Nadal v nejdelším zápase sezony přežil mečbol proti Tsitsipasovi a má 12. titul z Barcelony!

25. 4. 2021, 19:59
Aktuality 205
ATP BARCELONA - Rafael Nadal vyhrál i své 12. finále na domácím antukovém turnaji ATP 500 v Barceloně. Dnes v něm 34letý Španěl i díky se štěstím odvrácenému mečbolu udolal v nejdelším zápase sezony po 3 hodinách a 38 minutách boje 6-4 6-7 7-5 devět zápasů neporaženého Řeka Stefanose Tsitsipase a získal celkově 87. titul, z toho 61. z antuky.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

Zatímco minulý týden na Masters v Monte Carlu prohrál čtvrtfinále s Andrejem Rubljovem a nedošel si pro 12. triumf, tento týden na domácí půdě v Barceloně se mu už útok na celkově 12. titul z katalánské antuky povedl. 

Rafael Nadal přitom začal rozpačitě, když na úvod musel otáčet souboj se 111. hráčem světa Iljou Ivaškou a do tří setů se dostal i ve druhém vystoupení proti Keii Nišikorimu. Pak však snadno přehrál Brita Camerona Norrieho i krajana Pabla Carreñu a postoupil do svého celkově 124. finále.

V něm dnes vyzval Řeka Stefanose Tsitsipase, který minulý týden získal první titul z turnajů Masters 1000 a neprohrál devět zápasů a sedmnáct setů v řadě. A španělské publikum i diváci u obrazovek se dočkali parádní tenisové bitvy.

Statistiky zápasu
Nadal - Tsitsipas
2 esa 5
5 dvojchyby 3
64 %
1. podání 'in' 62 %
69 %
úsp. 1. podání 74 %
55 %
úsp. 2. podání 43 %
36 winnery 64
27 nevyn. chyby 39
12/22 hra na síti 29/41
4/12 brejkboly 2/13
čas: 3:38

První set získal Nadal po obratu z 2-4 na 6-4, ve druhém pak otočil vývoj z 1-3 na 5-4 a při podání soupeře měl dva mečboly. Tsitsipas je ale odvrátil aktivní hrou u sítě a v tie-braku si vynutil třetí set. 

V něm si oba tenisté dlouho bez problémů hlídali své servisu, než Nadal za stavu 4-5 nabídl brejkbol a zároveň mečbol. Po podání se dostal pod tlak a jeden z úderů dokonce škrtl o pásku, ale fiftýn i game nakonec získal. Vzápětí v dlouhé hře zaznamenal klíčový brejk, který po boji potvrdil, a padnutím na záda mohl slavit. 

Nadal zvítězil 6-4 6-7 7-5 po 3 hodinách a 38 minutách boje, což z finále udělalo nejdelší letošní zápas na dva vítězné sety. Tsitsipasovi oplatil pětisetovou porážky ze čtvrtfinále letošního Australian Open, a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 8-2.

Rafael Nadal (© AFP)

"Myslím, že jsem tady nikdy takové finále nehrál. Tahle výhra pro mě moc znamená po tom, co Stefanos dokázal v Monte Carlu a tady se do finále dostal bez ztráty setu," komentoval Nadal.

"Je to pro mě důležité vítězství. Celý týden jsem zvyšoval úroveň své hry a dnes jsem to jen potvrdil. Jsem rád, že jsem dokázal " komentoval Nadal, který v úvodu sezony laboroval s bolestmi zad a v Barceloně absolvoval teprve třetí letošní turnaj.

34letý rodák z Mallorky získal celkově 87. titul, z toho 61. z antuky. V Barceloně hrál pošestnácté a také své dvanácté finále proměnil v titul.  Víckrát triumfoval jen na Roland Garros (13krát).



Letos v Barceloně triumfoval po třech letech a vůbec poprvé cestou za vítězstvím prohrál víc jak jeden set (3). Devětkrát turnaj vyhrál bez prohrané sady, dvakrát ztratil jen set.

"Mít tuhle trofej doma pro mě moc znamená a zároveň je to výzva do budoucna. Je úžasné, že jsem si po dlouhé době mohl zahrát před fanoušky, je to neuvěřitelný pocit. Moc si podpory vážím," pochvaloval si Nadal, jenž se ve světovém žebříčku vrátí na druhé místo před Daniila Medveděva a za Novaka Djokoviče.

Tsitsipas prohrál finále v Barceloně i před třemi lety rovněž proti Nadalovi, tehdy uhrál jen tři gamy. Vítěz Turnaje mistrů z roku 2019 má po dnešku bilanci ve finálových zápasech 6-9, z toho 0-7 na akcích kategorie ATP 500.

• ATP 500 BARCELONA •
Španělsko, antuka, 1.702.800 dolarů
nedělní výsledky (25. 04. 2021)
• Dvouhra - finále •
Nadal (1-Šp.) - Tsitsipas (2-Řec.) 6-4 6-7(6) 7-5
• Čtyřhra - finále •
Farah/Cabal (1-Kol.) - Tecau/Krawietz (Rum./Něm.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

205
Přidat komentář
Rafaeoli25
https://youtu.be/3kfhoLVW8to smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak Gerasimov to vzdal. Zadne MTO, zadne stezovani na problemy se zranenim. Jen se proste nemohl trefit do kurtu a dal to proste neunesl. komentatori zmateni, Pe11a zmateny, toz vlk zmateny taky:D
Tohle byl ulet. By asi skoncilo na dvou pticach.

Toz absurdni druha vyhra Pe11y v tomto roce. V dalsim kole Mlynar.

Koukam ze ty jeho abstraktni myslenky se zacinaji materializovat na kurtu... No Mlynar se ma co tesit.:D

Horsi to bude s divaky.
Reagovat
Vlk-v-trave
Pe11a zpusobil nervozitu na NY burze. V race vyletl o 43 mist nahoru a makleri jsou zmateni taky.
Zitra pred zapasem s Mlynarem hrozi kolaps...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Škoda, že jsem neviděl, mohlo to být veselésmile
Pella je prostě úkazsmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ano, vesele to celkem bylo, ale o forme Pe11y se neda na zaklade tohoto zapasu povedet zhola nic :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Sokujici prvni set, Kvido nemuze ani uverit ze vyhral prvni 6:0.
Toz neni sam :D
Ovsem Gerasimov hraje jak svihly traverzou...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale celkově docela hezký zápas, i když ten s Rublevem se mi líbil víc. Ale zase Stefan hraje jednoručák, který je prostě esteticky víc než obouručák...

Rafa tradičně vynikající na síti, jen mě na něm mrzí, že k ní nechodí častěji, když na to má.
Reagovat
Rafaeoli25
To mu taky vyčítám, ta suverenita na ní je úžasná. To mu myslím zbytečně prohrálo dost zápasů na hardu a trávě, škoda.
Reagovat
Stan_Borowitz
Souhlasím, ale asi se cítí komfortněji vzadu, no. Což je fakt škoda, bo spousta jeho volejů je excelentní.
Reagovat
FiNe
Moc se bavím při čtení příspěvků toho trollika Forhandika....smile smile
Reagovat
Rafaeoli25
Za to odpůrci a hateři Nadala nijak netrollí že smile
Reagovat
Krisboy
Rafa překvapil. Respekt!! smile
Reagovat
Rafaeoli25
Překvapil? Já čekal podobný výkon.
Reagovat
Krisboy
Já teda, po tom, jak hrál v prvních kolech špatně a Cipís dobře, ne.
Reagovat
Rafaeoli25
Zak zlepšoval se kolo po kole, to už předvedl mnohokrát. Naopak, na začátku MC vypadal neprůstřelně, s Rublevem ale přišla sprcha.
Reagovat
Krisboy
Jj, takže vlastně opravdu nepřekvapil smile
Reagovat
Rafaeoli25
U něj fakt nelze soudit, mnohokrát se stalo, že na začátku turnaje vypadal slabě, nakonec z toho ale byly tituly. Naopak, stalo se občas, že byl suverénní v prvních kolech a pak přesto vyletěl třeba už v čf smile
Reagovat
steve79
Taky je potreba zminit skvela kondice Nadala a Tsipsipase.
Reagovat
Patik
keby hral Nadal namiesto Busty so Švarcmanom tak by buď vypadol alebo prišiel o kusisko síl..Tsitsipas by ho len dokončil..Tsitsipas ale klobúk dole fyzička dobrá toto môže byť jeho sezóna niečo ako mal Medvedev..
Reagovat
Rafaeoli25
Přesto grandslam skoro určitě zase nevyhraje, to samé asi Medvedev. Ještě pořád jim pár krůčků chybí.
Reagovat
smazaný uživatel
22 ročný Tsitsipas, klobúk dole fyzička, že stíhal s 34 ročným Nadalom.

Ty si mimoň.
Reagovat
Rafaeoli25
Snad bude i pětadvacetiletý Tsip stíhat se sedmatřicetiletým Nadalem smile
Reagovat
dappe
Proč by měl být mimoň? Mladí hráči s tím mají pravidelně problémy, nejsou zvyklý na takovou zátěž. Hrát dva turnaje po sobě dobře je spíše výjimka, zvlášť když ten první turnaj byl Masters.
Reagovat
smazaný uživatel
Tsitsipas je zvyknutý na zataz. Pravidelne hráva velke mnozstvá turnajov a rozhodne nemoze byt z včerajšej dvojice ten, ktory si zasluzi vacsi respekt za fyzicku kondíciu.
Reagovat
steve79
Tohle může říct jen člověk, který nikde nehrál tenis a pořád jen kritizuje. Tsipsipas minulý týden výhrál v Monte Carlu. Potom přelet do Barcelony a potom pět zápasů v kuse. Na odpočinek měl jen tři dny.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal vyhral dvojičku MC+Barca dokonca po 30ke a nikto z vas mu tu respekt za fyzicku neprejavil, tak to tu na mna nehraj.

Tsitsipas je na vrchole svojich fyzických síl.

Keď mal Federer 28 rokov, tak uz ste vytahovali kartu veku, ze je starý a nevládny oproti mladsim.

A Nadal vyhrá s 22 rocnym a zrazu, ten 22 rocny nestihal, lebo toho bolo na neho vela...

To nie je narazka konkretne na teba, len taka vseobecná gloska :)
Reagovat
turista
Nadal těží dnes hlavně z obrovských zkušeností.
Reagovat
Rafaeoli25
Na loňském FO byl ve stoprocentním fyzickém stavu, tam opravdu žádné zkušenosti nepotřeboval. A letošní RG nebude jiné.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si koleduješ s tymito svojimi predikciami. Turista z radov Rafa fans.

Nadal priznáva, ze napriek tomu, ze vyhral RG velakrát, vzdy prichádza do Pariza nervozny s davkou neistoty.

Logika káže, že sa to raz pretrhne, rovnako je logicke, ze kazdym rokom šance na vyhru klesajú.

Nechápem kde beries tu istotu, vcera mohol Nadal prehrat, uplne v klude.
Reagovat
Marduch
Jen to nekaž.. všecko se zaznamenava a jestli se Oli25 plnohodnotně raduje už teď a ještě u toho mlaská, tak to pro fandy ostatních hráčů vypadá letos nadějně, neboť vesmír nedovoluje, aby se kdokoli z jedné věci radoval dvakrát smile
Reagovat
Rafaeoli25
Já tohle říkám už tak deset let, jen v roce 2015 jsem byl na pochybách neb byl opravdu v loji a nečekal jsem, že vyhraje, což se potvrdilo. Když si ale vzpomenu na rok 2019, jak se mu všichni po debaklu s Fogninim posmívali a hlásili, že končí a on potom na RG všechny rozštípal, tak už se jen usmívám, totéž loni po nakládačce od Schwartzmana v Římě. Ano, může se stát, že mu forma odejde, i jemu v Paříži, ale je to silně nepravděpodobné, asi tak.
Reagovat
Rafaeoli25
Včera ano, ale FO není jako ostatní turnaje, tam hraje vždy nejlíp, protože je dokonale připraven po všech stránkách, s vyjímkou roku 2015, kdy byl neustále v krizi a roku 2016, kdy vzdal kvůli zranění. Loňské RG ukázalo, jak dokonale se na FO umí připravit, tak to prostě je. Chvění, lehké chvění má asi každý, to je jasné, ani on není robot, každopádně v jeho případě pokud nezaúřaduje tělo, je na RG vždy v komfortní pozici a prohrát si to může jen sám horším výkonem. Což se prostě na RG nestává. Jinak opravdu nejsem nějaký jeho fanda turista, tenis sleduji neustále, jen sem nepíšu den co den, ne každý sem musí přispívat každou chvíli.
Reagovat
smazaný uživatel
Turista je fan z Djokolandu a vyznačuje sa neskutočným optimizmom, az utrhnutým od reality.

Preto vravim, ze aj Raf fans maju svojho turistu.
Reagovat
Rafaeoli25
Aha, já myslel, že je to ve smyslu, že se o tenis zajímám jen povrchně, tak to pardon smile. Ale nejsem nenapravitelný optimista, nicméně co se týče FO není důvod žít v obavách, bojím se jen zranění, ničeho dalšího, formu, tu on prostě na tenhle turnaj umí vyladit.
Reagovat
smazaný uživatel
Obrovske skusenosti ma aj Nastase a asi by to s Tsitsipasom nestačilo.
Reagovat
Rafaeoli25
Zkušenostmi se antuka fakt vyhrát nedá.
Reagovat
Patik
Hovoril som že Tsitsipas si nakladá príliš..hral v Monte Carle predtým hral v Miami teraz finále v Barcelone tvoja psychika ti začne nahovárať že si fyzicky unavený a ideš na rezerve..túto chybu urobil viackrát kde ho vo finále v Dubaji dokončil Djokovič alebo Federer..áno Nadal je starší a fyzicky to zvládol ale od Australian Open nič nehral len sa válal a Nadal je vyformovaný hráč jeho tréning je taký že sa postaví do stredu kurtu a pinká si zo strany na stranu..a keď príde na turnaj vie čo má hrať lebo je skúsený a zrastený s povrchom a po French Open vypustí paru a dokonca sezóny môže mať vyložené nohy ..Stefanos je síce mladší ale je vo fázi kedy herne rastie a robí progres vo svojej hre a fyzičke a to nenadobudneš nijak len tvrdím tréningom ako na kurte tak aj v posilovni medzi turnajmi a k tomu keď si naloží ešte maratón turnajov a mal aj ťažších súperov pre mladého chalana je to vyčerpávajúce neni taký odolný..
Reagovat
smazaný uživatel
Dakujem za zákulisné info spoza opony Nadalovych treningov.
Reagovat
Rafaeoli25
K Tsitsipasovi: je sympatické, jak usilovně na sobě pracuje. Skutečně maká na sto procent, sebemenší náznaky polevování. Je na potlesk, jak se zatím letos prezentuje, kdyby tu nebyl Nadal, tak by s velkou pravděpodobností dominoval celé antukové sezóně a kdoví, třeba by přetlačil i Djokera na FO, už loni byl blízko. Za normálních okolností by to svádělo označit ho za budoucího nástupce Rafy na antuce. Jenže to by tu nesměl být Sinner, supertalent, který brzy dosáhne topu své hry a bude lepším hráčem než Stefanos. Zdá se tudíž, že nástupcem Nadala na antuce bude v budoucnu Jannik, nikoli Tsitsipas (nebo Rublev). Každopádně za letošek zasluhuje Tsip maximální pochvalu za to, co předvádí.
Reagovat
Rafaeoli25
Pak je tu samozřejmě ještě další supertalent - Carlos Alcaraz, mladší o dva roky než Sinner, to je další potenciální nástupce. Jeden z trojice Sinner - Tsitsipas - Alacaraz by to každopádně měl asi být.
Reagovat
dappe
Alcaraz doufejme nebude hrát především na antuce. Sám o sobě říká, že jde spíše cestou Federera, hru dost tvoří, hraje rychle a neustále útočí, tak by se mohl/měl prosazovat mimo antuku. Zatím je ale dost brzo o něm takto uvažovat, je pořád moc mladý.
Reagovat
Ereinion
tak tak, o FAA se taky píše od 16-17 jako o budoucí světové jedničce a zatím to příliš nepotvrzuje
Reagovat
Rafaeoli25
Nepotvrzuje? Loni vyhrál spoustu turnajů nižší kategorie, letos druhé kolo AO.
Reagovat
dappe
Nepotvrzuje, všechno se nedá brát podle výsledků. Z FAA se postupně stává celkem předvídatelný hráč, který nemá nic speciálního. Když začínal na challengerech, bylo to úplně jiné z jeho strany.
Reagovat
Rafaeoli25
Ještě mu není ani osmnáct, letošní sezona ale hodně napoví. Je fakt, že Sinner bude určitě lepší, to je budoucí jednička a vítěz nejméně 7-8 GS.
Reagovat
dappe
Letos mu bude 21, FAA.
Reagovat
Rafaeoli25
Já ale mluvim o Carlosi Alcarazovi, to je ten velký talent.
Reagovat
Rafaeoli25
Jsme si nerozuměli, nemluvím o Aliassime, ale o Alcarazovi.
Reagovat
Rafaeoli25
Alcaraz má myslím daleko větší potenciál než Aliassime.
Reagovat
Pe3k
smile bože ty si dmnt
Reagovat
Rafaeoli25
Jako proč?
Reagovat
Rafaeoli25
Ještě poznámka k Nadalovu antukovému předFOoutfitu..skvělý, Nike se zase vyznamenal, dokonalý barvy a jejich sladění. Jsem zvědavý, s čím přijde na Roland Garros, letos by si to žádalo zelenou nebo červenou, modré bylo přehršel v posledních letech na FO, žlutá tam taky byla, takže buď zelená, červená nebo oranžová smile
Reagovat
Rafaeoli25
Beru zpět, už to bylo zveřejněno..bude to světle zelená smile
Reagovat
Rafaeoli25
Rafa by si teď možná měl odfrknout, vypustit Madrid a zaměřit sena titul z Říma. Hlavně být čerstvý na FO, aby čtrnáctce nestálo v cestě vůbec nic. Stejně jako Djoker by se pak měl zaměřit už jen na grandslamy, zacílení na FO a USO by bylo optimální.
Reagovat
smazaný uživatel
Vypustit turnaj z najvacsou podporou, to nepripadá do uvahy.

Navyse po dvojicke Madrid/Rim je az dva tyzdne volno pred RG.
Reagovat
Rafaeoli25
To je pravda, ale asi nebude rozumné jet jako blázen a riskovat utavení. Pokud vyhraje Madrid, tak by asi měl zvolnit, pokud ne, tak samozřejmě v Římě naplno. Ale on si to bezpochyby pohlídá, aby byl na Paříž stoprocentně fit.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal rok nehral; na tlacovke povedal, ze sa citi dobre a chce hrat. A ze prave dlhe zapasy su najlepsou pripravou na best of five..Snad aspon jednu tisicku vyhra, prioritou samozrejme RG. Dolezity bude aj zreb, z trojice Djokovic/Thiem/Tsitsipas je mozne dostat vsetkych troch.
Reagovat
Rafaeoli25
Thiem je teď v háji, kdoví kdy se vrátí do normálu, v tuhle chvíli jsou hlavními vyzyvateli (na menších turnajích) Djoker, Tsitsipas a Rublev (Sinner, Schwartzman), na FO není vážným vyzyvatelem objektivně nikdo.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak určitě by to jednu vyhranou tisícovku chtělo, už jen kvůli dojmu, více mu každopádně věřím v Římě, Madrid nebyl nikdy jeho top turnaj.
Reagovat
turista
Tu vyhranou tisícovku potřebuje i Djokovič má-li se udržet na pozici světové jedničky.
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím, že Djoker už to hroutit nebude, cca 325-330 mu asi bude stačit. Teď už se bude soustředit hlavně na GS a Medvedevovi to přenechá. Jenže nikde není psáno, že toho ten nebo Tsitsipas využijí. Nedivil bych se kdyby ne.
Reagovat
turista
No jo, ale stále vede v počtu vyhraných tisícovek a má 2x Golden Masters. Na obzoru není nikdo kdo by mohl Golden Masters získat. Budiž. Nadal a Federer už to asi nezkompletují. Ale Djokovič zaručeně nebude chtít první místo v počtu vyhraných tisícovek přenechat Nadalovi.
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně to bude napínavé až do konce mezi nimi co se týče GS a Masters titulů týče, tahle a dalsi dve sezóny budou velmi výživné smile
Reagovat
steve79
Zase toho letos tolik neodehrál, aby si musel odpočinout. Teď má 8 dnů volna, tak si myslím že odpočinek bude dostatečný. Jenom hrát Grandslamy nejde. Chybělo by mu zápasové tempo.
Reagovat
smazaný uživatel
https://m.youtube.com/watch?v=O4hune4xUJw
Reagovat
Vlk-v-trave
Mnichov
https://www.atptour.com/en/scores/current/munich/308/draws?matchType=Singles

JInak celkem zajimavy los a obsazeni.

Jiz zitra pokracovani silenych vykonu Pe11y, je mozne ze nakopne i teho Gerasimova.

Bude mozne videt Pabla Cuevasa, magic man v prvnim kole bude hrat proti tennysovi:)

Stale je napsany Aslan, ale otazka, jestli dorazi.

Bude hrat take Coria:) Predstavi se take Korda. Nebude chybet Alex, jeho oblibene misto.

Cekla jsem, ze by se mohl objevit Altmaier, ale nic. Ani kvalda.

Estoril
https://www.atptour.com/en/scores/current/estoril/7290/draws

Prvni kolo Verdasco x Ramos:) Gasquet x Londero, Anderson x Tiafoe, Simon x Herbert, ale hlavne bude hrat Cameron, no a Bublik:) kteri se mohou potkat hned ve druhem kole.
Reagovat
Rafaeoli25
Na Karatseva teď budu zvědavý už každý turnaj, fakt neskutečný příběh, nemající moc obdoby v historii tenisu..
Reagovat
turista
Karacev je tak dobrý, že může porazit kohokoliv i toho Nadala.
Reagovat
Rafaeoli25
Na antuce ne, to je to jediné, co asi dokázat nemůže smile
Reagovat
turista
I to dokázat může. V Bělehradě proti Djokovičovi hrál supertenis. A to Nole nehrál zle. Jen neproměňoval brejkboly. Karacev dokázal zahrát superúder nebo supervýměnu právě když to nejvíc potřeboval.
Reagovat
Rafaeoli25
Dobře, opravím to, třeba v MC by mohl, ale na FO na tři vítězné opravdu ne smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak nebyl to celkem spatny tyden, tenisove. Finale jsem ovsem nevidel:)

Belehrad 250
Z vysledkem finale jsem spokojen, protoze Matti:) Preju mu to, libi se mi jeho styl hry, ikdyz spis jak hraje na trave. Trochu je mi lito Aslana, nebot tady zahral zapas tohoto turnaje. Ma sikovne zapesti, skvela odvaha na returnu, aktivni ve vymenach takze urcite jeste nejaky ten turnaj vyhraje. Dobra zprava i pro RG, tam verim Aslanovi, ze zahraje dobre. Na antuce se nadrel dosytosti. Poprve bude hrat v tomhle modu GS na antuce. Takze hodne stesti:)
Mattiho snad uvidim zase dobre hrat ve Sttutgartu.
Reagovat
Vlk-v-trave
Barcelona 500
Byly pekne zapasy. Jsem rad za Camerona, libi se mi ti nadsenci, kteri se snazi prekrocit kazdy rok svuj stin,...a dal jedou s nadsenim a pritom nejde o nejake velke triumfy, bez toho by ten sport ani nemel smysl.... Danny Evans mel plno problemu, v zapase MTO, takze tady muzem byt radi, ze to nejak dopadlo. Pella nakopl Samuraje, takze aspon neco :D...FAA se zlepsuje pod vedenim TN (ale jestli z toho neco bude...tezko rict), ale narazil na Stefana, kteremu jak koukam dnes skoncila vitezna vlna, a po zapasovem maratonu. Asi dobre, ze prohral ted. Uz to trvalo celkem dlouho easy. Lepsi jak ted prohraje a nuti ho to zlepsovat se dal na GS. Ovsem kdo vi jak se mu tam bude darit. Tak preji, asi hlavne tenisu, aby hral min. jak za posledni tydny. Atraktivni podivana, a ironicky se da rict, prvni hrac po nevim jake dobe u ktereho bych rekl, ze muze byt zajimavou konkurenci pro Nadala, na rozdil od jinych pro mne Thiem na GS v Parizi nikdy nebyl nejakou hrozbou pro Nadala, ani nejak specialne Djokovic, ten je tam vetsinou premotivovany a ulitava, porazi se casto sam. Toho nastesti vyuzil i ten Standa, ktery by mel dostat nejakou spec cenu po kariere, ze se zaslouzil o to, ze tenis v tomhle obdobi byl trochu zajimavy.

Nadal je samozrejme na antuce fenomen, a byloby dobre, kdyby na RG zacly byt zajimave zapasy, hlavne ve finale o celkove vitezstvi. Snad se Stefan dobre pripravi, no ale verim vic Aslanovi, se kterym jeste Nadal nehral a rad bych ten match-up videl i na RG.

Takze tenhle tyden vitezova Matti/Rafa
Je tu jedna shoda u obou, turnaj sice nebyl z jejich strany uplne nejlepsi, ale pocita se hlavne ten posledni krok, no ani Aslan, a Stefan ho neudelali a meli paradni tyden. Trebas jim to prospeje uz pro dobro Parize.
Reagovat
turista
Karacev předvedl v SF v Bělehradě takový výkon, že s tím může porazit i Nadala. Musí se s ním počítat i když ve finále už takový supervýkon nezopakoval.
Reagovat
Rafaeoli25
Jsem na Karaceva fakt zvědavý, umí na hardu i antuce, snad mu forma vydrží celou sezónu, pak by se do desítky mohl dostat.
Reagovat
Frick
Jak to vidí Rafa s LOH 2024, které by se hrály na RG?

Vyjádřil se k tomu v poslední době?
Reagovat
Rafaeoli25
Teď před pár týdny řekl, že se vidí na top úrovni minimálně další dvě sezóny, myslím tedy, že plánuje konec asi po sezoně 2024, jestli to bude přímo na olympiádě toť otázka.
Reagovat
Patik
na olympiáde 2024/25 budú jeho šance ešte menšie než šance ktoréhokoľvek hráča trebárs z top50..podľa mňa tam ani nenastúpi..ak hej tak možno tak že celú sezónu nebude hrať potom nastúpi na jeden prípravný turnaj alebo len OH a koniec kariéry dovidenia..čisto len kvôli symbolike..
Reagovat
Rafaeoli25
Proč by se měl za tři roky tak propadnout? Tohle se fakt říká už dvanáct let, jak za tři roky bude out. Jeho nelze odepisovat, stejně tak Federera a Djokovice.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer je už predsa dávno odpísaný. Odmysli si 2017 a ten chlap sa posledných 10 rokov na okruhu už len pretĺka, sem tam vyhrá nejaký Bazilej alebo Halle. Pevne verím, že Nadal nedopadne rovnako.
Reagovat
Rafaeoli25
Tipuji, že si Nadal nejlepší výkonnost podrží ještě min.další dve sezóny po téhle, tedy 2022 a 2023 očekávám dál velké úspěchy, 2024 by mohl nastat drobný pokles, stále to ale na FO a na olympiádě na antuce může stačit. Kdepak ho odepisovat, k smíchu.
Reagovat
gigin
https://youtu.be/fIWtXWZyv-M?t=19
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Paťo, ty si tak včerajší, že OH 2024 zaregistruješ asi až v 2025, ty mimoň.
Reagovat
Rafaeoli25
A přitom Nadal už plánuje OH 2028 smilesmilesmile
Reagovat
paddy
dnešek se nesmí zapomenout pořádně oslavit

určitě padne alespoň jedno magický voko!!! smile smile smile

https://www.youtube.com/watch?v=gzRDVtauUS8
Reagovat
paddy
už se to v Barceloně rozjíždí poté, co Rafa vyškrábl další titul

a něco má společného s Aničkou...smile
https://www.youtube.com/watch?v=N3K5kM22vQw&t=7s
Reagovat
paddy
aby nezůstalo nepovšimnuto, tak kolumbijští feťáci slaví další titul smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
Apropos,

Nadal navýšil svoj rekord, kedy týmto počinom pripisuje už 18 sezónu za sebou, kedy vyhral aspoň jeden titul. A ani jedna z nich nebola taká, že by ten jeden titul bol z ATP250 :)

Djokovic má tých sezón 16, Federer samozrejme posledný s 15.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
87. titul, z toho 61. z antuky...
Reagovat
smazaný uživatel
Ako jediný z open éry má spolu s Lendlom po 20 titulov z oboch majoritných povrchov smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To ho šlechtí, až na tu podmnožinkusmile
Reagovat
Rafaeoli25
Chce se říct..no a? smile
Reagovat
turista
Doufám, že Djokovič na těch 20 antukových titulů taky dosáhne.
Reagovat
Rafaeoli25
To je otázka, nezdá se mi v posledních letech, potom co dobyl FO, že by antuce obětoval tolik, kolik by zasluhovala. Těžko tipovat, jestli jí dá zase maximum a nějaké tituly ještě vyhraje.
Reagovat
turista
Kéž by to dokázal. Vyhrál Madrid 2019 a Řím 2020. Teď mu těsně unikl Bělehrad. Jeho osudem tady je Nadal. Kdyby hrál v jiné éře tak má Novak tolik antukových titulů, z toho 5x RG, že by takový Muster byl vedle něj příštipkář.
Reagovat
Amputace
Ano, nebýt Nadala, antuka by se náhle jevila jako povrch s mimořádně silnou konkurencí. Za těch 15 let jeho kariéry by mělo RG hned dva dominantní šampióny: DJokoviče a Federera. Plus pak několik dalších kvalitních tenistů, kteří by vyhráli minimálně jednou či dvakrát: Ferrer, Thiem, Soderling, Wawrinka a možná i Murray, který tam 2x skončil na Nadalovi a 2x na Djokovičovi.
Reagovat
turista
No jo. Třetinu všech porážek na antuce za celou kariéru Djokovič utržil od Nadala. Nadal
šestinu antukových porážek od Djokoviče.
Reagovat
Rafaeoli25
Bezvadný zápas, skvělá zábava, takhle to má vypadat. Tak teď 21.na FO, pak 22.na USO, no a za rok 23.na dalším FO, ať je klid a hateři nechť se potom definitivně udáví smile. Pak už budu naprosto spokojený. I když ne samozřejmě, chci 25! smile.
Reagovat
smazaný uživatel
Parádny zápas, malo to úplne všetko. Prvotriednu kvalitu na oboch stranách kurtu, intergalaxtickú zápletku v podobe nepremenených MB oboch protihráčov a ešte k tomu aj čerešnička na torte v podobe víťazstva Nadala.

Asi nebudem ďaleko od pravdy, ak poviem, že išlo o najlepší zápas kategórie ATP500 za posledné roky rokúce, snáď aj celej dekády.

Nepamätám si, kedy naposledy šiel Nadal do zápasu na antuke so súperom, ktorý to mal na oranžovej drti 9:0 a 18:0 na sety. O to cennejší je dnešný triumf, Nadal už strašne strašne potreboval tesné víťazstvo, keďže xy remízových zápasov v poslednom období prehral. Navyše s vedomím, že stále nehrá svoj najlepší tenis.

Antuková konkurencia je brutálna, k Djokovicovi a Thiemovi sa touto sezónnou definitívne pripája aj Tsitsipas. On je veľmi komplexný hráč, výborne útočí, bráni, vysoký so skvelým servisom a chladnou hlavou na bigpointoch. Oproti minulým sezónam výrazne zlepšil aj return.

Napriek vyššie spomenutému, musím na záver oceniť 34 ročného Nadala, ktorý zvláda epické zápasy na svojom povrchu už so 4 generáciou od Federera (1981) až po Tsitsipasa (1999).. To je úplne mimo záber každého jedného z konkurentov. Bravó Rafa, k tomu sa nikdy nikto nepriblíži. Generácie sa menia, Nadal je večný.

Goat.
Reagovat
Marduch
Ráno musím do práce. Co ty?
Reagovat
smazaný uživatel
Home office :)
Reagovat
Marduch
Mee too, ale nemám to rád, tahat si to domu. Jinak gratulka do Vamoslandu k dulezitymu titulusmile
Reagovat
smazaný uživatel
Dakujeme..

Vam tiez vsetko dobré, ale ideálne od novembra do decembra. Vianoce a tak :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Clay goatsmile
Zápas pěkný, štěstíčko tradičně na straně Rafy, ale hlavně o něco méně odvahy na straně Stefanose, který s příležitostí nenaložil nejlépe. Rafu bych nepřehypoval, chyb tam nebylo málo a i ten DF by třeba Karatsev na rozdíl od Stefanose nejspíš potrestal, ale kdoví...
Rafovi patří uznání, že zápas dotáhl, nicméně na RG to úplně růžově nevidím. Na pohybu je znát zpomalení oproti 3-5letům zpět a i přesnosti ubylo...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, clay je jediny povrch, ktory je jasny..

Vsade inde je to otvorene, aj preto je Rafa Goat.

Pozri, Nadal vyhral RG13x, z toho 12x hladko. Ak teraz bude vyhravat RG 6-7 rokov tesne, bude to prirodzené.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Počkej, on už bude hrát veteránské soutěžesmile,
Reagovat
Rafaeoli25
Veteránské? Tak za osm let nejdřív smile
Reagovat
Marduch
6-7 krát? Cože? Však Rafa je sotva v polovině kariéry, tady je to zachycené:t
https://www.youtube.com/watch?v=3kfhoLVW8to
Reagovat
Rafaeoli25
No kdoví, možná to tak je, třeba bude hrát až do roku 2040 smile
Reagovat
Rafaeoli25
Na RG přichází vždy s úplně jiným levelem. Vzpomeň Na loňský rok, v Římě ho Schwartzman vyprášil jak učedníka. A pak na FO? Jeden z nejsuverénněji získaných titulů vůbec. O rok předtím výprask od Fogniniho v Monte Carlu a na FO opět ta samá písnička. Nadal na rychlosti a přesnosti neztrácí, jen se prostě už tolik nesnaží na menších turnajích, to platí už od roku 2014, kdy všichni tvrdili, že to už není ten Nadal co kdysi smile.
Reagovat
sojka1
ted uz si ale delas srandu naprosto nepokryte, ze.... :-)) s tou cihlou... puopanicka, dej na ni sikovne dite, dedka, rekreanta, budou slusne pinkat. Na mejdle budou namydleny, dite zacne promachavat udery, dedek tezce nestihat, rekreant sproste nadavat, to pri nejlepsim... ;-) Je to povrch "casu" a kde tenis doplnuje, vetsinou spis zastinuje a prebiji atletika. S temi svymi vrcholy a patricnou pripravou na ne.. MR, ME, MS, OH.... a RG.... :-)) Ta priprava, kterou nerozvadim, je snadno vysledovatelna. RG a USO jsou si terminove blizsi (2 mes?) nez nejake AO a predevsim W je zas otazkou ciste tenisovou, proto je Rafa uz pres 10 let nevyhral. Ja ho nijak nepodcenuju, uzasny tenista, ale tak zase... a o TM mlcim uplne.... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
TM je o ničom.

RG zrejme nebude také jednoduché, keď ho tí prirodzene talentovaní nevedia vyhrat, ze ano.

Apropos, pod talentom sa teda mysli servis?..Lebo s jednym uderom, hoci si nemehlo; mozes vyhrat len Wimbledon, ale tam, kde treba širšiu úderovu paletu, tam uz Ivanisevic nestihal :)
Reagovat
sojka1
prosim te a kolikrat Ivanisevic ten W vyhral.... jen abych vedela.... :-)) a ne, prorozene talentovani nemohou jen tak vyhrat RG, museji se k tomu jeste fyzicky vymakat.... nekdo je vymakany vic, nekdo min a jen nekdo dokonce snad "hned"... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jedenkrát je na míle vzdialený od levelu "nikdy" :)
Reagovat
Rafaeoli25
Sampras nebyl fyzicky vymakaný? Byl, přesto si na antuce ani neškrtnul.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, Pete byl dokonalý antukový somatotypsmile
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně vymakaný byl a takových vymakaných bylo..a kde nic tu nic. Naopak párátko Coria na antuce zářil.
Reagovat
Rafaeoli25
No moc šikovných se opravdu na tour nenašlo, když je tak nesesaditelný smile.
Reagovat
sojka1
na jake tour? Na hardu i trave ho porazil i osmatricetilety Roger... na antuce jiste myslis... :-)
Reagovat
RF46
Antuková konkurencia je brutálna... coze? smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Byla by, kdyby se bylo více hráčů schopno naučit na antuce hrát. Bohužel je to pro ně doslova nesplnitelný úkol, tak je antuka těžký povrchsmile
Reagovat
smooke1
A kdo ho asi tak může zastavit na french ????nikdo mě nenapadá ????
Reagovat
svetova.dvojka
Roger Federer smilesmile
Reagovat
SydneyOpen
Jirka Veselý
Reagovat
Rafaeoli25
Prosté, nikdo smile.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Vsaď boty a budeš chodit boskysmile
Reagovat
Rafaeoli25
To už se říká skoro deset let. A až na rok 2015 se všichni pořád mýlí že, co bylo řečí loni jak si na něm Djoker kvůli počasí smslne. A jaká byla realita?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já to říkám letos poprvé, ale stojím si za tím.
Reagovat
Rafaeoli25
Takže od začátku října, tedy za pouhých šest měsíců, se z terminátora stal zranitelný hráč jo? Jak se to projevuje? smile Loni dostal naloženo v Římě od Schwartzmana, předloni v MC od Fogniniho ještě víc, to byly nákládačky, které vzbuzovaly pochybnosti. Nic takového se letos zatím nestalo, takže zcela nepatřičné dedukce.
Reagovat
Rafaeoli25
A vezměme si to objektivně nejen co se týče Nadala, ale i jeho soupeřů. Kdo je pro něj hrozbou? Djokovic, který prohrál s Evansem a Karatsevem? Thiem, kterého sužují psychické i fyzické problémy? Ne, zbývají tedy aktuálně jen Tsitsipas a Rublev. A ruku na srdce, ty si opravdu myslíš, že jeden z nich může nad Nadalem vyhrát na FO tři sety?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já si myslím, žes byl na TP naposledy loni při RG a podobně jako další NF ses tu objevil až teď.
Ano, Rafa může mít štěstí na los, při hře, stát se může leccos, ale za mě je to jiný Rafa a s pár hráči bude mít problémy. Uvidíme, jak se s nimi popere...
Reagovat
Rafaeoli25
Během pěti turnajů se z něj stal jiný hráč, to je vtip? Kde jako vidíš rozdíly? Na TM byl kousek od finále, hrál tam perfektně, na AO zahrál svůj dá se říct standard, podobná úroveň jako na AO loni, no a v MC zahrál letos líp než v roce 2019. Kde tedy vidíš známky jeho poklesu, při jakém srovnání s čím? A mohu se vrátit už do roku 2014, kdy nedošel ani v MC ani v Barceloně ani do čf.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak Tsitsipas se zlepšuje, to nelze popřít, grandslam je ale grandslam a FO je FO, tam porazit Nadala na tři vítězné je úkol nadlidský, na tom se vůbec nic nezměnilo a je otázkou kdy se změní. Za dva tři roky možná, dřív ne.
Reagovat
mahycek
Ale, jak odepisovat Nadala ? Myslím , že
jeden titul na antuce splnil a víc jich
bude těžko, těžko dobývat. Byl to bezvadnej
zápas, trochu mě bylo Tsitsiho líto
nakonec, ale jeho to posílí, A Rafa ?
Já nemám nic proti Rafovi, akorát mě
vždycky s.re při jeho servisu ty proluky, katastrofa. Na to musí být nervy. Jako o hráči se nemusíme bavit,
v historii tenisu navždy zůstane, vždyť
i Roger několikrát prohlásil, že Rafa
mně naučil být lepším hráčem. Takže klobouk pěkně smeknout. A dále, jak píšete, že Rafa na antuce půjde výše.
Kdepak, výše už nepůjde a mám vážnou
obavu, že do Roland Garros už titul
nezíská. Následuje Madrid, Řím, tam je
pomalejší antuka, tak snad, ale domnívám se že ne. A v Paříži na Roland
Garros na tři sety, už né. To skončilo, bohužel... To skončilo, tam už
zázraky nebudou. Do finále je 6 zápasů, nedovedu si představit, že by
Rafa hrál 2 - 3x 5 setů a pak uspěl.
Roky jsou znát a ve třech setech neprojde ani náhodou. Buďme realisty a
dívejme se na jeho hru. Třeba od 2005
do nynějška.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Už před 3 roky jsi psal, že Rafa nevyhraje FO 2019. Takže klid :-)
Reagovat
Frantz
Každý fanatický Fedfan dokáže vždy pobavit smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
aspoň každý vidí, že Tě neřídí CIA... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
"vždyť
i Roger několikrát prohlásil, že Rafa
mně naučil být lepším hráčem."
Jakože díky Rafovi mahycek líp hraje na kytaru?

smile
:-)
Reagovat
svetova.dvojka
Nejlepší zápas této dekády.smilesmile
Reagovat
MirAce
Tak teď už snad forma půjde Rafovi jen nahoru,jen se do RG zbytečně neutavit. A hlavně zlepšit ten servis!!!
Reagovat
SydneyOpen
no uvidíme co RG hotStefan určitě na antuce drží s Nadalem krok, ale jak už bylo tisíckrát a tisíckrát řečeno, půjde o to jak Tsitsimu vydrží hlava a forma do RG
Reagovat
Hypertac
Vamos Rafa!!!
Reagovat
paddy
na své poměry slabší Rafan stejně vyhrál

finále je pro mlaďochy kopec navíc, o finále GS ani nemluvě, tam je to Mt. Everest smile
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně řečeno, vůbec si nedokážu představit, jak Tsitsipas nebo Medvedev vyhrávají Roland Garros. Zní to jako sci-fi, ještě pár let.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak Medvedev zatim urcite sci-fi, vzdyt ten na antuce hraje priserne:)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak příšerně, porazil na ní Djokera smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak na antuce Djokovice porazil i Vesely:)
Djokovice hodne precenujete, jestli jde o antuku...a nejakeho konkurenta na RG proti Nadalovi, coz se jen potvrdilo tim poslednim RG...
Podle mne Nadal nemel nejakou vaznou konkurenci. Hlavne RG... pochopitelne.
Tsitsipas mne prijde takovy jako prvni zajimavy hrac. Zvedavy jsem jeste na Aslana, ale to chce videt vzajemny zapas.

I ten Rublev mne prijde na antuce zajimavejsi proti Nadalovi nez Djokovic nebo Thiem.
Reagovat
Rafaeoli25
Přeceňování? S Nadalem na ní sehrál mraky parádních zápasů.
Reagovat
gigin
Na cihle ani jeden.
Reagovat
gigin
Jako Medvěd x Rafa myslím. Djokovič mi nepřijde na antuce přeceňovaný. Ve svém topu byl claytop, jediný vážný konkurent Nadala. Teď už je po něm na všech površích.
Reagovat
turista
Na cihle těch zápasů spolu sehráli dost. 17x vyhrál Nadal, 7x Djokovič. Z toho několikrát vyhrál Nadal s vypětím všech sil a se štěstím. Djokovič však obecně trochu ztratil konzistenci na všech površích proti období 2011-2016, kdy ho kromě Big4 a Wawrinky prakticky nikdo nedokázal porazit.
Reagovat
turista
Prostě už to bohužel není Serbinátor.
Reagovat
Vlk-v-trave
Se bavime o RG.
Reagovat
Amputace
S vypětím všech sil a se štěstím - napadá mě pouze to RG 2013 a Madrid 2009, jinak to bylo vždy vcelku jednoznačné, minimálně výsledkově. Jinak s tebou souhlasím. Djokovič je (nebo minimálně byl) skvělý antukář. Dokázal na antuce opakovaně porážet Nadala, což je zřejmě to nejvíc, co se dalo na tomto povrchu za posledních 15 let dokázat. Nikdo jiný to říct nemůže.
Reagovat
Marduch
Nejspíš velmi zajímavá by byla jejich konfrontace na RG2011, kdy byl Djokovič rozjetý jak málokdo v tenise ever. Jenže Elegán se ten den vyspal jak na antuce nikdysmile
Reagovat
Rafaeoli25
To by zajímavě bylo, bezpochyby.
Reagovat
turista
Nemám jako Djokofan problém uznat, že Novak vyhučel s Rafou víckrát i na hardu, např.v Indian Wells, v New Yorku, apod.
Reagovat
Vlk-v-trave
Djokovic vyhral pouze jednou RG, a to v roce, kdyz Nadal odstoupil pro zraneni!!!... a kdyz ho tam porazil, tak nebyl Nadal uplne fit, opet fyzicke problemy, to si myslim ze bylo videt... ale stejne ten rok Meditatora sejmul ve finale Wawrinka...
...takze ho tam vlastne nikdy v poradnem zapasu neporazil...
nekdo to vidi jako konkurenci, ale i Diego s Isnerem vic na RG potrapili Nadala (v kondici) nez Djokovic.

Fakt nebudu pocitat 2015,16 toz do zranenych se nekope... Nadal prohral da se rict pouze jednou, a to se Soderlingem. Toho mohu brat jako konkurenci. Ktery fakt Nadala dokazal na antuce vydrtit.

Smesne na tom vsem je, ze ten Soderling patri do te slabe ery podle nekterych mistnich, ze...

Ale respektuju, ze to mate jinak nastaveno, pro mne nebyl Djokovic pro Nadala nejakou konkurenci na antuce a ani nikdy nebude. Stejne tak Thiem.

Jen tak pro zajimavost v tom finale byl i ten Federer 5x, stejne jako Djokovic. Mam jako brat i Federera jako jeho konkurenci:) na hline... ani ne. Konkurence je, kdy se nejde hrac, ktery ho tam bud fakt drsne potrapi, nebo i odstreli jak Robin.

Za mne vse. Trebas Stefan tou konkurenci bude, ale na to si jeste mesic pockame. Pral bych mu to, stejne jako Aslanovi. Ale to se teprve dovime:)
Reagovat
smazaný uživatel
Soderling prehral s Nadalom 2 tyzdne pred RG v Ríme 1:6, 0:6.

Jedna lastovička leto nerobí, na posudenie konkurencie su vzdy smerodajnejsie hlbsie dáta. Djokovic porazil Nadala na antuke 7krat, tak musel byt logicky vacsou konkurenciou, nez Soderling.

Ak by sme isli tvojim vypoctom, tak Dominik Hrbaty bol pre Federera na harde vacsou konkurenciou, nez Nadal, kedze tam s nim nikdy neprehral.

Čo sa RG týka, Soderling vytazil aj z toho, ze do zapasu so Soderlingom urcite Rafa vstupil (aj pod vplyvom Ríma) inak, nez vstupuje do zapasu s Noldom.
Reagovat
Vlk-v-trave
stale se bavime se o RG. (je to vlakno o GS, paddy pise o Everestu:)

chapu, ze byste ji chteli, ale kde nic neni ani smrt nebere. A jeste to pise ten, ktery hlasa, ze hlavni jsou GS.:) Zbytek pry do poctu :)

Porad plati, ze na RG Nadala porazil pouze Soderling, pokud nepocitame 15,16 zraneny.

Ty Rimy, MC, Jizni Ameriku atd...co ja s tim:) Tam casto nejsou vsichni, je to na 2 vitezne, v Madridu ta antuka je rychla jak hard...

Dobrym prikladem muze byt i Tsonga, mimo RG hral sracku na antuce, ale v Parizi na RG...ma nej. vysledky z GS.

Cili pro mne jediny vazny konkurent ve vysledku byl ten Soderling...

Jako jestli ma byt opravdu konkurence, tak je dobre, kdyz aspon jednou konkurent vyhraje, aspon jednou:) Nebo se aspon priblizi...
Reagovat
Marduch
9:7 v pátém setu v 2013 mi už teda jako drsný potrapeni přijde. Srovnávat to s Diegovym zápasem, to ne:) Byl tam tuším i moment, kdy kdyby Djoker nezahucel svoji nesikovnosti do saka, tak měl (v pátém setu?) breakbal.
Reagovat
Vlk-v-trave
A jo, na ten zapas 2013 jsem zapomnel:)))
Dobre, tak Djokovica beru jako takovou pul-konkurenci...:)
Reagovat
turista
Žádná polokonkurence. Nejde jen o FO.Kdo z aktivních hráčů má 10 vyhraných antukových tisícovek Masters z toho 6x přes Nadala. Djokovič. Jinak nikdo.
Reagovat
smazaný uživatel
Žádná polokonkurence. Nejde jen o FO.Kdo z aktivních hráčů má 10 vyhraných antukových tisícovek Masters z toho 6x přes Nadala. Djokovič. Jinak nikdo.
Reagovat
smazaný uživatel
Žádná polokonkurence. Nejde jen o FO.Kdo z aktivních hráčů má 10 vyhraných antukových tisícovek Masters z toho 6x přes Nadala. Djokovič. Jinak nikdo.
Reagovat
smazaný uživatel
Žádná polokonkurence. Nejde jen o FO.Kdo z aktivních hráčů má 10 vyhraných antukových tisícovek Masters z toho 6x přes Nadala. Djokovič. Jinak nikdo.
Reagovat
Vlk-v-trave
Koukam, ze ses turisto rozdovadel, ty divochu:)

No, tak na antuce mas celorocne vitezu hafo, vcetne Karatseva v lete, kdy si ho vsiml jen gigin, ponevaz mu zral krev tim jak porazel Gulbisa.

Takze se vratme k tomu RG. A porad ti zustava Soderling:)

Jo, Marduch tady vzpomnel na tu jiskricku nadeje, ale nejak vam to v tom Djokolandu nevyslo, slovy jeden titul, a jeste se musel Nadal zranit.
A to mel Djokovic jeste jednu moznost, nebot se Nadal potykal dva roky se zranenima, ale porazil ho Wawrinka a ve finale:) Takova je to hrozba na te antuce v Parizi...

A ted mne tu napis, kolik ze ten Wawrinka ma jinych titulu mimo RG na antuce. A kolikrat jste si do neho tady kopli...bo vas zere, ze ma uplne stejne titulu z RG jak Djokovic, a jeste ho ve finale porazil :P A pak se tu jeste prsite, jaky je to protivnik pro Nadala na RG, aby v tom poslednim finale clovek usnul nudou:)

Jeste ze ten Soderling byl, skoda jeho konce.
Reagovat
turista
Zlobil mě počítač. tak to vzniklo.
Reagovat
Amputace
Že Soderling porazil Nadala na RG se přece nemůže rovnat tomu, že tam pro něj byl větší konkurencí než Federer nebo Djokovič. Hned při dalším jejich setkání dostal 3:0 a nebylo co řešit. Dle stejné logiky by musel být pro Nadala větším konkurentem na RG Isner než Federer, protože tam s ním dostal zápas alespoň do pěti setů.
Reagovat
Vlk-v-trave
A proto je to 1111 :)
Reagovat
Rafaeoli25
Soderling by s Nadalem prohrál devět zápasů z deseti. Ano, v roce 2009 zahrál neskutečný turnaj, navíc Nadal byl totálně utavený z Madridu, když se to takhle sešlo, Soderling uspěl.
Reagovat
Vlk-v-trave
Trochu jsem mu tim ukrivdil, jenze mne nejak poradne nepresvedcil... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To sako mu zmarilo šancu na Gameball.

Nasledujucu vymenu prehral a stratil cely gem a tym padom naskok breaku hore.

Ak sa budu Noleho v nebicku anjeli pytat, ktory fiftin by zobral v kariere spat; toto bude velky favorit.
Reagovat
Amputace
Důležitost toho fiftýnu, kdy Djokovič zahučel v semifinále RG 2013 do saka, se všeobecně hodně přeceňuje. Bylo to za stavu 40:40, Nadal měl pak BB, který nevyužil. Vyhrál až další dva míče. Rozhodně tedy nešlo o žádný big point, jak se v souvislosti s tímto momentem často prezentuje.
Reagovat
Amputace
Tak má chyba. Djokovič prohrál i ten následující míč. Takže ano, šlo nepochybně o důležitý míč, ale pořád měl šanci svoji chybu napravit, nešlo přímo o BB.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa mal 4:2 a 30:15 v Australii v roku 2012 a napalil standardny uder meter od saka do outu.

Mohlo byt 40:15, bolo 30:30, Nadal gem stratil a aj momentum v zapase..

Kazdy ma svoj fiftin UE, ktory by v kariere menil.
Reagovat
Rafaeoli25
Pak taky Nadalův náběh v sf Wimbledonu v pátém setu při breakballu, který se mu nepovedl, přímo na raketu Djokera, to byl ještě důležitější a bolestnější míč než ten ve finále AO 12.
Reagovat
Marduch
Tak to je trochu z jiného soudku, ve W ta výměna zkončila chladnokrevným prohozem Djokoviče.. A i kdyby, tak na rozdíl od Forehandem zmiňovaného momentu na AO Rafa Djokera ve Wimblasu alespoň jednou, byť už v 2007, porazil smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak zahrál ten míček špatně, totálně na jistotu, Djokerovi na raketu, kdyby zakončil razantně, Djoki by ho asi neprohodil. Takže to byla chyba. Raději zkusit zakončit razantně a třeba i se vyhodit, než to dát soupeři na raketu. Téhle promarněné příležitosti lituju ještě víc než toho AO 12 přiznám se. Ve Wimblu 18 totiž Rafa zažil renesanci na trávě a hrál tam parádně.
Reagovat
Ereinion
Zápas plný zvratů, mohl dopadnout jakkoliv, ale ve finále asi rozhodly zkušenosti a i trochu štěstí na straně Rafy
Reagovat
fialka
No, neraz sa mu to stastie chrbtom obratilo. Jeho fans si to dobre pamatuju.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale nedá se to srovnat s tím, kdy stálo při němsmile
Reagovat
Mr.Pink
stefane, stefane, jak chces vyhravat velke tituly, kdyz nejsi schopen porazit ani nadala na antuce. ostudny vykon
Reagovat
magnus
skvely zapas,Rafa je na antuke len tažko zdolatelny.smile
Reagovat
Amputace
Nadal dnes dosáhl alespoň částečné satisfakce za AO, kde naprosto trestuhodně promrhal zápas s Tsitsipasem a nechal si útect pohodlnou výhru 3:0 na sety. Dnes určitě měl Tsitsipas na to vyhrát a ve chvíli, kdy Rafa nevyužil dva MB ve druhém ani minibrejky v TB, očekával jsem, že se - jak u něj je už několik posledních let zvykem - tradičně složí a Tsitsipas si dokráčí pro vítězství. Naštěstí Rafa nic takového nepřipustil a důležité momenty zvládl s klidnou hlavou.
Reagovat
fialka
Klidnou hlavu nemal, inak by tie 2 MB vyuzil. Zdalo sa, ze bol dost nervozny.
Reagovat
RFanousek
Hrozné, do Ženevy nechci tenis ani vidět.
:(
Reagovat
fialka
Co bolo na tom hrozne? Dobry fan si kazdy dobry duel uziva.
Reagovat
RFanousek
Konec...
Včera z mečbolu Kvitová, dneska Stef, už mám toho plné zuby.
Reagovat
Rafaeoli25
Já měl taky tenisu plné zuby od léta 2014 do jara 2017. Tři roky, to bolelo..a taky jsem to přežil smile
Reagovat
Patik
Bojovať 4 hodiny na antukovej 500ke ktorú má 11krát..pravý Antukár sa nezaprie..pozerám že podľa fotky si aj lahol po zápase na zem a našiel zmysel života..ešte dva turnaje a má koniec sezóny..dobre pre neho..zatiaľ Vamos..smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
;-)
Reagovat
Amputace
Někomu jinému už ta sezóna bohužel nikdy nezačne ani na dvěstěpadesátkách. Jsem rád, že na rozdíl od něj si Rafa dokáže držet svůj povrch i v tomto pokročilém věku.
Reagovat
smazaný uživatel
Utri slzu Paťo, tvoj biedny život dnes prerazil novú perspekťívu. Ty smoliar :)
Reagovat
Rafaeoli25
I ty vtipálku smile
Reagovat
Dobry-den
Krása, nesympatickej Cycypas utřel nos. Hodně bolestivá prohra. smile
Rafovi gratulka.smile
Reagovat
steve79
Tohle byl uzasny zapas. Oba dva hrali fantasticky. Skoda, ze mohl vyhrat jen jeden
Reagovat
FulnekUltras
mělo to vše - včetně diváků ;-)
Reagovat
steve79
Je to par dnu co tu vetsina lidi Nadala odepisovala.
Reagovat
Frantz
jo, to už asi tak 12 let..
Reagovat
Rafaeoli25
12 no smilesmilesmile
Reagovat
fialka
Vamos! Apropo, Tsitsi v 2.sete prezil 2 mecbaly.
Reagovat
smazaný uživatel
smile VAMOS smile
Reagovat
Mayo
Vamos Rafa smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist