Nadal ve finále s Federerem prohrál jen čtyři gamy a v Římě obhájil titul

19. 5. 2013, 17:25
Aktuality 261
Rafael Nadal ve finálovém duelu turnaje v Římě nedal Rogeru Federerovi šanci. Španělský tenista zvítězil už po hodině a osmi minutách 6-1 6-3. Titul ve čtyřhře získali bratři Bryanovi, kteří porazili 6-2 6-3 šestý nasazený pár Bhúpathí/Bopanna.
Rafael Nadal

Rafael Nadal, který v semifinále vyřadil Tomáše Berdycha, měl jubilejní třicáté vzájemné utkání s Federerem od začátku pod kontrolou a nakonec si vylepšil bilanci na 20 výher a 10 porážek. Ve finálovém duelu svého jednatřicetiletého rivala přehrál už počtrnácté.

Roger Federer sice získal úvodní game zápasu, ale zbytek setu už patřil pouze Nadalovi, který vyhrál následujících šest her a zvítězil už za 24 minut 6-1.

Nadal byl suverénní i ve druhém setu. Zaváhal pouze v závěru, kdy za stavu 5-1 podával na vítězství. Federer čistou hrou získal servis soupeře, brejk potvrdil a snížil na 3-5. Další protahování zápasu ale Nadal nepovolil a závěrečný gam získal čistou hrou.

"Aby se něco takového stalo mezi dvěma vyrovnanými tenisty, tak jeden musí hrát opravdu výjimečně a ten druhý dělat opravdu hodně chyb. To je všechno," řekl Nadal. "O tom, že bych hrál takhle dobře, jsem si před pár měsíci nedovolil ani snít," dodal.

"Rafa hrál dneska příliš dobře," řekl Federer a vyzdvihl, že Nadal únorový návrat po sedmiměsíční pauze zaviněné zraněním kolena neuspěchal. "Měli by si z něj vzít příklad ostatní hráči. Je zase dobrý jako dřív a bude favoritem Roland Garros," dodal.

Šestadvacetiletý antukový fenomén obhájil titul a v sezoně si připsal už šestý turnajový triumf. Federer nezvládl v Římě první finále v sezoně, naopak Nadal o titul hrál už poosmé. Do finále postoupil na všech turnajích, kterých se letos účastnil, a bez trofeje odjel pouze z Monte Carla a Viňa del Mar.

Titul ve čtyřhře získal podle předpokladů nejlepší pár současnosti Bob a Mike Bryanovi. Američtí bratři ve finále porazili turnajové šestky Mahéše Bhúpathího s Rohanem Bopannou za 52 minut 6-3 6-2 a získali už 88. společný titul.

„Věděli jsme, že budeme muset dnes předvést skvělý výkon a myslím, že se nám to povedlo. Jsme spokojeni s naší formou posledních týdnů a doufám, že takhle budeme pokračovat i v Paříži,“ komentoval Bob Bryan.

- ATP MASTERS 1000 ŘÍM -
(Itálie, antuka, 3.204.745 eur)
nedělní výsledky (19. 05. 2013)

Dvouhra - finále:
Nadal (5-Šp.) - Federer (2-Švýc.) 6-1 6-3

Čtyřhra - finále:
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Bopanna, Bhúpathí (6-Indie) 6-2 6-3

Komentáře

261
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dojem z prvej polovice sezony si moze napravit vo Wimbledone,co v jeho pripade znamena minimalne semifinale a dobry vykon,inak to bude rozpacite,strata bodov aj co sa tyka olympiady,s tym suvisiaci pokles v rebricku az niekde k 5-6 miestu,to vsak bude zavisiet aj od Berdycha a Del Potra.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokles v rebricku pride to je iste a co sa týka wimbledonu,no neviem podla mna to ani na trave nebude ono.Jeho fans sa vzdy spoliehaju predovsetkým na travu,ale federer mi fakt pride daky divný uvidime nechajme sa prekvapit,čo pride.
Reagovat
smazaný uživatel
A ked pisem ,ze sa mi zda divny nie je to preto,ze porazky prichadzaju stale castejsie,ale on v tejto sezone fakt posobi,aboby nebol uplne fit a ze uz ma vsetko v pazi.
Reagovat
Hook2424
... já si myslím to samé, že prostě není fit! Servis je letos opravdu velmi špatný a i pohyb se nedá srovnat s loňským rokem. Vzhledem k jeho věku mohou být některé problémy, jako třeba ty se zády chronické... co já vím. Nicméně spoustu soupeřů i tak dokáže porážet. Na první 4 vč Berdycha by to v téhle formě asi nestačilo ani ve Wimbledonu. Inu uvidíme.... třeba se něco změní! Odepisovat ho určitě ještě nebudu. To už tady bylo a on pak na Masters všem vyprášil kožich rozdílem třídy...
Reagovat
smazaný uživatel
Federera netreba odpisovat predcasne nikdy to robia ludia stale,aj ja niekedy,ale len v zapasoch proti Nadalovi.Viem,ze by som nemal no podla mna uz na nadala ani djokera nema. uvidime co bude ,ale ako tu pred casom napisal J.M ani federer sa nebude zo dna zbierat donekonecne vek nestavis a ako dnes spravne poznamenal tomasinho,dufam ze to pisem dobre ak chce federer este vyhravat turnaje musi zacat makat a porazat aj hracov top5 ,no ak nie je fit alebo nevenuje cas treningu tak to zial nepojde,ale odpisovat ho este urcite uplne netreba,ale jeho sucastna forma fakt nie je nic moc
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám na záznam a nestačím zírat, že byl Roger až tak katastrofální jsem fakt nečekal. Měl by opravdu začít makat, na hráče druhého sledu má pořád i bez tréninku, ale na ty top takhle mít nebude a bude ztrácet čím dál víc. Tolik nečistých úderů, u kterých byl pozdě, špatný timing, třímetrové auty snad, nekoncentrovanost. Fakt jak kdyby mu to bylo snad jedno. A navíc se nějak moc potí, což u něj zvykem není, musí máknout. Vím, že má jiné priority, ale musí rozdělit pozornost rovnovážně, pokud se chce věnovat rodině, tak je to v pořádku a je to chválihodné, ale v tom případě by měl skončit úplně. Hraní na 20% je zbytečné. Pokud chce vyhrávat, musí začít makat naplno.
Reagovat
Roger_Federer
Souhlasim, tež mi jeho zapasy letos přijdou odehrane na 30%, zabavne je, že to na 93 hraču ze 100 stači, 5 ho porazi a dva možna jsou schopni rozsekat..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Na turnaji predviedol aj dobré výkony, po prvých kolách na jeho adresu bolo počuť chválospevy, zmienky o rodine prišli až po prehrách...Myslím si, že tú mal aj pred rokom, dva, podstatou problému bude výkonnosť, ktorá v tomto veku zákonite klesá, samozrejme v spojistosti s antukou a Rafovou formou je výsledkom logickým vyústením, hoci tak jednoznačný ho nečakal snáď nikto..Každopádne tenis Rogera stále baví, inak by na turnaje ani nejazdil. A keďže je skutočný profesionál, ani on sám by si nedovolil vstúpiť na kurt nepripravený, čo koniec koncov jeho výsledky mimo hráčov špičky aj potvrdzujú.
Reagovat
smazaný uživatel
No jenže on evidentně připravenýn a kurt nešel, to prostě jde vidět. Přehrával ho Paire. Starace a podobní fakt nejsou měřítko. Jasně, že nešel na kurt úplně bez tréninku, ale asi tomu nedal tolik, kolik by to potřebovalo. Porážka překvapivá není, ale způsob, jakým prohrál, už jo. Nemá zápasovou praxi, přišlo mi, že mu to je i tak nějak jedno. Z toho pramenily ty chyby, ten hrozný timing u spousty míčů, u kterých byl pozdě, i když by normálně pozdě nebyl. Tensi ho baví, ale pokud chce být stále schopen vyhrávat grandslamy a hrát na absolutní top úrovni, musí máknout více.
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlasím,ze hranie na 20percent je zbytocné,ale podla jeho slov jeho hra je dobra a citi sa zdravý,no ked si fakt mysli,ze hra dobre tak neviem čo k tomu povedat.
Reagovat
Hook2424
Nemyslím si, že sportovci takového kalibru mohou říkat vždy to, co sami chtějí! Přeci jen je třeba si uvědomit, že Roger vydělá 90% příjmů jinou čiností, než je tenis. Je to nositel značky. A nemyslím si, že by se jeho partnerům líbilo, kdyby do světa vyhlašoval, že ho letos bolí záda a že na to letos kašle! ... ale já jen spekuluji, nemusí to tak být! ...ale dokážu si to představit, že hned z několika důvodů nemusí být rozumné ukázat dopředu karty!
Reagovat
smazaný uživatel
ja som len napísal,čo som si prečital a strankach ATP,tam sa piše,ze povedal "hrám dobre a cítim sa zdravý".
Reagovat
Roger_Federer
Neberu to jako nejake omlouvani jeho vykonu, tak to myšleno neni..
Ale pokud maš deti a kor dcery(jako chlap), viš co to je byt otcem..
Muj nazor co se rodiny tyka, je že potom co loni tomu dal znova ve 31 všecko a přineslo to ovoce.. Letos na to trochu se.re..Chce videt vyrustat deti, byt vice rodinou, uživat si a mene se stresovat.. Nemyslim, že by se na tenis už uplne vykašlal, ale proste se nebude zas honit jako loni..proto vynechava turnaje a hraje jen co musi..Muj nazor, nic vic.
to ovšem nezhazuju včerejši vykon Nadala a neřikam, že to nechtel Federer vyhrat..
Reagovat
ArcusII
Mě ten zápas přišel jak když si taťka se synkem dali zápas o něco na čem syskovi hodně záleželo... Taťka mu nekladl moc odpor a tak nějak se předem smířil s tím, že to prostě synkovi nechá, protože ho má rád. Rozdíl třídy podle mě jak v úderech tak v síle úderu... a to jsem fanoušek Federera. Bejt tam na toto finále, tak naštvaně zmuchlám vstupenku a jdu domu...
Reagovat
Olympiada
Nejlepší sou šašci co tady pisou o svycarovo prioritach a podobne.... prece on to řika co ma v planu a připravuje - Zminoval utok na prvni misto a uspech na grandslamu. Oznamil by kdyz by tomu bylo jinak ! TAK ZAVRETE TY VASE KLAPAČKY
Reagovat
smazaný uživatel
To bolo pred rokom chlapče. A ozaj, ono sa mu to podarilo oboje :)

Teraz sa už Roger vyjadril inak, povedal že vrátiť sa na prvé miesto bude ťažké, nie nemožné ale väčšou prioritou bude prípadný grandslamový úspech a samozrejme trávenie viac času s rodinou. Takže tiež môžeš dať oddych tým svojim rachitickým prstom čo sem píšu.
Reagovat
Olympiada
řikal ty šašku hlavne to, ze tento usporny rok je strategii do dalšího utoku ! Rodina jezdi s nim - nebo snad né ?! Do školy maji daleko. Uvažuj trochu
Reagovat
Olympiada
"bude ťažké" sam si odpovez fanatiku
Reagovat
smazaný uživatel
Ešte si to raz prečítaj môj malý. :)

Ak by sa to Federerovi podarilo, bolo by to super ale jeho cieľom bolo prekonať Samprasov rekord v počte týždňov na čele rebríčka. To sa mu už podarilo, akýkoľvek prídavok by bol už teraz nadplán. Nebráni sa tomu, ale má väčšie priority. Pozor, toto si prečítaj ešte raz, má väčšie priority. Myslíš, že keby tak úporne chcel č.1 nehral by v Miami alebo v Monte-Carle ?
Admini, dajte tomuto indivíduu ban, lebo to len znehodnocuje meno stránky ako takej.
Reagovat
Olympiada
Doufam ze sis užil vcera trochu nostalgie... Najdi mi ofic. vetu, ze Svycar přeřazuje tenis na jaksi vedlejší kolej. Mysliš ty zoufalče jeho rezignaci na vysnenych 20 Grand !? Blbe
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si fakt k.k.t :) Máš to po celom googli, stačí sa len pozrieť.
Reagovat
Olympiada
musim te ty smradochu trochu šetřit, uz toho na vas je az příliš
Reagovat
smazaný uživatel
Ozvi sa keď bude mať tvoj oblúbenec kariérne resumé ako RF.
Reagovat
smazaný uživatel
Olympiado patris medzi najzabavnejsich clenov portalu,dufam ze ta nevyrazia uz by nebola taka sranda.
Reagovat
Faddova
To jsou zas všichni chytrolíni... já jsem Nadalista až za hrob, ale zápasu s Rogerem jsem se vzhledem k tomu, jak Roger hrál celý turnaj, celkem bála. Nikdo nemohl vědět, že Roger odehraje jeden ze svých nejhorších zápasů vůbec (podle mého názoru). Já jsem ho viděla v pátek na živo proti Janowiczovi a kdyby v neděli servíroval a riternoval stejně jako v pátek, Rafa by měl problém. Určitě někde v rohu jeho mysli budou všechny ty prohrané zápasy a prostě mu vadí ten topspin, jak sám řekl - i když víš, do čeho jdeš, stejně ti to vadí. Prostě se mu to finále nepovedlo, ale pořád je to pan tenista.
Reagovat
Stan_Borowitz
Koukl jsem se do statistik a máš pravdu, rozhodně to byl (spolu s finále RG 2008) určitě Federerův nejhorší výkon v jejich vzájemných zápasech. A s žádným jiným tenistou snad horším výsledkem neprohrál.
Reagovat
spaniel
A na antuce to už lepší nebude. Není už ani taky rychlý, ani přesný jako dřív a to taky prohrával. Roger trochu doplácí na to, že je na antuce schopný dostat se přes ostatní pro svůj pravidelný příděl. I když se na antuce hraje jen zhruba 25%, tak RR 17 zápasů ze svých 30 odehráli na ní (57%).
Reagovat
a.magerova
Aaaach.....
Teda závidím (ale tak mile) Ti, žes dýchala s Rogerem stejný vzduch :-)))
Reagovat
Faddova
Já jsem tam seděla celý den, takže jsem viděla všechny 1/4finálové zápasy. Letos to dobře vyšlo, protože Berďa porazil Djokera a všechno byly super zápasy. Akorát mě mrzí, že Petra to 1/4finále nedala. Na večerním zápase bylo asi 5 Poláků, kteří skoro v každé pauze vyvolávali: Jurek Janowicz :-) ...ale když začali diváci vyvolávat Roger, Roger, tak to byl drsný kontrast, fandilo mu tam snad 90 % lidí, a někteří byli i sprostí, protože pak na ty Poláky pískali, ale tak to bývá... každopádně to byl super turnaj pro mě se super výsledkem. :-)
Reagovat
a.magerova
Jj tak to jsi měla šťastnou ruku při výběru lístků, pamatuju si jak jsi sem kdysi psala, že sis je zrovna koupila :-))
To bylo jen 5 těch "hulákajících" Poláků? Víš, že byli slyšet i v televizi a to opravdu hodně, myslela jsem, že jich bylo víc.
Vidíš, kdybys uvolnila doma dočasně gauč :-))) a na zápas Tom vs Nole tam měla vedle sebe gigina, tak byste byli určitě i v záběru TV kamer :-))))
Reagovat
Faddova
:-D o tom nepochybuju... ale byly jsme tam s mamkou jediné s vlajkou, tak se divím, že nás nezabrali, příště musím vybrat strategičtější místo ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra Kvitová je 7.! Také je nejlepší levačkou světa a nejlepší třísetovou hráčkou světa :)
Reagovat
Roger_Federer
:), jj diky nemoci soupeřky je 7..
Reagovat
Bob
Rogere, co to bylo s tebou včera? Tys byl taky nemocnej?
Reagovat
Roger_Federer
Starnu.., nemam motivaci a taky furt videt toho Rafu nadruhe strane me nebavi..:)
Reagovat
darek.vrana
Bodejť by neprohrál, když hrál v pantoflích.
Reagovat
Fandina
tak to je možné, že to byl ten důvod ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
pantofle?
Reagovat
smazaný uživatel
:))) presne tak, cekal jsem kdy nekdo to vytahne. Z dalky to opravdu vypada jak pantofel
Reagovat
smazaný uživatel
The Briton will make a decision about his participation at Roland Garros on Wednesday after talking to specialists.

Tak ve středu padne ortel.
Reagovat
smazaný uživatel
Dúfam že Andy napokon bude hrať, aj keby mal vypadnúť trebárs v 3.kole, dúfam že narazí na nejakého môjho obľúbenca :))

Inak si myslím že na 99% štartovať na RG nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Dúfam, že Andy napokon bude na RG štartovať, a budem trochu zlý, snáď ho dostane niekto z mojich obľúbencov do prvých kôl :))

Inak sa ale myslím, že na 99% hrať na RG nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry za dvojitý príspevok, selhala technika .. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já to mám naopak, doufám, že startovat nebude, ale myslím, že bude, on toho nidky moc nevynechá, i loni dohrával RG pod injekcema a hrál.
Reagovat
smazaný uživatel
tak co Sonija mal som pravdu ci nie?zapas som sice nevidel,ale ani nebolo treba,vysledok bol jasny uz pred finale a ked sa ti mozno zda ze prehanam,ono to tak prosto je federer na nadala vo vetsine pripadov jednoducho nemá a pravda je bohuzial aj to ze federer je momentalne dost mimo formy
Reagovat
Sonja
Neměl si pravdu, měl si názor, který se mně zdál s ohledem na to, jak se hráči na turnaji prezentovali, jako přehnaný.
To nebyl zápas o tom, jestli RF na Rafu umí nebo neumí, to byl zápas Federerových chyb...ať by se takhle vyhazoval proti komukoliv, prohrál by.
Reagovat
smazaný uživatel
no ved jasne,ze zapasy nadala s federerom su vzdy o chybach RF a na tom sa uz nic nezmeni.federer robi tie iste chyby stale dookola ahlavne proti nadalovi ich vyraba obzlast vela,preto tie zapasy koncia takto
Reagovat
smazaný uživatel
a samozrejme je to aj o tom,ze nadal je proste najlepsi antukovy hrac,ktoreho na jeho milovanej antuke len tak niekto neporazi este mozno djokovic.Gulbis mal sanncu ho porazit,no nestalo sa.Vetsina antukovych titolov bude vzdy pattit nadalovi samozrejme poklial mu vydrzi zdravie,ale kedze nemam nic proti nadalovi,tak mu tituly doprajem.Nadal mi nevadi nemám rad ineho tenistu.
Reagovat
smazaný uživatel
mozes povedat koho a preco?
Reagovat
smazaný uživatel
potom ti poviem ja svojich
Reagovat
Sonja
Napište si to do vzkazů, kluci, akorát tady někomu urazíte oblíbence:-D
marco- Federer s Rafou už sehrál vyrovnané bitvy i na antuce, jejich poslední antukový zápas byl vyrovnaný až až.
Reagovat
smazaný uživatel
nemam ziadneho,ktoreho by som vyslovene neznasal,iba takych u ktorych za ziadnych okolnosti neviem uhadnut vysledok zapasu,ale ok
Reagovat
smazaný uživatel
vies co to radsej nepoviem,lebo nechcem urazit jeho fans nechodim sem velmi casto,no uz par krat som napisal,ze sa mi nepaci ako tu nietori doslova urazaju hracov ktorým nefandiaa niektori diskutujuci aj jeden druheho navzajom.a titujem ze nemas v oblube federera aspon podla prispevkov.
Reagovat
smazaný uživatel
Sonija,tak ten vyrovnaný antukovy zapas som ja asi nevidel prepac .Jeden sa mi sice zdal vyrovnany a bolo to aj dost slusne zo strany federera ,ale neviem či myslime na rovnaky zapas.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer mi je viacmenej lahostajny,nemam proti nemu nic,ale je pravda ze som mu pri zapasoch fandil len velmi sporadicky,ani neviem preco.
Reagovat
smazaný uživatel
prispevky,sa tykali hlavne dnesneho zapasu,s ostatnymi to nesuvisi
Reagovat
smazaný uživatel
dnesny zapas som chvalabohu nevidel.
Reagovat
smazaný uživatel
ja so zase nevidel finale wimbledonu,tusim 2008,musim si ho stiahnut,teraz ma napadlo
Reagovat
Sonja
Tak se na něj mrkni na youtube:-P Roland Garros 2011...to je ten poslední, ale ještě předtím spolu svedli několik vyrovnaných zápasů na antuce, 2x dokázal Roger Rafu i porazit...
Ale tím chci jen vyvrátit tvoje tvrzení, že je to vždycky o tom samém a vždycky ty zápasy vypadají jako dnes- není to tak.
Reagovat
smazaný uživatel
a co ked ten moj neoblubeny je prave tvoj oblubenec?urazis sa a čo potom ?
Reagovat
smazaný uživatel
nie
Reagovat
smazaný uživatel
viem,ze ho porazil v madride 2009.
Reagovat
smazaný uživatel
neurazim
Reagovat
smazaný uživatel
kto koho?
Reagovat
smazaný uživatel
myslis finale?
Reagovat
smazaný uživatel
Federer Nadala tusim,ze 2x 6-4.
Reagovat
smazaný uživatel
a komu fandis?,to ma zaujima viac
Reagovat
gigin
Ernie
Reagovat
smazaný uživatel
A takový tu byl klid.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak bylo na izolačce?
Reagovat
smazaný uživatel
coze, to uz jsem zase o mesic starsi??? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Už tu fňukal i po prohře spratka s Rafanem :-))
Reagovat
a.magerova
To mi připomnělo.... dám jen úryvky, protože vím, že jsou tu znalci :-))))

RYTÍŘ SMYL FLEK Z NOHAVIC: Máme tady jeskyňky.

SMYL: Někde je zalezlá. Přijde sem za ním tak jednou za uherskej rok.

SMYL: No jo, ono to utíká. Člověk se ani nenaděje a uherák je pryč.
Reagovat
Fandina
Zval tě někdo do tohohle vlákna. Těžko. Tak sem nepiš.
Reagovat
Sonja
Fandina- :-O:-O:-O

Jinak už je mně jasný, proč to Novakovi teď nejde, gigin se mu dostatečně nevěnuje:-(((...záletník.
Reagovat
Fandina
Sonja -:-O:-O:-O
Reagovat
a.magerova
Je úžasné, že přestože je zde přes 180 komentů, JÁ JSEM PRVNÍ, na koho pod tímto článkem reaguješ..... dmu se pýchou a mám úplně stejnou radost jako švédští hokejisté :-)))
Reagovat
Fandina
a.magerova ... aha, takže horší případ, než jsem si myslela.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandinka choď utešiť Berdycha, svojím pojď pojď, bárs mu to pošepkaj aj cez kľúčovú dierku, ale nepruď takto zavčas rána.
Reagovat
Fandina
rfever ty si nějaký chytrý ... úsměv
Reagovat
Fandina
Berdo ... nevadí, že to nevyšlo, příště zase držím palce a přeji úspěch ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Výměna mečů!
Reagovat
a.magerova
Jj úžasná záležitost :-))
http://www.youtube.com/watch?v=bGKz58KsAB0
Reagovat
Fandina
janekda ... ale ne, meče už nebudou, já bojuji jen na úrovni ... úsměv
Reagovat
carolyn
tak jestli tohle je úrověn: Od: Fandina Re: a.magerova
Zval tě někdo do tohohle vlákna. Těžko. Tak sem nepiš.
Spíše takový pokus o výkřik do prázdna :-/
Reagovat
Sonja
Jestli chceš být na úrovni, musíš navštěvovat diskuzi vedle a psát tam o zdejších diskuterkách, že jsou krávy, popřípadě sem psát nalitá pozdě v noci nesmysly...;-)
Reagovat
carolyn
:-)))
Reagovat
Fandina
Sonja ... ty píšeš nalitá?
Reagovat
Sonja
Kdepak, ale až budu chtít s tebou vést diskuzi na úrovni, určitě se naliju:-)
Reagovat
Fandina
Sonja ... aha, tak se ozvi, až se naleješ ... úsměv
Reagovat
Fandina
carolyn ... největší legrace s tebou je, jak rozebíráš mé příspěvky ... úsměv ... alespoň se něco o sobě dozvím, jen tak dál ... pojď pojď pojď
Reagovat
dappe
A hokej asi taky nedopadne dobře, dneska špatný.
Reagovat
smazaný uživatel
veru nie uz je to asi 4-1.
Reagovat
Sonja
Jakto že nedopadne, Jágrův Boston vede:-)):-D
Reagovat
Mayo
let´s go Penguins :) za chvíľu
Reagovat
Mayo
kks už o týždeň začína v RG čiže nedeľu...
Reagovat
smazaný uživatel
Federer mozno ladi na wimbledon,v opacnom pripade je v peknom prusere,aj napriek tomu,ze uhral finale,Djokovic,Ferrer,Berdych ale aj Gulbis boli na opacnej strane pavuka,Murray sa zranil,nech ma niekto opravi ak sa mylim.
Reagovat
Stan_Borowitz
Měl tam delPotra, toho ale vyřadil Paire, pokud se nepletu.
Reagovat
Sonja
Nemýlíš se, Roger měl pavouka vymeteného až do finále, Tsongu mu odstranil Jerzy, Delpa Paire, Murray zraněný...
Na druhou stranu Novak se měl dostat aspoň do semifinále proti Rafovi a nedal to, prostě ti nejlepší občas taky nedostojí očekávání:-)
Reagovat
smazaný uživatel
pripadne doplni
Reagovat
smazaný uživatel
Federer by v momentalnej forme porazil z top ten max.Gasqueta,boze daj aby sa na RG stretol s Wawrinkom,dobry kurz a zarobim,a to pisem bez ironie.
Reagovat
spaniel
Pokud Jo prohrál s Jerzym a Delpo s Pairem, tak je Federeuv postup zcela legitimní, protože porazil jejich porazitele, hráče s lepsi formou.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak si nezapomeň vsadit a dej pak vědět, jak jsi dopadl.
Reagovat
smazaný uživatel
to sa najskor Roger musi k Wawrinkovi prebojovat,vsadim podla intuicie mozno aj skor a budem ta informovat aj ked prehram ok? predtym to bol Roddick,stafetu prebera Roger,na RG samozrejme
Reagovat
Sonja
A kdo proboha tvrdí, že není legitimní?:-O
Navíc je stejně blbost, co píšeš, nemuseli mít lepší formu a hlavně zrovna u nich (Jerzy, Paire) je to zápas od zápasu, jednou zahrajou skvěle, jednou zle...Jo a Delpo jsou konzistentně velmi dobří tenisti.
Reagovat
spaniel
Tak mne pripomen, co v posledni dobe uhrali. Aha...dobrou
Reagovat
Sonja
Tsonga se v MC dostal až do semi, kde podlehl až Nadalovi, v Madridu ho vyřadil v QF Wawrinka ve třech setech, což při Stanově formě taky nebyla žádná ostuda. Delpo po nemoci, takže u něj se fakt mohlo dít cokoliv.
...ale stejně nevím, proč ti to vypisuju:-D
Reagovat
J.M.
Janowicz ani Paire nebyli vůbec lehcí soupeři, na turnaji byli ve formě (hlavně Paire hrál asi svůj životní tenis). Možná takový Del Potro byl pro Rogera lehčí.

Nicméně Rogerův problém je, že už málokdy vydrží hrát obstojně celý turnaj. Dřív to u něj celé roky bylo tak, že se v prvních kolech zahříval a rozehrával, a forma kulminovala v závěru turnaje. Letos turnaje začíná suverénní a svěží (obzvlášť po dlouhých pauzách vyplněných pořádným tréninkem), a s každým dalším kolem hraje čím dál hůř. Tohle je typický projev stárnutí. Samozřejmě se dá říct, že v prvním kole měl nejlehčího soupeře, proto hrál skvěle, a ve finále nejtěžšího, proto hrál mizerně. S tím to taky souvisí, ale nejen s tím.
Reagovat
Sonja
Souhlas, lehcí soupeři to určitě nebyli.
Reagovat
smazaný uživatel
tvoje prispevky citam rad a po vetsine s mimi aj suhlasim.
Reagovat
Hook2424
Roger mě letos přijde nějaký divný! Podle těch posledních bolestí zad a teď toho speciálního trička. Spíš si myslím, že ho něco trápí a on není schopný hrát fyzicky náročné zápasy! Své soupeře spíš přechytračil! Od zápasu s Janoviczem se hodně trápil a byl rád, že jak s Janoviczem, tak s Pairem to tak dopadlo! Janovicze v závěru rozbolela ruka a Paire mu v podst. zápas především díky Tibreaku v prvním setu, tak trošku daroval!
Reagovat
Stan_Borowitz
Mám dost podobný pocit.
Reagovat
dappe
I to je možný.
Reagovat
Denis92
on to tricko nosil uz na Wimbledone kde tie problemy znova zacali..a dokazal ho vyhrat :) skor si myslim ze to nosi ako prevenciu v chladnejsom pocasi
Reagovat
smazaný uživatel
ak nie je zdravy tak nech oddychuje,takto hazarduje so svojim menom,mladsi nanho nebudu spominat ako na naj tenistu,ale ako na stareho uja
Reagovat
spaniel
Dorsch: a ty jsi kdo, abys urcoval zda ma hrát ci nikoliv? Píšeš same nesmysly. Federer uz nemusí nikomu nic dokazovat, uz několik let. Tobě podobní ho odepisovali uz v 2011, a on jeste rok na to všem vytrel zrak.
Reagovat
smazaný uživatel
som tenisovy fanusik,pisem svoje nazory,chapem Federerovych fanusikov,dufam ze Roger sa este pozbiera,ked chce aby ho videli hrat aj jeho dcery(sam to vyhlasil),spaniel kolko mas rokov?,pytam sa cisto zo zaujimavosti,lebo som cital uz par tvojich komentarov
Reagovat
spaniel
Neni jedno kolik mne je? Jsem starsi nez RF a hodlam si uzit kazdy jeden zapas, ktery jeste odehraje. Kdyby skoncil hned po ziskani 15GS, nikdo by nemohl rict ani n. Zatim ho to bavi a me taky. I kdyz pujde dolu, tak to nijak nesnizi, to co dosahl.
Reagovat
smazaný uživatel
Ved to nikto netvrdi,ale nemozes porovnavat hraca zo stvrtej desiatky,ktory hra dovtedy pokial zbiera slusne prize money,a Federera,ktory bol na tenisovom olympe,myslim ze este nieco moze vyhrat,hlavne na rychlejsich povrchoch.
Reagovat
Roger_Federer
Federer už nekolik let, určite nehraje pro penize..
Co se odchodu tyka, je pořad top 3, takže dokud nezpadne mimo top 10 a nezacne prohravat pravidelne! z hraci top 20 a niže (to se nikdy nestane), nevidim duvod to balit..Tohle same "starnuti" čeka v top 10 behem 2-3 let temeř všechny..kteři se tam drži už nejaky ten patek a vekove jsou blizko 30tce..
Reagovat
smazaný uživatel
dnes som mal pocit,ze Roger prichadzal na zapas a uz bol porazeny, az mi to pripadalo ako neprofesionalny pristup,pripada mi to tak akoby na Rafu nemal hlavne mentalne,na jeho mieste by som skusil poradit sa s Gulbisom :-)
Reagovat
smazaný uživatel
chodí takto porazeny na kurt s Rafou neustale. Je to stary zlomeny muz (slecinka). Nedivil bych se, kdyby se doma prevlikal za skolacku.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja toto tvrdim stale federer nastupuje proti nadalovi s tym ze nevyhra a vopred sa sam porazi potomm tu na mna niektori reaguju,ze o co mi ide no o nic medzi nadalom a federerom to tak proste je.
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
Stan_Borowitz
jasně, a právě proto třeba na TM dal Nadalovi zhruba stejnou nakládačku jako dnes Nadal jemu. Protože nastupoval s tím, že nevyhrá.
Reagovat
Pe3k
Chtěl bych být taky takový zlomený (31 letý) starý muž jako je Roger. Nejlepší tenista všech dob, světová sportovní celebrita, ikona tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Najlepsi tenista vsetkych cias bude len dovtedy,pokym niekto neziska 18GS,potom bude druhy najlepsi.
Reagovat
smazaný uživatel
myslim antukove zapasy na TM je to rtochu o inom tam federer sancu ma ma bilanciu 4-0 tusim,ale v sucasnej federerovej forme by ho nadal dal dole v pohode aj tam.
Reagovat
Pe3k
Však ano :)
Reagovat
Stan_Borowitz
když máš na mysli antukové zápasy, tak to napiš. To je dost velký rozdíl a možná je to i pravda.

Jinak ano, v současné Federerově formě by jej Nadal porazil na každém povrchu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Starý, zlomený jednatřicetiletý miliardář... neměnil bych s ním ani za nic :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
Olympiada
tahate sem jeho civilni zivot....
Reagovat
Stan_Borowitz
Nadáváš sám sobě?
Reagovat
Roger_Federer
:):), toto je moc..
Ale ten přispivatel z nikem Dcera.Pe3ka..je ale slušnej de.il co?
Reagovat
VlS
Ty taky ne?
Reagovat
Stan_Borowitz
Dostal jsi mne...
Reagovat
Pe3k
Moji oblíbenci to projeli na celé čáře. Roger ten alespoň má za sebou úchvatnou kariéru, ale Xu Xin ten mě fakt nasral kk t. Nic no život jde dál...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si ze soc. davek co dostavas od statu kup alespon novej prut..at si sve neuspechy vykompenzujes. Neni nic horsiho nez nasrany labilni psychopat. Nechci videt na TV zaberech, jak te odvadi ve sveraci kazajce. :)
Reagovat
Pe3k
Mě to sice sere, ale zařvu si a jsem v klidu. Prutů už mám dost, dík za starost. Jen by mě zajímalo jak bych si mohl dovolit chodit na tenis ze sociálních dávek...
Reagovat
smazaný uživatel
pozor pozor... sledovat tenis v TV neznamena chodit na tenis! Moc zijes v te sve bubline.. odtrzen od reality.
Reagovat
Pe3k
Tak mi poraď, jak bych měl teda žít? Jsi jistě velice chytrý a já očividně potřebuju pomoct...
Reagovat
Olympiada
psavals ze hrajes pouze pinpong ty blbe
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulácia Nadalovi,zapas som nevidel,no podla clánku jednoznacný zápas ako som predpokladal.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já mu to vyřídím, až s ním budu mluvit. Chceš podepsanej tenisák?
Reagovat
smazaný uživatel
no když se dívám jak rafa zatočil s rogerem tak se Berďa nemusí v zápase s rafou za výsledek moc stydět i když nehrál ideálně
Reagovat
smazaný uživatel
Wikipedie:Jako první hráč po Matsi Wilanderovi vyhrál tři ze čtyř možných grandslamových turnajů v jedné sezóně. V letech 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012 zvítězil na Wimbledonu, v letech 2004, 2005, 2006, 2007 a 2008 na US Open. Další grandslamy získal v letech 2004, 2006, 2007 a 2010 na Australian Open. Je šestinásobným vítězem Turnaje mistrů.

Roku 2009 se mu jako třetímu v otevřené éře tenisu po Rodu Laverovi, Andre Aggasim, a celkově šestému hráči historie, podařilo zkompletovat sbírku všech 4 grandslamových titulů, když vyhrál poslední chybějící French Open. K březnu 2012 se probojoval do 23 finále grandslamových turnajů v kariéře. Také se dokázal dostat do 23 semifinále grandslamů v řadě, kterou přerušila porážka ve čtvrtfinále French Open 2010 se Švédem Robinem Söderlingem.

Doposud drží rekord v délce nepřetržitého setrvání na pozici světové tenisové jedničky (tedy, kdy byl klasifikován v žebříčku ATP na 1. místě ve dvouhře). Zde strávil bez přestávky 237 týdnů (2. místo Jimmy Connors ? 160 týdnů). 18. srpna 2008 (na 46 týdnů) jej na pozici nejlepšího hráče okruhu ATP vystřídal Španěl Rafael Nadal. Po vítězství ve Wimbledonu 2009, a poté i Wimbledonu 2012 se na pozici světové jedničky znovu vrátil. V absolutním pořadí setrvání na prvním místě žebříčku ATP se 16. 7. 2012 zařadil s 287 týdny na 1. místo, druhý je Pete Sampras (286 t.) a třetí Ivan Lendl (270 t.).

V letech 2004?2007 a 2009 byl zvolen za nejlepšího sportovce Evropy.[2]

Byl také vlajkonošem švýcarské výpravy na LOH 2004 v Aténách a LOH 2008 v Pekingu, na kterých posléze zvítězil ve čtyřhře
Reagovat
Bob
Achjo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je odkaz všem těm, teří píšou že Roger neumí pochválit soupeře. "Rafa hrál dneska příliš dobře," řekl Federer a vyzdvihl, že Nadal únorový návrat po sedmiměsíční pauze zaviněné zraněním kolena neuspěchal. "Měli by si z něj vzít příklad ostatní hráči. Je zase dobrý jako dřív a bude favoritem Roland Garros," dodal. Tady je jasný důkaz, že umí ocenit soupeře, i když teda s ním nesouhlasím, tentokrát si to prohrál vyloženě svýma chybama
Reagovat
smazaný uživatel
ano federer vie uznat ze super bol lepsi.Nadalovi to uzná vzdy lebo ho asi fakt ma rad aspon to tvrdi,a aj ostatným to uznat vie,no v pripade Berdycha to neplati tomu kvalitu uznat nevie aspon ja si nepamatam,ze by ho niekedy pochvalil.
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň vojtíku, nemyslel jsem to nijak osobně a přesněji už ti to asi nepovím, zapomněl jsem to. Ten výsledný pocit ale nebyl úplně dobrý. Nenapadlo mě také, že budu na něco podobného později dotazován, přesto má pozornost asi nebyla úměrná k mému silnému vyjádření. To se ti omlouvám, nicméně pokud budeš chtít, příště se budu soustředit lépe a rád ti své poznatky sdělím podrobněji. Samozřejmě, příměr s Berdychem mě taky napadl, ale přece jen ty dva zápasy byly rozdílné a hlavně se podobné obraty na té nejvyšší úrovni nedějí každý den. Prostě se mi ten tvůj výrok v daný moment vůbec nelíbil, ale někomu třeba ano, to není žádná věcná nebo metodologická chyba, jen subjektivní pocit.
Reagovat
smazaný uživatel
no okej, pak je to čistě subjektivní. Protože Nadal přišel poprvé o servis, najednou to byla otázka jedinýho brejku, a člověk opravdu nikdy neví, co všechno může přijít.. Právě na takový úrovni a s takovou zkušeností starou 2 dny. Já se necítím ukřivděnej, jen sem měl potřebu se vyjádřit, protože to bylo opravdu řečený úplně jinak, než jak jsem se dočetl níže.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, člověk nikdy neví, co se může stát, zvlášť v tenise. Ale jak říkám, vzhledem k rozložení sil, průběhu zápasu, celkovému pocitu ze hry Rogera mně to prostě přišlo hodně odvážné až úsměvné, než nadějné a vizionářské. Včera to bylo jiné, pořád jsem měl někde vzadu tušení, že by ta šance pro Berdycha přijít mohla, dneska ne ani v jediném momentě. Ale jak říkáš, tohle je prostě subjektivní, na druhou stranu, jak jsem psal se mi nepozdávalo ještě pár dalších věcí, které už se mi ale někde ztratily...třeba někdy příště :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a sry za chyby, čárky mi tam lítaj.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak včera tam šance nebyla podle mě žádná, ale teď nevím, jestli myslíš QF nebo SF.. každopádně ok, beru to, nikdy se nezavděčím všem. Největší pochvala pro komentátora je to, když jeho výkon nikdo nezmíní :) Nechci si hrát na Bosáka, to ani do tenisu nepatří.
Reagovat
smazaný uživatel
Překlep, myslím to čtvrtfinále samozřejmě :-). Ale jinak odvádíš svoji práci dobře, jak tu zmiňují i ostatní, jenom dneska mi to nesedlo. Tak ať se daří :-)
Reagovat
Amputace
Vždyť to muselo být utrpení, komentovat zápas, v němž se vůbec nic neděje. Žádá pořádná výměna, žádný zvrat, žádný pěkný tenis, k němuž by se dalo něco říct. Mně osobně by za dané situace nic jiného než zmínka o možném zvratu také nenapadlo. Je třeba se na to dívat z hlediska situace, ve které komentátor je.
Reagovat
dappe
Federer tady odehrál 3 dobré zápasy a 2 špatné, finále se ale v téhle situaci počítá, jen škoda tak jednoznačné prohry. Federer už na 95 % nemá na to, aby bojoval o nejvyšší pozice v žebříčku. Kombinace věku a asi i dalších priorit mu to nedovolí. Ten rozdíl v jeho hře ted a třeba před 7 lety je hrozně velký. Ale i tak v mnoha zápasech mu pořád pomůžou zkušenosti a stále dostatečná kvalita a ještě dlouho to bude na hráče širší špičky víceméně v klidu stačit. Pořád věřím v to, že bude na GS turnajích nebezpečný a třeba se mu ještě několik velkých turnajů povede.

Nadal se vrátil ve velkým stylu, hraje dobře a na RG bude největším favoritem. Přesto si myslím, že letos se na RG bude radovat někdo jiný...
Reagovat
smazaný uživatel
Uznávám, že Rafa už v roce 2006 měl na kontě úspěchy mimo antuku (i když žádný ze 4 grand slamů). Ale zajímalo by mě, jaké další chyby v přenosu padly. Tedy co bylo přehnané, neobjektivní a špatné. CHci se z těchto chyb poučit pro další turnaje.. All-that-i-am: Díky za zastání, je docela zajímavý, jak lidi jsou schopný chytat za slovo, který navíc ani v přenosu nepadne..
Reagovat
smazaný uživatel
jo a to nejdůležitější - na drogách jsem tentokrát výjimečně nejel..
Reagovat
smazaný uživatel
"vzhledem k průběhu zápasu a zcela jasnému rozložení sil mně to prostě přišlo úplně mimo" - viděls Djokoviče s Berdychem? Ani 11 výher v řadě v h2h a vedení 6-2 5-2 nemusí být jednoznačný..
Reagovat
Stan_Borowitz
Buď v klidu a neřeš to, někteří lidi musej prostě prudit za každou cenu...
Reagovat
smazaný uživatel
Stane, ale já konstruktivní kritiku beru, fakt může pomoct. Jen nesouhlasím s tím, co jsem údajně měl říct, protože nic takovýho vůbec nepadlo..
Reagovat
spaniel
Ja bych to neřešil. Vždycky se najdou takoví. Plus otázka je, pro koho ten komentář je. Pro Tenisove fanatiky, kteří sem chodi jistě ne. Ti nepotrebuji rekapitulaci hráčů, jejich bilanci, uspechy v sezóně apoštol. Ti to vsechno ví, zejména u svých favoritů a tak provarenych hráčů jakou jsou Roger a Rafa. Koment je spis pro laiky a nováčky, aby je to chytlo.
Reagovat
spaniel
Děkuji autokorekci za opravu slova apod. na apoštol. To by me v zivote nenapadlo :D
Reagovat
smazaný uživatel
a já si říkal, co to je za novej obrat :))
Reagovat
a.magerova
No a mně se právě líbilo, když jsi řekl něco v tom smyslu, že by mohl nastat obrat desetiletí, já si ho přála a proto jsem uvítala, že nejsem jediná s takovou myšlenkou :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Já fakt vycházel ze zápasu Djokera s Berďou. V tenisu je fakt možný cokoli, s takovým příkladem v zádech přece nelze říct, že to má Nadal jistý na 100%/, to by si žádný komentátor ani neměl dovolit.. Protože pak by přišel obrat a člověk je za vola pro všechny. Takhle jen pro Frenkiesse :)
Reagovat
SwissMaestro
Netušil sem, že sem chodí přímo nějaký komentátor. Asi to bude tím, že sem moc nechodím. Nejen dnešní komentář mi přišel jako dobře odvedená práce. Je lidské, že se občas přeřekne a plácne volovinu - jsou to jen lidé. Navíc jsem si dneska žádné nevšiml. Možná to bude tím, že jsem druhej set seděl spíše odvrácenej od telky, protože koukat na to trápení se Federera...bylo pro silné žaludky. :(
Reagovat
smazaný uživatel
bla, bla, apod.
Reagovat
smazaný uživatel
Chlape, ty jsi asi vyvolený :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tvůj komentář si vyprošuji
Reagovat
Stan_Borowitz
Sezóna apoštol je náhodou docela trefný. To bys nevymyslel...

woytha: já jsem u toho pracoval, tak jsem komentář poslouchal na půl ucha, ale nic, co by mne zatáhlo za ucho, jsem tam neslyšel.

Pro mne ostatně asi navždy zůstane top hláškou komentář jednoho tvého kolegy, který, když Erraniová postoupila do finále RG, prohlásil, že to určitě nikdo nečekal, možná ani správce jejích webových stránek.
Reagovat
carolyn
Jako nechápu očem se bavíte? On je tu jako někdo kdo komentuje tenis jo? Nebo tak mi to aspon vyznívá......?
Abych to uvedla na správnou lajnu: ten kdo to v diskuzi napsal, neřekl jaký komentář to byl, mohl to být klidně anglický, nebo jiný to tam nenapsal.
To že český koment je pro mě šílený jsem už dopsala já sama, přece se nemusí líbit všechno všem. Prostě můj názor je že český nevyhledávám. Už jsem o tom tady mluvili i dřív, takže už to netřeba dále rozebírat.
Reagovat
Stan_Borowitz
tak promiň, nemyslel jsem to tak...
Reagovat
smazaný uživatel
V pohodě ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
A hlavně jsem tím nemířil na tebe...
Reagovat
smazaný uživatel
no nevím, ale ten obrat za 10 let, to bylo asi fakt moje :))
Reagovat
carolyn
to nevím, jak říkám čechy neposlouchám. Jen z dřívějška si pamatuju Pouvu a podobné blábolisty........ale horší než tenis je komentář formulí a moto GP.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tam já se teda fakt necpu :) Ale chápu Tě, anglický komentátoři jsou fakt super. Jason Goodall, Nick Lester a hlavně Robbie Koenig, borci, před kterejma často smekám.
Reagovat
spaniel
janekda: tak ted vubec nevim jak to myslis :)

Uplny TOP byl takový kolotocar Poulicek, to bylo utrpeni. Slovensti hokejovi komentatori taky stoji za to, vecne nevi co se deje. "Za čo pán rozhodca, za čo??? Veď to nebol taky faul!.... Aha, tak bolo pískané postavenie mimo hry" :D
Reagovat
carolyn
u hokeje mi to nějak nevadí, ale včera si kluci v diskuzi stěžovali že Záruba už je takový fanoušek, že mele a mele, řekne nějakou situsci Hosták ho opraví jak to bylo skutečně...a takhle několikrát, až ho přestane opravovat aby to už nebylo trapné.
Nejlepší bylo jak jednou(snad loni) jednu třetinu komentovala nějaká holka :-DDD slyšel to někdo???
Reagovat
carolyn
* situaci
Reagovat
smazaný uživatel
"Přihrávka byla přes červenou čáru. Nedá se nic dělat. Je to postavení ... nedovolené ... přes všechny čáry, ajsink" :))

Že mi to napsalo "apod.", zato tobě apoštol. Pro mě je to jasný.
Reagovat
ptpc
Presne. Preto ak pozerám hokej, tak buď s českým komentárom alebo si jednoducho vypnem zvuk a pozerám potichu.
Reagovat
carolyn
To já někdy bez zvuku sleduju tenis, hlavně když hrajou Mařka s Azou :-D a nebo nejhorší pro mě Frančeska :-/
Reagovat
smazaný uživatel
S tymi slovenskymi komentatormi mas pravdu,cesky su lepsi to treba uznat,my mame len vynimky napr.Alfons Juck v atletike,vacsinou vsak bieda.
Reagovat
carolyn
Reagovat
ptpc
Súhlas...
Reagovat
ptpc
Tak to bola sila...
Reagovat
spaniel
Vim, ze tato stránka je jen jazykovou mutaci tennisexplorer.com s pridanymi články prevzatymi z CTK, ale mohli byste neco udělat s administraci příspěvků. Není normální, aby někdo 5x dostal ban a pohodlne si vytvořil novy nick a klidně to přiznal v prvním příspěvku. Jinak to tu nikdy nebude mít úroveň, stejně jako ji nemá online diskuse. Chodi sem komentátoři a místo abychom z toho těžili, tak jsou tady same stupidní urážky.
Reagovat
Stan_Borowitz
To jsem rád že to někdo naťukl, celkem by mne to zajímalo, ale nechtěl jsem zbytečně rejpat - je tenisportal.cz skutečně jazykovou mutací tennisexplorer.com, nebo se jedná o vypůjčení designu stránek na dobu neurčitou bez vědomí majitele autorských práv, abych to řekl diplommaticky?

Nikde totiž žádný odkaz na tennisexplorer.com nevidím...
Reagovat
carolyn
O tom už se tu šušká několik snad let.
Tohle vše je jen vizitka administrátora, i to jak se tu diskuze vede.
Jsem tu strašně dlouho, zažila jsem tu toho hodně, ale je to čím dál horší.
Reagovat
J.M.
Provozovatelem TenisPortal.cz je společnost:
LiveSport Media Ltd
CMS House First Floor, St. Peter?s Street
San Gwann SGN 2310, Malta
Číslo společnosti: C 54555

TennisExplorer.com is provided by:
LiveSport Media Ltd
CMS House First Floor, St. Peter?s Street
San Gwann SGN 2310, Malta
Company ID: C 54555
Reagovat
J.M.
Jinak k tomu, co psal spaniel - samozřejmě souhlas, ale tohle je prostě obecný problém všech diskusí na internetu. Pokud server nemá člověka, který se na plný úvazek věnuje pouze monitorování diskusí, což si může dovolit málokterý takový server, tak tyhle problémy jsou a budou (a i když ho má, tak jsou taky). Nejhorší jsou diskuse bez registrace (kde se kdokoli může vydávat za kohokoli). Tady aspoň mají registraci, ale ta sama o sobě nebrání podvodníkům v sebeklonování. Jinde už to řeší (podle mě hodně nešťastnými) pokusy o registraci na jméno, pomocí ověření adresy, pomocí Facebooku (taky hodně blbé, a až příliš nebezpečně se rozmáhající), ale skutečně uspokojivé, systémové řešení podle mě bude pouze osobní elektronická identifikace člověka, která se snad jednou konečně pořádně rozšíří. Tak bude každý jednoznačně a neklonovatelně identifikovaný a bude moct všude psát jen sám za sebe pod jediným, stejným a neduplikovatelným identifikátorem. A pokud bude zlobit, tak prostě bude mít útrum. Dokud se tohle nezavede, pak budou stížnosti na laxní administrátory a podvody podvodníků věčné a nekonečné, protože to tak prostě je systémově nastavené a podvodníci se vyskytují všude a administrátoři nemůžou být pořád všude a věnovat se všemu.

(Jediná, leč utopistická, obrana pak je slušnost společnosti jako celku, tedy stav, kdy slušnost, čest a nepodvádění budou mezi lidem brány jako norma, což tak dnes už zdaleka není, a taky funkční imunitní systém každé dílčí komunity, která by měla každému vyskytnuvšímu se podvodníkovi ihned dát jasně a důrazně najevo, že není vítán. Protože jinak vítán je a usídlí se natrvalo, přitom i vyžene slušné, ale znechucené starousedlíky. To je taky jediná výjimka, kde být osobní, přímo drsný vůči dotyčnému je v diskusi nejen přijatelné, ale podle mě přímo "občanská povinnost". Kdo zlu neodporuje, sám mu umetá cestu.)
Reagovat
spaniel
Souhlas. Když se tady podíváš na diskusi, tak je ještě štěstí, jako se drží komenty pod články. Je tady spousta fanoušků Nadala, Noleho, Andyho atd, občas se chytíme, ale dá se s nimi aspoň bavit a je vidět, že tenis sledují. Co si však vzít z někoho, kdo to ani nesleduje, resp nikdy nenapíše nic k tenisu, pořád jen ty kecy o ničem. Myslím, že registrace přes IP adresu by pomohla, i když se to dá obejít, pokud se to udělá dobře, tak to není tak lehké.

Trochu mě to mrzí, protože tenis není pro každého, libí se třeba 1 z 1000, takže i když se tady přeme, máme společné něco vzácné a to by nás mělo v některých věcech spojovat.
Reagovat
Dennis
Do diskuse často nepřispívám, ale stránky navštěvuji denně a místní diskuse si rád čtu, protože nikde jinde si podobné názory a příspěvky nepřečtu, a to platí zejména díky uživatelům jako je právě J.M. Myslím, že ve výše uvedeném příspěvku, na který reaguji, to vystihnul naprosto dokonale. Bohužel blbci se vždycky najdou a společnost je už tak deformovaná, že definovat nějakou normu je prakticky nemožné... Jediné řešení tak asi je, pokud sama komunita s takovými "blbečky" nezatočí, si jich prostě nevšímat a diskutovat věcně a bez urážek. Díky všem za takovéto příspěvky.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je borec, ovšem komentáře typu, že Rogera zničil atd bych moc nerozebíral. Rafa dneska nehrál skoro nic, krásných výměn předvedl pár, ale taky na co by hrál na 100% když mu to stačilo takhle. Měl lehkou práci, Roger se porazil sám, přišel mi na tom kurtu úplně bez zápalu, bez duše, jako by ho to nebavilo už vůbec, což je zvláštní, protože vždycky říká, jak tenis miluje nevím no. Kdyby se začal snažit hrál svůj tenis tak je schopný něco zahrát, ovšem dnešní výkon byl mizerný, nicméně bych ho moc nevyřazoval. Loni ho taky lidi posílali do důchodu a pak vyhrál Wimbledon. :) Samozřejmě FO přeji Nadalovi, Roger s Rafou jsou ikony tohodle sportu, Rogerova pestrá hra je nádherná a Rafova bojovnost stejně tak. Djokovic s Murraym se jenom odstřelujou od základní čáry.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič taky dost možná Rafu na RG od zakladní čáry odstřelí. Federer se odstřelí sám.
Reagovat
Amputace
To možná odstřelí, ale jedině za předpokladu, že nevypadne v prvním druhém kole.
Reagovat
Sonja
Ehm, zas bych to nepřeháněla;-)
Na GS si nějaký ten výpadek koncentrace dovolit může, když se hraje na 3 vítězné...zatímco na menších turnajích už ten malý výpadek může rozhodnout, proto je tam taky těch překvapivých vítězství daleko víc...
Každopádně se musí nechat, že v tomhle je Rafa před Novakem- dokáže udržet koncentraci po celý zápas a překvapení na jeho konto je skutečně pomálu.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Rafovi, měl to dnes celkem snadné, Fedexovi nešlo téměř n ic..., ale i tak věřím, že se Roger ještě zvedne a nějaký ten super zápas s TOP 5 sehraje...
Reagovat
Mayo
Pokloňme sa všetci Rafaelovi Nadalovi :)
Reagovat
carolyn
:-))
až po titulu RG
Reagovat
Mayo
som ochotný počkať :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Nad nikoho se nepovyšuj a před nikým se neponižuj...
Reagovat
carolyn
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím, až po titulu z RG
Reagovat
cejo
No škoda dnešného zápasu. Rafa hral tradične dobre. Už po včerajšom Rogerovom zápase som sa finále trochu bál, že Nadal proti takému výkonu ako Roger predviedol v semifinále, že ho roztrhá v zuboch. Aj aj sa stalo. Rogerove prvé podanie dnes nic, príliš vela nevynútených chýb. Ale zdalo sa mi, ako keby mal niečo s kolenom - už od včera.
Reagovat
spaniel
Bohuzel ocekavany vysledek, i kdyz jsem doufal v lepsi. Roger bohuzel nepredvedl dobry vskon a to jsem po prvni hladkem gemu myslel, ze se zklidni a ze ho to nastartuje. Sal se opak a uplne se rozlozil, vetsina chyb prisla navic z forehandu, coz je posledni dobou zvykem a je to uplny opak toho, co byvalo. Psychika se pozna na kratasich a dnes mu vysel jediny ze 4 pokusu. Rafa hral velice dobre a agresivne, zapasu dominoval a nemel zadny problem.

K Rogerovi bych nebyl tak tvrdy co se tyka jeho bilance s Rafou, ten jeho spin na forehandu proste hrace s jednorucnim BH nici absolutne spolehlive a je zazrak, ze s nim ma vubec takovou bilanci. Vemte si ostatni s 1r BH: nad kazdym vede v prumeru 10:0 (Wawrinka, Lopez, Gasquet, Almagro, Haas). Jediny kdo s nim vyhral je Lopez 2x, ale na koberci a na trave. To ze Federer vyhral 10x a z toho 2x na antuce je maly zazrak. A v pomalu 32 letech uz tu bilanci zlepsovat asi nebude...

Jinak co se tyka RG, je par hracu co muzou Rafu potrapit, porazit jej ale muze asi jen Djokovic. Ten je ovsem nejisty, nemusi se k Rafovi ani dostat, muze prohrat s nekolika hraci celkem snadno. Proste matchupy hraji velkou roli a kdo to nevidi, mel by zacit sazet a hodne rychle se to nauci.
Reagovat
smazaný uživatel
Lopéz je ľavák, tam sa tá Rafova výhoda neguje, rovnako ako so Zeballosom. Jediní čo porazili Rafu z pravákov s jednoručným servisom sú okrem Rogera asi len Ljubičič a Blake.
Reagovat
stefankelner
CHA , CHA , CHA ...
Reagovat
spaniel
Diky za skvely tenisový rozbor na úrovni Nelsona ze Simpsnu. Ted si můžeš jit zas brousit pazourek a udrzovat oheň.
Reagovat
Faddova
good point, to mě nikdy nenapadlo
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.facebook.com/RafaNadalSKCZ
Reagovat
Sonja
Samozřejmě gratulace Rafovi;-)...po návratu již třetí vyhraná tisícovka, to je skvělý počin.
Reagovat
steve79
Nevím co k dnešnímu zápasu říct. Federerovi prostě hra Nadala nevyhovuje a taky to je tím, že Roger už se několik let tak dobře nepohybuje a tím pádem nestíhá a jeho údery jsou hrozně kratké. Ač jsem velkým fanoušek Federera, tak musím příznat, že si přeju více finále Nadal-Djokovič než finále Federer-Nadal.
Reagovat
steve79
Myslím na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
možná je to tím, že Nadal se furt zbaběle drží za základní čarou, Fedeho hra je daleko pestřejší...Mrzí mě, že dneska nevyhrál, ale chci ho vidět ve finále :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mnoho ľudí zrejme (umýselne) zabúda, že na to koľko už má Federer rokov, koľko toho v tenise dosiahol je jeho hra ešte stále na vysokej úrovni.

Ja som jeho fanúšik či sa darí, alebo sa nedarí a radšej ho budem vidieť hrať do 35-ky s čím budú spojené aj prehry ako dnes, akoby mal skončiť na vrchole ako v prípade Samprasa.

Mrzí ma, že ho tu ľudia zhadzujú, špeciálne samozrejme fanúšikovia Nadala, zvláštna to sekta (česť výnimkám), ale myslím, že im veľmi rýchlo dôjde keď Roger skončí kto bol ten naozaj najlepší tenista. Hoci, hlúpemu ani do hlavy nenaleješ ;)

Znesiem takéto prehry naozaj bezbolestne, a treba veriť že sa ešte podarí Rogerovi vybičovať k jednému grandslamu navyše aby napodobnil Peta, pretože to je to, na čom v tenise naozaj záleží.
Reagovat
Amputace
Třeba proti Ferrerovi byl na síti v jednom kuse a byl tam i velice úspěšný.
Reagovat
smazaný uživatel
proti Ferrerovi to chápu, ten nedokáže nikoho z těch nejlepších hráčů porazit, vždycky když to má na dosah, tak zpanikaří, nebo nevím, co se s ním pak vždycky stane
Reagovat
smazaný uživatel
naprosto s tebou souhlasím :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych k tomu zápasu řekl toto... Poprvé v životě jsem měl pocit, že hraju SKORO jako Federer :-D :-D :-D
Reagovat
Amputace
Řekl bych, že soudíš fanoušky Nadala velmi tvrdě. Píšeš "čest výjimkám", ale je to spíš opačně. Jen pár jednotlivců dělá ostudu, hejtuje Federera a tenis samotný jim moc neříká. To samé i v táboře Federera.

Jinak s tím stářím máš pravdu, ale na druhou stranu - když napíšu něco ve smyslu, že Federer je už starý, už na to příliš nemá, okamžitě se na mě sesypou jeho fanoušci s výlevy, že chtějí vidět Nadala, až mu bude po třicítce. Takže co mám dělat? Já jsem jedním z těch, který na jeho věk hledí a třeba těm posledním dvěma vítězství Nadala nad Federerem nepřikládám příliš významu. Je třeba se na to podívat reálně. Buďto je starý a už na to nemá, nebo jeho věk toliko neakcentovat a jeho případné porážky jím neomlouvat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak stačí si pozrieť počet komentárov, ani neriešim kto tie nenávistné veci píše, veľmi ich neštudujem ..
Tie výnimky viem menovať - ty (Amputace) a tito. :)

Ak nechceš brať vek do úvahy, nemusíš ale ak niekto napíše po dnešku že Roger je už starý, že už na to veľmi nemá - nebude ďaleko od pravdy. Je to iné ako keď to písali napr. v roku 2010, lebo vtedy mal len 29 rokov a dokázal sa vrátiť aj na 1.miesto v rebríčku. Teraz je už návrat na číslo 1 nereálny :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hej fandovia Rogera, nezabúdajte, že aj Robin Soderling prehral s Nadalom v Ríme v roku 2009 ešte jasnejšie, 6-1 6-0 :)

Potom sa ešte len začali diať veci .. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je panes.. :-)
Reagovat
tito
Psal jsem ti již vedle- klid, v hale si to vymění. Jinak Ryan nám postupuje kvalifikací v Nice.
Reagovat
Mayo
sojka palec hore :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-) Ryan nejak tesne a jeste Rufin, ale tlacime.. :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Letos asi ne... ale rád se nechám příjemně překvapit.
Reagovat
Jiri
Hm tak ted uz FO vypada celkem jasne. Pokud budou Rafa s Novakem zdravy, tak je finale obsazene, coz dela cely turnaj neme zajimavy. Rogera bych favorizoval pouze v pripade, ze by Rafa vubec nehral, ale pouha jeho pritomnost Rogerovi nesedi. Skoda :((
Reagovat
Sonja
To jo, Novak bude mít co dělat, aby přešel přes slabší soupeře...:-X
Reagovat
smazaný uživatel
Každý má občas špatný den, ale nemyslím si, že z dnešního zápasu lze hned jednoznačně říct, jak bude vypadat finále FO
Reagovat
smazaný uživatel
naopak, po dnesku lze jiz i zcela jasne rict, jak bude vypadat tenisova historie.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dnešek je den, kdy tenisová historie končí!
Reagovat
Faddova
Grande Rafa, jsem ráda, že vyhrál, ale co se stalo Rogerovi?
Reagovat
carolyn
V diskuzi někdo psal, že komentátor musí být moooc zdrogovanej, co tam prý říkal :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Ciao, co ti přišlo na tom komentáři takového divného?
Reagovat
smazaný uživatel
Zdrogovaní jsou spíš ti blbečci z diskuze.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě přišel ok, teda až na to, že si tam věčně klikal na myš. Jinak komentář OK. Vojta Dobrman :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě naprosto standartní, profesionální komentář... A pokud klikal, tak hledal různé statistiky, detaily apod. Aby nebyl jak např. Svačina. Klikací výtka by měla jít spíš na Novasport, ať pořídí komentátorům dotykové monitory ;-)
Reagovat
carolyn
to psal někdo vedle v diskuzi

armstrong - to je fakt :-D

jaropok - neznám, já český koment moc nevyhledávám
Reagovat
smazaný uživatel
Součástí té diskuze jsem byl já a ten komentář byl přehnaný, neobjektivní a celkově prostě špatný, včetně toho nesmyslu ohledně neskutečné senzace a obratu, kterého jsme se měli údajně dočkat po rožérově snížení na 5:2, plus spousta dalších nepřesností. Zdrogovaný tu bude zjevně někdo jiný, než ti blbečci z diskuze.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale on neřekl, že se ho dočkáme. Ani neslíbil, že by měl přijít. Ta věta zněla zhruba v tomto duchu: "že kdyby se něco takového povedlo, byl by to jeden z největších, ne-li největší obrat za posledních deset let". Jinak objektivní komentář může být jen těžko, když to komentuje jeden jediný člověk. Opravdu to nebylo nic mimořádného ve špatném slova smyslu na poměry českých komentátorů ani na obvyklé poměry V. Bidrmana...
Reagovat
carolyn
Tos psal ty? Mě to právě pobavilo, protože vím jak je český komentování šílený :-))))) Proto ho moc nevyhledávám, jak už jsem psala
Reagovat
Amputace
Mně ten komentář připadal dobrý, jako koneckonců většina Vojtových komentářů (na Nova sport je jednoznačně nejlepší). Jen mě zaskočilo, když řekl, že v roce 2006 ještě neměl žádné pořádné úspěchy na jiných površích než na antuce. To není pravda. Vždyť v roce 2005 vyhrál dva turnaje masters na hardu, přičemž triumf v Shanghaji už nikdy nezopakoval...
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, znělo to zhruba v podobném duchu, ale vzhledem k průběhu zápasu a zcela jasnému rozložení sil mně to prostě přišlo úplně mimo, stejně jako pár dalších výroků. Ale ok, celkově to možná tak špatné nebylo.

Nepsal jsem to já, ale taky mě to právěže pobavilo :-))
Reagovat
carolyn
žádného Vojtu neznám, je mi jedno kdo komentuje, ale češi a ty jejich řeči, nebo přirovnání, nebo i to jak něco kolem toho říkají, je prostě pro mě šílený. Nejen v tenisu
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak je potřeba si uvědomit, že na kurtu se odehrává v podstatě pořád to samý a komentovat to tím pádem není žádná legrace, a to ani se sprzentem komputerowym v zádech.
Reagovat
Vojtaakk
Trapné
Reagovat
smazaný uživatel
S takýmto výkonom od Federera by mu dal kanára aj Kližan :)

Treba však hľadať pozitíva, konečne hral Roger s poriadnym súperom, ktorý mu nastavil reálne zrkadlo kde sa práve nachádza. Roland Garros bude ďalší test, snáď Roger uhrá SF/F, potom sa uvidí - ale s výkonom ako dnes to nevidím ani na 2.kolo ..

Forma sa zrejme časuje vo Federerovom kempe na Wimbledon.
Reagovat
smazaný uživatel
K první větě - trochu nesmysl, ne? Tak Nadal mu kanára nedal a Kližan by mu ho dal?
Reagovat
Amputace
Nadal je jeho kamarád :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak, Rafa je Rogerov kamoš a Kližan by ho určite nešetril.
Ak by sa to Maťovi nepodarilo, bolo by to len preto, lebo by sa mu nechcelo ! :))
Reagovat
Amputace
Co k tomu říct. Federer dnes svým výkonem zostudil finále, od něhož se mnohé očekávalo. Škoda. Jinak samozřejmě VAMOS!
Reagovat
Roger_Federer
neřekl bych to až tak natvrdo.. Ale ja z tebou dnes souhlasim..:)
Reagovat
smazaný uživatel
dneska nebyl jeho den, ale nesoudila bych ho tak tvrdě...Nevidím důvod...
Reagovat
J1mmy88
Vaaamooosss Rafa
Reagovat
a.magerova
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist