Nadal vyhrál souboj o bronz, Federer skončil bez zisku setu

31. 12. 2011, 13:51
Aktuality 15
EXHIBICE ABÚ DHABÍ - Roger Federer zakončil uplynulou sezonu šňůrou 17 vítězných zápasů v řadě, v generálce na rok 2012 však ve dvou zápasech neuhrál ani set. Na exhibici v Abú Dhabí dnes v utkání o 3. místo podlehl i Rafaelu Nadalovi.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Roger Federer s Rafaelem Nadalem si v Abú Dhabí zopakovali loňský souboj. Ovšem zatímco loni hráli ve finále, letos se museli spokojit pouze se utkáním o 3. místo. Švýcar včera utrpěl debakl s Djokovičem, Španěl nestačil na krajana Ferrera.

V dnešním duelu velkých rivalů Federer svůj výkon oproti včerejšku příliš nevylepšil. Znovu často chyboval a navíc hned ztratil své první podání. To bylo hlavně v prvním setu jeho velkou slabinou, a když v šestém gamu zahrál na brejkbol dvojchybu, prohrával už 1-5. Nadal byl agresivnější, lépe se pohyboval a za pouhých 21 minut úvodní sadu ovládl.

Když Federer prohrál ve třetí hře druhého dějství znovu podání, vypadalo to na druhý debakl během dvou dnů. S tím se však smířit nechtěl a po změně stran vývoj otočil. Pak dokázal se světovou dvojkou držet krok, ale jen do stavu 5-5. Tehdy počtvrté v utkání neudržel servis a Nadal už zápas bez problémů doservíroval.

Dnes jsem hrál lépe než včera a to je pro mě důležitá zpráva," komentoval Nadal. 

"Optimální výkon jsem tu určitě nepodal," omlouval se Federer fanouškům. "Ale tento turnaj má pro nás velký význam, navíc fanoušci jsou tu velmi přátelští a za rok se sem rád vrátím," řekl šestnáctinásobný grandslamový šampion.

"Je to perfetkní příprava na novou sezonu, jsou tu skvělé podmínky," přitakal Nadal, který v Abú Dhabí obhajoval tituly z posledních dvou ročníků. "Udělám všechno pro to, aby nadcházející sezona 2012 byla úspěšná. Hlavně musím být zdravý, abych se mohl připravit na Australian Open," dodal pětadvacetiletý rodák z Mallorky.

Federer i Nadal nyní míří do katarského Dauhá, kde již naostro odstartují sezonu 2012. Švýcar obhajuje titul, Španěl loni vypadl v semifinále s Davyděnkem.

O vítězství na prestižní exhibici v Abú Dhabí si dnes od 14:10 hodin zahrají světová jednička Novak Djokovič a Španěl David Ferrer ze Španělska.

- EXHIBICE ABÚ DHABÍ -
(Spojené arabské emiráty, tv. povrch)
sobotní výsledky (31. 12. 2011)

Zápas o 3. místo:
Nadal (Šp.) - Federer (Švýc.) 6-1 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
pridaný nový tip. Pozri nick a navštív web
Reagovat
Pe3k
K Rogerovému výkonu není co dodat. V prvním setu se téměř nezůčastnil a ve druhém už to chvílema připomínalo tenis. Nešlo sice o nic, ale i tak z jeho nasazení a výkonu radost nemám.

Rafovi imbecilní fanoušci co jsou na větvi z jeho bezcené výhry jen přeji vítr do plachet, protože Rafa ho bude v následující sezoně potřebovat...
Reagovat
smazaný uživatel
Každá výhra nad elegošem je cenná, ty tlamo!
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkné Rafo ! Jinak jakto že nepíše ten zakomplexovanej ubožák Pe3k ?
Reagovat
Frantz
Maestro dnes opet vyucoval :-D Btw,kolik ze ma let,starous za zenitem,30 nebo 40? Viz foto na idnes :-D
Reagovat
smazaný uživatel
neboj, on jeste vyucovat bude, i kdyz verim, ze pro dementa jako ses ty, ma exhibice v Abu Dhabi vetsi vahu nez TM :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Věřím, že pro dementy, jakými je většina fanoušků Rogera má valnou váhu všechno co Roger vyhraje. Měla by i exhibice v Abú Dhabí, pakliže by vítězil a neodletěl zpráskaný jako pes.
Reagovat
ladka
nehadž všetkych do jedneho vreca prosim ťa su aj fans RF,ktori uznaju ked nehra dobre a nejake terno teda neurobil to je fakt aspon pre tych fans čo tam kvoli nemu prišli sa mohol posnažiť viac...
Reagovat
smazaný uživatel
ja osobne Abu Dhabi nikdy zadnou vahu nedaval, srandamac na silvestra...
Reagovat
smazaný uživatel
Možno ak by si rozumel psanému textu, pozorně čital, ušetřil by sis reakci.
Reagovat
ladka
a prachy?tie vahu nemaju?,ale inak ziadna tragedia ked RF prehra 4x v rade v 1 kole na nornalnom turnaji či GS,tak to už na diskusiu bude,ale podaktori diskutujuci tu z toho robia hotovu dramu...
Reagovat
ladka
tak sory no mozno sme sa nepochopili....
Reagovat
smazaný uživatel
Slušný zápas z Nadalovej strany, nevyhol sa síce chybám, no miestami to malo hlavu a pätu. Hral agresívne, tlačil súpera aj z backhandu a celkovo mal zápas pod kontrolou..Federer sa v druhom sete zlepšil, ale robil dosť chýb, čo podľa mňa pramenilo hlavne z toho, že bol pri loptičkách neskoro. Dúfam, že Rafa do AO zotaví hlavne svoj servis, potrénuje a znepríjemní cestu Djokovičovi za ďalším veľkým triumfom..Dnešok určite zčasti vykúpil včerajšok, som rád, že vyhral a vyrovnal bilanciu na tvrdom povrchu. Verím, že v roku 2012 sa začne betón a možno aj tráva mierne prikláňať na Rafovu stranu.
Reagovat
steve79
Fedex začal hrát až ve druhém setu když viděl, že mu je schpný dát Nadal kanára. Příští týden už to začíná na ostro v Doha. Tak uvidíme jak na tom oba jsou. Mohli by se utkat ve finále. Jinak všem přeji krásný rok, hodně štěstí a at se jim daří v osobním životě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist