboval Huberta:) Tam to dneska skripe.

Trochu zacinaji strasit ty chyby na fh, a nejistota, ale ten set si Gael rozhodne zaslouzil i ten zapas:)

Dobre konec blbnuti, a Matti forza:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak nejvic, co Gael vymakl jsou ty vysoke mice nad sakem, zatina to davat i vys...s timhle ma tedy Matti co delat...ale musi to zvladnout, pokud chce zahrat neco proti Nadalovi, jinak to bude uplne jedno, kdo proti nemu nastoupi:)
Tedy pokud se v Monfilsovi neco nepohlo, a nebude to jak casto to konci - davacka:)
Reagovat
SwissMaestro
Gael s Nadalem vyhoří zase ve třech, proboha hlavně jeho ne...
Reagovat
Mantra
fandím Gaelovi! On to otočí. smile
Reagovat
Mantra
Gael to snad otočí, fanděme mu, to je borec! A má na to uskákat i finálko. Je pravvda, že Ital je dobrej, silnej a tak, ale zábavnější je Gael
Reagovat
farr
Těžko uskáče finále když má s Nadalem PTSD bilanci 2:14 smile. Beretka asi taky ne , bez BH a kondice těžko , no leda, že by bude teda chcát a pod tou střechou Nadala vystřílet ve třech, čemuž taky nevěřím. Já chci spíš repete finále USO2019 tam to byla parádní podívaná, tentokrát doufám v opačný výsledek v 5. setu smilesmile.
Reagovat
RFanousek
aléeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Reagovat
Vlk-v-trave
No trochu to tam uz delsi dobu viselo ve vzduchu...Gael brejkuje.
Reagovat
Vlk-v-trave
No a Matti ted kazi s forhandu...uf...takze asi pujde mdo ctvrteho setu:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak zacina to byt paradni zapas:)
Ovsem Matti na tom saku...jajaj... na druhou stranu, cim vic fiftynu, tim rychleji muze Gaela utahat:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Gael ty mice pekne zvedl v tech uderech nad sako...a Matti se s tim trochu trapi...
10 shoda... Gael h ov tomhle pekne vyhmatl...
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak konecne:)
Reagovat
sojka1
tohle ale nemuzu dlouho vydrzet... :-)))
Reagovat
Pe3k
Geal tam má jednu kapku potu, nebo možná i dvě smile smile
Reagovat
sojka1
vzdyt pokapal celou BL... a ted slaba chvilka...
Reagovat
Vlk-v-trave
Gael je schopny takove tempo vydrzet tak max. kolik...7 gemu...az nekdy i 10...:)
U neho ten scenar je stale stejny...ale hraje jako pekne...
...aneb jak rekl Djokovic, tenis je celkem nudny, ale na tohodle bych si listek koupil:)
A potom mu Gael za odmenu doslovne daroval zapas na USO :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
joo, to byl jeden z momentů, proč jsem ho přestal mít rád nebo lépe řečeno, kdy jsem mu přestal fandit.
Ale pro Rafu myslím, že jestli Matteo nebo Gael, to je celkem jedno...
Spíš záleží, jestli se na něm nějak podepsal zápas s Denisem.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak Gael urcite ne, uz je brejkly, a ted jen zalezi na Mattim, aby hlavne nevlezl do modu Lehaaro Italiaano:)
Reagovat
sojka1
dobre Mates, tak jeste jeden.... :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Myslim, ze by musel Mates hodne vejit v to leharo...
...a moc neverim, ze bude schopen Gael otacet z 0:2 z jeho fyzickym fondem. Lepe receno, prijde mne ze ho ma skvely, ale vytriska to na tech efektech celkem rychle.
Reagovat
Vlk-v-trave
Hlavne, aby ten jeden potreby set prisel co nejdriv...ono pred Nadalem neni moc dobre se na tom kurtu zdrzovat:)
Reagovat
vojta91
Vamos!!!
Reagovat
steve79
Semifinále je pro Nadala už teď velký úspěch. Na svůj věk ukázal skvělou kondici. S Rafou na hardu musíme ještě počítat. Gratulace
Reagovat
turista
Sype.
Reagovat
RF46
Musel sem odjet za stavu 2:0 ...tak nakonec zapletka. Videl sem, jak eFHacko place, ze je Rafa zase zranenej, brisni sval, kterej ho omezuje v pohybu atd...uz budou oba snad v poradku.
Reagovat
smazaný uživatel
Utrel si rano o 5:00 a utrel si aj o 10:00..:Ty sa dokazes zobudit do npč dňa, rovno dvakrát. Virtuoz, raz darmo. smile
Reagovat
RF46
Zda se, ze si to uz oslavil borovickou, tak to neprezen a kdyz uz, tak at te s tou ovci nikdo nenacapa smile
Reagovat
Pe3k
Jeho by nechtěla ani ta ovce, on musí chodit a platit si ty nejšpinavější prostitutky...
Reagovat
smazaný uživatel
Kapesníček?
Reagovat
RF46
Ten si nech az budes s tou oveckou hotov smile
Reagovat
Pe3k
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Nas dvoch nemá kto ako nacapat.
Reagovat
RF46
ted sem se fakt rozesmal. No tak to je fajn. Izba bez oken a dvere na petlici? smilesmilesmile
Reagovat
jackiec
Nebude bojovat o 6. finále místo o sedmé?
Reagovat
raduz
Ukájet se Nadalem při neučasti zdravého Novaka Djokoviče považuji za malost dotyčných.O to více mě se...,že si to Djokovic způsobil sám.Jeho selhání se však všem hodilo náramně do krámu. O tom jsem přesvědčen.AO bez něho je zkrátka jako párek bez hořčice.Goatem zůstává on bez debat.
Reagovat
Frantz
a proto měl Nadal ze soucitu před turnajem odstoupit smile
Reagovat
raduz
Za to Nadal nemůže.Pointa je jinde.
Reagovat
smazaný uživatel
RG smile
Reagovat
raduz
NHNovak Djokovič!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Na Houno Novak Djokovic?
Reagovat
raduz
N2HNadal!
Reagovat
smazaný uživatel
Raduzko, párok s horčicou je prežitok, už máme xy nových dresingov.

Djokovic je postrádateľný, GS bez Nadala je ako Hot Dog bez párku.
Reagovat
raduz
Pro mě Djokovic není postradatelný.Mám rád ty nejlepší.
Reagovat
Ereinion
Btw Nadal 11 dvojchyb - jeho novej osobák, předtím bylo max. 8.
Každopádně v pátek to bude jinej zápas, jiný podmínky a dost přijatelnej soupeř...
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes sa mohol na TP vrátiť Kozoroh, ale budeme si musieť počkať ešte minimálne do piatku.
Reagovat
FulnekUltras
čaká sa... ešte na posledný malý kúsoček spravodlivosti
Reagovat
smazaný uživatel
Spravodlivo by mal mať Nadal tri tituly z Austrálie, bodaj by získal v nedeľu rovno dva!
Reagovat
farr
Spravedlivě, by měl v pátek schytat od Noleho jeden z největších výprasků v hale na 3. sety smilesmile. Ale co si budem politicky korektní Lucker Rafa si to zaslouží za uvědomělý názor smile .
Reagovat
smazaný uživatel
Neblázni, Noleho by to slnko zabilo, vypadol by s Istominom alebo niekym na ten spôsob.
Reagovat
Usm
říká fanoušek někoho, kvůli komu na FO open dávají na centr kurtu asi metrovou vrstvu antuky a šijou mu kurt na mírusmile
Reagovat
farr
Dal bych mu jich rovnou 10 ne ať Srdjan můże Noleho motivovat hrát aspoň do 40 let smile.
Reagovat
Frantz
takto je z toho zase jen další rozbitý ovladač TV .)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist