Nadal se s Tsongou nepáral, boj o finále svede s Roddickem

1. 4. 2010, 08:27
Aktuality 13
ATP MIAMI - Rafael Nadal zůstává v Miami nejvýše nasazeným hráčem. Španělský tenista si hladce ve dvou setech poradil s Francouzem Tsongou a s domácím Roddickem si zahraje o zopakování finálových účastí z let 2005 a 2008.
Rafael Nadal

Poprvé v šestadvacetileté historii turnaje v Miami se do čtvrtfinále dostali tři Španělé: Nadal, Almagro a Verdasco. "Všichni hráči teď ve Španělsku zažívají dobré časy. V Miami se nám hraje jako doma a to nám dává energii a sílu podávat nejlepší výkony," řekl Verdasco před čtvrtfinálovým soubojem s Berdychem. 

Už ve středu do čtvrtfinále nastoupil Rafael Nadal a v boji o účast mezi čtyřmi nejlepšími hráči turnaje porazil Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu až nečekaně snadno 6-3 6-2.

Souboj Nadala s Tsongou byl v úvodu vyrovnaný, za stavu 3-3 však sebral Nadal soupeřovi podání a od té chvíle na kurtu dominoval. "Dnes se mi opravdu dařilo. Tsongův servis je vždy nepříjemný, ale tentokráte jsem i já podával dobře," radoval se rodák z Mallorky, který během zápasu odvrátil všech osm brejkbolů.

Španělský tenista vyhrál pátý ze šesti vzájemných soubojů, prohrál jen předloni v semifinále Australian Open.

V semifinále turnaje, který ještě nevyhrál, však bude čelit Roddickovi a jeho smrtícímu servisu. "Musím se soustředit sám na sebe a returnovat co nejagresivněji," ví Nadal po zkušenostech z předchozích sedmi vzájemných duelů, v nichž si připsal pět výher.

Andy Roddick oproti předchozímu kolu nezaspal začátek zápasu a Nicolase Almagra porazil dvakrát 6-3. Domácí šampion z roku 2004 se tak po dvou letech znovu dostal do semifinále.

Sedmadvacetiletý Američan v utkání s Almagrem prohrál jen jedenáct výměn po svém servisu a třikrát svého soupeře brejknul. "Hrál jsem dnes čisté údery," pochvaloval si Roddick.

Druhé mužské semifinále vzejde z dnešních soubojů mezi Rusem Michailem Južným a Švédem Robinem Soderlingem a Španěla Fernanda Verdasca s Čechem Tomášem Berdychem, jejichž zápas by měl začít zhruba okolo 21:00 SEČ.

- ATP MASTERS 1000 MIAMI (USA - Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
středeční výsledky (31. 03. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (4-Šp.) - Tsonga (8-Fr.) 6-3 6-2
Roddick (6-USA) - Almagro (33-Šp.) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Konečně Rafa zahrál něco ze svých lepších výkonů, Tsonga se na nic nezmohl! Škoda, že elegán už zase vylítnul, Rafa mu mohl po delší době ve finále zase naložit .)))
Reagovat
Mercury
Jasnačka. Rafa by se měl hlavně snažit, aby ten turnaj konečně dokazal vyhrat nebo brzo oslaví hořké výročí od posledního turnajového vítězství...
Reagovat
smazaný uživatel
Jasnačka. Rafa se nemusí ani moc snažit, na antuce to zase přijde, o to se nebojím .))) I přes všechny možné zranění, které ho za ten rok provázely, pořád nevypadává na turnajích ještě dřív než začnou, jako to teď "válí" ten pán - údajně nejlepší tenista všech dob a všech povrchů, takže jsem klidný :DDDD
Reagovat
Mercury
Možná to bude proto, že Rafa touží po tom konečně zase něco vyhrát. Pro Rogera jsou to vicemene treninkove turnaje, jakkoliv to muze pusobit divne, on se soustredi uz pouze na GS turnaje a na nich je v poslednich 5 letech v celkovem souctu bezkonkurencni. Co z toho nechapes?
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDD Přesně tohle jsem čekal, vždycky se musí Rogíreček nějak omluvit, aby byla dušička v peří :D Není Miami náhodou považováno za 5. GS? Néééé vlastně, vždyť to je jenom malý bezcenný turnaj za pár šupů, Rogíreček tam nemá vůbec motivaci a jezdí si tam s rodinkou jen tak zapinkat! To je neskutečný čím se vy fanatici budete donekonečna utěšovat... Já jsem ale moc zvědav, s čím vyrukujete, až vylítne i na GS .)))
Reagovat
Mercury
Jistěže není Miami pátý GS ty blbečku. Je to jeden z velkych turnaju serie Masters, ktery byva medii považovan za jeden z nejprestiznejsich turnaju mimo GS. Myslím, že Rogera ničím omlouvat nemusím a oni on sám to nedělá. Řekl, že musí víc trénovat a to je fakt. To, že se soustředí pouze na GS turnaje a udržení místa světové jedničky je nezpochybnitelné a především z jeho pohledu rozumné. Pokud se ti to zdá k smíchu nebo si myslíš, že jsou to pouhé výmluvy po prohraném zápase (at uz s Baghdatisem ci Berdychem) tak jsi blázen. Roger určitě vyhrát chtěl, ale narozdíl od Rafy pro něj momentálně tento turnaj zdaleka není tak důležitý (ani z hlediska psychiky, ani bodoveho ohodnocení). Víc polopatěji už ti to vysvětlit nedokážu. Takže pokud to tvůj chorý mozek nedokáže zpracovat, zeptej se třeba svého druha olfesse, vsadím boty, že tohle by ani on nijak nevyvracel, protože není důvod...
Reagovat
smazaný uživatel
to "vamos" je ve španělštině něco jako "come on" v angličtině?
Reagovat
Mercury
Jj, neco podobného.
Reagovat
smazaný uživatel
díky:-)
Reagovat
Vojtiik
no ackoliv sem Andyho velky fanousek mam strach, ze pokud mu nepuje na 100% servis, tak po tomhle vykonu s nim rafa zamete ve dvou :) snad se pletu...
Reagovat
D.A.N
Já jsem viděl celý zápas a můžu konstatovat, že Rafa odehrál nejlepší zápas od posledního vítěztví atp.A co se týče Muhamada Aliho alias Tsongu :-) tak 8 neproměněných brejků ho dorazilo, kdyby využil aspoň jeden či dva mohlo to být dramatičtější.V rozhodujících momentech hrál moc zbrkle a snažil se ihned zakončit a to bohužel se stalo skoro u všech brejcích.Zápas s Roddickem bude hodně zajímavý a nenechám si ho ujít, jelikož Rafa se dostává do té správné provozní teploty jeho výkon byl opravdu velmi dobrý.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal zachranil 8z 8 breakballov a Tsonga iba 1z5tich. Vzhladom k Tsongovmu dobremu servisu to bol ubohy vykon v dolezitych loptickach a naopak od Nadala super koncentracia. Ale aj tak Nadal bol lepsi no som zvedavy co Roddick vymysli treba to hlavne vyborne servirovat
Reagovat
Matti
utkání s Tsongou jsem bohužel neviděl, ale viděl jsem Rafu s Ferrerem a byl to velký boj. David všechno vyběhal a vrátil a Rafovi to moc nesedělo. Myslím a hlavně si přeju,že Roddickův servis dokáže returnovat - ostatně už to dokázal vícekrát. Každopádně si ten zápas ujít nenechám. Vamos Rafa!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist