Nadal se odhlásil z turnaje v Halle, Hernych je v kvalifikaci zatím úspěšný

8. 6. 2013, 19:17
Aktuality 39
Rafael Nadal se rozhodl dopřát si po Roland Garros kratší pauzu a odhlásil se z turnaje v Halle. Úspěšně bojuje o start v hlavní soutěži Jan Hernych, který dnes vyhrál dva zápasy kvalifikace.
Rafael Nadal

Španěl, jenž v neděli bude v Paříži hrát o svůj osmý titul z antukového grandslamu, vynechá úvodní podnik sezony na trávě na radu lékařů, kteří mu doporučili šetřit kolena.

"Poslední měsíce byly pořádně těžké, stejně jako první kola tady v Paříži. Zítra je finále French Open proti Davidu Ferrerovi, a proto bych neměl šanci se na Halle optimálně připravit," citovala Nadala agentura SID. "Po loňských dlouhých problémech s kolenem mi start nedoporučili lékaři," dodal Nadal.

Před finálovým duelem se svým krajanem ale Nadal o své kondici nepochybuje. "Proti Novaku Djokovičovi jsem v semifinále dokázal skoro pět hodin hrát na sto procent. Doufám, že vydržím i v neděli, i když už jsem trochu unavený," řekl Nadal.

Vloni se turnaje v Halle, který je tradiční přípravou na Wimbledon, zúčastnil podruhé v kariéře a ve čtvrtfinále prohrál s domácím Philippem Kohlschreiberem. Při premiérové účasti na turnaji v roce 2005 nestačil Nadal na Němce Waskeho a skončil v prvním kole.

Hernycha dělí jedno vítězství od startu na hlavním turnaji

Kvalifikace na turnaj v Halle má jednoho českého zástupce. Jan Hernych na posledních pěti challengerech skončil pokaždé v prvním kole, do Německa však přijel povzbuzen finálovou účastí na turnaji kategorie futures v Jablonci, kde minulý týden prohrál jen s krajanem Mertlem.

V prvním kole kvalifikace český hráč potvrdil roli favorita v duelu s Australanem Andrijicem, kterého porazil po 83 minutách hry 7-6 7-5. Po hodinové pauze nastoupil Hernych ke druhému duelu, tentokrát proti favorizovanému Švýcarovi Chiudinellimu.

Jednatřicetiletý Švýcar byl v kvalifikaci druhým nasazeným hráčem a v prvním kole měl volný los. Hernych si v duelu s papírově silnějším soupeřem vedl lépe než v prvním kole a vyhrál za hodinu a čtvrt 6-1 7-5. Jan Hernych v rozhodujícím duelu kvalifikace vyzve zítra Grega Jonese.

- ATP 250 HALLE-
(Německo, tráva, 683.665 eur)
sobotní výsledky (08. 06. 2013)

Dvouhra - kvalifikace:
1. kolo: Hernych (ČR) - Andrijic (Aust.) 7-6(2) 7-5
2. kolo: Hernych (ČR) - Chiudinelli (2-Švýc.) 6-1 7-5

Komentáře

39
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://www.dailymail.co.uk/sport/tennis/article-2337387/Josh-Berry-tennis-impression-VIDEO--Andy-Murray-Novak-Djokovic-Rafael-Nadal-Roger-Federer-David-Ferrer-Richard-Gasquet.html

Další imitátor, který si vzal na paškál prvních 5 hráčů + Gasqueta. Myslím, že hodně povedené.
Reagovat
smazaný uživatel
Viac sa mi páčilo to Djokovicove video v dolnej časti..Super :)
Reagovat
darek.vrana
Je dobrej!
Reagovat
Mayo
vie ich dobre napodobniť celkom
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.telegraph.co.uk/sport/tennis/10106660/Aegon-Championships-2013-the-forgotten-man-who-has-helped-shape-Andy-Murrays-career.html

Parádní článek, rozhovor s polským koučem Fibakem, který dostal Lendla na vrchol před Rochem. Mluví o něm i o Andym a docela kriticky, i když pravdivě.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavý rozhovor. Má určitě pravdu.
Reagovat
Sonja
http://media.tumblr.com/b706f67837c6f525151d45cbc41f2d55/tumblr_inline_mo2y0wYTHk1qz4rgp.gif
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Nikto neodohral za posledne mesiace tolko co Rafael,preto som pocital s tym,ze bude hrat az Wimbledon,tip na vitazov-Nadal+Serena,aj ked Djokovic je vynikajuci,vcera mi pripadal ako lepsi hrac,Rafa zase ostatnych spolahlivejsie bije po hlave,Novak obcas vybuchne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tipy na Wimbledon
Andy
Serena - ale velmi prajem a to je jasne Viktorii
Reagovat
Mayo
prekvapil si ma svojimi tipmi ... ináč vidím to rovnako
Reagovat
MarcelPersch
Ja tipuju, ze prekvapi Nadal
Serena- naprosto bezkonkurencne!
Reagovat
smazaný uživatel
Serena a asi Rafa
Reagovat
Sonja
Sakra, trhni se trochu, jakejpak Rafa?? Letos to bere Andy, vždyť už nějakou dobu na travce trénuje, ještě si naostro potrénuje v Queensu a myslím, že na Wimbledonu bude zářit. Kde jinde než tam hergot:-)))
Reagovat
Mayo
zase Serena a Rafa ? dva turnaje po sebe ? nuda :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nesýčkuj, trošku nám věř, musíme v FAF působit trošku pozitivně ne? :D

A i kdyby to nevyšlo, tak žádný Rafa nepřipadá v úvahu.
Reagovat
gigin
Háječek a Caro.
Reagovat
MarcelPersch
To snad nemuzes myslet vazne :D
Reagovat
kada.tom
já to vidím ve Wimbledonu na vítězství Rafy (takové trochu překvapení) a ve finále to vidím na udolání Sereny ve 3. setech Vikou :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj ztrácím víru.
Reagovat
smazaný uživatel
V Halle spolu hrajou čtyřhru Kei a Milos. Ale bohužel mají v 1.kole jedničky Kureší/Rojer.
Reagovat
Sonja
Jéé, to je ale sympatická dvojka:-))) Tak jsme zas jednou na stejné lodi, Mute!
Reagovat
smazaný uživatel
Jj :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.lta.org.uk/3G/Tournaments/AEGONChampionships/Draws/2013/MDS.pdf

Los Queensu, trošku deja vu pro Andyho, v 2. kole Mahut jako loni. V jeho čtvrtce Rosol, Dolgo, Tomic, v půlce Tsonga, Paire nebo Anderson.

Berdych docela pohodový los, až do ČF má kdyžtak Čiliče. Turnaj je obsazený hodně dobře. Doufám, že ho bude dávat Eurosport zase.
Reagovat
smazaný uživatel
jojo, eurosport to dává, a turnaj v Halle je na digi, to je to poslední, na co mi rumuni jsou :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D Ty já nemám no, takže pojedu přes streamy.
Reagovat
Sonja
"Vloni se turnaje v Halle, který je tradiční přípravou na Wimbledon, zúčastnil poprvé v kariéře."

Není pravda.
Reagovat
smazaný uživatel
Máte pravdu, díky :)
Reagovat
carolyn
Nadale ty ses ještě nedohodl s Davidem, že mu ten titul necháš?? :-(
Reagovat
Sonja
Nadal prý prohlásil, že doufá, že má ve finále šanci:-D...

Hele ale...vzhledem k tomu, že to je Davidovo první GS finále, nikdo nemůže vědět, co čekat! Třeba zešílí a bude hrát jako Bůh, že vydrtí i Nadala:-)))
Reagovat
Denis92
prave preto ze je to jeho prve finale na GS tak sa zosype este viac ako vzdy proti Nadalovi..
Reagovat
carolyn
Hele hlavní je že David je konečně ve finále, at to dopadne jakkoli!
A navíc nějakou cenu si odnese tak jako tak :-)
Reagovat
Amputace
To by byla síla a vzhledem k tomu, jaký je Ferrer sympaťák, by mě to ani nebolelo tolik.
Reagovat
carolyn
David je snad jediný ze španělů, co se nikdy z Rafana předem nepodělal
Reagovat
Sonja
carolyn- To máš pravdu, už to je obrovský úspěch...navíc bez ztráty setu:-)
Upřímně taky nečekám, že by mohl Rafovi ve finále zavařit, ale chtěla jsem ti dát nějakou naději, bo vím, jak ho máš ráda:-)))
Reagovat
Denis92
tak s tym vobec nesuhlasim..Ferrer ma z Nadala este vacsi komplex ako Federer..uz dopredu to ma prehrane.Vacsinou dostane riadne nalozene + kanara a ked ma sancu ho porazit tak sa v rozhodujucom momente psychicky zosype..Zacne robit chyby ake by v inom zapase nespravil
Reagovat
carolyn
Denis - já to myslela spíš tak, že nejde na kurt dopředu s tím že proti němu bude rafa, tak že už tam jde tak trochu odevzdaně, oproti jiným. Ale v poho, každý to vidíme třeba jinak
Sonji - no mám ho ráda tak normálně jako i jiné hráče, jen mu moc přeju to gs aspon teda ted to finálko .... jinak na to že prý nemám komu fandit, tak docela dobrý né? :-D
Reagovat
viitak
BuĎte objektivnější. Viděl vůbec někdo z vás poslední zápasy Nadal - Ferrer? A navíc nikdo teď nehodnotíte jeho aktuálně asi nejlepší formu. Ferrer hraje bez chyb na 110 procent. Co jsem koukal, tak Nadal ho musí porážet pěknou řádkou winnerů. Podívejte se třeba na poslední minuty jejich zápasu z Rome2013 http://www.youtube.com/watch?v=2C9l_ciKGJQ
Nebo ještě lépe na Madrid, kde Ferrer vyhrál první set a klidně mohl vyhrát i celý zápas v tiebrejku druhého setu
http://www.youtube.com/watch?v=7iNqgGjJkrc

Chci jen říci, že Ferrer má slušné šance a rozhodně se z Nadala poslední zápasy nesesypal jak tady mnozí píšou.
Reagovat
Mayo
a je to tu...aj Djokovič porazil Nadala v MC a už si mnohí mysleli, že to tak bude aj na RG (aj keď to bolo tesné) ... proste hrať na 2 víťazné a na 3 je rozdiel...to sa nedá porovnávať...poraziť Nadala na 3 víťazné sety je dvojnásobne ťažšie
Reagovat
viitak
Dobře, ale i Carlos Moya říká, že Ferrer teď hraje nejlepší tenis v kariéře. Chci jen říci, že to bude mít Rafa hodně těžký. Vyhlížím pětisetovku. A kdyby byl ve finále Ferrer s Djokerem, tak bych Davidovi věřil ještě více.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist