Nadal prolétl do semifinále US Open. Utká se v New Yorku poprvé s Federerem?

6. 9. 2017, 22:07
Aktuality 125
US OPEN - Letošní ročník US Open možná uvidí premiérový souboj Rafaela Nadala a Rogera Federera ve Flushing Meadows. Nadal svou část splnil, když dnes ve čtvrtfinále smetl talentovaného Andreje Rubljova a poprvé od triumfu z roku 2013 postoupil do semifinále. Rogera Federera čeká na závěr dnešního programu Juan Martín Del Potro.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal si na US Open poprvé od triumfu v roce 2013 zahraje semifinále. Španěl mezi nejlepší čtyřku letošního ročníku prolétl po výhře 6-1 6-2 6-2 nad devatenáctiletým ruským talentem a senzací turnaje Andrejem Rubljovem, který v minulých kolech vyřadil favorizované Dimitrova a Goffina. Španěl si dnes připsal vůbec nejsnadnější letošní výhru na americkém grandslamu.

V úvodní sadě měl jasně navrch Nadal. Světová jednička sice nepotvrdila úvodní brejk, nicméně chybujícímu Rubljovovi v následujících čtyřech hrách povolila pouhé tři fiftýny a za necelou půl hodinu šla do vedení.

Ani ve druhém dějství se devatenáctiletý Rus k ničemu nedostal. Španěl odvrátil obě brejkbolové hrozby, servis tentokrát neztratil ani jednou a po hodině hry ho dělil od postupu jediný set.

Nic se nezměnilo ani ve třetí sadě. Rubljov se snažil i nadále neúspěšně z každé pozice trefit winner a na brejkbol Nadala již poněkolikáté v zápase zahrál dvojchybu. Stejně jako v předchozích setech neuhrál Rus více než dva gamy.

Statistiky zápasu
Nadal - Rubljov
4 esa 1
3 dvojchyby 7
68% 1. podání do kurtu 62%
84% úsp. po 1. podání 55%
55% úsp. po 2. podání 29%
21 vítězné míče 18
20 nevynucené chyby 43
3/5 úspěšnost na síti 5/8
7/18 využité brejkboly 1/4
čas 1:36

Rubljov byl v dnešním utkání hraném na centru pod zataženou střechou sice aktivnějším hráčem, nicméně trefil více než dvojnásobek nevynucených chyb oproti vítězným míčům a Nadalovi postup do semifinále značně usnadnil. První hráč světa se naopak výtečně bránil i útočil, hrál, co potřeboval, a po celý zápas si udržel solidní čísla.

"Odehrál jsem dobrý zápas. Andrej se vypořádával s prvním grandslamovým čtvrtfinále a dělal více chyb, než je zvyklý," řekl Nadal na dvorci.

V semifinále by mohl Nadal čelit Rogerovi Federerovi, kterého na závěr dnešního programu čeká Juan Martín Del Potro. Ve Flushing Meadows by proti sobě Nadal s Federerem nastoupili poprvé.

"Je to zvláštní, protože jsme hráli proti sobě po celém světě. Něco nám tak chybí. Lepší by to bylo ve finále, ale to se letos stát nemůže. Snad jindy," řekl Nadal.

Na Federera s Del Potrem se Nadal po očku podívá v televizi. "Budu asi v tu dobu večeřet, ve Španělsku jíme později," smál se a dodal: "Budu připraven na jakéhokoli soupeře, v každém případě mě čeká těžký zápas."

Jednatřicetiletý Španěl tak potvrzuje letošní skvělé výsledky na grandslamech. V Austrálii prohrál až ve finále s Federerem, antukovou sezonu včetně French Open naprosto ovládl a jen ve Wimbledonu nedokázal dojít dále než do osmifinále. Na US Open přerušil sérii nezdarů od zisku jubilejního 10. titulu z pařížské antuky a hraje ve skvělé formě.

"Hraju letos dobře na každém turnaji a tohle pro mě hodně znamená," řekl Nadal, který je v semifinále grandslamu pošestadvacáté a pošesté na US Open.

Rubljov se nejlepšího výsledku na okruhu ATP dočkal v Halle, kde si na akci ATP premiérově zahrál čtvrtfinále. Největším šokem byl ovšem jeho triumf na antuce v Umagu. Ruský tenista totiž dokonce neprošel ani kvalifikací a do hlavní soutěže se dostal až jako lucky loser.

Na prvních třech grandslamech úspěšně zvládl kvalifikaci, na US Open se dostal přímo do hlavní soutěže poprvé v kariéře a premiérově si zahrál čtvrtfinále grandslamu. Zároveň se stal nejmladším čtvrtfinalistou závěrečného grandslamu sezony od roku 2001, kdy se mezi nejlepší osmičku probojoval Andy Roddick.

• US OPEN •
USA, tv. povrch, 50,400.000 dolarů
středeční výsledky (6. 9. 2017)
• Dvouhra muži - čtvrtfinále •
Nadal (1-Šp.) - Rubljov (Rus.) 6-1 6-2 6-2
TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

125
Přidat komentář
peggy
Federer hral dobre,ale argentinec byl lepsi a ani Rafa to nebude mit lehke.Na argentince mu to v posledni dobe nejde,mohl by jen prekvapit.Take celkovy vitez muze byt prekvapeni.
Reagovat
Tornes
Ah jej... Rogerův výkon zlý, ten TB 3. setu mu Juan pořád nutil, ale Roger ho vždy dokázal překonat a zahrát ještě hůř. Dnes nešlo pořádně nic, FH, BH, servis (obzvlášť v klíčových míčích), hra na síti (v tom čtvrtém setu tragedie)... No nic, tak Fedal na UO zas nebude. Gratulace del Potrovi. Teď už to chce jen aby UO vyhrál Carreno Busta jako první v historii bez ztráty setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Zapas pěkný, rozhodl třetí set, ale i tak mi přišel Rogeruv výkon slabý, bez energie, bez nápadu. V TB na setballech dva nepochopitelné nabehy na síť ala Mischa Zverev, čtvrtý set vypuštěny a cele to podtrhl volej za stavu 30:30 v posledním gamu, který bych zabil já levou rukou (jsem pravak) a Roger ho poslal cca 8 metru mimo kurt na délku i na šířku.

Gratulace delpovi, fedfans nemusí zoufat mate 2 GS a spravedlivě si ten poslední vezme Rafa a tím budou všichni happy. I když DelPo není proti rafovi bez šance, protože zatím co Rafa porážel hráče někde z challengeru, tak přejít rovnou na delpa bude velmi těžké.

Osobně jsem fedfan, ale nějak mě to ani nemrzí, nejsem nenasytny. Řekl jsem si, ze pokud Roger dá osmý Wimbledon už po něm nebudu nikdy nic chtit. Sláva vítězům, cest poraženým.
Reagovat
FulnekUltras
jo tak tato osmička by byla ideální
Reagovat
a.magerova
V roce 2009 po FO jsem zde na TP vyřkla tato přání (při velmi velké snaze by se TO dalo dohledat):
aby Roger dorovnal Samprase v počtu No1
aby Roger překonal Samprase v počtu No1
aby vyhrál DC
aby dorovnal Samprase v počtu Wimbledonů
aby překonal Samprase v počtu Wimbledonů
aby získal zlato z OH

Takže:
faja
faja
faja
stříbro

Prostě já čarodějnice a Roger kouzelník... :-)))
Reagovat
a.magerova
chybí mi tam 2x faja (ale byly tam) takže znovu:
faja
faja
faja
faja
faja
stříbro
Reagovat
Labi
....Roger si odpočine než aby se honil s Nadalem 3 hodiny. Každopádně mám divný pocit že se stane to co je pro tenhle turnaj typické že Delpo vyřadil většího favorita a pak s Nadalem předvede maximální bídu.
Reagovat
a.magerova
Tož to by mě nas.al dvojnásob... :-/
Reagovat
Pe3k
No tak jako všichni. Zůstane vše při starém, Roger je jednoznačně nejlepší, Rafa nejšťastnější...
Reagovat
smazaný uživatel
Roger doplatil určitě na los. Koukal jsem na ten jeho výraz a byl úplně bez stavy. Rafa muže být happy prvního soupeře má až v SF, ale je to proste sport
Reagovat
Labi
Z historického hlediska ano, Rafa má na soupeře zatím kliku ale je to výborný tenista a zaslouží si zvednout i jinou trofej než tu z RG :)
Reagovat
atptour
To je zase ubohy komentar.At je to jakkoliv,tak ty vzdy napises,ze Roger je nejlepsi,i po spatnem vykonu,a Rafa je nejstastnejsi,i po dobrem vykonu.Takze ta jasna bilance mezi Rafou a Rogerem znamena,ze Rafa mel stesti a Roger je nejlepsi?Ti dva by se z nekterych komentaru fanatic fans jednoho ci druheho posesouvali.Zkus byt vic prejici i v situaci,kdy Roger prohraje a Rafa vyhrava.Ale to ty trochu umis,jen kdyz Rafa prohrava,coz tady kazdy vi.Jakmile vyhrava,tak je to sama dehonestace.
Reagovat
smazaný uživatel
Kapesníček, baníčku....:)
Reagovat
FulnekUltras
jako včera Venus. RF20 až na AO.
Reagovat
svetova.dvojka
Snad bude kondice i na Nadala.
Reagovat
anajka
Som sklamaná. Najmä tým, ze chýbala vôľa po vitazstve. Čakala som väčší boj, Roger veľmi kazil aj rutinne údery.
Reagovat
a.magerova
DelPo zaslouží gratulaci, byl lepší...
Reagovat
a.magerova
opr. jalový
Reagovat
svetova.dvojka
Po zápasu půjdu chvílí spát, v 9 hodin vstávám do práce.
Reagovat
a.magerova
Ty chodíš do práce?
Myslela jsem, že když už tak už... :-P
Reagovat
FulnekUltras
Tilden netilden, teď se to zlomí...
Reagovat
Franky
Maximalne Rogerova raketa sa zlomi
Reagovat
FulnekUltras
umbrella 7,62
Reagovat
svetova.dvojka
zakleté US Open, možná ani letos neuvidíme souboj Federer-Nadal...
Reagovat
Padme
Rafovi k 16.GS a potvrzení no.1. A půjdu na nějaký ten týden truchlit a věnovat se budoucí generaci...
Reagovat
a.magerova
V dobrém i zlém... a až dokonce... na gratulaci k poháru je čas až po proměnění POHÁRNÍKU čili MP v 7. zápase... :-)))
Reagovat
Padme
Ještě koukám do hořkého konce...:(
Reagovat
anajka
A je to tu. Nedôrazny Roger a brejk dole.
Reagovat
smazaný uživatel
Krom zlé no returnu i servisu, bych řekl, že to nezvládá taktický, což je jen těžko uvěřitelné, po všem co má za sebou a hlavně po 09. No nevypadá to tak, ale i on je jen člověk...to my chceme aby byl kapela a pořád jen vyhrával :D
Reagovat
a.magerova
Dnes se mu několikrát stalo, že měl přes půl prázdného kurtu a on to pálí DelPovi na raketu... :-/
Reagovat
Pe3k
Jo a projektorů na fh, aby chudák De Po nemusel hrát bh.
Reagovat
FulnekUltras
lehká kvitóza, ale teď... kwa už !!!!!
Reagovat
a.magerova
Nejde TO... :-/
Reagovat
a.magerova
Reagovat
svetova.dvojka
Nadal si v semifinále poradí s Federerem.
Reagovat
Pe3k
Jdi raději vařit špagety. O tenisu víš prd, jako většina Nadalistu ale i tak by člověk, řekl že poznáš, kdo vede a postoupí, to ty ovšem ne.
Reagovat
svetova.dvojka
Hele v klidu...
Reagovat
Pe3k
Jj typický zápas, kdy být v klidu :D
Reagovat
FerrariF50
Nevim jestli mám na to, zvládnout ještě další set ... ale musim věřit v obrat ! Come on Roger !!!
Reagovat
Pe3k
No to Byl teda tb. Jedno je jisté, po tomto zápasu, zde naběhne banda těch nejhorších Nadalistu a bude zde nablito a hodně...
Reagovat
a.magerova
A tak... už jsme na to přece zvyklí.... maj Život na ho.no, tak aspoň ty Rogerovy prohry je potěší....
Reagovat
Pe3k
Je to tak...
Reagovat
anajka
Roger to nechce dnes vyhrať. Neprijíma vrátené dary a rozdáva ďalšie.
Už teraz sa obávam, ešte viac znervoznie a set prebehne do stratena. :(
Reagovat
Amputace
Pozitivní je, že má Roger ambici Juana na semifinále unavit.
Reagovat
a.magerova
V minulém kole byl Juan "na umření" a dnes?
Moc se netěš... :-P
Reagovat
Amputace
Jsem úplně v klidu - jak v případě postupu Rogera tak v případě postupu Juana. Oba by dnes Rafa vypráskal.
Reagovat
Amputace
Nicméně každý zápas je jiný, to rozhodně. Ovšem po dnešku jsem optimistou.
Reagovat
a.magerova
Na mláděti jste si zvedli sebevědomí ?!!!

:-P
Reagovat
Pe3k
Rofl.
Reagovat
Dobry-den
Slabá psychika.
Reagovat
Mayo
Vamos Juančo, bude to asi další zápas na 5 setov
Reagovat
Franky
No cokde su tvoje tipy ty zebrak?
Reagovat
a.magerova
Reagovat
svetova.dvojka
:-)))
Reagovat
a.magerova
DelPo na síti, to je za trest...
Reagovat
Franky
A je to v prdeli....2x nevyuzity setbol pri vlastnom podani
Reagovat
Padme
Proč chodil na tu síť furt dokola... Ach jo... Tiebreakové prokletí
Reagovat
a.magerova
Jj ty DelPovy prohozy byly parádní... a tak, jak se říká... risk je zisk nebo v pysk...
Reagovat
Franky
Ale preco tam chodi z druheho podania?!
Reagovat
Padme
Za chvíli se vzbudí malý a uvidí nevyspalou smutnou mámu:(
Reagovat
a.magerova
Na tváři lehký smích, hluboký v srdci žal...
Reagovat
Padme
sedí na výsledkové tabuli a returnuje jeden zoufalý druhý Rogerův servis za druhým... :(
Reagovat
a.magerova
Njn...
Reagovat
svetova.dvojka
To je velmi důležité... :-)
Reagovat
FerrariF50
Jsou to strašný nervy ..., aby mě u toho netrefil fakt jednou šlak !
Reagovat
Mercury
Zatim odpovidajici stav, prvni set byl hlavne diky skvele uspesnosti na servisu lepsi Delpo, druhy jasne patril Rogerovi. Treti set uz hodne napovi...
Reagovat
Padme
zatím stačí kvalitní servis a chůze starce... Roger musí zabrat. Hrozně se na každý bod nadře.
Reagovat
a.magerova
Dnes jsou ty dvojchyby draze zaplaceny... :-/
Reagovat
Pe3k
Podání i return strašné.
Reagovat
Franky
Zatial sklamanie...a kde je ten chory delpo z osemfinale?!?
Reagovat
Padme
:(( asi z něho má komplex...
Reagovat
Pe3k
Nemá mít proč, ale fakticky hraje IMHO zle. Naštěstí rebreak, come on!
Reagovat
Franky
Come on!!
Reagovat
anajka
Takto je to hneď lepšie. 1:1
Reagovat
anajka
Roger o jedného trénera v lóži viac.... Stefan Edberg
Reagovat
a.magerova
Tak a teď už nepolevit !!!
Reagovat
Pe3k
Musí ho trochu pohonit, rozbehat a hrát přes bh, taky zlepšit return..
Reagovat
a.magerova
Tak 1. krůček jsme zvládli... ale ještě je těžká práce před námi...
Reagovat
anajka
Už aspon výškovo zameral. V prvom siete veľa loptičiek neprešlo cez sieť.
Reagovat
Padme
:( tohle se mi ani trošku nelíbí...
Reagovat
anajka
No takto sme to na začiatku nechceli...
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Pe3k
Del Po podává jak bůh a RF mu hraje vše do tu nvm proc...
Reagovat
Pe3k
Do fh.
Reagovat
a.magerova
Jj... štve mě chlapec... jeden i druhý... :-/
Reagovat
Franky
Neuveritelne co Delpo vie vratit... Istota z FH a podania je az zarazajuca nato ze tento rok dokopy neuhral nic...
Reagovat
svetova.dvojka
Tak že by ani letos ne... ???
Reagovat
a.magerova
Reagovat
anajka
Skalní prítomní od prvej loptičky.
Pod Roger!
Reagovat
a.magerova
Tak snad i ta poslední loptička bude naše... ;-)
Reagovat
Roger_Federer
Pokud Rafa vyhraje tento turnaj budu se se smat jeste pristi rok, protoze by to byl stejny paradox, jako kdyby Roger pristi rok vyhral RG.
Ale je to krasna shoda letosnich okolnosti, ze borec od 2013 nezahral na tvrdem granslemu ctvrtfinale, ale letos ma sanci zahrat si druhe finale.
Ten pavouk je uzasny.:)
Reagovat
safi1313
Klasicke snizovani Rafovych uspechu :-))
Reagovat
Amputace
A pokud vyhraje Federer, tak co? Taky se budeš smat?
Reagovat
Stan_Borowitz
Proč by se v takovém případě nesmál?
Reagovat
Amputace
Myslím, že to nebudeme muset řešit :)
Reagovat
Roger_Federer
Pouze chytam "Forehend" pohled a pristup, najednou ti to vadi?
Reagovat
kada.tom
Neutká.
Reagovat
yenda1
Rubljov zklamání. Ani ne tak z prohry,jako spíš ze hry.

Nadal ještě neměl soupeře. Prozřetelnost mu umetla cestičku až do SF. Nedivil bych se scénáři, kdy Delpo se hecne, porazí Fed a pak Nadalovi v SF vzdá.
Ne, to sem si tak trochu zafantazíroval. Možná to vzdá už dneska :)
Reagovat
stopan
prozretelnost mu vycistila cestu pavukom, nie poprvykrat :)
Reagovat
a.magerova
Jo tomu bych i věřila... dnes se hecnout a pak nenastoupit.... ovšem to by si u mě už neškrtl... :-/
Reagovat
raduz
Rublov hrál stejně příšerně jako Dolgopolov. Oproti tomu žadný soupeř Federera nehrál takto špatně.Nadala prověří a myslim,že i porazí jedině Federer.Pokud se tak nestane,Nadal je jasným vítězem US Open a bodou to mít s Federerem letos na stejno.Nevěřil jsem,že by letos Federer vyhrál AO a budu se divit pokud Nadal vyhraje letos USOpen,nebot hrál po konci antukové sezony fakt průměr a nemyslím si,že se to nějak změnilo.Ta kvalita na letošním US Open opravdu chybí.
Reagovat
Franky
Tak som zvedavy co predvedie MaEstro s Delpom...Podla toho sa mi utvori ciastocny obraz o SF..Viem ze nadrzany vlci typu forehand,blabola a frantz uz maju v noci mokre gate jak Nadal dviha trofej ale predsa by som este pribrzdil trosku lebo vysnivane SF sa blizi a tam uz nebude hrac druhej stovky alebo prvej patdesiatky...
Reagovat
Labi
....upřímně Nadal je favorit, dneska přesvědčivý, bude odpočatý. Ten pavouk je dán absencí Stana, Murraye, Djoka....každopádně Dolgopolov vyštípal Berdycha a Rublev Dimitrova aby si pak nadělali z Nadala do kalhot, tohle je realita a neskutečná šance pro Rafu na GS....
Reagovat
dappe
Federer ještě v semifinále není, ale pokud bude, tak Nadal bude vše možné, jenom ne favorit. Otazník je Federerovo zdraví, to beru a i se trochu bojím. Dalo by se uvažovat i o povrchu, ale v Miami jsou pro Federera proti Nadalovi mimo antuku nejhorší podmínky, a bylo z toho celkem snadné vítězství. Federer v případném semifinále bude plnit roli favorita, nemá moc důvodů si nevěřit, tak uvidíme. Samozřejmě nebude favoritem nějak výrazným, vítězství Nadala by tak překvapivé nebylo. Ale bral bych to pozitivně, Federer má letos už splněno na 100%, a myslím si, že Nadal vlastně asi také.
Reagovat
Labi
Roger se zlepšuje to ano, ale dneska to s Delpem nebude tak lehké jak to měl Rafa s Rublovem. Momentální okolnosti budou hrát pro Rafu. Ja se naopak Rogerova zranění nebojím, na tiskovce vypadal klidně a podle mě nebude limitovaný. Myslím že i ten Montrál kdyby chtěl tak finále odehraje naplno a třeba se porve o vítězství ale tam věděl že se blíží USO, což je priorita, bohužel pro případné SF není v nejvýhodnější pozici
Reagovat
dappe
Nadal bude vždy těžký soupeř, to je jasné. Jen si myslím, že pokud k tomu zápasu dojde, a oba podají zhruba svůj současný standard, tak vyhraje Federer.
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky si myslím, a i když budou oba hrát svůj absolutní top, tak vyhraje Federer. Na antuce by v takovém případě vyhrál zase Nadal. Nadal vyhraje, pokud bude Federer hodně chybovat.
Reagovat
Franky
Vyzera to ze k tomu zapasu nakoniec predsalen nedojde...
Reagovat
Marduch
souhlas, nažhavenej Rafík v SF grandslamu, kdy naposled ze SF GS nepostoupil do finále?
Reagovat
D@nny
US 2009 a vyradil ho tam tehdy Del potro, tak aby se historie nahodou neopakpovala:)
Reagovat
a.magerova
Jo to si pamatuju, bylo to 3x 6:2
Reagovat
D@nny
Vysledek nebylo nutne zminovat, Rafa tehdy jen nemel svuj den:D
Reagovat
a.magerova
Trápily ho bolesti břišního svalu...
Reagovat
D@nny
Nechtel jsem to napsat, aby me nekdo nahodou neobvinil, ze Nadalovu prohru pripisuju zraneni:)
Reagovat
a.magerova
No ale zas abychom byli k DelPovi spravedliví, tak Rafu porazil potřetí v řadě (Miami, Montreal, USO)...
Reagovat
turista
Dolgopolov vyštípal zraněného Berdycha takže ten výsledek jejich zápasu se musí brát s rezervou.
Reagovat
Labi
to je pravda, každopádně odpadnul Rafovi, nebezpečný soupeř (pokud je ve formě)
Reagovat
Stan_Borowitz
Který?
Reagovat
Nola
Rafa dnes podal vyborny vykon, skvely pohyb, return, uhly, obrana, uderova istota, mlady ziskal vybornu skusenost, musi zlapsit obranu a nesmie sa snazit zahravat vitazne udery z kazdej pozicie
Reagovat
Stan_Borowitz
to snad překvapilo? Já jsem v jiné diskusi před zápasem tipoval tuším 6:2 6:1 6:2, nevím, odkud se bral ten optimismus, že Rubljov může Rafu byť jen potrápit.
Reagovat
Marduch
Ano, překvapilo. Forehanda :p
Reagovat
tito
Tak třeba já si to myslel. Rubljov v minulých předváděl skvělý tenis, ale do dnešního zápasu jej Rafa prostě nepustil. Možná tam byl i podíl respektu k idolu, jak o tom psala Nola. Jedno s druhým. Každopádně vítězství nad Dimitrovem či Goffinem mu nikdo neodpáře.
Reagovat
Stan_Borowitz
Dnešní duel byl čistě o psychologii, jako zápas sumo. Tam je také rozhodnuto už předtím, než se soupeři poprvé dotknou. Když jsem četl ta Rubljovova pokorná vyjádření o tom, že je Rafa odjakživa jeho idol a tak, vůbec byl mi výsledek víceméně jasný.

Jejich druhý vzájemný zápas už bude o dost vyrovnanější.
Reagovat
turista
No ta odevzdanost už před zápasem byla pro Rubleva netypická i když dnešní Rublev je jiný než před 2 lety. Hodně zklidnil svá prohlášení. Nadal zažívá jakousi satisfakci za ta období, kdy marodil a ostatní hráli. Momentálně marodí skoro celá první desítka a Rafa hraje.
Reagovat
Stan_Borowitz
Je to úplně jiný přístup než třeba u Kyrgiose, ten se nepodělá nikdy z nikoho, leda ze sebe...

Jinak ano, Rafovi tu satisfakci přeju, ale jsou hráči, jejichž kariéru zbrzdila zranění daleko víc, namátkou právě JMDP. To je prostě vis major, občas mu to zase kompenzuje dobrý los jako letos na USO.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist