Nadal ukončil sezonu. Chce doléčit zranění a ještě pár let fungovat

20. 8. 2021, 13:55
Aktuality 29
Čtvrtý hráč světa Rafael Nadal předčasně ukončil sezonu. Vítěz dvaceti grandslamů potřebuje vyléčit zranění nohy, které ho už rok trápí, aby pak mohl ještě pár sezon hrát.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

"Bohužel musím ukončit sezonu. S nohou mám rok potíže a trpěl jsem kvůli tomu déle, než bylo třeba. Potřebuji nějaký čas na odpočinek," napsal pětatřicetiletý Španěl na Twitteru.

"A také potřebuji čas, abych to definitivně vyléčil, nebo se alespoň dal natolik dohromady, abych mohl v příštích pár letech ještě fungovat. Udělám všechno pro to, abych mohl ještě bojovat o to, co mě motivuje," dodal.

Nadal po vyřazení v semifinále Roland Garros dva měsíce nehrál, když vynechal Wimbledon i olympijské hry v Tokiu. Vrátil se předminulý týden ve Washingtonu, kde udolal Jacka Socka a prohrál s Lloydem Harrisem.

Poté se kvůli problémům s nohou odhlásil z Toronta i Cincinnati. Nyní vítěz 88 turnajů ukončil sezonu a přijde mimo jiné i o poslední grandslam sezony US Open, kde získal čtyři tituly a naposledy tam triumfoval předloni.

Ve Flushing Meadows bude chybět i jeho dlouholetý rival Roger Federer. Švýcara, který má stejně jako Nadal a Novak Djokovič na kontě rekordních 20 grandslamových triumfů, čeká několikaměsíční pauza po operaci kolena a letos se tak už zřejmě na kurtech také neobjeví.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

29
Přidat komentář
RF46
Zkracenim sezony si Rafa aspon nezhorsi statistiky a usetril si par proher. Tak pristi sezonu zase na antuce...
Reagovat
mahycek
Je to škoda, že tak brzy, ale to
opotřebení je enormní v jeho letech
a hlavně stylu hraní. Myslím, že na 90%
už žádný GS nedá a ani Roland Garros.
To bohužel skončilo. Na US- Open nej.
favorit na výhru je jednoznačně Medvěd.
Reagovat
turista
Vyhrál toho požehnaně. Berdych už v jeho věku nehrál.
Reagovat
vojta91
GOAT
Reagovat
Esgalnor
Doufam, ze Karolina po US Open udela to samy. Ta pauza na vyleceni zraneni z AO nebyla evidentne dostatecna.
Reagovat
Esgalnor
Muchova*
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To někdo dost prokaučoval, nemělo by se to stávat. I Fisk tu upozorňoval, že se taková léčba může protáhnout.
Reagovat
brixner
Já si myslim, že má bobky, že by mu zase dal Srb na butku...smile To já, když nemam nálady furt dělat krásný chvíle sousedkám, vymluvim se taky na hnáty, do nich vidět neni a tak začnu prostě pajdat, až se propajdam k jejich porozumění. Jenže jedna sousedka mě pěkně převezla a dokázala, že umí vcelku slušně pragmaticky přemejšlet, což mě sice vyrajcovalo, ale při představě, že mi za odměnu zase nabídne koprovku a to jenom proto, že ten její soustružík, kterýmu vomylem před lety řekla svý ano a vod tý doby má blbý jméno po něm, mě ten rajcung zas vopouštěl. Prej:"Cože, Brixi, nožičky tě bolej? No, tu prostřední nohu máš určo v rychtyku, takže nástup na plac!" No a jelikož sem nikdá nebyl zas tak moc dobrej herec, tak sem se holt doma najed za svý a vyrazil sem splnit vobčanskou povinnost. Přemejšlim vo ňákym lepšim a viditelnějšim zranění, který by bylo na první pohled pochopeno, napadla mě kudla v zádech, jenže já si dozádu nedošáhnu, takže sem, zcela výjimečně, v kravskym votvoru! Copa kdybyste přestali chvíli čumět furt na tenis a něco mi poradili? Dyť de vo mojí budoucnost!!!
smile
smile
Reagovat
Alien
Nééééééé, to nééééééé!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
no, na jednu stranu by to nebylo nic nového, ale tentokrát sezónu zkrátil výrazně a bohužel je v tom i zranění. Forehand tipoval Rafovu účast na 50%, takže se to holt překlopilo na špatnou stranu. Jestli se příští rok nestane zázrak, zůstane USO jediným GS, kde se neodehrál Fedal.
Místo na USO teď Rafa vsadí na příští RG. AO nevidím moc reálně - bude se rozehrávat, kdovijaká tam bude bublina a poslední roky se mu tam nijak nedařilo.
Co naplat, ani hráči nemládnou. Poslední ve frontě na zasloužený odpočinek stojí Joker. Je známo, že gymnasté mívají hodně zničená těla, tak to odhaduji na 1-3 bo spíš 1-2roky, kdy se bude muset dělat kompromisy nebo zásadní rozhodnutí i Joker. No, pánové to fackovali na okruhu sakra dlouho a jejich nadvládu už asi nikdo nikdy nezopakuje. Joker si toho je dobře vědom a bude se snažit držet příležitost za pačesy, jak dlouho to jen půjde.
Smekám před všemi čtyřmi a jsem zvědav, kdo z nich ještě udělá jaký výsledek příští rok. Nezastírám, že některým budu jako doposud přát vícsmile
?Vámos!
Reagovat
turista
Pár let fungovat na okruhu? To už je v jeho věku uhlířská víra.
Reagovat
smazaný uživatel
Bolo to pravdepodobné, už keď odišiel zo štátov.

Vzhladom na zranenie dobré rozhodnutie. Najvacsi smoliar na okruhu sa za posledné 2 roky zucastnil 4 GS, Djokovic 7. Jeden vyhraný GS vzhladom na minumum turnajov, ktore Nadal odohral je solidny vysledok.
Reagovat
gigin
Loni na USO mohl jet. Smolař no.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, aj USO 12 a 14 mohol. Vzdy moze.
Reagovat
gigin
Bavíš se o posledních dvou letech či?
Reagovat
spaniel
smile
Reagovat
Nola
vlani mohol na USO startovat aj na pripravnom turnaji, uprednostnil pripravu na RG, co sa mu vyplatilo, Rafa je snad svojpravny a pozna svoje telo lepsie ako FH.... svoju ucast odovodnil predsa bublinou na USO, zaujimave, ze na RG mu nevadila smile
Reagovat
smazaný uživatel
škoda
Reagovat
Mayo
Zdravie je prednejšie smile
Reagovat
Pe3k
Být to článek o Federerovi bylo by tu od fandů Nadala nablito, ale článek o Rafovi a nikde ani noha smile
Rafa pořád může skončit dříve než Federer smile
Reagovat
ttopi
Už se to začíná rozpadat. GS nevyhraje ani jeden už.
Reagovat
steve79
Ja si myslim, ze French open jednou da.
Reagovat
Patik
myslím si že semíčko max..hrať na tri víťazné 7 zápasov na antuke už dá sa povedať v 36 rokoch už je na neho moc.
Reagovat
Ondra979
tak mohl by, ale uz podle me neda dva tezke zapasy po sobe..takze by potreboval nutne jednak byt zdravy, naladit formu a jeste stesti na los a vyhnout se kombu treba Zverev - Djok nebo neco podobneho..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Patik
si mohol rovno napísať že sa musí spoliehať doslova na všetko smile
Reagovat
Ondra979
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Už ho párkrát dalsmile
Reagovat
turista
Pokud ano tak na to má Nadal příští sezónu. Hrát tenis na vrcholné úrovni už v 37 až 40 letech už nejde. Federer byl vyjimkou a skončilo to ve 38.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist