Nadal v Barceloně získal 49. antukový titul a vyrovnal rekord Vilase

24. 4. 2016, 19:44
Aktuality 159
ATP BARCELONA - Rafael Nadal podeváté v kariéře vyhrál domácí turnaj v Barceloně. Ve finále porazil dvojnásobného obhájce titulu Keie Nišikoriho a ziskem 49. titulu z antuky vyrovnal rekord Argentince Guillerma Vilase.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal týden po vítězství na Masters 1000 v Monte Carlu ovládl i další oblíbený antukový podnik ATP 500 v Barceloně. V pěti zápasech v katalánské metropoli neztratil ani set a navázal na svých osm triumfů ze sezon 2005-2009 a 2011-2013. 

Ve finále devětadvacetiletý Španěl porazil 6-4 7-5 vítěze posledních dvou ročníků Japonce Keie Nišikoriho, proti kterému zvýšil vedení ve vzájemné bilanci už na 9-1, a svou neporazitelnost prodloužil už na 10 zápasů.

Statistiky zápasu
Nadal - Nišikori
1 esa 0
1 dvojchyby 0
74 % 1. podání 'in' 73 %
60 % úsp. 1. podání 55 %
50 % úsp. 2. podání 50 %
21 winnery 29
18 nevyn. chyby 34
9/12 hra na síti 6/9
5/12 brejkboly 3/13
čas: 2:05

V prvním setu Nadal neudržel vedení 3-1 a za stavu 3-3 a 0-40 čelil třem brejkbolům. Dokázal je však odvrátit a díky brejku z desáté hry se ujal vedení. V úvodu druhé sady domácí hráč přišel podruhé v zápase o servis, ale pak otočil na 4-1 a zdálo se být rozhodnuto. Aktivněji hrající Nišikori sice ještě vyrovnal a v desátém gamu zlikvidoval mečbol, papírový favorit však udržel koncentraci a výhru už si vzít nenechal.

"Hrál jsem proti světové šestce, takže jsem musel ukázat to nejlepší, abych měl šanci. Hodně jsem si pomohl servisem," řekl Nadal poté, co získal 69. titul v kariéře. Potřeboval k tomu 101 finálových účastí. Nišikori poslední dva ročníky barcelonského turnaje ovládl, dnes ale doplatil na 34 nevynucených chyb.



Rafael NadalZřejmě nejlepší antukář v historii Nadal ve svém 101. finále získal celkově 69. titul a především už 49. z antuky, čímž se vyrovnal rekordu legendárního Argentince Guillerma Vilase. Více než polovinu antukových úspěchů slavil na Roland Garros, v Monte Carlu a v Barceloně, kde získal shodně po devíti titulech.

Šestadvacetiletý Nišikori v Barceloně prohrál poprvé po sérii čtrnácti výher. Svou finálovou bilanci si pohoršil na 11-7.

Soutěž deblistů ovládli Bob a Mike Bryanovi, kteří v Barceloně navázali na své triumfy z let 2003 a 2008. Ve finále Američané zdolali dvakrát 7-5 uruguaysko-španělskou dvojici Cuevas/Granollers a získali společný 111. titul.

 

• ATP 500 BARCELONA •
Španělsko, antuka, 2.428.355 dolarů
nedělní výsledky (24. 04. 2016)
• Dvouhra - finále •
Nadal (1-Šp.) - Nišikori (2-Jap.) 6-4 7-5
• Čtyřhra - finále •
B. Bryan/M. Bryan (2-USA) - Cuevas/Granollers (Urug./Šp.) 7-5 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

159
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pre mna navzdy rafa bude jednicka,sportovec ktoremu najviac fandim, v zivote som tak nikomu nefandila,ani ked sa jednalo o slovenskeho sportovca. Rafa je moj kral. Respektujem ze nie pre kazdeho je kralom.
Reagovat
mats23
aj pre mna
Reagovat
smazaný uživatel
pripájam sa
Reagovat
D@nny
Rafa sice včera nehrál špičkový tenis, ale důležité je vítězství. Nicméně bych krotil přehnaný optimismus některých zdejších přispěvatelů. Vyhrát MC a Barcelonu je dobrým příslibem do dalších turnajů, ale stále je zde velká překážka v podobě Djoka. Pokud bude Nadal chtít zase vyhrávat velké turnaje, bude muset počítat s tím, že se bude muset na většině z nich vypořádat s Djokem. Ono počítat s pomocí Veselého nejde pořád:D Proto si počkejme na jejich vzájemnou konfrontaci, která určitě brzy přijde a až ho Rafa vynese z kurtu v zubech, teprve pak bude na místě vynášet Rafu do nebes:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemusí ho z kurtu vyniesť v zuboch, stačí ak vyhrá. :-)
Reagovat
D@nny
:) jasně to bylo psáno v nadsázce. Samozřejmě bude stačit když ho porazí:)
Reagovat
Lunej..
neboli gigin vs já:) no snad mi někdo bude držet palce :-)
Reagovat
panzer.dragon
buď jako rafa! úplně ho znič
Reagovat
Lunej..
Díky, ale jako Rafa ne, to není můj kůň. Zkusím to jako Ivan, pěkně na saku :-)
Reagovat
baggik
Až se utká s Djokovicem a Federerem, uvidime nakolik se vrací.
Reagovat
Rafaeoli25
S Federerem? Jako že by ho v Monte Carlu třeba neporazil když ten tam prohrál s Tsongou? Na antuce jasná záležitost, plus už se utkali na podzim na výsostné Rogerově půdě v hale doma v Basileji a byl to vyrovnaný dlouhý zápas. Jediná konfrontace, která všechny na antuce zajímá je s Djokerem, ostatní bez šance.
Reagovat
baggik
Tak az se s Federerem na antuce utkaji, uvidime. Dnokovic muze pusobit dojmem, ze antuku letos ignoruje, ale ver ze v Rime bude zpet a na RG se pdipravi na 100%.
Reagovat
tito
Nole je precizní a bude připraven nejen na antuku, ale i na své potenciální konkurenty. Stále je největší adept na získání titulu. Ale v případném finálovém zápase s Rafou už začínají být pro mne šance vyrovnané. Tam bude hodně pod tlakem a pravděpodobně nebude hrát takový level jako třeba v SF. Ale to už tady bylo zmíněno.
Reagovat
Rafaeoli25
Já nevím co od Federera na antuce čekáš, v týhle Rafově formě proti němu na antuce nemá sebemenší šanci, navíc jeho antukový výsledky jsou v posledních letech dost průměrný. Jediným Rafovým soupeřem je zase jen a jen Djokovič na tomto povrchu.
Reagovat
Roger_Federer
Vitej..Rafa zacal hrat tak si po roce vylezl z kanalu a budem ted cist zas ty tvoje vylevy??
Reagovat
smazaný uživatel
možno za ten rok zmenil rétoriku, čas ukáže :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Směšný poslouchat urážky od někoho jako jsi ty, já tu nikdy nelil na Federera sr.čky jako ty na Nadala, jen jsem vždycky enthusiasticky podporoval Rafu, kamenuj si mě jako chceš a do kanálu si taky posílej koho chceš ubožáku.
Reagovat
Roger_Federer
Jak te kamenuju?
Ty nejsi Rafuv fanousek, ale srac.;).
Kdyz je Nadal na vrcholu zakladas 10 nicku, ze kterych ho podporujes, potom ho v roce 2012 odepises a tlacis verejne Djokovice.
Kdyz se Nadal z toho vyhrabe a 2013 je spici opet si tu kazdy den, vynasis ho do nebes..Nasledne prichazi tezka Nadalova krize a ty mizis... v rokach 15,16 nic az do finale Monaca te tady nikdo nevidel, nebo ses schovaval pod jinymi nicky a fandil Djokovi.;)..
Reagovat
Rafaeoli25
O čem to žvaníš? Já ho nikdy neodepsal ty blbe, jen po prvnim turnaji po návratu v r.2013 jsem zapochyboval jestli se vratí do původní formy když prohrál se Zeballosem, tehdy jsem zcela objektivně řekl, že kralovat bude asi Djoker, nic víc, byl to dojem. A loni když prohrával tak jsem byl zklamanej, ano a neměl jsem potřebu svůj smutek rozpitvávat, proto jsem se tu tolik neobjevoval. Sráč seš ty, vymejšlet si blbosti jako že je homo, že jeho přítelkyně je vymyšlená atd., no prostě idi.t, to seš ty.
Reagovat
Roger_Federer
Co to kecas..vzdyt ty si pod jinymi nicky fandil Djokovicovi..potom co sis myslel ze se Rafa uz nebrati do formy..
Reagovat
Mayo
Je to gloryhunter
Reagovat
peggy
Souhlas.
Reagovat
Mayo
Mna nezaujíma konfrontace s Djokovicom, prepáč .
Reagovat
smazaný uživatel
Rafaaaa, Tygriiiiii, Duklaaaaa, Libereeeeeec :-D No prosim :-) Hosi dekujem!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa vyrazne omezil ty jeho balony do prostred hrist a dava jim casto dobrou delku. Rovnez pridal trochu na agresivite. Hned je to o necem jinem.

Kam to, ale bude stacit na RG si nedokazu odhadnout.

Uvidime jak si bude darit v Madridu a Rime
Reagovat
smazaný uživatel
dobrý postreh, dáva viac loptičiek k BL. Občas mimo, ale skúšať treba. Ešte by som bola za, spestriť hru a nečakať, čo zahraje súper. K sieti ide väčšinou iba vtedy, keď si ho hráč pritiahne. Viem, že je tenista od BL, no prekvapiť súpera by nezaškodilo. Veselý tak zaskočil Srba.
Reagovat
Krisboy
Copak Veselý, to je úplně jiná liga, než Rafa! Aby Rafa zaskočil soupeře, musí předvést daleko víc, než občasné výlety k saku :)
Reagovat
vrabejka
VAMOS RAFA! Vydrželi jsme s Řadou v dobách černých a zlých kdy ho tu většina kolem Února posílala do důchodu a ten jim to teď dává pořádně sežrat. Nole teď zažijes antukové peklo!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Historický zoznam hráčov s najviac trofejami z jedného turnaja.

1. Nadal - RG - 9
2. Nadal - Monte Carlo - 9
3. Nadal - Barcelona - 9.

Vtipné :)
Reagovat
vrabejka
Za měsíc a půl RG -10 :)
Reagovat
Stan_Borowitz
To se to vyhrává v tak slabé konkurenci...
Reagovat
panzer.dragon
Nishi bez dvojchyby, to je suprovy na to cemu vsemu celil pri svym podani, za me byl dneska nishi ok, jen proste nadal je na antuce dobrej, v barcelone bych rek ze nebyl nikdo krome nadala kdo by nishiho sundal
Reagovat
Krisboy
Rafa, Bílí Tygři, Polzeň, Sparta.....nejlepší je stejně Laura, doufám, že se mi o ní bude zdát. Dobrou!
Reagovat
smazaný uživatel
No tak to se asi moc nevysypíš, plešatějící Rafa, Laura, která má kotníky a hned p.del, krásná jak štěstí.. akorát té Plzni a Liberci jsem to přál. Dobrou!
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos, Rafa! Kašlu na naše neshody z minulosti, budu ti taky fandit, když je to teď tolik v módě.
Reagovat
smazaný uživatel
ste sa pohadali?
Reagovat
Krisboy
dneska je černej černočernej sparťanskej den :-)
Reagovat
Jabadu
Bořek ničitel. :D:D
Reagovat
Krisboy
Když ho tak sleduju, pomalu se stávám Nadalovcem. Vamóóós ku.rwa! Chci vidět nějaký finále s No3em!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, teď to zas bude in být Nadalovcem, tak jich tu zas bude jak hub po dešti. :)
Reagovat
Krisboy
:)
Reagovat
Hypertac
Vamos el Matadore. Už se těšíme do Říma.
Reagovat
safi1313
Bez Rafy to nebylo ono... Znovu konkurence schopný antukový král je zpět a tenis přesně toto potřebuje...Nadvláda Djokoviče už nemusí být jistá jako doposud...Nemůžu se dočkat dalších turnajů v Madridu, Římě a RG... VÁÁÁMOS!!!!! JEN TAK DÁL!!!
Reagovat
Stan_Borowitz
No, tenis bych zrovna neřekl, ale tenisové zápolení opravdu dostává nový náboj. Uvidíme, jak to bude dál, ale na antuce už je Rafa zase horký favorit na každý titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Nas kral to dokazal! Klaniam sa! Je jedno ako bol obsadeny turnaj,vzdy je tazke vyhrat hocijaky turnaj, aj ked ide o 250tku. Vid Buenos Aires a pod. Nikto vitazstva nedaruje,treba ich vyhrat. Ja budem spokojna ked Rafa da toho roku Roland Garros+jednu alebo dve tisicky. A mozno aj olympiadu. Rafa je bojovnik,urcite sa len tak necinne nebude pozerat na to ako Djok. zbiera vitazstva. Nech zije kral antuky, tak skoro ho nikto nedobehne.
Reagovat
peggy
Souhlasim,Rafa,hraje a nevybira jen ty nelepsi turnaje.Doma je to uplne normalni kluk,ale poslusny a oddany rodine.Preji mu letos vyhrat OH a Turnaj mistru a jeste dalsi.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty s ním bydlíš?
Reagovat
peggy
Pres jednoho dobreho znameho trenera,ktery ho pozval,jsem se tam dostala a domluvim se.To,ale hodne lidi tuto zna.Pvazuji si to za poctu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já zase na Vánoce jezdím s Rogerem lyžovat do Davosu. Je to taky fajn a skromnej chlapec v soukromí, ale je hodně soutěživej a na lyžích moc neumí, takže mu vždycky ujedu a když mne v cíli konečně dojede, už z dálky křičí "Chum jetze!". Ale přitom mu blikají v očích taková ta vesele potměšilá světýlka, takže vím, že to jen hraje. Pak si dáme pár apres-ski panáků a když se po půlnoci dopotácíme na hotel, Mirka nás dobrosrdečně hubuje, abychom byli zticha, že probudíme dvojčata - jedny, druhé nebo oboje. Říká mi: I hate cry-babies, Stan! Ale i ona je dobrá duše, ráno nám nosí obklady a míchá Alka Seltzer. Za oknem jódlují investiční bankéři a Roger mi v té chvíli pohody vždycky říká: Stane, s tebou se vždycky ožeru jak prase a pak dostanu od Rafy nakládačku. Děláš mi to už přes deset let a já ti na to vždycky skočím.
Reagovat
Nola
zavidim Vam obom....ak mozem prispejem.... som skromnejsia, vlani na dovolenke mi skocil malicky kamienok do topanky na ostrove Sveti Stefan, dodnes ho nosim ako talizman na krku, ten kamienok je totiz velmi vzacny, od domacich som sa dozvedela, ze po kamienkoch na plazi kracal Nole so svadobnym sprievodom.......
Reagovat
smazaný uživatel
OH už má doma, tam ať se jen rozehraje před titulem v Cincinnati a na US Open. A TM snad dá, letos po těch pár pokusech, kdy měl trochu smůly, ale jinak byl strašně blízko, věřím, že to konečně vyjde. Cítím to v kostech.
Reagovat
Hypertac
Kéž by!
Reagovat
peggy
Vamos RAFA!!!Tyden odpocinku a hura na Madrid,rada se tam Tve zapasy podivam.Jeste malinko neco vylepsit.RAFA kral antuky!!!!Japonec byl dobry souper,ale nervy nevydrzely.
Reagovat
Nola
gratulujem Rafafans, Rafa velmi chcel, veril tomu a dokazal si vziat spat, co mu patri, ten clanok bol zrejme napisany skor ako stihol zapas skoncit :D, to je fakt sila, skore nezodpoveda skutocnosti... bola som vzdy presvedcena, ze sa nachadzam na fore RF....
Rafa si zdvihol sebavedomie, Nole, ak sa stretnu sa ma na co tesit, nema ziadnu antukovu prax, ale ktovie....
Reagovat
smazaný uživatel
Nachádzaš sa na fóre RF, minimálne čo sa pána Zabloudila týka..

"Zřejmě nejlepší antukář v historii Nadal ve svém 101. finále získal celkově 69. titul a především už 49. z antuky".

Vidíš, stále je to len "zrejme", Rafa nemá ani dnes nič isté, potrebuje vyhrat este dalsich 9RG :))
Reagovat
smazaný uživatel
"Zřejmě nejlepší antukář v historii Nadal...."
trefa, presne to som si všimla aj ja. čo už
Reagovat
smazaný uživatel
Este sa mi tam páči aj to, "především"...:-)

Je to sranda čítať fanúškovské blogy ako žurnalistické články.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak to víš, tenista, jehož největším soupeřem po většinu kariéry na antuce byli hráči, kteří se nemohou počítat ani mezi Top 10 antukáře open éry, je nutně vystaven podezření, zda jeho tituly mají takovou váhu jako třeba Borgovy nebo Vilasovy... slabá éra, však to znáš...
Reagovat
smazaný uživatel
Borgovu eru si nepametam,boli hraci Connors s Vilasom lepsi antukari ako Federer?
Reagovat
Tornes
Záleží na úhlu pohledu. Ne že bych si to osobně pamatoval, ale pro mne je dle statistik třeba Vilas výše a Connors níže. Na druhou stranu Connors Borga dvakrát porazil na antukovém GS...

A pravdou je, že skvělých antukářů-specialistů v té době byla celá řada. Orantes,Vilas, Borgova noční můra Panatta, k nim pak Kodeš, Lendl, Connors. Všichni tihle hráči vyhráli alespoň jeden GS na antuce (Connors UO). Špatná konkurence tehdy rozhodně nebyla. U Rafy by tam takto patřil rozhodně Federer, Moya, Coria (i když nevyhrál), Djokovič (i když ještě nevyhrál), Soderling (i když nevyhrál). Ať se na to každej podívá a rozsoudí si to jak chce :)

Ale není to jen o Borgovi. Třeba takovej Rosewall je též v nabídce - a jeho konkurence v podobě Gonzalese a Lavera se přebíjí jen velmi těžko.
Reagovat
baggik
Moya a Nadal rozhodne neni jedna generace. Coria taky úplně ne a prohral s Caňasem, jestli se nepletu, to mi stačí.
Reagovat
Rafaeoli25
Laskavě si pusť Nadalovy zápasy s Coriou z r.2005 abys měl představu jak grandiózní antukový tenis tehdy Coria hrál.
Reagovat
baggik
Jenze pokud se nepletu tak v roce 2005 vyhral RG Fererro, kdyz Coria vypadl s Verkerkem v semifinale, jednou byl ve finale a tam rupnul s Caňasem. V dobe kdy Rafa budoval snuru mel Coria nejaky problemy a tise se vytratil. Moyu Rafa slavne vyradil v roce 2007 ve ctvrtfinale, ale ten rok predtim vypadl ve tretim kole s Davydenkem a rok potom uz v prvnim kole, navic v roce 2006 prohral v Umagu na antuce hladce s Djokovicem, bylo mu 30, snad uznas, ze mel nejlepsi leta za sebou. Kuerten tou dobou pomalu koncil. Kde tam mas nejakeho antukare co se utkavali pravidelne? Ferrero, Robredo, Verdasco, Ferer?
Reagovat
Krisboy
Tak to se teda pleteš. 2005 začala Rafova éra. Ferrero vyhrál 2003.
Reagovat
baggik
Pro me osobne je Nadal nejlepsi antukar vsech dob, ale neda se to srovnavat. Borg je ten legendarni hrdina z dob Abby, kvetinovych deti a puberty nasich rodicu. Nadal je mladeh kluk jako my, akoratze umi setsakramentsky dobre hrat tenis. ;-) Dneska je tenis jinej, antukove specialisty v prvni 50ce napocitas na prstech jedne ruky, napada me krome Nadala Cuevas.. Hraci co se cely rok prazi na slunci a bojuji v oranzovem pekle dnes nepatri do elitni tenisove spolecnosti, nahradili je atleti, kteri hraji komplexne na takove urovni, ze dokazi porazet antukare, i kdyz pro ne osobne je antuka treba nejmene oblibeny povrch a jsou lepsi na betonech. S tim si myslim ze castecne odumira rozmanitost a krasa tohoto sportu.
Reagovat
Rafaeoli25
Nadal není antukový specialista když už to načínáš, antukový specialista nevyhrává Wimbledony, US Open, Indian Wells atd., on je jen na antuce tak ultravyjímečný, že si na ní všechny strčí do kapsy a myslím, že ani Borg by s ním ve většině zápasů neuspěl.
Reagovat
smazaný uživatel
Pochopitelne srovnani je dost mimo. Jine casy, jiny tenis, jina technologie raket, micu...
...stejne se mohu zeptat, kdyby hral Nadal v te dobe sedmdesatych let, jak by vubec hral???
Vlastne jaky styl by predvadel???
Na FH by jen tezko hral jak ted...uplna utopie, bo by skoncil karieru jeste drive nez by zacal. By urval ruku do jednoho roku...
A uplne stejne tezko si predstavit Borga dnes...jak by vubec reagoval na ty technologicke moznosti, ktere mu raketa nabizi???
Na co by se vlastne soustredil???

Muj skromny tip je, ze Nadal by v sedmdesatych nic velkeho neznamenal, mozna par uspechu...a pokud by mel Borg moznost preskocit cas do soucasnosti, tak by to asi dopadlo podobne. Mozna by paradoxne byl Borg lepsi v soucasnosti na trave, diky nejake uderove technice...

Ale tezko soudit...

Takze ty reci, kdo by koho strcil do kapsy jsou uplne utopicke...no ale klasika, kdyz fans BIG FOUR uz nevi kam, tak vytahuji v duchodu polomrtve, nebo nekdy i nejlepe mrtve hrace;D)))
Reagovat
smazaný uživatel
Hracov, ktorých oddelovali dekády samozrejme nemožno porovnávať a už vobec pýtať sa, kto by koho porazil, to je na hlavu :)

Ale ako napísal tito nizsie, ked niekto dokáže vyhravat na antuke 11 rokov a porážať hráčov troch generácií, asi sa z toho spektra najúspešnejších predsa len vymyká..Navyše každý šport sa profesionalizuje a tak ako niekedy stačil na vyhry talent, dnes to zdaleka nestačí, treba vyvinut vacsie usilie a tak prirodzene vzniká dojem, ze súcasní sportovci sú tí historicky naj vo svojich disciplínach..
Reagovat
Rafaeoli25
Máš to nějak popletený, v r.2005 byl Coria na absolutním vrcholu, hrál dvě finále Masters, kde s Rafou sehrál strhující bitvy na pět setů ve finále a Rafa měl štěstí, že to urval. Ferrero ten vyhrál v r.2003 a po té sezoně už šel výkonnostně dolů. Od r.2006 pak Rafa antuce již jasně dominoval, všechny drtil a nevím o jakém slavném vyřazení Moyi v r.2007 to mluvíš, tehdy už byl Moya dávno za zenitem a Rafa byl topfavorit, v letech 06-08 už nebylo na antuce co řešit, nikdo proti němu neměl sebemenší šanci, pokud nebyl unavený nebo zraněný.
Reagovat
smazaný uživatel
nastuduj si historiu,ak si to nepametas,strielas piate cez deviate,asi si si poplietol turnaje
Reagovat
Stan_Borowitz
Podle Forehanda rozhodně, nedávno tady tvrdil, že by si Federera namazali na antuce na chleba, kdykoli by chtěli. Pak musí každý uznat, že v tak slabé éře se to tituly na antuce sbírají jedna radost.
Reagovat
smazaný uživatel
Netrep :)

To, ze som tvrdil; ze nájdem 10historicky lepsich antukarov predsa neznamená, že by niekto niekoho namazal na chleba...

Ale vidim, ze ti to nedá spavat a pisat budes este o tom v januari 2019..
Reagovat
Stan_Borowitz
No jistě, když jsi sám tak hezky chytl do vlastní pasti se slabou érou.
Reagovat
smazaný uživatel
Práveže nechytil :)

Rafa neporážal na antuke nikoho z TOP 10, ale Roget v rokoch 03-07 na harde ani nikoho z TOP 30 :)
Reagovat
Stan_Borowitz
V roce 2001 porazil Roger ve dvaceti letech podle tebe nejlepšího trávaře historie Samprase a s nejlepším hardařem historie (opět podle tebe) sváděl boj celou svou kariéru a ještě dnes je jedním z velmi mála hráčů, kteří jej na tomto povrchu dokáže potrápit i porazit.

Tam je tedy alespoň nějaké srovnání výkonnosti, Rafa se s přece nejlepšími antukáři na kurtu vůbec nikdy nepotkal...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Sampras vzhladom na pocet vitazstiev v pomere startov najlepšim na tráve je, o to sa snad nebudeme priet..Ale áno, v roku 2001 ho zdolal, síce za zenitom, ale zdolal..Titul vsak neziskal, takze toto vitazstvo v podstate znegoval...A umocnil to tým, ze o rok neskor dokonca vypadol v prvom kole..Apropos v tom veku hral Rafa na W už finále.

Nole, sťa by nádejného juniora bez akejkolvek skusenosti z GS finále zdolal vo finále USO07 tiez, skoda ze to bolo jeho posledné velké vitazstvo s Nolem na GS hardoch..Aj to vela ukazuje..Vyrovnanú bitvu hrá Nole aj s Fratangelom, hrá sa vsak na vitastvá..
Reagovat
Roger_Federer
Hrat Rafa Wimbledon v letech kdy kraloval
Peet, dopadlo by to pokazde jako 12,13,14,15..
Co se travy tyka je on tim hracem ktery vytezil nejvice ze vsech hracu ze zpomalovani, to same plati o hardech..
Reagovat
Stan_Borowitz
Děkuji, že jsi mi opět potvrdil, co píšu, prostě Rafa na antuce těžil z toho, že se nemusel nikdy utkat se skutečně špičkovým antukářem, kdežto Roger na hardu skoro celou kariéru zápolí s nejlepším hardařem historie, přesto z něj má víc velkých titulů než on. Ještě jednou díky za to krásné shrnutí.
Reagovat
smazaný uživatel
To si od
Reagovat
smazaný uživatel
To si odpovedal na moj príspevok?..Lebo tvoja reakcia v kontexte jeho obsahu vyznieva trochu odveci..:)

Alebo to mám brať ako pokus o zahováranie, či vyklučkovanie z tejto situácie?..Síce marné, ale snaha sa cení..Palec hore!..
Reagovat
Stan_Borowitz
Reaguješ asi na RF, jinak by tvoje odpověď nedávala smysl, takže to pomíjím.

Ale jinak ještě díky další nahrávku s tím Petem. Takže podle stejného klíče je samozřejmě Borg lepší na antuce než Rafa. V poměru k počtu účastí má z RG taky víc titulů než Rafa... a to se navíc - na rozdíl od Rafy - utkával s dalšími hráči antukové Top 1O open éry (Vilas, Nastase, Kodeš, Lendl). Opět další důkaz, že Rafa jen těží ze slabé éry na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože :-)..

Tento kľúč možes zavádzať pri niekom, kto má rovnako 7 titulov, pri porovnaní 9 vs 6 je to trochu bezvýznamné..

Ale čo možem čakať od človeka, čo si ani nevie zrátat, ze 9 z 11 je lepší pomer ako 6 z 8 a ide ma presviedčať o opaku, že áno? To si bol fakt presvedčivejší, keď si písal o rivalite Samprasa a Federerom na tráve so skóre 1:0...:)
Reagovat
Stan_Borowitz
To, že Borg hrál proti několika opravdovým mistrům z antukové Top10 znamená, že každý jeho titul má dvojnásobnou hodnotu oproti Nadalovým, jehož hlavním soupeřem polovinu kariéry byl antukový nýmand Federer a druhou polovinu ještě větší antukový loser Djokovič. Jak nás učí guru slabých a silných ér z Blavy, kterého možná znáš, mají přece tituly ze slabé éry menší hodnotu než ze silné...
Reagovat
smazaný uživatel
Toto už je pomerne kŕčovité zahováranie, nazval by som to akousi argumentačnou agóniou :)

Ale aby aspoň jeden z nás posunul diskusiu do vecnej úrovne..Možeš mi teda uviesť svoj osobný historký rebríček najlepších 10 antukárov, keď sa ťa absencia Federera v nej tak strašne bytostne dotýka?..A samozrejme ho podľa možnosti objektívne zdôvodniť.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale ne, já s tebou naprosto souhlasím, Federer na antuce určitě nepatří mezi Top 10 open éry. V kontextu slabých a silných ér je to ta nejlepší poznámka, kterou jsi mohl kdy napsat, a kdykoli bude příležitost při jakékoli tvé další provokaci ti ji nezapomenu připomenout.

Takže můj žebříček (po zohlednění tvých kritérií):
1. Borg
2. Vilas
3. Nadal
4.-10. různí hráči, z nichž některé dnes asi zná málokdo, nemají třeba ani víc významných titulů z antuky než Federer, ale určitě byli lepší (např. Moya)
11.- xx. Federer, Wawrinka, různí další hráči s 1 titulem z RG a nějakými tituly z přípravných turnajů
xx.- xxx. Djokovič, různí další hráči bez titulu z RG a nějakými tituly z přípravných turnajů

Jinak jsem jen navázal na tvou legrační argumentaci Petem, protože podle tvé logiky byl ještě předloni nejlepší trávař Federer, a letos je to Pete, přestože Pete od té doby neodehrál ani jeden zápas a Federer mezitím byl 2x ve finále WB a vyhrál dva další turnaje na trávě. To bych řekl, že je argumentační a logické post mortem...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak som rád, že sme sa ako-tak dohodli a som rád, že akceptuješ Federera mimo TOP 10, tak ako ja Rafu mimo TOP 10 na tráve..

Moje kritéria samozrejme sú počet GS, počet vyhranych turnajov, resp. zápasov..

No Moya samozrejme má viac antukových titulov, než Federer, dobromady 18, oproti 11 značný rozdiel. To, ktoré sú významné a menej významné je celkom relatívne, keďže tenisový kalendár vyzerá inak dnes a inak pred 12-13rokmi..

Apropos, nedá mi spomneut..Nesmrtelný argument Fed fanatics je, ze Federer by ma viac RG, nebyt Nadala..No Nadal tu ale predsa nebol odjakziva, Federer sa s nim stretol az v 2005, ked mal skoro 24..Ak by bol naozaj taký dobrý antukár, RG by uz dávno získal, do toho roku ho už dávno mal bársaký Courrier, Bruguera 2x a na haluz aj ten Moya..

Sampras nemá len lepší pomer vyhier k počtu zápasov..Čelil podla mojho názoru aj lepšej konkurencii, vo finále zdolal v podstate vsetkých svojich top sokov a zachoval si v podstate neporazitelnost s Beckerom, Goranom, Rafterom aj Agassim..Federer mi proste príde na tráve zranitelnejší, ale akonahle ziska osmy titul, nebudem mat k jeho titulu najlepsi hrac vyhrady...
Reagovat
Stan_Borowitz
I já jsem rád, že akceptuješ, že Rafa sbíral své tituly na antuce ve snad nejslabší antukové éře v historii, kde byl jeho hlavním soupeřem slabý Federer a pak ještě slabší Djokovič.

Ale pokud Djokovič získá na RG alespoň dva tituly, rád uznám, že od roku 2011 už nějakou konkurenci měl.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš ako sú tie osudy Rafu a Rogera prepletené, jeden zbieral lahké tituly bez konkurencie na antuke, a druhý na tráve a z velkej časti na harde..Holt, aj takéto príbehy píše život..
Reagovat
tito
Jo, to mne taky pobavilo :-)
Reagovat
Tornes
No naopak přesně toto je to, co patří do seriozního článku. Rafa sice je široce považován za nejlepšího v historii, ale stále jsou lidé, kteří ho za něj nepovažují. A tedy natvrdo psát "nejlepší" už je vyjádření názoru (byť většinového), který do objektivního zpravodajství nepatří.
Reagovat
smazaný uživatel
A o Gretzkom sa prečo píše ako o najlepšom hokejistovi histórie a Jágrovi Európy?..Aj tu plati, ze si to nejakí ludia nemyslia, ale proste existujú ukazovatele, ktoré na špici nie sú natolko vyrovnané, aby vznikala dilema.
Reagovat
Tornes
Já teda nevím jak ty, ale co já si pamatuji, tak i u nich jsem snad vždy četl něco jako "pravděpodobně nejlepší" nebo "považovaný za nejlepšího" nebo něco v tom smyslu. Nevybavuji si, že by někde bylo psané natvrdo "nejlepší" bez nějakého přívlastku.
Reagovat
smazaný uživatel
Vymazal sa mi príspevok, ach..

No pisal som, ze som sa s tým stretol viackrát..O Gretzkom milionkrát, ale aj o Fedexovi..Aj v televiznom spravodajstve TV Nova alebo TV Joj, tam si na bombastických prívlastkoch skoro zakladajú..

Je to na širšiu diskusiu, ako to napísať, mozno v ideálnom prípade sa tomu vyhnut..
Reagovat
Tornes
Tak ve chvíli, kdy tu řešíme "seriozní zpravodajství", tak Joj ani Nova není příliš relevantní :D

Jinak já jsem se s tím samozřejmě také setkal mnohokrát, ale co si pamatuji, tak snad vždy na blogech, fórech, komentářích (myšleno jako stylistický útvar) a podobně, nikoli ve zpravodajství, a rozhodně ne ve zpravodajství na nějakém alespoň trošku slušném webu/novinách/zdroji obecně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, oni sa pokladajú za seriózne spravodajstvo :)..

Ale je pravda, že ČT alebo STV vyberajú asi striedmejší slovník, nemám to odsledované, každopádne dobrý námet do budúcna, ak nezabudnem, zameriam sa na to :)

Stále si však myslím, že to "zřejmě" je také čudné, ako si napísal, "podľa mnohých považovaný" mi príde omnoho prirodzenejšie..
Reagovat
Marduch
Souhlas s Tornesem. Kategorické titulování typu "nejlepší xxx všech dob" do seriozního spravodajství nepatří. Už jenom z toho důvodu, že je prostě "oficiálně neprůkazné" s konečnou platností vyhodnotit hráče různých ér, takže to vyjadřuje i určitou úctu k bývalým skvělým hráčům, kteří se se současnou špičkou napřímo poměřit nikdy nemohli. Myslím, že formulace "zřejmě nejlepší antukář v historii" je vzhledem k výše uvedenému velice lichotivý termín;)
Reagovat
smazaný uživatel
Vyjadríš úctu k ostatným a zároveň zoberieš tomu najúspešnejšiemu..To je taký jánošikoský princíp :)
Reagovat
Marduch
Takže budeme požadovat v každém článku o Fedexovi povinný přívlastek nejlepší hráč všech dob? Pokud to teda chceš měřit podle počtu trofejí? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No myslím, že samotný autor sa tak už viackrát vyjadril ;)
Reagovat
Tornes
Ne, tomu bys ji sebral, kdyby bylo nějaké zcela jednoznačné měřítko, jak zjistit, že je na sto procent, opravdu, fakt tím nejlepším, kdo kdy na antuce držel raketu v ruce.
Reagovat
tito
Nechci se do vaší akademické debaty nějak vměšovat, ale mám poznámky. Správně uvádíš, že Connors získal GS na antukovém turnaji (USO 1975-1977- antuka). Na RG neuspěl nikdy, ale to není až tak podstatné. Trochu významnější je to, že byly doby(byť krátké), kdy se na antuce hrál ne jeden, ale dva grandslamové turnaje. Jiné obsazení povrchů na gs by pravděpodobně zamíchalo dnes se statistikami, stejně jako dřívější větší podíl trávy. (USO do 1974, AO do 1987) Ale to už je kdyby, kdyby. Co je pro mne nejpodstatnější je časové rozpětí získávání titulů. To, že Rafa ovládl RG v 9 různých letech (2005-2014), čemuž se blíží jen Bjorn se 6. Stejně úctyhodný je zisk 7 W titulů u Rogera(2003-2012) a Peta S. ( 1990 -2000) Co jsem objevil, tak největší odstup mezi získáním prvního a posledního (dosud) grandslamu na stejném povrchu má Pete Sampras- USO 1990-2002 (5x). Pokud vezmeme v úvahu, po jak dlouhé období své hráčské kariéry je schopen hráč sbírat tituly na grandslamových turnajích, tak všechny předchozí údaje jsou nezpochybnitelné a nelze se opírat o slabé či silné konkurence. Ta může být rok, dva tři. Ale 10 let? Ne. Rafa je dosavadní největší fenomén na antuce v historii tenisu. Používání výrazu zřejmě je mimo realitu. Pokud tedy v rámci objektivity oddělíme fakta od vlastních názorů. Koneckonců jediný, kdo mu dýchá na paty je Max Decugis s 8 tituly do 1925. A pro úplnost mezi lety 1925- 1967 Henri Cochet 4x .....
Reagovat
Roger_Federer
Pro me je to nejlepsi antukar vsech dob.A ze konkurenci na tomto povrchu nemel je zapricineno jeho vyjimecnosti..
Reagovat
tito
Palec hore
Reagovat
Roger_Federer
Vzdyt ja to tvrdim uz roky, nemam problem si priznat, ze ani Roger na neho na antuce dlouhodobe nemel (videl jsem kazde jejich finale) ale vadi mi to snizovani konkurence soupere(dehonestovani vybornych hracu jedne foby), jen kvuli "zvetsovani" Rafy.
Ale jsem si vefom, ze tebe se to netyka.
Reagovat
Stan_Borowitz
to je jen a jen spekulace. Podle jednoho zdejšího odborníka na silné a slabé éry nepatří Federer ani mezi nejlepších deset antukářů Open éry, a přitom byl dlouhá léta prakticky jediným, s kým se Rafa ve finále antukových podniků potkával a sem tam jej dokázal i porazit. Totéž Djokovič. Takže Rafa se po celou kariéru nemusel na antuce potkat s hráčem Top 10 tohoto povrchu. Při takové konstelaci hvězd by byl třeba Berdych historicky nejlepším hráčem všech dob.

Srovnej to s Federerem - na začátku kariéry se musel popasovat s nejlepším trávařem všech dob (podle téhož zdroje) Samprasem a prakticky celou kariéru s nejlepším hardařem všech dob (opět stejný zdroj) Djokovičem. A i v jejich konkurenci vyhrál na těchto površích mraky titulů.

Neříkám, že Rafa by nemohl být antukový GOAT, ale bohužel chybí reálný výsledkový benchmark s opravdu velkými hráči tohoto povrchu, když hrál se samými nýmandy ve zjevně nejslabší antukové éře, kde nebyl ani jeden další hráč, který by se vešel mezi top 10 open éry. Smůla pro Rafu, no.
Reagovat
smazaný uživatel
Stane, teď jsi mě ale zklamal. Nechápu, proč ten ironický podtext na mistra, který dokáže i když jen sleduje Live Score, vyčarovat hloubkovou analýzu hry aktérů duelu a jejich šancí pro další turnaje. :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale to je obrovské nedorozumění, já to nemyslím ani v nejmenším ironicky. Jen jsem si poskládal dohromady pár střípků, které tento génius cimrmanovského kalibru jen tak mimochodem utrousil u cesty.
Reagovat
smazaný uživatel
To je skoro ako vyjadrovat sa do diskusií v kontexte konkurencie a sledovat tenis od roku 2011 :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mas v tom teda riadny hokej Stane :)

Rafa sa samozrejme stretával s hracom historickej TOP 10, napríklad s Moyom..Je od Moyu presne o 10 rokov mladsi, rovnako ako Federer od Samprasa, ktorí boli podla tvojej logiky navzajom konkurenciou..Takze to isté platí aj tu..

Ale inak súhlasim, ze Roger Rafovi konkurenciou na antuke naozaj nikdy nebol konkurenciou a pre jeho dôstojnost by bolo lepšie na tieto zápasy radšej vobec nenastupit..

Rafa vsak bojoval aj oproti ostatným kandidátom na TOP 10, budúci člen Djokovic a Wawrinka, ktorý je už dnes na rovnakej urovni s Rogerom..
Reagovat
Roger_Federer
;), pekny blabol..
Reagovat
Roger_Federer
"Rafa sa samozrejme stretával s hracom historickej TOP 10, napríklad s Moyom..Je od Moyu presne o 10 rokov mladsi, rovnako ako Federer od Samprasa, ktorí boli podla tvojej logiky navzajom konkurenciou..Takze to isté platí aj tu.."

Carlos 1x RG, 2x antukoveho masters..
Roger....1x Rg, xfinale, 6x antukove masters tusim..

Moya je historicky top10 antuka, Roger tam neni

:), jdes proti cislum a svym vlastnim blabolum.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je len reakcia na miestneho všadebol všetkoviem guru, ktorý okázalo nevie prijať odlišný názor na historické postavenie Rogera na antuke..:).. Argumentuje konkurenciou Rogera na tráve v podobe Samprasa, s ktorým Federer zviedol úžasné, nezabudnutelné boje a na ich nervydrásajúcu rivalitu s celkovom skóre 1:0 spomína tenisový ľud dodnes :)..Na margo toho som len pripomenul Moyu, s ktorým Nadal zviedol 8xviac súbojov...
Reagovat
Roger_Federer
Ok.oto me nejde..

Podle tveho he Moya v top 10 antukaru.
Federer neni...
Cisla ukazuji opak.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já se skvěle bavím, ty ne? Jak pan "slabá éra" s kyselou tváří polyká svou vlastní medicínu...

To s tím Moyou je vynikající fór. Federer nejlepšího trávaře (dle Mr. WeakEra) v jediném vzájemném střetnutí porazil, nejlepšího hardaře porazil na hardu 17x má s ním vyrovnanou bilanci, a on bude argumentovat Moyou, který podle jeho vlastních kritérií do té Top10 antukářů vůbec nepatří. Ale on taky třeba napsal, že RF porazil Djokoviče na US Open naposledy v roce 2007, tak čemu se vlastně divíme, že...
Reagovat
Stan_Borowitz
Vlastně ne, on ji nepolyká, jako vzteklé děcko se zaťatými zuby mrská hlavou ze strany na stranu a křičí "ne, ne, to svinstvo mi nedávejte". Že tím svinstvem ale krmí už několik let všechny kolem, to mu doteď ani trochu nevadilo...
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné, Stane, úplne sa bavíš :)

Napíšeš príspevok..Potom ti to chudákovi celé behá po rozume..Nedá ti to a po pol hodine napíšes s "penou na hube", ďalší, kde si vyleješ svoje ukrivdené srdiečko :)..Evidentne pod vplyvom emócií...

To je priam ukážkový príklad nadhladu a dôvtipu :)
Reagovat
Stan_Borowitz
To víš, prostě o věcech přemýšlím a umím změnit názor, když o něco později třeba zjistím, že jsem se spletl...
Reagovat
Tornes
Ještě nezapomínej na Rosewalla. Když tu řešíš časové rozmezí, tak ten ho má celkem bezkonkurenční - 15 let mezi prvním a posledním FO. Celkem 6 GS/Pro GS na antuce a to se započtením toho, že 4 roky ze svého naprostého vrcholu nehrál žádný GS na antuce. Je velmi významná možnost, že by vyhrál klidně i tehdy, obzvlášť když French pro dokázal vyhrát i na dřevě - není jediný argument, který by snižoval jeho možnost vyhrát na antuce, pro nejlepším povrchu. Celkem z 9 účastí 6 vítězství.

A jeho konkurenci už jsem zmiňoval - Hoad, Gonzales, Laver. V tomto pořadí tři hráči, které stále někteří označují jako nejlepší tenisty historie.

Jinak ano, pro mne je také Rafa nejlepším antukářem historie. Ale to je můj osobní názor a už hodnotově zabarvený soud, který do zpravodajství nepatří. Ten patří se sekce komentáře (slohový útvar), ale ne do slovohého úpravu zpráva.
Reagovat
tito
Ať si jakkoliv Rosewalla vážím, v pomyslném žebříčku o nejlepšího hráče historie by byl pro mne velkým adeptem, tak pokud by dramaticky nezměnil svůj herní styl, neměl by s ostatními antukáři, které jsi zmiňoval, velkou šanci uspět. Prostě by dopadal na RG jako Pete. Ale jen můj názor.
Reagovat
Tornes
Nepleteš si Rosewalla s Gonzalesem? Protože pro Rosewalla byla antuka jeho nejoblíbenější povrch. Nemluvě o tom, že byl i na tehdejšího tenistu celkem malý, o současných nemluvě -> s Petem neměl společného takřka nic.
Reagovat
tito
Ne fakt ne. Šlo mi o herní projev. Ale tenkrát se všichni cpali na síť, hra od BL přišla až později se změnou technologií. Alespoň pokud můžu soudit pod pár klipů, které jsou k dispozici. Proto si myslím, že všichni tito úžasně techničtí hráči by s antukáři pozdějších let měli problémy se prosadit. Stejně jako právě Pete (McEnroe 1xF, Edberg 1xF, Becker 3x SF). Proto to srovnání. Ale omyl v této hypotéze nevylučuji.
Reagovat
Krisboy
Drobná oprava - Pistol Pete W vyhrával mezi lety 1993-2000, nikoli 1990, ale jinak souhlas, pěkně napsané.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tím argumentem o Nově a JOJce si serióznost svého příspěvku naprosto pohřbil. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj Venco, čo hovoris na finále?...

Nejako vas nevidiet v poslednej dobe aj so spanielom..:)
Reagovat
smazaný uživatel
My se spanielem se připravujem na vlastní tenisové zápolení. ;) A dnes byly jiné zájmy. Mám na mysli epický večer zakončený větou Jánka Lašáka. "Mladí chalani konečně pochopí, že není těžké titul vyhrát, ale oslavit ho." ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Takze Liberec vyhral, no tak Gratulujem..Ak je tu niekto z Liberca :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes už tomu chýbala lahkost z Monte Carla, predsa len odohrat 10 zápasov za 12 dní je pre skoro tridsiatnika slušná porcia..Ale napriek tomu bolo na konci vidieť, ako si za tým Rafa ide, ako velmi je to pre neho doležité, a že ten druhý set proste musí urvať aj cez krv..Aj skrz tieto skutočnosti je pre neho vitazstvo obrovským balzamom a v kontexte pokračujúcej antukovej sezóny obrovskou vzpruhou..

Takže skvelý apríl v podaní Nadala, kto by to bol v marci po Miami a minulej antukovej sezóne povedal, že?...Taký Petrík určite nie, sa tu veďla chúdačisko opustil a vžil sa do Goetheo postavy slávneho románu, utrpenie mladého Werthera, pardón hejtera :)..Tento triumf teda sťa Rafov fanúšik darujem jemu :)
Reagovat
Predal
pozitívne je, že Rafa už je v solídnej forme, údery síce ešte netrafia vždy úplne čisto, ale vidno že si z forhandu zas verí. Ešte to treba trochu vyšperkovať, ale verím že RG bude zas velmi zaujímavý, snad sa vyžrebuje tak, aby sa stretli 2 naj favoriti až vo finále, pre tenis je každopádne Rafove pozdvihnutie veľkým plusom :)
Reagovat
smazaný uživatel
VAMOS!!!!

Neviem ako vám, ale mne sa tento duel veľmi nepáčil. Už dávno som nevidela, aby bol Niši takto frustrovaný. Hádzať raketou nie je jeho parketa.
Reagovat
tito
Tak já to u něj viděl dost často. Minimálně to naznačení odhození.
Reagovat
smazaný uživatel
No, častejšie však býva chladnokrvnejší.
Reagovat
Mayo
Vamos !

čakal som rozhodne aj set od Nišikoriho,ale som rád za další titulčok do bohatej zbierky (:
Reagovat
smazaný uživatel
ešte by to mohol zaokrúhliť :-)
Reagovat
MartinPa
Nishihori může být naštvaný tak leda sám na sebe - za poslední 2 roky žádný výraznější posun ve zlepšení podání - k čemu mu je, že několikrát breakne soupeře, ale vzápětí ztratí většinu svých podání? Dále nevynucené chyby včetně "krásných" namazání na raketu soupeře - bohužel, letos mu bude už 27, takže v nějaké zlepšení už snad ani nelze doufat. Ano, má skleněné zdraví, oproti špičce je trpajzlík, ale zlepšit základní úder snad nemůže být tak těžké, ale asi by to chtělo angažovat nějakého specialistu a ne druhého trpajzlíka. No snad ještě vyhraje nějakou tu nižší soutěž a třeba se podaří i něco většího když vypadnou favoriti, ale u mě už je na seznamu ztracených nadějí...
Reagovat
smazaný uživatel
azda by si mal svoj zoznam revidovať, nemyslím, že je stratený
Reagovat
smazaný uživatel
Kei má 178cm...Nepoznám moc nizsich hráčov s lepším servisom, ak vobec..To je pre Nishiho boj s veternými mlynmi, na zlepšenie servisu potrebuje tak 6cm narásť.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Fognini má tiez 178, Ferrer 175...Goffin 180cm,,Nemyslim si, že majú lepší servis, nez Nishi..To uz je mozno uloha pre Kozoroha pohrabat sa v statistikách es, alebo uspešnosti prvého servisu tychto adeptov..
Reagovat
smazaný uživatel
Fognini 1290 es, 420 zápasov..3.07 esa na zápas.
Nishikori 1260 es, 370 zápasov..3.40 esa na zápas.
Ferrer 2623, 956 zápasov..2.74 esa na zápas..

Na porovnanie
185cm vysoký Nadal, 2914, 927 zápasov..3.14 esa na zápas, horšie ako Nishikori.
188cm Djokovic, 4576 es..5.38 es na zápas..

Esá nie su samozrejme jediným kritériom, dlhodobo mi chýba na ATP statistika nezreturnovaných servisov, to by bolo hodnotnejšie..
Reagovat
Tornes
Ono ani nezreturnované servisy nejsou všeříkající. Třeba právě Nadal málokdy podává tak, aby to protivník nevzal, mnohem častěji podává takovým způsobem, aby si ve výměně vypracoval dostatečnou výhodu a následně ji vyhrál.
Reagovat
Rafaeoli25
Nadalovy rotace jsou tak mistrovský, že esa prostě moc nepotřebuje, navíc pokud jsou ještě k tomu celkem rychlá, tak nen co řešit.
Reagovat
Rafaeoli25
Nadalovy rotace jsou tak mistrovský, že esa prostě moc nepotřebuje, navíc pokud jsou ještě k tomu celkem rychlá, tak nen co řešit.
Reagovat
Tornes
Teď jsem si to schválně kontroloval - ačkoli na ty esa je to jak píšeš, tak Rafa vyhál při svém podání 79 % míčů, které skončily do 3 úderů (obecně cca doba, ve které trvá výhoda způsobená podáním), naopak Nishi pouze 70 %. Těch 9 % je mega rozdíl a ukazuje rozdíl v kvalitě Rafova a Nishiho podání.
Reagovat
smazaný uživatel
Tych 9% ukazuje rozdiel v kvalite servisu...

Ale aj returnu a následne prevedeného útoku a zas následne prevedenej obrany..Viem čo chces povedat a beriem to, ale uz tu mame viac premenných, a servis je len jednou z nich...

Esa+nezreturnované servisy (teda priame body) sú pre mňa, nie všehovoriace, to ani zďaleka nie, ale určite smerodajné, čo sa kvality servisu týka..Aj táto štatistika je samozrejme skreslena tým, ze napriklad Fognini moze hrat proti najlepsim returnistom ND a AM 0 zápasov a Nadal dohromady 10, a to sa na vysledku proste podpise..Nemáte teda údaje, ktoré by sme potrebovali, no stats unreturned services je proste nutnost a to ze absentuje je šokujúce, vzhladom k tomu, ze sa napriklad eviduje kolko metrov hraci za zápas nabehajú.
Reagovat
MartinPa
Abych to uvedl na pravou míru, nechci aby měl Niši podání přes 200km/h nebo dával esa na potkání - jde mi o to, že umístění jeho servisů je čitelné a soupeř ho okamžitě dostává pod tlak a každý míč si musí pak vydřít, z toho pak pramení častá zranění a hlavně v každém podávacím gemu hrozí break. Zkrátka něco mi v tom podání chybí - snad více technických rotací, aby soupeř musel udělat ten krok, dva navíc...
Reagovat
Hypertac
Vamos Rafa!
Reagovat
panzer.dragon
docela se mi líbil nishi, hezky koncentrovanej výkon, fyzicka se zdála taky ok, příští rok zas nishi

rafa dobrý, chce to střet s djokem, ideálně hned další turnaj, aby se vidělo jak to skutečně s tim rafou je
Reagovat
Mayo
ty len o tom ich zápase vzájomnom básniš :D je na tom tak, že vyhral 2 tituly na antuke ale neni a už nikdy nebude vo vrcholnej antukovej forme ako pred rokmi...
Reagovat
Mayo
VAMOOOOOOOS El Matador (: 69 je tam
Reagovat
Amputace
Vamos!
Ale moc se mi to nelíbilo. Na Djokoviče je to pořád málo...
Reagovat
Cico93
Dnešok nebol úplne dobrý, o to lepšie, že to dal v 2.
Či by to stačilo na Djokovica neviem, skôr nie?, ono za tých 10 zápasov tam ale boli momenty ako za najlepších čias.

Najviac ma trápi servis...
Reagovat
tito
Asi tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes moc nefungoval FH po lajne, v podstate sa o neho ani moc nepokúšal, a na moje prekvapenie z BH strany, z ktorej vedel v minulých zápasoch parádne zatlačiť bol dnes jalový..Ale hra sa na vitazstva, teraz zregeneruje a može ísť opat na domácu pôdu do Madridu..
Reagovat
smazaný uživatel
Čaká sa na Djokovica..O Rafovi obrázok máme, o Nolem zatial nie..Madrid a Rím ukážu...
Reagovat
Cico93
Veď toto, možno ho tá prehra s Veselým úplne položí.-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale osobne si myslím, že táto výkonnost je zhruba podobná tej z roku 2014.
Reagovat
Rafaeoli25
Forma koho myslíš? Rafa teď hraje určitě líp než v r.2014, stačí si vzpomenout na finále Madridu tehdy, kde ho Kei tak jasně drtil, včera bylo všechno úplně jinak, tyhle výkony nejsou daleko od r.2013, co Djoker těžko říct, to opravdu ukážou až další turnaje, každopádně nečekám od něj zlepšení na antuce, spíš další zaváhání, na tomhle povrchu si prostě tak jistý není.
Reagovat
Roger_Federer
:), ty vole.
Reagovat
kada.tom
Tak nakonec i ta Barca klapla, teď odpočinou a připravit se na dvojboj Madrid - Řím :-)
Reagovat
babolat.cz
Hlavně se moc neunavit či nezranit před RG!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist