Nadal vyhrává i na trávě, porazil 23. soupeře v řadě

9. 6. 2010, 18:23
Aktuality 18
Vítězná série staronové světové jedničky Rafaela Nadala neskončila ani na trávě. Čtyřiadvacetiletý Španěl porazil ve svém prvním duelu v londýnském Queen's Clubu brazilského soupeře Marcose Daniela hladce 6-2 6-2 a svou šňůru výher prodloužil už na 23 utkání.
Rafael Nadal

Pro Nadala byl dnešní zápas prvním na trávě po téměř dvou letech. V roce 2008 triumfoval ve finále Wimbledonu nad Rogerem Federerem, loni ale jeho travnatou sezonu zhatilo zranění kolen.

Předloňský vítěz turnaje v Queen's Clubu Nadal nastoupil proti Brazilci Marcosi Danielovi deset dnů po úspěchu na antukovém Roland Garros a přechod na rychlejší povrch ho nijak nerozhodil. Aktuálně nejlepšího hráče světa nevykolejila ani zhruba čtvrthodinová dešťová přestávka za stavu 2-1 ve druhé sadě a zápas ukončil po 53 minutách.

Vstup do přípravy na Wimbledon úspěšně zvládl také druhý nasazený Novak Djokovič. Srbský tenista si ve dvou setech poradil s Italem Lorenzim.

 

Výsledky - Londýn (tráva, dotace 713.950 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Daniel (Braz.) 6:2, 6:2, F. López (8-Šp.) - Dimitrov (Bul.) 6:2, 6:4, Benneteau (9-Fr.) - Anderson (JAR) 7:5, 6:3, Fish (USA) - Giraldo (13-Kol.) 7:6 (7:5), 6:2, Sela (14-Izr.) - Muller (Luc.) 7:5, 6:2, Istomin (16-Uzb.) - Brown (Jam.) 7:6 (9:7), 6:4, Djokovič (2-Srb.) - Lorenzi (It.) 6:3, 6:3, Querrey (7-USA) - Ginepri (USA) 7:6 (7:4), 6:2, Granollers (Šp.) - Gicquel (Fr.) 6:1, 6:4, Llodra (Fr.) - Levine (USA) 6:4, 6:2. Čilič (5-Chorv.) - Mahut (Fr.) 6:7 (5:7), 6:3, 6:2, Malisse (Belg.) - Tomic (Austr.) 6:2, 3:6, 6:2. 

Čtyřhra - 2. kolo:
Beck, Škoch (SR/ČR) - Fyrstenberg, Matkowski (4-Pol.) 6:4, 3:6, 10:5.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nadal sa dneska riadne nadrel uplne vyrovnany zapas ktory mohol kludne aj prehrat keby Istomin zvladal lepsie klucove lopticky. K Roddickovi nemam slov uplne ma sklamal. Hral dobre Sela ale aj tak to mal Andy vyhrat-vdaka servisu-pokial netrafil 1.servis tak uz som ocakval z druheho vymenu v ktrych maval navrch Sela. Tiez tie-break v ktorych je Roddick dobry tak prehraal pricom mohol vyhrat robil chyby zbytocne a na sieti mal hrat lepsie, Sela mal zopar uzasnych prehodov ale aj tak keby sa lepsie postavil k sieti a isiel vtedy ked mal tak by uhraval fifteeny z toho. Skoda Roddicka neviem co s niim teraz lebo s takymto vykonom na Wimbledone nema sancu vyhrat tak snad zamaka na sebe a prida lebo dneska z jeho strany nic moc.
Reagovat
smazaný uživatel
neviděl někdo hrát davyděnka?jak je na tom?
Reagovat
smazaný uživatel
no bida.bude se muset do toho jeste dostat po tom zraneni.. ale on to zvladne brzo.
Reagovat
smazaný uživatel
je tak dál No.1 .)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, ať si užije těch pár měsíců na výsluní. Věčně tu kliku mít nebude...
Reagovat
smazaný uživatel
no samo, vždyť léta jenom paběrkuje a krčí se někde v druhé stovce žebříčku :D
Reagovat
smazaný uživatel
neboj to vsechno prijde:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Jak deset dnů?? Sice se mi pletou dny ale 10 od neděle? to určitě ne!
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal nastoupil proti Brazilci Marcosi Danielovi deset dnů po úspěchu na antukovém Roland Garros .. to jste trosku pretahli ne? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal odehrál velmi slušný zápas na to, že to byl první zápas na trávě. Malinké rezervy tam byly, ale jak říkám, byl to první zápas. To Djokovič bude muset ještě pár věcí zlepšit, pokud chce na Wimbledonu pomýšlet alespoň na obhajobu čtvrtfinále. Byly tam zajímavé a dobré věci, ael taky spousta drobných nedostatků jako tradičně menší koncentrace, slabší pohyb po trávějako vždy) a taky ty voleje a smeče by mohly být jistější. Jinač ale s výkony obou spokojenost.
Reagovat
smazaný uživatel
No hral slusne-naopak Murray vcera nic extra mozno ho v tom SF da pricom povodne som pred turnajom favorizoval Murrayho ale aj tak nepochybujem o tom ze Queens vyhraje Roddick.
Reagovat
smazaný uživatel
povodne ako na zapas SF medzi Murray-Nadalom som favorizoval Murrayho tak to bolo myslene pricom turnaj aj pred zacatim aj teraz som presvedceny ze Roddick vyhraje
Reagovat
smazaný uživatel
No Murray nehrál ideálně, ale je třeba vzít v potaz, že to byl první zápas na trávě a hrál proti němu soupeř se stylem servis-volej, což není nikdy jednoduché proti takovému hráči, obzvlášť na trávě, hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomašíňo??? Můra že nehrála špatně???!!!:-))) Jsi mě aspoň rozesmál...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Navarro ma dobry servis ale aj tak Murray - na trave by v klude mal uhrat svoj servis-ktory ma slusny tvrdy atd. plus na returne je to s Nadalom najlepsi hrac na svete- Nadal je najlepsi na returne na antuke Murray na harde-ak to zhrniem mal vyhra tMurray v pohode ale veriim ze dalsi zapas zahra lepsie. Inak Hewitt 2 zapasy v klude dal- pricom De Bakker ma dobry servis a zvladol ho v pohode cize uvidime ci Hewitt neurobi este prekvapko dake a nevyradi dakoho necakane:D
Reagovat
smazaný uživatel
Hewitt půjde daleko určitě, vždyť i na pro něj neoblíbené antuce sehrál s Nadalem výborné výměny. Čekám, že své body z loňska si obhájí na Wimbledonu. Murray půjde nahoru, uvidíš, jinač Roddick hrál taky dobře, jsem zvědav, jak to dopadne, ale asi finále Roddick-Nadal/Murray.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray bude ve finále akorát tak v nějakém tvém opilém snu...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Roddick-na antuke hral fakt onicom-ale nemal pripravu plus on kaslal na to pre neho neni RG podl amna take prestizne jak napr. betonove IW ci Miami, cize verim aj tomu ze nehral na 100% tam ved ani body neobhajoval dake 4kolo 180bodov spravil 3kolo cize stratil 90 on vie ze aj tak Wimledon je pre neho podstatny- a Roddick pokial vyhraje Queens co by mal tak asi bude mat furt formu- lebo na na Masters v IW a Miami hral dobre tak jeho sance na Wimbledone vidim dost dobre a v co musi Roger dufat je ze Roddick dostane v QF Nadala aby ho vyradil a Rafa ziskal len 360 bodov:D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist