Nadal v Barceloně začne proti Leonardovi Mayerovi

22. 4. 2019, 14:10
Aktuality 126
ATP BARCELONA - Vítěz posledních tří ročníků a 11násobný šampion barcelonského podniku ATP Rafael Nadal již zná svého prvního soupeře. Nejvýše nasazený Španěl, který měl v prvním kole volný los, se utká s Leonardem Mayerem. S Argentincem v předchozích pěti soubojích ztratil jediný set.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal po více než měsíční pauze zaviněné dalšími problémy s pravým kolenem vstoupil do antukové sezony na Masters v Monte Carlu, kde byl největším favoritem. Dvaatřicetiletý Španěl sice do semifinále postoupil bez ztráty setu a tuto roli potvrzoval, nicméně v souboji o finále uhrál jen šest gamů s pozdějším vítězem Fabiem Fogninim a svůj výkon označil za nejhorší na antuce za posledních 14 let.

Spravit chuť si může v tomto týdnu na domácím podniku v Barceloně, kde rovněž ovládl poslední tři ročníky a triumfoval celkem 11krát.

Největšího favorita a nasazenou jedničku na úvod čeká Leonardo Mayer, který zdolal 6-3 6-7(3) 7-5 Mariuse Copila. S o rok mladším Argentincem v předchozích pěti soubojích ztratil jediný set, dvakrát slavil postup na antuce (Acapulko 2013 a French Open 2014).

Nadala ve španělském městě čeká celkově 16. start. V Barceloně má majitel 80 titulů skvostnou bilanci 58-3 a vstup do turnaje v minulosti vždy zvládl. V hlavním městě Katalánska vyhrál posledních 15 zápasů, přičemž v nich neztratil jediný set.

Pokud Nadal i posedmnácté zvládne v Barceloně svůj úvodní zápas, může v každém dalším kole dojít na reprízu některého finále z předchozích let. Ve třetím kole může narazit na Davida Ferrera (2008, 2009, 2011 a 2012), kterého čeká předposlední turnaj kariéry. Ve čtvrtfinále by si mohl zopakovat loňské finále s Řekem Tsitsipasem, v případném seminále pak finále z roku 2017 s Rakušanem Dominicem Thiemem a ve finále by čistě teoreticky mohlo dojít na reprízu finále ze sezony 2016 proti šampionu z roku 2015 Japonci Keii Nišikorimu. Ve spodní polovině pavouka číhá také jeho včerejší přemožitel Fabio Fognini či Němec Alexander Zverev.

Druhý nasazený Zverev, který se v posledních týdnech trápí a na antuce má letošní bilanci 2-2, začne prvním vzájemným duelem proti Chilanu Nicolasi Jarrymu. Ten si dnes poradil po třísetovém boji s domácím Marcelem Granollersem.

Dvojnásobný vítěz barcelonského turnaje Kei Nišikori se pokusí aktuální sérii tří porážek přerušit proti Taylorovi Fritzovi. S jednadvacetiletým Američanem jediný dosavadní duel vyhrál.

Benoit Paire osm dní po triumfu v Marrákeši přidal šestou výhru v řadě, když na antuce v Barceloně porazil 7-5 6-2 Argentince Juana Ignacia Londera. Ve druhém kole se devětadvacetiletý Francouz utká s domácí nasazenou dvanáctkou Pablem Carreñem-Bustou (h2h 6-4), kterému může oplatit loňské vyřazení.

• ATP 500 BARCELONA •
Španělsko, antuka, 2,609.135 eur
pondělní výsledky (22. 4. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
L. Mayer (Arg.) - Copil (Rum.) 6-3 6-7(3) 7-5
Fucsovics (Maď.) - Kudla (USA) 6-4 6-1
McDonald (USA) - Daniel (Jap.) 6-2 6-2
Struff (Něm.) - Dellien (Bol.) 6-3 6-1
Munar (Šp.) - P. Sousa (Portug.) 2-6 6-4 6-0
Fritz (USA) - Opelka (USA) 6-3 6-4
Verdasco - F. López (oba Šp.) 6-4 6-3
Jarry (Chile) - Granollers (Šp.) 7-5 4-6 6-4
Schwartzman (Arg.) - Nišioka (Jap.) 4-6 6-4 6-2
Paire (Fr.) - Londero (Arg.) 7-5 6-2




Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

126
Přidat komentář
Roger_Federer
Najde me nekdo za posledni pul rok jediný článek,pod kterým Forehend nepouzul v komentáři jmeno Federer ??
To uz je laska podle mě.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Opat sa potvrdilo, ze aj ked hra Nadal velmi zle, tak ho na antuke moze porazit par hracov, ktorych zratame na jednej ruke. Aky to rozdiel, ked si spomeniem, ze Federer je schopny prehravat s Millmanmi, Andersonmi a podobnými exotmi..

Holt, legenda :)

Zajtra to bude smutny zápas, posledny diel seriálu Nadal vs Feru..Alebo naopak. Ten zápas nemoze mat zlého vitaza..
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle beru jako takový místní popichovací folklor.

Realita je taková, že se Nadal trápil v posledních 3 zápasech. Nejprve s Pellou, pak s Fabiem a dneska s tímhle maskotem prvních kol.
Reagovat
Pe3k
pláčeme?
Reagovat
smazaný uživatel
101-80
20-17

Teď k věci. Nadal hrál tužku a jeho soupeř ještě větší. Tímto stylem ho sejme i Ferrer. A to ho čeká možná ještě Tsitsipas a Thiem. Tímto tenisem turnaj nevyhraje.
Reagovat
Ondra979
sledujete to nekdo- jak je natom NAdal pohybove?
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem to vypnul, páč mě nebaví sledovat zápasy, kdy oba hrají jak přiožralí ponocní. Nadal vypadá spíš demotivovaně než pohybově omezeně.

Tím myslím, že za některými balony se neobtěžuje vůbec běhat. Ale když už běží, rozhodně nevypadá, že by ho to bolelo.
Reagovat
Patik
Mne to niekedy pripadá že sa snaží byť ako Federer ..nebehať ako pes za každou loptičkou a šetriť sa..akurát si to nevie ešte rozplánovať za ktorou sa rozbehne a ktorú vypustí..a potom to vyzerá jak pohybový mišmaš :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže Federer má deset úderu, kterými výměnu muže ukončit. Nadal má sotva dva.
Reagovat
Patik
to je pravda..forehand tlačiť do backhandu pokiaľ súperovi neodpadne ruka a potom cross backhand a súper nestihne zísť z tribúny na druhú stranu.
Reagovat
smazaný uživatel
To su zas kecy v kleci tu...

Odchádza mu telo, vie to, blizi sa koniec :)

Kamiline velkonočné vajíčko.....

Rafa mimo úderovo, ale úplne rutinné údery...Vyplýva to vsetko z hlavy, neveri si...Ked bude hlava posluchat, bude to lepsie. Momentálne to je zlé..
Reagovat
smazaný uživatel
Má štěstí ze je Mayer úplně levý. Hrozny zapas. Už jsem to vypnul.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď, jak zabil vyhranou výměnu do sítě, mi připadalo, že to udělal naschvál a ještě se tomu smál.

Rafael Tomic.
Reagovat
mahycek
No, tak Nadal prohrál 1 set s L. Mayerem. Uvidíme, co dál.
Pamatujete na Šanghaj ???? Že by ....
Reagovat
Pe3k
Nadal nedopodával set za stavu 5:4 a ještě jej stihl prohrát. Mayko samozřejmě psal, že býček do konce antukové sezony neztratí už ani set a on ztratil hned ten první...
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal asi vyhraje. Mayer je neskutečně jalový a Nadal taky. Na koukání to je hrozný tenis.
Reagovat
Patik
v treťom sete sa môže stať čokolvek.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal místy běhá, místy stojí, místy hraje bez zájmu, místy zase se zájmem. Je otázka, kolik toho hraje a kolik ne. Každopádně tužku hrají oba dva.
Reagovat
janek_da
to jsem psal ja :D
Reagovat
smazaný uživatel
Teď jsem pustil zápas Nadala, 5:5? WTF?
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně dopodavani setu sjeté 0:40? Rafa? Na antuce? Zapas vyhraje, to se nebojím, Mayer se z toho složí, ale Ferrer, nebo Tsitsipas s Thiemem nemusí.
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje strašně a působí, jako by mu to bylo fuk, takže si myslím, že to projede. Otázka zní, co se děje.
Reagovat
smazaný uživatel
On už i na antuce jenom pinká přes síť, kdyby byl Mayer trošku přesnější a neměl posrané ruce, tak ten set už vyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Jaký byl před zápasem kurz na Mayera?
Reagovat
smazaný uživatel
14,9
Reagovat
smazaný uživatel
Aj! Opportunity missed.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem dobil tipsport a jedu proti Rafovi. S tímhle tenisem nemůže ten turnaj v životě vyhrát. První hráč, který dokáže zabít FH z MID lajny ho vyřadí. Jeho jediné body jsou chyby soupeře.
Reagovat
smazaný uživatel
V TB měl jeden pěkný FH, ale jinak nic. Já nepamatuju, že bych viděl takového Nadala. Možná semi US Open 2009.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako pokud rupne set s Mayerem, tak to fakt není dobré. Já sice Nadala nemusím, ale zase si nezaslouží dostávat náklad od hráčů typu Mayer. Kdyby jej přehrál Tsitsipas, nebo FAA, tak si řeknu evoluce, ale tohle je trápení.
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt působí, jako by mu to bylo jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadá tak, až mi ho je líto. Já si myslím, že má prostě tělo v perju a někde v koutku duše cítí finiš. Druhý turnaj po sobě to není chvilkové rozpoložení, ten problém se jeví jako mnohem větší.
Reagovat
Patik
Trošku som sa sekol..s týmto tenisom Federer v prípadnom stretnutí nebude mať mierne navrch..ale povodí si Nadala po kurte..veď Mayer je úplne čajový a aj tak to stačí na Nadala..žiadna razancia údery doprostred kurtu..nič moc.
Reagovat
turista
Prohrál první set. Tak teď musí Rafa zatopit pod kotlem a Leonarda začít tlačit každým míčem. Vítězství 2:1 na sety se taky počítá. Vždyť Barcelona je Rafův obývák stejně jako Roland Garros. Pohár odtud pomůže i když se nedaří. Vamos Rafa!
Reagovat
annah
Už zatopil. Druhý set bude jeho.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo. Mayer se z toho podělá. To je tutovka.
Reagovat
smazaný uživatel
Fouňa se štítí katalánské antuky. To je škoda. Chtěl jsem u něho poobědvat :(
Reagovat
annah
Největší soupeř pryč. Rafa je o milovy krok blíž titulu.
Reagovat
turista
Ano. Ještě tam je Dominic Thiem. Pokud nevyhučí tak bude nesnadnou překážkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud si Rafa ponese s sebou tu nakládačku z MC, tak je pro něj nebezpečný i Ferrer. V dalším kole může hrát s Tsitsipasem a v případě úspěchu s Thiemem. 1-2 a více let zpátky bych sázel na titul Nadala, ale v roce 2018 a při tom losu se může stát cokoliv. Rafa bude mít největší problém tehdy, až si na něj ostatní začnou věřit a pak už nebude stačit pro výhru přehazovat sít topspiny a stát 5 metrů za BL.
Reagovat
Mayo
Píše sa rok 2019
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím pořad se pletu.
Reagovat
turista
No tak 5 metrů za BL na to může Rafa Nadal zapomenout. To už neuběhá. Když bude na BL tak může dosáhnout na titul. Překážkou bude hlavně Dominic Thiem. Tsitsipas se Nadala tak bojí, že ho neporazí ani zraněného.
Reagovat
Pe3k
lol prej zraněného, turisto, ty máš fuckt dost...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jestli se bude dřít s esy typu Mayer, tak nevím. Něco je s ním špatně.
Reagovat
George_Renel
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/1096430-nadaluv-stryc-se-kaje-rafo-promin-nechtel-jsem-ti-ublizit-legenda-reagovala-skvelym-zpusobem.html#hp-sez
Reagovat
smazaný uživatel
Na tiskovce po Fogninim naznačoval, že má i jiné než tenisové trable. Netuším, co tím myslel.
Reagovat
Mayo
Tonda je riadny spinavec. Ešte urobí z Rafu autíka :D
Reagovat
Krisboy
Porazí Tsitsi Fucsovicse? Potřebuji to vědět, díky.
Reagovat
Pe3k
Zeptej se Petržalky a vsaď na opak toho, co bude tvrdit.
Reagovat
Roger_Federer
Jsi krutý, tos nemusel...:):):)
Reagovat
woody
Jak ten Novak krasne hraje kdyz na to nekali :)
Reagovat
Kozoroh
Bude zajímavé sledovat, jestli tato prohra neprovedla s Rafovým sebevědomím něco podobného, jako s Rogerovým porážka od Rafy na RG 2008 (1:6, 3:6, 0:6).
Reagovat
turista
Nevím.Spis si myslím že Rafa chce drtit tenis dál ale tělesná schránka už to nechce.
Reagovat
spaniel
Akurat ze Nadal sam rekl, ze ma problem se sebevedomim.
Reagovat
Pe3k
to turistu nezajímá, on si raději jede to svoje :)
Reagovat
turista
V BC má příležitost si ho spravit. Je to pro něj jakýsi zajišťující turnaj.
Reagovat
Patik
sebavedomie si napraví keď porazí Djokoviča alebo Federera na harde..
Reagovat
smazaný uživatel
Takže už nikdy.
Reagovat
Patik
Tiež si myslím..ale aby mu úplne nekleslo môže si ho udržiavať aspoň výhrami na antuke.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, jak to dělá už od ledna 2014
Reagovat
Patik
Zaujímalo by ma ako natom bude Federer so sebavedomím na antuke proti Nadalovi ak by sa teda stretli..predsa len vyhral niekoľko posledných vzájomných zápasov..a je tam aj ten Neo antinadal Backhand..a čo najviac Nadal už nemá 25.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud by vydrželo nasazení, tak by se teoreticky mohli potkat v Madridu, taky bych to chtěl vidět. Je fakt otázka, jak na tom Nadal bude. Pokud bude dnes hrát 3 sety s Mayerem, tak je jasno. Ale myslím, že Leo dá tak 3 gamy. Uvidíme.
Reagovat
Patik
s tým Madridom som počul že Nadal prehlásil že tam nepôjde že potrebuje šetriť telo..ale zase ak vypadne v Barcelone niekde v semifinále tak ho šetriť nemusí a môže ísť do Madridu..alebo sa rozhodne že si dá pauzu poriadne potrénuje a pôjde až do Ríma..no ak by sa stretli v Madride..povedal by som že Federer bude mať navrch..rýchlejší povrch vzájomné zápasy oddýchnuté telo..žiadne porážky z predošlých turnajov..lepšia forma..samozrejme kurzy a favorit bude Nadal už len preto že je to antuka a je too Nadal no.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně je celkem zajímavý ten ranking.

Je téměř jisté, že Fedex je po Madridu v TOP3. Na Zvereva ztrácí 180 bodů a do trávy nic neobhajuje. Vlastně ten Madrid ani nemusí hrát a bude n.3. Pochybuji, že to současný Zverev obhájí.

Rafa obhahuje ještě 1000 Řím, 2000 RG, 500 Barcelonu a nějaké drobné z Madridu. Fedex na něj ztrácí live nějakou dvojku a neobhajuje nic závratného. QF Wimbledonu, F Cinci, USO skoro nic. No, ta světová dvojka je pro Fedexe dost reálná.
Reagovat
Patik
Federer bude po austrálii svetová jednotka..ak nie koncoročná..už to tu omielam asi dva mesiace..dvojka bude niekedy po toronte či montreale..takíto Djokovič nemôže obhájiť takú porciu bodov..grandslamy možno ..ale aj tam mám pochybnosti..ide po French Open..ak ho získa tak po ňom musí obhájiť ďalšie tri grandslamy a zase aj on je len človek.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi moc optimista, ale budiž. Ve dvojku věřím asi více, ale jak říkám, stát se může cokoliv. Osobně úplně nesdílím názor Djokoviče, že se bude soustředit hlavně na GS. To se mu může také vymstít. Nebo si myslí, že bude trénovat 2 týdny před GS, pak ho vyhraje, pak se vybodne na všechny turnaje, přijede z dovolenky a vyhraje Wimbledon?
Reagovat
Patik
Verím v to..pokiaľ bude Federer zdravý samozrejme..ak Djokovič udrží post svetovej jednotky tak nemám nič proti a prajem mu to..ale ak je jeho cielom French Open čo určite je..a podarí sa mu ho vyhrať..tak myslím si že tá motivácia do ďalej časti sezóny zase klesne..a obhájiť Wimbledon Cinci Shanghaj US Open finále paríž a turnaj Majstrov to je moc aj na Noleho. .a výhodou Federera je že minulú sezónu toho veľa pokašlal a neobhajuje ani polovicu z toho čo Djokovič..Zverev ak neuhrá niečo na FO..tak dosť klesne v rebríčku..Nadal ten už pomaly stráca body nehladiac na antuku kde ešte môže stratiť..obhajuje semifinále dvoch grandslamov a Toronto..ale ako však body niesú dôležité..dôležité sú tituly body budú len ako bonus za dobré výsledky..
Reagovat
Marduch
jj, Djoko si po nezdarech na FO často spravoval chuť ve W.. podle mě hlavní důvod, proč má hned 4xW :)
Reagovat
Patik
a keď získal French Open tak šiel dole s motiváciou a s tenisom.
Reagovat
Marduch
tak tak
Reagovat
smazaný uživatel
Federer, ktorý dva roky na antuke nehral bude mat navrch, proti Nadalovi na antuke...

fanatizmus, kvalitný matros...Ale vesely to ano
Reagovat
smazaný uživatel
Všiml sis, že se s tebou nikdo nebaví? Tak neskákej dospělým do řeči a dej si banánek.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si jak taký ťuťmák..

Pred dvoma tyzdnami ti napisem, neskač dospelym do diskusie..
A teraz mi to akoze vracias mojimi vlastnymi slovami bez stipky dovtipu, inteligencie a chochmesu :)..Ja o diskusie s fanatikmi zaujem nemam, moj prispevok ma sluzit ako výsmech :)

No a To, ze si Paitika nazval dospelým, tym si cely svoj pokus o zúfalú vendetu len korunoval...Kamila, Kamila..

Inak, ako dopadla velka noc?...Vyšibal si si vajíčko?..:)
Reagovat
Patik
nehral na nej tri roky to je pravda..ale tie okolnosti ktoré sa dejú mu hrajú do kariet..veľa hráčov je mimo formy..a Nadal nepôsobí zrovna najsilnejšie..samozrejme nemusia sa vôbec stretnúť.
Reagovat
smazaný uživatel
Sebavedomie si napravi, ked porazi Federera a Djokovica na harde?..

To co je toto za logika...Taka Paitikova..

Takze Federer je vlastne celú kariéru nesebavedomý, kedze v parizi Nadala neporazil nikdy a Djokovica na hardovom GS naposledy snad 10 rokoc dozadu..
Reagovat
Patik
Neviem čo ti mám nato povedať..tak mi prosím odprezentuj svoju logiku..podľa mojej logiky si napraví hráč sebavedomie keď porazí svojho najvačšieho súpera na jeho oblúbenom povrchu..a nie tam kde je najslabší..tým sa môže akurát utešovať a nie napravovať si sebavedomie.
Reagovat
smazaný uživatel
Len si potvrdil, ze Federer je otloukánek.

Kedze ten celu svoju karieru poraza len druhy sled, o vyhrach s Rafom alebo djokom na ich povrchu nemoze byt ani rec, kedze nevyhráva s nimi ani na svojom, ze áno?..
Reagovat
smazaný uživatel
Forehand a jeho lekce tenisové historie.
Reagovat
Mayo
Je úplne jedno na akom povrchu ty hard.
Reagovat
Pe3k
Už jen čekáme na zprávu, kdy se Lendl rozejde se Šášou.
Reagovat
Krisboy
Saša = easy money. Ale bylo to teda o fous :)
Reagovat
mahycek
Panebože, co to dělal ten Saša ??? Doufám, že Thiem a
Tsitsi nezklamou a bude mít turnaj trochu úroveň.
Reagovat
smazaný uživatel
Este tak pol roka budeme mat Alexandra Velkého v prvej desiatke. Uz antuka mu dá silný úder, body z TM ho tam este podržia, ale po sezóne bude vymalované.
Reagovat
Patik
Alexander Zverev..musím začať trénovať a na antuke si snáď napravím reputáciu..No Alex..neviem či si ju nepokazíš ešte viac.
Reagovat
Nola
hm, zacinam mat pocit, ze vyhrat TM, alebo Pariz zacina byt prekliatim, nacal to Andy Murray a odvtedy to pokracuje, Sock, Dimitrov, Khacanov,Zverev...
snad este otoci
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlasím. Zverev to má za to, ze se chova jako král sportu a multiple GS winner. Je arogantní, namysleny egoista, který se chová jako pětiletý kluk ve školce. Já mu přeji aby spadl na dno a když se bude zvedat, tak si snad uvědomí, ze dokázal houno a začne se chovat normálně. Jak říkám karma je zdarma.
Reagovat
aape
nesouhlasím, sáša je mladej kluk, spíš mu nesedí ten ubíjející tenisovej dril pod Lendlem,
s tou karmou bežte někam, bez ega se tenis asi nedá hrát..
Reagovat
Nola
+ 1, Sasha je vseobecne neoblubeny, bodaj by nie, dovolil si vyradit dvoch velikanov na TM, dokonca ich porazil aj vo finale Masters 1000....
Reagovat
smazaný uživatel
Pozor. Mě vůbec nevadí, ze porazil Djokovice s Federerem. TM vyhrál absolutně po zásluze a nemám proti tomu ani prd.

Chová se jako idio-t a konečně spadl na prdel. Snad se poučí, najde ve slovníku slovo pokora a zmeni trenéra. To by mu mohlo pomoct.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamila stále nevie zniest, ze mu Saša nedal podpis...Typicka zatrpknutá žena :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pane bože ty jsi fakt dement :D
Reagovat
Patik
Hmm..asi..niekto ho zaklial..a Djokovič to vycítil.. takticky nechal Zvereva vyhrať aby ho oslabil v nasledujúcej sezóne..tak ako aj Khachanova v Paríži..alebo Federer Goffina na TM..mali to premyslené. :) Jarry musí byť formalita pre svetovú trojku..a nie trojsetové trápenie..už to dotiahol a zase stratil servis...to je chruňo..
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, ze Lendl není úplně pro Zvereva to pravé ořechové. Zverev potřebuje trosku kreativity. Hraje pořad totéž. Nemá postavu na to, aby grindoval každý míček.
Reagovat
Patik
Tiež si to myslím už od začiatku ich spolupráce..premňa sú to dve odlišné povahy..no Zverev má dobré predpoklady na kvalitný tenis a je mladý..a to je práve to čo Lendla zaujalo (okrem peňazí),..na hlave sa dá popracovať a časom dospeje určite a zmení sa..ale aj tak mi nejdu dokopy..
Reagovat
Nola
tak, Zvereva mate von, mozete byt obaja spokojni, len si uvedomte, ze Jarry nie je vobec jednoduchy super na uvod turnaja, antukar, ktory uz ma aj skalp Dominica, prehral v kvalde a ako LL s tym istym superom vyhral, neskutocne
Reagovat
Patik
Práveže niesom spokojný rád by som si už pozrel poriadny turnaj..zatiaľ to vyzerá ako Monte Carlo.
Reagovat
turista
Zverevovi se prostě momentálně nedaří.Projde si tím každý hráč.
Reagovat
Kozoroh
Od prohry s Milošem na AO to s ním jde od desíti k pěti. Ještě zahrál dobře v Acapulcu a od té doby nevyhrál dva zápasy v řadě.
Reagovat
janek_da
nacal to Berda :)
Reagovat
panzer.dragon
Tenhle Zverev mi svejma vykonama zacina uz vylozene vadit. Mel by se nam, divakum, omluvit!
Reagovat
aape
asi by měl vykopnout Ivana a hrát aspoň jako předtím, kdy dokázal vyhrávat turnaje masters apod.
Reagovat
Krisboy
Ale ATP Finals vyhrál s Lendlem.
Reagovat
peggy
Rafo,myslym,ze letosek bude spatny.Myslis jiz na svatbu a ne na tenis.
Reagovat
turista
Má splněno. 80 titulů. Kdo má víc? Pouze 3 hráči v celé historii open období.
Reagovat
Roger_Federer
Četl jsem, že Xisca požádala pana Federera aby ji údělal 2pěkné děti, prej je Rafa ze vsech těch preparátů od Dr.Fuentesa už neplodnéj..
Reagovat
smazaný uživatel
Ve světle minulé debaty o tom, že je antuka pro většinu lidí nezajímavá, mne napadlo udělat si průzkum. Pomohla k tomu i odstávka serverů v práci. :) Sjel jsem jednotlivé Masters a GS a porovnal počet lajků na oficiálních facebookových profilech turnajů.

Masters (like v tisících)

Miami - 251
IW - 252
Monte Carlo - 243
Madrid - 325
Řím - 142
Cinci - 98
Rogers Cup - 78
Šanghaj - 25
Paříž 74

GS (v tisících)

AO - 2.078
RG - 2.674
W - 4.745
USO - 3.550

Je to celkem zajímavé. Nejvíce lajků mají turnaje v první polovině roku (kromě GS) a halové turnaje mají lajků nejméně. Vím, že spousta diváků nemusí mít facebook, ale když se ta čísla liší ve statisících, tak je to trošku vypovídající. Čekal jsem, že Řím bude mít z antuky nejméně, ale překvapilo mě Cinci. Miami s IW pak mají téměř stejně.

Dle FB je tedy nejméně oblíbený GS Australian Open a hned po něm RG. Wimbledon mě nepřekvapuje a USO asi tlačí amíci.

V roce 2018 pak hráči zvolili jako nejoblíbenější turnaj právě Indian Wells (po páté v řadě), které má i nejvíce like na facebooku. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava: IW je druhé po Madridu :)
Reagovat
Patik
zaujímavé čísla..či sa podla toho nejako riadiť to je ťažko..poznám pár ľudí fanúšikov ktorí majú lajknutých napríklad len veľkých tenistov a nie samotné turnaje..a poznám aj takích ktorí sú fanúšikovia a nemajú ani sociálne siete..alebo sú len niekde na Twitteri alebo Instagram a podobne..ale ako facebookové čísla zaujímavé každopádne.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo já vím, ale to ze má Řím nejméně z antuky o něčem svědci.
Reagovat
smazaný uživatel
O com to svedčí?...
Reagovat
smazaný uživatel
Ze je to pro fanoušky neatraktivni turnaj?
Reagovat
smazaný uživatel
Alebo to meria popularitu FB v krajinách, kde sa turnaj hra?..

V Cine, kde nie je FB normálne dostupny asi nebude mat turnaj tolko fans ako v US.

Apropos, kolko percent ludi, ktori vidia zápas turnaja, nazivo alebo v mediach ho má lajknutý?..2-3%
Reagovat
smazaný uživatel
Mas z části určitě pravdu, ale takto by se to dalo hodnotit někde ve stovkách. Tady ta statistika je ve statisících a milionech. To už podle mě má trosku váhu. Ale je to každopádně blbost, kterou jsem dělal v hodině volného času. Jenom mi to přišlo zajímavé :)
Reagovat
janek_da
Do konce antukové sezony neprohraje ani set. Bude to tam valcovat rad radom.
Reagovat
turista
To je blbost.
Reagovat
Krisboy
Samozřejmě jenom v případě, že nenarazí na Novaka Djokoviče.
Reagovat
smazaný uživatel
To by měl. Obhajuje asi 4800 bodu a 600 už ztratil.
Reagovat
mahycek
Skončí ve čvrtfinéle max. v semifinále.
Reagovat
Patik
a skončí proti komu ?
Reagovat
smazaný uživatel
Mayer asi ne, ale Pouille, Tsitsipas, Thiem není úplně easy combo. Otázka, kdo ze spodní části dojde do finále. Zverev vyhučí v prvním, máx druhém kole.
Reagovat
Nola
Zverev sa zdvihne, moze to prist prave v Barcelone
Reagovat
Kozoroh
Pěkně jsi to zakřikla :D
Reagovat
turista
Pouille je zatím nepřesvědčivý, Thiem je pro Nadala nebezpečný, Tsitsipas je proti Nadalovi neškodný a dostává od něj kanáry.
Reagovat
Mayo
Všetko dobre do mickey mouse turnaja!
Reagovat
Krisboy
Mayo-alibistů král.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist