Nadal smetl Djokoviče a slaví: 100. výhru v Paříži, 13. triumf na Roland Garros a rekordní 20. titul z grandslamu!

11. 10. 2020, 15:00
Aktuality 1077
FRENCH OPEN - Rafael Nadal na Roland Garros vyhrál i své 13. finále. Letos v něm po skvělém výkonu smetl 6-0 6-2 7-5 světovou jedničku Novaka Djokoviče, kterému uštědřil prvního kanára v grandslamovém finále a zároveň mu připravil první letošní porážku po využití mečbolu. Čtyřiatřicetiletý Španěl tak na pařížské antuce zaznamenal jubilejní 100. vítězství, počtvrté triumfoval bez ztráty setu a ziskem 20. titulu z grandslamového turnaje vyrovnal rekord Rogera Federera.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal sice na jediném přípravném turnaji před French Open v Římě nečekaně prohrál čtvrtfinále i vinou spousty nevynucených chyb se skvěle hrajícím Diegem Schwartzmanem, ale do 'své' Paříže dorazil zkoncentrovaný a žádnou senzaci nepřipustil.

V prvních čtyřech kolech proti papírovým outsiderům ztratil pouze 23 gamů a set pak neprohrál ani se silnějšími vyzyvateli: Italem Jannikem Sinnerem, Argentincem Schwartzmanem a dokonce ani v dnešním finále se světovou jedničkou Srbem Novakem Djokovičem.

34letý Nadal vstoupil do vyvrcholení turnaje parádně a o rok mladšímu rivalovi dlouho nedával absolutně žádnou šanci. Španělský tenista v prvních dvou setech trefil 21 winnerů, udělal pouhých 6 nevynucených chyb a vedl 6-0 a 6-2.

Naopak Djokovič nezvykle často chyboval a v prvním setu nebyl schopen při svém podání dotáhnout do konce ani vedení 40-0 nebo 40-15. Až v úvodu druhého setu a po 55 minutách se dočkal první získané hry.

Nadal sice ve třetím setu nepotvrdil brejk na 3-2 a Djokovič pak alespoň chvíli vzdoroval, ovšem Nadal si zápas zkomplikovat nenechal. Po 2 hodinách a 41 minutách hry ho ukončil svým druhým esem a zvítězil 6-0 6-2 7-5.

Nadal vyhrál nad Djokovičem v Paříži sedmý z osmi duelů, ve finále zvítězil i na třetí pokus (2012, 2014, 2020). V celkové bilanci dál prohrává, ale už jen 27-29. Ve finále grandslamů vyhrál pátý z devíti soubojů.

"Gratuluju Novakovi ke skvělému turnaji, promiň za dnešek. Dneska to vyšlo mně, to k tenisu patří. Jednou to vyjde jednomu, jindy druhému," řekl při slavnostním vyhlášení a připomněl, že Djokovič ho podobně jasně porazil ve finále loňského Australian Open.

"Určitě jsem mohl hrát líp, hlavně v prvních dvou setech. Ale překvapil mě, jak hrál, jak kvalitní tenis předváděl. Je fenomenální. Odehrál perfektní zápas, hlavně v prvních dvou sadách," komentoval Djokovič.

"Dneska jsi ukázal, proč jsi král antuky. Pocítil jsem to na vlastní kůži. Nejsem moc spokojený s tím, jak jsem hrál, ale přehrál mě lepší hráč," dodal rodák z Bělehradu.



Nadal si na svém celkově 16. Roland Garros zahrál 13. finále a získal v něm 13. titul. Zápasovou bilanci na pařížské antuce zaokrouhlil na 100 vítězství a pouhé 2 porážky. Už počtvrté ovládl French Open bez ztráty setu. Letos navzdory tomu, že se hrálo v jeho méně oblíbených chladných podmínkách.

V 28. grandslamovém finále Nadal získal 20. titul a vyrovnal tak rekord Rogera Federera. Historicky třetí Djokovič po letošku zůstává na 17 grandslamových triumfech.

"Vyhrát tady pro mě znamená všechno. Tohle nebyla chvíle, kdy bych měl přemýšlet o dvacítce. Už jen šance si tady znovu zahrát pro mě byla neskutečná. Roland Garros je pro mě vším. Zažil jsem tady ty nejdůležitější okamžiky, nebo aspoň většinu z nich. Lovestory, kterou mám s tímto městem a tímto kurtem, je nezapomenutelná," svěřil se.

33letý Djokovič hrál dnes ve svém 27. finále grandslamu a vůbec poprvé v něm utrpěl kanára. V této omezené sezoně odehrál 38. zápas a poprvé prohrál běžným způsobem. Předtím neuspěl jen na US Open, kde byl v osmifinále diskvalifikován poté, co trefil míčkem čárovou rozhodčí.

Oba tenisté ocenili organizátory pařížského grandslamu, který se uskutečnil navzdory koronavirové krizi. "Situace je složitá pro všechny. Ale aspoň máme šanci dělat sport, který milujeme. Takže všem, kteří se o nás postarali, patří velké díky," prohlásil Djokovič. "Pořadatelé tu odvedli skvělou práci, zaslouží si velký obdiv. Teď doufám, že se sem příští rok vrátíme normálně v červnu i s diváky," doplnil Nadal.

• FRENCH OPEN 2020 •
Francie / Paříž, antuka, 6.947.000 dolarů
nedělní výsledky (11. 10. 2020)
• Dvouhra mužů - finále •
Nadal (2-Šp.) - Djokovič (1-Srb.) 6-0 6-2 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1077
Přidat komentář
Berny
Hele, mě by zajímalo kde Moya vzal nejake trenerske zkusenosti.. ze z toho Rafana vymlatil co vymplatil. Jinak takova perlicka.

Rafa od nástupu Moye odehral 4 FO, 4x vyhrál a za těch 21 zápasů ztratil 3 sety. 21 soupeřů muselo 4 roky hrát, aby s Nadalem dali dokupy 1 ,,výhru".
1x Goffin
1x Thiem
1x božský Diego

i tak na většinu z těch 4 GS byla obrovská polemika jestli Nadal muze znovu vyhrat. Tesim se na kveten a nove kolo polemik :)
Reagovat
Berny
28 zápasů/souper pochopitelne :)
Reagovat
smazaný uživatel
Len dodám, že Moya vytiahol Raonica do finále Wimbledonu a na miesto v rebríčku č. 4.

Čiže samozrejme, Nadal sa musí trénovať dobre. Ale úspech dosiahol aj s priemerným hráčom druhej vlny.
Reagovat
smazaný uživatel
Jebat big3

Nejlepší je BH Stenlyho smile Evans podavac míčku smile
Reagovat
panzer.dragon
Federer mazec borec jak tam poslal na starý kolena 3 GS, z toho jeden v přímým souboji s Rafou

dneska sou na tom nastejno, myslim že mohlo bejt daleko daleko hůř kdyby se fedex nezbejčil :-)
Reagovat
smazaný uživatel
AO17 byl zlomovy GS, 18ty nasazeny, 18ty GS, šestý titul ze sedmi finále v Austrálii, druhy GS 6+, třetí 5+. Potom další dva tituly. Ten zapas byl hodně důležitý a to Rafa vedl 3:1 v pátém.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, dojel na 5hod semi s Dimitrovom.

Ale Federer si ten GS zasluzi.

Bol to taký GS za celozivotné trapenie s Nadalom, GS za zasluhy.
Reagovat
panzer.dragon
Fedex se musel taky dost prokousávat do toho finále

zřejmě nejdůležitější GS výhra nad nadalem, ve výsledku defakto znamenala 3 GS tituly :-) a dnešní v podstatě sympatický stav 20:20
Reagovat
smazaný uživatel
3 GS, decimu doma, Sunshine double, nejstarší N.1 atd. V kariéře obou velká věc. Nadal potom taky vyhrál USO, FO. Je to jing jang, vyhraje jeden, motivuje druhého.
Reagovat
panzer.dragon
jj
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě každý po jednom a jebem na to smile
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, bezpochyby to najpamatnejsie finále pre FFF.

Ja stále vravím finálové GS triumfy nad Big3 zoči voči sú najlepsie. Fed fans ich majú ako šafránu, tú Austráliu si zasluzili.
Reagovat
panzer.dragon
+ tim finále zlomil ten komplex, tak aspoň nepůjde do důchodu fedex s komplexemto je jakože taky dobrý (škoda že te komplex nezlomil o pár let dřív :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak od toho finále vyrovnal H2H mimo antuku a udělal z toho nějakých 15:10, což už je v klidu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ešte by si mohli strihnúť finále USO...

Je veľmi kuriózne, že sa na tomto turnaji nikdy nestretli, nič kurióznejšie ma v novodobej tenisovej histórii nenapadá.
Reagovat
panzer.dragon
pro mě je velké zklamání jak žalostně si djok ve srovnání s rafou stál, v mých očích je jedinou hrozbou pro rafu na rg právě ten djok a on tam dopadl takhle strašně (podobný jak fedex na vrcholu svýho komplexu :-( přitom ale djok žádnej komplex z rafy nemá..), rafa prostě nemá na rg nikoho, kdo by ho dokázal sundat nějak důstojně/férově ze hry, až tam nadal dojede na stáří (řek bych že to stejně asi neni stále aktuální téma třeba 1-2 roky) tak to už nebude braný jako "skalp"

mě napadá, že by rafa mohl v podstatě tuhle stařeckou fázi vypustit a na rg skončit jako vítěz třeba za dva roky a až sám bude cejtit, že to neni ono tak to utnout sám a nečekat na nějaký divný porážky kvůli stáří
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa sa rozluci na OH2024 v Parizi bez ohladu na to, ci vyhrá RG 21-24, jeden alebo vsetky bez vynimky.

Takze minimálne 4 pokusy na finálový Nadalov skalp ešte budú.
Reagovat
panzer.dragon
no co se dá dělat :-), rafu v Paříži nemusim, ale abych rafovi taky přiznal trochu pozitivního tak díky němu mi přijde, že ani moc nestárnu smile, si pamatuju jak jsem se doma u rodičů díval na to jak tam školí ve finále fedexe a teď školí zas djoka :-)

tak zas taková změna to neni
Reagovat
Marduch
Rafa to RG zabetonoval tak totálně, že kde mají ti rivalové sbírat GS trofeje na jiných než těch svých nej površích nebo turnajích smile To pak i 5 Wimblasů je zoufale málo smile smile
Reagovat
turista
Zabetonoval to tam nelidsky a na příšerně dlouho. Až odejde, antukový tenis se stane zase zajímavým.
Reagovat
turista
Pochybuju o tom že to jeho tělesná schránka do roku 2024 vydrží.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
věří jedině té statistice, kterou si sami vymyslí. S čísly se dá hrát donekonečna, ale v případě Big3 zbytečně. Diskuze neutichne, ani když jeden z trojice odskočí na rozdíl jednoho nebo dvou GS. Až nějací novináři nebo sportovní populisté vyhlásí oficiálně GOATa tenisu, jakou to bude mít váhu? Není snad lepší mít toho svého favorita, myslet si o něm, že právě on je ten nej z Big3 a respektovat zbývající dva, namísto žabomyších válek? Každopádně je to pěkně nesourodá trojicesmile Pak jsou nesourodí i fandovésmile
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo z tenistu, komentátorů, nebo sportovních profíků si nedovolí říct, kdo je GOAT

Ale tady je od včera jasno smile
Reagovat
Mantra
se poprali?smile
Reagovat
smazaný uživatel
1037 komentárov v prípade, že vyhral Nadal.

2037 komentárov v prípade, že by Nadal prehral.

1000 komentárov chýba a ja presne viem od akých ľudí.

Oni sa dočkajú, ale už to nebude mať tie grády, ak to príde za 2-3 roky.
Reagovat
Frantz
spaniel, Pe3k...
Reagovat
FulnekUltras
;-))) smile
Reagovat
brixner
Ty to budeš nejspíš vědět - už tady bylo někdy přes tisíc komentů? Já mám pocit, že jo, jen nevím, u čeho...
Votevři tu svojí encyklopedii, curva fix smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
u Petry v časech, kdy si ještě gaučoví fanoušci mysleli, že z ní bude bílý kong
Reagovat
smazaný uživatel
Sledujete někdo live zápasy v Kolíně?

Ten černý kurt je hustý, i ta výška kamery.

Vypadá to jako na PS4 smile
Reagovat
smazaný uživatel
Frustrated Fed Fanatics..

20:20. Takto to intepretujte. Fakt, nič viac. Nehrabte sa v tom. Lebo pri detailnom pohľade na čísla, uškodíte najmä Federerovi.

V rámci BIG 3 upozorníte akurát tak na fakt, že jeden v tejto lige výrazne zaostáva.

Ak budete riešiť komplexnosť, upozorníte akurát na fakt, akým sposobom Federer došiel k RG a naplnil pomyselnú komplexnost, ktorú symbolizuje kariérny GS. A akým spôsobom ju naplnil Nadal.

Fakt, máte relatívne prázdne ruky. 20:20 je pre vás lichotivé. Nehrabte sa v tom.
Reagovat
RFanousek
Ukázkový komentář fanatikasmile
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak, slušná rada z opačného tábora.
Reagovat
RF46
Prece vas to nemuze uz bavit...
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsme ve finiši. Kostky byly vrženy smile
Reagovat
paddy
ukázka skvělé manipulace smile

pokud bude Nadal hrát dalších 5 let, pak bude mít taky těch 79, ale kolik vyhraje titulů z příštích 19 GS? rozhodně ne třetinu a rozhodně málo

kdyby získal jediný, pak půjde férověji srovnávat
21/79 vs 20/79
27% vs 25% a ne 33% vs 25%

Fed 17/60
Federer pak ve věku fackovacího panáka a v konkurenci Big3 v nejlepších letech získal 3 tituly
Djo 17/60

anebo nyní
Djo 17/62 27%
Fed 20/79 25%
Djo > Fed smile

zajíci se počítají po honu smile
Reagovat
smazaný uživatel
Je to naopak úplne legitímne. Pretože, počet štartov súvisí s počtom titulov. Veď len z Paríža Nadal vyhral 4/4. Čiže aby mal 0/19, musel by mať 0/5 z RG, uvedomuješ si to, že áno?
Reagovat
Cico93
O chvíľku tu je 1 000-ka, to ozaj môže byť len pod článkom o Big3.
Reagovat
Krisboy
Ještě 6.
Reagovat
Krisboy
5
Reagovat
Krisboy
4
Reagovat
Krisboy
3
Reagovat
Krisboy
2
Reagovat
Krisboy
1
Reagovat
Krisboy
Děkuji za pozornost.
Reagovat
brixner
Vážně! Svědčí to o tom, že Kamil, Amputace a další a další, tenis prostě žerou a tak nějak patří do jejich životů a dost rád tohle čtu, chlapismile Já to také kdysi neskutečně žral, v dobách Connorse, Lendla...vzpomínám na tu osobní nirvánu, když Lendl poprvé porazil Vilase a pak mu nandal asi 8x v kuse, pak v Torontu poprvé sejmul Connorse a nakonec mu ve finále ve Forrest Hills dal 6:0 6:0, anebo poprvé Borga v Basileji...Pro mě fakt krásné časy! Teď už jsem poněkud umírněnější a co se týče BIG3, štve mě snad jediná věc - že můj osobní GOAT Roger nikdy nezlomil Rafu v Paříži! To je totiž věc, kterou už nikdy nedokáže a pokud náhodou ano, vychlastám celýho svýho Kourose a schroupu i tu bílou lahvičku, prisambačkusmile Všichni z BIG3 jsou prostě neskuteční frajeři a až se jednou sejdou v putyce, aby kapánek zachlastali, bude ve vzduchu 60+ GS a říkám vám jedno - z toho je člověku skoro až zle...smile
Reagovat
smazaný uživatel
Kurde, poprvé nás někdo pochválil a to se tak snažíme. smile

No ten Rafa v Paříži to je vroubek, ale co už, každý má nějaký. Vytahovat už to nebudu, protože další vlákno už nemusí unést servery. smile
Reagovat
brixner
No jo, už je tady přes litr TVLsmile
Chudák Rafa, trochu popinká pálkou a tady je třetí světovásmilesmile
Reagovat
Herbert_Hoover
Pro Henmana je stále Djoker favorit na nejvíce GS trofejí, soudí dle toho, jak na něj působí po fyzické stránce, vypadá ve velmi dobré kondici. Naopak o Rafovi spekuluje v tomto směru a odkazuje na problémy s koleny. To už tu běželo v roce 2009 ne? Kde byl Tim 11 let? :)

Wilander každý rok čeká, že Nole vyhraje 3GS a pokud se mu to podaří příští rok, tak je náhle na 20. To už je docela sci-fi :) Myslel jsem, že jen turista čeká, že Novak vyhraje každý rok 3 GS. Pro Matse Novak disponuje nejmodernějším stylem hry a myslí si, že vydrží fyzicky déle než Nadal. Problém vidí v emoční stránce věci, není si jist, zda je emočně natolik angažovaný do tenisu jako v minulých dvou letech. No, Novak opravdu neprojevil sebevětší emoci včera, po této stránce jsme zvyklí na jiné věci...balkánský hněv chyběl, což mu nepochybně shazovalo i výkon. Mouratoglou hovoří o tom, že když viděl Novaka loni v Austrálii před jejich vzájemným finále, tak věděl, že je odhodlán Rafu zničit, už při nástupu na kurt, ale včera si to nemyslel. Přišel na kurt pouze nechybovat...a chyboval. Je to tak no :)

Ač to říkám nerad, tak není vyhráno, ano Djoker ještě může vyhrát tento "kozí" (Goat) závod (i) co do grandslamů, ale musí spoléhat na to, že Rafa nevyhraje příští rok Paříž, on sám by měl vyhrát v Austrálii a zároveň se modlit, aby neprorazil výrazněji někdo z "druhého" sledu hladových vlčáků, asi nejpravděpodobněji hardař Thiem :)) nebo aby nenašel cestu z lesa Řáholce variabilní Tsipísek. :) Mimochodem Rafa by neměl být oslavován jen pro to, že je nejlepší antukář historie a včera to podtrhl svým téměř učebnicovým clay výkonem, ale zejména pro svou inaugurační (netenisovou) řeč. Inspirativní. I z tohoto důvodu je pro mě numero uno a vždycky bude. Lidskost = Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Když člověk sleduje ty Eurosporty atd, tak už nemůže brát vážně nikoho. Časem zjistíš, že Wilander, Moutraglou, nebo Henman jsou jenom lidi, kteří více méně točí pořád dokola totéž. Wilander ja Rafa fan n.1, ten ho glorifikuje úplně všude, proti všem, Henman zase miluje Djokoviče. To nemá asi cenu ani číst. Sami víme, že to může dopadnout 22-21-17, 20-23-17, 20-20-20. To je spekulace, nic víc. Čas ukáže. Já věřím v GS Thiema/Tsitsipase/Medvedeva na hardu, RG Thiem/Nadal/Tsitsipas/Djokovič a ve Wimbledonu to urve Djokovič/Federer. USO jako vždy zcela Open turnaj.
Reagovat
turista
V boji o konečný počet vyhraných GS byl včerejší zápas klíčový. Novak dobře věděl, že pokud vyhraje tak má velkou šanci a pokud ne tak nepatrnou. To ho pravděpodobně svazovalo, že pak chyboval zhruba 3x tolik než je u něj během tříseťáku obvyklé. Navíc si myslím, že na svoji výkonnost z let 2011-2016 se už nikdy po té mizérii z let 2017-2018 nedostal. Po celých těch 5 let uměl Nadala porážet i na antuce. Pak už ne. Nole už je jen vynikající tenista. Nepřemožitelný Serbinátor už není. Všechno jednou skončí. Léta běží.
Reagovat
Ereinion
Tak na AO 2019 předvedl ve finále perfektní výkon, sám říkal, že to byl jeden z jeho nejlepších zápasů vůbec...
Reagovat
turista
Ano. Ale byla to světlá vyjímka. Navíc Nadal tam hrál stejně špatně jako včera Novak v Paříži.
Reagovat
Herbert_Hoover
Novak Rafu na antuce v pravém slova smyslu porazil jen jednou a to když byl na dně (2015). Ano, bolelo ztratit čtyři antukové Masters, o které jej Novak přímo připravil, ale skutečný triumf a bolestná ztráta by bylo porazit ve formě hrajícího Rafu na RG. To se nikdy nestalo. A je pravdou pravdoucí, co zde bylo již psáno, Nole může děkovat Bohu (kterémukoliv), že se v období 2017-první polovina 2018 potkali jen třikrát. H2H by byla pravděpodobně už významně jinak nastavená. Klíčový bude scénář příštích dvou GS.
Reagovat
turista
Asi ano. Ale pozitivní H2H si Novak udřží. Jsme strašně zklamaní, že z RG odjíždí zase s nepořízenou.
Reagovat
woody
Je na Tobe videt,ze Te vcerejsi prohra opravdu zasahla. Ale věř mi,že Novak to jen tak nepolozi. Pokud bude slouzit zdravi,tak jeste nejake GS prida. Otazkou je kolik.

Novak na antuce ztraci,chybi mu tam hruba sila uderu. Ale na ostatnich povrsich bude opet jeden z hlavnich favoritu. Pat dni se oklepe a uvidime ho opet v Parizi a na TM. Akorat doufam,ze ten povrch nebude takovej masakr jako loni...
Reagovat
turista
Kdyby byl Novak na antuce tak špatný tak by neměl kromě 1x RG 10 titulů z antukových Masters. Kdyby hrál např. Lendl v době Nadala tak by taky asi vyhrál RG jen 1x a ne 3x.
Reagovat
smazaný uživatel
Klasika, Nole nadhodnotený, s Nadalom sa neráta :)

Je to pozícia, ktorá Rafovi vyhovuje.

S Nadalom sa neráta, ale po 30ke má dnes najviac GS z BIG3. Napriek tomu, že mal byť najviac opotrebovaný a nemal mať takú dlhú kariéru ako súperi :D

Predikcie opäť dostali na zadok.

Djokovic, ak chce zamiešať kartami, musí na 100% vyhrať AO.

Nadal na AO nemá čo stratiť, ak ho nevyhrá a vyhrá Djokovic, v podstate sa nič nedeje. Ale samozrejme ideálne by bolo vyhrať Melbourne a tým padom by bol GOAT oficálne notársky opečiatkovaný.
Reagovat
turista
Ať si klidně Rafa Nadal nasbírá 25GS a bude GOAT. Ale na to až ho někdo konečně vypakuje z Chatriera s porážkou se opravdu těším. Ať to bude kdokoliv.
Reagovat
Herbert_Hoover
No ať už to bude kdokoliv, tak to bude výhra srovnatelná s tou Novakovou z roku 2015.
Reagovat
turista
Hlavně ten kdo to dokáže se stane tenisově nesmrtelným. Někdo to ale sakra dokázat musí. Léta běží.
Reagovat
smazaný uživatel
Turista zobuď sa.

Buduci rok bude mat Nadal 35r.

Ked padol Federerov chrám, mimochodom Nadalom, Svajciar mal 26r a bol v prvej polovici kariéry.

Nadal ak o rok vo finále prehra, bude to zhruba o 10 rokov neskor, aby to malo potrebnu dostojnost.
Reagovat
ttopi
smile
Reagovat
Amputace
Je opravdu těžké si v té studnice bizarností a argumentačních faulů vybrat, ale pro mě je zatím pomyslným vrcholem:

Nadal neobhájil Canadian Cup
2018
2019

ale zato Federer obhájil Toronto
2004
2006.

Jen tak dál. smile
Reagovat
woody
Jasně daná obhajoba je 2018,2019 stanovená kalendářem ATP a žebříčkem. Jedeš prostě obhajovat Rogers cup. Tím je to dané.
Reagovat
smazaný uživatel
Canadian Cup. Jak to umí honosně pojmenovat, aby to vypadlo dobře.

Vyhrál v Torontu a Montrealu, dle ATP obhájil titul, ale reálně vyhrál 2 roky ve dvou různých městech turnaj, se stejným názvem.

Dle tvé teorie tedy udělám Ostrava Open v Ostravě v hale a druhý rok Ostrava Open v Praze na antuce.

A obhájím titul.

Good. Palec hore. smile
Reagovat
woody
Píšeš úplně z cesty. není důležité jak to bereš ty. Ale jak to bere ATP. Tam je to nadslunce jasné. Neobhajuješ body za roky 2, ale jeden. Tudíž je obhajoba Rogers cup jasná.
Reagovat
smazaný uživatel
Dle ATP určitě, však to píšu výše. Ale technicky je to úplně jiný turnaj, to musí přiznat i dítě z MŠ. Když Federer vyhrál 2x Toronto po sobě, tak vyhrál 2x stejný turnaj na stejném místě, se stejným názvem = pravá obhajoba.

Pokud vyhraješ 2x turnaj na ruzných místech, tak obhájíš max stejnojmenný turnaj, ale ne místo.
Reagovat
woody
Dle ATP ano.Není o čem.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím Chlape, včera to nevyšlo, ale zajtra je nový deň.

Kamila si nevšímaj, je totálne na dne.

Teším sa na deň, kedy sa Novak a Rafa dostanú na 21+. Potrebujú si udržať výkonnosť ešte 2-3 roky. Potiahnu sa navzájom, bude to dobré.
Reagovat
Frantz
klaune, není o čem..smile
Reagovat
Amputace
Sorry, že jsem to pojmenoval tak, jak se to jmenuje. Příště budu opatrnější. Vím, že si na fakta moc nepotrpíš, takže tě to mohlo zmást.

Na ATP a principu obhajoby vlastně nezáleží, na tom jsem také zapomněl, záleží na rovnici, do které ti nezapadá Nadalův obhájený titul z hardu.

Jaká hala? Jaká antuka? A ty mi budeš psát něco o přehánění? Navíc ve věci, která je pravda (Nadal vyhrál dvakrát po sobě Wimbledon, prostě fakt, neokecáš, a přesto okecáváš).

V případě, že by Nadal startoval v Londýně 2012 a vyhrál, obhájil by tím olympijské zlato z Pekingu 2008. Ve sportu úplně normální věc, že se stejný turnaj obhajuje v jiném městě. Nebo Španělé tedy neobhájili Davis Cup? Hewitt neobhájil TM?
Reagovat
smazaný uživatel
Vzal jsi to standardně úplně z jiného konce a nasekal jsi tam takové kraviny jen proto, aby to vypadalo logicky.

A já už nemám chuť ti to po páte vysvětlovat.

Ty o to nemáš ani zájem, máš svou pravdu a snažíš se mi jí tady narvat tak, jako pár jiných kolegů. Rvát lidem za každou cenu svůj názor, to by ti šlo.

Za mě vše.
Reagovat
Amputace
Klasika :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kamoš, nežer to tak. smile

Díky za ty dva dny, mě to fakt pobavilo, ale už na to seru, rodinka se mi vrací, takže see you v Australii, tam to zase proberem. smile
Reagovat
Amputace
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Vyargumentoval ťa ako malého chlapca.
Reagovat
Herbert_Hoover
Chápu o co ti jde, ale zkus to vzít z jiného pohledu...vždyť přeci to, že Rafa vyhrál dva roky po sobě na jednom turnaji v dvou geograficky vzdálených městech, tedy v jiných podmínkách co do výšky odrazu míčků, rychlosti kurtu atd..je přeci o dost výjimečnější, než ob rok obhájit v Torontu. Mě by to tedy zaujalo více i kdyby nešlo o Rafu. Ale tak to Rafa prostě umí, vyhrát ten samý grandslam v červnu nebo v říjnu, pod střechou nebo bez ní, v teple nebo v zimě...prostě goat v adaptabilitě. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To nikdo nerozporuje. Já tady hovořím o širším detailu celé věci.

Každopádně vyhrál 2 roky po sobě, je to v pořádku. smile Ale...

Nebo radši nic, seru na to. smile
Reagovat
Herbert_Hoover
Jaký je tedy tvůj pohled na širší detail věci? Za mě je to nejen formálně správně, ale i neformálně. Je na klobouček, že hráč obhájí titul v rozličných podmínkách. Hele, ono vlastně je úplně jedno, že se letošní finále RG hrálo opět v Paříži, byl to vlastně úplně jiný turnaj. Měl bys rozporovat potom i to.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak roční období ti udělá svoje. Obecně celá sezóna je jiné. Vzpomeňme na USO, bylo by finále Thiem-Zverev, kdyby se hrálo standardně od ledna bez pauzy?

Šel by Federer na operaci?

RG je kapitola sama o sobě, Nadal se dokázal perfektně adaptovat a z toho těžil. Jeho největší soupeři doslova vyhořeli, Thiem, Djokovič, Zverev, vše šlo do kopru.

Já jsem si od pátku přál, aby do finále postoupil Tsitsipas, ten hrál famózně a Nadalovi by vzal i set - má domněnka. Minimálně by byl Rafovi lepším soupeřem.

Příští rok to zase bude vše jinak.

Co se tady toho vlákna týče, tak je třeba říct, že Rogers Cup se hraje na různých místech a tak to není taková ta obhajoba v pravém slova smyslu, tak jak je to u jiných turnajů. Otázká zní, obhájil by to Rafa ve stejném městě? Nevíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Soupeři vyhořeli myšleno tak, že se na podmínky nedokázali tak adaptovat.

Ať z toho zase nevznikne vlákno o h0vně.
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafa dokonce i držel krok s "králem" ve Wimbledonu pod střechou, taky se výborně adaptoval a z pohledu přísného travařského oka se jednalo o jeho asi nejlepší grass zápas když pomineme výsledek. Hrál však pestrý tenis, který se nejvíce blížil travařskému ideálu v celé jeho kariéře. Vyhrál dva Wimbledony, ale víceméně s antukovým stylem. Předloni rozhodly drobné nuance, nadneseně pár špatných rozhodnutí Rafy a lepší servis Djokera. Opět podtrhnutí toho, že když na to přijde, může být jedno, co mu nehraje do karet, umí se připravit.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě.

K tomu Wimbledonu. Nadal byl určitě lepší travař v letech 2007-2010, kdy Wimbledon byl Wimbledonem.

V tom roce 2018 se sešla neskutečná travnatá forma. Rafa měl štěstí s Delpem, ten Nole byl fakt o jeden míček. Loni udělal taky SF.

To nebude dle mého adaptováním, ale tou trávou, kterou tam nasadili. Je to husté, pomalé a to Nadalovi svědčí. Jak by sis jinak vysvětlil, že Rafa od roku 2011 nepřeleze do druhého týdne a pak najednou udělá 2x SF s tím, že jednou byl doslova míček od titulu?
Reagovat
Herbert_Hoover
Jednoduše. Match-up.
2007-2010 narazil na second hand hráče. Murray? Tou dobou Rafův fackovací panák..match-up hrál roli. Soderling zase nebyl tak efektivní na Rafu, využil svého životního dne na RG 09, plus dejme tomu jistý handicap Rafy v psychice z osobních důvodů..ale Rafa ho dokázal xkrát porazit a Soderling nebyl žádný velký travař. Federer opět skvělý match-up tou dobou (2008). Nadal vyzrával jako hráč obecně, ne jako travař, proto porazil Fedexe. A proč najednou prohrával? Protože špatný match-up? Kyrgios, Brown, Rosol, Muller...podobné typy...asi největší úlet byl ten Darcis, tam si to vysvětluju enormním nasazením v průběhu celé sezony 2013, která se ukázala zpětně jako jedna ze životních, ne-li vůbec životní. Chtěl z ní vymáčknout maximum. Přeci čistě teoreticky...kdyby byla tráva pomalejší než 2007-10 tak by na ní tito servismani měli menší šanci. Je to jen o tom konkrétním match-upu, vytíženosti Rafy..zdraví..
Reagovat
smazaný uživatel
Je fakt, že ti servismani byli problém a typologie jednotlivých hráčů je více méně totožná, až na toho Darcise.

Je paradoxní, že Wimbledon se začal zhoršovat někdy od roku 2018 a najednou má Rafa 2x semifinále, jednou byl doslova míček od titulu. Ale historie to nechtěla.

Jsem zvědavý, co předvede sám king of grass příští sezónu, typuju, že odehraje AO, sunshine double, Dubai. Osvědčili se nějaké turnaje na antuce na udržení formy, Halle, Wimbledon, OH a nashledanou. 109 je unreal, to by musel hrát 2 sezóny minimálně, ale kdyby příští rok Roger končil se 106 tituly, tak to podle mě zkusí dohrát. Nic nereálného, uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray rozhodne nebol Nadalov fackovací panák.

Nadal mohol vyhrat 4GS v rade, ale v roku 2008 ho porazio v NY práve Murray.

V roku 2010 mohol Nadal vyhrat cisty kalendárny Grandslam, ale opat v Austrálii roku 2010 prehral práve s Murrayom.

Murray okrem ineho vyhral dva Wimbledony, odohral tam dalsie finále.

Behavejsi Nadal bol na trave ozaj lepsi hrac, ako Nadal druhej generácie. Najlepsi tenis hral Rafa na trave jednoznačne v roku 2008, nie 2018.
Reagovat
Frantz
https://www.google.com/amp/s/globalnews.ca/news/5753249/rafael-nadal-rogers-cup-win/amp/

Už nevíš kudy kam, meleš z posledního, klaune... game over
Reagovat
smazaný uživatel
Musím říct, že poslední dva dny na TP byly pro mě velmi inspirující. Zjistil jsem, že 20 je více, než 20 a že Toronto je Montreal a Montreal je Toronto.

Jsem lepším člověkem, posílám Noleho srdíčka smile smilesmile A nezapomínám taky na recept, který pčý pomáhá všem tragédům, takže i tobě.

https://www.apetitonline.cz/recepty/1559-nejlepsi-slepici-polevka.html
Reagovat
Berny
Nagano je vnímáno jako turnaj století, aspon v hokejovém svete. Ale US open 2021 muze být turnaj století také.
Novak vyhraje AO,FO,W a pred US Open 2021 bude sila v rovnovaze 20-20-20 a pujde se do turnaje,který vejde do dějin :) (a vyhraje ho treba Cicipas).. to bylo na odlehčení :)
Reagovat
D@nny
Nadal vcera podal temer bezchybny vykon a zcela zaslouzene vyhral. V kontextu toho me trochu stve, ze nekteri znevazuji skvely Nadaluv vykon s tim, ze Djokovic hral spatne. Nemyslim, zeby se tady nejak zpochybnoval Djokovicuv vykon na letosnim AO, kde hral bezpochyby skvele. Ale kdyz Nadal predvede podobny vykon a zaslouzene vyhraje, tak najednou vyhral hlavne kvuli tomu, ze hral Djokovic spatne.

Dalsi vec, debaty o nejakem GOATOvi mi prijdou akorat smesne. Vsichni tri jsou a navzdy budou nejvetsimi legendami tenisu a diky nim si tenisovi fanousci na celem svete uzili a snad jeste i uzijou neskutecna leta tech nejlepsich tenisovych bitev, ktere jsme mohli jako fanousci tenisu videt. Proto by si mnozi tady meli hlavne uzivat toho, ze se muzeme kochat hrou techto 3 velikanu tenisu a nevest tady nekonecne diskuze o tom, kdo z nich je nejlepsi.
Reagovat
turista
Djokovič hrál včera opravdu špatně. Nadal zase hrál špatně ve finále AO 2019. To nezozporuji. Největší škoda je, že zase pevnost jménem Chatrier zůstala zablokovaná Nadalem na další skoro rok. Když to nedoázal včera Djokovič tak ať to dokáže někdo z next gen nebo Thiem. Získá tím tenisovou neamrtelnost jako kdysi Söderling nebo tedy i s dovolením Djokovič, kteří to kdysi dokázali jako jediní.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič Nadala na FO neporazil. Byl to stín Rafy a navíc Djokovič vyhučel z Wawrinkou ve finále, takže té porážky vůbec nevyužil.

Má 5 finále jako Federer.

H2H Djokovič-Federer na FO 1:1

Oba 1 titul přes Nadala
Reagovat
smazaný uživatel
Mimo Nadala
Reagovat
turista
Porážka s Wawrinkou byla smolná. Byl malý kousek od vyrovnání na 2:2 na sety.
Reagovat
turista
Ale na rozdíl od Federera má 10 antukových Maaters a to je skvělý úspěch v době Nadala. To už mu nikdo nesebere.
Reagovat
woody
Porazil 3:0 v roce 2015. Klidně ti najdu odkaz. Turnaj nevyhral, ale Nadala porazil. Ty se vse akorat upravujes jak se Ti hodi. Vrchol pomatence vazne.
Reagovat
smazaný uživatel
*Djokovič Nadala na FO neporazil. Byl to stín Rafy a navíc Djokovič vyhučel z Wawrinkou ve finále, takže té porážky vůbec nevyužil.

Čteš? Nebo ti mám poslat slabikář?
Reagovat
woody
Ano hned jako prvni pises,ze neporazil? Kdo tam teda byl? To je stejne,jalo bych rekl,ze Nadal vcera Djokovice neporazil. To byl pouze stin Djokovice? Takze jak to je?

A porazil Federer Nadala na Wimbledonu 2019? Kdyz potom ve finale nevyhral? Dle tve logiky neporazil,protoze z toho titul nebyl...

Opravdu si pouze prekrucujes jak co potrebujes, vyjadrujes se uplne ke vsemu, ale marnost nad marnost,nepravdy a spekulace..
Reagovat
smazaný uživatel
Hele woody, hledáš tam to, co tam není.

Porážka Nadala v roce 2015 v kontextu Noleho úspěchů na RG neřeší vůbec nic. Ano, oproti Federera si může dát za rámeček ?Porazil jsem Rafu na French Open?, ale to neudělá, protože sám ví, že byl Nadal úplně mimo. Federer třeba takové štěstí na Nadala v hovnech neměl, jinak by ho porazil taky.

Paradoxně stejně ten rok RG nevyhrál, vyhrál ho až tehdy, když Rafa odstoupil. Tudíž stejné štěstí, jako Federer.

Djokovičovi včera nic nebylo, přišel, byl připravený, Nadal ho rozbil jako amatéra a Nole k tomu extrémně chyboval. Předtím vyhrál Řím, měl formu, byl neporažen.

Nadal před FO v roce 2015 hrál úplnou tužku, vyhrál v Buenos Aires, v QF AO ho vyřadil Berdych, pak Fognini, Verdasco, Raonič?

Takže v tomto směru je Noleho výhra nad Nadalem na French Open 2015 zcela nepodstatná, nic neřeší, stejně nevyhrál titul a k tomu byl Nadal na ručník celou sezónu.

Zbytečně hejtuješ.
Reagovat
woody
Bohužel neexistuje stejná forma v čase u vsech hracu, pokud by bylo Noleho vizezstvi na RG 15 o nicem, jses si jisty ze by To v roce 2015 Nadal cele nevyhral? Ja teda ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Byl hotový, vyřadil by ho příští soupeř, sám věděl, že to nepůjde.

Spíše jde o to, že každý vyhrál GS mimo Rafu.
Reagovat
woody
Tady dost spekulujeme,ale ja dost pochybuju.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, to už je zbytečná spekulace. smile
Reagovat
smazaný uživatel
S týmto inak celkom súhlasím.

Nadal išiel v roku 2015 na RG prvýkrát bez antukového titulu z europskej antukovej jari. Ale neznamená to, že ak by v turnaji nebol Djokovic, že by to RG opäť nejako neušmudlal.
Reagovat
Frantz
"..já komentoval finále RG z pohledu nezaujatého fanouška.."

Ten nejlepší joke jak jinak než od klauna, díky smile
Reagovat
Amputace
To je hodně silné no :) Na to se vůbec nedá nijak reagovat.
Reagovat
RFanousek
Nehadejte se pořád pro pána Jana
Za sebe mohu říct, že jsem začal sledovat tenis a fandit Federerovi jako dítě, takže samozřejmě pro mě rekordy znamenaly vše a nesnášel jsem Nadala, potom Novaka atd.
Co jsem dospěl a získal nadhled, tak už to takhle nemám, Federer bude vždycky můj favorit a můj osobní GOAT, ale zároveň neskutečně uznávám a obdivuju ostatní dva, jsou to sportovní legendy, které daleko přesáhly svůj sport.
Co se týče vyrovnání rekordu Federera, je zcela spravedlivé a zasloužené a já osobně doufám, že Novak se přiblíží a skončí všichni tři na plus mínus stejném čísle, nejlepší by bylo kdyby skončili všichni stejně.

Na některých diskutujících bohužel pozoruji, že jsou pořád jak ty děcka, jak když jsem já byl děcko. Jde jen o rekordy a rival mého favorita je můj nepřítel. To mi přijde opravdu trapné a nedůstojné.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavní problém je, že fanoušci Nadala si myslí, že FFF brečí po dalším titulu Rafy.

Přičemž titul Rafy je v zájmu jejich rivality zcela v pořádku a každý normální fanoušek tenisu to Španělovi přál. Nicméně tady to jsou jenom lži, přetvářka, hejty a fantasmagorie. Bohužel.
Reagovat
RFanousek
Tak jako přál jsem to asi více Novakovi, protože z těch dvou je mi asi přece jen trošku bližší herně, ty Nadalovy kopce mi nejsou sympatické, ale výhra Nadala určitě není žádná tragédie, naopak, je úžasné čeho dosáhl.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal sice hraje kopce, ale má normální charakter. To jejich přátelství s RF šperkuje celou rivalitu a 20-20 je oukej, vesmír v rovnováze.
Reagovat
RFanousek
Jo já souhlasím, a myslím si že mnoho lidí i tomu Novakovi křivdí, že zas není tak špatný člověk jak z něj mnoho lidí dělá.
Samozřejmě chápu, že Roger má blíž k Rafovismile
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dělá, těžko říct. On si to Nole dost často dělá sám. Nole paradoxně říká, že mu nedostatek slávy nevadí, že ho to motivuje. Já se trošku bojím, že je to naopak.
Reagovat
turista
Úžasné to je. Ale únavné už taky. Co trvá moc dlouho to se přejí.
Reagovat
Stan_Borowitz
smile

I když obdivuju výkony Rafy a Novaka a i kdyby RF skončil na konci jejich kariér v počtu GS až za nimi, nic to nezmění na tom, že jeho tenis se mi komplexně vždycky bude líbit o něco víc.
Reagovat
goodtennisfan
Rafa to opět dokázal, každý rok si říkám, že to letos asi už nedá..a podařilo se...

Jsem rád, že mu Roger poblahopřál, tak to má být a zároveň tím ukázal, jak by se měli k sobě všechny fanouškovské tábory chovat

Zatleskat, poblahopřát a jde se dál.

Způsob, kterým všera Rafa zničil Novaka je neuvěřitelný, takový výprask nečekal nikdo, ani sám Rafa.
Takhle už Nadal rozdal kanára oběma rivalům ve finále GS > klobouček.

Los byl těžký, to, že hodně z favoritů vypadlo není chyba Nadala smile

Všechno bylo proti němu a on to nakonec urval bez ztráty setu - ve 34 letech - WAU.

Každý by chtěl, aby GOAT byl právě ten jeho favorit.

Na druhou stranu, je dobře, že nikdo z nich není úplně dominantní (kromě Rafy na RG) a tituly a rekordy si dělí.

Kdoví, jak by to vypadalo, kdyby někdo z nich byl jen sám a neměl k sobě ty další rivaly. Roger to řekl dobře: "vzájemně si pomohli být lepšími hráči".
Vzájemně posouvali svoje hranice a proto je to super > kdyby neměli jeden druhého, tak by to byla nuda a TP by se neuživil smile

Tím, že jsou 3 a je z čeho vybírat je krásné, každý lepší v něčem jíném a vždy, když hrají proti sobě, je to záruka min. 500+ komentářů.

Díky za tuhle éru a díky, že jsou 3 a ne jenom 1. Kdyby někdo z nich chyběl, asi by nás to tak nebavilo smile
Reagovat
goodtennisfan
a ještě bych přidal zajímavý rozhovor Berdycha na DVTV, kde o BIG3 mluvil > vzpomínal na W 2010, kdy porazil Federera, Djokovice a ve finále čekal Nadal smile

Pro ostatní hráče je prostě strašně těžký se přes ně prosadit smile
Reagovat
ttopi
To mohlo byt tenkrat snad vykonem stoleti kdyby je tam vsechny porazil, na nejslavnejsim turnaji.
Reagovat
turista
Berďa je další špičkový hráč, kterému Nadal překazil jeho Wimbledonský sen.
Reagovat
Newcombe
Buď je tak výjimečný, nebo jsou ostatní hráči tak slabí, když nestačí na pinkání starého tlustého pána. Je to úpadek tenisu a ostuda těch mladých.
Reagovat
RF46
Tak ja myslel, ze utichnou vasne, protoze co do poctu GS uz nebudou mit Nadal fans komplex a ono se to v praxi nepotvrdilosmile
Reagovat
turista
Paříž zabetonována Nadelem. Je rozhodnuto kdo bude mít nejvíc GS.
Reagovat
gigin
Panebože. Tys fakt tragéd, těžko pohledat takového zoufalce. Nolda ti vyhraje AO, Wimbl,USO a klidně i příští rok FO. Anebo možná ne. To je přece fuk. A vůbec nevím, co pořád počítáš jako? Ty fakt určuješ hráče podle počtu titulů? Pro tebe by měl být Novak top pořád, raduješ se z jeho hry, jeho neopakovatelných BH po lajně, jeho vyjímečností, dokluzy atd. Meleš to tady pořád dokola, pak přijde jedna prohra a jedeš takové sračky. On není muzikant, aby furt vyhrával. Já toto fakt nechápu, takové smýšlení.
Reagovat
RF46
hej, tos na nej ale hrube nalitnul! smile
Reagovat
RF46
To s tim muzikantem je ale pekny...min pekny je, ze zavrou skoly..
Reagovat
gigin
Ser na to.
Reagovat
turista
Budu fandit Novakovi dál. Ale na všech GS se tlačí dopředu next gen a na Roland Garros je to zabetonované pro všechny včetně next gen. A to rozhoduje o tom kdo bude mít nejvíc GS. Rafa udělal včera trhák a vede už o 3 GS. To je hodně velký náskok.
Reagovat
gigin
Užívej si ho. Važ si každého turnaje, zápasu... Viz fans Můry apod.
Reagovat
smazaný uživatel
Přídám pár rekordů ATP ? dáme jenom na GS, když se teda nic jiného nepočítá

Tituly : Federer 20, Nadal 20
Čtvrtfinále : Federer 51
Vyhrané zápasy: Federer 334
Tituly bez přerušení: Djokovič 4, Federer 3 2x, Nadal 3
Finále bez prerušení: Federer 10 (Djokovič 6, Nadal 5)
Semifinále bez přerušení: Federer 23 (Djokovič 14, Nadal 5)
Čtvrtfinále bez přerušení: Federer 36 (Djokovič 28, Nadal 11)
Vyhraná utkání bez přerušení: Djokovič 30, Federer 27 2x, Nadal 25
Tituly na GS bez přerušení: Nadal 5 French Open, Federer 5 US Open, Djokovič 3 AO
Finále dle turnaje: AO Federer 7x, FO Nadal 12x, Wimbledon Federer 11x, USO Lendl 8 (Federer 7, Djokovič 7)
Finále dle turnaj bez přerušení: AO Djokovič 3, FO Nadal 5 (Federer 4,Borg 4, Nadal 4), Wimbledon Federer 7, USO Lendl 8 (Federer 6, Djokovič 4)

A tohle je zajímavé SF GS bez přerušení

AO: Federer 11, French Open Federer 5, Nadal 5, Wimbledon Federer 7, USO Connors 12, Djokovič 10, Federer 8

3 tituly a finále v jednom roce

Federer 2006, 2007
Djokovič 2015

2 tituly a finále

Federer 2009 ( To byla ještě weak era?)

Myslím, že není tady pan Jirásek může udělat článek o tom vašem uzavírání GOATA

BTW je prdel, že WEAK era skončila dle Rafa gangu 2006 a Federer udělal 2006,2007 a 2009 největší GS zápisy v dějinách
Reagovat
Amputace
Hm. Super. Udělal jsi tendenční výčet rekordů "in a row" srovnávající hráče, který celou kariéru laboruje se zraněními, s hráčem, který nikdy nic nevynechal a kolem třicítky ho začaly brát záda...

Nadal si za to může samozřejmě sám, zranění jsou jeho problém, ale nic moc to neříká o jeho tenisové kvalitě.

A těch finále RG je 13. Zvykej si.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, chtěl jsem to napsal později, tam to nemám aktualizované.

Vůbec tady na nikoho neútočím a vůbec ne Rafu. Tohle je výčet rekordů mimo GS, které chtě/nechtě o něčem vypovídají.

Roky se tady hovoří o weak eře ve které Federer nabral své úspěchy.

2006,2007 a 2009 udělal největší zápisy, které jsou zatím na GS možné, to už byl na tour Djokovič i Nadal. Federer byl n.1, Djokovič n.2, Nadal n.3

2007 totéž, N.1 Federer, n.2 Nadal, n.3 Djokovič

Takže jak je to s tou weak erou hm?

Nijak, je to pičovina :)

QF,SF bez přerušení to je další faktor, který o něčem svědčí. Federer vede všude, Finále, SF, QF, byl všude v závěrečných kolech, Rafova zranění s tím zamávají určitě, ale v řádech procent, ne v komplexních číslech.

Rozdíl Rogera v těchto číslech je do očí bijící.

SF 23 Djokovič 14, Nadal 5.

Mega rozdíl
Reagovat
Amputace
Vypovídají pouze o konstantní výkonnosti, na kterou může stěží aspirovat hráč, který takřka každý rok vynechává turnaje. O tomhle to vůbec není.

Nádherným příkladem toho, jak tento seznam vůbec nic neříká o skutečné kvalitě a úspěšnosti oněch hráčů, je počet SF GS bez přerušení. Federer jich má 11 na GS, který vyhrál 6x, zatímco Nadal pouze 5 na turnaji, který vyhrál 13x. Dokonce i na RG to mají na oko vyrovnaně 5:5, přitom realita je 1:13 :)
Reagovat
smazaný uživatel
V pohodě, o tomto nediskutuju.

Ta statistika ukazuje kontinuální výsledky napříč celým rokem. To, že někdo vynechá každý rok GS je bohužel jeho problém, na který se historie neptá.

Tady spíše reflektuji ty pseoudo pojmy weak era, gold era atd.

Tenhle příspěvek to prakticky vyvrací.

Nadal logicky nebude nikdy aspirovat na taková čísla protože je to antukář, který vynechal za kariéru XY GS - samozřejmě, že French Open ne, tam byl vždy připravený.
Reagovat
Amputace
Máš pravdu. Stejně jako se historie nebude ptát, že udělal Federer 5 finále RG v řadě, když jediné vítězství zaznamenal až po haluzáckém vypadnutí Nadala.

Poslední odstavec je totální nesmysl, protože Nadal zaostává v rámci těchto čísel dokonce i na RG, byť to tam celé zdominoval způsobem, jako už možná nikdy nikdo nic jiného ve sportu nezdominuje. Takže o čem nějaká semíčka v řadě hovoří? O úspěchu určitě ne. Je to pseudostatistika.
Reagovat
Amputace
* pseudostatistika upřednostňující konstantní výkonnost před reálnými úspěchy.

Nebude on náhodou v rámci top3 Federer i rekordmanem v prohraných semifinále a finále GS v řadě? Ale hlavně že jich rekordní počet v řadě dosáhl, to je podstatné...
Reagovat
woody
Haluzáckém. Rozdáváš zde tenisovou moudrost a pak napíšeš haluzácká výhra na RG. V daný moment byl na turnaji nejlepší, proto ho vyhrál. RF nemůže za to,že ten rok nebyl RN připraven...
Reagovat
Amputace
Napsal jsem haluzáckém vypadnutí Nadala, ale to je jedno... Vzhledem k jeho celkovému působení na RG bylo jeho vypadnutí anomálií, samozřejmě Soderling byl v tom zápase lepší a zaslouženě vyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
SF, či QF séria vyvracia Weak éru?...

Ty máš fakt v hlave seno.

Weak éra znamená, že je široká druhá vlna, ale žiadna legenda, ktorá by stála zoči voči. Pripravená legenda.

Dostať sa 100krát do semifinále v konkurencii druhej vlny je prd vo vetre. To nemá váhu
Reagovat
Amputace
Myslím si, že různé rekordy úspěchů v řadě jsou obecně ve sportu dost přeceňované. Fanoušci to mají rádi, ale popravdě by mě zajímalo, jak to vnímají samotní sportovci. Je například víc vyhrát LM ve fotbale 3x v řadě, nebo ji vyhrát 4x ob rok? Podle mě jednoznačně druhá možnost - první možnost vypovídá spíše o dominanci a konstantní výkonnosti v rámci období, druhá zase o schopnosti opakovaně se vracet na výslunní. Nehledě na to, že 3 je prostě méně než 4.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohle je už k diskuzi někde u piva. Jestli je 3 v řadě více, než 4x za deset let.

Já preferuji spíše tu dominanci, ta mě více baví.

Tohle určitě nejsou pseudostatistiky, ale tvrdá tady, které kdybych převedl do titulů a dále, tak se potvrdí.

Nicméně to už dělat nechci, je to zbytečné.
Reagovat
Amputace
"Tohle určitě nejsou pseudostatistiky, ale tvrdá tady, které kdybych převedl do titulů a dále, tak se potvrdí."

- To jsem ti právě před chvíli vyvrátil a dokázal, že po převedení do titulů se potvrdit zdaleka nemusí. Na RG mají Federer a Nadal stejná či velice podobná čísla semi i finále v řadě, přitom realita je 13:1 v titulech. Je to pseudostatistika.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to vůbec neznamená, že tyhle statistiky vypovídají o titulech.

To nikdo nikde neřekl.
Reagovat
Amputace
Vždyť jsi právě napsal, že kdyby se tyto statistiky převedly do titulů, tak se potvrdí.

A já ti říkám, že nepotvrdí.
Reagovat
smazaný uživatel
Když to uzavřu, tak já mám rád FEDAL jako celek, to je gro tenisu a jsem rád, že je Djokovič v GS poslední byť je to jenom jedná statistika, všude jinde je a bude první.

Z pohledu FEDAL u mě Roger zaostává těmi RG, které měl vyhrát před Nadalem a hlavně s ním na začátku kariéry, to je fail. Je dobře, že to zvládl v roce 2009. Wimbledon byl o jeden míček v TB s Nadalem, pak si z něj udělal mindrák.

Zase má + že vyhrál AO 2017, tam se to zlomilo, otočil hardovou H2H a vyhrál GS finále přes Rafu, to bylo velmi důležité. Nemá zlato z OH.

Byť mám Nadala po RF nejradši, tak ty kaňky má v kariéře obrovské. 67% titulů vč. GS z antuky, 13 GS z jednoho turnaje, absence turnaje mistrů, absolutní mizérie v hale, 0 obhájených hardových titulů, 0 obhájených GS.

Takže pokud Rafa získa 21 GS na AO,USO,W, tak smeknu klobouk, pokud na RG po 14té, tak pro mě nebude 21 více, než 20, prostě to nejde. Ale to je můj pohled na věc.
Reagovat
Frantz
0 obhájených hardových titulů...meleš hovna, prostě nepoučitelnej klaun smile
Reagovat
smazaný uživatel
S dementem nemá cenu diskutovat. Ty jsi tak velký fanoušek, že ani nevíš, co tvůj kůň vyhrál.
Reagovat
Frantz
Dement jsi ty, korunovanej ještě k tomu! Aspoň si to ověř, než tady začneš plácat ty svoje sračkoidní nesmysly..
Reagovat
smazaný uživatel
Kuš odpadku
Reagovat
Frantz
Zase nemáš koule přiznat chybu, ty tragéde..???
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmilesmile
Reagovat
Frantz
ale tak...není to poprvé a jistě ani naposled, co ses totálně ztrapnil ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kamoško, Montreal není Toronto, Toronto není Montreal.

Obhajoba hardových titulů - 0

Ahoj.
Reagovat
Frantz
Dobře víš, že je to Rogers Cup, ale holt nemáš koule, chápu...
Reagovat
smazaný uživatel
Takže když vyhraje Česko Davis Cup na antuce ve Francii a druhý rok vyhraje na trávě v Londýně, tak obhájili antukový titul?

Tak to potom jo.

Rogers Cup se hraje na dvou místech, dvou různých kurtech. Obhajoba je pro mě titul na jednom místě, jenom kurtu, dva roky po sobě.

Pokud se tímto ukájíš, tak je to v pořádku, tvůj problém.
Reagovat
Amputace
:D
Reagovat
Frantz
Obhajoba je pro mě titul na jednom místě, jenom kurtu, dva roky po sobě.

OK a jak tedy objájíš titul Z Montrealu a Torronta + těch 1000 bodů, dva roky po sobě na jednom místě, jednom kurtu?????

Jsi nejen klaun, ale i zoufalec a tragéd, tohle už je fakt křeč...
Reagovat
Amputace
Je to neobhájitelný turnaj :)
Reagovat
smazaný uživatel
Není. Federer ho obhájil smile

2004 - Toronto
2006 - Toronto

Obhajoba smile
Reagovat
Frantz
ale dyť psals - 2 roky PO SOBÉ, nebo to už si zase sereš do držky?? smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, dva roky po sobě hrál v Torontu. Jeden rok, pak to bylo v Montrealu a druhý rok.

Ale je krásné, jak se snažíte bránit tak zbytečnou věc, jako obhajobu Masters, když to schází primárně na GS. smile
Reagovat
Amputace
Takže ob rok ve stejném městě to je regulérní obhajoba, zatímco po roce v jiném městě, nicméně v rámci stejné akce, to obhajoba není. Hm. Dost slušné i na tvé poměry. Nehledě na to, že pět minut zpátky jsi sám napsal: "Obhajoba je pro mě titul na jednom místě, jenom kurtu, dva roky po sobě." Jde to s tebou opravdu z kopce. Nechci si vůbec představovat, co by se dělo, kdyby Nadal vyhrál třeba ještě Wimbledon.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, reagoval jsem na tvůj komentář, že je to turnaj, který se nedá obhájit.

Rogers cup je specifický, technicky vzato, tak Nadal vyhrál v Montrealu i Torontu, což třeba Federer nedokázal, vyhrál 2x v Torontu.

Samozřejmě to ale technicky nelze brát jako obhajobu, protože jsou to dva turnaje, různé kurty, různé podmínky.

Toronto se hraje co dva roky, takže věta 2 roky po sobě v Torontu neříká nic špatného i kdyby to byl rozptyl 2001 a 2020, dva roky v Torontu jsou 2 roky v Torontu.

Je to slovíčkaření a úplně zbytečné. Prostě nevyhrál stejný turnaj na hardu 2x po sobě, jednoduchá věc.
Reagovat
Amputace
Takže podle této logiky Nadal vlastně obhájil Wimbledon. Na antukáře slušné.
Reagovat
smazaný uživatel
... smile
Reagovat
Frantz
:D +1
Reagovat
Amputace
Už to nepřeháněj :D Vážně stačilo..
Reagovat
smazaný uživatel
Počkej, ty který chytne každou podmnožinku a statistiku bude tvrdit, že vyhrát titul na dvou různých kurtech, různých městech je obhajoba?

Měl jsem o tobě trošku vyšší mínění, promiň
Reagovat
Amputace
Rozhodně se dá pořád spíš mluvit o obhajobě u turnaje, který je součástí stejné akce, byť v jiném městě, než u stejného turnaje hraného ob rok. Nebo v tom případě Nadal obhájil Wimbledon...? :D Začínáš mlít opravdu z posledního.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodně se dá pořád spíš mluvit o obhajobě u turnaje, který je součástí stejné akce, byť v jiném městě, než u stejného turnaje hraného ob rok. Nebo v tom případě Nadal obhájil Wimbledon...? :D Začínáš mlít opravdu z posledního.

To s tím Wimbledonem je samozřejmě hloupost, kterou jsi ještě špatně použil. Wimbledon se hraje na stejném místě 130 let. Dá se obhájit pouze tak, že tam vyhraješ 2x po sobě.

Ale pokud se turnaj stěhuje mezi městy, tak regulérní obhajoba není jej vyhrát jednou v Praze a podruhé v Ostravě. To je prostě hloupost, o které víš, ale ego ti to nedovolí v této diskuzi přiznat a místo toho se spolčuješ s největším retardem TP Francem a hrajete tady pomyslnou hru slovíčkaření 2 vs 1 a ještě blbě.

Nadal hardový titul neobhájil, vyhrál 2x Rogers Cup, tečka dvacet.
Reagovat
Amputace
No viz tvůj příspěvek výše. Je to to slovíčkaření. Nadal prostě vyhrál Wimbledon dvakrát po sobě. Za mě dobrý.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo no, blížíme k závěru a standardně utíkáš k přehánění, přičemž moc dobře víš, jak je to myšleno.

Takový standard, beru to jako hotové, díky za snahu ať se daří ty Wimbledone. smile
Reagovat
Amputace
Proč přehánění? Je to samozřejmě tak. Vyhrál Wimbledon dvakrát po sobě. Na té větě přece není nic nepravdivého. Neobhájil ho, protože se obhajoby kvůli zranění nezúčastnil, ale dvakrát po sobě vyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že jsi došel k závěru. Sice hloupému, ale to se dalo čekat. Těší mě, že víš jak to myslím a nemáš to jak vyvrátit. Nicméně je to jenom Masters, tak to klidně jako obhajobu ber, ty neobhájené GS mimo antuku odargumentuješ jak? Nijak. Jako vždy.smile
Reagovat
Amputace
Vzhledem k tomu, že třech obhajob se ani nezúčastnil a při jedné obhajobě odstoupil z turnaje, bych z toho vážně žádnou velkou vědu nedělal.
Reagovat
smazaný uživatel
Podívej. Nadal vyhrál 2018 na Masters v Montrealu a 2019 na Masters v Torontu.

Ta města jsou od sebe 550 km, to nemůže nikdo myslet jako obhajobu. Sorry.
Reagovat
woody
Obhajoba je to naprosto jasná. Rogers cup a hotovo.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby to bylo u RF, tak se to nepočítá.

Klasika TP.

Skončil jsem, hoj.smile
Reagovat
Frantz
Zažils komunisty - pamatuješ si tu dobu a díváš se na to pohledem nezaujatého fanouška, my víme... smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
woody
To by se žebŕíček musel dělat ob rok.. Což je kravina. Za rok jedš obhajovat body na Rogers cup. Vymalováno.
Reagovat
Grape
Teda většinou mám všechny goat debaty někde a jen se směju zaujatostí aktérů (na všech stranách), ale tohle je tak neuvěřitelně tendenční a demagogický příspěvek... Škoda slov.
A to mám z těch tří rozhodně nejradši Rogera.
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec ne. Jediné, co tady zcela konstruktivně vyvracím je termín weak éra vs. gold éra.

Nic takového neexistuje, čest celé BIG3

Amen.
Reagovat
Grape
Nemám čas ani energii ti tu všechno vyvracet, Amputace ti to píše dobře. Už jenom tvé příspěvky během finále dost jasně ukazovaly, že neunášíš situaci, kdy Rafa vyrovná Rogera v počtu GS. Tak si tu vyrobíš pár nedůležitých statistik, které mají dokázat, že je Roger nejlepší. Jsi v tomhle stejný jako forehand.
Nějakou weak éru hodnotit nehodlám, nicméně v období 2006-2009 měl k ideálnímu tenisovému věku rozhodně blíž Roger než Rafa s Novakem (o 2009 už by se asi dalo polemizovat), tudíž je pochopitelné, že v těch letech sbíral úspěchy hlavně on.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš ty příspěvky, kde jsem psal, že Nadal je skvěle připravený a Djokovič hraje tužku, nebo spíše ty mé příspěvky, kde jsem psal, že jsem rád za FEDAL, že mají 20 GS.

Nebo kde jsem přesně nepřál Nadalovi? Finále bylo pro mě velmi slabé, ale to je můj osobní názor, chápu, že nějaké zamilované Nadal fans to dovedlo k ejakulaci.

To ale neznamená, že mu to nepřeju. 10x jsem to tady napsal, neříkáš pravdu.
Reagovat
Amputace
Myslí asi spíš ty příspěvky, ve kterých jsi ještě v průběhu zápasu nezapomněl ani jedinkrát zmínit, jak měl Nadal easy los, jakou Djokovič hraje bídu, jak mu to dal zadarmo atd. Člověk by musel být úplně blbý, aby neprohlédl, jak jsou ty tvoje pokusy demonstrovat svůj respekt k Nadalovi umělé. Ve skutečnosti se snažíš v každém druhém příspěvku Nadala a jeho úspěchy podprahově, pod nánosem neupřímně míněných slov o Nadalově výjimečnosti dehonestovat. Zažil jsi třeba někdy mě, že bych tady během finále Federera vypisoval desítky příspěvku o tom, jak jeho soupeř hraje špatně, jak to má Federer zadarmo a podobně? Ty jsi to předváděl během každého Nadalova zápasu. V tom je mezi námi největší rozdíl. Já řeším primárně Nadala a Federera řeším jen v rámci diskuzí o Nadalovi. Ty jsi možností, že Nadal náhodou Federera překoná, totálně posedlý a nedává ti to klidu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem nikdy neřekl, že má Nadal easy los. Asi 50x jsem Vám napsal, že se Rafův vcelku normální los po ukončení turnaje dá zhodnotit jako ten lehčí. Což je pravda.

Také jsem několikrát napsal, že za to sám Nadal určitě nemůže a titul si zaslouží.

Dále už to odmítám komentovat, je to jako házet hrách o zeď.

Nesnažím se dehonestovat nic. Jsi tak z toho fóra ?zfanatizovaný?, že každým příspěvkem vidíš hejt na Nadala a snažíš se ho obhajovat. Přičemž toto fórum se pyšní nejčetnějšími hejty na adresu Federera v dějinách sportovních fór.

Největší rozdíl mezi námi je v tom, že já komentoval finále RG z pohledu nezaujatého fanouška a Federer půl roku nehraje, takže jak ho mám asi komentovat?

Ať Nadal klidně Federera překoná, dole ti píšu, že pokud to zvládne mimo RG, tak smeknu klobouk, pokud na RG, tak pro mě 21 nebude více, než 20.

Podle mě jsi ty tak už pomatený a pomstychtivý, že máš tendenci komentovat každou zmínku o Nadalovi příspěvkem o 50ti řádcích, kdy se k meritu věci dostaneš někde ve ?.

Zkus to přestat tak žrát a ten svůj fanatismus svádět na jiné. Já tenis miluju celý život, ale budu radši, když můj syn řekné táta, než aby Federer vyhrál GS.

V tom je rozdíl mezi námi.

A tímto ukončuji celou diskuzi, až se uklidníš, tak přijď. Vcelku jasná čísla začínáš zase obracet naopak a tak se dostáváme do absurdna. A to mě už vážně nebaví. Stačí, že jsem 30x řekl něco o losu a ty jsi to 30x otočil do úplné lži.

Aloha
Reagovat
Amputace
Lol. Hraješ si na pána s nadhledem, a přitom tady meleš hov.na a hejty na Nadala celý turnaj, až si normální člověk chvílemi musí myslet, že jsi nezaměstnaný. Viděli a četli to všichni, tak vůbec nechápu, o co se teď snažíš. Píšeš pořád to samé jako kolovrátek celý turnaj. Od chvíle, kdy mi jeden uživatel napsal, že nemá rád moje dlouhé příspěvky, mi to předhazuješ v každé druhé reakci jako by to snad vzešlo z tvé hlavy. Nemáš vlastní názor a jenom tupě opakuješ svoji rádoby pravdy, ke kterým jsi kdovíjak došel. Normální člověk by neměl zapotřebí zmínit jednu informaci v rámci diskuze 50x, ty ano. Pořád se snažíš něco ukončovat a sumarizovat a tím podtrhnout svůj nadhled, ale absolutně na to nemáš kapacitu. Kdykoli tě někdo přeargumentuje, odmlčíš se, přitom do té doby jsi schopen narvat stejnou myšlenku třeba do 1Oti reakcí. To já to ukončuji. Jsi zaslepený hejtr Nadala, který to ani nepřizná a snaží se hrát na slušňáka a ještě k tomu poučovat ostatní. Forehand nikdy svoje antipatie k Federerovi neskrýval, to jenom ty si budeš hrát na milia. Patříš k té nejhorší sortě, co se na netu vyskytuje. Takzvaný mravokárce babišovského střihu. Poučuje o něčem, co sám dělá v desetkrát větším měřítku.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli já jsem nejhorší, tak ty jsi co? K meritu věci se dostaneš po dvaceti větách, tvá sebedůvěra o pravdivosti tvých výroků tryská vzduchem, kdo by tak mohl vyvrátit to, co píšeš že ano. Opakuješ pořád totéž, absolutně ignoruješ 90% komentářů, vytáhneš si to, co se ti hodí do krámku a když ti to jak říkáš 50x zopakuju, tak stejně neodpovíš a meleš si tu svojí.

Ale to je jedno

Bavíme tři dny o tomtéž a pořád jsme se nikam neposunuli. Tudíž z logiky věci na to seru. Tvé antipatie k Babišovi můžeš změnit u voleb, mě to nezajímá. Tobě je jedno kdo co říká, ty sis tady udělal obrázek a zaškatulkoval sis lidi podle svým preferencí, takže tenhle je debi-l, tenhle hejtr, to je troll a hotovo.

Jo a ty jsi král všech pravd, málem bych zapomněl.

Ano, ty to ukončuješ, vyhrál jsi bitvu na pískovišti, gratuluji.
Reagovat
smazaný uživatel
Btw poslední věc.

Já tady za tři hodil asi 10 argumentů a pořád na ně ve třech článcích nevidím odpověď.

Tolik bych jenom dodal k tomu, jak mě každý vyargumentoval. Taková je tady kapacita.

Příjemné pondělí. smile
Reagovat
Amputace
Se.ru už na tebe. Kdybys alespoň přiznal, že Nadala hejtíš, vážil bych si tě o něco víc. Po tom, cos tady od prvních kol předváděl, mi budeš tvrdit, jak respektuješ Nadala a zbožňuješ Fedal. Tím, že něco do zemdlení opakuješ (kdybys alespoň měnil ty formulace...), z toho pravdu neuděláš.
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec ne.

Já hejty, řekl bych spíše trolling na Nadala vytahuju jen tehdy, kdy vy vytahujete fantasmagorie a podmnožinky, toho si všimni.

Vnitřně ho mám po Federerovi a Tsitsipasovi velmi rád a líbí se mi jejich rivalita s Rogerem, Laver Cup atd.

Když nebudete mlít ho-vna, tak já nebudu trolit. Ale to se tady nestane, takže jsme v pohodě.
Reagovat
Amputace
Jo, proto máš potřebu miliónkrát zdůraznit, jak otřesně Djokovič hrál a jak to Nadalovi usnadnil, protože Nadala tak šíleně moc respektuješ... Kde jsi byl u loňského finále AO s kecy o tom, jak napiču hraje Rafa, když jsi teda ten objektivní fanoušek?
Reagovat
smazaný uživatel
Milionkrát?

Napsal jsem to možná 2x? K tomu jsem doplnil, že Nadal hraje dobře.

Můj první příspěvek k finále.

Kamilos88
Velmi nervózní začátek ze 40:15 dva nedurazne míče. Rafa velmi dobře připraveny. Jsem zvedav

smilesmile
Reagovat
Amputace
Hledat to opravdu nebudu. Pokud jsi na tom už tak špatně, že popíráš, cos sám napsal (respektive opakoval celý večer), byl bys schopen to popírat, i kdybych ti to sem nakopíroval, takže to nemá smysl.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepopírám nic. Ty jsi říkal, že jsem celé finále říkal, jak hraje Nole špatně.

Tady jsem ti nakopíroval hned můj první příspěvek, který to vyvrací.

To je vše, seru na to, dnes stačilo smile
Reagovat
Amputace
Nepsal jsem "celé" finále, psal jsem "už během" finále. Pokud mám být přesný - bylo to přibližně od stavu 2:0 na setu, kdy začínalo být patrné, že Djokovič ten zápas prohraje a jeho výkon se už nezvedne. Ale nepřekvapuje mě, že mi podsouváš něco, co jsem nenapsal, resp. převracíš to, co jsem napsal ve skutečnosti. Je to pro tebe signifikantní.
Reagovat
smazaný uživatel
Hraješ si na tak velkého intelektuála, že se v tom ztrácíš.

Nejdříve si říkal, že hejtím Nadala, pak vlastně Djokoviče a teď vlastně nikoho.

Jestli tady někdo něco dva dny překrucuje, tak ty. Ale to je fuk, nemá smysl ti to vyvracet.
Reagovat
Amputace
Nedělej blbýho. Celý turnaj hejtíš Nadala tím, že děláš ze všech jeho soupeřů totální nýmandy, kteří sotva přepinknou síť, takže jeho titul vlastně ho.vno znamená, když nemusel nikoho pořádného porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě. Já psal, že Nadal hraje špatně celý turnaj, za ním si stojím. Měl slabé soupeře, za tím si stojím, kromě Sinnera to byla klauniáda. Hrál kopce, nudu, žádná agresivita, taky pravda.

Přišlo finále a Djokoviče přejel úplným masterclassem, zaslouženě vyhrál,to jsem psal taky včera.

Všechno není hejt, zkus to tak brát, někdo píše i někdy pravdu, své pocity, nejsi to jenom ty, kdo říká vše dobře, pravdivě a neomylně.Takže to, že hejtím sis standardně vymyslel, nemáš to podložené a je to tvá domněnka. Jako každý příspěvek. Hola hej, hezký pondělí.
Reagovat
Amputace
O masterclassu píšeš teď, je to tvůj diskutérský alibismus. Přitom jsi včera několik hodin zaplavoval TP primárně kecy o marnosti Djokoviče.
Reagovat
turista
Hrát masterclass není tak těžké, když je soupeř tak marný jako byl včera Novak Djokovič proti soupeři, kterému se nic nedaří. Je sympatické, že ve třetím setu se s tím Novak snažil něco udělat, zmátořit se. Bylo ale beznadějně pozdě.
Reagovat
goodtennisfan
Chybí Ti tam rok 2010, kdy Nadal vyhrál 3 GS smile
Reagovat
smazaný uživatel
Bože môj, ty si fakt na dne...

Takto si poplakať a vybrakovať archív, väčšinou úplne béčkových rekordov.

Je mi ťa ľúto, tenis ťa ako fanúšika úplne rozsekal .
Reagovat
steve79
Za osm mesicu tu bude 14. titul.
Reagovat
Berny
Mě by po včerejšku zajímalo jestli stále tady bude trvat mýtus, že Rafa má nějaký komplex z Novaka. Podle mě, kdyby někdo z někoho měl nějaký crazy komplex, tak ho nemůže opakovaně v různých dobách znovu porážet. Novak je prostě pro Rafu těžký soupeř, ale úplně stejně je Rafa pro Djoka težký soupeř.

2006,2007,2008,2009,2010 - jasně navrch Rafa napříč povrchy
2011 - jasně navrch Novak napříč povrchy
2012 - maximálně vyrovnaný spiel na AO + 3 vyhry Rafy na antuce
2013 - maximálně vyrovnaný spiel na FO + 1:2 na betonech
2014 - výhra Rafy na FO (kde psychicky vypadal spíše Novak ze ma problém, tehdy byl vníman jako favorit) + beton vyhral Novak
2015-2016 - navrch novak všude, ale to tehdy Rafu dával kde kdo všude. Na to že Novak hrál TOP kariery v IW a Rafa na dně, tak třeba ten zápas nevypadal že by se Rafa hroutil
2017 - nepotkali se, pevne verim ze vsichni se shodneme, ze dobre pro Novaka
2018 - Vyrovnaný zápas na antuce + maximálně vyorvnaný wimbledon
2019 - jasná výhra Novaka na AO
2020 - jasná výhra Rafy na FO + výhra (opet bych rekl vcelku vyrovnany match) na ATP cupu

Jak muze nekdo rict pri skore 29:27 ze nekdo ma z nekoho komplex ? Rikal to nekdo o Djokovicovi kdyz ve svych TOP sezonach 2012,2013,2014 vypadal ze psychicky ty finále na FO nezvládá ? JInak si myslim, ze ten zápas 2015 ktery vyhral nebyl predevsim o tom ze Novak by hral uplné TOP, ale predevsim Rafa hral cely rok hrozne.
Reagovat
woody
To by nám pověděl jenom sám Rafa. Těžko tam hledat nějaký psychický blok. Pravda je, že Novak s ním poslední roky prohrává pouze na antuce. Naposledy s ním na hardu nebo trávě prohrál 2013 ?
Reagovat
turista
Včerejší zápas Novak bohužel v hlavě nezvládl. O jeho důležitosti dobře věděl. To může být důvod proč hrál tak špatně a chyboval když se mu to nejmíň hodilo.
Reagovat
turista
S výkonem, který včera Novak podal v Paříži by nedávné finále v Římě nevyhrál. Schwartzman by ho tam smázl.
Reagovat
woody
To je dost diskutabilní. O Řím teď nejde. Rafa mél včera jasný plán, jak se ubránit tlaku od Novaka. Novak si s tím neporadil. Špatný výkon ND byl hodně dán tím, jak RN hrál. Proti spoustě soupeřů by ve výměně nemusel hrát tolik těžkých úderů, protože by to neubránili. Rafa ano a navíc to zpomalování míčků do BH ND fungovalo velmi dobře.
Reagovat
turista
Novak měl dost času odehrát míče dobře. Nedal to v hlavě a z toho pramenil hluboce podprůměrný výkon a následný zmar. Kazil míče, které rutinně nekazí.
Reagovat
woody
To nesouhlasim.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ale od 2013 ty statistiky Nadala platí pouze na antuce.

Od 2013 uhrál mimo svůj hlavní povrch s Djokovičem 0 setů, s Federerem 3 sety.

Celkové skóre 0 výher snad 17 porážek.

Nicméně antuka, jakožto Nadalova dominanta mu pomáhá tato čísla mírně zvrátit a z 0:17 udělat 3:17

Má obrovskou výhodu, že si drží French Open, kdyby to nedělal, tak se nemá čím měřit s ostatními.
Reagovat
woody
To je dost jednostranné, protože na druhou stranu vyhrál US 2017 a 2019, kde zase nebyli Djok a Fed se s ním schopný rovnat...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano souhlas.

Djok a Fed měli šanci Nadala na USO vyzvat, karma to nechtěla a možná je to z tohoto pohledu dobře, na USO by byl mimo RG Nadal mírný favorit proti oběma.

Pro Rafu je velmi důležité, že svůj chrám brání a tím pádem se drží na dostřel Rogerovi i Nolemu.

Djokovič 20GS nedá, to se možná i vsadím, vždy, když je blízko, tak fatálně selže.

Mé přání je aby Rafa vyhrál 21 GS na FO, Roger 21 na Wimbledonu a balíme kufry.

Svět bude v rovnováze.
Reagovat
woody
To nám napoví hned AO 21, pokud se bude hrát. Když tam Novak titul udělá, šance tam je, ale ne nějak velká...

Osobně si myslím,že RN udělá víc než RF. Uvidíme co Rogerovo zdraví, ale je mu skoro 40, dvě operace.. Těžko odhadovat..
Reagovat
smazaný uživatel
AO napoví.

Já jsem směrem k RF hodně pozitivní, u něj stejně, jako u Rafy, je věk úplně nepodstatný. Kromě pomalé antuky bude konkurenceschopný úplně všude a já si myslím, že příští rok to bude jeho poslední sezóna, poslední výzva.

Teď už intenzivně trénuje, na AO bude odpočatý, nebezpečný, tipuju pak Sunshine double, nějakou Dubai, jeden turnaj na antuce a to nejdůležitější - Wimbledon.

Potřebuje mít trošku štěstí a ideálně, aby vypadl Djokovič, tam má ve finále Wimbledonu fakt smůlu.
Reagovat
turista
Hlavně tam bude spousta mladých hráčů, kteří po tom titulu z AO 2021 půjdou.
Reagovat
No-le
Myslím, že Rafa včera věděl, ze musí vyhrát. Musí. Právě proto, aby nevznikl komplex, blok, protože být poražen tady na Chatrierovi by mohlo mít pro zbytek jeho kariéry fatální následky. Celou přípravu, všechno, směřoval k tomuto výsledku. Vsadil jen na tuto kartu. A Novak to podcenil. Netušil,čeho je Nadal schopen, co v mém ještě dříme za sílu... Sám přiznal, že byl překvapen. Myslel si, ze Rafu nějak porazí, neměl ale jasný plán. Za to Rafa ho měl, to bylo z jeho hry cítit...
Reagovat
woody
smilesmile

Přesně tak. Novakův plán. Ono to nějak půjde..
Reagovat
Marduch
Novak ví, co na Rafu platí a na hardu to používá, opakované o tom hovořil. Ale antuka a sebevědomí Rafy na antuce to zneutralizuje. Jestli si myslel, že může stavět na té výhře z 2015, jak avizoval, tak to on a jeho tým jsou asi naivní..
Reagovat
Amputace
Já si myslím, že nějaký komplex tam opravdu je/byl. Přece jen nebýt Novaka, Nadal by dva roky v kuse dominoval všem povrchům (například by měl s největší pravděpodobností obhájené US Open, obhájený Wimbledon, měl 2 tituly ze všech GS atd.). Tohle musí v hlavě zůstat. Navíc je nezpochybnitelné, že Djokovič na Nadala našel recept, a Rafa si toho je moc dobře vědom...

Možná včerejší zápas příliš přeceňuji, ale myslím, že teď se to může ještě obrátit a Nadal možná ještě promluví i do jejich bilance mimo antuku. Přece jen od svého nástupu do beast módu v roce 2011 takovou čočku na GS od Nadala ještě nedostal. Hodně těžko odhadovat, co se v Djokovičovi momentálně děje, ale já bych se vůbec nedivil, kdyby v rivalitě Nadala a Djokoviče teď nastal podobný zlom jako v rivalitě Federera s Nadalem v roce 2017... Jsem možná příliš velkým optimistou, ale mám pocit, že jejich včerejší zápas může mít na jejich další kariéru větší dopad, než se na první pohled zdá. Otázka také je, co Tsitsipasové, Thiemové, Zverevové atd. Třeba Tsitsipas už letos vypadal opravdu dobře a nedivil bych se, kdyby už příští rok začal top3 vytlačovat.
Reagovat
turista
Zlom v rivalitě Nadala a Djokoviče nenastane. Novak si uvědomil jediné, že pokud včeřejší zápas vyhraje Nadal tak i kdyby se rozkrájel tak víc GS než on už nezíská. Nadal prostě udělal trhák v počtu GS. Novak se ale opakovaně nenechá takhle ponižovat. Ale ví, že předběhnout Fedal dvojici v počtu GS se proměnilo v mission impossible.
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlasím.

5:4 na finále GS hovorí za všetko, navyše je to Nadal, ktorý je jediným hráčom, ktorý vyhral dve hardové finále s Djokovicom. Nie Federer, ale Nadal.

Djokovic je naopak jediný hráč, ktorý porazil Rafu na RG, ale nebolo to finále, a bolo to len raz.

Nadal na oplátku neporazil Novaka na AO, ale v súčte tých 5:4 vychádza z tohto všetkého predsa len lepšie Nadal.
Reagovat
turista
Zapomněl jsi na výhry Novaka - Monte Carlo 2013, Řím 2014, Řím - 2016.
Reagovat
dako
Do akého krásneho dňa sme sa zobudili:)

Zrazu nikto nemusí riešiť podmienky, upršaný Paríž, vietor, nízke teploty, mokrú a pomalú antuku, nízky odskod, pomalého, tlstého (strhaného) španiela.

Po včerajšku je všetko, ako má byť.

Hor sa na AO, priatelia. Všetko ostatné sú už len naozaj fazuľky.
Reagovat
soloo
Rafa hrá len to čo mu povrch dovolí ak daju pomalu antuku tak vyhra este aj 10 RG ak dajú rýchlu 0 GS
Reagovat
Cico93
Áno, veľmi inteligentne dedukuješ.
Reagovat
soloo
Rafa je buh antuky lebo dáva kopce 3 metre nad sítou nic specialneho na tom není
Reagovat
Amputace
Stejně jako na prášení koberců ve Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ve Wimbledonu se koberce nepráší něco přes dékadu.

To, že práší koberce Raonič, Karlovič, Anderson a Isner neznamená, že se na turnaji přáší koberce.

Wimbledon se změnil, zpomalil, antuka zpomalila a organizátoři pomalu začali chápat, že je takový povrch k ničemu.

Proto zrychlili AO i USO, snaží se snižovat odskoky a podpořit útočný tenis.

Mladá generace je k tomu tlačí, Sinner, Tsitsipas, Zverev, Shapovalov, Rublev. Nikdo nehraje defenzivní nudu od BL, takže proč zpomalovat.

Kdybychom tady hráli na trávě z roku 2001, tak má Federer 16 Wimbledonů.

Ale tohle je (Jak říkal Vlk) fake grass.
Reagovat
soloo
kiez by organizatori FO si precitali tvoj komentar, pretoze rychla antuka je nutnost no pochybujem ze im to dopne
Reagovat
smazaný uživatel
Rychlá antuka je při nejmenším funny. Pamatuji letošní Kitzbuhel, kdy tam Lopez rozjebal snad 2-3 soupeře v kurzu 3,5 smile

V Hamburku to taky celkem lítá. French Open bylo letos extrémní a líbilo se mi, jak Tsitsipas prášil Djokoviče winnery.

Škoda, že Řek nedošel do finále, četl jsem, že první dva sety praktikoval nové tréninkové metody a když se na ně vysral, tak Djokoviče přehrával.
Reagovat
woody
Nadalova hra byla včera obrovsky efektivní.

1. výborné podával, daleko lépe než ND.

2. obrovsky efektivní byly ty Nadalovy kopce do BH Novaka. Novak pořádně nevěděl co s tím, zahrál buď chyby nebo slabší úder a Rafa trhal. To samé ty BH čopy opět do BH Novaka. Byly kratší a Novak nevěděl co s tím. Myslel jsem si,že Novak je herné velmi vyspělí. Ale po včerejšku jsem procitnul...

3. ten pohyb byl od Nadala včera neskutečný, dokázal vracet obrovské množství míču a téměř vše k BL.

4. BH včera psal RN.
Reagovat
turista
Nadal včera nehrál z BH nic zázračného. Obvyklé prudší rány křížem a po lajně se zmohl pouze na topspinové kopce. Nic víc. Djokovič byl nervózní a marný ve všem.
Reagovat
turista
A ještě ty Nadalovy čopy z BH na antuce. Pořádný BH drive po lajně Nadal neumí. Novak je tenisově vysoce vyspělý. Ale včerejší zápas ho nějak psychicky tak svazoval, že chyboval daleko víc než je u něj běžné. Měl prostě blackout.
Reagovat
Amputace
Blbost a zaslepenost fanatického fanouška. Přes BH se včera Djokovič vůbec nemohl dostat přes Nadalovu obranu, jak se mu to obvykle proti němu daří na hardu. Nadal mu všechno vrátil, fungoval mu BH cross, nehrál BH údery do půlky kurtu, jak bývá někdy jeho nedobrým zvykem. BH zkrátka šlapal, přinejmenším oproti zbytku turnaje, kdy to pro něj byl neexistující úder. Djokovič nehrál dobře, ale jde hodně o to, že Nadal nepřipustil momenty, kdy by se mohl Djokovič vrátit do zápasu. Věřím, že i včerejší Djokovič by se na hardu do zápasu vrátit dokázal, ale na pařížské antuce neměl šanci.
Reagovat
woody
Ano.

Jako velký fanoušek ND. Musím uznat,že level hry RF na antuce byl tak vysoký, že i dobře hrající ND by pravděpodobně neměl šanci...
Reagovat
turista
Myslím si že dobře hrající ND by šanci měl a že by to bylo o pár míčích, které by rozhodly buď pro RN nebo pro ND.
Reagovat
peggy
Vamos RAFAsmile
Reagovat
Rafaeoli25
Každý fanda Rafy musí mít obrovskou radost z každé další mety, které dosahuje a které se v letech 2015-16 zdály byt ztracené. Vzpomínám hlavně na zimu a jaro 2016, kdy vypadl v prvním kole Austrálie a pak se trápil i na antuce v jižní Americe a po zoufalém výkonu padl i s Cuevasem. V tu chvíli si z něj kdekdo střílel a úvahy, že by mohl vyhrát byť jen jeden další grandslam, byly z ranku málem sci-fi. A přiznám se, že i mě to tak tehdy připadalo. Pak navíc přišlo další zranění, navíc zápěstí a to už vypadalo dost zle. Říkal jsem si to je možná konec a od sezony 2017 nic moc nečekal. Jenže Nadal udělal asi nejlepší rozhodnutí své kariéry a vyměnil trenéra. Moya se ukázal být klíčovou - doslova zlatou volbou. Zapracovali spolu na všem, hlavně na servisu a z Rafy začala po dlouhé době opět čišet pohoda, sebejistota a zároveň radost ze hry. Následovaly tak čtyři skvělé sezóny s šesti grandslamy a opakovanými návraty na první místo, nic víc si přát nešlo, je to úžasné zadostiučinění po předchozích skoro třech letech strádání. I kdyby už Nadal nic nepřidal (což snad nehrozí), tak je to výborné a je třeba se z toho radovat. Současně je ale na místě pokora a smířlivost. Nekonečné debaty o tom, kdo z nejlepší trojky je nejlepší jsou trapné, skvělí jsou všichni tři a jde jen o to, že kterého úhlu to kdo chce vnímat a posuzovat. Můj respekt mají všichni tři, stejně jako ho mají Sampras, Laver, Borg, Agassi a další velikáni.
Reagovat
Marduch
Gratulka, respect, Vamos! smile
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
Stan_Borowitz
Je to neuvěřitelné, co na téhle úrovni dokážou blbé setiny sekundy, které dá antuka hráči typu Rafy navíc...

Každopádně, Rafa je absolutní král antuky už dlouho, ode dneška je poloviční král celého tenisu a všechno vypadá, že show ještě nekončí.

Tak hodně zdraví a zdaru všem třem a i těm mlaďochům jedněm nevýraznejm, ať ještě vidíme spoustu super tenisu...
Reagovat
turista
Ty setiny sekundy měl i v Římě a tam mu nepomohly. Dnes mu pomohl Novákův blackout s 52 UE. Výkon nedůstojný světové jedničky.
Reagovat
Amputace
V Římě především hrál Nadal tak o dvě úrovně horší tenis než dnes.

Jinak Nadal Novakovi v posledních šesti letech usnadnil svým špatným výkonem cca 8 zápasů - jen pro úplnost.
Reagovat
turista
No na AO 2019 měl blackout Rafa. Ale užijte si to. Tenhle zápas rozhodl o tom kdo bude mít nejvíc GS. Pro Novaka už to bude marný boj.
Reagovat
FulnekUltras
kde se v Tobě najednou bere tak poraženecká nálada? big3 pořád žije - enem Nole teď musí pořádně zabrat ;-)
Reagovat
turista
Zabrat ano. Ale ztráta 3 GS je velká. AO je možné, RG zabetonované, WB může vyhrát kdokoliv v první desítky a v NY na USO se Novakovi nedaří.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak v Římě se Schwartzmanem měl zase BO Nadal když to bereš takhle, o tři týdny později nedal tomu samému Diegovi šanci. Jinak i kdyby Novak zahrál svůj top, tak by pravděpodobně Rafu neporazil. Proč tahle slova? Nikdo přece nemůže za to v jakém formě je jeho soupeř a jaký má zrovna den.
Reagovat
Amputace
Já si například myslím, že na dnešního Nadala by nestačila například forma, kterou měl v roce 2016, kdy FO vyhrál... Vážně mi přijde zajímavé, že po loňském finále AO výkon Nadala nikdo moc neřešil, všichni mluvili o tom, jak ho Djokovič přejel a navázal tím na svoji hardovou dominanci. Přitom ty dva zápasy si byly podobné jako vejce vejci, jen v opačném gardu.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak cílem některých je vykreslit Nadala jako toho horšího, je to prosté no. Chybí jim respekt a to je smutné. Já ho k Djokovi mám a nebudu řešit, kdy komu něco nevyšlo. Souhlas s tím, že sexistuje včerejším Nadalem by bylo těžké vyhrát komukoli kdykoli.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
...na antuce (předpokládám)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a ani to bych nepřeceňoval - stát tam Dom, kdoví.
To jen k tvému dodatku, vítězství Býk urval zcela zaslouženě.
Reagovat
Stan_Borowitz
Viděl jsem jen konec třetího setu a tam se asi Novak výrazně zlepšil, ale pořád to nestačilo.

To, že Rafa vyhrál turnaj beze ztráty setu, je jasný nepřímý důkaz toho, že hrál opravdu dobře.

To, že v Římě prohrál, vypovídá jen o tom, že jeho forma ještě negradovala a soupeř toho výbornou hrou využil. Tedy že ani na antuce není neporazitelný. Rozhodně to je ale povrch, který mu nejvíc sedí, protože mu dává čas na to, aby mohl hrát svou hru. A když může hrát svou hru a je ve formě, pak skutečně je (téměř) neporazitelný.

Stejně jako Novak a Roger. Ti ale zase potřebují trochu jiné podmínky.
Reagovat
smazaný uživatel
Od 2005 sa Nadal snazi dorovnat Federera.

Aké symbolické, ze tých 20:20 padlo v roku 2020..

Co ine sa dalo cakat.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš to.

Ještě 120 tydnu na N.1, 6 TM, 20 titulu ATP, obhájit hardovy GS a bude GOAT.

Má 34, času dost
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa sa sustreduje na roky, nie týzdne ;)

Jo, a ešte sa sustredí na Grandslamy smile

Dobrú noc :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokud jste to spolu probírali, tak je to v pořádku. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím, že určit GOATa bude prakticky nemožné, pokud bude mít nejvíc týdnů Djokovič, nejvíc GS Nadal, spolu se budou dělit o největší počet titulů série Masters, Federer bude mít zase jiné rekordy. A ono to tak bude správně, aby se fandové jednoho nemohli povyšovat nad druhé.
Reagovat
smazaný uživatel
Akurat, ze vsetci maju jedno spolocne.

Kazdy rekord by vymenili za ten GS. :)
Reagovat
turista
Djokovič by se měl zaměřit na to mít nejvíc Masters 1000.GS už jsou ztracené.
Reagovat
annah
Proč ztracené? Může hrát ještě pět let. Roger udělal poslední GS ve skoro osmatřiceti.
Reagovat
turista
Klíčem je to Nadalem obludně zabetonované Roland Garros na několik tenisových generací.
Reagovat
smazaný uživatel
To může dopadnout tak, že Nadal bude mít nejvíce GS, Federer nejvíce titulů a Djokovič nejvíce weeks na n.1

Tři nejsledovanější mety si rozdělí rovným dílem.

Samozřejmě jsou tady TM, které nelze přehlížet, to dělají jenom lidi neznalí.

Ale to už bychom se bavili stále dokola a dokázal bych tipnout 99% komentářů, které příjdou.

Proto stejně jako vedle vkládám recept na skvělou hrachovou polévku, který pomůže více, než stužka h0ven od pár pomatenců bez soudnosti.

https://recepty.vareni.cz/hrachova-polevka/
Reagovat
Patik
Aký je ďalší turnaj ..Paríž Masters ? Kedy sa začína ? aj Turnaj Majstrov ..
Reagovat
paddy
Forehande tady píšou, že 20 = 20 a ne tvých 20 > 20 smile

https://www.youtube.com/post/UgznonTHnO5bdUkpeLx4AaABCQ
Reagovat
smazaný uživatel
Stranka nie je dostupna, pise sa.
Reagovat
paddy
asi se musíš přihlásit
Reagovat
paddy
spoj odkaz
https://yt3.ggpht.com/4FKLJwGkpg8_C7WzyWM18692TFYomsuAiVBFdZr_
72SR92YcoChxh9dRWCoGoEBQlBXJISiJM3nTwg=s1024-nd
Reagovat
paddy
pokud bychom udělali vážený průměr, kdy RG = 1/2 W
pak 20 < 20, pouze si otočil nerovnost na špatnou stranu smile smile
Reagovat
FulnekUltras
smile smile
Reagovat
paddy
a pak jsou ještě tituly, které WADA dosud neodebrala, hlavně ve WTA smile
Reagovat
a.magerova
Pěkné smile
Reagovat
smazaný uživatel
Nole uhrál ve finále RG 7 gamu.

Federer loni 9, to hrál RG po třech letech, je o šest let starsi a ještě foukalo jako svině + ho antuka nepotřebuje.

Nole by měl jít potrenovat
Reagovat
smazaný uživatel
Páci sa mi, ze druhy a treti najlepsi hraci historie sa hašteria o to, ze jeden uhral s Rafom 7 a druhý 9 gemov :)
Reagovat
JCFerrero
Tiez mi to napadlo ze Djokovic menej potrapil ako zebrak Federer
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jestli je Federer žebrák, co seš pak ty
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ježíš takhle to přece vůbec nejde brát. Každý z Big3 občas dostal naloženo, tentokrát se to stalo Djokerovi. Nikdo není stroj bez výkyvů.
Reagovat
Amputace
Jsem fascinován, jak rychle někteří lidé zapomínají a píšou tady o nejhorším finále dekády a podobně. Loni ve finále AO zahrál Nadal přinejmenším stejnou srač.ku jako dnes Djokovič, ale tenkrát se to automaticky vnímalo tak, že Novak Rafu přejel. V opačném případě to ovšem nefunguje - Rafa Novaka nepřejel, Novak zahrál jako tragéd, takže Rafa získal titul vlastně zadarmo... Strašlivě hloupí a pokrytečtí jsou někteří přispěvatelé. Nadal špatně hrajícího Novaka sejmul podobně, jako Novak v posledních letech několikrát sejmul špatně hrajícího Rafu. Debata o bezradnosti Nadala v rámci top3 v posledních letech byla tímto zápasem definitivně ukončena, stejně jako potvrdila to, co bylo v rámci různých diskuzí nesčetněkrát opakováno - po třicítce si každý z členů top3 chrání svůj oblíbený povrch před zbylými dvěma rivaly, což je zcela pochopitelné. Rafa po dnešním zápase v rámci posledních let proti rivalům nic neztrácí - 3:0 dal loni Federerovi, 3:0 dnes Djokovičovi, po dnešku se dá navíc s lehkostí tvrdit, že měli ti dva celkem štěstí, že se od roku 2014 s Nadalem na RG nepotkávali častěji a hrálo se převážně na "jejich" GS.
Reagovat
Patik
Debata o bezradnosti Nadala v rámci top3 v posledních letech byla tímto zápasem definitivně ukončena.

tým že si uhájil zase len jeden turnaj jeden kurt jednu z piatich etáp sezóny ktorú si háji každoročne ? týmto sa nič nezmenilo..len potvrdil svoju dominanciu.

a k tomu AO19 Nadal tam hral slabo to je fakt..bol zviazaný ako Djokovič..aj keď uhral viac ako dva gemy za dva sety..ono sa to ale očakávalo lebo Djokovič na harde dominuje proti Nadalovi..naopak na antuke je to častokrát otvorený zápas..v ríme to bol trojsetový zápas a to bol Djokovič unavený naopak..Nadal neuhrá ani set aj keď je stopercentný..
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic nevyhral s Rafom na antuke 4 roky, ty otvorený zápas :)

Ty máš akurat tak po dnešku otvorenu ranu, tragéd.::)
Reagovat
Amputace
Ne, potvrdil to, co tady píšu už dva roky - v posledních letech si Nadal hájí proti rivalům svůj nejoblíbenější povrch, zatímco nejlepší travař ho poráží poráží na trávě a nejlepší hardař na hardu. Vše je v rovnováze. Nadal na Federera s Djokovičem posledních let nic neztrácí, nemají si absolutně co vyčítat.

Ve finále AO 19 vyhrál o jediný gem víc, a pokud se nepletu, ani jednou Djokoviče nebreaknul. Byl to z jeho strany stejně tragický výkon jako dnes ze strany Djokoviče - nulový zápal, nezájem o hru, absence formy.

Na hardu s Djokovičem kromě právě loňského AO v posledních letech prakticky nic neodehrál. Nějaké jeho prohry na Masters či v Dauhá z let 15 a 16, kdy byl zralý na ukončení kariéry, vážně odmítám počítat jako vypovídající měřítko jejich hardové rivality.

Řím 2019 vůbec nebyl vyrovnaný zápas (pokud myslíš tento Řím). Druhý set Djokovič doteď neví, jak vyhrál, takže se sice šlo do třech, ale v tom třetím už byl naprosto bez šance, navíc v prvním dostal kanára. Takový letošní ATP Cup mi přišel (i na základě obrazu hry) mnohem vyrovnanější, byť skončil ve dvou; tam nebyl Nadal daleko od vítězství toho rozhodujícího TB. V IW 2016 zase sahal po vítězství v prvním setu, ale i tento prohrál v TB. Co chci říct - rozhodně se nedá mluvit v posledních letech o vyrovnaných bitvách na antuce a o jednoznačných záležitostech na hardu (a to většina těch "jednoznačných" hardových zápasů spadá do nejslabšího období Nadalovy kariéry - to je jako brát vážně Nadalovu výhru v Madridu, kdy byl pro změnu totálně mimo Djokovič).
Reagovat
Patik
To že sú veci medzi Big3 v rovnováhe mi napíš keď Nadal porazí Djokoviča a Federera na inom grandslame ako French Open..keď ich porazí niekde v Shanghaji v hale v Paríži na Turnaji Majstrov alebo keď ich porazí nabudúci rok niekde na Sunshine Double..to že to urobil dekádu dozadu ma nezaujíma nežijem v minulosti.. antuka tvorí jednu pätinu sezóny..a hardy tráva a haly sú zvyšné 4/5..lebo jeden stráži auto a dvaja strážia parkovisko..všetci traja sú si rovní..
Reagovat
smazaný uživatel
Milánku, Nadal Federa aj Djokovica na inom Grandslame už porazil a nie raz. A oboch vo finále.

Plačeš na nesprávnom hrobe. Táto tvoja výčitka má smerovať do Belehradu a najmä Chum Jetzs Bazijel, milánku. Tam majú reálny problém poraziť Nadala u neho, Nadal už nemusí nič dokazovať, tieto výhry má dávno za sebou.

Pozdravuj, kolegu Kamilosa na vedľajšej izbe smile
Reagovat
Patik
"Nadal už nemusí nič dokazovať, tieto výhry má dávno za sebou."

okej..toto úplne stačí každému kto si to prečíta..a ak majú v sebe štipku inteligencie pochopia že niesi fanúšik Rafaela Nadala..tým si sa ukončil..Dobrú smile

"Našepkám ti, že na antuke sa hrá viac, než na tráve a v hale dohromady.."

dodatok..ti pošepkám a nikomu ho nepovedz..ale hala a tráva sú dva odlišné povrchy..čo znamená čím viac pásikov tým viac Adidas..čím viac výhier tým viac komplexnosť..a teraz už vážne dobrú..smile
Reagovat
smazaný uživatel
To znamená, že ani matematika nie je tvoja doména, tragéd.

Písal si niečo o tenisovej sezóne rozdelenej na pätiny. Tak som ti dal na známosť jednoduchý výpočet.

Antuka má Grandslam a 3 tisícky. Tráva má Grandslam a halá ma jednu tisícku a jeden TM. V súčte má toho menej ako antuka. Aj celkové čísla zo všetkých turnajov má antuka niekde na úrovni 35%, hard je niekde na 43% a zvyšných 22% je tráva a hala. JJ, Tráva a hala do počtu, prioritné povrchy vždy boli hard a antuka.

To znamená tragéd, že antuka bude vždy viac než tráva a hala dohromady, čo sa podielu tenisového kalendára týka. Rozumeno?

A teraz môžeš ísť spať.
Reagovat
Patik
Ako môže niekto napísať o povrchu na ktorom vznikol tento krásny šport že je do počtu..je to povrch s najprestížnejším grandslamom ktorý má obrovskú históriu a tradície..nepokračuj radšej..vážne nie..
Reagovat
smazaný uživatel
Zobud sa.
Reagovat
smazaný uživatel
Milánku, dodatok.

Antuka tvorí 35% sezóny. Zrátaj si všetky turnaje ATP a daj si to do pomeru. Použi všetky pršteky na ruke a sčítaj a odčítaj. Našepkám ti, že na antuke sa hrá viac, než na tráve a v hale dohromady..

Dnes nemáš dobrý deň, Milánku :)
Reagovat
Amputace
Jsi vážně tak hloupý, nebo to jenom děláš? Proč by je měl porážet na jejich površích? Tak ať ho oni porazí na RG...

Že hrál Federer na RG po čtyřech letech? Ok. V tom případě ale také vezměme do úvahy, že ve finále GS byl Nadal v Austrálii po 2,5 letech hrozných výkonů, kdy vypadával s kdekým a hrál zdaleka nejhorší tenis v kariéře (to je současně i odpověď na těch tvých 28 setů, z nichž značná část spadá právě do tohoto období, navíc na hardu se hraje jednou tolik turnajů než na antuce, takže tam pochopitelně Nadal s Djokovičem odehrají jednou tolik zápasů). Byl to jeho první solidně odehraný GS od RG 2014. Dále berme do úvahy také třeba to, že semi s Djokovičem ve Wimbledonu se hrálo v hale, takže de facto také v nestandardních podmínkách...

Nadal nepotřebuje nikomu nic oplácet, dokud si drží svoji antuku, na které svým rivalům nic nedovolí. Jeho úspěchy mimo antuku proti Djokovičovi a Federerovi z minulosti jsou natolik pestré, že nepotřebuje nikomu nic oplácet. Naopak Federer čekal do skoro 40ti let, aby Nadalovi oplatil to, jak ho drtil celou kariéru, jak mu znepříjemnil nejlepší tenisová léta tím, že ho opakovaně znásilňoval na RG, sesadil ho z trůnu ve Wimbledonu a poté ho začal znásilňovat v Austrálii; oplatil mu to pár hardovými masters, jednínm pětiseťátek na AO a jedním semíčkem ve Wimbu, které pak navíc ani nevyhrál.

Nějakých 28 setů v řadě? To jako opravdu? Kdyby nebyly v řadě, změnilo by se tím něco? Je to číslo, které vypovídá tak nanejvýš o tom, že se dva roky Nadalovi extrémně nedařilo a Djokovič toho dokonale využil a sbíral nad ním vítězství na svém top povrchu. Jak myslíš, že by to asi tak vypadalo, kdyby spolu 7x hráli na antuce v letech 2017 a 2018, kdy Djokovič laboroval se zraněními a účastnil se ezo kroužků?
Reagovat
Patik
Proč by je měl porážet na jejich površích? Tak ať ho oni porazí na RG...

Bože..amputace..ideš nejako sám proti sebe .. najprv napíšeš že na harde sa hrá raz toľko turnajov čo na antuke a potom im povieš aby ho porazili na RG..veď si hovoril že vyvažuje misky váh týmto úspechom..a vyvažuje ich tým že vyhráva stále zase na French Open pritom má dvakrát toľko možností aby ich vyvážil inde len to proste nedokáže..proste tie misky vyvažoval tak do roku 2013 a potom sa preklopil na jednu stranu..a vlastne aké on na svojom povrchu aké on na ich povrchu ? čo snáď hard neni Nadalov povrch..? už to nechajme tak nechce sa mi to ďalej rozoberať..z hladiska komplexnosti skrátka zaostáva..za oboma..a svoje slovo im môže povedať len na antukovom turnaji..teraz príde Paríž masters a Turnaj Majstrov skús hádať kto bude favoritom pri vzájomnom zápase..vieš kto..ale rafa môže zase vyvážiť misky na French Open..a tým ukončiť pochybnosti..
Reagovat
Amputace
Co je nepochopitelného na tom, že po třicítce (tedy za tenisovým zenitem) oni Nadala porážejí na svých top površích a on je na svém top povrchu? Kde je ten nepoměr - v čem na ně ztrácí? Po dnešku vůbec v ničem. Každý si hájí to svoje.

Tím, že se hraje na antuce méně turnajů než na hardu, oni samozřejmě ztrácejí šanci ho tam častěji porazit, ale on zase ztrácí šanci nahonit s nimi H2H na svém top povrchu, což by se pravděpodobně dělo (rozhodně je pravděpodobnější, že by tam porážel on je, než že by poráželi oni jeho). Navíc Federera pár let antuka nepotřebovala, takže nežli by dostával od Nadala naloženo na jeho nejlepším povrchu, jako se to dělo celou jejich kariéru, raději tam přestal jezdit. Nadal tedy přišel o možnost porážet ho na svém nejlepším povrchu, naopak na jeho nejlepším povrchu na sebe pravidelně narážejí a není nijak nelogické a překvapivé, že Nadal ty zápasy ve svém věku už prohrává.
Reagovat
Patik
Je logické a neprekvapujúce teda že 34 ročný hráč prehráva s takmer štyridsiatnikom na tráve a harde ? Heh.. v poriadku.. :)

Veď o tom práve hovorím stále vkuse asi si nerozumieme..že oni ho porážajú na svojích povrchoch..v množnom čísle..povrch, dva povrchy tri povrchy..indoor,outdoor,tráva tri rôzne veci..on len na jednom..čo je logicky lahšie si obhájiť princíp ktorý chápe snáď každý laik..Rafa teda moc do diskusie ohľadom rivality Big 3 hovoriť nemôže ale môže sa občas pripomenúť..posledné roky..do mája bude zase potichšie a po máji to isté..
Reagovat
FulnekUltras
kiežby len do mája ;-)
Reagovat
Amputace
Ano, je to zhruba stejně tak nepřekvapující, jako že 25ti letý kompletní tenista prohrává s teenagerem... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Z hladiska komplexnosti?..

No ano, Federer dostavál naložené od oboch, komplexne celu karieru, vsade a vzdy.

Feder je v tomto najkomplexnejsi, ma to 10:21 na GS prehry s oboma :)

Prosim ta, neobtazuj nas tu s Federerom, ked sa bavime o Big2...

Nadal vyhral mimo RG o cele dva GS menej ako Novak mimo AO. Vybavené, fajka zhasla.

Comu na tom nerozumies, pismenka su spanielska dedina, co?
Reagovat
Patik
to že prehral 28 setov na harde v rade o niečom hovorí..koľko setov prehral v rade Djokovič na antuke proti nemu ? Okej..v tom prípade zápas Federer Nadal na FO19 neberiem do úvahy Roger tam nehral 4 roky a navyše hrali v hrozných podmienkach..čiže vlastne stále čakám kedy mu Rafa oplatí ten Wimbledon a AO17 a ďalšie 4 hardové Masters..
Reagovat
turista
To že dohnal Federera není tak straší jako to že tu Paříž dál betonuje. Nevím kdo ho nakonec z toho Chatriera vypakuje když to Novak nedokáže. Ta jeho dominance tam je fakt nelidská.
Reagovat
turista
S dorovnáním Federera se počítalo. Ale kdo a kdy konečně porazí Nadala na Chatrierovi?
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím a doufám, že ještě alespoň další dva tři roky nikdo smile. A kdo by pak mohl? Možná Thiem, Sinner nebo Tsitsipas.
Reagovat
paddy
je to jednoduché, dožene jo věk stejně jako Federera
a pak se mu budou všichni posmívat jako Forehand Federerovi
a i ty stats 20/60 se prudce zhorší smile
Reagovat
smazaný uživatel
V tom pripade vek dohnal Federera na Wimbledone, ked mal 26 rokov :)

Nadal dnes vyhral RG v 34, bez straty setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano do finále s losem challengeru v Palermu. Wake up. Věc epická, ale potkal dva hráče TOP20 z toho jeden hrál pět setu pět hodin a druhy se sesypal.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamil sa zosypal..

Kamil, sypaný čajík..

Nadal dnes porazil vo finále hraca, ktory vstupoval s bilanciou tusim 33:0. Volal sa Djokovic, ten ktory vyhral poslednych 6 zapasov na GS s Federerom.

Rozumeno?
Reagovat
smazaný uživatel
Bože můj. Chápu; ze mas ego up s Djokovicem do finále, statistika, ktéra se ti hodi do gold éry.

Tsitsipas by dneska vyhrál více gamu, než Djokovic a vsadim ze i Federer

Tady je 33:0 k ničemu.

Ty čajičku
Reagovat
smazaný uživatel
Tak by uhrali viac gemov a co?

Co by to zmenilo na vysledku?...
Reagovat
smazaný uživatel
Víme to?

Nevíme.

Ten GS byl z těch lehčích, priznej to a bude ti lépe. Rafa hrál vyloženě dobře jeden zapas a dva gamy se Sinnerem; který se sesypal.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, nevieme ani ako by dopadlo finále Nadala s Duckworthom.

Ale vieme to predpokladat.
Reagovat
ttopi
Tak čistě teoreticky pokud by se Duckworth přes polovinu Djokovice dostal až do finále, musel by kvalitu mít. Ale souhlasím že dnes by na Nadala nestačil vůbec nikdo.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, toto je uz doslova lapanie po dychu Kamilosa.

Agónia :)
Reagovat
smazaný uživatel
Úplně z cesty komentář.

Já mluvím o GS z těch lehčích, ty souhlasís s titem,?který mluvi jenom o finále.

Tady nejde pomoct, už je pozdě
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A nezapomněls, že Roger vyhrál ještě o dva roky starší AO + W? A ten rok měl skóre 56:6. Tak jestli to Rafa příští nebo přespříští rok zvládne, klobouk dolů. Do té dobysmile
Reagovat
smazaný uživatel
O rok starší :)

Ano, dva GS v 35 bol husarsky kusok.

Ale tú 0 v rokoch 31-34 si za klobuk Svajciar nedá.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
8.8. 2017 mu bylo 36, Wimbl se hraje kdysmile?
Ale to jen takový detail pro pořádek, nic kvůli čemu bych se dohadoval.
Reagovat
smazaný uživatel
No W. sa predsa hra predtym.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jak dlouhosmile?
Reagovat
ttopi
Stejně je to neskutečný. Když Sampras dominoval Wimbledonu a měl svých 14 GS, říkal jsem si, že takový už nikdo nebude. Pak začal vyhrávat Federer a když se dostával před Samprase, přišlo mi to jako významný milník tenisové historie, navíc když pak tolikrát ten Wimbledon sám vyhrál. Teď tu máme Nadala s 13 tituly z jednlho GS a to ještě neskončil. I tentokráte si říkám, že takový počin na žádném GS už nikdo nepřekoná a tady si myslím že už pravdu mám. Ale hlavně si říkám co bude po BIG3 - je tam teď vůbec někdo kdo má potenciál vyhrát 20GS? Víme, je tam Thiem, Medvedev taky slušně vyrostl, máme tu Tsisipase, Sinnera a další mladíky, ale popravdě nikoho z nich nevidím zatím ani na 10GS, maximálně Thiema.
Reagovat
MarcelPersch
Jestli má někdo šanci tak Sinner podle mě, Thiem bude už kolem 30, až oni budou za zenitem.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamosko, Thiem ma 27.

Kludne moze okolo 28-29 ustupovat z pozicii ako Roddick, Berdych, Tsonga a hraci, ku ktorym ma isto blizsie ako k top3.

Dvojciferny GS je sviatok a dosiahne sa podla mna v priemere raz za 10-15r.

Toto je abnormálna doba a ked skonci trojica, budeme sledovat to, co vidime v zenach.
Reagovat
ttopi
Ted jde o to jestli to nebude dobre. Zeny moc nesleduju, ale to ze je tam vice hracek schopnych vyhrat par GS mi prijde fakn.

S tim Thiemem mas pravdu, vubec mi nedoslo ze uz mu je tolik. Ale kdo vi, pokud mu bude slouzit zdravi, muze klidne i v 33 letech vyhrat GS. Dost to teda bude zalezet i na tom kdo se tam ted ukaze byti dobrym nastupcem.
Reagovat
smazaný uživatel
Fu, nestraš, ze finále GS bude tvorit nenasadeny hrac a svetová 14ka.

Ako sa udialo vo finále RG zien.
Reagovat
Amputace
Naprosto souhlasím s poslední větou. Také si myslím, že si po odchodu top3 budou hráči tituly spíše rozdělovat, nežli by někdo přímo dominoval. Nejblíž k tomu ze současných hráčů má asi Tsitsipas, jenže "už" je mu také 22, a pokud bude jeho tenisové stárnutí probíhat normálněji než u těch třech, má na to, vyhrát 20GS, zhruba nějakých osm let, což se mi nejeví jako reálné - navíc ti tři stále neskončili a minimálně AO a RG mohou být na nějaké dva tři roky ještě stále zapovězené a nedobytné pevnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Tsitsipas a Medvedev su podla mna adepti na 5+GS.

Obaja su ale dost slabucki na tráve. Medvedev vlastne aj na antuke, hoci nie tak slaby aby vypadaval v prvom kole.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Medvěd prosím nesmile Jeden Joker stačí.
Reagovat
Amputace
Přitom Tsitsipas by měl mít podle všeho solidní hru na trávu - má dobrý servis, výborný FH, ani to není žádný rychlík, který by se vyžíval v dlouhých výměnách... Je to zvláštní. Jako opravdu jsem zvědavý, kdo bude v budoucnu vyhrávat Wimbledon, protože prakticky celá next gen + Thiem jsou tam totálně marní... No jo, pověstná konkurence na trávě :)
Reagovat
dappe
Lidé často podceňují důležitost pohybu na trávě, který je navíc úplně jiný než na ostatních površích. V tom je problém například u Wawrinky a může být i u Tsitsipase.

Na trávě mohou uspět hráči s výborným servisem nebo hráči výjimečně šikovní. Nejlepší je samozřejmě kombinace obojího. On se zřejmě někdo vyprofiluje, ale mně se zdá, že tenis produkuje už roky hráče, kteří se od sebe v podstatě neodlišují a mají naučené základní údery od BL, ale chybí něco navíc. Všechno začíná být příliš atletické, potlačuje se kreativita hráčů a nezdá se, že by se to mělo zlepšovat. Například i fotbal má dost podobný problém.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile přesně tak. Tendence udělat ze všech roboty. Joker je jeden z prvních prototypů a na to se mu dost daří...
Reagovat
paddy
zapomínáš, že než se současná mladá generace zorientuje, tak se objeví další mladší generace vedená Sinnery atp., která si ty tituly vezme, takže moc toho nezbyde smile
Reagovat
smazaný uživatel
Sinner ano.

Ale este je mladucky, aby sme ho mohli nálepkovat: Ty si ten, co bude dominovat.

Vyčkajme, ma nakročené, ale este nevyhral ani 250ku.
Reagovat
darek.vrana
Nejlepší z mladých bude podle mě Sinner. Ten má potenciál dominovat.
Reagovat
ttopi
https://www.facebook.com/17413858957/posts/10159138454763958/

smile
Reagovat
dako
Ani neviem, ako začať. Som neskutočne šťastný. Ten tenis mi chýbal neskutočne, hlavne ten na GS, keď si vychutnávaš celý ten priebeh po dobu 2 týždňov.

O to viac som bol sklamaný, keď Rafa zrušil USO. Ale čakať sa vyplatilo a dnešným výkonom mi urobil neskutočnú radosť.

Všetci písali, že dnes rozhodne servis, že Nole ho má jasne lepší, že o každý Rafov gem sa bude bojovať (bojovalo sa takmer o každý Noleho). Potom počas zápasu komenty typu: "Nole teraz začne triafať servis a budú to jasné hry, Rafa takto nevydrží". A on ho aj začal triafať, ale Rafa vydržal.

Neskôr komenty typu: "Nole robí len chyby, Rafa to dostal zadarmo". Áno, Nole robil chyby, ale Rafa hral dnes totálny tenis, hlavne prvé 2 sety. Cez pohyb, FH po lajne, BH cross, výborne čítal väčšinu Noleho DS. Nole nevedel, čo hrať, tak tlačil a chyboval. 3. set bol od Rafu slabší, ale aj tam ukázal, že v dôležitých momentoch vie zabrať.

Argumenty, že mal Rafa slabý pavúk neobstoja, aj tak ste tu všetci celé RG trepali, že na to nemá, že je tlstý a že Nole s ním pozametá kurt.

A na záver už len jedna múdrosť - nikdy neodpisujte Rafaela Nadala.
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, Djokovic byl první dva sety na sracku, nevěděl co má hrát, antukovy tenis Nadala byl zase krásný, žádné topspiny, nic, proste attack a krásná defenziva.

Za to patří Rafovi omluva, já ho sledoval cely turnaj a na titul jsem mu přes Novaka nevěřil, beru zpět. Djokovic byl dneska marný, ale hodně tomu pomohl výkon Nadala, ta změna byla silena, Nadal do toho vletel po hlavě a vyplatilo se.

Nicméně pořad si myslim, ze rozhodl první game minimálně o polovině zápasu. 40-15 a 0:0 poté 0:6, hodně to zamava se zápasem. Ve třetím setu měl Djokovic vyhrát, měl momentum, ale zradila ho forma toho daného zápasu, byl dneska špatný, dva sety to bylo klidně Nadalem, ale třetí set se Nole porazil sám, UE ho staly minimálně stav 1:2 na sety, ty normálně nedela.

Ale musím si stát za jednou věci, ten los měl Nadal extremne easy, to bylo finále ve slevě. To musí potvrdit každý Rafa fan, Korda, Sinner, Diego a 2 hrací TOP20 v pavouku to je dárek.

Na druhou stranu ať má takový dárek radši Nadal, než Djokovic. U Rafy se to ztratí v těch 13ti titulech, ale aby měl
Djokovic 2 GS z každého turnaje takovym walkoverem, tak to je.
Reagovat
smazaný uživatel
Sinner je buduca superhviezda a bol to Nadalov najtazsi zapas.

Dostal sa k Rafovi bez straty setu.

V SF mu Diego odpratal Thiema, ale vo finále mal zase Djokovica ktory tento rok neprehral.takze ziadny easy los, naopak

Inak Rafa hral aj dnes topspiny. Ale perfektne takticky, aj ten BH kopec na zakladnu lajnu bol uz dopredu premysleny, co tym Rafa sleduje a kam tým mieri, Nadal Djokovica dnes prehral na celej čiare ale aj takticky prechytračil.

Suhlasim so zaciatkom zapasu.

Nadal sa dostal z 15:40 - 1:0
Nadal podava na potvrdenie, vyhráva po zhode - 2:0
Novak straca podanie na 30. - 3:0
Nadal odvracia 3x BB - vyhráva po zhode - 4:0
Novak prehráva gem po zhode - 5:0.

Cize 4-5 vyrovnaných gemov a vsetky bral Rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby to bylo 1:1, 1:0 věřím, ze by se ten zapas vyvíjel jinak.

Thiem by Nadalovi nevzdoroval více, než Diego, Thiem letos neprijel vyhrát RG.
Reagovat
Amputace
Nadal měl v semifinále hráče, který ho na antuce porazil týden před RG a ve finále hráče, nad kterým na GS vyhrál naposledy v roce 2014, ale měl easy los - ok. To, že Djokovič zahrál špatně, je druhá věc, ale nejde na základě toho shazovat los jako takový. Hrál ve finále proti světové jedničce, aspirantovi na titul goata, letos neporaženému hráči, téměř všichni tady navíc Djokoviče favorizovali i na základě hry předváděné na turnaji - kdo jako měl v tom finále být, aby ti ten los připadal v pořádku? Navíc, Kamile, ty jako fanoušek hráče, který vyhrál GS přes kombo třicetiletý Berdych za zenitem - Chung Hyeon - a třicetiletý Cilic za zenitem (o rok předtím měl podobné kombo ve Wimbledonu), by neměl vůbec psát o slabých losech někoho jiného. Vyznívá to pak opravdu zvláštně. Nadal hrál ve finále proti nejlepšímu hráči světa. Tomu se zápas nepovedl, ale to nemá s losem co dělat. Takhle by šlo shodit opravdu hodně a hodně výher jak Djokoviče tak Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
Los byl v pohodě od začátku. Během turnaje se z toho stala komedie na tenis a finále to totálně zabilo.

Rafa hrál do finále total průměr; nemusel udělat nic navíc, soupeři velmi slaví, Sinner možná trosku vzdoroval.

Až ve finále zapnul Rafa masterclass a k tomu se Djokovic sesypal.

Takže opakuji, GS z těch lehčích, je to konstatování, nemám zájem se o tom hádat, Rafa už měl tezsi tituly; tohle byla taková odměna za věrnost. Ten djokovic to úplně vysperkoval
Reagovat
Amputace
Jenom pro lepší představu - kdy měl podle tebe naposledy Federer los z těch těžších na vítězném GS? Díky.
Reagovat
smazaný uživatel
Los byl v pohode od zacatku :)

SF-Thiem, F-Djokovic

Ved po zrebe sa tu oslavovalo v radoch FFF.

Nadal mal tazky zreb, zima, tazké lopty; neforma.

Realita: Triumf Nadala, bez straty setu. Smiešne :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano los byl v pohodě - to jsi v odpovědi použil správně

Druhou část o tom; jak se los vyčistil jsi vynechal

Taky komentar ala Petrzalka. Půlku vezmu, ta se hodi, polovinu vynechám, ta se nehodí

Evergreen
Reagovat
Amputace
Los se vyčistil čerstvým přemožitelem Nadala a nejtěžším soupeřem, kterému může Nadal v současném tenise čelit. Bída každým coulem.
Reagovat
smazaný uživatel
:D

Nadal fan. Nemám slov. Nadal měl lehčí GS, místo konstruktivního komentáře co?

Kdy Federer, co Federer, jak Federer

Nebudu ti odpovídat; nemá to smysl. Vy jste hejtri Federera, ne fanoušci Rafy

Kdyby to po vás Nadal četl, tak se poblije na klávesnicí.

Cago belo
Reagovat
smazaný uživatel
A nezabudaj, ze zajtra máš vizitu :)

Pozdrav Patika na vedlajsej izbe..smile
Reagovat
smazaný uživatel
Pozdrav v paneláku a snad sousedi nebudou rušit. Panelák je přece handy :)

Hola smile
Reagovat
smazaný uživatel
Pozdravujem do lesa smile
Reagovat
Amputace
Mě to opravdu pro představu zajímá - co považuješ za těžký los a jako fanouška jistého hráče se tě ptám na los toho hráče... Protože když máš v semíčku soupeře, který tě na posledním turnaji porazil, a ve finále světovou jedničku... nevím, nenapadá mě moc horších kombinací.

Co chceš řešit konstruktivně, když nechápeš rozdíl mezi losem a konkrétním zápasem? Ten los byl těžký už jen v tom, že ve finále čekala Nadalova noční můra, hráč, který na něj umí hrát a který ho na posledních třech GS porazil (na tom úplně posledním navíc debaklem). Co může být ještě horšího? Navíc za těch podmínek (střecha). Djokovič ve výsledku odehrál extrémně špatný zápas, Nadal extrémně dobrý (což se samozřejmě navzájem determinuje), což ale nemá nic společného s losem. Kdyby byl v tom finále například skvěle hrající Busta, dalších pět let bys remcal, jak Nadal dorovnal Federera vítězstvím na turnaji bez skalpu hráče top10, tak si přede mnou vůbec nezkoušej hrát na konstruktivního diskutéra, já nejsem včerejší.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože můj, vy jste jako kolovrátek. Já jsem se naučil tvé příspěvky číst cca od 3/4, vše předtím jsou zbytečné zatěžování serverů.

Nadal měl těžký los na FO, který se během turnaje stal lehčím. Za to samozřejmě Nadal nemůže, ale GS je to jeden z těch lehčích. Kromě dominance na povrchu nepoznal nikoho, kdo by mu nějak vzdoroval, dostal ho pod tlak.

Všichni se více méně porazili sami v kombinaci s Nadalovou skvělou defenzívou.

Tohle je můj názor a podobný sdílí XY dalších sportovních novinářů či jiných specialistů.

Ale vy dva s Forehandem prostě ne, Vy máte svůj svět.

A vlastně je to dobře, zůstaňte v něm, všichni budou radši.
Reagovat
Amputace
Jsi trapák. Djokovič ve finále = slabý los. Ale pár dnů na to se budeš schopen tady v rámci jiné diskuze ohánět Federerovou porážkou Nadala na AO 17, který hrál finále GS po téměř třech letech a byl to jeho první lepší GS po dlouhém herním výpadku. Ale ne, to byl zřejmě Nadal na vrcholu své výkonnosti. Stejně tak Djokovič loni ve Wimbledonu, nebo Nadal ve finále AO s Djokovičem. Ale to není podstatné, podstatné je pořádně zdiskreditovat Nadalův nový triumf ještě během zápasu, a pak si rychle nasadit masku respektujícího a solidního diskutéra, který však ve skutečnosti jen hledá zdánlivě nenápadné způsoby, jak Nadalovy úspěchy devalvovat.

Někdo, kdo nechápe, že špatná hra jednoho je většinou ovlivněna dobrou hrou druhého a naopak, a že s kvalitou losu to nemá opravdu ale nic společného, tady bude hodnotit moje příspěvky. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Bereš na to nějaké léky? Vážně, prosím řekni. Mám známe v nemocnici, zajistím ti dodávku zdarma.

Bavíme se o FO, kde Federer nestartoval, ty o něm zase píšeš ? diagnóza = fanatismus

5x jsem řekl, že Nadal měl los, který se mu během turnaje vyčistil, ty 5x odpovíš úplně na něco jiného.

Nejlepší bude, když se jebneš pánví po hlavě, možná se probereš.

Hoj
Reagovat
Amputace
Pod článkem vedle před pár minutami napadáš Forehanda za to, že uráží a tituluje ostatní, a přitom jsi dnes ještě nenapsal reakci, ve které by ses mě nepokusil urazit nebo titulovat. Jsi hrozně pokrytecký člověk a špatný troll, nic jiného. Je obrovská škoda, že své zřejmě bohaté zkušenosti s tenisem nepředáváš dál, a místo toho ze sebe děláš de.bila tím, že se ho snažíš naprosto neúspěšně dělat z ostatních. Přitom argumentačně v 90% selháváš a tvým závěrem jsou jen urážky, argumentační fauly a přízemní snaha o devalvaci oponenta.
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec ne. Já si myslím, že naše poslední diskuze byla v pořádku a nemám problém si ji zopakovat. Nicméně na Vaše zkreslená fakta prostě jinak reagovat nelze. A hlavně nesrovnávej mé reakce na tebe s reakcemi na petržalku, přece se nechceš dostat na jeho level, tam bych tě určitě nezařadil ani kdybys mě sebevíce nasral.

Buď free, nepřekrucujme pravdu a bavme se, jde o hov-no.

Jdu na kafčo, fajn dopoledne
Reagovat
smazaný uživatel
Kamila proste nezváda, zrútil sa mu pieskový domeček a teraz bude so sebou pár dni mrzkať o zem a teatrálne davat na znamost aké teliatko to je.

Stalo sa to, co bolo nezvratne, Nadal Federera dorovnal, dokonca po finale s Djokovicom.

Uz par rokov bolo jasne, ze Nadal je lepsim hracom ako feder, teraz je to oficiálne a Kamilovi sa zrutil jeho malý svet. A tak je to správne.
Reagovat
Amputace
A los se mu nevyčistil - ten Djokovič ve finále reálně byl, to je to, o čem píšu už asi třetí příspěvek a ty to pořád nechytáš. Jeden Djokovič ve finále bude vždycky víc, i kdyby až do semíčka byli všichni ti Thiemové, Tsitsipasové, Zverevové apod. A že Djokovič zahraje v tom finále špatně není otázka losu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, a treba povedat, ze Novakovi sa zápas nepovedl ani na W19.

Dnes mal napriklad 67% prvy servis, na W19 niekde na urovni 50%. Ale napriek tomu ten W. vyhral.

Chcem tym povedat, ze Djokovic velakrat posobi malátne, ale potom akoby zazrakom ozije a zapas vyhra. Presne na tento moment cakal aj dnes, ale Nadal ho svojou dobrou hrou do zapasu proste nepustil.
Reagovat
Mr.Pink
je pravda, ze jsem ten zapas nesledoval pozorne, ale co jsem videl, tak rafa hral jeden topspin za druhym. kdyz potreboval zvolnit hru, tak zahral vyssi mic z bh po lajne a hralo se dal, dokud djoker neudelal lacinou chybu. ale celkove od nej dobry takticky vykon
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Berny
Od roku 2011 se skalopevne pise a Novákové dominanci, ja ji tam asi vubec nevidim..
ND/RN
2011 - 3-1
2012 - 1-1
2013 - 1-2
2014 - 1-1
2015 - 3-0
2016 - 2-0
2017 - 0-2
2018 - 2-1
2019 - 2-2
2020 - 1-1

A opet jsou vsichni přesvědčeni ze Novak dalsi sezonu zase ma o X vice sanci uhrat nejake GS na Rafu. Kde se zrodil tento mýtus? Vubec by me neprekvapilo

2021 - 1-1 bo 2-2 (osobne verim tomu druhému)
Reagovat
smazaný uživatel
Nieco podobne som pisal pred pár dnami.

Ako ludia rozmyslaju v stereotypoch a kazdy rok sa caka, ako Djokovic vyhra 3GS a Nadal max RG.

Ale vo finále vyhráva Djokovic presne to, co vyhráva Rafa. A teda viac menej Austráliu a sem tam čosi navyše. A to Nole vyhral nejaky ten W a USO s odretými ušami, po odvracani MB.

Nole sa nadhodnocuje, Rafa podcenuje.

Je neuveritelne, ze este aj dnes ked je to 20-20-17 sa najdu ludia, ktori povedia, ze najvacsiu sancu prekonat Federera ma Djokovic.

Kolega dappe spravne poznamenal. Nole GS vyhry su coraz viac vydreté. Ak mu nevyjde buduca sezóna (0-1GS), na 20-21 sa pravdepodobne nikdy nedostane.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic vyhraje h0vno, v Austrálii má Nadal mega šanci na titul, ale zároveň vidím jako problem Thiema a Tsitsipase.

Finále Fedal o 21 GS bych si dal, proč ne.
Reagovat
Patik
Pre Federera to nieje také ľahké keď hrá celú sezónu..Nadal hrá tri turnaje v roku z toho na jeden je špecificky vytvorený..
Reagovat
Berny
A je potreba jeste dodat v kolik sezonách rafa nehral vsechny GS, uz jen treba Us18 se bere jako automatické ale rafa mel famozni leto a ten GS hral uzasne a mesic zpet s Novákem hral top v W, prisel o dalsi sanci. Nole navic z tech X gs se vyhrabal z neskutečných sracek(coz nezlehcuji, je to velke umeni). Ale ono vzdy chybelo hrozne malo a Nole byl na 13?14. Kolik GS od roku 2011 urval pres nejake zběhnutí hrobnikovi z lopaty? Napada me 2013 RG, jinak vsechny ostatni tituly za 10 let byly vcelku s přehledem a max pres 4setaky.
Reagovat
ttopi
A nezapomnel jsi trosku na Wimbledon 2019? Neumim si predstavit slozitejsi situaci, nez dostat se z dvou mecbolu kdyz je Federer na podani.
Reagovat
Berny
Ten výčet Rg2013 je pochopitelne k Rafovi coz mi tam chybi, Novak prave 2011us,2012ao,2013ao,2018w,2019w = titulů ktere vyhrabal z neskutečných veci...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze tri GS ma Novak po odvrátenych MB.

A raz bol break dole v 5. sete ale finále AO12 vyhral.
Reagovat
Cico93
Kto by to bol v roku 2015 povedal, že Rafa ešte pridá v budúcnosti 6 GS.
Vlastne som si vtedy prial už iba jedno, aby zaokruhlil počet RG na 10.

Toto je fantázia.
Reagovat
Amputace
Podle mě jsou důvody tohoto mýtu dva - zaprvé rok 2011, kdy Djokovič Nadala naprosto zdominoval a od té doby se začalo mluvit o Nadalově komplexu z Djokoviče, a zadruhé roky 2015 a 2016, kdy byl Nadal na odpis, a Djokovič v tom období na Nadalovi nahonil nějakých sedm výher (když byl pak v pi.či on v roce 2017 až do Wimbledonu 2018, nepotkali se samozřejmě téměř vůbec...). Moc tomu pochopitelně nepomohl ani loňský debakl ve finále AO. Dnešní zápas naštěstí misky vah jejich rivality hodně podstatně vyrovnal - o Djokovičovi posledních šesti let ve vztahu k Nadalovi se dá říct, že Nadala porážel v jeho nejslabším kariérním období, že s ním mimo toto období prohrával na antuce, že mu uštědřil debakl na svém nejoblíbenějším GS a že na jeho nejoblíbenějším GS debakl vyfasoval. Naprosto fifty-fifty po dnešku. Plus mínus nějaké 2 Masters zápasy + extrémně těsná a šťastná výhra ve Wimbledonu. Za mě v pořádku. Nějaká rádoby Djokovičova dominance nad Nadalem se dnes totálně rozplynula. Ani nechci pomýšlet, co by bylo, kdyby Nadal dnes prohrál. Z toho by se podle mě už psychicky nedostal a Djokoviče by pak už nikdy neporazil. Tento zápas naopak může vychýlit jejich rivalitu úplně jiným směrem - nebo samozřejmě také nemusí.
Reagovat
Ereinion
Ještě je třeba dodat, že Novak si aspoň dneska zaslouží respekt za to, že si nevzal MTO nebo neskrečoval...
Reagovat
Frantz
jak sám řekl, chce být lepším člověkem ;-)
Reagovat
turista
Dobojoval to do hořkého konce. Tohle může rozhodnout o tom kdo bude mít nejvíc GS. Léta běží. Pro Novaka to nemohlo skončit hůř. Zbydou mu asi ty tisícovky. Kdy tady skončí ta Nadalova obludná dominance to nikdo neví. Ale na 16 sezón se 3 přerušeními to tady doslova zabetonoval. Aspoň že má Novak ten Řím. Ztráta 3 GS je velká.
Reagovat
smazaný uživatel
Rim a Cinncinnati.

Podarené leto, gratulka :)
Reagovat
Marduch
A trefa do bílé jako bonus smile
Reagovat
Marduch
Na USO
Reagovat
soloo
Federer zagratuloval Nadalovi a z jeho slov vyplyvalo ze zacina nova etapa, co znamena ze nabera novu motivaciu vyhravat GS. reci typu 40 rokov a nema na to su blaboly, ti hraci hraju konstantne do konca kariery a vek tam nema rolu. tu cely turnaj citam ako je Rafa pomaly tlusty. a da Novakovi kanara! takze Federer bude hrat do 45 aby vyhral aspon 3 GS Novak taky a Rafa skonci ako treti v poradí
Reagovat
smazaný uživatel
Podaj to.
Reagovat
soloo
prvý ktorý ukončí ten cirkus s Nahananim GS bude Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
Bude reflektovat na svoju vykonnost.

Da sa to cakat.
Reagovat
smazaný uživatel
Wimbledon a AO je u Federera úplně otevřená věc, prohrává tam několik přes Djokovice, který má buď štěstí, nebo top formu.

Kdyby Djokovic na AO nebo Wimbledonu vyhořel tak, jako v dnesnim finále, tak muže Fedex klidně vyhrát GS, je to otevřené.

Thiem, Tsitsipas budou top; ale jak víme, tak pavouk se muže velmi kuriózně vyčistit.

Řeči typu, ze někdo z big3 neudělá GS, jsou picovina
Reagovat
smazaný uživatel
Osme finále z deviatich vyhral kurzový favorit.

Ten, kto išiel podľa papiera dlhodobo a s odvahou, musí byť milionár.
Reagovat
turista
Hořký den pro Novaka Djokoviče a pro Djokoland. Moc hořký.
Reagovat
com
tak federeres fans asi taky moc nadseni nejsou smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec. Pro mě je Fedal symbol tenisu, 20-20 je zcela v pořádku, symbolizuje to jejich rivalitu, která je nejkrásnější v celém sportu.
Reagovat
smazaný uživatel
Toto bude platiť, len ak to týmto pomerom skončí.
Reagovat
steve79
Uz ted musi byt kazdemu jasne, ze Rafa Rogera prekona.
Reagovat
steve79
Nadal na French open 2-3 tituly ziska a nesmime zapomenou, ze na trave hraje kazdy rok lepe a lepe.
Reagovat
smazaný uživatel
V Londyne najtazsie, ale ta Austrália je prekliata. Hra tam podla mna super tenis, ale dve 5setove finálove prehry, zranenie, proste strasny pech na okolnosti.

Ja by som chcel este jednu Australiu, kludne aj cez Travagliu vo finále, ten titul si Rafa karmicky zasluzi.
Reagovat
peRFect
V tom případě si Rog zaslouží druhé FO...
Reagovat
smazaný uživatel
Nemam pocit, ze by mal Federer vo finále RG niekedy vyslovene smolu.

Vzhladom na okolnosti sa domnievam, ze Roger s Novakom ziskali ten jeden titul celkom so stastim.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud jsi někde 5x ve finale, tak to není štěstí, ale pravděpodobnost.

Pravděpodobnost; ze největší hrozba vypadne.

A to se přesně stalo. 3x v historii a oni toho využili.

Jednoduchá věc, stejně tak Rafa využil USO.
Reagovat
MarcelPersch
Jak Rafa využil US open prosimtě? :D S Federerem tam ani nikdy nehráli a jestli jsem si něčím jistý, tak v roce 2010,2013 by ho tam určitě neporazil. Djokovič není zrovna nejsilnější na US, dařilo se mu tam jen 2015-2017, kdy byl Rafa úplně mimo, dá se teda říct, že jako druhý největší hegemon na tamním GS, toho Novak 2x využil? smile
Reagovat
smazaný uživatel
USO 2017, 2019

Byla konkurence, která vypadla, skrecovala. Nadal si to pohlidal.Vyuzil zaváhání rivalu nemusel přes Djokovice, ani přes Federera.

Stejně tak vyhráli Djokovic s Federerem FO. Využili zaváhání.

Kdyby každý z nich vyhrál FO hned první rok a bez Rafy, tak ok, ale byli tam pravidelně kvalitní až na Nadala.
Reagovat
Amputace
Jo, ale Nadal tam 2x vyhrál přes Djokoviče, takže US do toho vůbec netahej. To se pak rovnou můžeme bavit o AO 18, W 17, RG 09 a tak dále... Federer si žádné další RG nezaslouží. Jako za co? Pětkrát tam prohrál, ani jednou to nebyla těsná prohra, jediná výhra přes haluzové vyřazení největšího hegemona toho turnaje - za co by si to měl jako Federer zasloužit? Naopak Nadal prohrál v Austrálii dva mimořádně vyrovnané pětiseťáky a v jednom finále se zranil. Tak si to porovnej, možná najdeš pár rozdílů.
Reagovat
smazaný uživatel
Já o koze, Vy o voze. Přemluvím adminy ať to připíchnou na titulní stránku TP.

Nadal vyhrál USO 2017 a 2019 díky konzistenci, kterou předváděl a navíc mu jeho největší rivalové vypadli.

Federer došel každý rok do finále RG až do té doby, kdy tam Nadal nebyl.

Proč?

Byl konzistentní stejně, jako Rafa na FO.

A ty vytáhneš rok 2013 s USO přes Djokoviče, já nevím, jestli to děláš naschvál, nebo jsi tak hloupý.

Nauč se reagovat na to, co je psáno, ne vytáhnout úplně zbytečný argument, který se vůbec nehodí do tématu.
Reagovat
Amputace
Já jsem vytáhnul US 17 a 19? Ty jsi vážně dement...?
Reagovat
Amputace
A já se znovu ptám: za co by si zasloužil Federer další RG? Nadal další AO za dva těsně prohrané peťisaťáky (jeden s breakem k dobru v pátém a za stavu 4:2 30:15 na servisu) a jeden za zranění ve finále. Za co Federer další RG? Kromě toho roku 2009, kdy mu vypadl Nadal, nikdy nebyl ani na dostřel, nedokázal dostat zápasy ve finále ani do nejtěsnějšího rozdílu, tak vůbec nechápu, jak to chceš srovnávat s Nadalem na AO. V počtu finále tak nanejvýš. Ale to už by byla tvoje tradiční čísla bez kontextu.
Reagovat
smazaný uživatel
Kde jsem řekl, že si Federer zaslouží další RG? To psal někdo jiný, já ne ? 1:0 pro mě

Nadal byl na AO2017 v pátém setu stejně daleko od postupu, jako před zápasem. Tahal pořád za slabší konec a celý ten zápas byl o RF a jeho chybách, Nadal se snažil, ale marně s Djokovičem to bylo podobné, tam byl možná trošku blíže.

Já celou dobu mluvím o pravděpodobnosti, když hraješ 5x někde finále, tak je velká šance, že jednou z pěti pokusů ti vypadne tvůj největší rival. Nadalovi se stalo totéž, bohužel se zrovna zranil, za to však nemůže. Kdyby se nezranil má AO přes Wawrinku ve třech setech.

A to je více méně vše, hodím ti sem recept na skvělou slepičí polévku, pomáhá duši i tělu, pak mi hoď zpětnou vazbu.

Jo a nedělej to z bujónu, je to sračka

https://www.apetitonline.cz/recepty/1559-nejlepsi-slepici-polevka.html
Reagovat
Amputace
Pravda, tos nepsal ty, moje chyba.

A Nadalovi se to samé nestalo ani omylem. Ve svém prvním US finále svého největšího rivala (resp. jednoho ze dvou největších) hned porazil. Totálně něco jiného než Federer na RG, který proti rivalovi opakovaně selhával a vyhrál až poté, co selhal jeho rival.
Reagovat
Amputace
Tím neříkám, že Federer nevyhrál RG nezaslouženě, říkám, že způsob, jakým ho vyhrál, je totálně nesrovnatelný s Nadalovým působením na US Open.
Reagovat
smazaný uživatel
Bavím se ale o USO 2017-2019, ne o USO 1964.
Reagovat
Amputace
Aby ses ale bavil o Nadalově působení na US ve srovnání s působením Federera na RG, nemůžeš si vytáhnout jen dva tituly, které Nadal vyhrál se slabším losem. Nadal ještě dvakrát předtím, než mu u dvou titulů přál los, vyhrál přes top rivala, což Federer o RG říct nemůže.

Zajímavé, že tituly z US 10 a 13 vnímáš jako prastarou záležitost a vytahuješ jen 17 a 19 jako demonstraci Nadalova štěstí na los, ale RG je pro tebe naprosto legitimní, byť ho Federer získal před jedenácti lety.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, tos nepsal ty, moje chyba.

A Nadalovi se to samé nestalo ani omylem. Ve svém prvním US finále svého největšího rivala (resp. jednoho ze dvou největších) hned porazil. Totálně něco jiného než Federer na RG, který proti rivalovi opakovaně selhával a vyhrál až poté, co selhal jeho rival.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, tos nepsal ty, moje chyba.

A Nadalovi se to samé nestalo ani omylem. Ve svém prvním US finále svého největšího rivala (resp. jednoho ze dvou největších) hned porazil. Totálně něco jiného než Federer na RG, který proti rivalovi opakovaně selhával a vyhrál až poté, co selhal jeho rival.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, tos nepsal ty, moje chyba.

A Nadalovi se to samé nestalo ani omylem. Ve svém prvním US finále svého největšího rivala (resp. jednoho ze dvou největších) hned porazil. Totálně něco jiného než Federer na RG, který proti rivalovi opakovaně selhával a vyhrál až poté, co selhal jeho rival.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, to je to, co má Nadal navíc, porazil 2009 ve finále Federera.

Nicméně to pořád nevyvrací mou teorii o pravděpodobnosti.

Příklad. Honza chodí hrát tenisové turnaje s kamarády, a ve finále jej poráží Pepík který je prostě kvalitativně v prdeli, Honza má problém mu vzít set.

A když ten turnaj nehraje, tak vyhraje Honza.

Je mu z toho zle? Není, prostě je solidní hráč, ale jeho konkurent ho poráží ve finále, tak když bude ve finále 10x, jednou tam nebude on.

Jednoduchá věc.
Reagovat
Amputace
Však ano, Federer šel tomu titulu určitě naproti a zasloužil si ho, ale vyhrál ho za úplně jiných podmínek než Nadal US Open. Není tam co srovnávat.
Reagovat
smazaný uživatel
To já ani nedělám, mluvím pořád o pravděpodobnosti stejné, která potkala nadala na USO 2017 a 2019.

Držel se v pavouku, šel tomu naproti, soupeři vypadli a odměna byl Anderson.

Normální věc.
Reagovat
Amputace
Spíš bych řekl do očí bijící u hráče, který to do té doby nikdy nevyhrál, a normální u hráče, který už to předtím dvakrát vyhrál přes top rivala (takže například W 17 také neřeším, protože už ho Federer vyhrál 7x předtím a několikrát i přes top rivaly, AO 18 podobný případ).
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal bol vo finále AO po 5hod semifinále :)

A aj tak bol par gemov od vitazstva. Vies si predstavit, kolko gemov by vo finále uhral Fed po 5hod semifinále?..

Znova sa ukazalo, o kolko lepsim hracom Nadal je :)
Reagovat
MarcelPersch
Nadal tam má s Nolem pozitivní bilanci, není vyloučeno, že by tam Federera nebo Djokoviče porazil. To jsou zase fantasmagorický úvahy :D Rafa UO vyhrál 4x, to už určitě není žádný štěstí nebo zaváhání soupeřů
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vám dobře, nemáte mlit furt s-racky
Reagovat
Frantz
..píše ten pravej, kterej tady 14 dní 24h denně trolí a nakonec to pro něj skončí tím nejhorším možným způsobem smile
Reagovat
smazaný uživatel
Zmiz odpadku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tentokrát nebyl úplně fit, tak s tím asi počítal.
Reagovat
Mayo
Turisto, po roku prišlo zase odstudne poníženie v podobe 0-6
Reagovat
smazaný uživatel
Aspon bude mat o com pisat aj 2021 :)
Reagovat
smazaný uživatel
turista dnes:

"Nadal už nemá co vytáhnout aby tady Djokera tzv. sfoukl."
Reagovat
turista
Novak se sfoukl sám tím že hrál hluboko pod svým standardem.
Reagovat
tito
Poslechni si Novakovo tiskovku..
Reagovat
turista
No zahrát během 3 setů 52 UE není Novakuv standard. Dnes to byl bohužel Novakuv blackout.
Reagovat
Herbert_Hoover
Pokud jsem dobře počítal, tak Rafa dnes udělil jubilejní 20. kanárek na RG. Stylově proti své nemesis. :) Co víc si přát.
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, neskutočná hra čísiel.

Navyše stá výhra na RG...

Je fajn, že táto vyhra prišla s Nolem a nie s Tsitsipasom, tento booooost Rafa a jeho fan klub potrebovali ako soľ.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je proste v pořádku. Tak to má být

I have always had the utmost respect for my friend Rafa as a person and as a champion. As my greatest rival over many years, I believe we have pushed each other to become better players. Therefore, it is a true honor for me to congratulate him on his 20th Grand Slam victory. It is especially amazing that he has now won Roland Garros an incredible 13 times, which is one of the greatest achievements in sport. I also congratulate his team, because nobody can do this alone. I hope 20 is just another step on the continuing journey for both of us. Well done, Rafa. You deserve it.
Reagovat
smazaný uživatel
Pekná reč.

Apropos.

Pre Djokovica aj pre Federera je najväčším rivalom práve Nadal.

Ďalšia indícia, kto z nich troch je tým NAJ..
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo. Tady to nepůjde. Co říkal Nadal?

Já pamatuju, ze pokud si někdo mysli, ze jsem lepší než Federer, tak nemá pravdu.

Uzná to jeho tým, sám Nadal, ale ty ne.

Beran z Petrzalky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vodnár, kamarát :)

Už budeš vedieť, ty buran z vidieka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rad, ze reagujes na poslední větu a hlavní obsah jsi tradičně vynechal.

Což vždy znamená, ze nemáš co říct.

Už po desáté za tři dny.
Reagovat
smazaný uživatel
Zacinas prejavovat.

Predsa len ta frustracia dobehla smile
Reagovat
smazaný uživatel
Frustrace? Já nevím z čeho, jsem s výsledkem spokojený.

Já jsem fanoušek, ty hejtr. To rozdíl mezi námi dvěma. Když už se bavíme, tak muzeme jít do čísel, některým to tady jde.

Ale u takových témat jsi většinou v Juznej, nebo mimo domov. Proste para nad hrncem.

Puf
Reagovat
smazaný uživatel
Uplne sršíš radostou, citit to z teba...:)

Pozdrav kolegu Paitika, na vedlajsej izbe..smile
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi marný. Ty nepoznas žádné kladné hodnocení, komentář, nic.

Jak psal P3trik, mas v sobě jenom hejty a nenávist. Smutný život.
Reagovat
Pedronegro
nevšiml jsem si červeného nadpisu, takže jsem zprvu nevěřícně zíral, že by Nole?, ale ne, vše OK
Reagovat
Pedronegro
no, ač jsem donedávna byl neutrální k oběma aktérům, tak Balkán se nezapře, takže jsem teď přál Rafovi a bylo milé, že to pokrytecké srdínko vyprovodil tak jasně ...
Reagovat
steve79
Me zaujala jedna vec ve finale. Nadaluv pohyb. Pohyboval se opravdu skvele a u vsech micku byl vcas. Tento rok byl Rafa minimalne o tridu lepsi nez zbytek sveta. Podle tu patnactku na French Oped da.
Reagovat
smazaný uživatel
Ako písal Kolega Herb.

4RG-rok pauza-5RG-dva roky pauza- všetci, ktorí máme základy matematiky vieme čo má nasledovať.

Pre Patika, 6.
Reagovat
Herbert_Hoover
To by bylo nadpozemské :) ale po dnešku jsem optimistou snad nevystrizlivim smile
Reagovat
turista
Asi nějak sype nebo co.
Reagovat
Frantz
Jogurt? A dneska nedorazil matroš, nebo jak..?
Reagovat
turista
Nadal sype celou kariéru.
Reagovat
Frantz
jasně a jogurtovi to vůbec nevadí a v klidu se od něj nechá porážet, že ano, ty zhrzenej frustráte ;-)
Reagovat
turista
Bolehlav. Totální zmar. Zabetonovano.
Reagovat
smazaný uživatel
Akurát som na teba myslel.

V hlave mi prebleskol tvoj príspevok z roku 2017.

"Nadal už nemôže vyhrať 10RG, už má toho dosť, na rade je Novak Djokovic"

Letí to :)
Reagovat
smazaný uživatel
Akurát som na teba myslel.

V hlave mi prebleskol tvoj príspevok z roku 2017.

"Nadal už nemôže vyhrať 10RG, už má toho dosť, na rade je Novak Djokovic"

Letí to :)
Reagovat
Frantz
Nazdar, čím bylo způsobeno to letošní ponížení, když loni v Římě to údajně byla únava..??.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, chlastat se musí umětsmile
Reagovat
FulnekUltras
;-)))))
Reagovat
brixner
Chlastat, pak to vyblejt, pak brufen na palici, pak zase trochu blejt, k tomu vobčas sračka...tak to přechlastat, netrefit z putyky domů, pak vomylem trefit, dostat přes tlamu vod starý, jít poblejt hajzl, pak se pochcat v pelechu, zachrápat do kolbenky, dostat pojep vod mistra, poslat ho do prdele, přijít vo prémie, vychlastat litr lógru, běhat po městě jako píčus a shánět kytku pro starou, doma se pokoušet vysvětlit, že šlo zásadně vo vomyl, dostat kytkou přes tlamu, šáhnout starý v pelechu na kozu a dostat znova loket přes tlamu, divoký sny, ráno rozklepaný pracky, před šichtou si radši dát jedno v bufetu-co kdyby...
Todleto bylo myšleno? Jojo, znám a curva dobře...smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
Orolko, dám ti lakeť !!!!! ;-)))

https://www.youtube.com/watch?v=c6_kIpBH8MQ
Reagovat
Herbert_Hoover
Kdyby mi někdo řekl, že Rafa ztratí v prvním kole víc gemu než ve finále.. :)) Stejně jako jsem dnes na Tipsportu četl jednu zdánlivě fantasmahorickou analýzu na přesné skóre finále 3:0 ve prospěch Rafana, poměrně sebejisté..ano měl jsem strach, pro mě byl Rafa outsider, mnoho toho hrálo pro Novaka ale jak už jsem psal, nejspíš se zamotal do vlastní sítě, že je Nadal na antuce největší výzvou v tenise a začal tomu věřit natolik, že se pro něj stala těžce nepřekonatelnou. Holt tenis píše své vlastní scénáře a antukový král tím spíš. smile
Reagovat
dadaft
tři velikání ještě pár sezón vydrží, ale jednou všichni skončí......... jak čtu tuhle diskusi, mnohým nezbude nic...
Reagovat
FulnekUltras
YT to jistí ;-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mluví mi z dušesmile
https://www.tenisovysvet.cz/article/detail/11744--uprimny-toni-nadal-kdybych-nebyl-stryc-rafy-fandil-bych-rogerovi
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tonda tam spomínal, že nerád pozerá na zápasy Djokovica, kedže vždy vie ako to dopadne a pred ich vzájomným zápasom má stres.

Na zápasy s Rogerom sa vždy tešil :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nepřekrucujsmile
Říká tam, že to Rafa na Rogera umí, kdežto s Jokerem má vždycky nervy.
Ale hlavně tam říká něco o GOATovi a o tom, jak Roger umí hrát elegantně a efektivně a to je to, co jsem tu nějaký ten den zpátky psal při srovnání Big 3.
Reagovat
smazaný uživatel
Tonda je diplomat, viem si ho predstaviť v Bruseli.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile třeba tam chcesmile
Ptal jsem se tě jinde, kolik procent dáváš Rafovi na další titul z GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Každý kdo chválí Federera je diplomat.

Pacient nula
Reagovat
HolyMotors
Všiml jsem si, že Forehand tuhle formulku moc rád používá v případě, že se někdo z "jeho" tábora vyjádří pozitivně o Federerovi. Lehká paranoia.
Reagovat
smazaný uživatel
On je tenisově znalý kluk, ale jeho fanatismus vůči RF ho posila na totální dno.

Což je Škoda, byl by jinak pro tenisovou komunitu přínos
Reagovat
smazaný uživatel
Ved som ti odpovedal, nájdi si to...:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jistě, kromě formy Rafy bude záležet na Jokerovi, Domovi, doufám i Jankovi, Stefanovi a dalších. Roger bude velký otazník.
Podle tvé odpovědi to tedy vidíš na více než 50%.
Reagovat
smazaný uživatel
80%, ze Nadal vyhra minimálne este jeden GS

50%, ze vyhra aspon dva.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi to číslo poklesne, to áno.

Ale vyhrať 33% Grandslamov, kde štartuješ, to je tiež kuriozitka. Neprekonateľné, pri hráčoch, ktorí sa zúčastnia 10+ Grandslamov.
Reagovat
smazaný uživatel
13 na jednom turnaji to zkresluje, takže z ostatních GS bez FO to je kolik? 7/45?
Reagovat
smazaný uživatel
Len o dva menej ako jeho jediný súper Djokovic.

Na rozdiel od neho ma vsak dva GS z kazdeho povrchu a vsetko si mimo antuky vyhral sám.

Djokovic vyhral RG so stastim, co naznačuje aj dnešok.
Reagovat
smazaný uživatel
Každý vyhrál RG se štěstím, krome Nadala. Nadal vyhrál se štěstím dva USO, bez hráče big3 v gold ere.

Buď objektivní, pak se tvé příspěvky budou lépe cist
Reagovat
Dobry-den
Nedůstojné finále. Přesně takové, jaké si tento směšný turnaj zasloužil. smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Rafa si udělal z Jokera dobrý densmile
Reagovat
annah
Oplatil mu to samé z AO 19.
Reagovat
dadaft
Djokovic byl proste unavený z pátku, at si říkal co chtěl, už mu není dvacet, v takovém stavu to s králem antuky jinak dopadnout nemohlo...
Reagovat
turista
Djokovič dnes dvacetiprocentni. Porážka nedustojna světové jedničky. Ale jede se dál.
Reagovat
Patik
Djokovič mu to oplatí ešte 20krát na každom hardovom turnaji..Nadal musí dúfať že bude mať možnosť stretnúť ho ešte raz na French Open..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Aspoň 30%, jako eidamsmile
Reagovat
Mayo
Kto vie či si Rafa prečítal vyjadrenie bezmozga Gorana smile
Reagovat
Patik
čo napísal Goran ?
Reagovat
smazaný uživatel
He has no chance in this conditions against Novak :)
Reagovat
Marduch
To si, pravda, zasloužilo nalezite potrestat. Jestli takovéto hlášky nakonec soupeře nenabudi ještě o level víc. Tím spíše, když jde o Býka. Nechytry Goran ach jo.
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Mayo
Verím, že Roger pogratuluje Goatovi k dnešnému triumfu. smile
Reagovat
Patik
už pogratuloval..
Reagovat
smazaný uživatel
Ako písal ráno Amputka, Rafa dnes hral v tomto kontexte o veľa. Ustál to však geniálne, s obrovskou gráciou. Čo dnešné víťazstvo znamená do ich ostro sledovanej rivality?..

Nadal vyhráva nad Djokovicom v rámci GS finále 5:4!, hoc sa len tri zápasy odohrali na antuke.

Celkovo si pripísal 10 jubilejnú výhru na majore nad svojim úhlavným sokom. Rovnaký počet výhier zaznamenal s Federerom. Bilanciu v rámci Big3 upravil na GS na úctihodných 20:10.

Federer to má pre zaujímavosť 10:21. :)

Po dnešku platí, že ako Nadal neporazil roky na harde Djokovica, tak Djokovic neporazil 4 roky Nadala na antuke. Takže si každý drží svoje, jednoduché.

Naďalej platí, že Djokovic sa nikdy vo svojej kariére nepriblížil k Nadalovi na kontaktný Grandslam , po dnešku má stratu 3GS a ak budúci rok bude mať zlú sezónu, bude pravdepodobne vymaľované.

Nadal je spolu s Djokovicom ďalší hráč, ktorý vyhral Grandslam v troch dekádach, je však jediným, ktorý vyhral GS v rôznych 14. sezónach.

Triumfom na RG 2020 sa Rafa stáva jediným hráčom histórie, ktorý vyhral po 30. aspoň 6 Grandslamov, Novak vyhral o jeden menej, no zaznamenal po 30ke na GS o 1-2 štarty menej.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem si řekl, ze píšeš rozumný komentář.

Pak si přečtu zase hejt na RF

To je už nemoc, nemůžeš si pomoct.
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak, len som chcel byť štatisticky úplný.

Ja do vás kopať nejdem, pokiaľ si niekto typu Paitika sám nenabehne. Ja sa cítim uvoľnený a totálne spokojný. Dobré to je.
Reagovat
smazaný uživatel
V pořádku, ale pořad tam mas takový ten pomstychtivy efekt, toho se už asi nezbavíš nikdy.

To je také tvoje
Reagovat
soloo
kolko ma titulov z turnaju majstrov? tam sa pozná tenista
Reagovat
smazaný uživatel
Tam sa pozná tenista :D

Si zabil kamarát..

Podľa mňa, podľa mňa sa pozná tenista v Marakeši.
Reagovat
smazaný uživatel
S tím tam sa pozná tenista má možná trosku pravdu.

Od prvního zápasu do posledního hraješ s hrací top10. Tomu neuhneš. Je to po GS druhy nejvetsi titul, tomu taky neuhnes.

Kdyby Rafa vyhrál; tak mu to dost v kariéře pomůže, sice by byl pořad poslední z big3, ale měl by TM
Reagovat
smazaný uživatel
Jop, a zároven možeš vyhrať turnaj s dvoma prehrami, čo úplne potláča základný tenisový princíp.

Je to tak trochu exhibícia, oslava konca sezóny.
Reagovat
soloo
skor RG je exibícia
Reagovat
Patik
už ho nechajte..v tenise sa nič nemení ideme ďalej..tenis sa nemení Nadal pokračuje v antuke a my pokračujeme v sezóne..hráme ďalej..jeho šťastie trvá raz ročne dva mesiace..naše celú sezónu..podporte ho..
Reagovat
smazaný uživatel
Ukáž mi svoje šťastie, retard :D
Reagovat
safi1313
Dobry statistiky , hezky řečeno ... ještě by me zajímalo proč se na turnaji mistrů pozná kvalita ? TM se hraje na hardu, to svědčí pro hrace na hard, kdyby se hrál na antuce - tvrdili byste to same?.. navíc se TM hraje na konci sezony - pro většinu tenistů je sezóna extrémně náročná , TM Rafa i několikrát vynechal pokud vím.
Další věc co by me zajímala - nějaký jelito tady psalo ze antuka je bezcenej povrch :D proč ? Z jakyho důvodu? Není zo prave naopak? Tenisové skills podle me nejlépe reprezentuje antuka . Na tvrdej povrch když se postaví kolohnat Karlovič , který nastrili 80 es v zápase , tak něco na hardu uhraje i on s jedním úderem.
Reagovat
Patik
Pozri turnaj majstrov je na harde to nahráva hardárom tým chceš povedať teda že Nadal neni hardár ? dobre....štartujú na ňom najlepší hráči sezóny a sveta..Nadal k ním nepatrí ? dobre..antuka je špecifický povrch..väčšina hráčov sa nezameriava na jeden povrch kvôli trom turnajom za sezónu ich skill je teraz zlý ? keď vyhrajú všade len nie na antuke ?
Reagovat
Patik
natom turnaji štartuje každoročne 8 najlepších tenistov sveta..za 15 rokov ho vyhrali snáď všetky svetové jednotky a potvrdili svoju aktuálnu dominanciu alebo nadvládu ale čo len chceš..len proste taký GOAT ako Rafa to nedokázal ani raz za 15 rokov..po Djokovičovi podľa fans druhý najlepší hardár histórie..
Reagovat
safi1313
Po Djokovi - podle fans ??? Djokovic ma fans pouze pokud si pri tréninku pinka s Rafou :D... jinak celosvetove fans Fedal 95% , Djokovic tak 5%.. takže nevím podle jakých fans si měl na mysli .. antuka je specificky povrch stejně jako hard nebo tráva , každý umí lip někde jinde. Tenisové skills se nejlépe projevují na antuce , kde je zapotřebí největší komplexnost. Na ostatních rychlejších povrsich lze zatopit soupeři s jediným natrenovanym úderem, jelikož na reakci není tolik času jako na antuce.. jednoduché , logické .. nevím proč by si měl kvůli tomu snižovat úspěchy z antuky... a až za měsíc vyhraje Rafa i TM tak nebudes mít v ruce už žádné eso :))
Reagovat
Patik
podľa Rafa fans..je Nadal druhý najlepší hardár histórie tak sa pýtam prečo mu taký cenný hardový titul chýba v zbierke..keď ho získali hardári ako Murray,Djokovic,Federer..GOAT Nadal predsa nesmie chýbať..natom turnaji snáď každý top hráč porazil každého tophráča len najlepší hráč histórie tam nevie vyhrať aj keď môže dvakrát prehrať počas turnaja..

keď je hard teda povrch na ktorý stačí jeden úder a netreba komplexnosť tak prečo teda ten Karlovič nevyhráva hardové grandslamy a vláči sa po malých turnajoch..
Reagovat
FulnekUltras
zlatí komunisti a WTA ;-)
Reagovat
Patik
Najhoršie je natom že teraz sa Nole zatne premení ten neúspech do hry a celú sezónu si zase nikto nezahrá..vrátane Rafu..
Reagovat
dappe
Tohle je trochu z frustrace :) Djokovič dnes zahrál opět špatně ve finále, už potřetí, a dnes zřejmě zdaleka nejhůř. Nadal toho jen narozdíl od Thiema a Federera využil. Může být rád, že má ty předešlé dva GS tituly, takže se vůbec nedá tvrdit, že si teď ostatní nezahrají :)
Reagovat
smazaný uživatel
No Nadal toho využil, to ano, ale na antuce se ta djokovicova mizerie ve finále GS násobí

Kdyby hrál tak špatně ve finále AO na, tak ho Federer 2019 porazí. Ten wimbledon byl na houby; protože tam se hraje TB skoro pořad, špatně se brejkuje i Schwartzmann.

Nole to mentálně nezvládl, sesypal se v prvním gamu

Klidně se vsadim, ze Tsitsipas by uhrál více, než Djokovic, možná i set.
Reagovat
turista
Vždyť Diego Schwartzman uhrál v SF daleko víc. Tohle byl Novakuv blackout. Proč, to asi ví jen on sám. Nadal nehral žádný zázrak. Nole podal neuvěřitelně mizerný výkon.
Reagovat
Patik
stále nehral top v posledných GS finále ale vyhral posledný Wimbledon a AO aj keď možno jeho súperi mali vyhrať..a pravdepodobne je najväčším favoritom na ďalšom AO..a na ďalších troch GS..a možno bude zase horší ale aj tak môže zase vyhrať..
Reagovat
fialka
waw, konečne 20 a s Fedexom vyrovnané. Obom gratulujem.
Reagovat
raduz
Dnešní prohra Novaka mně udělala velkou čáru přes rozpočet..To,že Je Nadal před Rogerem je asi už jasné déle.pro mě je tím hlavním momentem to,že Federer je specialistou na selhávání v důležitých momentech top zápasů s oběma rivaly a zejmena potom s Novakem.Novak se však tou dnešní demolicí poněkud vzdálil tomu,co jsem chtěl dnes vyslovit.To,že oba porazí kdykoliv bohužel neplatí.Na AO to ale bude jinak,tedy snad..
Reagovat
Herbert_Hoover
A vy jste se báli.. :))
Skvělé emoce po proměnění mečbolu esem, to taky nešlo vymyslet lépe. Škoda, že ten třetí set šel do dvanácti gemu, mohla to být skutečná odplata za AO. Ale super, že to Rafa zvládl nakonec v těch třech. Po prvním setu jsem ale nepochyboval, že pohár poputuje na Mallorcu. Rafa hrál po většinu utkání skvěle, servis šel, cross BH taky, výborně bránil, čímž zejména deptal Djokera, protože na většinu hráčů by spousta jeho úderů stačila, ale Rafa je dokázal odvrátit a Nole se pak frustrovane vyhodil nebo to napálil do sítě. Psychicky asi nebyl úplně ok, ale nesnižoval bych rozhodně Rafuv výkon, který byl nad očekávání a na poměry turnaje nadprůměrný. Vyhrát na počátku října, s nižším odskokem míčů a pod střechou je velká věc. Vamos Býkos! Příští rok bude opravdu lahůdka. Snad jej covid nezkazí. smile
Reagovat
Herbert_Hoover
A ještě podotýkám, že se mi líbilo jak Rafa skvele reagoval na Novakovy údery hluboko do kurtu, hlavně z jeho returnu. Našel správnou odpověď co do kvality. Dnes ho prostě psychicky rozložil on pro změnu.
Reagovat
smazaný uživatel
od BL perfektne predvídal, kam Nole údery budú smerovať a bol tam o pol sekundy skôr proste.

Perfektne čítal aj DS, hoc, keď ich dobehol, častokrát to nahral Nolemu na raketu.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa v Austrálii vyhral o jeden gem viac, než Nolda v Paríži, mám pocit.

Tí, čo čakali na dvojnásobný kariérny Grandslam zostali sklamaní, po AO19 to dopadlo opäť fiaskom.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kolik dáváš procent tomu, že Rafa přidá ještě jeden GS?
Reagovat
smazaný uživatel
Kamoško, teraz bez emócií a úplne sa odprostím od toho, že to je môj libling.

Keby Nadal vyhral tento GS sposobom, ako ho vyhral Sampras. Že dva roky paberkuje a zrazu z ničoho nič vyhrá.

Dobre, v tomto momente sa môžeme baviť, že to bol Nadalov posledný.

Ale Nadal práve vyhral RG bez straty setu, pred rokom vyhral dokonca dva Grandslamy, pred dvoma vyhral jeden, hral finále a dvakrát SF. Proste Nadal má tak konštantnú GS výkonnosť, že v tomto momente je Djokovič jediným reálnym protivníkom, ktorý bude favorit a nikde nie je napísané, že sa do finále prekúše.

To, že Nadal nepridá dalši Grandslam, Grandslamy je málo pravdepodobné. Nehovorím, že sa to nemôže stať, ale je to sakra málo pravdepodobné.
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak :)
Reagovat
Mayo
Je to dokonalá odplata za AO. Tam Rafa uhral o 1 gem viac.
Reagovat
Herbert_Hoover
Asi ano popravdě nevím nezkoumal jsem to tak detailně..ale musíš uznat, že případné 6:0 6:2 6:4 (a to kdo ví jestli by se Djoker nesložil pokud by Rafa dopodaval ten gem na 4:2) by vypadalo lépe než 7:5 ve třetím :) tak jako v mých očích vypadá geometricky lépe 6:3 6:2 6:3 než 6:0 6:2 7:5 aneb to říká že druhý hráč měl docela slušnou šanci v jednom setu ale v Austrálii to skóre o tom nevypovídá.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ten kanárek, tá čerešnička.

Vysvetluj to človeku, čo má rád ovocie.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal perfektne zachytil začiatok, vyhral hneď prvý gem, kde prehrával 40:15 a udalo to tón celej prvej polovici zápasu. Ukazal tenisové absolutórium, hral perfektne od základnej čiary, úžasne returnoval hlboko do kurtu a na moje prekvapenie, prekonal súpera aj na servise. Mal to úplne pod kontrolou, vedel, čo má kedy hrať, kdežto Novak pôsobil bezradne.

V treťom sete prišiel viditeľný kŕč, Nadal nehral dobre, ale našťastie ukázal vždy záblesky za stavu 3:4, 4:5 a gemy na servise zvládol. Od stavu 5:5 už bol na Novaka veľký tlak a Rafa si to rutinnérsky postrážil.

Vyhrať v 34 rokoch Grandslam bez straty setu, je absurdné, musím uznať, že Rafova hra na jednu kartu s vynechaním NY sa vyplatila.
Reagovat
smazaný uživatel
Stojim si za tím, ze první game rozhodl zapas.

Paradoxně v zápasu na tři sety, ale bylo to tak. Nole pak byl blízko za stavu 5:4, bylo to 30:30, Nole zahral dvě zbytečně UE, mohl dostat Rafu do tlaku; nestalo se. Poslední game se už vyhazel, to bylo odevzdané. Neskutečný kolaps hlavy Djokovice, to jsem nečekal.
Reagovat
smazaný uživatel
Stojim si za tím, ze první game rozhodl zapas.

Paradoxně v zápasu na tři sety, ale bylo to tak. Nole pak byl blízko za stavu 5:4, bylo to 30:30, Nole zahral dvě zbytečně UE, mohl dostat Rafu do tlaku; nestalo se. Poslední game se už vyhazel, to bylo odevzdané. Neskutečný kolaps hlavy Djokovice, to jsem nečekal.
Reagovat
dappe
A co teprve vyhrát Grandslam bez ztráty setu v téměř 36 rokoch.
Reagovat
smazaný uživatel
To se nepočítá ne?
Reagovat
smazaný uživatel
To je tiež famózne, ale musíš uznať, ze finálová výhra nad Djokovicom, holt chutí lepšie a robí rozdiel.
Reagovat
smazaný uživatel
V pěti setech v TB, nebo 7:6 7:6 7:6. Tenhle debakl je něco jiného; ale počítá se, rekord to však nebude. Pro tebe jo, takže v klidu
Reagovat
dappe
Z pohledu jména určitě, na trávě je to zase zřejmě o něco těžší vzhledem k vyrovnanosti setů.
Reagovat
Patik
Mne sa toto páči na začiatku sezóny keď Djokovič s Federerom..ale predovšetkým Djokovič..všetci si kladú otázky vyhrá Djokovič AO..W..alebo US Open..vyhrá toto ? vyhrá hento ?

a keď sa jedná o Rafu tak len..vyhrá Rafa tento rok French Open.. :) ách jaj..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Servus tragéd..

No tak to z teba už opadlo. Teraz sa môžeš vykúpať vo vlastnej šťave a ísť spať smutný. Zajtra sa budeš budiť do rána, kde bude Nadal najlepší tenista histórie.

Dobré ráno :Dsmile
Reagovat
soloo
20>20 ???
Reagovat
smazaný uživatel
RF: 8-6-5-1 TM 6, titles 103, N.1 311w, obhajenych Gs 3/4
RN: 13-4-2-1 TM 0, titles 86, N.196w, obhajenych GS 1/4

GS: 20-20

Matiku na výšce jsem dělal sice na podruhé, ale Nadal nevede ani v jedné ze čtyř hlavních statistik.

Nějak mi to neštymuje.

Jo už vím, když byl Nadal teeneger, tak se to nepočítá a když Federer pět let vládl tenisu, tak to se maže.

Už to sedí
Reagovat
smazaný uživatel
20/60 vs. 20/80 smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Patik
nerieš ho..

keď si to človek vezme..Djokovič má 17násť grandslamov..a Nadal má len 13 French Open..si predstav že by Djokovič nevyhral dokonca kariéry žiadny grandslam..a Rafa vyhrá ešte 4krát French Open..a potom bude mať len z jedného turnaja to čo Nole za celú kariéru z rôznych podnikov..
Reagovat
smazaný uživatel
7 vs. 9...

Len o dva menej, ALE..Minimálne dva z každého povrchu :D

Plati, čo píšem stále. Ak vám nevadí GS komplexnosť Djokovica, nemôže vám vadiť ani Nadalova, lebo je de facto podobná.

Servus, tragéd.
Reagovat
panzer.dragon
tak rafa rogera vyrovnal aspoň v nějakým důležitým parametru
Reagovat
smazaný uživatel
Najdôležitejšom, no povedzme to na plnú hubu.

V tom kľúčovom, rozhodujúcom.
Reagovat
panzer.dragon
jo no, tak vítej v klubu :-)
Reagovat
tommr
dneska jsem držel palce Federerovi, ale Djokovic byl bohužel marnej ... smile
Docela mě ale těší, že Djokovic dostal takovou nakládačku. Poslední dobou už byl nesnesitelně namachrovanej ... smile
Reagovat
Ereinion
Ukázalo se, že Rafa je na RG někde úplně jinde a když bylo potřeba, tak zvedl svůj level...i když hrálo zdánlivě všechno proti němu (chladno, hala, těžké míče), tak se přeci jenom pořád hrálo na antuce a ten rozdíl byl markantní, hlavně v pohybu. Djokovič sice působí na antuce i na trávě nemotorně, i tak by ale s dnešním výkonem porazil nejspíš jakéhokoliv jiného hráče (možná s výjimkou Wawrinky). Tohle bylo i pro něho nehratelný, i kdyby hrál svůj TOP tenis. Congratz Rafa, dost se přiblížil GOAT titulu, i když to bude asi vždycky diskutabilní...
Reagovat
soloo
jop, nehratelný povím proč pomalá antuka
Reagovat
Ereinion
No, Djokovič i Ivaniševič říkali, že podmínky jsou pro ně ideální, že je nižší odskok...
Reagovat
soloo
žíkať mohli ale to nestačí na Rafu, pretože pri pomalej antuke prakticky nemá UE , tam treba tempo aby nemal čas chytat loptu. pretože pri takychto podmienkach rafa si može sadnut na antuku a v pohode vrati do kurtu. treba rychlu antuku aby nestíhal chytat az vtedy to nebude Rafanovi vyhovovat
Reagovat
Patik
nabudúci rok to bude ešte pomalšie..ak bude French Open zase v klasickom termíne..za teplého počasia s klasickými podmienkami tak to bude extra pomalé..hovorím Rafa bude mať 20 GS ako Roger..ale 20 French Open..
Reagovat
smazaný uživatel
Tragéééd.
Reagovat
Patik
50 UE ? servis pod 50 percent tuším ? už neviem..toto sa u Djokoviča nedalo porovnávať..toto sa vlastne ani nedá riešiť..tento zápas..fakt a ešte keď dostane kanára vo finále grandslamu..Rafov počet GS sa zmenil..ale Djokovičov zápas sa nestal..neuskutočnil..toto bolo ešte horšie ako AO19..
Reagovat
Ereinion
Novak měl špatnej 1. servis jen v prvním setu, ale celkově měl dle livesportu 67%, takže úplně normální číslo...větší problém byl, že měl díky podání jen minimum přímých bodů, Nadal skvěle returnoval...prostě pokud vyhrál jen 50% bodů po 1. podání, tak s tím se víceméně nedá vyhrát...a ty UE pak přibývaly hlavně z frustrace, Novak sám vypadal na to, že nevěří v otočku
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic takto podával aj na W19, ľahko dohľadateľné.
Reagovat
Mayo
Rafa má najlepšiu finálovú bilanciu. Roger je už druhý, a na záver bude pravdepodobne celkovo až ten tretí čo už no. smile
Reagovat
Mayo
Ale držal sa neskutočne dlho a nikdy som si nemyslel, že by to neudržal. Lenže to by musel premeniť MP.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
JCFerrero
Chlupaty Rogersmilemusi inak plakat teraz
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa sa dostal na rozdiel 3 GS od svojho rivala.

Federera nikto príčetný s touto dvojicou nemôže spájať.
Reagovat
JCFerrero
smilelepsie sa to nedalo napisat
Reagovat
RF46
Vy ste dvojka :)smile
Reagovat
JCFerrero
Fnuk fnuksmilepoplac si
Reagovat
RF46
hej, mne je to jedno smile
Reagovat
dappe
Vždyť si to před 12 minutami sám udělal smile
Reagovat
RF46
smilesmile
Reagovat
RF46
ale on tu svou tezi dokonale potvrdil:)
Reagovat
JCFerrero
Nebojte chlpaci, rogi atp halle este da
Reagovat
smazaný uživatel
Kamos jdi se léčit. To bude nejlepší, co můžeš udělat
Reagovat
JCFerrero
Fnuk fnuk chlpaciksmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
pán, Ŕafael, Nadal..Bola to dlhá cesta kamoško.

Cesta zapeklitá, plná výhier, ale aj plná pádov zranení, poklesov formy a najmä pochybností, ako to celé dopadne. Pochybovači boli často na koni, ale nikdy som nepochyboval o tom, že to môže celé skončiť happyendom.

Ohromná satisfakcia za všetky tie roky rokúce, že sa dnes, definitívne dostal na prvé miesto. Už oficiálne.

20. Grandslam a to posledné víťazstvo na dlhej ceste nemohlo priniesť nič väčšie ako výhra nad svojim najväčším rivalom, v jubilejnom 100. zápase. Nedalo sa to vymyslieť nijak lepšie, než to vymyslel samotný osud.

Bravó Rafa, si najlepší.
Reagovat
mats23
smile
Reagovat
ttopi
smile
Reagovat
paddy
smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
U Forehandu doma.

Jedna spageta je více, než jedna spageta, ale dvě spagety jsou více, než jedna brambora. Brambora je ale někdy méně, než dvě spageta a někdy i jedna spageta je více než kilo brambor.

smile
Reagovat
Patik
:DD kilo železa je viac ako kilo peria..
Reagovat
a.magerova
Jo to jsem se taky chtěla zeptat a to mám technickou VŠ, kde matematika byla na velmi vysoké úrovni... smile
Reagovat
paddy
matematika byl můj nejoblíbenější předmět, někdy to můžeme probrat smile
Reagovat
a.magerova
Hele, nakonec stejně v běžném životě člověk nejvíc používá trojčlenku z 1. stupně ZŠ... jakože bychom si spolu zatrojčili... teda zatrojčlenkovali jsem myslela...smile
Reagovat
paddy
uvidíme, každopádně ten tvůj externí pomocník určitě nebude potřeba smile

matematicky řečeno by se daly čekat kombinace ze dvou prvků s opakováním smile
Reagovat
a.magerova
Jj kombinace mi jdou skvěle... třeba tady v tom hned prvním těžkém matematickém příkladu znám odpověď okamžitě.... 12x Plzeň nakupovat opakovaně... smile

https://matematika.cz/kombinace-opakovani

https://img.cncenter.cz/img/11/full/6596665_.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Odvtedy odkedy je 20/60 viac, než 20/80..:)

Inak paddy, kamoško. Mal som pred finále toľko pochybností ako nikdy. Ak by dnes Rafa zahučal, tak tu reálne padne server.

Jediné, čo ma ako tak ukľudnovalo bolo, že paddy predikoval Nadalovu prehru. Ty proste nikdy netrafíš :)
Reagovat
HolyMotors
Pořád ještě přepálené a neobjektivní. Jinak to ale neumíš, nedá se nic dělat, snad tě teď trochu ospravedlňuje ta euforie. Na druhou stranu, je neuvěřitelné, co Rafa dokázal a post Goata pro něj je opravdu blízko.
Reagovat
smazaný uživatel
GOAT nikdy nebude on, ani Federer.

Lidi se budou hádat dokud budou hrát, pak 5 let potom a pak se na to každý vysere smile
Reagovat
HolyMotors
Já myslím, že se o tom lidi budou hádat pořád:) měl by rozhodovat počet GS. Zvlášť když ostatní ukazatele (počet Masters, počet získaných TM, počet týdnů na postu 1, H2H) jsou mezi nima plus mínus vyrovnané. Tedy v tom smyslu, že každý má něco.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
GOAT of claysmile
Reagovat
smazaný uživatel
Ale áno, zároveň je aj Goat of clay, pochopiteľne.

Ďalší dôvod, prečo je/bude najlepší, lebo antuka je jediný povrch, ktorý má v dobe big3 svojho hegemóna. O tráve ani harde to neplatí.
Reagovat
turista
Sype.
Reagovat
RF46
Pro RF fans by bylo asi horsi, kdyby vyhral Djok. Dnesni finale me tenisove zklamalo, tezko se najde material na 2 min highlights. Kdo vyhraje sem moc neresil, chtel sem si to rozmyslet v prubehu zapasu..ale ono to skoncilo tak rychle :))
Z dnesniho dne...skoda 3. padu Valeho v rade smile
Reagovat
Berny
To co Nadal dokázal na RG dost jistě nikdo nikdy nepřekoná jak nikdo nikdy nepřekoná rekordy Grezkyho. Nicméně co je zajímavé je neustálé hejtování antuky. Respektuju Wimboledon a je dobře, že se občas hraje i na trávě, sezone to dává rozmanitost. Ale uvědomujete si všichni, že na antuce se krom severní ameriky hraje všude dominantně na antuce ? že je to základní povrch a především základních povrch na kterém vyrůstali Federer, Djokovič, Nadal, Wawrinka, Thiem.. krom Murrayho snad všichni. To že ho vyhrává 1 muž už 1,5 dekády je pro spoustu lidí možná nuda, nicméně těžko představitelný úspěch. 15 let je Nadal dokola brán jako outsider a stále se čeká , kdy odpadne a on v 34,5 letech v hrozných podmínkách, v pro něj špatném termínu vyhraje bez ztráty setu. Zajímálo by mě, kdy a jak si Rafa získá to uznání. A nejlepsi byl dotaz na to jaké je to dorovnat 20 GS Rogera ,,pro mě byl cíl proste vyhrát RG 2020" - klobouk dolů, na porovnávání máme hatery na TP, pro nezapomenutelné vykony Rafu Nadala.smile
Reagovat
mats23
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Najväčší klenot, čo kedy tenis historicky ponúkol je pán Rafael Nadal v Paríži. Aj preto bude vždy prvý, lebo toto nedokážu druhí.
Reagovat
soloo
Rafa dá 1 GS za rok :FO
Djo dá 2-3GS za rok

Matematika nepustí
Reagovat
Patik
Rafa dá Monte Carlo Barcelonu raz ročne..Djokovič dá Golden Masters..toto sú dvaja odlišní hráči..z hladiska komplexnosti sa nedajú absolútne porovnávať a 13 French Open to zase len potvrdzuje..
Reagovat
smazaný uživatel
To sa hovorí už od 2011 :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nole nemusí vyhrát už ani GS.

Jeho jediná záchrana je wimbledon. Hardy jsou už obsazené, Thiem, Tsitsipas a další. Na RG nemá, to si nalijme čistého vina.

Mají s Rogerem totéž - 0 FO titulu přes Nadala.

Wimbledon muže Noleho zachránit, ale vyhraje ho? Uvidíme za par měsíců, už AO napoví
Reagovat
Cico93
Ty veľmi rýchlo meniš názory.
Jeden deň Novak prekoná oboch, na ďalší deň už nikdy nevyhraje GS.
Takých prípadov u teba tu je neúrekom.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne ne.

Nevnimas mě. Navazují na finále, kde se Nole složil, hlavně mentálně.

Včera bych dal ruku do ohne za to, ze Nole vyhraje, taky jsem to vsadil. Taky za to, ze udělá 20 GS, být už mu moc ke goatovi nechybí.

Nicméně dneska mám o nej střech, to selhání bylo fatální a bojim se, aby Nole vůbec 20 dal, natož to překonal.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole má 3 finálové prehry, jednu semifinálovú na RG.

Federer 4 finálové, jednu semifinálovú.

Podľa Boha pravdy by mal Nole nakúpiť ešte raz, aby si mohli s Rogim definitívne podať ruku. Ale nechcem byť pahtlný, aj 3 finále s Nolem sú perfektné.
Reagovat
Amputace
Federer dokonce dvě semifinálové...
Reagovat
a.magerova
smile
Reagovat
JCFerrero
Kamilos a patik chodte sa zabit retardi
Reagovat
paddy
Rafa může hlavně poděkovat drzým žabožroutům, že se nacpali do podzimního kalendáře smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Djokolandu k nezapomenutelnému finále, které vstoupilo do dějinsmile
Díval jsem se první dva sety a Joker byl prostě mimo. Pár pěkných míčů dojem vylepšit nemohlo.
To bylo tlučení se do prsou, silné řeči...
I proto jsem přál titul více Rafovi. Rafa je zkrátka antukový král a na RG ho už nikdo nepřekoná.
Reagovat
paddy
Djokovič se letos vyhnul tragédii na všech GS jen na AO, kde narazil na tragéda Thiema, který na USO narazil na ještě většího tragéda Zvereva smile
Reagovat
aape
Ach jo, to je taky tragický koment
Reagovat
Patik
Takéto zlé zápasy Djokovič predvádzal keď sa vrátil po operácii..takúto zlú hru snáď nemal celú dekádu..Rafovi gratulujem..ale v 99 prípadoch zase tvorí históriu len cez antukový turnaj..Nole nemusí byť smutný..Rafu si môže vyhliadnuť ktorýkoľvek turnaj v sezóne..a ktorýkoľvek grandslam v sezóne len to French Open si musí vybojovať..Rafa vyhral 13.French Open..a antukové obdobie opäť vďaka tejto dominancii stráca zase len na atraktivite ..našťastie tvorí len malú časť sezóny..Rafova sezóna končí a my ostatní pokračujem..o mesiac masters v Paríži..Turnaj Majstrov..a nová sezóna s hardami.
Reagovat
Frantz
lol... 20 kdo má víc??? Ticho léčí smilesmile
Reagovat
JCFerrero
Drz uz hubu ty magor
Reagovat
soloo
Nadal kludne aj 3 Garosy dá v takom tempe, ja stále hovorím ak mu to chcú prekaziť tak jedine tym ze nasadia ultra rychlu antuku kde možeš dať aj winner
Reagovat
Patik
keď dá aj ešte 4 garosy..čím viac clay tým viac king of clay..
Reagovat
soloo
7 GAROSY Dá smile
Reagovat
RF46
ja mam dost s jednim kurecim garosem po pulnoci smile
Reagovat
Patik
a možno dá mimo French Open aj Gyrosa..
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si tak trochu pomalší, mal by som mať trpezlivosť.

Sorry Paitik, ale ty si strašný retard. Určite si z východu.
Reagovat
.vorlik.
má doma místo podlah antuku. Na balkoně taky.
Reagovat
Frantz
Byl jednou jeden Roger Federer... smile
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
Mayo
999. vyhra v kariére
100-2
13
20 GS
6-0

Neskutočne čo tento chlap dokázal. Poklonme sa mu spoločne smilesmilesmile

Takéto poníženie Djokoviča ešte aj kanarom to je nonsens.
Reagovat
Cico93
Nechápem čo ta stalo však Patik s Kamilom od začiatku turnaja presvedčivo tvrdili, že Rafa opäť raz nevyhraje...
Reagovat
smazaný uživatel
Pošli kde jsem to psal. Nekopíruj mí tady komentáře, kde jsem psal ?Rafa 100% nevyhraje?.

Já tady říkám, jak Rafa hraje dobře, ze Nole to nedá, užívám si zapas.

Rafa fans vyletí po titulu Nadala s Djokovicem.

Vy jste fakt banda ko-kotu, to je neskutecne
Reagovat
.vorlik.
ty komediante, už od prvního zápasu jsi psal, jak je Rafa letos slabej, že hraje hroznej tenis, že nemá šanci titul obhájit a podobně :D
Reagovat
smazaný uživatel
Však za tím si stojim. Nadal hrál hrozné cely turnaj a ve finále předvedl masterclass v kombinaci s tragickým výkonem soupeře. To jsem psal v tomto článku asi 10x. Žádná změna buď v klidu
Reagovat
Cico93
Ukľudni sa, viem, že to je pre teba ťažké.
Pustí Federera na youtube keď naposledy porazil Novaka na GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal fans v kostce

Nadal dokáže neskutečnou věc, vyhraje 20 GS, vy místo oslav jeho titulu a rozboru finále uděláte co?

Vytahnete Federera a začnete ho hejtovat

To ukazuje vaši demenci tady na TP.
Reagovat
Cico93
Pozri kto dole začal písať, že GOAT je aj tak stale Federer. Úplne od veci...
Reagovat
smazaný uživatel
V pohodě, tak mě nehazej k nim. Já nic takového nerekl, bavím se o svém pohledu na věc.

Proste Nadal měl velmi dobre RG, jako Federer třeba AO18. Za cely turnaj dva soupeři TOP20, jeden rozbity bez šance, druhy se složil ve finále + Nadal hrál skvěle.

Ale na to se historie nepta.

Ať mi tady pak někdo nevyklada o weak éře, dneska by Djokovice porazil na antuce Gonzalez 3:0
Reagovat
Patik
Toto neni weak Era..toto bol Djokovič v top forme vo finále grandslamu..ťažký zápas..v piatom sete 13:11 na gemy..bože Kamil..pozeráš tenis dosť dlho..akoby si stále nevedel ako to u Rafu chodí..
Reagovat
RF46
To sem psal myslim ja a stale si za tim stojim smile
Reagovat
JCFerrero
Frustracia chlpac fans na nezaplateniesmilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a já myslel, že hrál Rafa s Jokerem, ne s Rogeremsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Jo no, Nadal gang. Rafa vyhraje a první topic je Federer
Reagovat
ttopi
Forehand je alespoň rozumnej, ikdyž fanatickej. Ferrero se chová jak dítě. Nic bych za to nedal že mu není ani 20.
Reagovat
smazaný uživatel
V určitě fázi asi ano, ale forehand je tím posedlý, pak nevnímá realitu.
Reagovat
tito
Vamos!!!
Reagovat
ipko
vítam Rafu v klube 20smile dúfam však, že už ďalej nepôjde, aj keď na rovinu má určite väčšie šance ako Roger
Reagovat
smazaný uživatel
Nezbývá než smeknout Nadalovi, meta 2 GS na každém turnaji zůstává nepokorena. Fedal má 20/20, skvělá věc.

Djokovic absolutně, ale absolutně dneska selhal, takovou tragédii jsem dlouho neviděl.

Rafa krásný GS, i takový je sport. Za cely turnaj 2x soupeř z TOP20, jeden po pěti setech, druhy mentálně rozloženy.

GS bez ztráty setu se taky počítá.

Nole 20 GS nikdy neudělá; nemá na to a to je v pořádku.
Reagovat
woody
Tragede, kdyz ty ne napises tak je vzdy opak, jako cele RG
Reagovat
MarcelPersch
Podle mě stejně nakonec Djokovič strčí do kapsy oba, na hardu je nejlepší a na trávě taky. Já si jen přeju, aby Rafa přidal ještě jeden mimo antuku, ideálně Wimbledon a budu spokojený :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsme říkali, zajíce spočítame po honu. U každého najdeme několik záporů proč není první on, nebo ten druhy.

O Djokovice se trosku bojim, dneska úplně vyhořel.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
aape
Proc by nemohl, nechapu tu logiku
Reagovat
Rafans95
smile V.A.M.O.S. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Pán, Rafael Nadal, celkovo, historicky najlepší tenista..

Privitajte pána, priatelia.
Reagovat
Cico93
Klaniame sa;-)
Reagovat
RF46
..na antuce smile
Reagovat
soloo
az skoncia karieru vsetci big 3 vtedy sa uvidí
Reagovat
Roger_Federer
Klanim se pred goat of clay..
Reagovat
soloo
kolko ma turnaj majstrov tz, najlepsich tenistov sveta Rafa Nadal ?? smile
Reagovat
paddy
jak Rafovi vysvětlíš, že si dnes v tipovačce Fantasy dal Djokoviče smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, že som tam od QF nepáchol, a dal to za mna systém :D

Som ako Nadal, ked nemôžem vyhrať, nezaujíma ma to.
Reagovat
HolyMotors
Rafa je takový Karel Gott Rolán Garó. Gratulka, dobrá práce smile
Reagovat
Montaigne33
Pouze na antuce... Rafa je absolutní král na RGsmile Roger je král ve W. smile A tito dva hráči mají pravděpodobně nejvíc obdivovatelů...
Reagovat
smazaný uživatel
Roger je král, kde?..

Na Wimbledone?...

Kamoško, týmto si ma rozsekal :)
Reagovat
RF46
Gratuluji Rafovi k 13. GS smile, Nole si to za ten strasnej vykon nezaslouzil.
Reagovat
dappe
Sice jsem většinu koukal na dostihy, ale Djokovič hrál třetí finále GS za sebou na své poměry špatně, dnes se mi zdálo, že dokonce příšerně. Tentokrát už toho ale soupeř jasně využil a nedal mu šanci. To pro něj není dobrá zpráva do budoucna. O svou suverenitu zřejmě přišel.
Reagovat
Roger_Federer
Vyborny vykon Rafy, zaslouzena vyhra, zlepsena Angličtina.Stouhle hrou, muze RG výhravat jeste 5 let, krásný tenis.
Reagovat
soloo
je to král, jedine rýchla antuka pomoze superom alebo Soderling smile
Reagovat
Kozoroh
Gratulace Nadalovcům, Rafa hrál bravurně, zato Djoker byl parou, sice se zvedl v 3. setu, ale to by musel dnes lépe podávat, aby se zápasem něco udělal.
Reagovat
smazaný uživatel
Dakujem kamoško.

Jedine pri prehrách si človek vie naozaj vážiť víťazstvo.

Jedna GS prehra po takej sérii, hoc veľmi dôležitá, je štatisticky stále lahko predýchateľná.
Reagovat
turista
Djoker hrál dnes tak špatně že si to lze jen těžko vysvětlit.
Reagovat
JCFerrero
Chlpaty nema viac gs, nema viac masters , nema zlato oh , bilancia 16:26 ale podla patika a kamilosa je chlpaty lepsi , ale ano viac halle titulov ma
Reagovat
RF46
a stale je GOAT :)
Reagovat
JCFerrero
Pre takych retardovsmile ako chlpac fans ano
Reagovat
RF46
Ten mracek tam mas proc v te vete ? smile
Reagovat
Pe3k
Kolik má Rafa turnajů mistrů? Kolik týdnů jako sv.1? Vyhrávat turnaje s nejslabšími draw historie to by mu šlo, ale na turnaji mistrů kde se to stát nemůže už to tak veselé není co?
Reagovat
smazaný uživatel
Banda tragedu, to je marný
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepším hráčem historie je objektivně Rafael Nadal, to musím jako věčný fanoušek Federera uznat. Počet grandslamů stejný, počet Masters bezkonkurenčně pro Rafu, matika je jasná.
Reagovat
soloo
antuka nema hodnotu smile
Reagovat
TheRoyalBlue
Ako Nadalovec vravim, ze to vobec nie je jasne. Pocet tyzdnov na poste jednotky, turnaj majstrov a vysledky mimo svojho oblubeneho povrchu, to hovori v prospech Federera.

Nemam rad len Djokovica, s fanusikmi Federera nemam potrebu si porovnavat pipiky.
Reagovat
peRFect
Nevěřím,že je tu někdo takový jako ty.Kde se celou dobru skrýváš?Tady to je antifedererportal a zejména stran fandů Rafy.Každopádně gratulka ;-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
stopan
len tolko, ze vacsinu masters a grandslamov cca 60% vydrazil nadal na antuke, pripadne pri nulovej konkurencii na harde, inac je si tazko vysvetlit ze na us open ma skoro rovnako titulov ako federer titulov. A urcite ho ako legendu na harde tazko mozno povazovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt, že má Nadal menej titulov z USO, než Federer je práveže kuriozny.

Kedže Federer má len jeden cez Djokovica, kdežto Nadal dva. Navyše pre Djokovica s Federerom to bolo prvé GS finále.
Reagovat
safi1313
Moc se těším co nám k tomu Srdjan???? copak krivdilo synackovi tentokrat smile
Reagovat
smazaný uživatel
Zaplacené, muže za to Federer, Nole měl něco v pití
Reagovat
Mantra
Virus
Reagovat
Mantra
Mohl se za tý roky naučit francouzský už smile
Reagovat
Roger_Federer
Nema vlohy pro jazyky, neni Federer.
Reagovat
steve79
Jsem rad, ze Djokovic prohral. Aspon mu spadne hrebinek. Jeho arogance byla opravdu velika.
Reagovat
turista
Nadal není skromný člověk.
Reagovat
woody
Takhle hraje nej tenista, ktery to korunuje nejpozdeji v cervnu pristiho roku.

Novak byl dneska tragickej.

Ale zdaleka ne tak jako mistni odbornik na vse Kamilos. 1500 komentatu u kazdeho clanku a vse o hovne...
Reagovat
smazaný uživatel
Nezapomeň si vyhonit; nebo řekni mamce.

Nadalovi fanoušci to je jeho jediná smůla v tak skvěle kariéře. A tady se to denně potvrzuje
Reagovat
woody
Akorat ja nejsem fanousek Nadala

Tragede
Reagovat
smazaný uživatel
Promin chovas se jako ko-kot, takže se to těžko rozlisuje
Reagovat
woody
Asi jo alenjsem furt daleko za tebou
Reagovat
Patik
Bože vďaka bohu za koniec..gratulujem k 20tému grandslamu a dorovnaniu Rogera Federera..Ako pán Jirásek uviedol..holt GOAT of Clay..13 French Open..tenisti na antuke by sa mali možno naozaj zamyslieť..
Reagovat
smazaný uživatel
Trčia ti nohy z Jiráskovej prdele, retard.
Reagovat
FerrariF50
Nj, velký zklamání tohle finále. Roger vyrovnán. Tak gratuluju no, měl si to zase hodně jednoduchý a vim že si za to Rafa nemůže, ale má na to holt sakra štěstí.
Reagovat
steve79
Stesti??? Proste je antuce minimalne o tridu lepsi.
Reagovat
soloo
je to pravda , ale to je preto lebo vsetko chytá tam nedas winer, Rafa nemá talent a kvalitu ako Fed a Djo, on taží s ultra pomalej antuky musia zrychlit antuku organizatori ak chcu Rafu odstavit
Reagovat
FerrariF50
Nemyslím na antuce, tam je nejlepší o tom snad nikdo nepochybuje, i když letos to měl sakra lehký i zde, ale vyhrál by i tak asi, je tady nejlepší. Že má štěstí na lehké losy je ale pravda, to je vše, on za to samozřejmě nemůže. Štěstí je potřeba, jak není, tak i vyloženě lepší hráč přijde o grandslam, jako Roger ve Wimblu.
Reagovat
TheRoyalBlue
Rafael Nadal. Jediny hrac na okruhu, ktory dokaze konzistentne mat stastie :)

Mentalny svet jeho neprajnikov je fascinujuce miesto.
Reagovat
MirAce
A Vesmir je opet v rovnovaze!!!!
Reagovat
turista
Ale koželuh.
Reagovat
HolyMotors
Gratulace. Neuvěřitelná dominance potvrzena, ač jsem tomu nevěřil. GOAT status se pro mě bohužel otřásá v základech a je potřeba to respektovat. Rafa je král.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic se neotrasa, Nadal má furt 70% z jednoho turnaje.
Reagovat
HolyMotors
Na GS je to 20:20 a je celkem pravděpodobné, že Rafa ještě něco přidá. Když zohledníme další věci (turnaj mistrů, H2H, OH, doba na postu jedničky a co já vím, co všechno tam počítat), je to podle mě plus mínus 50/50. V něčem máš pravdu třeba ty, v něčem FH. V tuhle chvíli jsou prostě goatové dva, brzy to spíš bude už jen Rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
To ze jsou top oba je zcela v poradku, píšu to po desáté
Reagovat
HolyMotors
Ok. Ale je potřeba se připravit na tu alternativu, že Rafa prostě bude historicky lepší, úspěšnější, že bude goat. Taky jsem si to nechtěl dlouho připustit, je to pro mě nějakým zvláštním způsobem prohra. Elegantního a jedinečného Rogerova tenisu. Ale jo to tak. Ještě to neplatí, ještě to netvrdím. Ale je dobré se na to připravit a přijmout to.
Reagovat
smazaný uživatel
GOAT nebude ani Nadal, ani Federer. Nikdo se na tom nikdy nedomluvi. Každý má minimálně tři fatální errors, které jim v kariéře chybí
Reagovat
smazaný uživatel
HolyMotors má pravdu. Je to len šport. Treba to proste prijať.

V tomto smere budem mať snáď ako fanusik stastie.

Ber to tak, že Barcelona futbal mi takú radosť nerobí :D

Ale to samozrejme neni taká srdcovka.
Reagovat
smazaný uživatel
A Kamilos88 má 98 % komentů o h*vně.
Reagovat
aape
A co to jako mění, je to granslam, má stejnou hodnotu jako ostatní
Reagovat
smazaný uživatel
Kingové

Rafa + Paříž = 100:2smilesmile
A v květnu 2021 repete?
Reagovat
RF46
Tak zacinam pochybovat, ze se Djok dostane na 20GS
Reagovat
soloo
proč? Nole este 7 rokov bude hrat a ver mi to ze hrac ma 38 a nema na to je absolutny blabol
Reagovat
smazaný uživatel
Nemá mentalitu, dneska se složil jako sracka
Reagovat
Kozoroh
Na AO a ve Wimbledonu je jak doma, tam určitě ještě tituly přidá, na USO taky ještě zvítězí, o tom jsem přesvědčen, ale z tohoto finále mám pocit, že to je No1eho labutí píseň na RG. S Nadalem & Thiemem je dosažení dalšího RG titulu utopie.
Reagovat
JCFerrero
Najlepsi tenista historie. Vdaka Rafael.
Reagovat
MarcelPersch
100-2! 20GS! Neskutečné, tak ještě aspoň jeden
Reagovat
Mantra
tomu se říká KARMA smile
Reagovat
smazaný uživatel
Fedal 20

Djokovic 17

A tak je to v pořádku, Fedal je tenis.

Djokovic tragicky, tragicky, nejhorší finále GS za poslední dekadu
Reagovat
MarcelPersch
Djokovič stejně půjde ještě přes 20
Reagovat
Patik
Toto bolo najhoršie finále jednoznačne možno za celú dekádu..dokonca AO19 bolo viac napínavé..a čo viac..Djokovič takto naposledy hral keď sa vrátil z operácie..
Reagovat
stopan
Djokovic tych slabych finale mal viacero kde posobil totalne mimo, bez taktiky s mnozstvom nevynutenych chyb ale toto dnes prekonalo vsetky (wimbledon 2013 s murraym, us open 2013 s nadalom), toto dnes bolo nehodne finale ako to v roku 2008, Djokovic povedal ze si pozrie vitazny zapas na french open s nadalom, ja mam pocit ze si prepol na finale 2008, lebo hral presne to same co vtedy roger, zbrklo, rychlo do autu a potom bezradnost.
Reagovat
Patik
Ak si Rafa lahne na zem že získal grandslam po takomto zápase tak fakt asi nieje o čom..
Reagovat
com
toe jasny, ze si lehne.. prece neporusi svoje ritualy smile
Reagovat
Patik
po takomto zápase sa to naozaj nehodí..naozaj nie..
Reagovat
TheRoyalBlue
Ked si balkanec na AO trhal tricko, tiez mi to neprislo namieste. Takze trochu radosti po takejto potupe supera je ok.
Reagovat
smazaný uživatel
No co, kolko travi Rafa prvych servisov, tipy?

0-1 alebo 2 a viac?..
Reagovat
smazaný uživatel
3
Reagovat
RF46
Boze boze.,..
Reagovat
smazaný uživatel
Mega smůlu měl teď Djokovic až mi ho je líto.

Nadal míč na lajnu, Nole 2x 1cm
Reagovat
MarcelPersch
Ještě není konec
Reagovat
smazaný uživatel
Ale je.

Nole nemá formu a když má, tak má zase smůlu
Reagovat
Patik
Dneska Nolemu chýbalo totálne všetko..všetko čo ti v zápase len môže chýbať..
Reagovat
Kozoroh
No1e se zlepšil, ale takhle měl hrát od začátku...
Reagovat
MarcelPersch
Djokovič se rozjel, na BP zahrál neskutečně riskantne, ale vyplatilo se.
Reagovat
RF46
Djoko, proc si takhle nehral pred rokem na Wiblasu, proc? smile
Reagovat
smazaný uživatel
hral :)
Reagovat
RF46
smile mrkni na stats smile
Reagovat
smazaný uživatel
jj, porovnaj si prvy servis napriklad ;)

To je korektne. UE neporovnavaj, iny super, iny tenis.
Reagovat
RF46
? musis porovnavat komplexne, jinak z toho sou ty tvoje podmnozinky :)
Reagovat
TheRoyalBlue
Teraz je najvyssi cas, aby Rafa pochopil, ze uz hra proti ozajstnemu Djokovicovi a ma tlacit tie lopticky hlbsie do kurtu.
Reagovat
MarcelPersch
Musí sám tlačit, teď už se zase hraje jako vždycky, tihle 2 hrají na hardu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak, tie 3-4 gemy v tretom sete Nadal ustupil a cakal, ze sa to dohra samé.

Teraz uz stráca momentum; bohuzial.
Reagovat
MarcelPersch
FH DTL z jeho strany opět neexistuje.
Reagovat
RF46
Ted bych rek, ze je Djok lepsi..ale nic z toho nema :)
Reagovat
RF46
On se vyhazi fakt sam
Reagovat
paddy
tam Srdjan vběhne s nožem smile
Reagovat
RF46
smile
Reagovat
Patik
UE 40:13..
Reagovat
mahycek
No, to jestli Djoko otočí, tak to bude
Nadala konečná z GS turnaji a asi nejtěžší
porážka v kariéře.
Reagovat
stopan
ani sam tomu neveris, ze djokovic otoci s takymto vykonom tento zapas, to by musel zmenit taktiku a nie hrat bumbum tenis, ktory je na nadala na antuke neucinny a skor sa vyhadzes nez nadala pretlacis.
Reagovat
MarcelPersch
Rafa se bude muset zkonsolidovat, ve 3. hodně ubral.
Reagovat
raduz
Mám to těžký.Rogera Federera neglorifikuji,Nadala nesnáším.O to více jsem nasraný na Djoka za to,co předvádí.Je to obrovské zklamání,tušení mě rovněž zklamalo.Jestli hraje Nadal dnes výjimečně,tak to ponechám na jeho obdivovatelích.To,že Djok hraje trapně,tak to je ovšem bez debat.Mlátí do toho jak smyslu zbavený a když zjistí,že pomalá antuka není beton,
tak udělá píčovinu.Nemá plán,nemá nic.Fakt hrůza!!Nadal na tomto povrchu může vyhrát ještě klodně 3GS,protože tu antuku miluje a je na ní o míle jinde nežli ti ostatní.Zda je to vlivem jejich ignorováním tohoto povrchu,tak na to si odpovězte sami.Já v tom mám dost jasno.Novak si dnešním i tim prvním excesem na USO dost možná zavřel cestu k dorovnání těch dvou.Bohužel je to to nejpodstatnější.....vůl
Reagovat
RF46
Rafa tam lita jak mladik...ty kratasy dobiha neuveritelne. Asi dobrej koktejl :)
Reagovat
smazaný uživatel
A kur-va

Nole se nasral, aby 2:3 30:40 Nadala nemrzelo
Reagovat
Patik
Tak kto iný môže urobiť otočku keď nie Djokovič..ale vôbec tomu neverím..je to len chvílkový svetlý moment..
Reagovat
Pe3k
Rafovi fans tady svorně 10 let tvrdili, že goat nemůže mít záporné H2H se svým největším rivalem, takže další hřebíček do rakve pro Rafu jako goata smile
Reagovat
HolyMotors
:D jsi id.iot.
Reagovat
Pe3k
Argumenty žádné, jen nadávky, jak klasické od fandů Rafy...
Reagovat
HolyMotors
Já určitě nejsem fanda Rafy, spíš naopak. Oni tu bilanci ale vytahovali, protože Roger byl pozadu snad o 10 zápasů, Rafa je pozadu o 2 a odehrál s Novakem o 20 zápasů víc než s Rogerem. Navíc ty jsi vždycky neuvěřitelně brojil proti argumentaci H2H a teď ji vytahujes, ještě navíc úplně neprávem. Jsi odpad.
Reagovat
Pe3k
Můžu si vytahovat co chci kdy chci, tak se zase strat ty nulo smile
Reagovat
HolyMotors
Když jsi to u ostatních nesnášel, tak to alespoň nedělej sám, ne?
Reagovat
Patik
To sa týka iba Federera..u Djokoviča to nepočítajú..
Reagovat
Patik
Nech to Rafa vyhrá budiš..ale prosím vás zachráňte tenis..zachráňte finále..nech sa o tom nehovorí v zlom..nech to má úroveň..Nole aspoň set..
Reagovat
RF46
Nekoukatelne...smile
Reagovat
com
ted si to zakriknul a zas to budou natahovat do peti setu smilesmile
Reagovat
RF46
Jako jesteze je covid...za tohle si jeste zaplatit listek :)
Reagovat
farr
Třeba se historie bude opakovat a Rafa vyhraný finále zas nechá zabřednout do 5. setu... viz USO 2019 s Medvědem smile...
Reagovat
MarcelPersch
S Djokovičem by si v 5. ale už jistě nevěřil
Reagovat
farr
Nebude. Rapl Jugoš smile hrál narozdíl od Medvěda úplný kůlový a zaslouženě dostal tenhle výprask... Debakl nehodný světové jedničky. smile
Reagovat
RF46
38:11 UE ...a vetsinou naprosto laciny...
Reagovat
RF46
a to sem myslel, ze hokej je hra chyb :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa v tretom sete ale slabučký.
Reagovat
RF46
jo ale Nole se nezlepsil, tak to furt staci..
Reagovat
annah
Teď jsem to prepla z Pardubic (druhý set jsem nevidela) a koukám, že je to demolice. Co se ti s Nolem děje? Že by problém signalizovalo už semi v 5 setech?
Reagovat
RF46
Djok total v riti..tolik lacinych chyb...extrem. To asi nebavi ani Rafu...
Reagovat
smazaný uživatel
Ze by někdo takhle jednoduše získal GS.

To je totálně zadarmo, první soupeř top10 ve finále a ještě totálně mentálně rozloženy.

Neskutecne.
Reagovat
Patik
ako každý Rafov GS..posledných 6 rokov..nič sa neboj..skončí French Open a zas to bude úplne iný tenis..fanúšikovia tenisu si prídu na svoje..budúcu sezónu sa vracia Federer zas to bude o inom..
Reagovat
smazaný uživatel
Jako Nadal hraje famozne o tom žádná, ale ta cesta k titulu...to je komedie
Reagovat
Patik
hrá svoj štandard lebo viac ani nemusí..tento zápas sa nedá poriadne posudzovať lebo Nadalov súper tam ani nieje..čo tu chceme riešiť..
Reagovat
MarcelPersch
Na druhou stranu to vypadá, že bude mít max 10 chyb a 25W´ otázka je co by někdo jiný s tím dokázal udělat.
Reagovat
smazaný uživatel
Netuším, ale pořad je to první soupeř top10 ve finále, druhy soupeř TOP20 na turnaji

To je mega sleva
Reagovat
Patik
prvý súper top10 vo finále aj to len jeho 10 percentný odvar..
Reagovat
Pe3k
Tak snad bude štěstím bez sebe, že Djokovic dostal rekordní výprask smile
Reagovat
com
jak rekl moderator - ted uz je to dost kriticka situace smile
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal len cez druhy servis, zacina sa ozyvat hlava.
Reagovat
Patik
Ty vole Rafa sa stále motivuje akoby to bol tiebreak v piatom sete..doslova si užíva to že vyhráva nad DJokovičom..a bodaj by aj nie..zas ho 5 rokov neporazí..treba vychutnať..
Reagovat
MarcelPersch
Začínám mít špatný pocit, Rafa podle očekávání úroveň neudržel a Djoko se zvedá.
Reagovat
Herbert_Hoover
smile
Reagovat
RF46
Djoko ale mimo...zadny divadlo, zadny drama, zadnej MT..co je?smile
Reagovat
RF46
Ted je to nekoukatelne...to ani neni tenis pro 1. kolo
Reagovat
paddy
přepnul jsem na dostihy, tam Svačina, takže hnusný den tuplem
ale posledních 30 min je to už ok, protože nekoukám smile
Reagovat
Pe3k
Nejlepší na tom je, že Roger zůstává dál goat. Rafa sice srovnal na 20, ale s jeho poloviční dobou jako sv.1, 0 turnajů mistrů a 90% úspěchů z jednoho povrchu ho nikdo soudný za kozla považovat nebude... smile
Reagovat
MarcelPersch
Dost možná nevyhraje ani dnes
Reagovat
Pe3k
Většího poseru než si ty svět neviděl, zvláštní že Rafa přitahuje právě takové typy...
Reagovat
smazaný uživatel
Ako moze byt goat hrac, ktory nie je ani najlepsim hracom svojej doby?...

Od tohto sa odpichni.

Uz je to dávno len medzi Nadalom a Djokovicom. Dnes moze jeden druhemu odskocit na 3, alebo sa dostat na kontakt.

S Federerom sa uz nepocita.
Reagovat
RFanousek
Ty s ním nepočítáš, ale tenisový svět naštěstí není jen Forehand z TP
Reagovat
Pe3k
Klaunhand je tady taký šáša pro pobavení...
Reagovat
Patik
a jedno French Open..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ee, vobec.

Uz je to davno len medzi big2.

Musis vyfiltrovat tie diplomaticke reči na Rogerovu zasluhu, ale skrz tie bitky co dostava od big 2 nikdy nemoze byt goatom.

Navyse pocul si dnes.

Novak Djokovic: Moj najvacsi rival je Rafael Nadal.

Rogi v prvej lige tak trochu do počtu.
Reagovat
Patik
už sa neponižuj ty Big2 skončí French Open a do Monte Carla ťa zase nebude..
Reagovat
smazaný uživatel
Poloretard a traged TP rozprava o ponizovani.

Nova doba :)
Reagovat
RFanousek
To že Nadal je jeho největší rival říká celou kariéru a je to pravda, odehráli spolu nejvíce zápasů v historii tenisu a víc finále než s Federerem.
Tak je jen přirozené že to říká a nemá to nic spolecneho s tím kdo je GOAT
Reagovat
Ondřej.Jirásek
já teda, pokud můžu za sebe, tak nevím, co by Nadal musel udělat, aby pro mě byl GOATem on. Nadal je pro mě jasným GOATem na antuce, ale myslím si, že pro hodně málo lidí mimo jeho fanoušky bude GOATem, už jen kvůli absenci TM a kvůli tomu, že je prostě nejlepší vlastně jenom na antuce a snad nikdy, co pamatuju, na jiném povrchu nedokázal dominovat, kdežto Djokovič/Federer ano.

třeba se pletu, ale prostě já to vnímám tak, že Federer/Djokovič jsou mnohem lepšími hráči na ostatních površích a Nadal má tu antuku. U mě se bude rozhodovat mezi Federerem a Djokovičem, to by musel Nadal začít pravidelně vyhrávat i další grandslamy a nejen RG, pak bych mu odpustil asi i ten TM a týdny na No. 1.

Mezi Fed/Djo asi rozhodnou fakt ty grandslamy, i když Djokovič přišel o něco později a vlastně celou dobu tam měl Fedala všude, takže možná těch 17 se trošku rovná 20 Federera, je to hodně komplikovaný, každopádně jsou borci všichni tři a jsem rád, že pořád hrajou :)
Reagovat
Pe3k
Souhlasím pane.
Reagovat
Patik
a čo tie Rafove US Open v posledných rokoch ?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Nadal mimo RG 7
Djokovič mimo RG 16
Federer mimo RG 19

to je pořád moc velkej rozdíl pro mě.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro všechny

Jenom pro Forehanda ne, on nechape více věci
Reagovat
RF46
Tolik sezon a jen 7GS mimo obyvak...
Reagovat
Patik
ďakujem pán Jirásek..len ste potvrdili to čo si každý normálny človek myslí a vidí..ešte keby tomu rozumeli fanúšikovia Rafaela Nadala..
Reagovat
Herbert_Hoover
Djokovič mimo RG? Lol..snad Djokovič mimo AO..a to je 9
Reagovat
smazaný uživatel
Lol,

Ale to máte zly vypocet pán redaktor. Nemozete ratat komplexnost GS mimo RG ale GS mimo svoj top. Ale to vy isto viete, len ste trochu frustrovaný.

S perom vám to ide lepsie.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
já bych se s tebou třeba i rád bavil o tenise, ale to fakt nemá smysl, každý, kdo má jiný názor než ty, tak je frustrovanej, nebo tomu nerozumí, nebo neumí počítat, nebo něco jiného... škoda
Reagovat
Patik
:)
Reagovat
Mayo
Čiže podľa tejto logiky potom:

Djokovic bez AO = 9GS
Federer bez AO = 13GS
Nadal bez AO = 19GS

Federer bez W = 12GS
Djokovic bez W = 12GSsmilesmile
Nadal bez W = 18GS

Ako inak Rafa ponižuje a tak je to správne.
Reagovat
smazaný uživatel
Pán redaktor zabil.

Lepšie mu to ide mimo diskusie, ten výpočet je klenot aj na silvestrovský kabaret.
Reagovat
HolyMotors
Pan redaktor tu zřejmě chtěl poukázat na to, že pokud je Nadal nejlepší tenista všech dob a takový hegemon, je trochu zvláštní, že toho nevyhrál o trochu víc i na jiných površích. Pak by nebylo vůbec, ale vůbec žádných pochyb o tom, kdo je nejlepší a většina lidí by tě tu za tvoji povýšenost tolik nehejtila, nebo ne?
Reagovat
smazaný uživatel
7:9 :)...Rafa GS mimo RG a Nole mimo AO.

Na tomto ti to celé padá pán redaktor.

Chápem, ze sa dufam blizime do ciela, kde Feder bude nútený po 15r odozdat žezlo...

Chce to nadhlad.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
já nefavorizuju ani jednoho z nich, mám je rád všechny tři. kdybych fandil jednomu, druhému, nebo třetímu víc, tak dopadnu jako ty, což fakt nechci :)

ať si každý sám vybere, kdo je pro něj GOAT, stejně se o tom možná nikdy ani nerozhodne. kdo má vlastně právo tohle rozhodnout? pro mě budou vždycky Big Three a je nutno si vážit každého z nich, pro tenis dělají a udělali hodně.
Reagovat
MarcelPersch
Na druhou stranu ne je třeba si uvědomit, že Rafa kraluje na 1 GS a povrchu jako zdaleka nikdo jiný v historii a to je taky kategorie sama o sobě, že dokáže na 1 povrchu 15 let dominovat. To se i Federerovi na trávě nepovedlo. Souhlasím, že Goat je pořad Federer, ale oba ho v počtu GS stejně překonají. Podle mého ještě Rafa W nebo UO jednou urve, AO podobně jako pro Djoka FO.
Reagovat
MarcelPersch
Rafa už jen spoléhá na to, že se Djokovič vyrazí, to není dobře, začni zase hrát!!!
Reagovat
RF46
Ale jestli to skonci za chvili 3:0, tak se fakt naseru, pac me ta moje asi donuti jet do Ikea...
Reagovat
RF46
Co spadne Rafovi na caru, to Djokovi 5cm za :)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
napadá mě, že teď už může tohle finále udělat zajímavější jedině to, že se teď Nadal složí z toho, že je kousek od vyrovnání Federera smile
Reagovat
smazaný uživatel
Jediná možnost. Jinak nejslabší finále GS za posledních několik let
Reagovat
Patik
no vidíš..Rafanovci to budú zase brať ako najväčšie GS finále za posledné roky kde Rafa deklasoval Djokoviča a budú sa môcť o čo opierať najbližších 5 rokov..ja im to prajem..
Reagovat
MarcelPersch
Já v tomhle zápasu snad prohraju i sázku, že Djoko bude mít víc es :D
Reagovat
Patik
ešte keby sa zázrakom podarilo uhrať set a malo by to podobný scenár ako Djokovič Tsitsipas..ale to by Djokoviča museli v momente vymeniť.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadalove hodinky maju hodnotu 1,000,000 $ smile
Reagovat
RF46
Trosku vysmech charitam
Reagovat
a.magerova
Zverev má stejnou značku, jen asi kapku levnější model... smile
Reagovat
a.magerova
Však už mu je kdysi v hotelu čmajzli...
Reagovat
brixner
Čórli se řiká, teta...smile
Reagovat
RF46
Stejne mi prijde, ze se Djokoj blbe nadhazuje...nekdy si to hodi fakt extra nizko
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa ubral z agresivity.

Snad nedostane Noleho do zápasu.
Reagovat
MarcelPersch
Možná zápletka?
Reagovat
woody
Je ten dlouhej liftovanej BH od Nadala v outu..
Reagovat
Kozoroh
Djoker se zřejmě špatně vyspal kvůli přemotivovanosti. A Nadal mu to navíc neulehčuje.
Reagovat
FerrariF50
Spíš mě příjde že ve slově vyspal bych tam dal spíš dneska r. Asi se špatně najedl a dost ho to chytá.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Joker zkušeně odevzdal set na poslední setballsmile
Reagovat
MirAce
Škoda,být to 3x 6:0, novináři mohli psát o dalším "epickém" zápase. smile
Reagovat
panzer.dragon
to je bída od djoka

rafa asi ještě nějakou dobu na rg bude furt favoritem
Reagovat
smazaný uživatel
A Federer muže vyhrát wimbledon když Djokovic vyhuci.

Pak se Nole fans poserou a svět bude v pořádku
Reagovat
Patik
keď tam bude chodiť takýto Djokovič tak najmenej ešte 10 rokov má isté French Open..
Reagovat
Ereinion
Nemyslím si, že Djokovič hraje nějak šíleně špatně...řekl bych, že je to víceméně standard, jen konečně narazil po dlouhé době na top class soupeře
Reagovat
FerrariF50
Kdyby Djok uhrál nejmíň gamů ze všech proti Nadaloj na FO tak by to byla fakt dost ostuda. Zatím teda tohle finále rozhodně nenaplnilo vůbec moje očekávání.
Reagovat
smazaný uživatel
Finále je strasne, kvalitativně bída
Reagovat
FerrariF50
Jo Sinner nebo Schwartzmann by si namazali dnešního Djoka na chleba.
Reagovat
MarcelPersch
No Rafa v posledním gamu teda nic moc, teď si nemůže dovolit polevit, Djokovič se může dostat na koně každou chvíli.
Reagovat
smazaný uživatel
6:1 6:2 Djokovic ve finále GS

Neskutečný debakl. To má za ty svoje picoviny

Jo a za wimbledon 2019
Reagovat
MarcelPersch
A 2018*
Reagovat
smazaný uživatel
Jo :)

Ale takticky skvěle Novak na SB. Napálit to na lajnu plnou silou zavřené oci
Reagovat
FerrariF50
6:0
Reagovat
steve79
Dobre mu tak Srbovi.
Reagovat
peRFect
Srdjan s tou jeho ježibabou už připravují proslovy o spiknutí.
Reagovat
RF46
tipuju, ze za to muze Fedex smile
Reagovat
RF46
Uz to chapu, Rjok nevidi na panbicka :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Joker už vzývá balkánské bohy...
Reagovat
facom
V pátek říkal, že ví co udělat a jak hrát aby vyhrál.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
zajímavá taktika zatímsmile
Reagovat
RF46
asi to uz zapomnel :)
Reagovat
ipko
Nadalova povinnosť je vyrovnať Rogerasmile
Reagovat
smazaný uživatel
Jezisi, ani nehovor.

To by bolo paráda.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Big3 historicky po dvaceti GS anebo Joker jen 19smile
Reagovat
a.magerova
smile
Reagovat
FerrariF50
Hrozný, ... ale koho v dnešní době zajímá F1 ? ... Od dob co odešel Schumi z Ferrari a začali vymýšlet uplně nesmyslný pravidla se na to stejně nedá dívat. Těch lidí co to sledovalo dříve a co teď je o dost méně, to vidim i ve svym vlastním okolí.
Reagovat
ipko
pravda, je to už len o peniazoch, Hamilton mal podstatne uľahčenú cestu v posledných rokoch
Reagovat
a.magerova
Tak tak... doby, kdy jsem kvůli F1 vstávala ve 3 ráno, jsou dlouho a nenávratně pryč... smile
Reagovat
FerrariF50
no já taky nevynechal asi 10 let jedinou velkou cenu a miloval jsem to a nikdy by mě v tý době nenapadlo, jak to domrví :(
Reagovat
a.magerova
Mne bavila i ta soutěž před VC, co dávali v rámci vysílání na Primě... smile
Reagovat
a.magerova
Takže pro mne double hnus den... a zrovna Hamilton, kterého nesnáším víc než Rafu po finále W 2008... smile
Reagovat
FerrariF50
jj no asi tak.
Reagovat
MarcelPersch
Rafa 3UE ve 100 výměnách :D
Reagovat
paddy
Když Djok dává samé UE, tak se Rafa ani nedostane k winneru smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ani diváci nevěří tomu, co vidí - nejsou ani slyšet...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
až teď po DS
Reagovat
dadaft
když jsem v pátek viděl Cicinu s těma bestiálníma kruhama pod očima, nelze než doporučit aby chlapi hráli na 5 vítězných.
to bude teprve ta pořádná jízda...
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic zatial uhral jeden gem v zápase. A aj v tom odvrátil 3BB.

Neskutočné.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
změní se ještě tahle komedie v zápassmile?
Reagovat
ipko
Vamossmile
Reagovat
smazaný uživatel
Nole ponizeny, tohle až není sportovní.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ponížený Joker mi nevadísmile
Reagovat
kada.tom
to je demolice, tvl ... 6-0 5-1
Reagovat
stopan
Tak Djokovic hraje sialeny tenis, s tymto nema sancu a vysledok je jasny. Na nadala plati trpezlivost a trpezlivost, Djokovic sa niekde ponahla, lebo UE v druhom sete bolo za nechelych 5 gamov 11-1
Reagovat
stopan
ten forehand na sieti to podtkol, x krat to tak super nahral nadalovi a ten bez milosti po ciare obhadzuje, Djokovic akoby ani nechcel, ziadna energia vola.
Reagovat
MarcelPersch
Djokovič s 24 W vyhrál 1 game, přitom by se normálně řeklo, že 24/18 je dost slušná bilance smile
Reagovat
Patik
Jáj,no dobre je čas to asi zabaliť..tak či tak keď prehrá tak aj tak to nebude nejaká mega výhra Nadala..takéhoto Djokoviča by tu sundal ktorýkoľvek hráč druhej stovky..škoda finále úplne sklamanie..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
2:0 by už bylo nadějnější
Reagovat
Eriksson.Majkl
Taky si myslím smile
Reagovat
Patik
tretí set odchodí..ono je ale výhodou že aj keď prehrá French Open s Nadalom tak zase sa budú poväčšine stretávať len na hardoch kde Rafa neuhrá set..takže on teraz prehrá a ďalších 5 zápasov mimo French Open vyhrá..
Reagovat
smazaný uživatel
Obrovské ale obrovské zklamání. Rafa hraje velmi dobře, ale Djokovic je absolutně tragicky, takové chyby jsem od nej nikdy neviděl, to je 20 GS jako na podnose

Sám mentální guru se složil jako domeček z karet
Reagovat
paddy
Dnes ani ve F USO se nehrál tenis. Tento sport by měli zrušit nebo přejmenovat smilesmilesmile
Reagovat
RF46
Je mi lito fandu Djoka, protoze jak on si neveri...
Reagovat
smazaný uživatel
Djoko na tiskovce, vím přesně co na Nadala hrát, co na něj platí!
Nadal proti Nolemu nemá žádnou šanci. Novak zítra vyhraje titul.

- Goran Ivanisevic
Reagovat
RF46
ono se to jetse stat muze :)
Reagovat
Kozoroh
Goran to zakřikl smilesmilesmile
Reagovat
ipko
Novak poď už medicalsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
myslíš psychologasmile?
Reagovat
ipko
kočka s myšousmile
Reagovat
Lukyi
Nole se rozhodl překonat ten Rogerův hrůzostrašný výsledek z finále 2008 nebo co. Zatím je to koukatelné asi jen pro fandy Španěla...
Reagovat
RF46
Jestrabi oko...
Reagovat
RF46
Nadal daleko vic energie nez spici Djok...to sem necekal.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Joker pěkně pustil gem Býkovismile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tak tohle je pro mě obrovský zklamání. Nadal hraje neskutečně a vůbec jsem nečekal, že by mohl ve finále hrát takhle dobře po tom, co tam v předchozích kolech předváděl, prostě antukovej GOAT. Djokovič musí hrát agresivně, nic jinýho mu ani nezbejvá, od něj zatím tragédie, strašně moc chyb.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
*tak tohle finále je pro mě obrovský zklamání.
Reagovat
a.magerova
To asi pro všechny... čekala jsem napínavý pětiseťák... smile
Reagovat
paddy
Djokovič si omylem místo Celaskonu vzal sedativa smile
Reagovat
ipko
:D
Reagovat
RF46
Nebo housku s lepkem
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tu mu postrčil strýko Tonysmile
Reagovat
RF46
Ale rafa hraje dobre
Reagovat
Tomas_Smid_fan
no tenhle BH banán za síť teda dobře nezahrál.
Reagovat
Pe3k
Všem co si mysleli že vyhraje Djokovič smile smile
Rafa save tennis smile
Reagovat
Herbert_Hoover
Cucim jako puk, pozitivní komentář na Rafu..klobouček :)
Reagovat
Pe3k
Málo čteš...nikdo si nepřeje, aby Djokovic neprohrál v celé sezóně zápas a aby dominoval všude kde přijede...
Reagovat
MarcelPersch
Jo? Zeptej se Patika, Kozoroha a turisty :D
Reagovat
Pe3k
Mě názory místních moc nezajímají...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to nebylo od Rafy nejlépe vymyšlenésmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
napraveno na síti
Reagovat
Kozoroh
No1e je pod parou, ve výměnách ho Nadal s lehkostí přetlačuje a ani o servis se nedovede opřít, Rafa mu to skvělé returnuje.
Reagovat
smazaný uživatel
To je ten servis co mal podla Kamila rozhodovat.

Je jasne, ze Rafa ma return inde ako Stefanos.
Reagovat
paddy
Je na čase se tady rozejít, užít zbytku neděle ana výsledek se podívat ve zprávách smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
překvapí tě nějaký výsledek?
Reagovat
a.magerova
Tak tak... v případě nějakého zvratu se na něj můžem kouknou zpětně... smile
Reagovat
smazaný uživatel
Nechcem to zakriknut lopta je gulata a Novak je velka herečka.

Ale zatial je to zápas legendárneho hráča na antuke a legendárneho hráča, ktory sa narodil na antuke.

To ako prirodzene Nadal vracia aj tazke lopty, ako ma jeho hra zmysel, presne vie co ma, kedy a ako hrat, v tom vidim roziel.

Zatial.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
1/5smilesmile
Reagovat
Herbert_Hoover
Vamos Rafa Champion smile
Reagovat
com
kazdou chvili to vidim na MTO smile
Reagovat
paddy
Myslíš, že dostaneš přes držku a budeš potřebovat ošetření? smile
Reagovat
MirAce
Taky myslím,že za chvíli přijde smile
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa 0/4 BB, to fakt chces, ked sa láme chlieb.

Tazky zivot tenisoveho fanusika.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
0/5smile
Reagovat
MarcelPersch
Djokovič naštěstí pomohl, ale teď už nemá co ztratit a to trochu nahání strach.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ty budeš asi posrany aj za stavu 6:0 6:1 5:0 40:0..
Reagovat
MarcelPersch
Rafo, Rafo, brilantní momenty střídá bída
Reagovat
smazaný uživatel
1:1, dolezité!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
MarcelPersch
Rafa se začíná bát, jen kopce a krátké BH teď
Reagovat
Kojinho
Ten Kozohorskej je fakt tragickej. Zlatej Svačina, i když ho taky nemusím.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ČT vytáhla trumf na finálesmile?
Reagovat
Kojinho
Mně to bylo bohužel jasný předem, protože na ČT Sport se zrovna v tu dobu běží Pardubická. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
MarcelPersch
Ten na Eurosportu taky stojí za to, když zahraje míc Djokovič nebo v jiných zápasech Federer, tak řve jak tur, ale Rafu evidentně moc nemusí.
Reagovat
ipko
0:6?smile
Reagovat
Herbert_Hoover
6:1
Reagovat
Patik
No už to asi ide..Nole prichádza na zápas..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to ho nabudilo to srbské choreosmile
Reagovat
Roger_Federer
Divame se na stejny zápas, nebo maš pustene finale AO17?
Reagovat
Herbert_Hoover
Forhend je moc podelany :) ale taky jsem byl..před zápasem, po kanaru být skeptikem je dost..nestandardní
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nestandardní, ale na místě.
Reagovat
Herbert_Hoover
Je to Djokovič ale jako sorry dneska nehraje vůbec nic..skeptikem budu až bude vést o potvrzeny brejk
Reagovat
MarcelPersch
Ty si předpovídal, že Sinner nemá čím ublížit a nakonec to nebyla moc pravda, tak radši nic nepředpovídej smile
Reagovat
Herbert_Hoover
3:0 kámoško vybavené :) to mi nepřijde jako by ubližoval
Reagovat
MarcelPersch
V prvních 2 setech ho v podstatě přehrával, určitě nebyl neškodný jako Korda třeba.
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafu přehrával aj Brands na RG třeba a budeš se divit dokonce mu vzal set..Isner dokonce dva.. :)
Reagovat
RF46
17:3 UE ...
Reagovat
Mantra
Zlomí raketu?
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tri odvrátene BB za kritického stavu.

A máme tu nový zapas.
Reagovat
Ereinion
jj, Djokovič je expert na splachování špatných setů
Reagovat
Tomas_Smid_fan
no, to byla škoda. Mohl ho ještě chvíli udržet pod vodou...
Reagovat
Patik
Nole do toho neskutočne bije a tie údery nemajú žiadnú účinnosť..toto by na harde trhalo ruky..
Reagovat
Patik
ale hneď je to o inom keď ako tak padá prvý servis..
Reagovat
MarcelPersch
A neříkal jsem to snad? Jiný Novak je tady.
Reagovat
paddy
Jedině když napálí rozhodčího smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
na to už si všichni pomalu zvyklismile
Reagovat
MarcelPersch
Novak začíná trefovat 1. servis, bohužel..
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle má zatím Rafa French Open v mega slevě.

Diego po pěti setech, Thiem vypadal, Sinner Korda a speciální víkendová nabídka

Mentálně složený Djokovic :D
Reagovat
woody
videl jsi jak hral Nadal? To je zatim dost nehratelne
Reagovat
com
to by byl krasnej vysledek finale 6:0 6:0 6:0 smilesmile
Reagovat
MarcelPersch
Pro zajímavost, tohle byl 100. bagel (6:0), který Rafa na ATP tour udělil, nejvíc mezi aktivními hráči..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ten Joker chce urvat každý rekordní zápissmile
Reagovat
ipko
nikto sa nemôže čudovať, že ich má najviac, v tejto štatistike sa ukazuje bojovnosť za každú loptičku
Reagovat
Tomas_Smid_fan
srbské choreosmile
Reagovat
ipko
sú len dve možnosti: Novak začne hrať sám od seba alebo bude medical, možno aj skreč
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Joker se před zápasem zapomněl ovázat jak mumie.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Joker chytá kanára v lesesmilesmile
Doufám, že to pak nebude naopak.
Reagovat
smazaný uživatel
Radsej by som bol, keby je to 1:0 po TB, na tento set Djokovic zabudne rychlo.

Ale ok, nestazujem sa.

Rafa musi zachytit zaciatok druheho, nech neni 0:3
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, já bych řekl, že na něj dlouho nezapomenesmilesmile
Ale vím, jak to myslíš, souhlas.
Reagovat
RF46
Takhle srdicka nebudou smile
Reagovat
kada.tom
ty kráso, ve finále dostane Novak od Rafy kanára, uff ... no, snad tenhle drive Rafovi vydrží :-)
Reagovat
RF46
Tak 6:0 to sem teda necekal smile
Reagovat
paddy
Rozdíl je, že u ženských to bývá za polovinu času
Reagovat
RF46
:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Já jo. Po prvním gamu Djokovice.

Tam úplně odešel a ještě nepřišel
Reagovat
Patik
v druhom sete už musí..ďalší set už nemôže stratiť..a aj Nadal teraz trošku polaví myslím si..
Reagovat
RF46
Videl sem az od 3:0, zapomnel sem se venku..
Reagovat
MirAce
Zatím skvělý průběh,až se toho bojím,to nemůže vydržet,ale snad...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zatím indoorsmile
Reagovat
mahycek
Kanárik zatrepetá.
Reagovat
smazaný uživatel
Hůře a naopak :D
Reagovat
MarcelPersch
Všichni jsme tohle už u Noleho zažili, po prvním setu jednak Rafa nevydrží hrát takhle dobře a druhak kdykoliv Nol3mu nejde 1. serv, v dalším setu to tam pálí s 80% úspěšností. Tohle má ještě daleko do vítězného zápasu.
Reagovat
paddy
A třetak takhle argumentuje čtvrťák smile
Reagovat
Kozoroh
Novak se jen horko těžko prosazuje ve výměnách proti Býkovi smile, ikdyž No1e zahraje riskantní BH křížem, stejně je Nadal schopný míč vrátit zpět. No1e je prozatím bezradný.
Reagovat
Patik
Rafa mu nadelí kanára..ale toto nebude tým že by valcoval..Nole hrá úplne strašne chyba za chybou..podľa mňa mu všetko tak nahrávalo do kariet že na seba vyvinul tlak že to proste musí využiť a nič mu teraz nejde..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Rafův BH do brejku - lol
Reagovat
Mantra
Proč pořád naskakuje na ten bh? Už s tsitsem to dělal a vždy to zkazil, nějakej novej zlozvyk
Reagovat
woody
Podle mě si nevěří hrat ten BH tak vysoko
Reagovat
steve79
Rafa je hraje uzasne. Opravdu uzasny vykon. Z jine galaxie
Reagovat
Roger_Federer
By v prvnivsetu proti Nadalovi predvedla lepsi tenis. ????smile
Reagovat
paddy
Ženské nedoběhnou kraťas ani lob, tady jsou kvalitnější výměny
Reagovat
Herbert_Hoover
Kdyby byl kanárek tak bych byl spokojený..menší satisfakce za AO 2012 a W 2018..ale byla by to jen jedna z bitev..důležité je zvednout pohár :)
Reagovat
smazaný uživatel
Whatever, 0:6, 6:7...

Prva varianta je lahsie stravitelna, druhy bude tesny a ked ho vyhra Djokovic, zrazu ma momentum.
Reagovat
Herbert_Hoover
No vůbec být těsný nemusí, Nole je fakt úplně dole a Rafa skvele brání a to Novaka jen ubíjí o to víc v jeho asi ne úplně dobrý den je to další hřebík..:) Ano je to Djokovič a tenis může se stát cokoliv ale věřím jako nikdy v jejich zápase :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný kanar. Djokovic není ještě ani na kurtu.
Reagovat
Patik
Som zvedavý na tie Noleho čísla prvého servisu..to snáď nebude ani desať percent..
Reagovat
smazaný uživatel
38%
Reagovat
woody
Novak zahrat aby ukoncil vymenu? To je neuveritelne...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
intergalaktická obrana Rafy z FHsmile
Reagovat
Mantra
Jede to nečekaně rychle, to nestihne nic změnit a je ve sprše smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A Joker už klouže po banánechsmile
Reagovat
smazaný uživatel
A hla, tak aj Rafa chytil penaltu.
Reagovat
Herbert_Hoover
Nole se nechal svázat vlastním tvrzením o tom že je Rafa na antuce největší výzva v tenise a až moc tomu uvěřil... :) Je to taky jen člověk..

Rafa špatný na síti :/
Reagovat
smazaný uživatel
6:0smile
Reagovat
com
smilebude kanarek smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Absolutně nezvládá povrch. Měl by vyměnit boty
Reagovat
Herbert_Hoover
Jojo hrát v žabkách :)
Reagovat
Patik
nezvláda nič..úplne zviazaný..
Reagovat
smazaný uživatel
Je dost mimo, velmi slabé finále zatím
Reagovat
Patik
po prvom sete sa to hádam zmení..potrebuje asi dostať kanára..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A Rafových chyb na síti přibývásmile
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa zatial vyborne, dokonca aj na servise je lepsi.

Len tie zakončovacie udery, trochu rozvahy do nich. Lahko sa to hovori od tv, viem
Reagovat
MarcelPersch
No až Djokovi začne fungovat 1. servis, tak to asi bude ještě jízda.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Teď ale krásná pravá levásmile
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafa je insane v mezihře oproti tomu co asi každý čekal ale ty rozhodující údery jsou insane v opačném slova významu ..ale přesto..

4:0 esem, na pana :)) vamos
Reagovat
RF46
Ten Djok je ale fakt brutal atlet...ta koordinace tela...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
bez toho by byl poloviční...
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje špatně, velmi špatně.

Rafa nedela vůbec chyby, tohle bude mít Djokovic těžké, Nadal je na koni
Reagovat
RF46
Stale verim Djokovi spis...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Rafa dělá fatální chyby, ale vzápětí je naštěstí likviduje.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně to je šílené bahno...
Reagovat
woody
Neni vetsiho strachu nez z Nadala na RG

A dnes to kurde plati...
Reagovat
Herbert_Hoover
Laciné chyby..desne
Reagovat
Tomas_Smid_fan
kam to ten Rafa hrálsmile? Prázdný kurt... BP
Reagovat
smazaný uživatel
Neuveritelne ako sa Nadal zle rozhoduje pri tych uderoch, ktore maju byt posledné.

Este dobre ze neni futbalista, lebo by kazdu penaltu kopol tam, kde sa mu brankar hodi.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a další Rafův fatalsmile
Reagovat
MarcelPersch
Cely turnaj takhle hraje, proti Sinnerovi i Diegovi měl takových minel 10, přitom tohle vždycky bývala jedna z jeho největších devíz, správné rozhodování.
Reagovat
Mantra
teče jak z rajcly holky ????????
Reagovat
MarcelPersch
Problem je, že se hraje o každý Rafuv servis, zatímco o Novakum se přestane hrát hned, jakmile mu začne fungovat 1. servis.
Reagovat
Patik
Je to tak..myslím si že akonáhle opadne z Noleho nervozita a začne triafať prvý servis tak už to bude len o tom ako sa udrží Nadal na servise..No aj tak Rafovi to tam dobre padá a Nolemu naopak úplne školácky..ale Rafa nevydrží v takej intenzite bojovať tri sety..a 5 setov si nemôže dovoliť..
Reagovat
RF46
Ty vole...to je chyb a chyb :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Super pro něj takový start ale nic to ještě neznamená..finále 2012 taky rozjel double breakem a pak to bylo 3:3..naštěstí ten set přeci jen urval..ale tady by se mu to mohlo vymstít...Rafa zatím super obrana ale :) tím Djokera depta
Reagovat
MarcelPersch
Dela strašně zbytečných chyb pořad, ale hraje lépe, než jsem čekal.
Reagovat
MarcelPersch
Jestli si někdo myslíte, že se Nole vzdá bez boje 0:3, tak jste blázni, už do toho mlátí hlava nehlava.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
prohraje ještě gem, sbalí se a odejdesmile
Reagovat
annah
Před tím bouchne stylově zadovku. :-)
Reagovat
Kozoroh
No1e netrefuje první servis a dost chybuje. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Nekuvikaj..

Rebreak a 1:3, uvidis.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Joker narazil na podobného pinkala a je bezradný. Ale divil bych se, kdyby se takhle hrál celý zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
boze strasne dlho to trva medzi 1. a 2. servisom,ma to nebavi cakat 2 minuty medzi vymenami ked netrafia prvy
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak to přeskočsmile
Reagovat
Roger_Federer
Anoo, Djoker ma opravdu plán na Rafu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj UE z každého dropshoty a 10% first serve
Reagovat
Patik
nervozita
Reagovat
smazaný uživatel
Úplně mimo

Nadal perfektni

Tímhle stylem to muže být na pohodu 3:0 Rafa
Reagovat
smazaný uživatel
S kanarem v prvním gamu. Ze by se sám mentální král posral? smile
Reagovat
Patik
Je na neho tlak..a prvý servis úplne nikde.. toto je taký Rafa v Austrálii 2019
Reagovat
smazaný uživatel
To je možné, ale tenis zatím slabší, Nole se posral
Reagovat
Patik
je len nervózny všetko ide do siete..ale vidíš že keď útočí backhandu Nadal len pozerá a lieta
Reagovat
Tomas_Smid_fan
První set. Pokud ho Býk vyhraje dobře pro něj, ale nic víc to neznamená...
Reagovat
MarcelPersch
Je možnost, že by se třeba po setu otevřela střecha?
Reagovat
smazaný uživatel
nie
Reagovat
paddy
2 gemy 15 minut
Čekásmile nás hrůza
Reagovat
Tomas_Smid_fan
zatím jen denní můra. Noční z toho snad nebudesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Obaja su katastrofa dnes, pred servisom.
Reagovat
MarcelPersch
Začínám pochybovat o Nadalově tenisovém IQ, tohle udělal mnohokrát i s Diegem, protože proč to volna strany dvorce ze...
Reagovat
smazaný uživatel
V klidu, Nole a DS zatím 1:3
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smileJoker 2x 3m od sítě, balon na zabití a nic. Klasika. Zasloužený brejk.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic je úplně mimo - zatím. Hraje jakoby byl na druhé straně Dimitrov a Rafa to trestá zcela zaslouženě
Reagovat
Tomas_Smid_fan
plán je jasný, chce Rafu uběhat od baseline s dávkou DS.
Teď zaváhání Rafy u sítě.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa mu to slusne vrátil, jasna lopta za stavu 40:30.

Miesto 2:0, malér.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
zažehnáno, Joker mu to vrátil nesmyslným pokusem o DS.
Reagovat
Herbert_Hoover
Cross BH zatím píše kéž by vydrželo
Reagovat
MarcelPersch
Zato abych po lajně tragédie, divím se, že to Nole zatím nezabiji.
Reagovat
Patik
aj po returne tlačí a vypracuje si výmenu a potom dá úplne smiešny dropshot ktorý ani nedoletí po sieť pomaly..
Reagovat
ttopi
Zda se mi to nebo Nadal neudelal pred svym prvnim servisem vsechny ritualy?
Reagovat
Amputace
Djokovič si dělá z Nadala solidní pr.del, ale naštěstí se mu to zatím nevyplácí...
Reagovat
Patik
Zbytočne dropshotuje..prekombinoval a prišiel lacno o podanie..
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi nervózní začátek ze 40:15 dva nedurazne míče. Rafa velmi dobře připraveny. Jsem zvedav
Reagovat
Herbert_Hoover
Super start :) tak pojď potvrdit smile
Reagovat
smazaný uživatel
1:0.

Piskaj koniec!!!
Reagovat
MarcelPersch
Střecha :/
Reagovat
Amputace
Hm. Tak nakonec střecha... Dnes stojí všechno proti Rafovi. Tak těžké výzvě jako dnes na RG ještě nečelil. Musí to urvat. Djokovič se většinou ke svému nejlepšímu tenisu propracovává postupně, je bezpodmínečně potřeba urvat první set.
Reagovat
Roger_Federer
Když si vzpomenu, že uz v roce 09 mu predpovidali, konec kariery a on v roce 20 opet stoji na kurtu a jde si pro dalsi titul..
Reagovat
Davor1
Za mňa favorit Djokovič. Tento rok je mentálne neskutočne silný, v podstate neprehral jediný zápas a podmienky budú hrať jednoznačne v jeho prospech. Navyše si na Nadala musí veriť, ich bilancia hovorí jasne. Nadal ma za celý turnaj nijako extra nepresvedčil.
Reagovat
ttopi
Ich bilancia ja RG je 6:1 pro Nadala.
Reagovat
paddy
V hale je jasným favoritem Djokovič smile smile smile
Reagovat
FerrariF50
Tak fandit nevim komu, čili jediný co si od dnešního zápasu přeju je pětiseťák a krásný tenis.smile
Reagovat
blixa
Pokud chceš pětiseťák, tak asi fandíš Novakovi smilesmile
Reagovat
FerrariF50
Nefandim, fakt mi to je jedno, ale rád se kouknu na kvalitní vydřené finále grandslamu mezi dvěma legendami.
Reagovat
blixa
Tak tohle je peklo. Finále GS, jedna z rozhodujících etap Gira, formule 1 a ještě bude Velká pardubická ... to si dělají srandu ... smile
Reagovat
paddy
Reagovat
a.magerova
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist