Nadal se kvůli 'slepáku' odhlásil z Turnaje mistrů! V Basileji chce ještě hrát

15. 10. 2014, 20:37
Aktuality 122
Letošní Turnaj mistrů se uskuteční bez Rafaela Nadala. V rozhovoru pro veřejnoprávní mallorskou televizi IB3 to prohlásil jeho strýc a trenér Toni Nadal. Třetího hráče světa už několik týdnů trápí problémy se slepým střevem a místo londýnského závěrečného podniku sezony půjde na operaci.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Bývalá světová jednička ještě odehraje příští týden turnaj v Basileji, zda nastoupí i na následujícím turnaji v Paříži, zatím není jisté. Nejpozději po francouzském podniku série Masters se osmadvacetiletý Nadal, jenž zatím kvůli zánětu užíval antibiotika, podrobí operaci. Po ní ho čeká tři až čtyři týdny klid.

Osmadvacetiletý Španěl se letos na Turnaj mistrů kvalifikoval podeváté v kariéře, ale už potřetí ho zranění donutilo se odhlásit. Nadal ještě nikdy závěrečný podnik sezony nevyhrál, v roce 2010 a loni byl ve finále.

Na letošní Turnaj mistrů, který je na programu od 9. do 16. listopadu, se tak zatím oficiálně kvalifikovali zatím jen Novak Djokovič, Roger Federer a Stan Wawrinka. Jako vítěz US Open by měl mít účast v Londýně jistou i Marin Čilič a po odhlášení Nadala by start na Turnaji mistrů neměl uniknout ani Keii Nišikorimu.

Pak by zbývala ještě tři volná místa, na která se tlačí pět tenistů. Šanci nominovat se mezi nejlepší osmičku do Londýna má Tomáš Berdych, kterému momentálně patří v letošním žebříčku sedmé místo (po odhlášení Nadala šesté postupové). Zezadu se na něj tlačí Milos Raonic, David Ferrer, Andy Murray a Grigor Dimitrov.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

122
Přidat komentář
pockerface
tak Miloš prohrál.Zatím to hraje Tomášovi do karet.Tohle brzké vypadnutí může Miloše opravdu stát TM.No on tam spíš pojede stejně (jako náhradník).
Reagovat
tommr
pokud tam nebude hrát Nadal tak má Raonic pořád ještě šanci. Ty Tomášovy jsou ale po dnešku o něco větší ... :)
Reagovat
hatatytla
škoda Kolji, že odešel tak brzo, myslím výkonnostně. Na jeho tenis se dalo koukat, hlavně v hale. Sopoty nehodnotím.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak je na tom Gulbis zdravotně už je ok? Přemýšlím že bych hrál Travera dnes.
Reagovat
gigin
Vůbec nevím. Nikde žádné info :(
Reagovat
gigin
No nic moc. Vsadils proti teda?
Reagovat
spaniel
Davydenko má prý dnes ohlásit konec kariéry

http://itar-tass.com/sport/1510747
Reagovat
Cico93
Niekedy to bol slušný tenista, neskôr už sázkař:)
Reagovat
r.Fever
cicko, nevyjadruj sa veľmi už k tenisu, fakt..
Reagovat
Cico93
Bolo to dokázane tak prrr.
Reagovat
r.Fever
nejde o to či bol, alebo nebol, ale kedy.. v tvojom prípade "neskôr" je úplná blbosť, vidno že si tenisovú minulosť odsledoval "z vlaku"
Reagovat
Cico93
noo tak ty si ešte viac mimo jak som si myslel.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach booože..ale nejlepší rozhodnutí. Přeji ti AO, tam se snad zahojíš na té nepovedené sezone 14, a rok 15 budeš sbírat GS :-)
Reagovat
spaniel
Jsi optimista. Po operaci bude poprvé a bude potřebovat se trochu rozjet. Navíc jako č.3 může mít těžší los a vyfasovat Novakovu půlku. Řekl bych, že na AO to ještě nebude...
Reagovat
smazaný uživatel
Mám optimismus v krvi a jsem věrně doufající. Stejně tak jako každý fanda jakéhokoliv hráče musí věřit a doufat v úspěchy, jinak by nemělo to fandění smysl :-) Takže VAMOOOOS! Ale jinak souhlas s tebou s tou trojkou, bude to těžký, ale tak už si dokázal s Nolem poradit, v semi i finale, když chce být nejlepší, musí nejlepšího porážet :-) Slepák není to nejhorší, sama mám laparo žlučník venku a běhala jsem jak laňka. Horší by byly třeba přetrhaný vazy v koleni, nebo to co má Delpo...snad Rafu to zápěstí nelimituje vic, než je zdrávo.
Reagovat
smazaný uživatel
S Nolem sa mu v SF celkom darí, v podstate si nespomínam, kedy s ním v tejto fáze prehral...Finálová bilancia je naopak záporná..
Reagovat
smazaný uživatel
Kolik? Nechce se mi to hledat. Díky.
Reagovat
smazaný uživatel
Netuším, na GS final vedie Rafa 4:3, ale v rámci Masters finále to je tak dva ku jednej v prospech Noldu..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vidis :-) ja jedu na GS. Na masters ho uz horkotezko nekdo prekona.
Reagovat
Cico93
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
gigin
Reagovat
Stan_Borowitz
Podle mne s ní prásknul proto, že mu už podruhé nikdo nepodal míček.
Reagovat
gigin
No právě nevím, co by ho mohlo na tréninku takhle vytočit. Anebo si zkoušel, trénoval samotný úkon "smash racket"...

No já jen jestli ho někdo viděl s tím švácnout někdy někde? Díky :)
Reagovat
tito
Ne
Reagovat
gigin
Ty nemáš televizu.
Reagovat
tito
satelit ne, ostatní ano
Reagovat
gigin
tito: ... si dělám srandu. Nebuď hned tak nevrlý po ránu ;)) I když. Je fakt, že by mne to taky štvalo, kdyby mi koník furt kdesi marodil :(
Reagovat
tito
Nejsem nevrlý. Ale je fakt, že nemám komu fandit. Chris je dlouhodobě mimo, bratr prolamuje třetí stovku. A Rafovo problémy, škoda mluvit. A když po 10 letech hodím raketou (opatrně) do sítě, tak trefím sloupek.....
Reagovat
gigin
:)))))
Vyděržaj pioněr... bude líp.
Reagovat
spaniel
Tak tomu se říká smůla. Já šel jednou praštit raketou, a i když jsem se v poslední chvíli zklidnil a zabrzdil jsem, ruplo mně v lokti a 2 týdny pauza :D Příště ju už rozmlátím.
Reagovat
tito
Přesně. Když už, tak jako Marcos :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nápodobně nemám komu fandit..je to docela skličující, člověk se těší na každý nový turnaj a pak takovéhle zprávy. A Andy teda taky předvádí tužku,takže zoufalství to je teď koukat na tenis bez svého favorita :-(
Reagovat
Stan_Borowitz
Já myslím, že "B" je správně. I podle toho, že to bylo takové nějaké neslané-nemastné, i leckterý starší žák by s raketou zvládl praštit líp. Prostě zkoušel, jestli by to taky uměl.

Já jsem coby malý kluk přišel o možnost vydělávat si tenisem právě proto, že jsem neuváženě rozmlátil svou Artisku, a to byl konec mé nadějně se rozvíjející kariéry. Pak už jsem Ivana sledoval jen v TV, než z ní byl z rozhodnutí strany a vlády exkomunikován. Poučil jsem se z toho ale jak komunisti z krizového vývoja a dnes už mám k raketám úctu, i když bych si mohl koupit třeba celý Babolat. Tyto situace řeším stoicky, jako filosof. Krev zatím netekla, ale možná na to též donde.
Reagovat
gigin
Já to přímo nerozbíjím, ale házím to přes plot na kúpaliště. Mám v bagu 3-4 ks. Jednou jsem neměl po deseti minutách s čím hrát.
Reagovat
panzer.dragon
podle mě to co se tady píše neni pravda, je to vycucaný z prstu ta zpráva že se nadal odhlásil, možná to tak dopadne, ale v tuhle chvíli sem to nikde nenašel, naopak všude se píše, že bude hrát basilej a pak se uvidí jak mu bude

http://www.theguardian.com/sport/2014/oct/15/rafael-nadal-swiss-indoors-basel-appendictis-tour-finals-london
Reagovat
panzer.dragon
teď řikali že Rafa nebude hrát turnaj mistrů i na nově :-), fakt by mě zajímalo kde tu informaci vzali oni, tipuju, že tady..
Reagovat
mrafe
O Nadalovi to říkali i včera večer v rámci vyváženého zpravodajství ve sportovních novinách na ČT sport.
Reagovat
Stan_Borowitz
"objektivního a vyváženého" ;-)
Reagovat
mrafe
dík za opravu, já se příště polepším.
Reagovat
Stan_Borowitz
Bacha na to, od letoška platí §13825 odst. 67 písm. qs) zák. č. 6498/2013 Sb., o nezastupitelné roli veřejnoprávních sdělovacích prostředků ve výchově k občanské uvědomělosti a o změně některých zákonů, v platném znění, který je harmonizací směrnice Evropské komise o vedoucí úloze EU, podle kterého můžeš za takový přestupek zaplatit České televizi pokutu až 2 mil. (samozřejmě euro). O změně trestního zákoníku se zatím uvažuje...
Reagovat
mrafe
Díky Stane za vyčerpávají odpověď, asi to bude tím, že mně to jejich objektivně vyvážené zpravodajství permanentně subjektivně vytáčí. O legislativě se radši nebudu vyjadřovat
Reagovat
panzer.dragon
no a nemáte někdo teda jakejkoli jinej zdroj (než tenisportal) kterej v psaný formě tvrdí, že nadal nebude hrát turnaj mistrů?
Reagovat
mrafe
http://sport.idnes.cz/nadal-nebude-hrat-turnaj-mistru-d39-/tenis.aspx?c=A141015_203845_tenis_ald
Reagovat
spaniel
Předpokládám, že je to tady, ta televize z Mallorcy, na kterou se všichni odvolávají:
http://ib3tv.com/20141015_221746-rafel-nadal-te-practicament-descartada-la-seva-presencia-a-la-copa-dels-mestres.html

Ale neplyne mně to z toho na 100%.
Reagovat
panzer.dragon
http://rafaelnadalfans.com/2014/10/15/ib3tv-reports-that-rafael-nadal-will-not-play-in-london-at-world-tour-finals-because-of-appendix-surgery/
Reagovat
panzer.dragon
je to zupdatovaný, že to neni pravda, mělo by se to zupdatovat i tady na tenis portalu
Reagovat
spaniel
To se zas jen odvolává na IB3, takže to má stejnou hodnotu jako článek tady, nebo na iDnes.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já to říkám odjakživa, že je zbytečně nákladné platit si armády reportérů, agenturní servis a tak, když daleko jednodušší je si zprávy a události prostě vymýšlet. V konečném důsledku je to jedno.
Reagovat
slacker
Tak zalezi jestli ty infomace potrebujses pro sebe nebo je dal prodavas. V tom prvnim pripade jsou nejucinnesji zpravodajske sluzby typu BIS, CIA :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To me mrzi ale nedokazu si predstavit, ze by to letos poprve vyhral. V hale by tezko asi porazil Djokera a mozna i Fedex v teto forme Rafu v hale porazil, vzhledem k tomu, jak se tam oboum dari. Kazdopadne doufam, ze na AO cela spicka bude opet silna vcetne DelPa, Rafy a letos trapici se ho Andyho.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím, změnili na wikipedii popis bodování na ATP turnajích, a nevyznám se v tom. Jaký body už získal Dustin Brown za to, že prošel kvaldou, a prvním kolem? Z lonského challengeru obhajuje ČF(18 bodů?), tento postup už by to mohl i překonat, ne?
Reagovat
VlS
Já myslím, že ATP bodování neměnila, změna je u WTA, ale určitě to najdeš na ATP stránkách
Reagovat
r.Fever
Za kvaldu 12 bodov, za víťazstvo v 1.kole 20, čiže dokopy už má 32 :)
Reagovat
Frick
Daj mu ho pak v krabičce na památku?
Reagovat
Oin
To má z toho, jak se pořád hrabe tam, kam slunce nesvítí.
Reagovat
smazaný uživatel
pevne verim,ze to ma spolu so svojim timom dobre premyslene,aj ked to nedava logiku
Reagovat
Roger_Federer
Jsem zvedavej jak to Rafa zvladne, bude to poprve co se zazracne neuzdravil a musi na operaci.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ještě na ní není...
Reagovat
Frick
Uteče jim ze sálu!
Reagovat
SwissMaestro
Letos hraje Roger parádní tenis a Rafu potkal bohužel jen jednou a to ještě na začátku v Austrálii. Velká škoda, protože jinak by tu H2H bilanci s Nadalem určitě vylepšil. Loni měl Roger špatná záda a Rafana potkal snad hned 3-4.... to se pak lehce ohání H2H :D
Reagovat
spaniel
O jej.
Reagovat
Roger_Federer
Ono se snad pomatly.
Reagovat
SwissMaestro
Aby to nebylo bráno jako výzva k flamu tak určitě vylepšil bych nahradil : měl by větší šanci vylepšit :D
Reagovat
George_Renel
Koncem října operace. V listopadu rekonvalescence. Poté pouze měsíc na obnovu sil a přípravu. A v lednu již Austrálie. To může docela špatně skončit.
Reagovat
spaniel
Na konci ledna. Rekonvalescence 2-3 týdny, pak trénink, to by mohlo jit. Navic nikdo nema vic zkusenosti s návraty.
Reagovat
George_Renel
Přesto. I když to bude určitě operováno laparoskopicky, jde o porušení břišní stěny. Nebude to mít hoch lehké.
Reagovat
Frick
že ho "postaru" kuchnou?
Reagovat
panzer.dragon
Management of @RafaelNadal reject IB3 radio story that he's definitely pulling out of World Tour Finals at O2 - though it's not impossible
Reagovat
jackiec
jóóóó tak to je super zpráva! dikec el řiťuále, nebudeš mi tam chybět, každá náhrada za tebe bude lepší tenisový zážitek!
Reagovat
a.magerova
I tu Basilej bych v rámci bezpečí raději vynechala.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa by to mohl rovnou zalomit a objíždět pokerové turnaje :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kristova noho, já to už ale fakt nepobírám, co tím chce dokázat? Jeden den je to tak v poho, že odehraje se slepákem všechno do konce roku, což jsme viděli, když ho vyprovodil i Lopez, druhej den už to není tak v poho, ale musí se ještě nacpat minimálně do Basileje. Co přijde zejtra, Tondo?? Připadá mi to celý na hlavu, kdyby to zbytečně neoddaloval, mohl se dát klidně do kupy do Turnaje mistrů, i kdyby nehrál úžasně, takhle bude zase chybět na vrcholovém turnaji sezony, kam rozhodně patří, i když bych mu zrovna nefandila. Fakt mu to stojí za to tyhle čachry se zdravím? Jestli nevyjde další prohlášení a on nastoupí v Basileji, tak ať ho radši někdo pošle co nejdřív domů a rovnou pod skalpel, tak jsem se těšila, až mu Roger konečně nakope zadek a on jakoby se tomu bránil :D No, na druhou stranu mu aspoň někdo z uchazečů do Londýna poděkuje za volný místečko a jak jsem předpovídala, bude to přímej souboj Djokoviče a Federera o post světové jedničky ;))
Reagovat
spaniel
K primemu souboji nemusi vubec dojit. Zalezi jak dopadnou turnaje predtim.
Reagovat
smazaný uživatel
nemusí, ale může, je to pouze moje věštecká předpověď ;)
Reagovat
Mayo
jojo nedokážem si predstaviť iné finále ani...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš, že Rafa řekl o zápasech Fedexe s Djoukem, že je sleduje nejradši? Pokud je to pravda, pak u mě o něco stoupl, protože já tuhle rivalitu taky stavím na přední místo před Fedala :)
Reagovat
Mayo
momentálne som zhrozený z operácie...predsa to už je zásah do tela a som zvedavý ako po návrate bude na tom...ale tak nech sa len dá dokopy...no a čo sa týka rivality RF vs ND, tak aj mňa ich zápasy bavia
Reagovat
panzer.dragon
je někde odkaz na zdroj, kde se řiká že se nadal odhlásil a je to už jistý že tam hrát nebude? ideálně psaná forma
Reagovat
smazaný uživatel
Obeta TM v prospech AO je zrejme nutná a rozumná..Každopádne to je škoda, titul z tohto turnaja mu ešte chýba a kto vie, možno by mu okolnosti k výhre pomohli práve tento rok..
Reagovat
spaniel
Jake okolnosti? Nic neukazuje na to, ze by mel ted nejakou vetsi sanci nez obvykle. Loni mne dosel mnohem pravdepodobnejsi, kdy jen Novak vypadal lepe. Letos by mohl prohrat s kdekym podle poslednich vysledku.
Reagovat
smazaný uživatel
No práve..V tejto forme to na výhu nevyzerá, niekedy však výhru na nevyhratom turnaji vedia zabezpečiť aj šťastné okolnosti..Z hlavy ma napadá napríklad RG 09 ako príklad..
Reagovat
Denis92
Tak ten priklad je v porovnani s tymto uplne mimo..
Reagovat
tito
Rozumné řešení. AO bude důležitější.
Reagovat
Roger_Federer
VOGO..tobr uz hrabka? Co presne mas namysli temi okolnostmi.?
Reagovat
spaniel
Jak bylo na exhibici?
Reagovat
smazaný uživatel
Nebol som..
Reagovat
smazaný uživatel
Fedexovi se to celkem se*e...Djoki čeká na porod, Nadal má slepák. A Federer si v klidu odehraje poslední turnaje bez újmy. Ze se mu takhle vždycky "zadaří". :)
Reagovat
spaniel
Ci to je za nesmysly Kakamile? Jak se mu to se.e? Prave naopak, ne? A pokazde mu ti tak vychazi? Co loni? Kdyz mel spatne zada a hral vetsinu sezony jak ponocny?
Reagovat
Denis92
Skor to bude ironia.. ale aj tak.. akokeby Roger to moze ovplyvnit, ze je Nadal casto zraneny, alebo ze sa Djokovicovi narodi dieta (ktore sa ma narodit este pred TM) kdezto Roger ich uz sam ma 4.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger je šťastlivec v mnoha ohledech, co je na tom k podivu? :) Jakmile je Rafan ze hry, Roger si oddychne a roztočí to a tak to bude zřejmě vždycky, což je ale škoda, protože já bych se strašně moc chtěla dočkat jejich zápasů v plný parádě :( Zápornou bilanci by snad mohl ještě upravit do konce kariéry, pokud bude Rafa už takhle často oslabenej.
Reagovat
spaniel
Obcas pochybuju o tvem zdravém rozumu :D
Jejich zapasy v plne parade si propasla a uz se jich nedockas.
Myslet si, ze Fed vyrovná bilanci je fantasmagorie. To by museli hrat tak 10x ročně jen v hale a Fed by musel mit formu aspon jak 3 roky zpátky.
Reagovat
smazaný uživatel
je jen 45 bodů před Berdychem, a v článku ho označili za jako téměř kvalifikovaného. Zatímco Tomáš bude ještě muset bojovat. Trochu nechápu tuhle logiku...
Reagovat
pockerface
prý jako vítěz GS má postup jistý.
Reagovat
PetaM
Bejvávalo :D :D
Reagovat
blixa
tak už to neplatí ?
Reagovat
PetaM
darek.vrana to dovysvětlil :D
Reagovat
darek.vrana
Tak, ale za podmínky, že skončí ve dvacítce, což je formalita.
Reagovat
blixa
Jsem línej číst ATP rules ale u chlapů se snad kvalifikujou vítězové GS pokud jsou v TOP20.
Reagovat
pockerface
jo nedávno to tu někdo psal,že nesmí do TM vypadnout z 20.
Reagovat
smazaný uživatel
aha, tak to jsem vůbec netušil... No, moc se mi to pravidlo nelíbí.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to škoda. Bez Rafíta to bude ochuzený turnaj. Můžu ho sebevíc nesnášet, ale i on dává tomu zápolení na okruhu ATP pořádnou šťávu a adrenalin. Nějaký Ferrer, Raonic ani Murray ho zkrátka nenahradí.
V Basileji podle mě startuje proto, že cítí, že může získat nějaké body ještě před tím, než ulehne pod nože, což se mu může hodit v boji o post světové jedničky v příštím roce.
Reagovat
smazaný uživatel
anebo má nějakou snovou úmluvu s organizátory Basileje ve smyslu, že mu nabídly opravdu horentní sumu, aby tam startoval.
Reagovat
pockerface
taky nejsou zrovna jeho fanoušek,ale je fakt,že ta rivalita Rafa,Novak,Roger tam bude chybět.A hlavně ty zápasy mezi nima jsou vždy pěkný a napínavý.
Reagovat
pockerface
no jako fanoušek RF mi to nedá nenapsat :-),vždy když na nějakém turnaji nehrál Rafa,tak Roger hrál úžasně a došel hodně daleko.Tak,že by letos titul z TM byl připraven pro Rogera?No řeknu Vám závěrečný večírek a na něm vítězka Petra K. a vítěz Roger,to by se mi opravu moc líbilo :-)
Reagovat
pockerface
no tak teď jsem napsal krávovinu.TM chlapů a TM holek se hraje každý jinde.Sorry. Tak,ale ty vítězové zůstávají.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitě není bez zajímavosti, že když na turnaji nestartuje Rafa, tak Nole je zpravidla mnohem mín nebezpečný. Z tohoto pohledu je to větší výhoda pro RF než absence RN, který by beztak žádný velký výsledek asi neuhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
než samotná absence RN jako taková..
Reagovat
pockerface
jo jako kdyby se Novak neuměl pořádně hecnout,když nehraje na turnaji Rafa.Asi ho něčím dráždí a vyprovokuje ho k úžasným výkonům.
Reagovat
Mayo
Ale snáď to využije Andy teraz.
Reagovat
Mayo
Nevadí, treba sa dať dokopy aj keď mal sa vys.rať už aj na ten Basel.
Reagovat
pockerface
stejně v tomhle stavu podlé mně nic kloudnýho neuhraje jak v Basileji,tak případně v Paříži.Opravdu zbytečně ztratí minimálně měsíc,který mohl využít k pořádné rekonvalescenci a přípravě na AO.Takže v půlce listopadu půjde na operaci,měsíc klid to je min.do Vánoc a bude mít měsíc na přípravu na AO.Opravdu zbytečně promrhal měsíc,který mu možná v přípravě bude scházet.No nechám se překvapit jak to všechno dopadne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak budu mu ted aspon přát , aby vyhrál v Basileji
není mi ale až tak líto , že přijde o TM
Reagovat
pockerface
že se na to ten Rafa nevykašle už teď.Mohl jít na operaci hned jak ho to chytlo v Shanghai a mohl už se druhý týden zotavovat.Takhle to zase nesmyslně protahuje a čas do AO se krátí.Nechápu proč Basilej ano,Paříž ?? a TM ne.Měl už by raději zabalit celou sezonu a vyhlížet k nové.
Reagovat
smazaný uživatel
mě to mrzí, protože Nadal na TM bezpochyby patří. Na druhou se tak otvírá větší šance pro Toma a souboj o finále může být o to zajímavější.
Reagovat
Denis92
Nevidim ani jeden logicky dovod preco chce hrat este v Bazileji.
Reagovat
Neor
přesně, první, co mě napadlo "jakou to má logiku"..
Reagovat
smazaný uživatel
To taky nechápu. Měl by se radši dát pořádně dohromady na příští sezonu.
Reagovat
smazaný uživatel
To je trapak :D :D :D Teď hrát bude, ale na TM ne -.- :DDDD prostě se mu tam nechce hrát když ví, že stejně nevyhraje :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak, ale to ani v bazileji :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak hlavně že v Basileji nevyhrál jedinej zápas v kariéře
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně ať je brzy vpoho:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist