Nadal se po zranění vrátil výhrou nad Kecmanovičem

4. 5. 2022, 22:13
Aktuality 10
ATP MADRID - Rafael Nadal zvládl svůj první zápas od poloviny března. 35letý Španěl, který v uplynulých týdnech léčil únavovou zlomeninu žebra, na domácí půdě v Madridu vstoupil do oblíbeného antukového jara vítězstvím 6-1 7-6 nad Srbem Miomirem Kecmanovičem.
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal se po více než měsíční pauze způsobené zraněním vrátil na kurty vítězně. Na domácím antukovém turnaji v Madridu porazil ve druhém kole Miomira Kecmanoviče ze Srbska 6-1 7-6 a postoupil do osmifinále.

Vítěz letošního Australian Open a čtvrtý muž aktuálního žebříčku Nadal nehrál soutěžní duel od 21. března kvůli únavové zlomenině třetího levého žeberního oblouku. Do prvního utkání sezony na oblíbené antuce měl však výborný vstup. O tři roky mladšímu Kecmanovičovi povolil v úvodní sadě jen jeden game a dvakrát prolomil jeho servis.

Ve druhém setu už Kecmanovič, kterému patří v žebříčku 32. místo, svého španělského protivníka trápil více. Poté, co duel dospěl do tie-breaku, Nadal získal hned dva body při soupeřově podání a po necelých dvou hodinách hry zužitkoval za stavu 6-4 první mečbol.

Rodák z Mallorky porazil Srba podruhé v kariéře, stejně jako před dvěma lety na tvrdém povrchu v mexickém Acapulcu ve dvou setech. V Madridu útočí na šesté vítězství v kariéře.

Příštím Nadalovým soupeřem bude David Goffin (h2h 5-2), který zvítězil nad čerstvým finalistou z Mnichova Boticem van de Zandschulpem z Nizozemska 6-4 6-2.

Po obratu uspěl obhájce vítězství Němec Alexander Zverev, který zdolal chorvatského protivníka Marina Čiliče ve třech setech 4-6 6-4 6-4 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 7-1.

O čtvrtfinále, ve které v Madridu proměnil všechny čtyři předchozí starty, si dvojnásobný německý šampion zahraje s Lorenzem Musettim (h2h 0-0). 20letý Ital porazil 6-3 6-4 Američana Sebastiana Kordu a také na čtvrtém letošním turnaji ATP na antuce vyhrál dva zápasy v hlavní soutěži.

Stefanos Tsitsipas i na devátém letošním turnaji zvládl svůj úvodní zápas. Ve španělské metropoli řecký finalista z roku 2019 porazil 6-3 6-4 Francouze Lucase Pouillea. V osmifinále se utká znovu po dvou týdnech s Bulharem Grigorem Dimitrovem (h2h 3-1).

• ATP MASTERS 1000 MADRID •
Španělsko, antuka, 6.575.560 eur
středeční výsledky (04. 05. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Zverev (2-Něm.) - Čilič (Chorv.) 4-6 6-4 6-4
Nadal (3-Šp.) - Kecmanovič (Srb.) 6-1 7-6(4)
Lajovič (Srb.) - Ruud (5-Nor.) 7-6(7) 2-6 6-4
Norrie (9-Brit.) - Isner (USA) 6-4 6-7(5) 6-4
Sinner (10-It.) - De Minaur (Austr.) 6-4 6-1
Hurkacz (12-Pol.) - Davidovich (Šp.) 6-4 4-6 7-6(5)
Dimitrov (Bulh.) - Schwartzman (13-Arg.) 6-0 6-3
Evans (Brit.) - Bautista (17-Šp.) 6-3 5-7 7-6(2)
Goffin (Belg.) - Van de Zandschulp (Niz.) 6-4 6-2
Musetti (It.) - Korda (USA) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
SwissMaestro
Tak Murray to pro jistotu zabalil :D :D
Reagovat
Patik
čakal som hladší priebeh keďže je po zlomenine.smile
Reagovat
Stan_Borowitz
https://www.sport.cz/clanek/tenis-nemuzu-na-kurt-kdyz-hraje-real-nadal-prisel-za-poradateli-s-netradicnim-pozadavkem-3329959
Reagovat
Krisboy
Věděl, proč to chce. Ten zápas musel být úžasný smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Mohl to s Miomirem odehrát během prvního poločasu a půlky druhého, v klidu se osprchovat, dojít k televizi a viděl by všechno podstatné...

Stejně nechápu, jak se dá jasný postup takhle prokaučovat.
Reagovat
Krisboy
Míč je kulatý a každý zápas začíná od stavu 0:0, říká se v takových případech smile
Nebo se chtěli vytáhnout před Rafou, bez něj v hledišti by to třeba nedali smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tenhle zápas začal za stavu 3:4smile
Prokaučované i pros... to teda bylo, o tom není pochyb. Nicméně stane se, jako v tenisu, když se tahají o jeden set přes hodinu a ve druhém se hráčka ani nerozkouká a je to 0:6. Kde jsem to já vidělsmile Asi je tam moc křečovitá snaha zvrátit vývoj zápasu namísto vydýchání se, změny rytmu, nějaké změny. Jasně, lehce se to říká, hůř dělá a někdy to opravdu všechno padá jen na jednu stranu, ovšem nechat si vzít zápas 5min před koncem, během 2minut, tak zkušený tým... Ale i když Real ani Madrid nemusím, klobouk dolů za takový obrat.
Reagovat
Krisboy
Tak naší repre tenkrát s Tureckem se povedl ještě lepší kousek.
A FC Liverpool před pár lety předvedli takovej obrat, že tohle je proti tomu sídlištní fotbálek.
Reagovat
Rafaeoli25
Já zase nemusím City a PSG a vždycky znovu a znovu mám radost, že ti superboháči od šejků tu Ligu mistrů zase nevyhrajou smile
Reagovat
paddy
Míč je kulatý
Co se nedá vyhrát, dá se koupit smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist