Nadal se po 18 letech rozloučil s trenérem Roigem. Tým doplnil o Argentince Marcaccia

19. 12. 2022, 20:41
Aktuality 11
Španěl Rafael Nadal před svou 23. sezonou v profesionálním tenise obměnil realizační tým. Po 18 letech se rozloučil s trenérem Franciscem Roigem, místo kterého se na přípravě držitele 22 grandslamových titulů bude podílet Argentinec Gustavo Marcaccio. Nadal o tom informoval na twitteru.
Profily hráčů
Francisco Roig a Rafael Nadal

"Francis byl v mé kariéře důležitou osobou a jsem mu za všechny ty roky práce a přátelství velmi vděčný. Když jsme spolu začali pracovat, byl jsem ještě dítě a společně se strýcem Tonim jsme na okruhu začínali," začíná na Nadal své poděkování na Twitteru.

"Francis je skvělý trenér, který se v tenise velmi dobře vyzná a hodně mi pomohl být stále lepší a lepší. Nezbývá mi než poděkovat a popřát mu hodně štěstí v jeho novém projektu," dodal.

Marcaccio, který byl v žebříčku ATP nejvýše na 284. místě v roce 2004, dříve trénoval krajana Juana Mónaca, někdejší světovou desítku. Od loňského dubna pracoval v Nadalově tenisové akademii na Mallorce. Nyní se připojil k dalším trenérům šestatřicetileté španělské hvězdy Carlosi Moyovi a Marcu Lópezovi.

"Gustavo bude vhodnou posilou našeho týmu. Jsem si jistý, že nám na naší cestě hodně pomůže," uvedl Nadal.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Francis bol takou šedou myškou v úspešnom tíme GOATA, jeho pôsobenie s Rafom si s hrdosťou môže dať do životopisu.
Reagovat
Patik
tak snáď už sa podarí ten jeden setík na harde proti Djokovičovi..
Reagovat
Ondrej2280
Patik ,Patik asi ti nejak zlyhava chatrna pamat:)
Nadal vyfackal Jeziska v dvoch hardovych GS finale a v kazdovom antukovom....a v antukovom mu zabalil na cestu aj kanara:)
Reagovat
Patik
Pamätám si to.. Us open ročníky 10 a 13..to boli tuším tie posledné sety co uhral na harde proti nemu smile o tom ze ho Djokovic odvtedy vyfackal dvakrát na troch rôznych GS to spomínať ani nebudem ved to už aj tak všetci vedia. smile ani nemusíš ďalej na mňa reagovať.. smile
Reagovat
Pe3k
Jasně Nadal neuhrál s Djokovicem set na hardu už 10 let (prý vyrovnaná bilance smile to je nejjednostranější dominance) každopádně v té době proti sobě hráli x exhibicí (kde jak známo Nadal hraje naplno) a on nebyl schopen uhrát s Djokovicem set ani tam smile
Reagovat
Patik
Náhodou v Kazachstane porazil Djokovica na hardovej exhibícii..Teda Djokovic sa nechal poraziť lebo to bral s humorom..tak jasne ich "rivalita" je už len o tom kedy ho Djokovic dokončí aj na antuke..
Reagovat
Usm
od roku 2013 na hardu 19-0, Nadal na hardu Djokovicuv fackovací panáksmile
Reagovat
Patik
Ale počkať ved hrali spolu len málo zápasov navyše Nadal mal takú formu ze uz skoro koncil kariéru takze tie jasne prehry nič nenaznacuju ..teraz by mu to Rafa iste natrel smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Krysy už utíkají z potápějící se lodi.

Roig pravděpodobně už nemohl dále sledovat to, jak se Rafael ničí steroidy a jeho rozmnožovací ústrojí se scvrkává do velikosti hrášku po vzoru kulturistů. :)

Pokles Nadalova libida jde ruku v ruce s poklesem jeho tenisové výkonnosti. :) Jeho dlouhodobá impotence na trávě, v hale a na hardu proti jeho největšímu rivalovi ze Srbska už teď splňuje kritéria podobná neúspěšné speciální vojenské operaci na východě Ukrajiny. smile
Reagovat
insanezy_
Lepší je mít velký pazoury než libido, tím lidi nedobiješ.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist