Nadal se popatnácté kvalifikoval na Turnaj mistrů

11. 7. 2019, 07:11
Aktuality 82
Rafael Nadal se jako první kvalifikoval na Turnaj mistrů, na který se probojoval patnáctý rok po sobě. Už šestkrát ale o prestižní turnaj na závěr sezony, který nikdy nevyhrál, vinou různých zdravotních potíží přišel.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal sice teprve v květnu ukončil osm měsíců dlouhé čekání na titul, ale od té doby neprohrál. Po triumfu na Masters v Římě a zisku 12. titulu z Roland Garros přidal dalších pět výher na trávě ve Wimbledonu a svou neporazitelnost tak prodloužil už na 17 utkání. 

A jelikož si v lednu zahrál také finále na Australian Open, nasbíral v této sezoně nejvíce bodů ze všech a jako první se kvalifikoval na Turnaj mistrů. 

Třiatřicetiletý Španěl si start na prestižní akci na závěr sezony zajistil patnáctý rok po sobě, ovšem už šestkrát se kvůli různým zdravotním potížím nakonec odhlásil. Za posledních pět let hrál jen dvakrát, loni chyběl vinou zranění břišních svalů.

Nejlepším Nadalovým výsledkem na Turnaji mistrů, který se příští rok stěhuje z Londýna do italské Turína, jsou finále z let 2010 a 2013. 

Blízko k postup na Turnaj mistrů mají také jeho tradiční účastníci Novak Djokovič a Roger Federer. Další postupová místa aktuálně drží Dominic Thiem, Stefanos Tsitsipas, Kei Nišikori, Roberto Bautista a Daniil Medveděv. Na dalších příčkách figurují Fabio Fognini, Alexander Zverev, Felix Auger-Aliassime, Matteo Berrettini a Guido Pella.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

82
Přidat komentář
panzer.dragon
Jinak receno rafa je proste nejlepsi kvalifikant
Reagovat
smazaný uživatel
Logicky.

Je tam první každý rok - vítězové AO jsou za poslední roky Nole, nebo Fedex, sunshine double si rozdělí Fedex, Nole, nebo někdo jiný. Antuku vč. RG vyhraje vždycky Nadal a pak se kvalifikuje. V první části sezóny uhraje jasně nejvíce bodů.
Reagovat
janek_da
klasicka stats porazenych
Reagovat
peggy
Blahopreji Rafo!!!
Reagovat
JCFerrero
Pravi velikani sportu vyhraju OH.
Reagovat
ipko
vo štvorhre :)
Reagovat
Cico93
v mixe
predsa so ženou to je vždy ťažké:-)
Reagovat
ipko
:D
Reagovat
Franky
Takze Murray je potom GOAT!!
Reagovat
JCFerrero
Nevyhral vsetky gs
Reagovat
Franky
ale vyhral 2x OH!! To nema nikto ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Federer - Murray 2015 byl TOP GS zápas.
Reagovat
Patik
gratulujem..a po 15ty krát tradične len do počtu..teda ..ak ešte predtým neukončí sezónu.
Reagovat
JCFerrero
Totalne podradny turnaj, obycajne masters kde navyse mozes 2x prehrat a vyhrat turnaj. Absolutne divadielko pre divakov cely TM.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych to zrušil a všichni vítězové musí vrátit prize money a tituly.
Reagovat
smazaný uživatel
A pokud vítěz už nežije, tak to musí vrátit jeho děti, nebo děti jeho dětí.
Reagovat
Franky
nieco ako antukova sezona
Reagovat
JCFerrero
:D aha lebo trava je uzasna , max 4 vymeny a presadzuju sa tam absolutni drevaci co nevedia hrat tenis
Reagovat
Franky
jasne napr taky Nadal co je cisty antukar :D inymi slovami uz ani trava nieje co byvala...
Reagovat
JCFerrero
15:26 :D :D :D
Reagovat
Franky
15:24 ty amater....
Reagovat
Patik
fuu pozor..vytiahol H2H..to nedáme..
Reagovat
JCFerrero
Ja ked ta porazim v niecom o 10 razy viacej a poviem ze som lepsi od teba tak co nato?
Reagovat
Patik
tak ti pogratulujem..to je jak keď Kyrgios povie že je lepší než Djokovič lebo má pozítívne H2H..H2H sucks..
Reagovat
smazaný uživatel
h2h 2 zápasy = H2h 40 zápasov

:-)
Reagovat
JCFerrero
:D :D :D achhhhhhhhhhhhh nemam slov:D
Reagovat
Patik
Pozrite ..H2H ktoré sa ťahá 15-20 rokov..čo z toho vyčítaš..za ten čas si hráči prejdu toľkými vecami..zraneniami..problémami..chvílu sa darí jednému chvílu druhému...napríklad H2H Djokovič Nadal..čo majú snáď najviac zápasov proti sebe za celú kariéru..boli časy kedy Nadal ničil Djokoviča..a Djokovič má teraz s Nadalom kladnú bilanciu čo ti to napovie teraz ? čo trebárs bilancia Djokovič Monfils..Federer - Ferrer čo sú H2H 17-0 čo si o tom myslíte že Ferrer s Monfilsom sú smiešni amatéri..?
Reagovat
smazaný uživatel
Lenze tu to tak nebolo.

Chvilu sa dari jednemu, chvilu druhému..

:)
Reagovat
Franky
hej z toho takmer polovica antuka :D kolkokrat sa stretli napr v halle? skus priblizne
Reagovat
Patik
obyčajné Masters...akurát že prvé kolo nemusíš začínať proti kvalifikantovi ale proti svetovej jednotke..pohoda..tento názor majú všetci Nadal fans lebo tam Nadal nikdy nevyhral.
Reagovat
jackiec
nejtěžší turnaj, a umění porazit během týdne 5 hráčů z top 8, to není ani na slamu a je ostuda že nadal nikdy nevyhrál a není mistr světa
Reagovat
JCFerrero
Podla mna je ostuda nevyhrat Monte Carlo, lahky masters
Reagovat
jackiec
monte carlo jako masters 1000 nikoho nezajímá oproti turnaje mistrů, to je jiný level hned za grandslamy, to je mistrovství světa!
Reagovat
JCFerrero
Proste Rafa > Roger
Reagovat
jackiec
nebuď smutnej, prostě se smiř že nadal narozdíl od feda, djoka i skota nikdy nebude mistr světa!holt porazit během týdne 5 hráčů z top 8, to není jako vyhrát us open bez vítězství nad hráčem top 20, to už chce holt fištróna!
Reagovat
JCFerrero
Nemam byt preco smutny Rafa > Roger
Reagovat
jackiec
máš recht, fedex jasně úspěšnější, ve všem, více vyhraných grandslamů, více vyhraných turnajů, počet týdnů na pozici number one, nejvíc grandslamových vítězství, nejvíc finále na slamech, nejvíc semifinále na slamech, nejvíce čtvrtfinále na slamech,více vítězných zápasů na turnajích atd atd...
Reagovat
smazaný uživatel
No vidis, a aj tak bude vzdy len jednooký král slepých :)
Reagovat
smazaný uživatel
A ty budeš pořad ocas
Reagovat
JCFerrero
Rafa ma viac masters, 250 nikoho nezaujimaju, ma lepsiu % vyhratych zapasov celkovo za karieru, ma zlato single OH , a aj tie gs nebyt zraneni by mal viac a ked niekto ma nieco lepsie a niekto nieco ine tak sa pozrime na H2H a nemozem inak rafa >>>> roger
Reagovat
Franky
myslis tych zraneni s kolenami co sa s nim tahalo ked mal 19r ale ked ma 33 tak uz mu nic nieje? :D holt Fuentes je mag! :D
Reagovat
Amputace
Ale za to přece Rafa nemůže, že k němu Roger nedokazale přes ty hráče nad Top 20 dojít.
Reagovat
Roger_Federer
Ano, stejně jako nemůže Roger zato, ze v letech 04-07 byl Rafa na hardech
slaboucky, ale stejně budete mlet o temné éře :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ze te to baví, i kdyby Rafa vyhrál TM, tak stejně budeš vstavat v 5:30 aby sis přesně v 6:00 pichnul docházku v práci, na oběd si das tři dny starý gulas, který dotuje firma a stahují ti ho z platu, doma vypijes klasika, zavres okno abys neslyšel hádku sousedů a kolemjdoucí na chodníku a pujdes spát.
Reagovat
jackiec
máš recht, akorát píchačky v robotě nemáme, na obědy v jídelně nechodím a lahváče nepiju:-)
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo na někoho jiného.

Ale v podstatě si to pochopil. Máme z toho úplně h0vno a akorát se tady na no name fóru dohadujeme o pic*vinach.

Hrací kterým fandime nás mají u zadnice, placnou si u pásky a tím to konci. Lidi se tady pak hádají rok.

Přeji Rogerovi 9ty titul a budu mu fandit u TV, když to nedá, tak mě to bude mrzet asi minutu a půjdu s rodinkou na pivo.
Reagovat
jackiec
Nápodobně,taky bych mu přál 9. Wimblasu nebo jinde 21. slam,ale už mi ty prohry nevadí, chvíli mě to štve a pak si řeknu že je to jen tenis a chleba stejně levnější nebude ...to samé hokej apod, fandím našim sportovcům ale zas to neprožívam tolik abych šel fandit na náměstí apod, radši doma v klidu...
Reagovat
smazaný uživatel
niekedy som fandil tak ze dost,aj som to prezival,teraz cim dalej tym menej,dokonca sa mi stalo ze som na hokeji cely zapas prekecal a ani ma nezaujimal vysledok,asi to ide s vekom,uz aj Sagana mam na haku:)
Reagovat
smazaný uživatel
ale cim dalej tym viacej aktivne sportujem,niezeby predtym som to nerobil,ale teraz ma to cim dalej tym viac bavi,asi priama umera s tv,na tohtorocnych MS v hokeji som videl z nasich zapasov dokopy asi jednu tretinu,a to som bol niekedy ecchtovny fans
Reagovat
smazaný uživatel
vlastne ma bavi ked sportujem sam,pozerat na ostatnych ma bavi cim dalej tym menej
Reagovat
FulnekUltras
sám si to člověk udělá stejně nejlíp ;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
To je krásný názor. Když sportuješ sám, hraješ třeba tenis, hokej a máš tendenci se zlepšovat, chodíš na turnaje, trénuješ atd. Tak tě jednoduše více zajímá tvá hra, než hra někoho v televizi.

Já byl ve Wimbledonu i Halle, všude 2 dny a bohatě mi to stačilo, ono tě to ani potom nebaví. Jestli je na kurtu Federer, nebo Kudla, tak ten tenis je na oko pořád stejný.

Radši si zajedu znova do Emirátů na klouzačky, než trávit týden v Londýně na tenise.
Reagovat
jackiec
já hraju rekreačně tenis 30let a stejně dlouhou dobu sleduju tenis, dá se říct že vždy jsem měl svého koně, začal jsem u edberga, přešel na agassiho a pak na fedexe, což je dnes prakticky jediný hráč kvůli kterému si pustím přenos když hraje...a jsem prostě smířen s tím že až odejde do důchodu tak přestanu tenis sledovat, není tam nikdo nový kdo by mě zaujal a nesnáším pro mě nudné vypinkávače typu murrayho a djoka a už nemám ve svém věku nervy na rituály nadala...větší potěšení mi přináší můj vlastní sport.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak. Já jsem na tom podobně. Na Fedexe se dá ještě dívat, nebo se díváš rád, někdy jsem i napjatý, prožívám to. Sem tam si dám nějaký zápas jako podcast doma na TV a sleduju jenom skóre.

Pokud někdo sleduje všechno, tak je blázen, tolik času na zmaření ve svém životě fakt nemám.
Reagovat
jackiec
u mě to jde s věkem, taky jsem vždy koukal na hokej na MS, teď už se přinutím dívat jen na naše, ale jak hrají odpoledne v květnu a venku je hezky tak doma nevydržím, a jak třeba teď hráli s němci o semi a 2 třetiny nepadl gól tak jsem to radši přepnul, už to prostě tak neprožívám a jenom se směju jak nad tebou sousedi řvou gól na celý barák:-)
Reagovat
Mayo
Už si neni taký kysly na Nadala ako voľakedy, už dlho som nečítal El Řituál :D :D :D :)
Reagovat
JCFerrero
Uz citite ze Federer prehra, tak sa snazite to odlahcit ze vlastne o nic nejde. Rafa ide prekonat Federera tak neuznate ze je lepsi, ale alibisticky zacnete, ze o nic nejde je to sport, ze su kamarati a tak. Ja od zaciatku kariery prezivam zapasy Rafu stale tak isto intezivne. Este teraz ma mata a rozmyslam nad AO ked sa zranil s Wawrinkom, alebo minulo rocny Wimbledon s Djokovicom, AO s Federerom vedenie o break. Ale aj trochu chapem ze fanusikov Federera to uz nebavi, tak zacnu urazat Rafu. A tiez by ma nebavilo pozerat na ten jednotvarny tenis Federera alebo jeho zapasy kde to mal uplne na salame ziadne emocie. Zato Rafa ide kazdu lopticku na 1000%. Nie ste fanusici, len divaci.
Reagovat
jackiec
ale vždyť je to pravda, a o co jako jde???proboha vždyť to je jen hloupý tenis, nejde o můj život, prohra by mě trápila asi 5 minut, a jak říkám i když vyhraje fedex chleba kvůli tomu nezlevní:-)
Reagovat
JCFerrero
Vsak ano divakovi ide len o hlupy tenis, ale fanusik srdciar to berie inak.
Reagovat
smazaný uživatel
Btw. Kdyby ses mě zeptal, za bych vyměnil Rogerův devátý GS za výhru na tomto víkendovém turnaji, který hraju.

Tak světe div se, radši bych vyhrál já. :)
Reagovat
jackiec
já bych bral i finále:-)taky hraju amatérské turnaje a před 2 týdny jsem prohrál semifinále z mečbolu a se.e mě to dodneška co jsem měl udělat jinak:-)kdežto fedexovu prohru rozhodně neřeším 14 dní.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to nasere....

Já hrál v neděli zápas takové naší městské ligy, první set jsem klasicky rupnul 4:6, pak přišel můj nástup, druhý set 6:3, potom vedení 6:3 v super TB, vidina výhry, 3x DF, dvě UE a bylo po zápase 9:11. K nasrání. :D
Reagovat
jackiec
já to měl 1:1 na sety a v supertiebreaku jsem prohrával 6-9...tak jsem si řekl že nemám co ztratit tak jsem tam zezadu začal z bekhendu jak vondroušová sázet dropšoty (i s pomocí prasátka)jsem otočil na 10-9 a už se viděl ve finále a najednou to bylo 10-12...prohrát z mečbolu je horší jak prohrát 2krát 1-6:-)
Reagovat
jackiec
ty budeš asi fanatický fanda který si i koupí triko nike aby podpořil miliardáře nadala za reklamu, nic ve zlém, ale třeba časem dospěješ:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadala nikdo neuráží ani se nebojí dnešního zápasu.

Pokud jsi fanoušek, tak to je tvoje věc. My se tady bavíme o principu věci a ten je takový, že i kdyby měl Rafa, Nole, Roger 30GS, tak z toho máš úplně h0vno. Můžeš to maximálně vytahovat na internetových fórech a být vnitřně spokojený. Tím jsi skončil. Pochybuji, že to bude někoho v reálném životě zajímat.

Primární je realita, ne sportovní výsledky lidí, kteří tě ani neznají.

Časem to pochopíš. I když u tebe nevím.
Reagovat
JCFerrero
Keby si dal otazku fanusikovi CZ Belehrad , ci si vyberie aby vyhral svoj dedinsky zapas alebo aby vyhrala CZ proti Partizanu tak co si vyberie? A tiez nebude mat nic z toho a chleba nebude lacnejsi , niektore veci nemusia mat logiku.
Reagovat
smazaný uživatel
Normální člověk radši vyhraje za sebe, než za tým z kterého kromě nervů nemá nic.
Reagovat
Nenela
No jo no. Hezke pro nej, ale neco zajimavejsiho, co se neopakuje kazdy rok, by tu nebylo?
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak to jsme všichni móc rádi:)
Reagovat
Krisboy
Popatnácté se kvalifikoval, posedmé vinou zdravotních potíží nehrál, ani na patnáctý pokus nevyhrál :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Však zdravý Nadal neprohrává:)
To je ti snad jasné...
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal by potřeboval odehrát sezónu zdravý až do konce.
Reagovat
acc
No..sleduju peclive jak se hybe a asbsolutne nechapu, ze beha jako 20ti lety mladik...tak jak to ma teda s tema kolenama???
Reagovat
smazaný uživatel
Ty asi nevies, ako behal 20r Nadal..
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak :D
Reagovat
Patik
Na zápas s Federerom príde s tejpom na kolene.
Reagovat
rybicka
Tak schválně :-)
Reagovat
Mantra
no však hraje každou do konce, ten si určuje sám, obvykle před tm, páč tam, jak sám ví, nemá mnoho šancí
Reagovat
safi1313
To se nemusis usmívat, ono to tak je ;)
Reagovat
peek
Je to obráceně: když Nadal prohraje, onemocní.
Reagovat
Vlk-v-trave
takže během kariéry 221 krát onemocněl...:)
a nebo byl zraněný...zaleží jak se kdo na to díva.
Tož ať je to tak nebo tak... je to Superman.
Pojetí GOAT - KOZA, je spíš pro něj urážka.:)
Reagovat
annah
Přece nemůže být koza, když se nechává nazývat hovězím dobytkem...:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist