Nadal 'Rafa Slam' nezíská. Vyřadil ho kamarád Ferrer

26. 1. 2011, 12:20
Aktuality 266
Sen Rafaela Nadala o zisku čtyř grandslamových titulů v řadě se rozplynul. V Melbourne se o to postaral jeho kamarád David Ferrer, který světovou jedničku porazil - a navíc bez ztráty setu. O finále si Ferrer zahraje s Andym Murraym, který ukončil překvapivé tažení Ukrajince Dolgopolova turnajem.
Rafael Nadal (© australianopen.com)

Den Austrálie určitě nepatří mezi nejoblíbenější svátky Rafaela Nadala. Loni v tento významný den pořadatelské země Australian Open nedohrál zápas s Andym Murraym a dnes musel překousnout jednu z nejhorších porážek své kariéry.

Nejlepší hráč světa bojoval v Melbourne o svůj čtvrtý grandslamový titul za sebou. Kdyby jej získal, byl by prvním hráčem po Rodu Laverovi, kterému by se to podařilo. Svůj sen si ale minimálně další rok nesplní. V dnešním čtvrtfinále nestačil na svého krajana a kamaráda Davida Ferrera, kterému podlehl ve třech setech.

Nadal, který měl na začátku sezony problémy s virózou, se dnes už po třetím gamu nechal ošetřovat. Na kurtu ho žádné zranění viditelně nelimitovalo, ale Španěl nebyl ve své kůži. V soubojích od základní čáry, které se daly od dvou tenistů s výbornou defenzivou očekávat, častěji chyboval a aktivnější Ferrer se dostal do vedení 5-2. O to sice přišel v nepovedeném gamu, který Nadalovi po několika zbytečných chybách daroval, ale další brejk znamenal, že úvodní dějství vyhrál po 70 minutách 6-4.

Rafael Nadal, kterému se nedařilo proti fyzicky skvěle připravenému a trpělivému Ferrerovi zakončovat míče, vyrukoval ve druhé sadě s agresivnější hrou, která na chvíli přinesla ovoce. Z vedení se ale rodák z Mallorky dlouho neradoval. Vzápětí musel znovu odvracet brejkboly Ferrera; dvakrát se mu to po úspěšných útocích na síti povedlo, další už ale jeho protivník proměnil a vzápětí se ujal vedení 3-2.

Ferrerovo sebevědomí se nevytratilo ani po návratu z šaten, kam oba tenisté na několik minut zamířili. Zbytek druhého setu už patřil jemu - Nadalovi ještě dvakrát sebral servis a po necelých dvou hodinách se ujal vedení 2:0 na sety.

Rozhozený Nadal, který ve 14 předchozích duelech Ferrera jedenáctkrát porazil, už ve třetím setu síly na zvrat nenašel. Jeho soupeř udeřil hned v úvodu sady a bylo rozhodnuto. Za stavu 0-3 se v Nadalových očích objevily slzy, protože už tušil, že nemá naději na obrat a šance na 'Rafa Slam' se rozplývá. Po mečbolu rychle spěchal do šaten a cestou ho vyprovázely ovace vstoje.

"Dnešní den je pro mě těžký," těžko hledal slova Nadal, který nechtěl příliš hovořit o svém zranění. "Nemusím vám říkat, jak jsem se na kurtu cítil, ale samozřejmě jsem se necítil nejlíp. Problém v tom utkání jsem měl od samého začátku, potom už bylo skoro po zápase," dodal Španěl, který svému přemožiteli přeje premiérový grandslamový titul. "Z respektu k vítězi a ke kamarádovi se budeme bavit pouze o utkání. Nemohl jsem udělat víc, než jsem udělal. On hrál na vysoké úrovni. David hraje fantastický turnaj, moc rád bych, kdyby tu vyhrál. Je to skvělý člověk a moc dobrý kamarád."

Sám Ferrer měl ze svého postupu smíšené pocity. "Je nepříjemné, když má někdo zranění, a je mi líto, že to je Rafa, který je velký gentleman a kamarád. Nadal se neporáží každý den tři nula. Je to velké vítězství, ale vlastně to opravdová výhra není," řekl na kurtu Ferrer. "Hrál jsem agresivně, ale kdyby Rafa nebyl zraněný, tři nula by to neskončilo. Ale Rafa pořád může vyhrát další čtyři grandslamy. Je jedním ze tří nejlepších hráčů v historii," vysekl svému slavnějšímu krajanovi Ferrer, který v Melbourne vyrovnal svůj nejlepší výsledek na turnaji velké čtyřky.

Murray si zahraje o další finále
Své grandslamové maximum může ještě vylepšit, pokud v semifinále porazí Andyho Murrayho. Ten dnes nastoupil proti senzaci letošního Australian Open Alexanderu Dolgopolovovi.

Ukrajinec si už v Melbourne připsal skalpy Jo-Wilfrieda Tsongy a Robina Söderlinga a potrápil i světovou pětku Andyho Murrayho. Po dvou prohraných setech ještě ve třetím utkání zdramatizoval, když sadu dotáhl do tie-breaku, který také vyhrál.

"Hrát s ním jen od základní čáry by byla sebevražda," řekl po utkání 22letý Dolgopolov, který své předchozí soupeře dokázal zaskočit nepříjemným podáním a neortodoxním stylem, který kombinuje obranné údery se smrtícími vítěznými údery. "Musel jsem chodit do míčů a myslím, že taktika to byla správná," dodal Ukrajinec, který si vedle 57 winnerů připsal také 77 nevynucených chyb.

V důležitých momentech se nečekaný čtvrtfinalista Australian Open musel obejít bez svého trenéra Jacka Readera, kterého ostraha odmítla pustit zpátky na stadion, když se vracel z toalety. "Pár gamů tam nebyl. Nechtěli ho pustit, říkali mu, že nemá propustku," uvedl Dolgopolov. "Chcete se po někom podívat, aby vás povzbudil a cítili jste se líp. Není to ale žádná tragédie," dodal.

Ukrajinský tenista našel alespoň podporu v publiku, ale průběh zápasu zvrátit nedokázal. V posledním setu vzdoroval Murraymu pouhých 32 minut a nakonec prohrál 5-7 3-6 7-6 3-6.

"Hrál jsem dobře," neskrýval po zápase spokojenost Murray, který může pro Velkou Británii získat první mužský grandslamový titul po 75 letech. "Neřekl bych, že jsem měl někdy opravdové problémy, většinou jsem vedl. Těžké bylo jen dostat se do rytmu, hodně toho naběhá... byl to náročný zápas."

Výsledky - Australian Open - muži:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Ferrer (7-Šp.) - Nadal (1-Šp.) 6:4, 6:2, 6:3.

Statistiky:
Úspěšnost prvního podání: 68 % - 66 %
Esa: 8-2
Dvojchyby: 2-1
Vítězné údery: 44-19
Nevynucené chyby: 32-34
Brejkboly: 7/15 - 3/9

Murray (5-Brit.) - Dolgopolov (Ukr.) 7:5, 6:3, 6:7 (3:7), 6:3.

Statistiky:

Úspěšnost prvního podání: 58 % - 58 %
Esa: 9-16
Dvojchyby: 5-5
Vítězné údery: 33-57
Nevynucené chyby: 77-34
Brejkboly: 7/18 - 4/5

Semifinálové dvojice: Murray - Ferrer, Djokovič (3-Srb.) - Federer (2-Švýc.).

Komentáře

266
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nadalovci klid, náš čas zase přijde, o tom žádná .)
Reagovat
smazaný uživatel
To kazdopadne, jeho Era snad jeste ani nepropukla ! kdezto zitra nevratne konci fanatismus...
Reagovat
smazaný uživatel
Rad bych pozdravil pana s prezdivkou Barney a 99.9, doufam ze si dnesek uzivaji stejne jako ja, Rafovi nic zlyho nepreju, ale kvuli vam dvoum si to vychutnavam plnymi dousky. Nechte si zdat pohadku o ctyrech GS v rade, protoze Rafa se tomu zdaleka ani nepriblizil tak jako RF jiz 3x:)
Reagovat
smazaný uživatel
je to tak, škoda, bolí to
Reagovat
lofas
Ty jsi Jouda , Nadal skončil sezonu 28listopadu a ta exhibice co hrál nakoci roku byla pouze na odreagováním a hrát ji nemusel kdyby nechtěl tak co to meleš za nesmysli o únavě a odpočinku . Měsíc je jako málo ?? kolik máš v práci na rok na dovolenou ? 2měsíce ty Joudo ?? ty máš snad taky nárok na 5 týdnu volna a pak přijde po 5 týdnech dovolené do práce od robíš týden a pak řekneš šefíkovy že si unavený že potřebuješ si zas odpočinout ? , jo ten by ti dal volno tak možná na pracák .
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohle mi neudělalo radost, chudák Rafa :(
Bohužel jsem to ani neviděl. Když hráč není fit, je to vždy problém a pokud hral Ferrer tak skvěle, je to jasný.
Je to pro něj příliš kruté, řekl bych.

Jsem věštec a proto nečtěte, pokud nechcete vědět jak to dopadne :D

Každopádně s Andym se o to finále může David poprat, ale moc šancí mít nebude. Dovolím si říct že Murray tu podává daleko lepší výkony než Federer, který připustí drama se Simonem.

Djokovic se bude prát, bude klást velký odpor, ale jak nemám Federera rád tak musím konstatovat že si to pohlídá klidně i 3:2 na sety.

Schyluje se tedy k výbornému, velmi pohlednému finále Murray-Federer a já doufám, že si Andy nenechá jako loni nasrat na hlavu a Fedexe sundá. Pokud udrží formu ze všech předchozích kol bude pro mě snad i favorit.
Reagovat
a.magerova
"Schyluje se tedy k výbornému, velmi pohlednému finále Murray-Federer a já doufám, že si Andy nenechá jako loni nasrat na hlavu a Fedexe sundá."
Opravdový věštec by řekl: ....finále Murray-Federer a já VIDÍM, že si Andy nenechá jako loni .... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Zatim nemel Andy rovne soupeře, aby ho proveřili. A myslim, ze i Simon by ho potrapil daleko vice nez Ti hraci, s kteryma hral dosud. Andy AO urcite nevyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem celý zápas a je třeba říct že ferrera jsem tak dobře ještě neviděl hrát, pokud má rafa zdravotní problémy tak je to vyloženě smůla, ale na tomto turnaji se mi nezdál v optimální formě hlavně servis měl dost špatný ale to je jenom moje zdání. Jinak GL oběma hráčům.
Reagovat
smazaný uživatel
tak klobouk dolů a velké uznání pro oba hráče..David hrál neuvěřitelně,a Rafa na to že nebyl fit a dohrál to,tak to je velký hráč a člověk:-)díky moc chlapci:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Radši to tady ani, nebudu číst. Stačí prolítnout uživatele, kteří si tu srali do držky a jak někde vidím nicky armstrong a abudabi chce se mi zvracet.
Reagovat
Teo
A teď k nim přibyl i Mutademus:o)
Reagovat
majjkaa
Fuuha tak toto je prekvapko.....
Reagovat
a.magerova
http://sport.idnes.cz/heninova-znovu-konci-karieru-kvuli-pretrvavajicim-problemum-s-loktem-1zb-/tenis.asp?c=A110126_160847_tenis_bur
Reagovat
a.magerova
http://www.justine-henin.be/en.php#/news
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zrovna taková hráčka si nezasloužila takový konec...:-/
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, škoda. Končí kvalitní tenistka a těch není moc.

Po vyčerpávajícím dnu v práci jsem teď přijel domů a ejhle, co nevidím. Nadal prohrál, což znamená 250 komentářů na tenisportálu :-) A to jsem zrovna dneska spekuloval s kolegou, jak asi dopadne finále Federer - Nadal. Škoda, těšil jsem se na to.
Reagovat
smazaný uživatel
Spíše by mne zajímalo, co je pravdy na tom, že Justine Henin opět ukončila kariéru...:o
Reagovat
smazaný uživatel
Heninová znovu končí kariéru. Kvůli přetrvávajícím problémům s loktem
Reagovat
steve79
superskomolil: To máš taky pravdu, přece šlo jen o turnaj kategorie 250. Asi se chtěl ale pořádně rozehrát. No ted už nemá cenu o tom spekulovat.
Reagovat
steve79
Velkou chybu Nadal udělal v Doho, kde se necítil úplně fit. Neměl hrát čtyřhru.
Reagovat
smazaný uživatel
Namal hrať ani singla.
Reagovat
steve79
Docela by mě zajímalo co se Nadalovi stalo. Myslím si, že hlavní příčinou bylo, že jeho pohyb byl hodně špatný. Je to škoda, očekával jsem finále Federer-Nadal, ve kterém jsem doufal ve vítězství Fedexe. je to škoda, měl šanaci vyhrát čtyři grandslamy po sobě. Takovouto šanci mít už nikdo dlouho nebude.
Reagovat
a.magerova
No tak je zase řada na Rogerovi, aby se o to pokusil !!!

David dnes hrál skvěle, Rafovi ale fakt bylo zle, klobouk dolů před oběma !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Úroveň tunajšej diskusie ide každým rokom dolu vodou. Dnes bude možno pokorený aj rekord v počte príspevkov. V minulosti som to tu celkom rád čítal, ale za posledné mesiace tu pribudlo zopár jedincov, ktorí sa snažia napodobniť miestnu celebritu Barneyho, hoci nedosahujú jeho kvality.
Reagovat
lofas
Ty jo to je světová jednička jak cip , od takového nimroda se nechá porazit a nesebere mu ani set ..... Roger zpátky na trůn !!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Fedex for win!!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas jsem neviděl,tudíž nemůžu hodnotit a ani se vyjádřit co se odehrálo.Faktem ovšem zůstává, že Nadal Australian Open 2011 nevyhraje a jestli byl zraněný či nebyl,to mně je pánové úplně jedno.Je jasné že svým způsobem hry dává tělu zabrat a ono zkrátka potřebuje odpočinek.
Reagovat
lofas
co odpočinek???? vždit ted začala sezon a už potřebuje odpočinek ?? bože ty jsi mimo , ty děláš jak kdyby hrál měsíc v kuse a hrál zadarmo nebo zatrest .Dej si spíš ty odpočinek člověče ...............
Reagovat
smazaný uživatel
začala sezona to jo,ale podívej se kdy skončila ta přechozí voe...a to ještě nepočítám exibice
Reagovat
smazaný uživatel
co myslite, jak zitra? nole nebo roger? ja myslim, ze nole 3:1
Reagovat
smazaný uživatel
To je hezký sen :D
Myslím si že Fed naváže na stoupající formu a jasně zvítězí, k cestě za titulem mu nic nestojí :)
Reagovat
smazaný uživatel
3 : 0 : )))))) vyhraje kazdopadne, musi !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
ja doufam, ze to neni jen sen :D a pokud by nole zitra prohral,tak snad se konecne pochlapi andy, taky by si uz nejakej ten titul zaslouzil :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Andy se do finále sice dostane,ale to je všechno,dopadne to jako minulý rok,nezvládne to psychicky :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak je zase o rok starsi, snad taky psychicky odolnejsi a silnejsi, takze pokud ne nole, tak andy!
Reagovat
smazaný uživatel
Peknej nick pe3ku :)

Zejtra to vidim 50 na 50, rad bych dal videl noleho, ale tak uvidime. Hlavne at je hezkej tenis :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co to tady meleš o nicku? :D Prober se.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak pre Djokerovo dobro dufam že prehra...myslim že by psychicky neuniesol že 2x za sebou dal dole Rogera v SF grandslamu. Všetci si pamatame ako na US open bozkaval zem...a pravdu povediac bojim sa čoho by bol schopny tentoraz! :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak zrovna tomuhle nerozumim, co ti prijde az tak nenormalniho na tom, ze odvratil dva mecboly a radosti z vyhry "bozkal" zem? :-) tak rozhodne si myslim, ze bude na tom psychicky lip,kdyz prohraje az ve finele, nez v semi, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
No mne pride nenormalne cele jeho spravanie...aj ked na trhanie tričiek a udieranie pasťami do hrude som si už zvykla...maju to v rodine
Reagovat
smazaný uživatel
fossa, nojo, to je takovej naturel, nerikam, ze vsechno, co dela, se mi libi, ale tak treba trhani tricek a bouchani do hrudi, to prece k DC patri, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Ano ano ale ja som skor za Rogera...aj ked niesom ten typ fanušika ktory by si namiešal tabletky ked prehra. Už veľa krat sa stalo že hral skvele cely turnaj a potom zrazu prišli stavy kilometrovych outov a vyhadzovania loptičiek do publika. Takže si nemyslim že to bude s Nolem nejak jednoznačne. Koniec koncov keby Nole nehral dobre, nebol by tam kde je. Nech vyhraje lepši ;)
Reagovat
smazaný uživatel
pamatuj itra dáme řeč i když to bohužel neuvidím věřím RF max3 1
Reagovat
smazaný uživatel
"Je nepříjemné, když má někdo zranění, a je mi líto, že to je Rafa, který je velký gentleman a kamarád. Nadal se neporáží každý den tři nula. Je to velké vítězství, ale vlastně to opravdová výhra není," řekl na kurtu Ferrer, který v Melbourne vyrovnal svůj nejlepší výsledek na turnaji velké čtyřky.
Reagovat
smazaný uživatel
Existuje tady na tomhle slavnym portalu nekdo. Kdo je veeeelkej fanda Nadala nebo Rogera, ale zaroven uznava soupere a nesnazi se ho neustale napadat a zesmesnovat ? ::) Chapu, ze k nejakymu hraci muzeme cejtin antipatie, jako ja napr. k Murrymu nebo Soderling, ale i tak uznavam, ze sou to prvotridni teniste. Tak schvalne, je tu vic soudnejch nebo vic zaslepenejch maniaku ? :)
Reagovat
W.G.M.
Tady jich par je, ovsem mensina... Ja to mam jednodussi v tom, ze fandim obema, i Rafovi, i Rogerovi, ovsem kdyz jeden z nich prohraje, tak by me nenapadlo nadavat na jejich premozitele...
Reagovat
smazaný uživatel
Přidávám se k soudným... bohužel, ti soudní se už přestali vyjadřovat, protože být tady soudný znamená dostat kartáč od všech... Jak od fandů tvého oblíbeného hrace, tak od fandů jineho hrače :o)
Reagovat
Vojtiik
O tom kdo je soudný by měli rozhodnout ostatní a né on sám :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vyliž si troubo!
Reagovat
smazaný uživatel
No ono se stačí zamyslet, podívat se na předchozí příspěvky a je jasno... člověk nepotřebuje nikoho dalšího... myslíš že takoví jako Barney a spol to o sobě nevědí? tomu sám nevěříš...zamysli se sám, jestli ti přináší radost prohra a následné pomlouvání méně oblíbeného hráče... ale věřím že z toho všichni vyrostou...
Reagovat
firestarter
škoda, že to tu Rafa a Roger nečtou, myslim, že by se pěkně pobavili!
Reagovat
firestarter
škoda, že to tu Rafa a Roger nečtou, myslim, že by se pěkně pobavili!
Reagovat
smazaný uživatel
myslim, ze oni sou profici a musej bejt nad veci. :) Tady na forech se stejne lidi hadaj jen z nudy a vetsina zaprisahlejch fanousku toho a onoho, vlatne vubec samotnou hru moc nesledujou. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám co tady všichni řešíte...každýmu, kdo aspoň trochu rozumí tenisu, musí být jasný, že Nadal zraněnej opravdu byl. To je totiž jediná šance, jak by ho hráč typu Ferrer mohl porazit...
Reagovat
smazaný uživatel
tak pozor, sem fanda Nadala, ale nevidim duvod proc by ho David nemohl porazit. To, ze hral Nadal jinak hur, bylo videt, ale je to ve vysledku jedno, to patri k tenisu, ale treba Davida sem takhle hrat obecne nevidel uz dlouho, preju mu vetsi uspech, i kdyz je na tom bitej Rafa.
Reagovat
Pe3k
Jasné, ty jsi další mudrlant.Takže když je ti to jasné, co mu teda bylo?Co měl zraněné?Ferer ho porazil už i dříve, takže si ty kecy nech.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak znova pro pomalejsi....ANTIBIOTIKA.....to mu bylo !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
No já ten důvod docela vidím...Nadal je prostě lepší. Ale máš pravdu, o tom je tenis, každej nemůže být vždycky 100% fit. Když někdo skoro pořád vyhrává, hraje tím pádem nejvíc soutěžních zápasů a z toho pramení únava i případný zranění. A pak se může stát to, co se stalo dnes...
Reagovat
Pe3k
Z jaké ciziny teda jsi ty cizinče?
Reagovat
Pe3k
13 let?To si snad děláš srandu ne?To ti nevěřím, takové děcko a mluvíš tak sprostě jo?
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.australianopen.com/en_AU/news/interviews/index.html

kto vie anglicky nech si precita. skoda ze rafa nepovedal nic k veci
Reagovat
smazaný uživatel
Respekt a borec, neřekl jediný slovo, kterým by znehodnotil výkon Davida, ani tím, že byl limitovanej ani ničím, to jen utvrzuje mojí doměnku a názor, že zápas neskrečoval dříve jen proto, aby vítězství Davida neznehodnotil.
Reagovat
smazaný uživatel
hm, no podle korektni rozhovor, zadny stezovani si, jak tu naznacujou naky individua. Proste prohral, vec rozebere, gratuluje Davidovi a de se dal. Tak to ma bejt.
Reagovat
Pe3k
Aha, takže sis to jen vymyslel, žádné zranění z oslabení organismu to nebylo!Zde jsou slova Nadala.In Doha I wasn't healthy. Today I have another problem.Což jasně dokazuje, že se nejedná o problém vinou jeho virozy, ale něco jiného - co nikomu nechce zdělit...Každý si může uděla obrázek sám...O zranění nešlo a o virozu taky ne a sám Rafa neřekl o co šlo, takže The_Doktor nech si své výmysly pro sebe a pro fanoušky Rafy!
Reagovat
smazaný uživatel
rika, ze v doha nebyl zdravy, dneska ma dalsi problem a nechce o tom zatim mluvit, pze nevi presne, co to je a nechce, aby si lidi mysleli, ze se vymlouva...tak nejak preklad mymi slovy :-D
Reagovat
smazaný uživatel
A kde prosimte Nadal brecel, ze zraneni, zraneni atd. Kde vubec Nadal brecel. Zrovna on nepatri mezi hrace, ktery breceja vymlouvaj se a to je na nem sympaticky. Kdyz uz ho tak nesnasis ja ti to neberu, tak se zakazdou cenu nesnaz hazet hov.. na nej a hadej se tu z dalsima maniakama, co treba fandej Nadalovi a nemaj soudnost stejne jako ty.
A odpovez me na mou otazku. Dost me zajima kolik ti je let ? dekuji pepku
Reagovat
smazaný uživatel
reetu, ja mam rafu docela rada, ale fakt mi prijde, ze brecel, aspon na fotkach to tak vypada..
Reagovat
Pe3k
Nadal, že se nevymlouvá na zranění?!OMG! Kolik je tobě, že si dáváš přezdívky ze star-gate? 16? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo promin, ja to nemyslel v tom smyslu slzet, jako treba Roger, to je naopak v poradku. Mel sem spis namysli, vymlouvani, stezovani si a znehodnocovani hry soupere po takovym zapase. Jinak ja bych asi taky bulel, kdyby me to tak neslo a snazil se pritom az do konce.
Reagovat
smazaný uživatel
Pe3k je mistni fekalista (viz jeho predesle clanky )ale podarilo se mi ho trochu zklidnit....Predhazuje tady svoje imaginarni vysokoskolske vzdelani....psal, ze je o 10 let starsi nez Ja ( me je 13 let !!!!
Reagovat
W.G.M.
Zda se mi, ze tu nekdo nepochopil, ze oznaceni Rafa Slam si nevymyslel Rafa, ale novinari :-).

Mimochodem gratulace Davidovi, fandila jsem Rafovi (proto me ta porazka mrzi a Rafy je mi lito, ale David byl proste uzasny.¨

No a muj typ na viteze turnaje: Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
Vysmivat se hraci cislo jedna, ze nedotahl čtvrtý Grandslam v řade, je kazdopadne kompliment jako krava. Doporucuji vam, si na zitra pripravit obhajobu porazky Švycara !!!!
Reagovat
Pe3k
Di se vybrečet někam jinam :) Už jsi alespoň pochopil, že jsem dva no to je pokrok.Jak dopadl ted dnešní zápas?Jooo vlastně Nadal prohrál 3:0 :D Jo a nemusíš se bát, že Nadal bude čislo 1. nějak dlouho... Vamos Rafa :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kolik ti prosimte je let ?
Reagovat
smazaný uživatel
Reetu se ptal Pe3K. me je 12 a neco...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já jsem velký fanoušek Rogera, ale z prohry Rafy radost nemám. Přál jsem si ho ve finále s Rogerem (a vítězství Rogera :-)). Taky bych všechny posměváčky varoval, že by to zítra tady mohlo vypadat přesně opačně, kdyby Roger nedejbože s Djokerem třeba prohrál (což zase tak nereálné není). To by asi Barney s 99.9 radostí sežrali klávesnici. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
naprostej souhlas
Reagovat
smazaný uživatel
Neprekonatelne nejhloupejsi argument v teto smršti....A PO ZAPASE HNED UTEKL DO ŠATNY !!!!!! Samozrejme od pomatence Pe3k. Ja myslel, ze rozhovor dava vitez !!! Nejhorsi je, ze to tu stale opakuje !!!!!!
Reagovat
Pe3k
Nebreč děcko.Jelikož neumíš anglicky (neumíš ani česky) tak ti říkám, že komentátor eurosportu mluvil o tom, že chcou odchytit Rafu po zápase, aby se ho zeptali co mu je.Samozřejmě nešlo o rozhovor z vítězem...Rafa ještě neměl vymyšlenou výmluvu tak utekl do šatny, je to holt hrdina :D Vamos Rafa-slam :D
Reagovat
smazaný uživatel
Odchodit samozřejmě ano, ale na na kurtu bože! Tam dle pravidel může dělat rozhovor pouze Courier s vítězem...
Reagovat
Teo
Pravda je taková, že Nadal dneska špatně aportoval:o)
Reagovat
smazaný uživatel
špatnej bumerang dneska
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrej :-D
Ale fanousci Nadala to nerozdýchají...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a k vuli Nadalovi ten turnaj určitě nezruší.Padl a basta.Měl maximalne poraněné sebevědomí.Proto prohrál.
Reagovat
smazaný uživatel
jo ty víš, dobře co měl poraněný :D Komici...
Reagovat
smazaný uživatel
Musím to tu rozseknout.Lidi:INDIAN ZAPAŘENY JE VENKU!!!!HURAAAA
Reagovat
smazaný uživatel
3:0 jen proto, že to Nadal ve druhym setu neskrečoval, jen proto, že je Ferrer jeho velkej kamarád, být to jinej hráč, už je po prvnim setu po zápase a netrápí se tam a nechodí jak ponocnej, všichni kdo znají Nadala, tak dneska byl jeho pohyb a hlavně servis na 50%.

PS: Na síti mu Ferrer říkal proč to dříve nevzdal. Nadal je takovej borec, že to nevzdal, aby neznehodnotil kamarádův výkon. Respekt...R^
Reagovat
Teo
Tak raději znehodnotil svůj. Jak myslí no...
Reagovat
smazaný uživatel
Moc nechápu co je to za hrdinský čin, zhuntovat si zdraví ještě více... kdyby měl opravdu takový problém, tak dál nehrál... na pokud jo tak je opravdu hloupý...
Reagovat
Roger4EVER
Njn další fanatik Nadala , chlapče teď si mě rozsmál :D
Reagovat
Pe3k
Bože to jsou zase kecy.Takže on je zraněný (není je to jen výmysl) a hraje 3 hodiny ze zraněním jen proto, že jsou s Fererem kamarádi?A pak utekl do šatny protože je kamarád s uklízečkou?Borec by nefňukal a netřískal do rakety a určitě by po zápase hned neutekl do šatny...
Reagovat
smazaný uživatel
To si nemel psát PSČ Barney a spolecnost ti řeknou ze Fedak vracel po porážce a Nadalem ve fi :D
Reagovat
Roger4EVER
Jj máš svatou pravdu..
Reagovat
Roger4EVER
Řikáš naprostý kraviny
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry ze brecel po prohře s Nadalem :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo zná dokonale Nadalovu hru, tak ví, že dneska hrál na 50% svejch možností, bez pohybu, slabé podání, bez koncentrace, rozčiloval se, nikdy jsem ho neviděl tak rozhozenýho a proč? Ferrer to sám řekl v rozhovoru, pokud by byl rafa 100% zdravej, takovejhle výsledek by nebyl. To mi stačí! Mějte se
Reagovat
smazaný uživatel
Ty Idiote !!! Copak to bylo finale aby tam zustal ! co by tam delal ???...naopak, slusne zamaval a vytratil. asi takle neak se prohrava prave s tou kulturou
Reagovat
smazaný uživatel
Ty nechápeš ze když rekne o Nadalovi ze brecel tak Barney a spol to oplati ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty nechápeš ze když rekne o Nadalovi ze brecel tak Barney a spol to oplati ;)
Reagovat
Pe3k
Nebreč ty Rafa-slam :D třeba rozhovor po zápase.Díváky by všechny zajímalo, které zranění si pro dnešní zápas vymyslel...Kde se poděl tvůj Rafa-slam?Jaktože ještě nejsi v družině co? :D
Reagovat
smazaný uživatel
od kdy dává na AO rozhovor poražený? Jsem asi zaspal dobu :D
Reagovat
baggik
Máš pravdu v tom, že jedna z hlavních příčin jeho prohry bylo podání, vůbec si s nim nepomohl, v tom byl Ferrer dnes určitě lepší. Ale nemyslim si že by měl Rafa zraněnou ruku. Prostě se potkali dva hráči s podobným stylem s tím, že Ferrer hrál dneska svůj nejlepší tenis, Rafa ne - Ferrer byl čerstvější a hladovější. Nadal se asi necítil ok, ale pohyboval se úplně normálně, v tomhle vůbec nezaostával a v přesnosti úderů taky ne!
Reagovat
Pe3k
Komentátor zápasu říkal, že s ním chtějí udělat rozhovor, ale bohužel utekl do šatny...
Reagovat
smazaný uživatel
o tom nepochybuju, jinak Ferrera jsem viděl hrát lepší tenis tady na AO, dneska hrál svůj průměr, ale Rafa byl dneska opravdu více jak poloviční, ale kdo ví jak to všechno bylo. Sám Ferrer říkal, že kdyby nebyl Rafa zraněnej, tak by takovej výsledek nebyl.
Ono hrát takhle velkej turnaj po antibiotikách prostě nejde, to ten organismus nevydrží a pak to vypadá jak únavovej syndrom, ale já to čekal, že Rafa na to doplatí, myslim, že i ostatní experti s tím počítali, že Rafovi prostě fyzička po tý nemoci dojde. Co se dá dělat...
Reagovat
Pe3k
Je dost velký rozdíl mezi nemocí a zraněním.To, že měl virozu nebo co je ok, jenže už před pár dny byl zdravý a dneska nejednou nastoupil a je zraněný?Odkud to zranění přišlo? Z nebe?
Reagovat
smazaný uživatel
slyšel si někdy termín zranění z oslabení organismu? Myslíš, že Nadal se jen tak po tejdnu vyléči antibiotikama, pak přijede na AO, odehraje v tejdnu čtyři tříhodinový matche a na jeho organismu to nic neudělá? Tohle by zamávalo s každym. A proč vyhrával předchozí kola? Proč asi, hrál to co potřeboval, na půl plynu a když přijde soupeř s kterym musí hrát svoji náročnou fyzickou hru, tak je přeci jeasné, že se ta únava po prášcích musí projevit. Ale tak to ti nemusim vysvětlovat, zdravotnictví ti asi moc neříká...
Reagovat
Pe3k
Ne, nejsem lékař.Každopádně jsem nikde neslyšel, že by se jednalo o nějaké zranění z oslabení organismu.Kde jsi na to přišel?!Ukaž mi autoritativní zdroj této informace, protože od člověka, kterého neznám, neberu tuto, z prstu vycucanou informaci vážně.Ty jsi lékař?
Reagovat
smazaný uživatel
ANTIBIOTIKA...to je ta informace, blbe
Reagovat
smazaný uživatel
Většina lidí tady si HRAJE na něčí fanoušky...
Ja jsem fanouškem RF...
Ale nechápu co jsou někteří rádoby fanoušci schopni vypustit z huby za sračky... a to jak fanoušci RF i Nadala...
Nadal je pro mě hráč nejvyšších kvalit, v současné době určitě lepší než RF, který mi připadá, že už ten tenis pro něj není to hlavní. Pro Rafu je jen škoda, že neumí naslouchat svému tělu...
Reagovat
Teo
Že pro Rogera už není tenis to hlavní? Vždyť právě teď se ukazuje, že jím zase začal být. Kam jsi dal oči?!
Reagovat
smazaný uživatel
PRostě mi u něho poslední dobou něco chybí... neříkám že nehraje zase skvěle, jen že mi u něho něco chybí...
Reagovat
smazaný uživatel
Ze vypouští z huby blbosti :D kamo hlavně ze federer se cítí zase jako dřív a ze si to zase užívá :D nevím co ti mám na to rict
Reagovat
Teo
Jistěže už není tak dravý a hraje mnohem opatrňeji, ale to je podle mého dáno tím, že chce hrát ještě pár let, a tak prostě šetří síly. Je v tom velká chytrost...
Reagovat
smazaný uživatel
a jak je ta chytrost velká??? nevíš
Reagovat
Pe3k
Nadal je v současné době lepší než Federer?ROFL! Federer z posledních 5 ti turnajů vyhrál 4, porazil Nadala na turnaji mistrů rozdílem třídy.V dalším turnaji porazil Davyděnka, který porazil Nadala a dnes je v semifinále AO a Nadal zase prohrál.Takže Nadal je lepší jen žebříčkové, jinak ho Federer válcuje ve všech směrech...To jsi prvně uvědom a pak až tady piš moudra.
Reagovat
Teo
Řekl bych, že rozhodně větší než Nadalova, který musí každýho rozdrtit největším rozdílem a doběhnout každej míček, jako když pes aportuje, přičemž je mu úplně jedno, že se pomalu, ale jistě zdravotně oddělává.Takže asi tak...
Reagovat
smazaný uživatel
jo tak to určitě, co se týče rogera federere, tak tam o tenisové chytrosti nebo dokonce genialitě nemůže být vůbec pochyb. tam je to tenis jako hra gentlemanů stoprocentně - rafa hraje jako zvíře to je jasný. ale i tak dobrý, je to pekný jak bojuje. Ale i roger se dokáže rozvášnit, jo je to pěkněj střet stylů.
Reagovat
smazaný uživatel
Urcite je to ta chytrost, ktera Rafovi tolik chybi... samozrejme Rafa na to nema technicky aby prehral Fedexe, ale prave tou svoji buldoci povahou ho v plne sile proste porazi... Nechapu ze tady nekteri asi opravdu fanaticti fanousci RF zacnou hned vyskakovat a utocit... ja jsem normalni fanousek RF, ale divam se na to tak jak to je... a ano, pokud RF vyhraje AO a pokud klepne Rafu na antuce tak mi dokaze ze v soucasne dobe Rafu valcuje, jinak 1 vyhra na turnaji mistru pro me valcovani teda neni...
Reagovat
Pe3k
Konečně normální fanda Rafy, který opravdu vidí jaký tenis oba rivalové hrají.Gratuluji ti.
Reagovat
smazaný uživatel
no tak je tu nejakej žebříček a ten je třeba respektovat a konečná bilance se delá dycky na konci roku.
Reagovat
smazaný uživatel
co se týče me, tak sem spíš fanda rogera, i když me nekdy stve svou mozná jakou si arogancí nebo egoismem, ale tenis má exclusivní. A rafa z toho taky dělá velkou podívanou tím, co všechno doběhne a vybojuje. Ale já volím vždycky raději simplicitu, protože jak říkal L. da Vinci - simplicity is the ultimate sophistication. Je to tak
Reagovat
Pe3k
Pěkný komentář :)
Reagovat
smazaný uživatel
JSem rád, že tady jsou i normální lidi :o) už jsem si tady připadal jak na písku za barákem... ;o)
Reagovat
smazaný uživatel
tak díky kluci. jo beckhame, taky chodíš na písek za barák jako já? ,-)
Reagovat
Roger4EVER
Sry ale NADAL se pokaždý prohře na něco vymlouvý..Nevim jestli jste sledovali českou verzi EUROSPORTU , ale tam řikal ten komentátor že Nadala vyrušila nitka :D A sám i potom ten komentátor řekl že to není u normálního člověka normální :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak zrovna komentatory cesky verze eurosportu bych fakt vykopla, opravdu tam perli, neobjektivni, atd..
Reagovat
smazaný uživatel
No tak sory, moc nechápu co je to za hrdinský čin, zhuntovat si zdraví ještě více... kdyby měl opravdu takový problém, tak dál nehrál... na pokud jo tak je opravdu hloupý...
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry to patří jinam ;o)
Reagovat
Roger4EVER
JJ SOUHLAS
Reagovat
smazaný uživatel
beckhemp, sis spletl odvětví - tohle se hraje s raketou
Reagovat
Roger4EVER
Jo sice je pravda ze tam jsou nějaké blbosti v komentování..Ale tohle je pravda s tou nitkou vždyt to všichni viděli..Jak si tu nitku jde pak trhat :D
Reagovat
smazaný uživatel
u normálního člověka to normální není, to měl ten komentátor recht, ale rafa je genius, takže normální není, a na tom není nic zajímavého nebo nepochopitelného... nevím, opravdu nevím
Reagovat
smazaný uživatel
jj, taky jsem koukala, jak ji zurive trhal tema zubama :-) ale tak vis co, nervy jsou previti!
Reagovat
baggik
Hoši hádáte se o kravinách. Co se týká grandslamů tak jsou dva milníky - vyhrát alespoň jednou každý z nich (to například Lendl nebo Sampras nedokázali a jací to byli hráči). A pak vyhrát všechny čtyři v jednom roce - to je GRAND SLAM, ne vyhrát čtyři po sobě, s tím že AO už je v jiném kalendářním roce!
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, moje řeč... moc nechápu o co šlo, vždyť by to stejně grand slam nebyl...
Reagovat
smazaný uživatel
Jen jsem takticky vyckaval a ejhle-nezklamali jste !!! zmacknout nekoho, kdo je na kolenou, az takove hrdinstvi neni ŽE ??
Reagovat
Pe3k
Jo zato Nadal, který po zápase utekl do šatny se zachoval hrdinsky ROFL :D
Reagovat
smazaný uživatel
myslel jsem ze tohle napíšeš :) ja mám rad Rafu ale všichni jste kecali jak je to éra Nadala a podobne kecy
Reagovat
smazaný uživatel
myslel jsem ze tohle napíšeš :) ja mám rad Rafu ale všichni jste kecali jak je to éra Nadala a podobne kecy
Reagovat
spaniel
Blbé, že tě mačkají, když jsi na kolenou...
Reagovat
smazaný uživatel
ne, nejsme na kolenou. ryjeme držkou v zemi
Reagovat
smazaný uživatel
R je mi líto ale F hrál fakt dobře ale RN by to nehrál to zranění to je jasny. Nejde tady o RN vs RF ale o pár jedinců tady
Reagovat
smazaný uživatel
Ted jsou tady komplet všichni fans Rogera kteří se chovají jakoby právě prodělali lobotomii...slétli se tu jako supi:-) typická ukázka, p
Reagovat
smazaný uživatel
Když prohrál Roger ve Wimbledoně nebyli tu samí Nadalfans posměváčci??? Jsi trapnej...
Reagovat
Pe3k
Jo jenže, Nadalovi se nikdo nesměje.Krom teda toho jeho fňukání na kurtu a vymmyšlených zranění, které se vždycky najedou oběví když prohrává :D Když prohraje RF tak všichni mu nadávají a říkají, že už skončil atd.Fanoušci Rafy by se měli stydět za ty jejich kecy.
Reagovat
smazaný uživatel
děláte z toho zbytečně dráma, jak jedni tak druzí jsou trapný malý děti a všichni a i vy z toho jednou vyrostete ,-) ale je to přirozený proces a jinak to být asi ani nemůže.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo...ta petrefená se ozvala, spletl jsem se, ty jsi tady přece jen chyběla.
Reagovat
smazaný uživatel
No, to bylo presvedcive, uplne jsi Holy udusal argumenty. :-)))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
argumenty sou pro zelenáče, dneska vítězí manipulátoři
Reagovat
smazaný uživatel
Já napsal co si tady o tom myslím, nemíním se tady hádat a už vůbec ne s někým jako jsi ty:-)))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Co to prosim tě meleš? Radši se hoď do klidu, jo a už ten tvůj nick o tobě vypovídá ledacos :D
Reagovat
smazaný uživatel
jo, nick má dobrej, jestě že se nemenuje třeba rofl :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Blbecku, evidentne jsi kolem 12:15 - 12:20 prodelal dost velky sok, tak se z toho bez vyspat. :-))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
vubec nechapu, proc tu na sebe zase "nadalovci" a "rozerovci" takhle pindaj! at se delo co se delo, nebyl to dneska ten rafa, jakyho vsichni zname a stejnak si myslim, ze vyjraje jeden z dvojce andy a novak. Lidi, nehadejte se porad, jak to tady potom vypada..
Reagovat
smazaný uživatel
Na hov no huso!:-p
Reagovat
smazaný uživatel
chytry koment :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A kdepak je mistr 99.9? Kampak se podel? :-))))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda co se stalo, je smutný, že AO přišlo o takovou hvězdu, jakou Rafa je. Těm co tady mluvijou o tom, že Rafa není schopnej uhrát čytři Grandslamy za sebou, nebo to že nebyl zraněnej bych chtěl vzkázat jen to, že asi tenisu moc nerozumíte, dneska bylo jasně vidět, že to prostě nebyl ten hecující se, bojující a nevzdávající se Rafa jako vždycky, prostě přišlo opět zranění, což se stane každýmu. Doufám, že Rafa bude brzo zdravej. Vamos Rafa
Reagovat
Pe3k
Jaké zranění?!Bože ty jsi zabedněnec.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, Nadalovci se zase nemuzou smirit s tim, ze je nekdo lepsi nez Raficek. :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
hele o Tobě sem si myslel že máš zdraví ho.no ale si to samy akorát se shodnem na RF jinak co se tyka tenisu nebo sportu jako takoveho zklamal si mě trochu
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi asi taky zraněný.Ja to vidím jinak:Vinetou-poslední výstřel.
Reagovat
smazaný uživatel
...Pe3k je vazne blb, prostuduj jeho historii, je pomerne cerstva...
Reagovat
Pe3k
Nestuduj pořád něčí historii, ale rači se zaměř na současný Rafa-slam :D teda tvůj děcký sen, který se ti splní až budeš v noci spát :D Prý Rafa-slam v životě sem se víc nenasmál...
Reagovat
smazaný uživatel
21.01.2011 15:50 Od: tdk
"pokial nezacne hrat ako v Londyne tak bude to bude len priemerne. Tak ci onak myslim, ze rafa to prevalcuje jedna basen a da minimalne 5 GS v rade(kedze RG je 90% iste :) co je vysledok ktory nedokazal ani roger a to klobuk dolu, rafa neskutocne vali...na to ake mal zdravotne problemy je az neuveritlne ako mu aj to zdravie drzi...."

10.01.2011 00:08 Od: 99.9
"OK, budou 4, doufam a jen kvuli vam"

08.01.2011 23:36 Od: ...24
"Mas pravdu, za 3 tydny se budem ohanet čtyřma a muzete jit vsichni eleganovci na parky. Jestli si tedy uvedomujes vahu 4 GRAND"

08.01.2011 20:59 Od: ...24
"Hele neslovíčkař joo, vime vsichni o co jde. Ziskat Grand Slam je na dosah.A vy vsichni se toho moc bojite a na jediny co se zmuzete-bude pomluva ze není kalendarni"

Samozrejme by se toho dalo najit mnohem vice, ale vytahl jsem jen to nejvic ujete. :-))))
Reagovat
Pe3k
:D ten ...24 čili 99.9 je neskutečný idiot.Asi teď někde pláče a maminka ho utěšuje.Holt srážka s realitou vždycky bolí...
Reagovat
smazaný uživatel
Za bukmejkra a tipera se nepovazuji a kort předvidat fyzicky stav-nebo dokonce duševní ! ?
Reagovat
smazaný uživatel
Není čo dodať:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne, jak se tady pred turnajem naparovali a ted se zmuzou pouze na prihlizeni zpovzdali. :-))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Len dodám, že to nie je úsmev nad prehrou Nadala, ale nad tými tenisovými chytrákmi, čo takéto nezmysly píšu.
Skúsil som tento rok tipovať. Tip - Nadal, Sodorling ani Murray nebudú vo finále. Predpokladám, že Murray ma zareže... ale nádej umiera posledná:)) Aby to niekto zle nepochopil, nebola to zlomyseľnosť len crazy tip!
Reagovat
smazaný uživatel
uz si?
Reagovat
Teo
Nemá moc smysl mluvit o zranění, protože spoustu míčů by Rafa nedoběhl, ani kdyby byl zcela zdravý... Ferrer hrál prostě fantasticky a neměl slabou chvilku. Kdyby měl, věřím, že by ji Rafa i v tomhle stavu náležitě potrestal. Ale Ferrer ho zkrátka nepustil...
Reagovat
smazaný uživatel
takhle ti to řeknu, jhe to tak, že rafa pustil fererra a to je ten rozdíl oproti předchozím zápasům.. takhle je třeba to vidět a né naopak... hlavy pomazané
Reagovat
Pe3k
Pustil jo? :D Běž si pobrečet někam jinam.
Reagovat
Teo
Pochybuju, že jsi ten zápas vůbec viděl...
Reagovat
smazaný uživatel
nebo nepustil?? tak nevim, tak vyhrál teda asi rafa? ty vole, ted sem trochu zmatenej. :-) hoši hoši, takhle ten kapitalismus nevybudujeme
Reagovat
Teo
Ferrer Nadala nepustil k ničemu, a proto tam Nadal lítal jak špína v kýblu, chceš-li to takhle:o)
Reagovat
smazaný uživatel
no protože rafa nebyl schopný hrát svůj tenis, jinak by to vypadalo trochu jinak. ale máte svůj názor a já vám to brát nebudu, ale zkuste ještě trochu popřemejšlet, otevřít oči, nastražit uši, vzít do ruky raketu... možná jednou, jednou možná...
Reagovat
Teo
Já jen vyzdvihuji kvality Ferrera, to je celé. Vůbec bych se nedivil, kdyby postoupil do finále. Takže se prostě smiř s tím, že byl lepší, zranění nezranění...
Reagovat
smazaný uživatel
asi jo, když říkáš. no pravda to je a 3:0 i poměr gamů je docela přesvadčivej výsledek. a dobrá příprava je taky základ a patří k výbavě každého dobrého sportovce, takže ferrer máš to mít! jo, je to šikovnej kluk a i kdyby dneska prohrál. přece jenom rafa je pan tenista jako žádný jiný.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafy je mi trochu líto, ale nemůže přece pořád vyhrávat, každý má slabší den. David si to dnes zasloužil a doufám že rozbije taky toho skoťáka.
Reagovat
smazaný uživatel
rozbije skoťáka?? co to je za vyjadřování??
Reagovat
smazaný uživatel
si vul vid? tím že prohrál posílil tak akorát šance AM a tenis leda ochudil a je to frajer že to hned nevzdal i kdyžF fakt hrál super
Reagovat
smazaný uživatel
A ty koko..!Pláčeš u monitoru a nevěříš co se to jen stalo.Ja ti to povím.Prohrál a ty taky!!!Já vyhrál a jdu do hospudky slavit.Tak ahoooj ty píč......
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
smazaný uživatel
pokud si měl vsazeno jdi ok jinak si nech ty čur. od cesty kamarade. každej kdo to trocu sleduje viděl že RN neni 100% jinak o to větší šance pro RF takže v tomto směru ok
Reagovat
Pe3k
Jo jasně a kdo je pořád 100%? Myslíš, že Federer když mu táhne na 30 je pořád 100%? Něco ti povím.Kdyby byl Roger pořád 100% Nadal vyhrává jen na antuce...
Reagovat
smazaný uživatel
jasně to souhlasím ty jejich kecy když vypadne RF v semi. že nemá formu atd at skončí sou stejně tak trapny a doháněj mě k vzteku.

takže pojdme být normální:-)
Reagovat
baggik
Nevim, co Rafovi je. Ale celkem mě štvalo že australský komentátoři v každý druhý větě říkali, že je zraněnej. Já věřim tomu co vidim a viděl jsem vynikající zápas dvou motorovejch myší, s tim, že Ferrer měl navrch. V posledním setu už Rafa byl dost zmoženej ale jinak tam oba běhali po celým kurtu a sázeli vynikající údery. Kdyby to zranění bylo vážný, tak by Rafa půlku míčů nedoběhl.
Reagovat
Pe3k
Přesně!Zranění to je obvyklý a směšný důvod proč Nadal prohraje.Nechápu kde se v lidech ta tupost bere.
Reagovat
Teo
Motorová myš byla na kurtu jen jedna, a Nadal to nebyl. Já myslím, že dříve či později prostě zdravotně odejde...
Reagovat
Roger4EVER
Souhlasim...
Reagovat
smazaný uživatel
tenis sa nehra svalmi, ale rozumom, talentom, kondickou a natrenovanymi technikami , teda RF
Reagovat
baggik
Tak Nadal tolik nekmitá nohama a nenaběhá toho tolik jako Ferrer, ale má všechno, nevim jak to dělá, ale vždycky udělá dva delší kroky a je rázem v rohu kurtu. Rozhodně bych neřekl, že byl dneska u něj problém v pohybu a údery tam často taky sázel vynikající, jenom udělal na jeho poměry hodně nevynucenejch chyb a na konci vypadal vyčerpaně. Spíš možná ta viróza se na něm mohla projevit, určitě ne natažený sval nebo tak něco, to by bylo vidět. A Ferrer hrál fakt výborně. Snad vyřadí Andy Malýho.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ted tady budeme číst, jak my, fanoušči Federera můžeme bejt rádi, že Nadala zase porazilo zdraví. To jsou neuvěřitelný keci, vzdyt to je součást sportu. Nechci zbytečně urážet Nadala, protože to tady nedělám, ale neodpustim si jedno. A to, že je docela smutné, že světová jednička neni schopná hrát alespon 4 grandslamy za sebou v 100% kondici. Navíc AO je na začátku sezony a Nadal podruhý za sebou vyhořel.
Reagovat
Roger4EVER
Jj souhlas...
Reagovat
Frantz
Hm ten Nadal zase vyhorel,no hlavne ze king,genius,buh,maestro apod. byl za posledni 3 GS bez konkurence
Reagovat
smazaný uživatel
neviděli ste, jestli rafa po zápase taky tolik brečel jako jedna nejmenovaná velká legenda před pár lety???
Reagovat
Pe3k
Rafa totiž raději utekl do šatny :D takový je to bojovník :D
Reagovat
smazaný uživatel
ne tak, je fakt, že roger do toho dal tenkrát asi všechno, ale rafa si to dnes prohrál sám a tak mohl býr akorát tak nas... takže tak asi. (No a v šatně at si dělá co chce) - teda v rámci vší počestnosti samozř
Reagovat
smazaný uživatel
Indiane,indiane.Směšný výkon.Ty jsi urazil tenis svým dnešnim výkonem.Jsi venku! Opust Australii a tahni do cigánova a už nikdy nikam nejezdi.:)))))
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer si to dnes zasloužil na 100%, ale taky se mi líbilo jak Rafa bojoval i když mu to nešlo.. Jen mě trošku štve, že Ferrer se dostane teď před Berdycha
Reagovat
smazaný uživatel
ježiš, že se dostane před berdycha... aby ses náhodou nepo...
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem jeho velký fanda :) tak mi to promiň, ale štve mě to :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jedno místo máš prakticky jedno, na nasazování to nic nezmění a Berdych by stejně mírně klesl po jaře a úvodu léta, kdy obhajuje spoustu bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to kdyz si jeho velkej fanda, tak to nic. jo ajinak tomasino, proc myslis ze ty body neobhájí...??? to sou výplody teda
Reagovat
smazaný uživatel
Mne to také štve,že se dostane před Berdycha,ale Ferrerovi jsem vítězství přála.
Reagovat
smazaný uživatel
jo tak ferrer si to určitě taky zaslouží, je to taky velkej bojovník a dneska rafu prostě smáznul. Sláva vítězi...
Reagovat
smazaný uživatel
Má zatim lepší formu.V tom případě patří před Béďu.
Reagovat
smazaný uživatel
před béďu méďu? ten tak hraje jo? ty voleee!
Reagovat
smazaný uživatel
Odohral vyborny zapas, s takymto vykonom by bol porazil 95% hracov, ale Rafa nebol 100% sam Ferrer to povedal hned na kurte Courierovi do mikrofonu, ze Rafa nestihal lopticky a neni normalne aby Rafa prehral 3:0- pricom este tak hladko. Co mu je tazko povedat- mozno to tajili pred verejnostou a mali na to svoje dovody- myslim Nadalov team , ale urcite nebol 100%, keby bol fit tak Ferrer dneska prehra- jak pisem 95% hracov by bol dal ale Rafu ne na 3 sety- to iste s Murraym v SF- Ferrer moze hrat fakt skvelo ale nema nic cim by Murrayho prekvapil. Cakam dlhe vymeny a rozhodne servis, ktory ma Andy samozrejme lepsi a bude si suverennejsie strazit svoje hry na podani. V kazdom pripade DAvid si aspon pripise kopu bodov a nakopne ho toto SF do uspesnej sezony a hlavne na antuke potom mozme cakat od neho velke veci.
Reagovat
Roger4EVER
No myslím že Ferrer na Murrayeho určitě má..Podle mě to bude zá¨pas na 5 setů...
Reagovat
smazaný uživatel
nerozvadzaj svoje zavery, lebo dopadnes tak ako naposledy ....na smiech, radsej opatrne....moja rada
24.01.2011 19:49Od: romismak

Ano da sa ocakavat dlhy zapas- vela dlhych vymen atd..
Dolgopolov a Ferrer inak nemaju sancu- to len medzi recou- Dolgopolov po 2 -5setakoch proti takticky vyspelemu Murraymu nema sancu Andy nebude robit nic cim by ho Dolgopolov zaskocil tipujem 3:0 pre Andyho, Ferrer s Rafom - obaja budu hrat dlhe vymeny- Nadal ma silnejsi forehand, je rychlejsi a ma lepsi servis tiez 3:0
Soderling je hrac co dokaze hrat super- ale este stale asi nie je psychicky na to tak dobre aby si neodpustil taky vypadok- raz za cas on zahra taketo biedne zapasy- si pamatam ako pred RG v Nice tusim 2010 vypadol s Rochusom co som nechapal v tom zapase bol rovnako tragicky ako vcera- proste Soderling vcera zozral Dolgopolovi vsetko aj s navijakom- Dolgo vsetko vracal a Soderling daval bomby do outu do sietky atd.. nerozmyslal vobec nemal plan B plus nic nic vyhrale lopticky po 1. servise viem ze mal strasne slabe cislo. To iste Cilic dnes s Nadalom -RAFa mu vracal chopovane backhandy a Cilic to chcel triafat k lajnam ale 4x trafil a 5ty krat uz out.. Treba rozmyslat a ne bezhlavo buchat k lajnan- ala Gulbis. SF Murray- Rafa- myslim si ze momentalne ma lepsiu formu Murray ak by sa slo do 5steu tak kondicne Murray bude lepsie- kedze Rafa neni 100% zdravy plus, Rafa nema servis ako na US open cize Andy ma tvrdsi servis- viac lacnych bodov pre Andyho preto tipujem Murrayho 3:1 pre Murrayho je moj tip SF ak budu hrat s Rafom.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nemá, maximálně na antuce. Nemá žádnou zbraň, kterou by mohl překvapit, Melzer i Dolgopolov jsou bych řekl agresivnější a Ferrer nemá ani moc dobrý servis, takže Andy jakožto jeden z nejlépe returnujích hráčů, bude snadněji získavat brejboly a vyhraje. Divil bych se, kdyby Ferrer vyhrál set.
Reagovat
smazaný uživatel
Co som zle napisal- rozpisal som ako to bude cca - Andy vyhral 3:1 namiesto 3:0 lebo v 3. sete si neustrazil naskok mohol ho dat 3:0 cize tam by so mal pravdu, co sa tyka Rafa-Ferrer- tak keby to bol normalny zapas- tak Rafa vyhra 3:0, 3:1 tak ako vzdy- lenze je evidentne ze daco mu JE, neni v poriadku a kto to mal cakat ked Cilic dostal 3:0 hral solidne a este vyhlasoval ze som FIT. Cize moje prognozy si myslim boli na mieste a vhodne- to ze Rafa dnes dostal 3:0 ma z vacsej casti podstatu v nom samom ako vo Ferrerovi lebo este raz 95% hracov by Ferrer s tymto vykonom dal- ale ne priemernneho Nadala- ktory by normalne returnoval, behal rychlejsie, lepsie podavat a nepotil sa tolko.
Reagovat
smazaný uživatel
ja len ze velmi podrobne predpovedas az sa to podoba na proroctvo, radsej menej ako viac, lebo teraz ti to nevyslo s Ferrerom a pockam si na Andyho ako ti dopadne predpoved....:-)
Reagovat
smazaný uživatel
JA sa snazim na rozdiel od 90% ludi tu komentovat k veci - vacsina sa hada. Viem ze mi to nevyslo ale musis uznat- ak sledujes tenis co verim ze hej inac by si tu nekomentoval- ze za ,,normalnych,, okolnosti na Harde na 3 sety by Nadal vyhral a je jedno ako by Ferrer hral. Ano Ferrer ho dal na harde kedysi- ale Rafa v 2011 roku uz je na harde iny hrac ako kedysi pred 4 -5 rokmi povedzme. co sa tyka Andy- Ferrer- tak predpokladajme ze obaja budu v poriadku- ziadne zranenia choroby a zahraju dobry zapas- tak potom 3:1 pre Andyho sa javi ako najpravdepodbejsi typ. Ferrer vyhral 3 zapasy na antuke s nim, z toho jeden v 2005- v case ked Andy bol este ,,amater,, a oba zapasy na harde vyhral Andy- pricom teraz 2:0 hladko na Turnaji majstrov v Londyne. Proste neviem si predstavit co by sa muselo stat aby Ferrer postupil a vyhral 3 sady proti tomuto Murraymu.
Reagovat
Roger4EVER
Tak jsem moc rád že Nadal vypadl protože už mě štvalo jak si pořád myslel o sobě co je...Pořád jen "Rafa Slam" :D..To mi připadalo dost vtipný...A legendy furt...Vyhraje Nadal...A co se stalo..Vypadl...Ted už se nikdy 4 ani 3 grandslamů za sebou nedo čká...Sem zvědávý s čím příjde se zraněním...Uvidíme...
Reagovat
smazaný uživatel
a tak roger byl taky určitou dobu zdravotně indisponovanej, tomu se nevyhne nikdo, bohužel rafa si to vybral ted a je to určitě škoda pro něj, mohl mít ty 4 v řadě, ale bohužel nemoc se neptá. a jestli prohrál kvůli oslabení imunity nebo slabé soustředěnosti, to už je koneckonců jedno. Ale pro něj i jiné by to mělo být ponaučení na příště. a myslím, že 4 v řadě by ještě mohl dát
Reagovat
smazaný uživatel
jj
Reagovat
Roger4EVER
Je otázka na jak dlouho vypadne...Ale myslím si že 4 grandslamy už nedá...Neměl hrát v DAUHÁ když věděl že máu neni dobře !
Reagovat
Roger4EVER
Nadal vůbec si nemá vyspělosst s tím že neví kdy přestat chvíli si dát oddych...On si myslí že prostě to tělo nepotřebnuje odpočinek..Což vůbec neni pravda...
Reagovat
smazaný uživatel
ono potřebuje odpočinek tělo, jo?
Reagovat
Pe3k
To, že Nadal není zrovna chytrolín je jasné, ale jeho strýc Toni by měl mít trochu soudnosti...
Reagovat
baggik
Tak jestli ti jde o to že víc věříš Rogerovi, tak bys měl být spíš naštvaný že se nepotkali a nemohl ho Roger smést kurtu ne? Jinak já budu radši když bude o vítězství na Grandslamech bojovat víc hráčů, než jen pořád ti dva stejní. Jo a mimochodem Roger taky nikdy nevyhrál GRAND SLAM!
Reagovat
Roger4EVER
Jj přesně Pe3k...Alessi : Odpočiek potřebuje hlavně Nadal
Reagovat
smazaný uživatel
oni bojují vždy jen ti dva stejní jo? aha, tak to se asi dycky dívám na nejakej jinej turnaj kde jich bojuje dycky minimalne 64
Reagovat
tito
Roger taky hrál s únavovým syndromem po infekční mononukleoze a taky nevypustil část sezony. Jde o prestiž, body, herní rytmus...prostě dokud mohou běhat na kurtu, tak se snaží.
Reagovat
Roger4EVER
Já vim...Ale Federer když utočil 2x na ROLAND GARROS o 4 grandslam v řadě taky nikdo neřikal "Roger Slam"...To mi taky přišlo od Nadala trochu ujetý...
Reagovat
Roger4EVER
Jo to je sice pravda...Ale viděl si že by se vymlouval na zranění potom ?? Já teda ne...
Reagovat
smazaný uživatel
to už je jedno jestli před nebo potom. Kdo může říct co je víc fér?? dělat ze sebe chudáka na začátku aby ti ten druhý at vědomě či nevědomě dával voraz nebo to hrdinsky nepřiznat a říct to až když to tlačí bolest ven... tak co hlavy pomazané
Reagovat
baggik
Jo, ale vyhrávaj jenom oni dva. Za poslední 4 roky snad byly jen dvě výjimky JMDP na UO a ND na AO.
Reagovat
Roger4EVER
Sry ale NADAL se pokaždý prohře na něco vymlouvý..Nevim jestli jste sledovali českou verzi EUROSPORTU , ale tam řikal ten komentátor že Nadala vyrušila nitka :D A sám i potom ten komentátor řekl že to není u normálního člověka normální :D
Reagovat
tito
ex post zveřejnili informace o proběhlé infekční mononukleoze. Každopádně asi je každému soudnému jasné, že žádný sportovec v takovémto zápase nebude předem přiznávat handicap/ bez ohledu na to, co si budou přispěvatelé na českém tenisportálu myslet:) / Nemyslím si, že šlo o svalové zranění,/běhal dobře/- spíše nevolnost,únavu či problémy s koordinací. David vyhrál zaslouženě, Rafa se trápil a vypadl. Nijak jinak se to nedá komentovat.
Reagovat
smazaný uživatel
rozumim. Ale výjimky sou a že by neměli šanci i berdychové, sederlingové nebo jiní, tak to taky né. ale dobrý, v poho, já to beru
Reagovat
Roger4EVER
Hmm to je sice pravda...Vím že to pro něj byl hodně důležitý turnaj...Ale když mu nebylo dobře měl to skrečovat...Důležitějš je zdravý než tenis !!
Reagovat
tito
Máš pravdu, ale oni se chovají jinak- myslím si, že Roger by to taky dohrál a taky by nastoupil./dobře to popsal abudabi na konci diskuse/
Reagovat
Roger4EVER
No to já nevím...T
Reagovat
smazaný uživatel
kdyz uz nastoupil k zápasu, tak se pak nemůže vymlouvat na zranění, prostě byl dnes slabší a tak to je a jedna tečka a nic víc
Reagovat
spaniel
Pokud vím, po posledním zápase Nadal tvrdil, jak se perfektně cítil a jak je fyzicky fit.
Reagovat
smazaný uživatel
tak, MT by si nebral kvuli nedolecene viroze. Asi nejake zraneni.
Reagovat
Roger4EVER
Jj naprostej souhlas !
Reagovat
smazaný uživatel
F hrál opravd dobře už od začátku ale N oprvdu asi něco limitovalo tím nechci ubírat nic z výkonu F jen škoda mohl to být ještě lepší tenis. Tde hlavně doufám že F předvede to samé proti A toho totiž fakt nemusím

RN je mi líto přál sem si finále RF RN tak škoda. Tak hlavně at se dá brzy dohromady.

ps. a to jsem určitě podle mnohých fanatic RF:-)
Reagovat
smazaný uživatel
občas mi tam uteklo písmeno tak pardon připadně
Reagovat
Pe3k
Sem zvědavý s jakým zraněním nakonec přídou.V dlouhých výměnách bylo vidět, že Nadalovi nic není.Před pár dny měl virozu a teď je najednou zraněný?Kde se zranil?Proč není nikde informace, že Nadal nastupuje do zápasu zraněný?
Reagovat
smazaný uživatel
a to jsi videl jaky zapas, vzdyt hral jako uplne nekdo jiny.
Reagovat
smazaný uživatel
zase neblázni hned z kraje zápasu by to nehrál a ani si nemyslím že by takový byl
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal prostě dneska na Ferrera neměl. To o co se tu jeho fans snaží je místy ubohé :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal na AO nemal na Ferrera a nemal by ani na Federera, ...ale to by sa tak daleko musel dostat
Reagovat
smazaný uživatel
hrozna skoda, nevim, co se s rafou deje...jinak david hral vyborne
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je zranený, bolo to evidentné, ale napriek tomu David odohral dobrý zápas. Nikdy nie je ľahké vysporiadať sa s tým, že súper a ešte k tomu krajan a kamarát na tom nie je zdravotne dobre.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo Ja to chápu ale když Federera boleli zada na Wimbledonu a po zápase a Berdychem říkal ze ho boli ty zada tak ho tu kazdy nenáviděl jak simuluje ;)
Reagovat
Martinac
Fajn, ale může si za to sám. Proč hrál před dvěma týdny ten piditurnaj, když měl virózu, tomu opravdu nerozumím.
Reagovat
sks1892
zraněný? a co ho limitovalo prostimtě? prostě nemá ideální formu, toť vše... za každou jeho prohru nemůže zranění!
Reagovat
Stan_Borowitz
spíš řekl, že doplatil na fyzické oslabení po té chřipce. Jeho údery neměly tu správnou razanci. Sám Nadal na to poukazoval po předchozích zápasech.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak smutné.Asi budu plakat.Tenis jeden škaredý.RF!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
svatá pravda.. jenže u Rafy to všichni víme a vidíme předem.. Roger vytáhl kostlivce ze skříně až bylo po všem..
Reagovat
smazaný uživatel
ještě čekám co tady napíše Barney...
Reagovat
smazaný uživatel
tak mozna proto nema moc lidi rado fanousky Rogera. Jen se posmivejte a radujte, ted kdyz vite, ze ho porazilo jeho zdravi a nemusi to delat nikdo dalsi.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja se nesměju Nadalovi ale tem co tu měli plnou hubu kecu ze Už se těší jak to Nadal vyhraje a ze následně vyhraje Roland Garros
Reagovat
smazaný uživatel
Áno na to si pamätám.Máš pravdu ale aj keď nie som Rafova fanúšička, treba uznať, že niečo s ním nebolo v poriadku no a neviem či to bol len môj pocit, ale zdalo sa mi, že s tou virózou to nemalo nič spoločné, pretože v 1.sete na Tonyho hádzal tvár typu, ,,Asi to nepôjde."
Reagovat
smazaný uživatel
udělal to Ferrer jestli sis nevšim.Ale nevěřím že by simuloval jinak.

ted se to vrací za ty Vaše komentáře tak trochu soudnosti a oživit pamět by to asi chtělo
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlas. Fed len na tlačovke po Wimbledone povedal, že nebol fit.A čo sa dialo? Bol grázlom, simultantom a Berdych, chudáčik, to nemohol rozchodiť. Pravda sa však ukázala neskôr.
GS hráči hrajú, pokiaľ je to len trochu možné, aj keď nie sú celkom fit. Nadalovi ide o veľa bodov, keby vynechal, stále by omieľali, že je zranený a prečo je zranený, čo sú to kolená,alebo uši? a blabla pre novinárov. Otázne je, ako draho ho tento hazard s telom vyjde. Ale na to sa v 24rokoch nemyslí.
Treba brať do úvahy aj sponzorské zmluvy. Ak vyhlásite, že ste chorý a všetko vás bolí, to sa dobre nepočúva.. Nijaká firma, nechce pod svojim logom kripla.
Ja si myslím, že nebol celkom fit, ale samozrejme, všetka česť Ferrerovi. Tu by som poukázal na to, že bol to Ferrer, ktorý po zápase uviedol, že Nadal nebol celkom v poriadku. To by Tomáša Berdycha ani nenapadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostej souhlas!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist