Nadal přišel s Thiemem o antukovou neporazitelnost a ztratí post jedničky

11. 5. 2018, 19:18
Aktuality 261
ATP MADRID - Rafael Nadal poprvé od loňského května prohrál set i zápas na antuce. Stejně jako loni v Římě i dnes ve čtvrtfinále domácího Masters 1000 v Madridu nestačil na Rakušana Dominica Thiema, který v repríze loňského finále zvítězil 7-5 6-3. Španěl tak v pondělí přijde o post světové jedničky, do čela žebříčku se vrátí Švýcar Roger Federer.
Rafael Nadal

Rafael Nadal na antuce prohrál naposledy 19. května 2017, když ve čtvrtfinále turnaje Masters 1000 v Římě prohrál s Dominicem Thiemem

Od té doby na oranžové drti vyhrál 21 zápasů a rekordních 50 setů v řadě, díky čemuž získal 10. titul z French Open a letos dobyl pojedenácté Monte Carlo i Barcelonu.

Dnes o antukovou neporazitelnost po takřka 12 měsících přišel. Ve čtvrtfinále domácího podniku Masters 1000 v Madridu se musel sklonit opět před uměním o sedm let mladšího Rakušana Thiema. Nikdo jiný Nadala na antuce v posledních dvou sezonách neporazil.

Čtyřiadvacetiletý Thiem dnes zvítězil 7-5 6-3 a domácímu favoritovi oplatil porážku z loňského finále i debakly z Roland Garros a nedávného Monte Carla. Vzájemnou bilanci upravil na 3-6, navzdory tomu, že v prvním setu ztratil vedení 5-3 a ve druhém 3-1.



Thiem se stal teprve třetím hráčem, který dokázal Nadala na okruhu ATP na antuce porazit alespoň třikrát. Sedm výher proti němu slavil Novak Djokovič, třikrát ho přemohl Gaston Gaudio.

Jednatřicetiletý Nadal vinou porážky ztratil šanci obhájit loňský titul a v pondělí tak přijde o post světové jedničky. Do čela žebříčku se vrátí šestatřicetiletý Švýcar Roger Federer, jenž na prvním místě zahájí rekordní 310. týden. Nadal vládne mužskému tenisu celkově 173. týden, déle kralovalo jen pět tenistů. Pokud by příští týden získal titul v Římě, na 1. místo se znovu vrátí.

Pátého nasazeného Thiema v semifinále čeká Jihoafričan Kevin Anderson, který na jedenáctý pokus zvládl na turnaji Masters čtvrtfinále. Osmý hráč světa měl až dosud na akcích této kategorie tristní čtvrtfinálovou bilanci 0-10, v duelu s Dušanem Lajovičem ale sérii ukončil. Srbského kvalifikanta a přemožitele Juana Martína Del Potra zdolal 7-6 3-6 6-3.

Denis Shapovalov vyhrál i své třetí čtvrtfinále na okruhu ATP, když na antuce v Madridu udolal po dvou a půl hodinách boje 7-5 6-7 6-4 Brita Kylea Edmunda.

O své premiérové finále a hned na podniku Masters si 19letý Kanaďan zahraje s Alexanderem Zverevem, s nímž loni prohrál semifinále na domácím Masters v Montrealu. Jednadvacetiletý Němec ve večerním čtvrtfinále porazil 6-4 7-5 Američana Johna Isnera, oplatil mu porážku z březnového finále v Miami a svou neporazitelnost prodloužil na 7 zápasů a 14 setů.

• ATP MASTERS 1000 MADRID •
Španělsko, antuka, 7.190.930 eur
páteční výsledky (11. 05. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Thiem (5-Rak.) - Nadal (1-Šp.) 7-5 6-3
A. Zverev (2-Něm.) - Isner (USA) 6-4 7-5
Anderson (6-JAR) - Lajovič (Srb.) 7-6(3) 3-6 6-3
Shapovalov (Kan.) - Edmund (Brit.) 7-5 6-7(6) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

261
Přidat komentář
Patik
Thiem krásne..držím palce snáď to dotiahne do úspešného konca.
Reagovat
steve79
Roger má skoro 3 200 bodů a Nadal 2 000.
Reagovat
Herbert_Hoover
O kolik bodů přišel teoreticky Rafa díky svému zranění sis jistě spočítal, žejo? :)
Reagovat
Pe3k
Jakému zas zranění?
Reagovat
Herbert_Hoover
Na letošním AO, kvůli němuž vynechal dva Masters a pětistovku v Acapulcu. A to nepočítám o kolik bodů přišel potenciálně na samotném AO. Já jen, že pak by už ten race žebříček tak dobře vypadat nemusel..ve prospěch Rogera.
Reagovat
Pe3k
Na AO dostal sekec od Cilice a k žádnému zranění tam nedošlo. Že Nadala něco bolelo, to mu neberu, ale koho nic nebolí?...
Jak by vypadal rank, kdyby Doger hrál i antuku? To je teprve otázka ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafy muselo být tehdy líto snad všech, kteří mají nějakou empatii, cit a nejsou zaslepení temnými emocemi. Ten zápas jednoznačně ovlivnilo zranění, minimálně tedy třetí set, ale vzhledem k tomu, že se nevzalo odnikud, tak ta noha o sobě musela dávat znát již déle v tom zápase. Rafa se o to prostě nemohl porvat tak, jak by chtěl. Kulhal, zubil se bolestí, zkrátka byl viditelně pohybově limitovaný. To není žádný "excuse", ale nezpochybnitelný fakt.
Roger by mohl teoreticky získat na antuce 2000 bodů. Rafa mohl teoreticky získat 2500 bodů na betonech a další ranec bodů na AO. Jak by to reálně dopadlo, to není až tak podstatné. Nicméně hodit holé info o race rankingu - s cílem zamachrovat - prostě křičí o reakci. :)
Reagovat
Pe3k
Bohužel v tomhle si mimo, ale hádat se nechci. Je to čirá excuse, ale to už jsme si od Rafy a jeho fans za jeho kariéru dávno zvykli...
Reagovat
Herbert_Hoover
Jestli fakt nevidíš rozdíl mezi finále AO 14 (nemám problém uznat, že ho třeba žádné zranění až tak nelimitovalo) a mezi letošním AO, kdy to bylo naopak do očí bijící, tak se asi nemáme, o čem bavit.
Reagovat
Pe3k
Oba zápasy jsem viděl x krát a rozdíl tam moc nevidím, možná jen v tom, že Stan s Nadalem vytíral kurt jakoby nic a set uhrál jen díky jeho fake mto, ale letos na AO mel Nadal reálnou šanci s Cilicem vyhrát. Asi se bál, že zase dostane od Rogera výprasku. Teď, když je antuka, kam se podle tebe vytratilo těch jeho 826 zranění jenž má během sezóny na hardech?
Reagovat
Herbert_Hoover
Jo, ve čtvrtfinále už se bál Rogera..když se nebál Djokera v sezoně 2011, a přestože ho pětkrát v řadě porazil, tak stejně neváhal se prodrat až opět k souboji s ním, tak Rogera, s nímž má stále výsostně pozitivní bilanci, se určitě bát nebude. :) Z Rogera nikdy komplex neměl, ale věřím, že z Djokera ho v minulosti regulérně mít mohl. V tomto Djoker > Roger.
Nejsem Rafův lékař ani fyzioterapeut, ale vím, že nedávno kvůli zranění vynechal i antukový slam. Co se týče letošní sezony, tak tři měsíce odpočíval, takže má teď právo být svěží. Nicméně to, že se Rafa zranil na začátku sezony je spíše ojedinělé oproti tomu, jaké problémy míval po antuce, což se dá vysvětlit enormní porcí zápasů během krátké doby, nadlidským nasazením. Před antukou není takovému nasazení vystaven.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jinak co se týče letošního AO..no měl by sis ten zápas pustit znova. Postačí v podstatě ony úvodní dva gemy pátého setu. Jestli se ti nezdá být Rafa viditelně neschopen pohybově konkurovat ve výměnách solidnímu a nabuzenému soupeři, tak je to na pováženou.
Reagovat
Pe3k
No pokud máš rád herecké výkony mrkni na nějaký kvalitní snímek...
Že Rafa hází grimasy, když prohrává má pro mě nulovou vypovídající hodnotu, to už jsme viděli mnohokrát a ne jednou to byl čistý fake.
Reagovat
Herbert_Hoover
Za stavu 2:2 na sety neprohrával. Odjakživa je stav 2:2 remízový..a vzhledem k tomu, že i na jedné noze a s mizerným pohybem se dokázal jakžtakž držet ve výměnách proti Cilicovi, tak mám opravdu pocit, že jen blázen si může myslet, že to vzdal schválně. Ta kyčel ho musela opravdu bolet a věděl, že to dál nepůjde. Navíc vzdávat schválně zápas na slamu, který mu byl tolikrát začarován a má z něj jen jednu trofej..při absenci Djokera..opravdu nedává smysl žádný z tebou nabízených úhlů pohledu.
Reagovat
Pe3k
Napsal si to pěkně
Už věděl, že prohraje a ty páté sety už nejsou jeho silnou stránkou jako v minulosti.
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak držel ho hlavně servis v tu chvíli, ale Marin ho prohazoval jedna báseň s tím pohybem a ubránil jen zlomek toho, co by ubránil, kdyby byl ok. Každopádně nebyl jediný důvod zápas vzdát kvůli tomu, že by byl soupeř extrémně nehratelný a i kdyby byl nehratelný, tak přeci víme, že i když Rafa nestíhá, tak nevzdává. Je mnoho vzorků, kdy byl Rafa herně "sparingem" a přesto zápas ze své vlastní vůle nevzdal. Bolest a zranění (třeba i strach o zhoršení, když by pokračoval) hrály zásadní roli.
Reagovat
peRFect
Ty jsi se snad zbláznil.Kdyby?Jsi kdybysita?Kdyby Rogera nechytla záda,sebral třeba všechny tisícovky na podzimních betonech...vč. UO. To,že Rafa své tělo opotřebovává přes hranu je jeho problém,ne jeho soupeřů.Nebuď kdybysta a bude se ti líp žít.
Reagovat
Herbert_Hoover
1. Nepíšu, že je to problém jeho soupeřů.
2. Samozřejmě je to možné, že by Roger bral všechno, já to nepopírám. Nicméně to není topic diskuze.
3. Necítíš rozdíl mezi tím, že se Rafa zúčastnil všech letošních turnajů, kterých se chtěl zúčastnit, a přesto by měl 2 tisíce bodů v race rankingu a mezi tím, že se jich Rafa nemohl zúčastnit, a přesto má 2 tisíce bodů v race?
4. Zranění na počátku sezony je u Rafy spíše minoritní záležitostí a nemá nic co do činění s antukovým kvapíkem, který se tu tak dokolečka omílá.
5. Ty tomu říkáš kdybysta, já tomu říkám vidět skrz řádky. Ale nepřekvapuje mě, že to vidíš tak jednoznačně statisticky, když si myslíš, že člověk, který vyhraje jeden velký turnaj ze tří letošních na betoně, tomu povrchu dominuje. :)
Reagovat
Pe3k
No on jeden vyhrál, v dalším byl ve finále a třetí vypustil ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak či tak to není dominance v pravém slova smyslu. Betonu dominoval v roce 2006 (to byla totální dominance), snad i loni dominoval betonu, když vyhrál 3 ze 3 velkých turnajů, ale letos rozhodně ne.
Reagovat
Pe3k
No, ve 37 těžko můžeš čekat, že bude dominovat. Možná kdyby byla na hardu tak mizerná konkurence jako je na antuce, dominoval by i ve 40 ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
To jsou ale dvě různé věci..něco čekat a komentovat, že to tak není. peRFect napsal, že dominuej letos betonu, páč má v race tolik a tolik bodů. A já jsem psal, že mu nedominuje, páč vyhrál jediný velký turnaj ze tří. To je jeden bod. Ty jsi otevřel druhý bod diskuze, jehož předmětem je to, kdo co od Rogera očekává. :)
Reagovat
manacor
Určitě jsi chtěl napsat v 50-ti,nebuď troškar
Reagovat
Franky
keby Borg nebol skoncil v 26...keby Gasquet viac makal jak skusal drogy...Keby Dimitrov nechodil so Sarapovovou....keby bol Nadal s Djokerom starsi...keby keby to nikoho nezajima.... 309>170 20>16 97>78 venuj sa cislam ;)
Reagovat
Kozoroh
Abych tě opravil: 308>173 (309 bude až v pondělí) a 97>77 (Maca ještě nepředběhnul).
Reagovat
Herbert_Hoover
Za všemi čísly je nějaký příběh, který jim dává určitý smysl a opodstatňuje je. Někomu stačí čísla, já se dívám raději skrz ně. Zajímá mě to. Těžko by bylo plodné diskuze o pouhých číslech. Navíc "kdyby" se nezmiňují jen u Rafy, ale i u Rogera a u jiných. O tom to holt je, na všech fórech.
Jinak to přirovnání k Ríšovi..o tom, že Ríšu pravděpodobně zničí sláva a tlak očekávání okolí pro jeho povahu a dokonce, že mu krátké nožky významně determinují kariéru, bylo poměrně jasno už s předstihem a musel by se vesmír fest spojit, aby přeskočil všechny překážky a z Ríši byl vícenásobný GS šampion, jak se od něj zprvu ve Francii očekávalo. Zkrátka bylo mnohem méně pravděpodobné, že se tak stane, než že Rafa odehraje Austrálii a i následné betony ve zdraví a bude mít stejnou možnost usilovat o tituly jako Roger.
Reagovat
peRFect
Ale mně je fuk,čeho se chtěl Rafa účastnit.Důležité je,na co má se účastnit po fyzické stránce v návaznosti na jeho věk.Číst mezi řádky je uplně něco jiného.Věty,které mají vícero významů jsou k tomu určené. Sportovní výsledky nejsou to poloprázdné-poloplné sklenice.To jsou fakta.
Opravdu by ses v tomhle neměl utápět,z toho může být stihomam,chceš-li parania.A to bez legrace.No snad to ukočíruješ.Každopádně se mýlíš i v tom co jsem napsal/nenapsal.
Jednak to bylo v jiném příspěvku a druhak jsem nenapsal,že Roger dominuje hardu,ale že ?Napsat o někom,že na hardu nedominuje,když vede race,byť už dva měsíce nehraje,to chce velké gule?.A to pravda je.Roger prohrál letos, ve svém věku, dva zápasy.Vede race i když dva měsíce nehraje a od pondělí bude zas na nějaký čas jednička.Mmch pakliže se bavíme o Rafově ?zranění? vypusťme tedy letošek a podívej se o kolik turnajů musel RN odehrát za 2017 víc,aby udělal na Rogera 100 bodů...A také kolik kdo získal na hardech bodů.
Reagovat
Herbert_Hoover
A co, že to bylo v jiném příspěvku? To je snad zakázané? :) Reverzně je to to samé. Když uznáváš, že to chce gule něco takového netvrdit, pak tím nepřímo říkáš, že pravda je na druhé straně, a tedy, že Roger hardu dominuje, což není pravda. To, že to nenapíšeš naplno, to svědčí spíše o tom, že se nechceš do toho zaplést a napsat závazně, co si myslíš, z čehož lze taky leccos vydedukovat.
Je úplně vedlejší, jestli Rafa vypadá v něčích očích na betoně vedle Rogera třeba jako kašpárek, když i přesto nedokáže Roger hardu dominovat. Holt betonové hrozby jsou jinde, každopádně jsou. Podstatné je to, že Roger letos vyhrál jediný velký turnaj ze tří, ačkoliv nehrála jeho dlouholetá nemesis. Nemůže tudíž jakémukoliv povrchu letos prozatím dominovat. Tři velké betonové turnaje = tři různí vítězové, to je dominance jednoho hráče jak cyp! :)
Vy si tu pořád měříte pindíky a všechno vztahujete na to, aby kdokoliv z toho vyšel lépe, ať už Roger nebo Rafa..já nemám problém uznat, že je Roger na betonu úspěšnějším a lepším hráčem. Nemám problém uznat, že loni touhle dobou měl za sebou dominantní betonové období, kdy vyhrál 3 ze 3 velkých turnajů na outdooru. Jsem spokojený s tím, že Rafa může v roce 2018 usilovat o velké tituly, protože ještě před třemi lety tomu nic nenasvědčovalo. Užívám si i to, že hraje velká finále mimo antuku. Jsem osvobozen od toho, kdo je GOAT, nemám problém říct, že je to Roger a samozřejmě je super, co ve svém věku předvádí. Každopádně by ten jeho věk neměl snižovat úspěchy druhých tenistů nebo sloužit jako berlička tehdy, kdy takto sloužit nemá. On se rozhodl být konkurenceschopný, dělá pro to možné i nemožné, tak přijměte ostrá srovnání s konkurencí nehledě na věk. No excuses.
Jinak rozporuju jen konkrétní tvrzení. Momentálně to, že letos Roger dominuje betonu. To, jestli Rafa někde odpadl na hardu nebo kolik získal bodů není směrodatné pro podpoření či rozporování toho, jestli je nebo není Roger na daném povrchu dominantní.
Reagovat
Patik
Federer na harde dominuje aj tento rok..o tom niet žiadnych pochýb.
Reagovat
Amputace
Hrál tři velké hardové turnaje, vyhrál jeden, v jiném vypadl v druhém kole. Jak proboha tohle může být dominance? Tohle už fakt má být vtip?
Reagovat
Patik
Australian Open vyhral grandslam..vyhral Rotterdam..Indian Wells finále..Miami síce druhé kolo..no neviem ako tebe ale mne to príde ako dominancia..alebo teda mi napíš sem meno/mená kto získal vačší úspech na betónoch tento rok než on.
Reagovat
Herbert_Hoover
Vy fakt necítíte rozdíl mezi jeho dominancí loni (a to odehrál Rafa všechno, co mohl) a letošní, kdy jeho úhlavní rival nemohl hrát, a přesto Roger vyhrál jediný turnaj na outdoor hardu? Rotterdam do toho nepleť. To je mimo téma a jen taková vratká berlička.
Reagovat
Patik
Nedominuje ako minulý rok ale dominuje aj tak..stále tu neni nikto iný kto tento rok dosiahol viac než on.
Reagovat
Herbert_Hoover
No, tak pojem dominance má spíše absolutní zabarvení. Vyhrát jeden turnaj ze tří velkých turnajů na betoně po sobě jdoucích nemá z mého pohledu zkrátka s dominancí v pravém slova smyslu nic společného. To bych mohl říct, že Rafa dominoval na podzim betonu, když vyhrál USO, Peking a v Šanghaji byl ve finále.
Reagovat
Patik
a Nadal dominuje tento rok na antuke ?
Reagovat
Amputace
Pokud vyhraje Řím (potažmo tam uhraje třeba alespoň finále) a RG, tak zcela neoddiskutovatelně. Musíš hledět taky na okolnosti, ne si jen vyjet výsledky a něco srovnávat. Nadal zatím letos na antuce ztratil pouze dva sety a to současně s hráčem, který dost možná celý ten turnaj vyhraje, navíc je na antuce dobrý atd. Takže žádná ostuda. Na druhé straně - pověz mi něco o hráči, se kterým vypadl Federer v Miami...
Reagovat
Patik
Pozri nebudeme sa tu predsa hrať so slovíčkami..a predsa všade sú nejaké okolnosti ale nato sa nikto nikdy pýtať nebude..tiež by som ti mohol napísať že to že vyhral jednu tisícku a 500ku neni žiadna dominancia..alebo tu budem písať o okolnostiach že nestratil 50 setov lebo hral prevažne s kvalifikantami alebo s hráčmi mimo formy..vždy je niečo diskutabilné..každý si bude Nadala pamätať ako najlepšieho antukára všetkých čias aj keby dokonca kariéry neuhral ani jeden titul na antuke..ty tu vyťahuješ na Federera že vyhral jeden z troch turnajov a v miami vypadol v druhom kole tam už zabúdaš aké tam boli okolnosti ? ..a neviem z akého dôvodu všetci zabúdate alebo zlachčujete Rotterdam.
Reagovat
Herbert_Hoover
Protože Rotterdam je hala, to jsou specifické podmínky oproti betonu jako takovému pod otevřeným nebem. Nemůžeš míchat jablka s hruškami dohromady. Nikdo netvrdí, že Rafa letos dominuje antuce, ale že pokud by vyhrál Řím a RG, tak to dominance zcela nepochybně bude, protože vyhraje 4 z 5 turnajů, chceš-li 3 ze 4 velkých, ať do toho nemotáme Barcelonu, i když by to bylo košér, páč to je taky venkovní antuka. Oproti Rotterdamu by to bylo v pořádku.
Jaké teda byly ty okolnosti v Miami? Přibliž nám svou verzi.
Reagovat
Patik
Tenis je strašne nevyspytatelný..niekedy jedna výmena dokáže rozhodnuť o priebehu celého turnaja..všetko sa dá všade spochybniť keď človek hladá dôvody..a teda vo Federerovom prípade tak z môjho pohľadu si to tu rozoberiem..môžme si napísať že vyhral Hopman Cup (čo je nič len exibícia)no fyzická príprava tam musela byť..Australian Open opäť niejednoduchá cesta k víťazstvu..Rotterdam (nech sa o tom diskutuje premňa zamňa že to hral na plážovom kúpalisku)vyhral ho musel sa pripravovať na zápasy nechal tam časť energie psychickej ..fyzickej..ďalej Indian Wells tam mal 2 Championship points náročný zápas s ťažkým súperom ak si dobre pamätám..také nepremenené šance a porážky sa ťahajú s hráčom niekedy dosť dlho..a to že vypadol v druhom kole s kvalifikantom..koľkokrát sa stalo že favorit vypadol s hráčom z kvalifikácie..má takmer 37 rokov neni to stroj..nemôže vyhrávať všetko a všade..koľko hráčov v histórii tenisu dosiahlo v jeho veku také úspechy ako on..koniec koncov keď vypadneš v druhom kole miami neuspokojí ťa že si predtým vyhral grandslam 500ku a finále v IW..? niektorým hráčom sa to nepodarí za celú kariéru..len ľudia sú zvyknutý na určitý štandard pri Federerovi a keď ho nesplní tak hneď prichádzajú zlé ohlasy.
Reagovat
Amputace
Ty to vůbec nechápeš. Mně je naprosto jedno, s kým vypadl, respektive že vůbec vypadl. Ty pleteš dohromady tolik věcí, že ani nevím, jak mám reagovat. Jaká energie? Víš vůbec, že se bavíme o dominanci? Samozřejmě, že se může stát, že někdo vypadne s kvalifikantem, ale rozhodně se to nestane dominujícímu hráči. Na velkém turnaji by se to loňskému Federerovi nestalo, neřku-li tomu z let 2004,05,06 atd. Letošní Federer nedominuje, ale na hardu je zatím nejlepší. Tak bych to asi za sebe ukončil.
Reagovat
Patik
Ja som rozoberal okolnosti veď všetko so všetkým súvisí..zhodneme sa teda ..a bola to teda výmena slova dominancia za slovo najlepší..čo sú skoro synonymá.
Reagovat
Amputace
To teda vůbec nejsou synonyma... Vyhraju turnaj, na kterém několikrát odvracím MB, několikrát vyhraju v pěti setech, protrápím se k vítězství, ale nakonec vyhraju = jsem nejlepším hráčem turnaje. Oproti tomu: neztratím na turnaji jediný set, nedám nikomu šanci = dominance.
Reagovat
Amputace
Hraní se slovíčky... Tak když už používám slovo "dominance", měl bych chápat, co znamená. Prostě podle mého názoru ze tří turnajů vyhrát sice ten největší, ale dva další prohrát, není dominance. Třeba Nadal v roce 2011 podle tebe dominoval na antuce? Prohrát dva velké turnaje ze tří nemůže být dominance, ani kdyby ses pos..l.

Rotterdam zlehčuji, protože je to "pouze" 500, o ničem to nevypovídá, stejně jako u Nadala o ničem nikdy nevypovídala Barcelona. Jsou to turnaje, na které nepřijede kompletní špička, není taková motivace je vyhrát atd. Jsou to spíše turnaje "na rozehrání" s o něco lepším sponzoringem a image než 250ky.
Reagovat
Roger_Federer
Nikoho nezajima Nadalova dominance na antuce, nejsou souperi, je jasne ze Rafa bude dominovat na antuce vzdy..je nejlepsi na tomto povrchu.Neni to nic necekaneho, ani prekvapiveho.
To ze Thiem vyhral je super, ale porazit Nadala 2x za sebou na antuce, nedokaze, porazit ho na 3 vítězne sety taky nedokaze..
Jediny kdo to dokazal byl Djokovic.
Reagovat
Amputace
Jsi klasicky úplně mimo téma.
Reagovat
Roger_Federer
A vcem?
Tak to prevedu tvoji reci, ano ja souhlasim, nemySlim ze Roger letos dominuje, kdezto Nadal na antuce ano, to ze prohral jeden zapas z Dominikem je spis anomalie, nez poruseni dominance.
Reagovat
Herbert_Hoover
Rim bude klicovy. Samozrejme muze Rafa zase dominovat az do konce RG, ale taky ten Madrid mohl byt predzvesti zasadnejsiho problemu. Kazdopadne doufam, ze se s Thiemem zase potkaji, aby bylo jasno. Rafa potrebuje co nejtezsi zkousky pred RG, holt bud je zvladne nebo se z nich pouci, ale je nutne proverit limity.
Reagovat
smazaný uživatel
Videl som všetky tri Domove výhry nad Rafom. A okrem jedného zápasu všetky Nadalove výhry.

Nadal hral v Madride a v Riu naozaj zle. V Ríme minulý rok hral solídne, Thiem hral najlepší tenis.

Ak budú hrať obaja svoj štandard, Thiem nemá šancu. Ak Rafa bude hrať svoj najlepší tenis, Thiem nemá žiadnu šancu. To ako sa obaja vyspia na RG je otázka, ale myslím si, že ak bude hrať Thiem najlepší tenis a Nadal ľahko napriemerne, stále nemá Dom nič isté.
Reagovat
Roger_Federer
Stim souhlasim:)
Reagovat
Herbert_Hoover
Patika to ocividne zajimalo, kdyz otazku na Rafovu dominanci sam vznesl. :) Je nutne sledovat pozorne tok konverzace.
Reagovat
Amputace
No a k těm okolnostem... Nadal letos na antuce prohrál zatím pouze s Thiemem, tedy s nastupující hvězdou, která má doposud nejlepší výsledky právě na antuce, navíc se dokázal na turnaji, kde porazil Nadala, dostat do finále. Zatímco Federer prohrál na hardu s kvalifikantem Kokkinakisem, o kterém jsi nikdy nic neslyšel, který hrál měsíc před Miami challenger v Mexiku a který vypadl hned v následujícím kole s Verdascem. To je například jedna z okolností. Federer je výsledkově a statisticky zatím na hardu nejlepší, to ale neznamená, že dominuje. Dominancí na hardu se dá nazvat třeba rok 2005, kdy Federer prohrál jen dva zápasy, jeden v semi GS a jeden ve finále TM, navíc oba s velkými hráči té doby. Nadal na antuce 2010 - to byla dominance, kdy neprohrál jediný zápas.
Reagovat
Herbert_Hoover
Prozatím ne :) Ale pokud vyhraje Řím a RG, tak dominovat bude.
Reagovat
Amputace
Ty klauni si prostě musejí dělat srandu, to jinak nemůže být možné :D Každé zranění Nadal simuloval :D Jasný. AO14 si vymyslel. Vzdal finále, jenom aby to vypadalo, že se zranil. Ano, to naprosto koresponduje s jeho charakterem, při kterém nevzdává jediný míč, odjebal si kvůli tomu kolena atd. Vážně komedianti. S těmi se do takových diskuzí ani nepouštěj. Píšeš rozumně, ale nemáš šanci.
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak finále AO 14 dohrál do posledního míčku, to bylo trošku víc něco jiného, než když vzdal pro něj pořád ještě silně hratelný pětiseťák, přičemž jeho pohyb i mimika promlouvaly o citelném problému. A právě, pro jeho urputný charakter to tím tuplem dává méně smyslu. No jediný argument - bál se Rogera. To je prostě peklo. :D Někdy je to fakt fuška ta diskuze.
Reagovat
Amputace
No pozor. Petřík a spousta jemu podobných fanatiků si opravdu myslí, že to finále AO Nadal nasimuloval, protože mu bylo po prvním setu jasné, že na Wawrinku nemá :D Tak sehrál celé to divadlo. Tomu se nechce prostě věřit, že? Hráč celý set odpodává průměrnou rychlostí 120 km/h jen proto, aby to nějak vypadalo a aby měl v rukávu omluvu pro svoji porážku.

A víš co mě nejvíc baví? V jedné části diskuze nás ti šašci přesvědčují o tom, že Nadal simuluje zápasy, vymýšlí si skreče, hraje divadla atd., a v druhé části diskuze zase užívají jeho zarputilost, dobíhání každého míčku a celkovou bojovnost jako důvod jeho problémy s koleny. Takže na jednu stranu kdyby méně běhal, nesnažil se doběhnout každý míč, možná by měl kolena zdravější, a na druhou stranu tento běhavý bojovník simuluje ve finále Grandslamu po prohraném prvním setu zranění jen proto, aby to nějak vypadalo před veřejností. To nevymyslíš.
Reagovat
peRFect
Pakliže někdo získá o parník víc bodů,než ten druhý a ten druhý má podobně jako třetí atd, považuji prvního statisticky za dominantního.V tomto opravdu nemohu číst mezi řádky,ale beru holá fakta.Letos zatím jediný největší turnaj na hardu Roger vyhrál (opět) a ze dvou masters udělal finále a druhé kolo.Možná to zní jako málo,ale je to dost s ohledem,že se mu nikdo nepřiblížil.Problém je v tom,že evidentně uznáváš jen tituly,ale finálové účasti už ne...ostatně jako řada dalších tu.Proto je Roger považován za slabého antukáře,byť řečí bodů je druhým nejlepším.Závěrem, nehraju tu na Goata,dokonce jsem tady tohle slovo snas nikdy ani nevyslovil,Rafu cením a jsem rád že ještě dokáže hrát.Díky za slušnou diskuzi.
Reagovat
Herbert_Hoover
Já to vidím naopak jako logické. Když někdo vyhraje major a po jednom turnaji už má 2/3 konečných bodů a ten druhý ho nemůže ukončit sportovní cestou (třeba po matném výkonu) a pak tři měsíce nehraje, tak jak jinak by to mělo být? Podstatné je to, že nejde o přímé srovnání Nadala a Federera, poněvadž Roger Rafově absenci navzdory nebyl schopen ovládnout všechny tři velké turnaje, tak jako loni. V kontextu loňské sezony nemám potíž přijmout fakt, že Roger dominoval hardu na počátku sezony. Rafa sehrál čtvrtý turnaj sezony. Del Potro sedmý a Zverev devátý. Oba přitom vedou v race nad Rafou o necelých sto, potažmo dvě stě bodů. Saša má šanci to dnes vylepšit. Ten, kdo dominuje, tak by měl vítězit. Roger má převahu v žebříčku, ale neměl ji na všech prozatímních letošních hardových turnajích. Jen na jednom měl převahu nad zbytkem pole.
Reagovat
peRFect
mmch proč odkazuješ na absenci ?úhlavního rivala?,který ho 4 poslední roky neporazil?
Reagovat
Herbert_Hoover
A co? To znamená, že letos by to bylo bezpodmínečně stejně? Když tak odkazujete na žebříčky, tak sis jistě povšiml, že stále je ještě oficiálně Rafa jedničkou, od pondělí bude oficálně dvojkou, takže z pohledu žebříčku by měl být pro Rogera úhlavním rivalem. Jinak loni měl Fedex oproti letošní sezoně nadprůměrné hardové období a čerpal pohodu hlavně z pětisetové Austrálie. Pokud by se Rafovi podařilo dopodávat, tak by třeba zápas v IW nebo v Miami dopadl jinak. Třeba. Samozřejmě třeba taky ne. Každopádně mám důvod si myslet, že byl-li by Rafa zdravý, tak by měl letos na hardu více šancí proti Rogerovi.
A proč třeba ty píšeš, že čtyři roky Rafa Rogera neporazil, přičemž čtyři z oněch pěti zápasů se hrály loni? A předtím dvě celé sezony nic? Aby z toho Roger vyšel pěkněji? Hezké záměrné nadsazování. A pak, kdo si hraje s významem. :)
Reagovat
peRFect
Znamená to dost, protože byť h2h nesleduji (není to pro mě zásadní statistika a nebyla by ani kdyby ji měl Roger proti Rafovi pozitivní), tak to znamená především to, že jsou to 4 roky. Ani jeden z nich nemládne, ale jen jeden z nich hraje úsporně vůči svému tělu. Možno by tomu bylo naopak, možná ne, je to fuk. Zásadní je to, že ty opět kdybystuješ, kdežto já vycházím z faktů, z toho co se stalo a je uplně jedno kdo by kde dopodával, kdo byl v jaké formě, kdo se dobře vyspal, nebo kdo měl rýmičku. Uplně stejně, jako to aplikuješ ty, by se to dalo otočit v pomyslný prospěch Rogera. Jak říká Sára Connorová v T2, minulost nezměníš. Tak se v ní pořád neutápěj. Mmch AO, IW + MI je z mého pohledu těžší, než RO,MA,FO. A to z důvodu regenrace. První hardy jsou sestupné (defakto se začíná nejtěžším a pak s velmi krátkou pauzou Sunshine double), kdežto antuka je vzestupná s tím, že před FO je solidní pauza. Pro nasazené rozhodně.
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafa stále vyhrává grandslamy, tak jaké pochyby o jeho fyzické připravenosti? :) Kdyby Rafa už nedominoval ani na antuce a nebyl schopen vyhrát velké turnaje mimo ni, případně by se nedostal ani do finále, tak bych bral v potaz tvé obavy o to, že ho sebedestrukční styl hry již dostihl a naplno mu znemožnil být konkurenceschopný. Jenže takhle? Kdepak. Navíc ty zápasy mezi nimi jsou tak specifické, že ani jednoho (tím spíše ne Rafu) nelze odepsat nikdy předem. To, že každý zápas je jiný ti snad nemusím vysvětlovat.
Formu nelze odstavit na druhou kolej. Tu kvalitu vyspání dokonce taky ne. Já tenis prostě vnímám jako balíček. Čísla si umí najít každý, ale už ne každý s nimi umí pracovat, umí si je zdůvodnit, dát jim patřičnou váhu a taky je třeba číst ze hry. Každopádně debata o suchých faktech se nikdy nikde nerozjede. Vždycky jsou fóra plná toho "kdyby" a debatování třeba o relativnosti některých těch faktů. Vždycky mě fascinuje, jak třeba borci na Tipsportu píší analýzy, kdy vypíšou ta fakta (bilanci na daném povrchu, H2H, ranking, výsledek posledního zápasu) a pak napíšou, že sází toho nebo onoho. Hehe. :) Nejhorší na tom je, že oni v podstatě někteří ani nic víc neví a prostě to střelí podle těchto "faktů". A pak se diví. Protože ví, že ho přeci porazil 2:0 ale už neví, že ten výsledek může být relativní vzhledem k určitým okolnostem a nelze ho brát úplně doslovně. To je podobné jako s tím race rankingem. Mimochodem je zajímavé, že mi vyvracíš nějaké mé subjektivní pohnutky, ale to, že je snadnější vyhrát hardový triple než antukový triple je v podstatě taky jen tvůj subjektivní dojem, žádnými fakty pevně neukotvený. Otočit se věci dají často. Můžeš mi to přiblížit, jak a co se dá otočit konkrétně ve prospěch Rogera. Já se diskuzi nebráním. :)
Tobě přijde rozestup AO - Indian Wells (měsíc a půl) jako nedostatečný? :) Co teprve sehrát de facto během měsíce čtyři turnaje (MC, Barcelona, Madrid, Řím) a pak mít "dostatečný" dvoutýdenní odpočinek na RG. :))
Reagovat
Amputace
Hehe. Poslední čtyři roky neporazil. A v kolika z těch čtyřech let spolu ti dva vůbec sehráli zápas? Pouze loni a 2015 jeden bezvýznamný zápas v Basileji. Federerovi se proti Nadalovi podařil jeden rok z třinácti (navíc na turnajích, které určitě nepatří k Nadalovým oblíbeným - snad výjimaje Indian Wells) a ty už děláš, jako by snad Nadal nebyl pro Federera žádný rival :D Celou kariéru Federera mlel, dokázal ho porazit úplně kdekoli, včetně jeho nejoblíbenějších turnajů, což v opačném gardu neplatí. Tak vůbec nechápu, co to zkoušíš.
Reagovat
Amputace
A kdo se mu měl vyrovnat, když se hrály pouze tři velké turnaje?

To je jako kdyby Nadal vyhrál RG a Barcelonu, získal tedy 2500 bodů. A zbylé tři antukové Masters by si rozebrali tři různí hráči a já tvrdil, že Nadal byl na antuce statisticky dominantní, protože má o 1500 bodů víc než ostatní. Prostě naprostá kravina. Jak může být dominance představována jedním vyhraným turnajem? To prostě vůbec nedává smysl.
Reagovat
Herbert_Hoover
*pátý set samozřejmě
Reagovat
Kozoroh
Rafova zranění jsou daň za jeho náročný herní styl, který mu přináší úspěchy. Mohl hrát jinak a mít méně zranění, ale to by už tak úspěšný nebyl.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si král, žeriem ťa :)
Reagovat
Davor1
Čo z toho, čo napísal, nie je pravda?
Reagovat
Pe3k
O pravdu Petržalce nikdy nešlo ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Vies aký je rozdiel medzi domnenkou a pravdou?..

Len aby som vedel, ci ma zmysel pokracovat.
Reagovat
Pe3k
Jen pokračuj, chci se ještě zasmát :D
Reagovat
Davor1
Tá druhá veta môže byť domnienka. To, že hrá pre telo mimoriadne náročným štýlom už je ale holý fakt.
Reagovat
smazaný uživatel
Koza však písala o zraneniach ako dani za herný štýl.

To je rovnako domnenka, nepredpokladám, ze vystudovala katedru medicíny a o jeho vrodených predispozíciách vie houby.

Hlavne keď sú zranenia a absencie rozmanité, od kolien, kyčle, zápastia až po slepé črevo.
Reagovat
Davor1
Je úplne jedno, že tie zranenia sú rozmanité, veď ako tenista zaťažuje rovnako tie kolená, zápästia, ako aj ten kyčel. Ide o tú intenzitu, akú vyvíja v tréningoch aj zápasoch v podstate už od sedemnástky, ak nie skôr. Normálne telo to nemôže vydržať. A je proste fakt, že čím väčšia záťaž, tým väčšia pravdepodobnosť zranenia. Napríklad taký Sampras, ktorý hral úplne iným štýlom, snáď behom kariéry ani nebol poriadne zranený.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal má napriklad na svoju postavu a váhuvelmi malé chodidla. Tým pádom viac trpia kolená. Niekto tu raz postoval link. To sú presne tie predispozície o ktorých písem. Je to velmi individuálne a takéto prehlásenia sú tendenčne.

To akoby som napisal, ze Federerov chrbát trpí preto, lebo podáva 200km/hod. Tak nech sa do toho tak neopiera..
Reagovat
Kozoroh
Buď rád, že Nadal je, jaký je. Mohl se narodit i postižený. A pak bys neměl komu fandit.
Reagovat
smazaný uživatel
Lol, to bolo úplne mimo.
Reagovat
Kozoroh
Krutá pravda, nic jiného.
Reagovat
smazaný uživatel
To by si si isto prial, aby sa narodil niekto postihnutý, že?..

Len sa ukazuje, ako rozmýšľaľ a aký si podliak.
Reagovat
Kozoroh
Opět tvoje předpojatost a podsouvání něčeho, co si nemyslím a co jsem nenapsal. Nemusím dodávat, že postižení bych Nadalovi za žádnou cenu nepřál. Ale co si mají o tvých nářcích na Rafovy predispozice pomyslet skuteční postižení? Kteří by své tělo za to Rafovo hned měnili? Řekli by ti, že jsi malicherný.
Reagovat
Amputace
:DD Kam ještě dokážete klesnout? FFF + Koza.

V této diskuzi se srovnávají hráči na vrcholové úrovni sportu. A pokud má některý z hráčů vrozené vady a indispozice, je snad jasné, že se to při komparaci zmiňuje a řeší. A ty napíšeš, co by za Nadalovy problémy dali lidé vážně postižení :D To je absolutně jinej level uvažování. A to v první větě Forehandovi vytýkáš předpojatost a podsouvání. Už to, že tady řešíme nějakého Nadala, Federera atd., vůbec tenis, hádáme se o tom, konfrontujeme názory, je zcela zanedbatelný problém ve srovnání s problémy, které ve světě jsou? Chápeš alespoň dodatečně, jakou kravinu jsi napsal?
Reagovat
smazaný uživatel
Ja neviem, čo sa to s tou našou Kozičkou stalo. Voči týmto žabomyším RN a RF vojnám býval úplne odolný, čelil im celkom s nadhladom, zapájal sa minimálne, už vtedy tendenčne drukoval FFF, ale s mierou.

Dnes je to ich hlavný hnací motor. Jemu snáď za to musia platiť a nie málo.
Ľutujem deň, kedy Novak Djokovič začal prehrávať. Takýto katastrofický dopad na diskusie TP som nečakal ani náhodou. Kozoroh sa úplne pomiatol. Vyťahuje postihnutých, Erasma Rotterdamského..Trochu mu to tu prerástlo cez hlavu, chlapcovi..
Reagovat
Franky
ze to pises ty...ved toto je tu tvoj zivot, normalne keby zrusili TP ty by si spachal sebevrazdu
Reagovat
Amputace
Ale pořád to je pouhá domněnka, panebože, co na tom nechápeš? I kdyby hrál stejnej tenis jako Federer, stejně by měl pravděpodobně kolena v háji, protože má zkrátka určité predispozice. Naopak kdyby Federer hrál jako Nadal, kolena v háji by možná vůbec neměl (v takové míře), protože jeho predispozice jsou zase úplně jiné. Co nechápeš na rozdílu mezi domněnkou (Nadalova zranění jsou způsobena jeho herním stylem) a faktem (Nadal má nějaké vrozené vady, které limitují výdrž jeho kolen při extrémní zátěži)? Tohle je možná konec základní školy.
Reagovat
Pe3k
lol
Reagovat
Marduch
V rovině teoretické tady muzem spradat rozvetvene scénáře v nekonecnem vlaknu. Kdyby ten se nenarodil s tim a ten zas s tim. Kdyby nemel Rafa Nadal mala chodidla, uz by to nebyl Rafa Nadal (promysli to..) a delal by treba úplně jinej sport nebo uplne neco jinyho. A ten Federer a servis, podává tak fantasticky a 200km/h a tím disponuje zásadní konkurenční vyhodou diky technice maximálního ohybu v trupu a kvuli tomu pretezuje záda? Vyloučit to nemůžeš. Ale je to furt dokola - špekulace. Hráč proste celou karieru stojí před klíčovým dilematem - najit balanc maximální intenzity trenovani s minimálním negativním vlivem na zápasy.
Reagovat
Pe3k
Federer i Nadal jsou stejně vysocí a maj stejne velkou nohu, přesto Nadal a ovce co mu fandí budou brečet, že chudák Rafik má malou nožičku...
Reagovat
Amputace
Tys nohy obou lízal, co?
Reagovat
Pe3k
Fuj dalsi kanalnik...
Reagovat
Amputace
Nadal size shoes 10, Federer 12. Rozdíl dvě čísla. (Raději jsem ti to spočítal.)
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
Roger_Federer
Velikost penisu mu taky spocitas? :)
Reagovat
Franky
12 na vysku 185? to je zajimava info ja mam 180 a mam 8 a pol...by ma zajimalo kde si tu info vyskrabal...a to hram futbal tenis beham korculujem a nemam najmensi problem s chodidlami a to som mal prasknuty priehlavok...10 na 185 je uplne v poho
Reagovat
Kozoroh
Je fascinující, že ten věčně zraněný Nadal nikdy neměl operaci (krom vyjmutí apendixu). Federer po předloňském zranění kolena šel na operaci hned. No1e letos podstoupil zákrok, když zjistil, že půlroční klid jeho loktu nepomohl.
Je evidentní, že Nadal a jeho tým vážnost zranění nadsazují. Pak se nedivte, že je terčem pochybností a útoků (Pe3k).
Reagovat
Patik
Tak zase Nadal a jeho team niesú retardi..ale to ich plánovanie vzhladom na Nadalove zdravie je úplne nahlavu..tak teda po zranení na TM 2017 spolu naplánujú AbuDhabi AO Acapulco IW Miami čo je veľká porcia nato že skrečoval koniec sezóny..po AO sa odpálil zase..ale čo bola ďalšia kolosálna blbosť tak hneď po pauze si dal to najnáročnejšie čo si môže naložiť hráč po zranení Trojseťáky na antuke DavisCup (kde môže dojsť aj k niekoľko hodinovým zápasom) a celá antuková sezóna ešte predním..zase si naložil kopu..a po antuke chce ísť tento rok ešte aj Queens Wimbledon a obhajuje US Open..veď on si snaď myslí že je superhrdina.
Reagovat
steve79
Za to si může Rafa sám. Nemá hrát čtyři turnaje v pěti týdnech. (Monte Carlo, Barcelona, Madrid a Řím). Ještě k tomu na antuce !
Reagovat
Herbert_Hoover
No jistě. Za to, že skrečoval v lednu grandslam může to, že na přelomu dubna - května odehrál tři Masters a pětistovku. :)
Reagovat
steve79
Každý rok je to skoro stejný. Antuka ho zničí a pak koncem roku není schopen hrát.
Reagovat
Pe3k
Ty zápasy 6:0, 6:1 ho moc neničí...
Reagovat
Patik
Presne tak..veľa antukových turnajov za krátku dobu..nehovoriac o tréningoch a tréningových zápasoch mimo turnaj.
Reagovat
steve79
O kolik bodů přišel se nedá určit z toho důvodu, že nehrál.

Až Rafa prohraje na French Open, tak jsem zvědavý kdo bude Nadalovcům utírat slzy.
Reagovat
Herbert_Hoover
Na AO, které hrál, se to dá určit téměř přesně. Pokud se argumentuje tím, že Roger nezískává body na antuce - dva Masters = max. 2 tisíce bodů, tak Rafa nemohl v Miami a v IW = téměř šul nul. To už je pak spekulace, jestli by Rafa získal na betonu víc bodů než Roger na antuce, pokud by byli oba zdraví. Každopádně těch bodů na AO je škoda a že jich nemuselo být málo, pak už by ten race nebyl důvod k machrování. Ostatně i tak to je relativní právě proto, že Rafa neměl možnost hrát. Pokud by hrál a vyhučel brzy, byla by to jiná. Roger že nehraje, to je jeho svobodná volba.
Reagovat
steve79
Roger je právem světová jednička. Vyhrál nejvíc Grandslamů a i v letošním race to London jasně vede.
Reagovat
Mayo
https://sport.aktuality.sk/c/336471/nadal-nie-som-teraz-dost-dobry-aby-som-bol-jednotka/

El Matador, ako inak skromný a veľký športovec.
Reagovat
Pe3k
No Rafa ve vrcholné formě, na domácí půdě a stejně neměl na to, aby uhrál s Tímem alespoň set...
To Federer se stal ve 37 letech jednička během antukové sezóny, kterou vynechal :D
Reagovat
Tornes
A Nadal se zase stal jedničkou během Miami, který taky vynechal. A co jako?
Reagovat
Tornes
Mělo být na Petříka.
Reagovat
Pe3k
Myslíš že to nevím?
Reagovat
Krisboy
Zkouknul jsem hajlajc a Dom se zdá být fakt v beast mode. Tenhle titul prostě musí získat a potvrdit svou pozici třetího nejlepšího antukáře současnosti.
Reagovat
janek_da
To neměl Dom dělat. Do konce sezony na antuce Rafa neprohraje ani set.
Reagovat
Marduch
vyhrát všechno až do začátku RG by se Rafovi mohlo vymstít. Vsadil bych se, ze strýček Toni to vidí podobne. Sice prohral s lepším z pole antukaru, ale z té vcerejsi převážně kopcované bych nedělal závěry. Takto mizerne hrát, úplně bez energie, jsem ho dlouho nevidel.
Reagovat
Herbert_Hoover
Dom showing Roger the live rankings :)

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/32349802_1640141162771206_2459225027317334016_o.jpg?_nc_cat=0&_nc_eui2=AeElZoAR-X9D690bOz5TiiclwnNogRtHWYBX7WQSuEy3EvuskjAX5pc3hRFZIg9R0uNco-pr3WGOOCLhz8hkV3sQc0sfraIUy7FXKb-k27Rpvw&oh=39cc9ad776daf7fb95d56ef67196be0d&oe=5B892695
Reagovat
janek_da
nemuzes davat kratší odkazy? Než jsem to vyťukal ...
Reagovat
Herbert_Hoover
Moje písařka to měla vyťukané za pět vteřin..a to navíc na psacím stroji..dám ti na ni kontakt. :))
Reagovat
janek_da
prosim i o míry, věk
Reagovat
raduz
Porážku podvodníka,kterého si může vážit jen jemu podobný, samozřejmě kvituji.Zůstávám však klidný,neboť to vlastně nic neznamená a je to marginální oproti tomu,že RG vyhraje s přehledem,bohužel.
Reagovat
Mayo
Fandím podvodníkovi, som podvodnik?
Reagovat
panzer.dragon
Nejsi, ale neni to nic na co bys mel bejt pysnej
Reagovat
kada.tom
v mužské části turnaje má SF poměrně zajímavé obsazení, doufám, že tohoto Dom využije a že konečně uzme titul kategorie Masterss :-)

je hodně symbolický, že Rafu porazil právě Dom, ještě ve 2. setech a poté, co měl obrovské problémy v předchozích kolech :-)
Reagovat
Krisboy
Wow, tak to jsem nečekal. Dříve nebo později ale prohrát musel a je symbolické, že to bylo zrovna s korunním princem antuky a posledním přemožitelem. Copak ho nikdo jinej neporazí? Finále Dominik vs. Denis by bylo super.
Reagovat
EllNino
Paráda :) Snad to tam vyhraje celé :) Je to týpek
Reagovat
UnrealTom
každá série jednou končí, jsem fanda Rogera, Rafa je pro mě nejlepší antukář všech dob, Roger nejlepší hráč historie smekám před oběma co dokázali a co ještě dokážou, roky nezastavíš ale pořát hrajou fantasticky oba sem tam prohrajou ale prostě jsou to legendy tenisu, něco jako Gretzky,Jágr Lemieux v hokeji, Zidane, Ronaldo, Ronaldinho,Messi,CR7 ve fotbale jsem rád že jse zažil tyhle éry...:) a těšim se na další:)
Reagovat
Mayo
Ja by som bol rad keby nehrá v Ríme. Stačí Paríž
Reagovat
Frick
je jedině Kalousek!
Reagovat
mahycek
Takže Magerko, tentokrát jedu, ale až 30.5. - 12.6. mimo
Evropu . Tak tady fandi Rogerovi, ať trávu bude zvládat
Ale, já tady ještě budu do 29.5. tak, něco budu vědět.
Akorát sestavovat skladby a texty budu i na dovči. To
jsou vyhlídky že ???? Takže, mé tepláky, co bodovaly při AO
už jsou pryč, teď nosím šortky, je teplo, mám jich asi
14. Mimochodem, co máš ty ??? No, kápni něco Magerko .
I když, vím, tady to není osobní. Promiň.
Reagovat
a.magerova
Když je teda řeč o "mimo Evropu", tak.... spím jen tak... takže pokud Roger hraje mimo Evropu, sleduji jeho zápasy z postele.... ;-)

Ovšem... fan-model na letošní travnatou sezónu ještě nemám vybrán, zatím prý čaaas... a koukám, že celkem nic nezameškáš, takže zbytečná panika... ale i tak, můžu po stachanovsku zafandit a překročit své lidské limity... :-))
Reagovat
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/2018_Italian_Open_-_Men%27s_Singles#Section_2

1. kolo - Dolgopolov
2. kolo - kvalifikant
3. kolo - Isner/Ramos
ČF - Dimitrov/Nišikori/Ferrer/Sock/Kohlschreiber/Lopez
SF - Nadal/Thiem/Berdych/Querrey/Verdasco/Shapovalov/Fognini/Monfils
F - Zverev/Čilič/del Potro/Anderson/Schwartzman/Goffin/Gasquet/Wawrinka/Cuevas/Edmund/...

Jestli Novak nepostoupí alespoň do 3. kola, tak to bude chucpe.
Reagovat
Franky
QF by mal v poho dat
Reagovat
Kozoroh
V jeho totální neformě se může stát cokoliv :-(
Reagovat
Herbert_Hoover
Doufám, že dojde k zápasu s Izzym, ten mu má co vracet a mohl by to být velmi pěkný match. V Římě se Johnovi loni dařilo, snad zopakuje jízdu.
Reagovat
baggik
Tohle je prostě hustý. Federer přišel o post jedničky v době, kdy Nadal dva měsíce nehrál, teď se situace opakuje přesně obráceně. Nejenom fotbal, ani tenis nemá logiku. :-)))
Reagovat
Gulbis
co je na tom nelogickýho? každej ví, že se počítaj body za posl. 52 týdnů...
Reagovat
Tornes
A je to! Denis je ve svém druhém SF na turnaji Masters 1000. Vybojovaná výhra proti Edmundovi, po výborném prvním setu přišel trošku propad ve druhém, i tak se dostal k MP. Když ho ale neproměnil a v TB po pár jednoduchých chybách prohrál, tak jsem se dost bál, ale Denis mě opět příjemně překvapil a ve třetím setu hrál téměř tak dobře jako v prvním.

Po ne až tak výrazném začátku roku a špatném začátku na antuce má Denis pořádný výsledek. Vyšší nadmořská výška mu očividně vyhovuje a přijde mi, že ta chvíle času co má díky pomalejšímu odrazu z antuky mu pomáhá při returnu. Jen tak dál.

Zverev/1111 v SF, uvidíme. Proti Zverevovi si Denis zatím ani neškrkl, že by byl čas na změnu? Anebo první zápas s 1111m? Ať tak nebo tak, favoritem nebude, ale to nebyl ani v jednom zápase v Madridu...
Reagovat
Tornes
Jo, a jak píše Petrik dole, tak Denis si tímto de fakto zajistil nasazení na Roland Garros/Wimbledon (v live žebříčku je 29.). To se taky docela hodí.

Taky se dostal na 22. místo v Race a 3. místo v NG Race (za Zvereva a Tsitsipase).
Reagovat
Pe3k
Se posune do top 30!
Reagovat
a.magerova
Takže Roger opět překoná další rekord, nejstarší No1 a tudíž překoná toho mlaďocha z února... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak muže mít Federer jistou N.1 minimálně pět týdnu? Muže mi to někdo vysvětlit?

Rafa v Římě obhajuje 180 bodu pokud vyhraje Řím tak dostane 1000 bodu což je o 720 více a na Rogera 720 ztrácí...
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava Rafa obhajuje 90 bodu, takže pokud vyhraje Řím, tak přeskočí Federera ne?
Reagovat
Kozoroh
Je to omyl. Pokud Rafan vyhraje Řím, bude opět 100 bodů před Rogerem.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si to myslel. Díky.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak to bude 190 bodu rozdíl :)
Reagovat
Kozoroh
Žádných 190 bodů nebude. Loni v Římě Rafa vypadl ve ČF a obhajuje tak 180 bodů. V Římě si může připsat zisk 820, což je stejně, o kolik dnešní prohrou přijde.
Reagovat
mahycek
Ale, ano nejsme trapní, nikdo nedokázal na antuce to co
Nadal. Souhlas, ale jen říkám, kde jsou ti hráči na antuku,
to se ho bojí ???? Ne, není to žádné překvapení, že Rafa
prohrál na antuce, jak tady někdo říkal. Ty porážky přijdou
a vůbec není jasné, že by vyhrál Roland Garros. Takže
Rafael je démon na antuce a bude vždy nejlepší. Ale,
brzo začne prohrávat i na té milované hlíně. No R. Garros

2019 si nedovedu představit, žy by vyhrál Rafael.
Reagovat
Ma3ek
Videl som jednu vymenu tuto čo tu zavesili a Rafa hral aj v nej strašne kratke beckhendy prečo? oproti Monte Carlu a Barcelone to hral celý zápas tak ? Asi ano podla výsledku
Reagovat
Marduch
Hrál blbe po většinu zapasu, neco s Rafou bylo. Mozna psycho blok z hráče, který ho na antuce již porazil?
Reagovat
smazaný uživatel
Celkem jsem se tesil na finale 1111 vs. Rafa. (byla to takova svetla nadeje po tom fatalnim vypadku Juana, ze idealni finale 1111 vs. Juan se konat nebude, tak aspon ten 1111)
No skoda....dva fenomenalni antukari proti sobe v Madridu ve finale (kolik hracu se muze jen tak pochlubit, ze vzali Rafovi na RG 2 sety:), se daji asi spocitat na prstech jedne ruky). Uz jsem si chtel na to finale naplanovat i cas, a Rafa to tak spacka...
...no a ted pochopitelne 1111mu po te prohre Bejka klesne motivace. Si uz brousil zoubky na Majorcana...:) Vzdyt krom Laver Cupu, jeho sklap jeste nema, a sportovni duchod se neuprosne blizi.

Ale treba se potkaji na RG...je fakt, ze tam by vitezstvi 1111ho melo vetsi vahu:) Tak snad to vyjde uz co nejdrive...
Reagovat
Kozoroh
V posledních třech ročnících se v Madridu uchytila tradice, že ten, kdo vyřadil obhájce titulu, se stal vítězem (ať již hned nebo poté).

2015: Murray porazil vítěze předchozího ročníku Nadala ve finále
2016: Djokovič -//- Murrayho ve finále
2017: Nadal -//- Djokoviče v semifinále

Tak snad Dom konečně vybojuje titul Masters :)
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/-05EpxHpW98
Reagovat
Pe3k
Nadal prohrál, největší událost antukové sezóny...
Roger Federer number one forever :)
Reagovat
steve79
Je to velke prekvapeni, ale Thiem hral skvele.
Reagovat
mahycek
No konečně !!!!!!! Už jsem to psal u žen, že někdo
vzal Nadalovi set na antuce. To už bylo na pováženou.
Kde to jsme, aby nikdo z mladých vlčáků neporazil Nadala. Vždyť už by to byla hanba, žádní antukáři nejsou ??
Nedívám se moc, spíš z povzdálí, ale už bylo načase !
Jako, že dnes bude v hokeji M. Nečase.
Reagovat
facom
Jste trapní!!! Kdo jiný dokázal na antuce to co Nadal? NIKDO! Tak trochu slušnosti.
Reagovat
spaniel
Otazka je, kolik z tech co to zkouseli, brali steroidy...
Reagovat
insanezy_
Kdyby vsichni sypali tak by tady aspon nebyli vyschly chcipaci a nebo tlustosi
Reagovat
Amputace
Omg. Jste vážně trapáčci. Ten váš sypal vyhrává ještě v 36ti letech vesele Grandslamy, lítá po kurtu jako zamlada, ale s tím problém vůbec nemáte, protože hraje úsporně a chytře :DD
Reagovat
spaniel
No u Dopala je to fakt. U Federera tve zbozne prani. To je ten rozdil, ale jelikoz fandis Dopalovi, necekam ze to poberes.
Reagovat
Pe3k
Jste? Když odepisujes Spanelovi tak v jednotném čísle...
Navíc každý zde ví, že největší trapaci jsou fandové Nadala. Klaunhend, Peggy, Olympiáda, Babolat, světová dvojka, Marduch, a můžu dlouho pokračovat...
Reagovat
Kozoroh
Marduch patří k fanklubu Djoka...
Reagovat
Pe3k
O tom nevím, ale i tak, je mimo...
Reagovat
Marduch
Dekuju, od Tebe jde totiz o lichotku.
Reagovat
Marduch
A ze jsi za pět let nezachytil, v jakým táboře figuruju, je priznacny. Nejspis proto, ze rivaly Noleho nehejtuju, spis naopak, což jako vrchní hater a FFF nejsi schopen pobrat:)
Reagovat
Pe3k
No je to jen o tom, že jsi mi zcela volný, jen pár krát jsem zaregistroval nějaké nesmysly od tebe jinak fuckt nvm. Za špatné zařazení sory.
Reagovat
Nola
Frantz - najvacsi hater ti nejak unikol :DDDDDDD
Reagovat
Pe3k
No tak vynechal jsem jich několik, ale ten Frantz je jen hejtr, o fandění mu vůbec nejde...
Reagovat
Krisboy
Frantz a tenis? Chucpe. Ten člověk musí mít v osobním životě problémy, o jakých se nám ani nezdá...
Reagovat
Ondra979
ten nas "sypal" - jak ho titulujes, ovsem nikdy nic nebral, narozdil od antukoveho krale, ktery bral steroidy jak vsichni vime. Roger tohle nema zapotrebi, nidky ani nemel takove svaly narozdil od Rafy, on to nepotrebuje :)
Reagovat
Nola
nikdy nehovor nikdy..... Olympiadu vynechal kvoli zraneniu, vynimky boli zverejnene iba u tenistov, ktori sa jej zucastnili, ruku do ohna by som nedala za ziadneho tenistu B4
Reagovat
Ondra979
ja svemu favoritovi nemam duvod neverit. V r. 16 byl od AO zraneny, Wimbledon zkusil ale nebylo to ono, pak se teprve poradne dolecil. Treba i Novakovi verim, i kdyz v dobe sve dominance sehral neuveritelne mnozstvi zapasu. U Nadala ty pochybnosti budou vzdy - ta podivne vyjimky, dr. Fuentes atd..
Reagovat
dappe
Člověku, co je alespoň trochu orientovaný ve sportu nemůže být kariéra Federera podezřelá, protože žádné podezření nevzbuzuje. A těch lidí, co by chtěli něco vytáhnout, je spousta. Je naivní si myslet, že se ostatním ubližuje a na Federera nikdo nemůže.
Reagovat
Krisboy
Nepiš všichni, já třeba to nevím. A jsem si jist, že tisíce lidí po celém světě to taky nevědí.
Reagovat
enka
dobře Thiem!!!! Konečně
Reagovat
smazaný uživatel
easy
Reagovat
smazaný uživatel
Nič sa nedeje, prehra može byť prospesnejsia ako dalsie jednoduché vitazstvo. Generálka v Ríme vela napovie. Celý turnaj Rafu nezastihol v pohode. Dnes dost tragicky, zrejme najhorsi antukový zapas za posledne tri roky. Absolútne nevedel najst uderovu istotu, krátke lopty, akoby hral so zatiahnutou ručnou brzdou, servis katastrofa. Thiem standardne, stále sa nechyta na vykonnost z 2017, tie vydrete vyhry z prvych kol vela naznacujú...

Euforiu Fanatics chapem, rozumiem jej a len ukazujú, akou ikonou Nadal je. Ked prehrá RF kdekolvek, je to v podstate bezny den..:)
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
peRFect
Loool.A kolik takových běžných dnů bylo loni,potažmo letos?
Respekt Rafovi,nelze vyhrát vše.
Reagovat
Kozoroh
Ty si na začátku roku spal, když Roger vyhrál AO, Rotterdam a těsně mu unikl titul z IW. Z tvých tendenčních žvástů si obyčejný člověk poklepe prstem na čelo.
Reagovat
smazaný uživatel
Rotterdam je známy svojimi coffee shopmi, nicim iným :)

USO, TM, AO, IW, Miami...5 najvacsich posledných hardovych turnajov. Na tom sa snad zhodneme Kozička. A 4 z nich skončili bežne :)
Reagovat
Kozoroh
Je pozoruhodné, že mezi pět posledních velkých hardových turnajů řadíš USO. Přitom mezi USO a TM jsou další dva velké hardové turnaje - Šanghaj a Paříž. Dejme tomu, že v Paříži byla slabá konkurence, ale Šanghaj je Masters turnaj, jak se sluší a patří (narozdíl třeba od Monte Carla :D). Kdo vyhrál Šanghaj víme, z toho vyplývá následující fakt - Federer z posledních pěti zúčastněných velkých hardových turnajů vyhrál dva. Jsem zvědavý, jak hodláš tento údaj překroutit.

A Rotterdam je známý coby největší evropský přístav a rodiště humanisty Erasma Rotterdamského, ty coffie odborník ;)
Reagovat
Amputace
Ta poslední věta :D Ty jsi strašný exot. To se nedá. Promiň, že to píšu tak otevřeně.
Reagovat
Pe3k
A že tu píše Klaunhend zcesty už roky, to tě nechává zcela chladným, viď? Zabedněnost na max...
Reagovat
Kozoroh
V pořádku, ty jsi taky exot. Většina nadalovců je holt praštěná na hlavu (čest vyjímkám jako Herbert Hoover).
Reagovat
Tornes
Ok. Forehand napíše dvě totální krávoviny (nepravdivá fakta o posledních velkých turnajích a kec o tom, že Rotterdam je znám pouze svým kafem), Kozoroh ho opraví. Z toho přece jednoznačně vyplývá, že Kozoroh je "strašný exot", že ano?
Reagovat
smazaný uživatel
Coffee shop nemusi byt známym len Kafíčkom, ze áno :)

Najma v Holandsku.
Reagovat
Amputace
Ježiši, tak je snad každému, kdo má trochu smysl pro ironii, jasné, že Forehand to myslel tak, že z hlediska tenisového je Rotterdam naprostý no-name turnaj. Nikoho nezajímá, kdo tam kdy vyhrál. A Kozoroh jej opravuje, že je významný ještě skrze Erasma Rotterdamského :D To je prostě moc. Sorry. Říkejte si, co chcete.
Reagovat
Kozoroh
Barca je stejně jako Rotterdam turnaj 500. Když je u Rafy zmiňována Barca, proč by se u Fedexe nemohlo psát o Rotterdamu? Vidíš, ako FH se ničeho neštítí za záměrem ponížit RF.
Reagovat
Amputace
Barcelona je také no-name turnaj. Známá je především tím, že tam jeden tenista vyhrál 11x, což přece jen dodá turnaji jistý punc výlučnosti.

A ještě jsi mi neobjasnil, jakou statistiku v tomto vlákně FH překroutil...
Reagovat
Amputace
K druhé části - už to vidím níže, sorry..
Reagovat
Kozoroh
RF mohl místo Rotterdamu hrát Dubaj, který vyhrál 7x. Upřednostnil však Rotterdam, protože si chtěl dřív vybojovat první místo. Díky tomuto tahu získal 2 týdny navíc. Jako nehledejme problém tam, kde není.
Reagovat
Amputace
Mně šlo v první řadě o to, že FH vtipnou a pravdivou narážkou poukázal na to, že Rotterdam je úplně bezvýznamná pětistovka. Načež jsi reagoval podle mě naprosto směšně.

O nějaké Barceloně jsem se vůbec nebavil. Ale když už... Vytahujete tady nějaký Rotterdam jako jeden z důkazů Federerovy letošní dominance na hardu, což je zkrátka zoufalé. Barcelonu taky nikdo nebude vytahovat jako příklad Nadalovy dominance na antuce, vždycky se vzpomíná pouze na GS a Masters. Pokud Nadal vyhraje ještě Řím a RG, tak to je dominance na antuce. Jenže Federer vyhrál "pouze" 1 turnaj ze tří a navíc v jednom z nich ještě totálně vyhořel s hráčem, který hrál měsíc před Miami challenger. Když už nic, tak "dominance" přinejmenším není to vhodné slovo, které lze pro Federerovy letošní výkony na hardu použít. Nepřel bych se o tom, že je zatím nejlepším letošním hráčem na hardu, ale dominovat tomu povrchu rozhodně nedominuje - zatím. A být v danou chvíli nejlepší a dominovat jsou dva dost jiné pojmy. Nadal kdyby letos vyhrál Wimledon, také nedominuje trávě.
Reagovat
Kozoroh
Co je pro někoho vtipné a pravdivé, je pro jiného krávovina (v čemž mě podpořil Tornes). Je fascinující, že Forehandovy žvásty obhajuješ, jak jsou trefné, ale od jiných uživatelů podobné poznámky haníš. Říká se tomu dvojí metr.

Vraťme se k tomu, co FH napsal na začátku: "Ked prehrá RF kdekolvek, je to v podstate bezny den..:)" Rotterdam jsem ve své reakci zmínil proto, že byl součástí Federerovy letošní vítězné šňůry 17 vyhraných úvodních zápasů v řadě. Lepší start do sezóny Federer ve své bezmála 20-leté kariéře neměl. To, co napsal Forehand, nebylo dle mě košer. Svůj postoj hájil překroucenou statistikou, kterou jsem mu vyvrátil, ale jak má zvyku, neustále kope, nepřizná si, že v tomto sporu prohrál.
Reagovat
Amputace
Ano, FH píše často nesmysly, naváží se neustále do Federera, až už i mně to připadá moc, ale jak už jsem tady několikrát psal, dělá to alespoň s nějakým stylem, s jistou ironií a vtipem. Mnozí příslušníci FFF se nebrání vulgaritám, naprosto hrubému napadání Nadala, neustálému útočení na něj i jako na člověka. Zkrátka dělají něco, co už přesahuje diskuzi o sportu. FH dělá v podstatě "jen" to, že zpochybňuje Federera jako toho poloboha, The Great Oneho všech sportů dohromady a dělá to způsobem extrémně nadsazeným - viz. věta, na kterou jsi reagoval. Myslím, že ve srovnání s větami, které budu nyní citovat (z této diskuze), je zcela neškodná. A stejně jako ty mně, říkám nyní i já tobě, že jsem velice překvapen, že Federera jsi tady schopen do zbláznění bránit i před těmi nejnadsazenějšími výroky, ale naprosto direktivní a sprosté útoky na Nadala necháváš bez povšimnutí. Říká se tomu dvojí metr.

"El Řiťuál dostal na řiť."
"Ale mohl se toho zbavit. Jenže na to je, zdá se, omezený."
"Otazka je, kolik z tech co to zkouseli, brali steroidy..."
"Na AO dostal sekec od Cilice a k žádnému zranění tam nedošlo. Že Nadala něco bolelo, to mu neberu, ale koho nic nebolí?..."
"Že Rafa hází grimasy, když prohrává má pro mě nulovou vypovídající hodnotu, to už jsme viděli mnohokrát a ne jednou to byl čistý fake."

Atd.

Všechno nepodložené, konspirační útoky zaměřené na Nadala. Tohle ti připadá v pořádku? Co ty víš o jeho OCD, aby tě to opravňovalo tvrdit, že je příliš omezený na to, aby s tím něco udělal?
Reagovat
Amputace
A Nadal z posledních sedmi antukových turnajů prohrál pouze dvakrát, takže co je větší dominance - Federer na hardu nebo Nadal na antuce?
Reagovat
Kozoroh
Má reakce byla o tom, že FH překrucuje statistiky tak, aby z nich Federer vyšel nejhůř. Neřeší se velikost dominance Federer x Nadal, ale Klaunhendovo tradiční shazování RF.
Reagovat
Amputace
A ty a další Nadala neshazujete? Je to naprosto rovnocenné. Pak mě dále zajímá, jaké statistiky konkrétně v tomto vláknu Forehand překroutil?
Reagovat
Kozoroh
To ti není jasné po té řadě příspěvků, které jsem tu s FH napsal? Přečti si je znovu a pořádně. Vše ode mě je tam jasně a srozumitelně napsané.

To, jak Forehand překrucuje a upravuje statistiky, aby vyhovovaly jeho záměrům, nemá zde na TP obdoby.
Reagovat
smazaný uživatel
Či to nebude tým, že IW a Miami sú väčšie turnaje, než Sangaj, Kozička.

TM, USO a AO sú na tom podobne. Slovo najväčšie, znamená najväčšie :)
Reagovat
Kozoroh
"Slovo najväčšie, znamená najväčšie :)"

Byl jsem na tuto reakci připraven, protože jsi opět vedle. Když největší, tak největší. Připrav se na následující právnický stěr, lojde:

AO 2016 - Djokovič (Federer SF)
USO 2016 - Wawrinka (Federer A)
AO 2017 - Federer
USO 2017 - Nadal (Federer ČF)
AO 2018 - Federer
Reagovat
smazaný uživatel
Irelevantné, ty právnik :)

Bavíme sa o posledných 5 najvacsich hardových turnajoch, posledných. Rozumieme si?..

Si nulový právnik, nulový fanúšik, nulový zabávač. Clovek by povedal, ze si ....
Reagovat
Kozoroh
Vtipné, ako se mně snažíš ponížit, zrovna ty, takový šašo :-) Mimo svůj fanklub si zdiskreditovaný, což ti už mohlo dojít.

Vykonstruoval sis statistiku, která by vyhovovala tvým záměrům. Ohýbáš fakta a nejsem první, kdo na tohle upozorňuje. Na výraz "posledních 5 největších hardových turnajů" ses natolik upnul, že sis neuvědomil, co to doopravdy znamená. Největší jsou GS, ty truhlíku. Posledních 5 GS turnajů na hardu dopadlo tak, jak jsem napsal. A technická - zde se řeší primárně Federer, ne Nadal, kterého sem ty taháš.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdiskreditovaný mimo svoj fanklub?...Zlatý..

Ty si sa stal mojou absolútnou srdcovkou. Ako nezvládaš, ako sa opúšťaš, ako si sa po odchode Djokovica pasoval do role nejakého vzdorovitého tajtrlíka, našiel si si svojho nového nepriateľa. Je mi cťou, Kozička.

Jediní, komu tu ležím v žalúdku sú moji hateri, fanatici. Je to sladkou satisfakciou dobre odvedenej práce.

Posledných 5najväčších hardových turnajov, je posledných 5. AO16, 17 medzi ne nepatrí. A bol to len argument na otázku, že koľko takých bežných dní kedy Feder vypadol nastalo za poslednú dobu. Takže opäť štíš proti vetru a vyhrážaš sa tou svojou malou kozou ručičkou, labkou. Nadal na antuke prehráva výnimočne, Feder kdekoľvek pravidelne, to neokecáš, hoc si frustrovaný akokoľvek.
Reagovat
Kozoroh
Že jsem nyní viditelnější ve vláknech, které ty vyprovokuješ než ve vláknech o Djokerovi je logické, neboť Djokovi se nyní nedaří. Až se Novakovi bude opět dařit, tak komentů bude víc, neboť bude ve hře.

Ty sám ze sebe děláš nepřítele, neboť máš neustálou potřebu kopat do RF. Překrucuješ statistiky tak, aby vyhovovaly tvým nekalým záměrům. U tvých prezentovaných závěrů a hodnocení lze vystopovat tendenci shazování RF. Proto nemohou být ze své podstaty objektivní. Je paradoxní, jak se oháníš tendenčností a zaslepeností odpůrců, přitom ty sám v těchto aspektech vedeš. Inu farizej.

Sám jsi to napsal "Slovo najväčšie, znamená najväčšie :)". GS jsou největší turnaje, TM a M1000 jsou v hiearchii okruhu pod nimi. A tak platí, že Federer vyhrál dva z pěti posledních NEJVĚTŠÍCH hardových turnajů. Mohli bychom se ale bavit o skupině posledních pěti VELKÝCH hardových turnajů a do této skupiny můžeme TM a M1000 zařadit, protože už tu nerozlišujeme jejich velikost, kategorii (aneb věci, které byly a evidentně stále budou nad tvé chápání). Federer z poslední pětice VELKÝCH turnajů vyhrál sice jen jeden, ale loňské Paříže se neúčastnil. Vyhrál všal předchozí VELKÝ hardový podnik, Šanghaj. Jeho úspěšnost je tedy opět 2/5. To už je poněkolikáté, co jsem tě usvědčil z demagogie :)

Z každého, kdo se proti tobě ohradí, děláš fanatika, a to i těch, co nepatří mezi FFF. To není tak, že by proti tobě jistá skupina fanoušků spikla, to ty tady vnášíš zlou krev. Kdo seje vítr, sklízí bouři.
Reagovat
smazaný uživatel
Nečítal som to, ale +1 za dlzku a emocie..

5 posledných najvacsich turnajov bude vzdy 5 poslednych. Kontext je jasný. Chápe to kazdy posledny simpanz, mohla by aj kozička.
Reagovat
Pe3k
Ty si ten šimpanz viď?
Reagovat
Kozoroh
Každý ti nežere tu tvou propagandu, kterou tady servíruješ. A počítej s tím, že když v budoucnu přijdeš s jinou překroucenou statistikou, tak ti ji rozeberu na cucky.
Reagovat
smazaný uživatel
Bu Bu Bu..

Tak teraz si to dvakrát rozmyslím Kozicka. Asi budem k tvojej osobe submisivny, lol
Reagovat
Roger_Federer
A ja myslel, ze submisivni musis byt doma, proto si tady lecis ego :)
Reagovat
Kozoroh
No, no, jen se shazuj dál. Když tě baví být třídním šaškem...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty bohuzial na posudenie triedneho saška nemáš mandát :)..A vari si nemyslis, ze pár fanatikov tu má nejakú hybnu silu?...

Ba naopak, sám nezvládaš a robíš zo seba vola, teda kozu. A tak je to správne..
Reagovat
Kozoroh
Pár fanatikov? Smějí se ti i lidi mimo okruh FFF jako Krisboy nebo George Renel. Ty furt a stále kopeš za svou pravdu, ako taky fanatik :)
Reagovat
smazaný uživatel
A uz len faktická?...Federovi ratas QF, ale Nadalovi jeho QF a skreč radsej opomenies. Tvoj argumentačná sila sa rovná Novakovej aktuálnej tenisovej forme..

Nehovoriac o tom, ze tym svojim prispevkom si absolútne nevyvrátil fakt, ze Feder hardu zdaleka nedominuje a turnaje končia bežne, teda jeho netriumfom.
Reagovat
Kozoroh
Fedexovi ČF nepočítám, tyto údaje jsem uvedl jen jako doplněk. Chápání není tvou silnou stránkou.

A uniká ti předmět diskuze. Nejde tady o porovnání Federer-hard x Nadal-antuka, ale o tvé shazování RF.

Píšeš, že RF hardu nedominuje a přesto Roger obhájil na hardu GS titul. Modli se, aby se Rafovi na antuce podařilo to samé. Jinak se tvým kecům vysměje celý TP.
Reagovat
Pe3k
Jemu se směje celý TP tak či tak...
Reagovat
peRFect
Napsat o někom,že na hardu nedominuje,když vede race,byť už dva měsíce nehraje,to chce velké gule.
Reagovat
smazaný uživatel
ALebo elementárne vedomosti z Matematiky.

Kedze 2000b ma za jeden turnaj...Vyhrat 1/3 najvacsich turnajov mi ako dominancia nepríde.
Reagovat
tito
Za tu prohru jsem paradoxně rád. Už včera to skřípalo, a ta šňůra do RG by byla moc dlouhá. Jen ať si odpočine chlapec :-)
Reagovat
Kozoroh
Jen ať vypadne z rytmu, že :)
Reagovat
Herbert_Hoover
O jakém rytmu je řeč? V Madridu žádný rytmus neměl. Loni v Římě taky "ztratil rytmus" a pak hrál na RG peklo.
Reagovat
tito
Nejsi oponent
Reagovat
Tornes
A nemohu si to odpustit - jen další důkaz toho, jak absolutně bezmocní jsou na antuce jednoručáci proti Rafovi...
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes sa stal Dom dokonca najlepsim jednorucákom a nemecky hovoriacim tenistom proti Rafovi vsetkých cias :)
Reagovat
Tornes
Ale, odkdy je bilance 3:6 lepší než bilance 3:3 (Gaudio)? A lepší než Fed už byl, protože 2:6 je pořád lepší než 2:9.
Reagovat
Nola
to je asi poznamka smerom ku mne, dakujem
Reagovat
slacker
a trollhand pekne zalezlej
Reagovat
insanezy_
Nejvetsi gol by byl, kdyby ted Thiem prohral s captavym Ufonem :D
Reagovat
smazaný uživatel
videla som asi 4 gemy, ale co tam Nadal predvadzal, na to sa nedalo moc pozerat, holt v Rime bude musiet zabrat
Reagovat
Kozoroh
Dnešní prohra Rafy je pěknou fackou pro Forehanda :) Svými zdejšími posty od začátku antukového jara si o to koledoval. Dobře mu tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Skor pohladením, nez fackou. :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Facka by to byla na RG, tady v Madridu je to "v poho" :) navíc je šance opět usednout brzy na trůn, zdá se, že Rafa prostě musí mít alespoň jeden špatný turnaj v clay sezoně a s přibývajícími léty je to víc a víc opodstatněné. A pořád lepší prohrát se svým nástupcem, než s někým, kdo na antuce nemá toho tolik co říct, i když pravda, že ten dnešní výkon opravdu netěšil. Nicméně, kdo viděl Rafu od utkání s Monfilsem, nebo možná už od předturnajových tréninků, pak se dneska asi až tak nedivil.
Reagovat
MAFRA
Jednou ta prohra přijít musela,nevadí mě,že zrovna v Madridu,já ten turnaj nemusím,takový ty experimenty s modrou antukou atd.mě ten turnaj nějak zprotivili,aspoň bude mít Rafa o to větší motivaci vyhrát příští týden po dlouhý době Řím!!!a vrátit se zpět v žebříčku na první místo!!!!VAMOS RAFA
Reagovat
Herbert_Hoover
Je pravda, že k Madridu mám taky asi nejvlažnější vztah..no paradoxně, ač jsem fanoušek Rafy a zároveň i alergik, tak nejraději mám travnaté období. :))
Reagovat
Mayo
Chvalabohu konečne našiel supera.
Reagovat
Nola
Dominica som vcera sledovala v zavere 2. a cely treti set, Borna skolaboval, ked mal brejk k dobru a podaval na vitazstvo, Dom sa chytil a co zahral v tom tretom, to sa len tak nevidi... dnes dominoval prave z FH, ktory mu vcera ulietaval, tusila som, ze Rafa to nebude mat jednoduche po tom zapase s malym Diegom, ale dnes ho Dominic vystrielal z kurtu na winnery, Rafa po prehranom sete zacal hrat kratsie udery, alebo sa vyhadzoval, kazda snura raz skonci, ale urcite nie je hanba, ak skonci momentalne na druhom najlepsom hracovi na antuke
Reagovat
Herbert_Hoover
No, asi to muselo prijit, pac Rafa nebyl od zacatku turnaje herne dle mych predstav. Pasivnejsi nepresny Rafa vs agresivni presny antukovy princ = prusvih. Holt to bylo zase o tom, ze pokud Rafa umozni kvalitnim souperum nainstalovat jejich hru, tak ma na rychlejsi antuce nebo na antuce s nizsim odskokem potize..v minulosti i s Fedexem.
Reagovat
gigin
On má nalitý balón, kopec, kousek za kříž na fh a on to roztočí, ještě větší kopec. Mi přijde, že snad ani winner placku neumí zahrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano. Dnes to bolo strašné.

Ale videl si aspon jeden zapas v MC?
Reagovat
gigin
Pár výměn. Sleduju challengery, kvaldy a další parády s Ernestkem.
Reagovat
letityfanousek
Musí vlastně furt vyhrávat turnaje nebo klesne v žebříčku, to je teda zábava. To Rogerek si pěkně někde odpočívá a uchechtává se, jak se jeho protivník vyšťavuje na kurtech. Jojo Wimbledon čeká na Rogera.
Reagovat
insanezy_
Rafik pekne potrenuje, zregeneruje posle tam neco od Grznara a jdeme si pro titul
Reagovat
insanezy_
V Rime
Reagovat
dappe
Řím by měl Nadal spíše vynechat, evidentně mu dochází síly. Pro něj by bylo nejlepší ještě zvládnout nějak uhrát ten Madrid a pak mít pauzu, takhle je to celkem o ničem.
Reagovat
Tornes
Výborně Dom, krásný útočný tenis. Opět ukázal, že Rafova obrana už zdaleka není to co před lety. A dnes mu ještě k tomu nijak zvlášť extra nešel ani útok, přihodil sem tam UE a velmi dobrý Domův výkon stačil na dvousetovou výhru.

Hlavní rozdíl oproti Monte Carlu? Rafa hrál hůře, ale hlavně Dom hrál mnohem, mnohem lépe. RPS u FH o 20 % vyšší (což je neuvěřitelně velký rozdíl), kontrolovaná agresivita, jednoznačný plán (držet Rafu v bh rohu a případně zakončovat do fh, kde Rafa už nestíhá). Dobře on.

Fed se tak v pondělí minimálně na chvíli vrátí na #1, Rafa má možnost mu ho znovu vzít pokud vyhraje Řím.
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem hral lepšie, ale hlavne Nadal hral o moc moc horšie. Tie čísla sú len výsledkom krátkych Rafovych lopt, aj ked mohol Nadal utocit nevedel najst rytmus, dnes mu nic neslo. Thiem opat spackal koncovku prveho, hoci bol Nadal uplne v lese..To rozhodne neni dobra vizitka...Nasledne Rafa uplny blackout v 11 geme prveho.
Reagovat
smazaný uživatel
Na servisu byl hodně slabý, a nebyl při chuti. Zas tak velké drama bych z toho nedělal, Thiem na antuce umí, a dneska si připsal 3 výhru nad ním.
Reagovat
smazaný uživatel
Každá pohádka jednou končí, a dneska skončila i ta Rafova.
Thiem podal nadstandardní soustředěný výkon. Snad mu zbyly síly i do dalších zápasů, už by také mohl slavit vítězství na Masters 1000.
Reagovat
dunphy
Anderson v SF. Na jednu stranu je to podle mě los ok, protože už je to přeci jen semi Masters 1000 a Kev k tomu na antuce zrovna nezáří. Na druhou zase nic moc, protože Dom to s ním má 0:8, což vypadá opravdu hodně špatně, i když na antuce spolu ještě nehráli a často to byly vyrovnané zápasy.
Reagovat
dunphy
Ale pokud Dom opravdu někdy to první Masters 1000 vyhrát chce, jakože určitě ano, tak příležitost je teď opravdu veliká.
Reagovat
Nenela
No konecne, diky Dominiku!
Reagovat
Padme
Po tom minulém výbuchu jsem trošku váhala, jestli si ten zápas pustit. Nakonec jsi mile překvapil. Rafa nebyl ve své kůži, ale to by ho jako obvykle nikdo neporazil...
Reagovat
Kytka
No to jsou mi věci. Já zahrabaná v diskusi Kája versus Petra a tohle mi ušlo.
Reagovat
Neor
El Řiťuál dostal na řiť.
Reagovat
spaniel
Tak tak.
Reagovat
Nola
zase dalsi sasek....
pycha predchadza pad
si treti v rade......
Reagovat
smazaný uživatel
Jj. Uplny primitiv.

Ale vsimaj, ako si hned spaniel nasiel kamaráta a hrdo si s nim drukuje...:)
Reagovat
Neor
Pánové, ve vší úctě k nezpochybnitelným tenisovým kvalitám RN, ty jeho rituály jsou známkou obsedantně-kompulzivní poruchy.
Reagovat
peRFect
Na obranu Rafy, OKP má ve větší,či menší míře většina lidí.Drobným příznakem je např i kontrola zda ?jsem fakt zamkl, opravdu vypnul sporák? apod.Smát se mu kvůli tomuto není fairplay.
Reagovat
Kozoroh
Ale mohl se toho zbavit. Jenže na to je, zdá se, omezený.
Reagovat
Kozoroh
Tak ale ty Nadalovy pernamentní zlozvyky jsou škaredé. Není divu, že se mnoha lidem hnusí.
Reagovat
Nola
aspon je prirodzeny, radsej ako tych dokonalych, ktore nam podsuvaju media
Reagovat
Nola
oprava
ktorych nam podsuvaju media
Reagovat
Kozoroh
Přirozený může být i bez těch odpuzujících návyků.
A o Federerovi je známo, že je egoista, arogant, který svého kámoše Babrinku nepozval na svatbu, tak jaký pan Dokonalý :D
Reagovat
Nola
ja ako obycajna baba, fandim radsej tym obycajnycm, su mi blizsi, to plati aj o Novakovi, ze ano....nemam rada dokonalost, ta totiz neexistuje, je to neprirodzene ludskemu pokoleniu, asi tak....
Reagovat
Dobry-den
No vida, jednou mrknu na zápas Nandala a hnedka rupne. Tak na viděnou ve 2. kole v Římě. He he.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist