Nadal zničil Tsitsipase. Řeka dorazil kanárem a zahraje si o 18. grandslamový titul

24. 1. 2019, 09:45
Aktuality 413
AUSTRALIAN OPEN - Žádné drama se v prvním semifinále dvouhry mužů na Australian Open nekonalo. Španělský šampion z roku 2009 Rafael Nadal nedal absolutně žádnou šanci prvnímu řeckému semifinalistovi na grandslamovém turnaji Stefanosi Tsitsipasovi, kterému dovolil uhrát jen šest gamů a dorazil ho kanárem. Bez ztráty setu tak postoupil do svého 25. grandslamového finále, v němž bude o 18. titul a druhý z Melbourne usilovat proti Novaku Djokovičovi, nebo Lucasi Pouillemu.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal na Australian Open startuje na prvním turnaji od loňského US Open, na kterém vzdal semifinále kvůli zranění kolena. Od té doby léčil také problémy s břišními svaly, byl na operaci s kotníkem a vstup do nové sezony mu komplikovalo zranění stehenního svalu.

V Melbourne však dvaatřicetiletý Španěl hraje ve velké pohodě, jako by za sebou neměl čtyři měsíce dlouhou pauzu. Dosud ho nezastavil a dokonce ani nepotrápil žádný ze šesti soupeřů včetně tří nadějných hráčů nastupující generace.

Set Nadal neztratil s domácími Jamesem Duckworthem, Matthewem Ebdenem a devatenáctiletým Alexem De Minaurem, s českým tenistou Tomášem Berdychem, s jednadvacetiletým Američanem Francesem Tiafoem a ani v dnešním semifinále s dvacetiletým Řekem Stefanosem Tsitsipasem

Druhý hráč světa Nadal měl od začátku zápasu vývoj zcela pod kontrolou a duelem proplul takřka bez zaváhání. Zahrál 28 winnerů a udělal jen 14 nevynucených chyb, po svém podání ztratil pouze 12 míčků, přičemž brejkbolu čelil až v závěrečném gamu, a již po hodině a 46 minutách zvítězil 6-2 6-4 6-0. S Tsitsipasem neprohrál set ani ve třetím vzájemném střetnutí.

"Hrál jsem dobře. Dobře hraju během celého turnaje. Dělám spoustu věcí opravdu solidně a dnes to bylo ještě lepší. Se svými výkony jsem pochopitelně spokojený a doufám, že mi to vydrží i do posledního zápasu," řekl Nadal.



Semifinále na Australian Open hrál Nadal pošesté a popáté se z něj dostal do finále. V něm uspěl jen v roce 2009 v památné pětisetové bitvě s Rogerem Federerem, další tři pokusy o druhý melbournský triumf pro něj skončily neúspěchem - v letech 2012, 2014 a 2017 prohrál postupně s Novakem Djokovičem, Švýcarem Stanem Wawrinkou a Federerem. 

Celkově Nadal postoupil do svého 25. grandslamového finále, čímž se v historických tabulkách osamostatnil na druhém místě za Federerem (30). Bojovat v něm bude o 18. titul, více jich má jen Federer (20). Navíc se může stát prvním hráčem v open éře a třetím v historii (po Royi Emersonovi a Rodu Laverovi), který má z každého grandslamu alespoň dva tituly.

"Hraju tady opravdu dobře, navíc po tak dlouhé pauze. Nejspíš to je zdejším kurtem a diváky, kteří mi dodávají neuvěřitelnou energii," řekl Nadal, který před úvodním grandslamem roku naposledy hrál na loňském US Open. "Když jsem se před pár týdny musel odhlásit z turnaje v Brisbane, nedovedl jsem si představit, že na tom dnes budu tak dobře," dodal.

Tsitsipas: Ocitl jsem se v jiné dimenzi
Tsitsipas v Melbourne vyřadil dvojnásobného obhájce titulu Švýcara Rogera Federera či rozjetého Španěla Roberta Bautistu a stal se vůbec prvním Řekem v semifinále grandslamu. V něm ale selhal.

"Netuším, co si z toho zápasu mám vzít. K ničemu jsem se nedostal, uhrál jsem jen šest gamů... Ocitl jsem se v úplně jiné tenisové dimenzi. Rafa vás nenechá se dostat do rytmu, má jiný styl než ostatní hráči. Je to talent, který nikdo nemá," komentoval zklamaný Tsitsipas.

"Na kurtu jsem to nebyl já. V hlavě jsem měl prázdno, ztěžka jsem se pohyboval a pozdě reagoval. Cítím se divně. Jsem spokojený se svým vystoupením na turnaji, ale zároveň cítím zklamání," dodal řecký talent, který se ve světovém žebříčku vyšplhá už na dvanácté, nejhůře třinácté místo.

Nadalovým soupeřem ve finále, které se bude konat tradičně v neděli od 9:30 SEČ, bude buď šestinásobný šampion a světová jednička Srb Novak Djokovič, nebo francouzský outsider Lucas Pouille. Na ty čeká semifinálový souboj až v pátek.

"Novak bude zítra samozřejmě favoritem. V této pozici byl už mnohokrát, pro Lucase je to poprvé. Ale uvidíme, je to tenisový zápas a v něm se může stít cokoliv," uvedl Nadal.

• AUSTRALIAN OPEN 2019 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 62,500.000 australských dolarů
čtvrteční výsledky (24. 01. 2019)
• Dvouhra mužů - semifinále •
Nadal (2-Šp.) - Tsitsipas (15-Řec.) 6-2 6-4 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

413
Přidat komentář
Krisboy
Jsem zvědav, co budou dělat Petříci, spanielove, Roger_Federerové a další PP až Rafa vyhraje letošní AO a Djoker French Open. To budou diskuse :)))
Reagovat
Ondra979
ted jsem si pustl HL a Rafa hral opravdu agresivneji, po returnu se casto posouval az k BL, to driv tolik nedelal. Skoda, s FEdem by to bylo takto opravdu zajimave, Roger by hral taky agresivne a ma urcite sirsi uderovou paletu nez Stefanos a efektivnejsi servis, hlavne druhy. Tohohle Nadala by ale mohl porazit jen pri mimoradnem vykonu, ale stejne je to skoda.
Reagovat
Davor1
Tak dnes to Tsitsipas vôbec neustál, čakal som od neho oveľa väčší odpor, aj keď som si bol istý Nadalovou výhrou. Treba ale povedať, že Nadal predviedol brutálny výkon a bol to jeden z najlepších zápasov, aké som od neho na harde kedy videl. Na turnaji hrá zápas od zápasu lepšie, už prvé kola boli od neho na veľmi solídnej úrovni a s touto hrou rozhodne nebude vo finále outsiderom.

Djokovič tu nevyzerá tak suverénne, ale myslím, že v prípadnom finále to bude úplne otvorený zápas a v ňom sa už prejavia všetky zákonitosti tohto turnaja aj ich spoločnej rivality. Nadal bude nastupovať do zápasu s Djokovičom s úplne iným psychickým nastavením, ako proti doterajším súperom a myslím, že zvýšená nervozita sa môže prejaviť aj v jeho výkone, to znamená, že servis môže byť slabší, údery kratšie a naopak, Djoko to môže vo finále rozbaliť a zahrať svoj top tenis, ktorý na Nadala vie. Ale môže to byť aj naopak, každopádne je fajn, že po rokoch pravdepodobne uvidíme ešte jedno toto finále zlatej éry, ktoré môže byť kvalitou aj dramatickosťou podobné finále Fedal z pred dvoch rokov...
Reagovat
smazaný uživatel
3krat sa stretli v Australii vo finale Djokovic, Nadal, Federer v nejakej kombinacii...Vzdy to bolo 5-setov. Zaujimavé...
Reagovat
turista
No bude to zajímavé finále. Taktika jak zastavit zběsilého Nadala už se jistě připravuje. Jisté je, že Novak se z něj rozhodně nepodělá stejně tak jako zítra z Pouilleho. Zkušeností s takovým vývojem turnaje má mraky.
Reagovat
Ondra979
tak chudak Tsitsi, asi si myslel, ze kdyz je jeho herni styl trochu podobny Rogerovu, ze bude mit sanci, ale kdyz dva delaji totez, neni to totez. Nema urcite tak dobry druhy servis a nema zdaleka tak natlakovou hru, coz je asi jedine, krome Djoko stylu, co na NAdala plati. Roger pokud by Nadala neporazil, tak minimalne by se potahali a byl by to mnohem lepsi zapas, to jsem trvdil uz pred SF. OD Stefana jsem cekal urcite vic, ale neda se svitit, Nadal hraje uplne jinak takze bude muset hodne pridat, jestli ho bude chtit nekdy porazit. A blbe pro nej je, ze si uz udelal takovy maly blok hned na zacatku a s Nadalem se urcite jeste utka.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj...Navyse je možné, ze dalsi vzajomný zápas bude na antuke, kedze do nej zostávaju uz len dva velké turnaje...A tam to neni pre Štefana dvakrát priaznivé...Najvacsie šance ma isto na harde.
Reagovat
smazaný uživatel
Stefek je velký hráč a dnešní prohra s Nadalem byla jeho poslední. Příště dostane el matador náklad i kdyby hráli na vodě
Reagovat
MarcelPersch
Mělo s tím taky co dělat to, že Rafa hrál dnes skvěle, určitě lépe než hrál posledních 5 let, být to klasický Rafa s krátkými míči a pomalým servisem, mohl se tahat i Tsitsipasem, to jak by to dopadlo s Federerem se můžeme jenom dohadovat.
Reagovat
raduz
Navic si myslim,ze na Nadala může platit spíše styl Čoriče a i toho nezajímavého Medvedeva.Thiema jako jednoručáka nepočítam,neni to už mlaďas.Z těch opravdu mladých vidim největši potencial pravě v tom Coričovi,byť mně stylem hry sedí nejvíce Tsitsipas.Shapovalova,Tiafoe bych vynechal,ti podle mě už moc nepopolezou.Chacanov je zase mic blázen
Reagovat
MarcelPersch
Hodně záleží na tom, jak Rafa hraje, když hraje dobře, útočně, nevěřím tomu, že by ho někde z nextGen mohl ne porazit, ale porážet. Čorič ho 2x porazil, když byl formou úplně na dně, kdy ho porážel kde kdo. S Medvěděvem těžko odhadovat, mně přijde jako slabší verze Djokoviče, jako sparing před zápasem s Nolem by byl vynikající :D ale nevěřím, že ho může ohrozit.
Reagovat
raduz
Corič i Medvědev hraji takovým otravným stylem,v budoucnu je nebude lehké zlomit.Tsitsipas nemá na Nadala dobrý styl. Jemu podobný Federer verze 2017 ,byl uplně jinde nežli současný Tsitsipas.Je třeba si navíc uvědomit,že Federerova výkonnost neni už rok dobrá a kdyby Cilic nebyl magor,rok 2018 by pro Federera nebyl vůbec výskedkově dobrý.I Coric by ho podle mě na AO letos porazil.Tsitsipas se mě líbi,vítezstvi s Federerem,je uspěch, já bych ho ale mic nepřeceňoval.
Reagovat
Davor1
Uvedom si, že Tsitsipas ešte zďaleka nie je na svojom vrchole, je to stále hráč vo vývoji. Je úplne zbytočné predikovať nejakú jeho rivalitu s Nadalom, pretože sa stretnú už len zopár krát, kým ešte Nadal hrá a bude trvať možno 2-3 roky, kým ešte bude konkurencieschopný. O 3 roky bude Tsitsipas na vrchole a Nadal pred dôchodkom alebo možno už v ňom a Tsitsipas bude mať starosti s úplne inými hráčmi, s ktorými sa bude stretávať roky.

Čorič je síce konzistentný a má pomerne stabilnú výkonnosť, ale jeho vrchol nevidím nejako extra vysoko. Určite bude dlho v desiatke, ale vôbec by som si netrúfal tipovať, či niekedy dosiahne na GS tým štýlom, ktorý hrá. Najväčšie šance bude mať rozhodne na antuke, mimo nej pochybujem, že bude nejako mimoriadne úšpešný.
Reagovat
panzer.dragon
Chci videt epic battle a viteze djokera :) klidne tesne v peti setech, libi se mi myslenka ze bude AO pro rafana neco jako FO pro Rogera
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to nikdy nebude. Lebo uz teraz nie je :)
Reagovat
Marduch
Predbihas o cele 3 dni..
Reagovat
smazaný uživatel
Bez ohladu na vysledok sa Rafova Austrália nemoze porovnávat s Federerovým Parížom..

Úplne iné okolnosti.
Reagovat
panzer.dragon
porovnavat se prave muze velmi jednoduse pres cisla.. okolnosti? Napis nejakou :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Roger neměl nikdy k vítězství tak blízko jako Rafa na AO, pokud pomineme mistrovský ročník každého z nich..a taky zkrátka Roger byl větší outsider na RG než Rafa na AO..dalo by se říct že měl více než jednou Rafa smůlu..v uvozovkách.. těsné zápasy nedotáhl..
Reagovat
panzer.dragon
"ze bude AO pro rafana neco jako FO pro Rogera" s timhle se dle tebe nedá souhlasit? jen abych věděl.. :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Maximálně co do počtu trofejí, pokud Rafa v neděli nevyhraje. Komplexně je to ale hodně prustrelne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ved Nadal nikdy nedokončil svoj kariérny Grandslam v Melbourne, ale v NY. A teda nikdy nebude pre neho znamenat AO, nieco také "nedosiahnutelné" ako Pariz pre Federera. Uz len preto, a aj preto ze na neho nemusel cakat skoro do 30ky..To je teda velmi vyrazny rozdiel, ktory ovplyvnuje vsetko

Za dalsie, nie je mi známe, ze by Nadal v Austrálii na niekom opakovane zlyhával, ako Federer v Parizi..Teda mozno na zraneniach, skrečoch, absenciách..Jediny, s kym Nadal v Melbourne prehral viac nez raz bol Hewitt :)

Jediny s kym mozs porovnavat Federerovu Pariz je Djokovicova Pariz :)...Tam najdes kopec spolocnych prienikov..
Reagovat
turista
Djokovičovu Paříž bych s Federerovou nesrovnával. Djoker byl jediný hráč, který vyhrál všechny velké tituly na antuce včetně všech Masters podniků, které Rogerovi o kousek mnohokrát unikly. Je taky jediným hráčem, který dokázal Nadala na antuce 7x porazit. Patří mezi 10 nejlepších hráčů na antuce všech dob.
Reagovat
RL68
Dneska si to Rafa pohlidal,Tsisipas dost lacino chyboval...Rafa zlepsil servis a zrychlil vymeny a hru...Antuka je jeho domov,RG-nejtezsi turnaj sveta vyhrat 11x uz nikdo neprekona,a ted je dost mozne,ze bude vyznamne obtezovat i na hardu:-)
Reagovat
turista
Teď jsem se zase díval na ten 3.set. Rafa stál na základní čáře a ne za ní, hrál nesmírně agresívně a dobře a Tsitsipas dělal jednu lacinou chybu za druhou. Zkazil na co sáhl. V předchozích 2 setech se aspoň o něco snažil. V tom 3.setu byl nervózní a zlomený.
Reagovat
kada.tom
Rafa vyučoval, tohle jsem nečekal, respektive jsem čekal, že Stafanos Rafovi bude zatápět ... no, pro Řeka možná potřebná lekce k cestě ke hvězdám a pro Rafu samozřejmě super výsledek :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tá Tsitsiho tlačovka :)

Tvl, on tam vyzeral tak zničene, zúfalo..Len hapkal, že nerozumie čo sa stalo. Nechápe.. Že to bolo "different dimension of tennis" a podobne. Treba vidiet :)
Reagovat
smazaný uživatel
mne to prislo jak na terapii, vyzeral byt uplne v soku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kopka nešťastia...

Ale naozaj oceňujem, s akou pokorou sa k tomu postavil, aký bol úprimný..Ano, bolo to ako na terapii..Different gamestyle, different rhytm, he made my brain empty. I dont know what happened really..
Reagovat
smazaný uživatel
Je smutne, ze jeho sen na AO skončil takto, ale na druhou stranu je dobře, ze poznal realitu a má další metu, ke ktere muže směřovat. Pokud tu dnešní prohru uchopí ze správného konce, tak muže být jednou silný, hodně silný.
Reagovat
smazaný uživatel
To je dobře, že těžko snáší prohry.
Reagovat
Kozoroh
A ty se mu divíš? Každy očekával od Tsitsiho víc, než 6 uhraných gemů.
Reagovat
smazaný uživatel
Kazdy zacinal +\- so 6 gemami..Aj Djokovic..

To je presne to, o com som pisal. Preco maju mladí taku bilanciu s Rafom. Je to úplne iný tenis, iná dynamika, a trvá to kým si na to hráč zvykne. Len dovtedy uz moze byt aj psychicky celkom rozhádzaný, kým tomu porozumie.
Reagovat
Krisboy
Nadal asi nebude do budoucna Ciciho oblíbený soupeř. Po nakládačce v Barceloně přišel jakž takž vyrovnanej zápas v Montrealu a poté ještě větší nakládačka. Určitě si to představoval jinak :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pořad se tady bavíme o zápasech Nadala, který má 17 GS a 20ti leteho kluka, který má 1 titul na okruhu ATP.
Reagovat
smazaný uživatel
Este by som sa pristavil Moyovi, ako velkom prínose. On stál aj za Raonicovou najlepšou sezonou v kariere a mal som z toho dobrý pocit, uz ked prichádzal. Bodaj by som aj nemal, vzhladom na sezóny 2015-2016 v Rafovom podaní.

Porovnajme si doterajsie vysledky s Moyom z hardového Grandslamu s poslednými výsledkami, ktoré zaznamenal so strýckom Tonim.

AO15/AO16 - QF, 1.kolo
USO15/USO16 - 3.kolo, 4.kolo

AO17/AO18/AO19 - Final, QF (skreč), Finále/WON
USO17/USO - WON, SF (skreč)

Myslim, ze nie je potrebné nič dodávať. Rafa zažíva opatovne skvelý vstup do sezóny. Škoda, mu osud nepriviedol nejakého Andersona do finále, ale tak Austrália sa s nim nikdy nemaznala.

Djokovic ma vo finále bilanciu 6:0 a posobi neprekonatelne. Ale nemyslim si to. V podstate jedine finále, ktoré nemal pod kontrolou bolo práve to s Nadalom. S Andym raz prehrával 0:1 a hral TB druheho, ale odvtedy to bolo uz len na jednu bránku. Po rokoch 2010-2014, kedy sa tito dvaja pravidelne stretávali vo finále najvacsich turnajov sa po prestavke dočkáme pokračovania. Navyse finále AO12 si bezpochyby zasluzi svoj historický remake..
Reagovat
Herbert_Hoover
Moya přišel včas, za pět minut dvanáct, ale strýčkovi se taky nedají odepřít úspěchy. Vyhrál s ním tři hardové GS. Ale zkrátka už mu podle mě neměl co nabídnout, kam ho posunout a ten posun přijít musel. Samozřejmě BH pod Moyou a teď serve..peklo :) Jinak jsem četl poměrně zajímavý článek o Rafově rutině před zápasem. Všichni tři řeknou Rafovi pár slov o soupeři, vyzdvihnou co udělal dobře, ale že je dostatečně chytrý na to, aby věděl, jak má vyhrát. Toni mluví výhradně k němu, s Carlosem a Francisem prakticky vůbec. že mu hodně vtloukají do hlavy, ať tlačí údery k postranním lajnám, aby si otvíral dostatečně kurt. Nutit soupeře běhat. Jinak Carlose štvalo, jak je Rafa zranitelný přes druhý servis, že míval problémy od prvního úderu a tak bylo nutné přidat cca 10km/h second servu a je spokojený s výsledkem. Rafovi vystřelila prakticky všechna čísla nad kariérní průměr a to významně. Jinak nejtěžší věc je prý vyhnat Rafu z tréninku v den zápasu, páč jakožto perfekcionista se snaží vymazlit nedostatky. V den zápasu jí nejčastěji rybu s rýží a stresuje se před každým špílem nehledě na soupeře.
Reagovat
smazaný uživatel
Zaujimave :)
Reagovat
ipko
Rafa 18 alebo Djokovič 15? tak ja prestupujem do tábora Novaka, Idemo :D
Reagovat
smazaný uživatel
I tak je to mazec. Před deseti lety byl Sampras bůh se 14ti GS a tedka je v tabulce ctvrty a tři lidi mají potenciál to dotáhnout nad dvacku.
Reagovat
smazaný uživatel
Nad dvacet?

To by Novak musel vyhrát aspoň 7, Nadal aspoň 4 a Federer aspoň 1 (což se po AO taky nejeví až tak nadějně).

Spíš, než že mají potenciál, bych řekl, že to nelze vyloučit. Co je prakticky jisté -- nad dvacet se rozhodně nedostanou všichni -- a bude to chtít i celkem vstřícný souběh okolností, aby se nad dvacet dostal byť jeden.

Rozhodně těch GS ale pobrali neskutečný balík. Po Samprasovi se to zdálo nepřekonatelné, protože nikdo nepočítal, že tenista může zůstat konkurenceschopný výrazně déle než 10 let.

Navíc by nebylo nikoho napadlo, že zavládne taková trojjedinost. V devadesátých letech na okruhu řádilo daleko víc kandidátů na GS.
Reagovat
smazaný uživatel
No ten problem, jestli se to tak dá nazvat, spočívá hodně v konkurenci. Tsitsipas je snad jediný mladý hráč, který dokázal vyřadit hráče big3 na GS v poslední době. Pokud jich bylo za poslední dejme tomu tri roky více, tak mě oprav. Zverev má problem s třetím kolem, Thiem je takové střídavě oblačno a šílenci typu Kyrgios na to proste nemají. V roce 2000-2008 když přicházeli na tour Federer, Nadal, nebo Djokovic se ten přístup k tenisu podle mě řešili více. Ti kluci dreli a chtěli být na vrcholu. Teď dostaneš mega za první kolo GS a proč by ses hnal za úspěchy, když si můžeš koupit vše, co chceš? Tam je podle mě te hlavní faktor jejich neúspěchu. Aktuální doba, sociální sítě, internet a další věci postupně ty mladé talenty likviduji. Jakmile si uvědomí, ze se dá lépe živit instagramem, nebo PR, tak proč by se snažili vyrovnat big3. Ti kluci nemají dobře nastavené priority a nadstandardní finanční odměny jim stačí ke spojenému životu a modelkam v ložnici. Můj názor
Reagovat
Stan_Borowitz
Jinak řešeno, s ústupem Hewitta, Rodicka, Safina, Davyděnka, Blakea a spol. z pozic a příchodem Federera, Nadala a Djokoviče nastala temná doba tenisu.
Reagovat
baggik
Temná doba? Já bych řekl zlatá éra. Až skončí Federer, Djokovic a Nadal, tak ta úroveň hodně klesne.
Reagovat
smazaný uživatel
Klud, len provokuje.
Reagovat
Stan_Borowitz
Spíš ironizuje...
Reagovat
Herbert_Hoover
Lenny a Stefan si to rozdají o goata :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kto je Lenny?...

Stefan vyhrá viac GS, mozno aj dvojciferný pocet. S tym kariernym GS by som bol ale predsa len opatrny, to neni sranda a musi mat aj trochu stastia...W. moze byt problém.
Reagovat
Herbert_Hoover
Lenny Federer a Stefan Djokovic :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jinak řečeno...
Reagovat
smazaný uživatel
Dá se to vyložit různé. Ale určité sorte hráčů jde primárně o to, aby zanechali v tom sportovním světě nějaký odkaz pro další generace a aby doma měli tituly s jejich jmény. Nastupující generaci jde spíše o to, aby měl v garáži Maserati a vilu na Bora Bora. Ten požitek po nehmotných věcech Jako je úspěch se změnil v závod o peníze a majetek. Ostatně ty peníze postupem času zničí každý sport. Viz davis cup.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc to zevšeobecňuješ. Jsi příliš pod vlivem výlevů sociopata Tomice a Kyrgiose. Nemůžeš to hned vztáhnout na všechny. Zverev, Cici, d značné míry i Thiem a do budoucna třeba i Čorič rozhodně vypadají, že chtějí své místečko v dějinách. Ne každý je nutně tupě materialistický cynik, i když vydělává slušně.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě. Mluvím všeobecně o problémech dnešního tenisového světa. Uvidíme, ale na druhou stranu celkem pochopim, když od te snahy upustí. Není to jednoduché, ten tlak je obrovský a odměny dostačující.
Reagovat
smazaný uživatel
V letošním SF na AO jsi měl 2 hráče narozené v devadesátých letech. To je přece samo o sobě známka, že ty 3 vypasené žáby na prameni už dlouho sedět nebudou :)

Ano, současnost nese víc pastí, do kterých se mlaďas může cestou ne vrchol chytit, ale nemyslím si, že z toho trojlístku Djofedal kápne dalších 12 GS, navíc rozdělených tak hezky, aby všichni zavítali nad 20 GS.

Roky nezastaví. Na chvíli je ošálí, ale čas je nakonec sežere jako všechny před nimi. Stačí, aby si jeden z mladých "sáhl", může mu přepnout mindset na champ mode a Djoka, Rafu i Rogera začne porážet jak kuželky.
Reagovat
smazaný uživatel
No to jo, ale kolik takových je? Zverev se utopil ve slávě a penězích, Kyrgios svůj talent výměnil za domy a auta, Tomic taky. Opravdového šampiona budeš hledat těžko. Kluci musí chtít být na vrcholu, ale je to těžké, když mas na úctě miliony a měl bys dřít v posilovně, když to prakticky nepotrebujes, protože do konce života nemusíš pracovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby byl Zverev spokojený čtvrtfinalista, nenajme si Lendla.
Reagovat
smazaný uživatel
A kdyby Lendl cítil, že je Zverev spokojený čtvrtfinalista, nebude s ním ztrácet čas.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Supercouch ti hlavu nespravi. Muže ti rikat co mas hrát a jak, ale pokud v sobě nemáš špetku pokory a respektu k okolí, tak ti tým Moya, Edberg, Lendl, Connors, Mcnroe bude k ničemu
Reagovat
smazaný uživatel
Poslyš a ty fakt myslíš, že byl Lendl šel trénovat mezka? Tomu přece nevěříš.

Tebou popisovaný archetyp žádného superkouče nesežene. Nikdo s patřičným kreditem si to prostě nelajzne. Ti lidi jsou tam, kde jsou, protože dělají víc dobrých než špatných rozhodnutí. Což naznačuje, že předtím, než něco udělají, přemýšlí.

Kdyby Zverev mezi čtyřma očima naznačoval, že je podobný dement jako Tomič, nikdo by s ním neriskoval své jméno.
Reagovat
smazaný uživatel
A co když mocný Ivan udělal chybu a viděl potenciál tam, kde není? Nevím, možná jsem zaslepený, ale Zverev pro mě není favorit na tituly další dekády. Je moc vysoký, jeho hra je stereotypní, na síti je nulový, servis hraje moc na plocho, chybí mu myšlenka a reakce na zapas, který se nevyvíjí dobře. Možná překvapí, ale já mu nevěřím.
Reagovat
smazaný uživatel
Zverevovi ještě nebylo 22, vyhrál už 3 tisícovky a WTF (TM pod Lendlem).

Už teď je jasné, že Lendl vyloženou chybu neudělal. Turnaj mistrů není instantní ovesná kaše. Třeba Nadal se o něj marně pokouší přes deset let.
Reagovat
smazaný uživatel
Řešit Nadala na TM je bbost. Ten turnaj se hraje v termínu, kdy Rafa jezdí na vozíku. Pro nej je těžké vyhrát jakýkoliv turnaj po USO. Obecně se mu to povedlo asi jednou v kariéře, když vyhrál Peking. Mě osobně Zverev proste nepřipadá na to, aby jednou byl velký hráč.
Reagovat
FulnekUltras
Hroznýš vidí akorát nejvyšší nabídku, chňapne a drží - víc od něj nečekejte.
Reagovat
smazaný uživatel
Tsitsipas vyradil hraca big3, ale vzhladom k tomu, ze ten hrac prehral nedavno na GS aj s Millmanom a doma s Andersonom a celkovo jedine, co za posledny rok vyhral bolo pár frankov z losu, co si kúpil na pošte, treba brat jeho zaváhanie s rešpektom k Tsitsipasovi, ale neni to úplne tá najjagavejšia vyhra, ktoru historia pamata.
Reagovat
smazaný uživatel
Sice tvůj příspěvek nepostrádá hejt na Fedexe, jako vždy, ale vzpomen, který hráč under 20 sejmul někoho z bog3 na GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Kus pravdy. Na druhu stranu si treba uvedomit, ze hraci Big3 sú výnimočný zjav. Úplny unikat, ktorý búra vsetky konvencie na prach, rúca konzervatívne tabulky a posúva hranice. Ano, za Samprasa to bolo o tom, ze on je nejlepsi a on stanovuje normy. Tie boli o tom, ze si strázi svoje, ostatné GS boli otvorené. Po jeho odchode to bolo úplne ako dnes vidime v zenach, v štýle: Rozdáva sa Grandslam. Kto chce?

To, ze hraci odchadzaju v okoli 30r zivota je standard a bude to platit aj nadalej. V podstate to vidiet pri druhej vlne. Celá Federerova generácia v tomto veku odisla, odchádzaju aj zastupcovia Nadalovej generácie (Berdych, Tsonga)...Mozno sa to o málo posunie, ale v globále, vek 22-28 bude vzdy peak a predtym a potom sa predadzujú len unikátne prípady...

To, ze si GS rozobera tato trojička. V podstate prirodzené. Pisal som vyssie o Samprasovi. Predstavme si, ze by hracie pole vo W. v tom case malo troch Samprasov. Aka je sanca teda pre ostatnych, ze Wimbledon vyhraju?...Este mensia ako s jednym Samprasom. Práve preto z posledných 60GS ci kolko vyhrala Big3 90%.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vole, s tebou se dá někdy i normálně bavit. :)

Samozřejmě, ze era big3 je taková, která se nemusí opakovat dalsi dvě dekády. Nicméně si pořad myslím, ze oni měli v jejich rannem věku trosku jiné starosti, než mají součástni hrací mladé generace. O svých výsledcích si četli maximálně druhy den v novinách a poslouchali rady sveho týmu. Teď tady mas tým a k tomu miliony nadřízených rádoby specialistu, kteří o každém tvém prdu napíšou článek a ty to musis řešit. Takový Tsitsipas porazil Fedexe a najednou byl plný internet článku - The star was born. Tohle všechno probrat musí být masakr a nedivim se, ze to na ty kluky sem tam padne. Ten výstup na vrchol mají podle mě mnohem těžší, než jejich předchůdci aka big3
Reagovat
smazaný uživatel
Mozno to je tým, ze to nie je s tebou, ale Brutvanom.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo naopak :)
Reagovat
Mayo
To vieme dávno. Veľakrát tu spomínaš Djokiho, takze jasne, že mu fandis.
Reagovat
smazaný uživatel
ty svinucha :D
Reagovat
Kozoroh
Vítej v Djokolandu :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
v nedelu budete fanuskovsky silny to je pravda:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Klasika. Federerovci už nič iné ani nerobia za posledný rok, len riesia dilemu Rafa vs djokovic.
Reagovat
Jakub
Tak Federer, při vsi ucte k němu, už asi ten věk nezastaví a přeci jen ti dva (Novák, Rafael) už delší dobu ten tenis kontrolují. Bych jim to zase moc nevycital, Seš moc kritickej k fedex fans. :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Klídek, iba provokuje...
Reagovat
spaniel
Od Wimbledonu je uz rok? Asi je Slovensko na nejake planete bliz slunci, coz by vysvetlovalo u tebe mnohe. Uzeh je svine.
Reagovat
smazaný uživatel
Riešia to 4. Grandslam v poradí.

Kolko mame za rok GS?..Styri
Reagovat
spaniel
Ale ty tarajko. Psal si rok, ne 4.GS v rade.
Reagovat
Mayo
Už sa teším ako si pozriem hajlajty (:
Reagovat
Kozoroh
No, Nadalova forma na letošním AO je výtečná. Pokud Djoker zítra vyhraje, bude to mít s aktuálním Nadalem velmi těžké. Na druhou stranu, kdo jiný by měl výborně hrajícího Rafana porazit, než jeho nemesis Serbinátor? :-)
Reagovat
Krisboy
To je pravda. Dreddy i Rosol už jsou čertužel asi za zenitem :(
Reagovat
turista
Souhlasím. Rafa Nadal bude přetěžký soupeř. Pokud bude ve finále vyhrávat tak bude na koni. Pokud na tom bude líp Novak tak nevylučuji, že to Rafa zase skrečuje to utkání a nedohraje ho. Mám dojem, že už nechce snad normálně prohrát ani jediný zápas.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ale notak, tohle bylo pod pás :) A to tu začala panovat diskuze plná respektu a úcty k soupeři.
Reagovat
Jakub
Tak nevím no, ale s ohledem na způsob jeho hry a co na to říkají fyzioterapeuti, kteří mu predikovali konec kariéry před sedmi osmi lety, tak ten chlap je podle mě zranenej furt.
Reagovat
Herbert_Hoover
Novak je světový iluzionista, nikdy člověk nemůže spoléhat, že má takovou nebo makovou formu..během dne může být všechno jinak a on vytasí všechny své trumfy, o nichž nepodal ni jednou v turnaji důkaz. Těch velkých proher Rafy s ním bylo moc, i velmi těsných..Rafa to má pořád v hlavě. Povrch je na srbské straně, ale tak nějak si říkám, že ve Wimbledonu to bylo hlavně o servisu, ten nakonec převážil misky vah na Noleho stranu..s tímto servem může pomýšlet Rafa na úspěch. Každopádně v zápasech s Nojem jsem spíše skeptický. Minulost mě vyprofilovala a těžká hořkost z Wimbledonu dosud nevyvětrala.
Reagovat
smazaný uživatel
Kus pravdy
Reagovat
Jakub
Svatá pravda, ala španěl vypadá neznicitelne. Bohužel současně to vypadá že i djokiho ten tenis baví. :-). Teda ne že bych nějak spanelovi fandil, ale vamos. :-).
Reagovat
turista
Hořkost? Vždyť Rafa Nadal loni prohrál pouze 2x regulérně a 2x skrečí a odvezl si z podniků ATP 5 titulů při 49 odehraných zápasech. To se ti zdá být málo? To je doslova masakrózní úspěšnost - přes 90%!
Reagovat
raduz
Ano,čumím jako puk. Takovou demolici jsem nečekal.S Novakem Djokovičem to bude jiné. Neni možné, aby Nadal takto dominoval mimo antuku přeci.Takto nedominoval na GS ani Federer na trávě či Djokovič na hardu....
Reagovat
W.G.M.
Nevim, zda se da hovorit o dominanci na zaklade jednoho turnaje, navic jeste pred finale :-).
Reagovat
Davor1
O dominancii tu mozes hovorit najskor po finale.
Federer vyhral AO aj bez straty setu a na Wimbledone mal hned niekolko absolutne dominantnych rocnikov.
Reagovat
Nola
zopakujem, Novak este vo finale nie je

Rafa sa skvelo pripravil na zaciatok sezony, vypustil zaver sezony, trenoval, pinkol si na exho, vsetci boli presvedceni, ze hra ho.vno, ked prehral s Andersonom :D za mna, ma skvely tim, taktika vychadza na jednotku, dokonca vypustil Brisbane, a mozem podotknut, ze Novakov kondicny trener velmi presne zhodnotil Fedexa aj Rafu

https://sport.pravda.sk/tenis/clanok/494133-djokovicov-kondicny-trener-vajda-je-skvely-trener-a-priatelsky-chlapik/

Na otázku, či najbližšou Djokovičovou métou bude triumf na Australian Open 2019 v Melbourne, kde sa mu zvykne dariť, Gritsch odpovedal. ?Pokúsime sa o to, ale rátame s tým, že Rafael Nadal sa vráti určite veľmi silný. Čo sa týka Rogera Federera, mám z neho pocit, že už mu chýba mentálna sviežosť. Z toho potom vyplývajú chyby v hernom rytme a rýchlosti, ktoré nesúvisia vždy len s kondičnou stránkou.?
Reagovat
baggik
Tak při vší úctě k Tiafoe, Tsitsipas, Berdych, Duckworth a spol., jejich hra na returnu, se s tou Djokovičovou srovnat nedá.
Reagovat
Jakub
Tak Nadal je trošku jiný typ než zmínění pánové, ne nadarmo mu tu někdo říká býk. Řekl bych že rek to trošku podcenil nebo s tím asi nepočítal že dojde tak daleko. Djoki je jinde, ale s tímhle tenisem španěl zničí vše co se mu postaví do cesty ( i když možná že právě vše, mimo djokiho).
Reagovat
turista
Djokiho rozhodně Rafa nezničí. Porazit ho může ale o mizerných pár míčů a se štěstím. Pokud se to stane tak Novakův úspěšný revanš přijde na tisícovkách na hardu, na antuce nebo klidně na FO.
Reagovat
Jakub
Vzdyt píšu že vše kromě djokiho. Ten je trochu jiný hráč. Uvidíme. Rozhodně má na to vyhrát celý turnaj, myslím Nadal. A pak djoki to může klidně zvojtit v semi.
Reagovat
Torn
Nadal udělal z Tsitsipase tzatziky...
Reagovat
Herbert_Hoover
A teď to chce udělat z Djokovice čevapčiči :)
Reagovat
turista
Myslím, že Marián Vajda už vymýšli jak zuřícího býka neutralizovat a položit na lopatky. Novakovi se to podařilo 27x takže je načase skácet býka po dvacáté osmé.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to možné. Myslim, ze Rafa vyhral s Novakom vseho vsudy tak 6-7krát, tak 15-17krat dostal na zadok...Ale tieto stats dost deformuju roky 2011, 15-16...

Drzal by som sa GS H2H, a tam je to 2:2 na harde..A vzdy to boli motanice o par loptách..
Reagovat
turista
Ano. Bude to o pár míčích pro jednoho nebo pro druhého.
Reagovat
turista
Pokud bude finále RN a ND tak bude trvat několik hodin. Bude se hrát hodně od BL. Rafa skoro všechno doběhne a Novak co nedoběhne, to doklouzne, nejen na antuce, ale i na hardu. Novak Djokovič je tenisový doklouzávač míčů.
Reagovat
ttopi
Tak dle HL to byla hezká hra kočky s myší. Nadal to tam pálil okolo sítě, nad sítí, pod sítí, vrchem, spodem, lobem. Vypadá fakt dobře.
Reagovat
turista
Tsitsipas ukázal, že psychiku ze železa rozhodně nemá když se tak sesypal, že odešel s potupným kanárem ve 3.setu.
Reagovat
turista
Byla to Nadalova zběsilost versus Tsitsipasova bezradnost.
Reagovat
MarcelPersch
Mlady Řek vyjádřil obavu, že na nej Nadal mentálně špatně působí, že měl dnes pocit, jako by měl vypnutý mozek a když byl otazan, kdy se tak cítil naposledy, řekl v Paříži na Rolex Masters loni, kdy den předtim než vypadl trénoval s Nadalem :D

I remember saying to myself, I'm going to beat this guy next time I play him. That's why I'm so disappointed today, because I wasn't even close.?

Tsitsipas claims Nadal does something to him mentally which affects his performance and confidence.

?I would say I was mentally not in the match so much. I felt kind of empty in my brain, which is strange, because I never feel like this when I'm in the match,? he added.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz sa tesim na video z konferencie. ten musel byt na prasky :)
Reagovat
EllNino
tak Stef to bere sportovně
Reagovat
Stan_Borowitz
To bude ta Nadalova toxická maskulinita...
Reagovat
spaniel
:D proto jim reklamu delal Roger.
Reagovat
Stan_Borowitz
´šak je taky napůl Afričan, ti toxickou maskulinitu nemají...
Reagovat
Herbert_Hoover
Stefanos se bojí že bude muset jít na prohlídku k Fuentesovi pokud Rafu porazí..
Reagovat
spaniel
Mozkomor.
Reagovat
smazaný uživatel
20r, 0:3 a uz dnes skvelé základy vytvorit si s Nadalom blok :)
Reagovat
baggik
Naštéstí až bude Tsitsipas v ideálním tenisovém věku, Rafa už na kurtech nebude.
Reagovat
turista
Ano. Rafa Nadal dnes tak zesměšnil soupeře, že si Tsitsipas na něj vytvořil psychický blok, takže příště se porazí sám. Přesně tohle používal kdysi Jimmy Connors. Nadal si tím usnadnil jakýkoliv další zápas s talentovaným Řekem. Tuhle bariéru z mladších hráčů dokáže občas prolomit jedině Dominic Thiem. Jiní zatím ne.
Reagovat
Marduch
Rafa podle me mysli i na toto. Nevpusti si nastupujici generaci za zadnou cenu do ohrady, budovat si respekt...mno ma zkratka za ušima..nebo jde o dalsi strategicky masterplan sibala Toniho?
Reagovat
smazaný uživatel
Toni sa uz venuje vyhradne akadémii...

Minule mi odtial ktosi telefonoval (lebo maju moj follow a vyplnil som nejaký predezný formulár), ci nemam zaujem o 13 video treningov od Toniho pre deticky, kedze dcéra zacina chodit na tenis, hoci ona to volá behanie :)...Tu ponuku zvažujem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě právě tohle na Tsitsipasovi líbí. On nebude teď dělat nic jiného, než rozebírat svůj výkon a pracovat na zlepšení. On není hráč, který by si řekl - okej prohrál jsem s jedním z nejlepších v historii, až skončí, tak budu vyhrávat já - ta prohra mu podle mě pomůže, Štefan je poctivý dříč a jeho progres za necelý rok to pouze potvrzuje. Udělal finále v Barceloně, pak Toronto a mnoho lidí si řeklo - náhoda, ale on pak vyhrál první titul, nextgen finals a došel do SF na AO. Ten borec bude čím dál lepší. Největší progres z nextgen určitě a ještě lepší, než přeceňovaný Zverev, který se od 17ti vychvaluje do nebes a do druhého týdne na GS došel jednou z kolika pokusů?
Reagovat
smazaný uživatel
z 11 pokusov.

Vies kolko urobil Federer semifinále za prvych 11 pokusov?..

Ani jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vole proč tady zase vytahuješ Federera. :D Já o něm nenapsal ani slovo. Ale dobře, neberu to jako tvoji psychózu, ale jako náhodné srovnání. Zverev má v dubnu 22 let, počítám, že tak 2-3 roky tady ještě bude strašit Djokovič a Nadal + nastupující generace, která se bude zlepšovat. Takže Zverev má reálnou šanci na zisk GS někdy ve 25-26ti letech. Aby už nebyl zdeptaný, když je už 5 let budoucí N.1. Takový Štefek přišel reálně do světa loni a má za sebou lepší GS úspěchy než Šašula za celou kariéru. Čím to je?
Reagovat
Herbert_Hoover
Protože Federer je přeci goat..asi se nebude Tsitsi srovnávat s Berdychem..to by nebylo moc relevantní..
Reagovat
smazaný uživatel
Pretože sa ten príklad hodí náramne, ty mudrlantka...

Lámať palicu nad 21r hracom moze fakt len tenisový diletant, alebo ty...

A k comu su Tsitsipasovi tie vacsie uspechy z GS, ked to znamená 0 titulov..Ci ideme sa hrat. a to, ze semifinále je viac, nez stvrtfinále?..

Saša ma stále dve tisicky, tak Stefan ma rok na to, aby ho dorovnal...
Reagovat
Davor1
Saša má tie tisícky už 3
Reagovat
smazaný uživatel
No dokonca. Plus Turnaj Majstrov. Myslim, ze fantastické uspechy na 21r hraca.
Reagovat
Davor1
Plus vyhral turnaj na kazdom povrchu a Federera s Djokovicom neporazil len raz. On je kandidatom na titul na kazdom nadchadzajucom GS, akurat sa musi prisposobit tomu GS rezimu na 3 vitazne a psychicky sa trochu inac nastavit...
Reagovat
smazaný uživatel
Všechno to jsou turnaje na 2 sety. Takový Dimitrov s Davydenkem ti jiste povykládají jak důležitý je TM pro budoucí úspěchy.
Reagovat
smazaný uživatel
Má 3 Masters, ale pravda, že ten jeden titul získal s polomrtvým a zraněným Federerem. Jsi tak empatický, že si to započítal.

Nehádám se, že SF je více, než QF i když je, ale Zverev není schopný na GS porazit hráče mimo TOP a to už několikrát za sebou. Co se tak asi stane, když na ně narazí? Mohl by se z něj stát takový příjemný walkover jako Nishikori, nebo Berdych. Celkem k tomu směřuje.
Reagovat
Davor1
Ma 21, ty tupelo.
Reagovat
Herbert_Hoover
Prázdná hlava. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kde jsem psal, že nemá?
Reagovat
annah
No pááni! Koukám, že pravdu měli ti, kdo psali, že se Tsitsi sesype, že napodruhé už legendu nedá. Vyšlo to s Rogerem, který mu ovšem dost pomohl. Na Rafu už neměl. Dostat kanára! To bych teda fakt nečekala. Ten snad musel hrát v bezvědomí či co! Musím si ten třetí set pustit.
Byla jsem před turnajem přesvědčená, že titul bude brát Novak, ale teď teda váhám. Je to 50 na 50.
Reagovat
Herbert_Hoover
No ona totiž vždy existuje jen jedna varianta a sice že jeden musel hrát totální bídu...nemohl prostě ten druhý zahrát "peklo" :)
Reagovat
turista
No Tsitsipas už má z Nadala psychický blok ale Novak ne. Novak potřebuje zdolat kvalitního Pouilleho a pak spolu s Mariánem Vajdou vymyslet taktiku jak ve finále býka položit na lopatky.
Reagovat
Herbert_Hoover
Mimochodem Rafa posedmé v kariéře došel do grandslamového finále bez ztráty setu, čímž překonal Rogera. :)
Reagovat
gigin
Ty si myslím taky glory hunter, cype :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Uz ked sme pri tých rekordoch, Rafa zaznamenal 25. finále, má 17GS...Roger v rovnakom veku ako je dnes Rafa mal 24 finále, 17 Grandslamov..

Finále AO17 bolo velmi doležité z hladiska dorovnania/prekonania Rogerovho rekordu. Pozajtra to bude obdobné..Myslim, ze kvalitu hry vitaza z roku 2018 Rafa prekonáva, ani tá vsak nemusi stacit na titul v roku 2019.
Reagovat
MarcelPersch
Super, to jsem nevěděl :) a pokud ho neztratí ani ve finál, tak překoná Borga ve vyhraných GS bez ztráty setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vo vysledok 3:0 v Rafov prospech ani nedúfam :)

Djokovic bude na harde vzdy favoritom, tak ako Rafa na antuke..Výsledok 0:3 by ma sklamal, samozrejme v kútike duše dúfam vo výhru...Ale ocakavam bezchybnú Djokovicovu defenzivu, ktorá moze byt klucová. Najpravdepodobnejsi scénar sa mi javil Djokovicove vitazstvo, urcite po vacsom boji, nez mal v NY s Delpom...

Na druhu stranu, vo W to bolo tesne a tráva, strecha je pre Rafu urcite horsia kombinácia, nez outdoor hard...
Reagovat
No-le
Rafu v tomto módu neporazí ani Djokovič, pokud se tam dostane. Na to vemte jed. Je mi líto.
Reagovat
turista
Tak mu doporuč aby hodil rovnou do kurtu bílý ručník a vzdal se. Podceňuješ srbského bojovníka! Nadal se snaží napodobovat Ivana Hrozného. Před Wimbledonem jste tady taky psali, že Novak nemá naději Rafu porazit a on ho zdolal. Tam rozhodlo podání.
Reagovat
No-le
Ano, podceňuju a dělám to záměrně, abych pak nebyl tolik zklamaný. Ale takovou demolici, jakou dnes předvedl Nadal jsem neviděl od doby Novakova beast módu 2015... To byl ale Nole, který prakticky neprohrával, ne jako dnes, kdy skoro v každém setu ztratí servis :(((
Reagovat
turista
No vidíš a přesto takhle získal tituly v Cincinnati, na US Open a v Šanghaji. Ty úspěšně zvládnuté kritické momenty Novaka zocelily. Navíc Rafa Nadal takhle nahání strach často a pak jeho beast mode vyšumí a v polovině sezóny si bude muset odpočinout. Je to jen záměrné drcení mladých, kteří se pak v každém dalším zápase proti Rafovi rozklepou a téměř nejsou schopní pořádně odehrát míč.
Reagovat
No-le
Zajímavá teorie. Něco na tom ale fakt je.
Reagovat
Davor1
Pre Djokovica je ale taktiez lepsi outdoor hard ako trava...
Reagovat
No-le
Ale aktuální forma mluví jasně ve prospěch Rafy
Reagovat
baggik
Tohle uz jsem slyšel tolikrát, že Roger nebo Rafa všechny na turnaji válcujou, zatímco Djokovič je nepřesvědčivý, hraje tak na 40% atd. A pak přišlo finále jak to dopadlo. Zapomínáte, že Djokovič ve finále GS proti RF nebo RN nikdy nezahrál špatně. Navic v Austrálii vyhrál všechna finále, naopak Rafa už tu párkrát neuspěl. A Nadal se mohl zlepšit na podání jak chtěl, ale výšku Karloviče a spol. stejně nemá, takže Novak si ty šance narozdíl od hráčů jako Berdych nebo Tiafoe stejně vytvoří. Samozřejmě je to Nole, takže slabší gem na jeho servisu taky přijde, rozhodovat bude úspěšnost na big pointech. Takže klasika, žádná jednostranná záležitost.
Reagovat
turista
Souhlasím.
Reagovat
Davor1
Vyborny koment
Reagovat
smazaný uživatel
https://pbs.twimg.com/media/DxrGQfLX0AEn2f9.jpg

bb stats
Reagovat
ttopi
Proč je všude Winner Nadal? :D
Reagovat
Herbert_Hoover
goat
Reagovat
smazaný uživatel
moralny vitaz :D
Reagovat
FulnekUltras
ještě to nevzdávej, Tomáši...
Reagovat
peggy
Vamos RAFA!!!!!Rafa je pan tenista a bojuje pokud je zdrav az do posleniho mice,I kdyz treba prohrava.Nikdy se na kurtu nevzteka.Jeho hraje silova,ale chytra.Na antuce sleduji jeho zapasy zive.Prala bych mu vitezstvi.Rafo makej!!!!!!
Reagovat
Stan_Borowitz
zase se projevil jako arogantní sobec, jde mu jen o výhry, co nejdrtivější výhry, tituly a zase jen tituly. Měl už by nechat taky vyniknout mladou generaci, jako to nezištně udělal pan Federer, a ne se pořád jen honit za tituly. Peníze nejsou všechno.
Reagovat
gigin
Přesně tak. Další příklad. Vem si, kdo nechal taktně získat první titul Tsitsimu, aby nabral toho sebevědomí, kluk jeden řecký. A to nemluvím o tom, že ho to stálo (toho dotyčného) rekord v neprohraných finále (kolik účastí, tolik win) turnajů ATP.
Reagovat
Stan_Borowitz
Samozřejmě, na pana Gulbise nesmíme zapomenout. To byla velká oběť, nechat se připravit o historický rekord. I pan Djokovič ukázal charakter v Kanadě, jen pan Nadal si pořád sobecky hraje na svém písečku a mladé naděje tam nechce pustit. Jako kdyby těch titulů a peněz neměl už dost.
Reagovat
gigin
To má z těch drog, jak dopuje.
Reagovat
Davor1
:DDD
Reagovat
annah
:-)))))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tsitsipas na tlacovke: "Snazim sa pochopit ako Federer porazil Nadala tolko krat, pritom mame rovnaky styl hry. Nechcem s nim prehrat 10x posebe."
Reagovat
Ereinion
mimojiné musí zlepšit servis...ale de facto ještě musí zlepšit úplně všechno
Reagovat
smazaný uživatel
Servis určitě. Ty placky na téčko jsou mu k ničemu, to může hrát tak Isner a jiní pleskači koberců. První servis musí zpomalit a více roztočit, druhý nemůže hrát jenom s topspinem bez boční rotace, to mu je taky na nic, protože mu přiletí buď plochý úder 150km/h, nebo lift na BL. Tsitsipas si hází míče při podání moc nad hlavu a často se mu stává, že nahazuje podruhé, tím se dostane pod tlak. Musí míče nahazovat více doprava, aby to mohl roztočit. Když zahraješ míč takhle kolmo nad hlavu, tak soupeř hned ví, že to bude placka, nebo topspin. BH dotrénuje, FH má slušný a na net play se dá stavět. Potřebuje svoje gamy vyhrávat jako Federer, to je základ úspěchu, když už chce hrát jeho styl.
Reagovat
turista
Nadal placky nehraje. Spíš tak topspinuje, že mladí nevědí vůbec co s tím.
Reagovat
smazaný uživatel
Však já píšu ale o Tsitsipasovi :D
Reagovat
Krisboy
:D turista :D
Reagovat
turista
Ale píšeš, že mu přiletí plochý úder 150km/h po nepovedeném podání což znamenalo od Nadala. Na to jsem reagoval a rozporoval to.
Reagovat
Stan_Borowitz
Asi myslel z bekhendu.
Reagovat
smazaný uživatel
Neberu jenom dnešní zapas. Je to globální problem čisté topspinoveho podání. Falt, ze Rafa par BH takhle dneska zahral taky.
Reagovat
turista
Ano, ale výhradně z BH CC, který Rafa hraje rád. O BH DTL kdysi Rafa v jednom rozhovoru řekl, že ho hraje nerad. Pokud už ho ojediněle zahraje tak je to vždycky s horní rotací.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano. Takže pokud chce Cici uspět nad big3 a dalšími, tak musí změnit trosku servis. Měl by začít primárně nadhozem. Hází to podobně jako Thiem a pak ten druhy servis tak vypadá a jak říká tenisová nauka - dobrý hráč se pozná podle druhého servisu. Což je taky jeden z hlavních důvodu, proč má třeba Federer 20GS, protože ten jeho druhy servis je humus prvního kalibru a taky díky němu jsou jeho gamy na servisu dlouhé minutu.
Reagovat
turista
Budiž.
Reagovat
FerrariF50
Tak TsiTsi už se srovnává s Rogerem. Herně jsou si podobný, ale na to, že ho jednou porazil, tak to jsou sakra silný slova. Prostě mu vyšli big pointy a Rogerovi naopak nevyšli, druhý set to tím pádem rozhodlo a rozhodlo to celý zápas, jinak by teď asi takhle nemluvil, kdyby prohrál ve třech, což se mohlo v klidu stát.
Reagovat
smazaný uživatel
Na mě to spíš vyznělo jako velký kompliment plný obdivu.

Styl hry totiž sám o sobě nemá nic společného s úrovní. A Stef právě naznačil, že se má od Rogera ještě hodně, hodně, hodně co učit, aby od Nadala nedostával výprask.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz sa vidi chlapec :)

Prave preto pisem, ze vsetko je tak ako ma byt. Porazit na jednom turnaji oboch by bolo nezdravé a neprirodzené...Poriadok musi byt :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Fakt nevím, jestli by dnešní Federer na letošním povrchu porazil dnešního Nadala. Spíš bych to viděl na reprízu roku 2009.
Reagovat
turista
Kanár nakonec znamená, že se Tsitsipas ve 3. setu totálně zhroutil.
Reagovat
smazaný uživatel
asi tak.. rafa ho rozlozil na suciastky. mentalne ho uplne znicil a uz ho bude mat navzdy v hlave.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Herbert_Hoover
Rovnaky styl hry..až bude schopen Tsitsi alespoň ze 60% takové permanentní herní agrese kterou příležitostné předváděl Roger a hrát brzy po odskoku, mít jeho slajz, pomůže si tak servisem jako on, tak možná... zatím je to v porovnání s Rogerem těžký grinder. A return je poměrně slabina stále. Nicméně mentálně je na tom velmi dobře a může být jednou fakt šampion. Nicméně Rogera bych přirovnal spíš k Shapovalovi..doteď jsem úplně nepochopil proč zrovna k Rogerovi jej tak přirovnavat. To že chodí na síť a hraje jednoruč, má delší vlasy a porazil ve 20 svůj vzor imho nestačí.
Reagovat
turista
Kdyby byl mentálně tak silný jak říkáš tak by neodešel s kanárem ve 3.setu ale prohrál by ho třeba 2:6. Kanár ve 3.setu vypovídá o tom, že se hráč totálně zhroutil.
Reagovat
smazaný uživatel
Zle polozena otazka.

Mal skor konstatovat. Dnes som pochopil preco Federer s Nadalom tolkokrat prehral..
Reagovat
smazaný uživatel
On žije současností. Na pět let staré výhry Nadala nad Fedem se už zapomnělo. :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Zeptej se Fedexe jestli už na to zapomněl :)
Reagovat
Pavol
Preto je môj obľúbenec. Pekný návrat po zranení.
Reagovat
smazaný uživatel
SF US Open 2009?

Tam to vzdal už po prvním setu. Dohrál, ale neměl ten bojovný výraz a nebyl to ten rafající Rafa.
Reagovat
turista
Souhlasím. A všichni, kteří zpochybňují Rafovu komplexnost podle herních povrchů tady mají pádnou odpověď v podobě dalších velkých výsledků Nadala na hardu.
Reagovat
smazaný uživatel
Si myslím, že pokud to Rafa dotáhne, mohlo by to mít historický a symbolický význam, protože by měl už alespoň 2 exempláře z každého GS.

A to už není náhoda. Pokud bychom pak odečetli všechny tituly z antuky, furt by byl na 7 GS z hardu a trávy. Podle mě sám o sobě legendární počin.

A ten argument, že se jedná o šampiona bordelu z cihel, by začal znít docela směšně (jestli dosud nezní).

Už i nejzavilejší kritik by musel uznat, že jde o skvělého tenistu, který konkurenci na hardu a trávě porážel a na antuce plošně vyhlazoval.
Reagovat
turista
Souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Amen.
Reagovat
svetova.dvojka
po kvalitním tenisu si můžeme dát kvalitní hudbu

https://www.youtube.com/watch?v=WeBRqcOvT8Y
Reagovat
steve79
Já si myslím, že Roger a Rafa jsou nejlepšími hráči historie z toho důvodu, jak dlouho se drží ve špičce. O malinko je asi uspěšnější Roger, protože vyhrál 6x turnaj mistrů, ale Rafa má zase více masters 1000.
Reagovat
svetova.dvojka
a co Novak Djokovič... :-)
Reagovat
turista
Tady na Tenisportálu existují pouze dva tenisoví polobozi Rafa Nadal a Roger Federer. Novak Djokovič pro zdejší diskutéry jakoby neexistoval pouze v negativním smyslu. Ještěže Novakovi věnuje patřičnou pozornost aspoň pan administrátor Jirásek.
Reagovat
FulnekUltras
V plochém konzumním světě maloburžoazie Srbsko prostě netáhne. ;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Novak vždycky utne tyhle debaty, jestli je GOAT švýcarská kráva, nebo španělský býk, a za to jsem vděčný.

Djokovič byl na vrcholu neporazitelnější než Roger i Rafa. Podle mě.
Reagovat
Jan
V období své dominance byl Novak neuvěřitelný, že s lehkostí porážel Rafu i Rogera. ti dva se zase drží déle ve špičce. Ale pro mě jsou všichni tři neuvěřitelní hráči současnosti i historie.
Reagovat
smazaný uživatel
Všichni tři mají podle mě mají docela silné argumenty. Ten hodně výmluvný jsi zrovna uvedl.
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak - a ono se to časem mezi nimi srovná i číselně
Reagovat
turista
Ten mezi přiznivci Tenisportálu jakoby neexistoval. Tady existují pouze Božský Rafa a Božský Rogi.
Reagovat
gigin
Ale prosím tě. Je vás tady dost. Nefňukej pořád.
Reagovat
Stan_Borowitz
Je asi málo aktivní na sociálních sítích.
Reagovat
FerrariF50
Kdo že ? :-D
Reagovat
steve79
Djokovič je bezesporu kvalitní hráč, ale svojím stylem hry prostě moc
fanoušků nezíská. Jeho hra je založena téměř jen na obraně.
Reagovat
turista
Ano. Ale to přece nevadí když to funguje.
Reagovat
Krisboy
Tak po stopadesáté: Djokovičova menší oblíbenost spočívá v jeho povaze a osobnosti, se stylem hry to tolik nemá co dělat.
Reagovat
vojta91
Fantastický výsledek, který ukazuje marnost Federera, když nedokázal Tsitsipase porazit, zatímco Rafa ho deklasoval...
Kde mám ty haters, když jsem přesně tohle předvídal a poukazoval na toto několik dnů zpět a dostával jsem za do od nich bídu..:)
Reagovat
svetova.dvojka
To takhle nemůžeš brát..., každý zápas je jiný.
Reagovat
vojta91
typicky alibistický plk Federerofilů...:)
Reagovat
janek_da
kecup, kamarade
Reagovat
Stan_Borowitz
Roger se letos soustředí na antuku, AO vypustil.
Reagovat
svetova.dvojka
palec nahoru je to tak... :-)
Reagovat
mahycek
A Tsitsi ? Kdyby v této fázi turnaje nastupoval proti R.F.
tak to taky projede. Ale, kdyby .... No, trochu to semif.
znehodnotil, ale musí se vyzdvihnout Nadalův výkon, a doufám, že zítra to bude bitva.
Reagovat
mahycek
Vypadá to tak, že Nadal je velký favorit ve finále, ať
to bude Djokem, nebo s Puilem. Má sebevědomí, že i před
srbem nebude mít vůbec žádný respekt. Když vyhraje, tak
to dorovná na 18 GS. A bude 2 GS od Rogera. Ale,
zase tolik podceňovaný Djoko, ae vždy proti Nadalovi
vyhecoval. Na to je čas, tady bude spoustu debat, celou sobotu,
před finále nedělním.
Reagovat
babolat.cz
Nejvíce mouder čekám od pe3ka
Reagovat
turista
Djoko vždycky tady byl, je a bude podceňovaný a neoblíbený i kdyby dosáhl čehokoliv. Tohle je portál příznivců hlavně Nadala a Federera.
Reagovat
Stan_Borowitz
býček si ide pre kalendárny slam.
Reagovat
turista
Snaží se znechutit tenis next gen, ale není neporazitelný. Kalendářní GS nezíská ani náhodou.
Reagovat
Krisboy
Bodejť, že ne. Ten získá samozřejmě Novak Djokovič.
Reagovat
turista
To neříkám. Ale nemyslím si, že Novak přijde k síti a řekne směrem k Rafovi: "Vzdávám se. Vem si tu trofej."
Reagovat
Krisboy
Ne?
Reagovat
babolat.cz
Aha... ;?
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, uz len jeden zápas...
Reagovat
FerrariF50
Alespoň že dnes neprohrál Roger, to beru jako velice pozitivní :-D
Reagovat
smazaný uživatel
H2H s mladými je dolezitá aj pre psychiku v kontexte predlzenia kariéry...Práve tieto prehry hráča isto nahlodajú, ze mozno je čas...

Rafa zvládol vsetky tri konfrontácie tohto typu parádne..

Ako povedal Martin Luther King, I have a dream..Ze Rafa ukonci svoju kariéru na OH v Parizi, na dvorcoch Roland Garros v roku 2024.
Reagovat
turista
To nemůžou jeho klouby vydržet do roku 2024. V Tokiu 2020 jistě hrát bude.
Reagovat
smazaný uživatel
5 let?

Z nich tak 2 čistého času promarodí, takže vlastně nakonec proč ne.
Reagovat
MarcelPersch
To je blbost podle me, nebude hrát tak dlouho, celou kariéru je sužovaný zraněními, taky by si měl užit normální život. Ale doufám, ze ještě nějakou dobu bude hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Ved uziva si aj normalny zivot. Skonci Australia a do 15.2 kym zacina Acapulco ma cas sam na seba..Po W. ma dokonca 4 tyzdne volna a po sezóne dalsich 6...

Ale teraz vazne..:)

Piseme rok 2019..Predpokladajme, ze bude zdravy..Ak pojde len o vykonnost, bude clenom sirsej spicky so schopnostou hrat aspon SF GS, so sancou prekvapit. Nebude koncit. On ani Federer neskonci iba preto ze je stary. Vzdy ide o vykonnost..Ak odohras 8-10GS bez SF-F, okej je čas..Rogerovi sa to uz zbiera.
Reagovat
babolat.cz
Mě imponuje jak Rafa během všech zápasů dokáže šetřit síly. Jak nějaký predátor, zapne je kdyz je to jisté ulovit kořist.
Reagovat
Krisboy
Doufám, že to Rafa fakt vyhraje celé. Několik lidí zde to totiž zřejmě nepřežije a ty současné dementní 'diskuse' přestanou a začne se více řešit tenis samotnej.
Reagovat
turista
Doufám, že Djoker nechá na kurtu duši aby Rafu Nadala skolil.
Reagovat
babolat.cz
Pokud tam nole postoupí tak určitě, ale Rafa tam nechá pro vítězství vše, ne jen duši
Reagovat
Herbert_Hoover
Hlavně aby tam nenechal trofej..
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tsi bude velký hrác a dnesná tvrdá, velmi tvrdá lekcia mu len pomoze..

Raz ked vyhrá niekolko GS, tak na svoje prve semi bude spominat uz len s usmevom...

Rafa, uzasný. Comeback po zranení na výbornú. Ale samozrejme nepochybujem, ze s djokovicom to bude iný zápas...

Rafa 25. GS finále...Na harde to má 4:4, s Djokovicom 2:2, v Austrálii vsak 1:3
Reagovat
ttopi
Nadalovi všechna čest. Vypadá to, že si jde pro titul. Djokovič podle mě není tak napruženej na tu výhru jako je Nadal.
Reagovat
Ereinion
Nadal bude chtít odčinit tu prohru z Wimbledonu...pokud bude kruz okolo 2, tak jdu do Nadala...
Reagovat
gigin
Tak ještě je tam Puj, hoši.
Reagovat
Krisboy
Možná to taky zkusím.
Reagovat
turista
Odčinit? Vždyť Djoko mu má taky co vracet - porážky z Madridu 2017 a z Říma 2018.
Reagovat
Herbert_Hoover
S chutí bych vyměnil dva Masters za ten Wimblas. :)
Reagovat
FerrariF50
Gratulka Rafovi. Nejsem z těch, co by se tu radovali když Nadal prohraje jako se tu někteří radují z každé prohry 37 letého Rogera, místo aby uznali jak na svůj věk hraje výborně. Já mu tu výhru v pohodě přeju a na finále s Djokem se moc těšim. Docela bych ho i favorizoval. Má na to formu, kdy když ne teď.
Reagovat
smazaný uživatel
To dělají jenom fanatici, kterých tady pár najdeš. Rafa dneska po zásluze a osobně mě překvapil příjemně. Celý turnaj hrál takový průměr, jak jsem i psal a stojím si za tím, ale dneska předvedl top class představení a Štefana nepustil absolutně k ničemu, to vše bylo proložené světovým servisem a finále je na světě. Není co dodat.
Reagovat
svetova.dvojka
silnější by měl slabšího nechat vyhrát...
Reagovat
Krisboy
Už to otáčí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Teď se zdá, že Stefanosovy akcie byly díky výhře nad Rogerem pekelně nadhodnocené.

Padme bude o půl kila lehčí.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadhodnocené by byly, kdyby prohrál ve třech s Bautistou, který má letos nejlepší formu kariéry. Jenže on ho porazil a potom prohrál s neskutečně hrajícím Nadalem. Myslím, že jeho akcie jsou na místě.
Reagovat
smazaný uživatel
"Bautista, který má letos nejlepší formu kariéry" -- z toho jde pekelný strach...

Příště to bude vrcholně hrající veselka.

Pokud vrcholně hrajícího Bautistu stavíš do role nějaké zásadní tenisové mety, pak právě nadhodnocuješ Stefanosovy akcie.

Nadal totiž zrovinka ukázal, jak strašně velkou výpovědní hodnotu měla Stefanosova výhra nad Bautistou. V celkovém součtu nula nula nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Já neříkám, že ta výhra měla výpovědní hodnotu, ale říkám to, že když Štefek porazil po velmi dobrém výkonu Federera a následně porazil i Bautistu, který letos ještě neprohrál, tak jenom potvrdil, že to semifinále prostě není náhoda. To, že ho potom rozebral Nadal po nejlepším výkonu na turnaji je věc druhá.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to chápu. Jenže kdyby v osmifinále místo Federera porazil třeba právě Veselého, pak by nikdo ani po výhře nad "životně hrajícím Bautistou" nevěřil, že lze na základě Ciciho dosavadních výsledků doufat v nějaké překvápko proti Nadalovi.

Jeho akcie vylítly, protože vypinkal obhájce titulu. Po výhře nad Bautistou jen zůstaly tam, kde v prvé řadě vůbec neměly být.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě, kdyby do toho SF došel stylem, jako například Pouille, tak by se takové halo kolem něj nedělalo. Nicméně jeho PR na tom vydělalo dost, on získal cenné zkušenosti a na jeho věk nastartoval sezónu nejlépe, jak mohl. Nejmladší v SF od Djokoviče, skalp obhájce titulu, dva zápasy s hráči BIG3. Škoda, že ten zápas s Rafou nebyl trošku důstojnější, to by si možná Štefek zasloužil, ale nakládačka mu prospěje asi více.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak o tom nepochybuju, že to pro něj byla škola, a talent rozhodně má.
Reagovat
smazaný uživatel
No já si pořád myslím, že přijatelnější by pro něj byl v SF asi Djokovič. Sice by prohrál taky, ale bylo by to hratelnější, než s Nadalem, který vede 2:0 5:0, 40:0 a nevypustí míč. Druhá věc je jeho mentální stránka, která se zdá silnější, než u jiných nextgen hráčů včetně Zvereva.
Reagovat
Stan_Borowitz
Pozor, náhodou top J1rky je výš než top No1eho, jak jsme všichni viděli. S Rogerem se ještě neutkal a s Rafou nehrál níkdy svůj top tenis.
Reagovat
steve79
Nadal teda válí. Tsipsipase doslova drtí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bohapustá masáž jednoručáku sa nekonala..

Rafa totiz velmi dobry aj z BH, pomahal si servisom. Dnes to bolo komplexne velmi dobré...FH proti jednoručáku, samozrejme zbran, ale nebolo to o tom.
Reagovat
Davor1
Tak nakoniec aj Tiafoe uhral s Nadalom viac, ako Tsitsi. A uplne najlepsi vysledok si s ním pripisal dokonca Duckworth
Reagovat
Ereinion
Ten Nadalův backhand je asi nejlepší, co jsem u něj kdy viděl...
Reagovat
MarcelPersch
Postupem zápasu si začal věřit snad na všechny údery, ale zrovna BH se mu zhoršil od loňska obecně, loni kdy ho nedržel moc forehand, tak to byla jeho největší zbraň. Kde by asi byl, kdyby si ho zachoval v podobě z minule sezóny?
Reagovat
Ereinion
je to možný, já jeho zápasy moc nesleduju...ale dneska to tam z bekhendu zabíjí, ani si to nemusí obýhat na ten svůj levorukej inside out
Reagovat
Ereinion
obíhat
Reagovat
turista
Kvalitní BH CC uměl Rafa zahrát vždycky. Používá ho podle potřeby.
Reagovat
woody
ten Kamilos co tvrdil,že Rafa nic nepředvádí? Sorry za hejt, ale ty už radši nic nekomentuj.
Reagovat
Frantz
to je tím losem 250ky :-D
Reagovat
woody
Nebo poslední GS finále mimo RG.. Nékdy lepśí držet hubu..
Reagovat
ttopi
Abych se ho trochu zastal - on řekl, že doposud nebyl nucen něco předvádět, což je asi fakt. Nikde nepsal, že v SF bude nulovej.
Reagovat
woody
Problém je v tom,že předváděl celej turnaj! Každýho prostě přejel... Taky bych chtél takhle nic nepŕedvádét..
Reagovat
spaniel
Od: Kamilos88
Tsitsi už má něco odehráno, pravda, ne na GS, ale zrovna mi nepříjde jako ten, kdo by z Rafy podělal. Může to být vcelku zajímavý zápas a snad to neskončí debaklem Rafy. Dávám španělovi ale max 6 gamů. :(

23.01.2019 20:43Od: Kamilos88
Když si stefan bude pouštět celou noc HL Rogera s Rafou za poslední čtyři roky, tak vyhraje bez problému 3:0
Reagovat
smazaný uživatel
A pochopil si z toho, že to je ironie že jo? :D
Reagovat
spaniel
To je k tomu, ze si nepsal o semi. Takovych prispevku si napsal desitky, nehodlam se hrabat v pohnutkach trolla. Vsude spamujes.
Reagovat
smazaný uživatel
Když napíšu na semi s Nadalem, že mu Řek povolí max 6 gamů a ty to pochopíš jakou vážnou predikci, tak by ses měl jít léčit. :D
Reagovat
smazaný uživatel
On si strasne protirečí, typická žena..
Reagovat
smazaný uživatel
Díky. Jenže oni nečtou to, co je za čárkou. Přečtou dvě slova a ty ještě překroutí a použijí jako útok. Jsou to takoví ubozí hejtři.
Reagovat
spaniel
Od: Kamilos88
Teď vážně bez hejtů a srandy.

V tom matchupu Rafy s Tsitsim vidím více otazníků. Jednak Tsitsipas je extrémně mentálně silný a určitě se z Nadala nesloží, jako jeho poslední čtyři soupeři na turnaji. Má kvalitní hru od BL a slušný servis. Druhá věc je forma Nadala, kterou nikdo nezná. Zatím nemusel strávit na kurtu nějak moc času a jeho soupeři mu extra nevzdorovali. Když se podívám na statistiky Rafy v posledních zápasech, tak na můj vkus dělá dost UE. S Franckem včera 18/23 winnery UE, s Berdychem 27/17 - na tu nakládačku, DeMinaur 31/33. Statistiky měl nejlepší dvě kola. Na to, že všechno skončilo 3:0 pro Rafu, tak ta čísla nejsou nic moc.
[ Reagovat ]

23.01.2019 13:16Od: Kamilos88
Já neříkám, že nemá formu, jenom konstatuji své postřehy. Možná, že ti je tato statistika k ničemu, ale můžeš na ní stavět z části prognózy. Jednak je těch UE hodně na to, že hrál proti hráčům, kteří předvedli velmi podprůměrný tenis a udržet si vlastní servis 3x po sobě byl pro ně neřešitelný úkol. Nadal odehrál na turnaji dva vyrovnané sety se svými soupeři. Jeden z Berdychem a druhý s Duckworthem a oba ty sety mohl klidně prohrát. Nemluvím o tom, že měl problém dopodávat zápas s Alexem. Nevím, chce aby se mi předvedl v zápase, kde bude hrát soupeř od začátku dobře. Protože zatím získal break pokaždé v první polovině prvního setu a než si soupeř uvědomil, že už je na kurtu, tak tekl 0:2. Takže asi tak.
[ Reagovat ]
23.01.2019 13:19Od: Kamilos88
A to hlavní, co jsem chtěl říct je to, že Nadal doposud nehrál vůbec pod tlakem, takže nevíme, jaká jeho forma v reálu je. Viděl jsem ho pod tlakem jednou, když podával na výhru s Alexem a v tom gemu udělal asi 4 chyby, počínaje dvojchybou, metrovými auty, nebo nesmyslným náběhem na sít. Takže pokud by takhle vypadala jeho hra pod tlakem, tak nemusí dojít ani do finále. Ve zájmu Rafa fans doufám, že to tak nebude. Mě by to jenom potěšilo.
Reagovat
spaniel
Tady jde pekne videt, ze vubec nevis o cem placas. Divas se na pomer W a UE, lidi co rozumi tenisu, se divaji na zapas a vidi jak hrac hraje. Dva tydny tady placas o losu a ze Nadal nema formu. Vubec tenisu nerozumis a jen spamujes.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, spamuješ ty a to, co si tady zkopíroval jenom podtrhlo tvou demenci. Nikde jsem nenapsal, že to dopadne tak, nebo tak. Byl to názor, který Nadal vyvrátil totální změnou výkonnosti v dnešním zápase. Jenže takové věci jsou na tebe už moc složité a měl by ses přestat ztrapňovat. Běž radši na oběd.
Reagovat
spaniel
Lol, ty jsi takovy hlupacek. Nejvetsi co jsem tady videl. Jako FFF jsem vzdy stal na strane naseho tabora, ale u tebe to proste nejde. Jen placas a placas jak nemocny clovek. 100 vzajemne si protirecicich komentu vsude, ani nevis co si myslis, tak jsi hloupy. Chudak Katka :( Ale ji to dojde :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ne hlupák jsi ty. Chceš tak moc tuto diskuzi se mnou vyhrát a akorát nemáš žádné zbraně, protože v koutku duše víš, že se ze sebe děláš idio-ta. Tak už saháš na takové dno, že mě stalkuješ na facebooku, vypisuješ jméno mé manželky a pořád ti to nestačí k tomu, abys vyhrál. Tvá ubohost nemá mantinely.
Reagovat
spaniel
Jiste Kakamile. Mesic se ti smeje cely TP a ja nemam zbrane :) Ja je ani nepotrebuju, ty si vystacis uplne sam.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš, tak neotravuj a dej si mlíčko.
Reagovat
Mayo
Prvé 2 GS budú mat zrejme rovnaké finálové obsadenie.
Reagovat
FerrariF50
Je to hotový, ... tohle je prostě El Matador hell mode :)
Reagovat
smazaný uživatel
Goodbye
Reagovat
Ereinion
Zatím hrál Nadal nejvyrovnaněji proti Berdychovi v 3.setu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mladý hra dobre..Ale vyradit na jednom GS v 20r aj Federera aj Nadala?...Halooo..Toto je golden era, to by snad tenisový pán Božko ani nedopustil, urazil by tenisové dejiny...

Stefanos ma cas a aj dnesny zapas este neni stratený, naopak. Druhy set bol tesný, Rafa ma celkom slabu uspesnost 1. servisu. Ale je vyborný od BL, takze to zatial stačí..
Reagovat
smazaný uživatel
Servis má Nadal neskutečný, Stefan neměl ani BB. Doufal jsem, že se Štefan psychicky nesloží a bude to vyrovnaný zápas. Mé očekávaní se více méně splnilo, ale už jsem nečekal, že Rafa přepne na režim finále RG na antuce. Je pro Štefana absolutně nehratelný, padá mu tam každý úder, nedělá žádné chyby a to je pro Řeka dneska neřešitelný úkol. V potenciálním finále má Nadal určitě slušnou šanci na titul, on se prakticky za turnaj nezapotil a strávil na kurtu 50% toho, co Djokovič a to ještě nehrál semifinále. Toho ATP250 losu by měl Nadal už využít, protože to může být mimo RG poslední finále, do kterého se podívá.
Reagovat
spaniel
Lidi, co tenisu rozumi, presne toto cekali.
Reagovat
smazaný uživatel
To určitě. Tak doufám, že jste naložili rodinné úspory na výhru Nadala 3:0 a max 10,5 Řeka
Reagovat
spaniel
Jsi traged. Venuj se radeji praci. Tyden koukas a nejsi schopny rozpoznat, ze Nadal hraje dobre a jen tady trousis bIbosti o losech a stesti. Strasne chces, ale nemas na to.
Reagovat
Davor1
Myslel som si, ze po sobote tu bude od toho retarda konecne pokoj, ale bohuzial. Zrejme sme na neho boli este prilis nedorazni...
Reagovat
MarcelPersch
Jako výhradní Fanda Rogera musí zdůvodnit, proč Rafovi to jde tak lehce a Rogerovi ne.

Každopádně já si myslím, ze letos Rafa RG nevyhraje, po AO mu ?záhadné? odejde servis a jeho hra půjde dolu přesně podle toho, takže jaro nebude nic moc.
Reagovat
spaniel
Vse se uvidi ve finale.
Reagovat
smazaný uživatel
A četl si co píšu ty demente? Nebo zase plácáš ty svoje bludy do větru a mezitím čekuješ spolužačky na instagramu? Kde v příspěvku píšu, že Nadal nehraje dobře, vytáhni mi tu větu prosím.
Reagovat
turista
Předpokládali jsme, že Nadal Tsitsipase seřeže jako řeže všechny mladé. Finále ale bude něco jiného. Djokera neseřeže a Djokoland věří,že po finále bude rozdávání srdcí diváků a ne okusování trofeje. Nole si nechce nechat Rafu utéct o další GS titul a o další titul celkově. Nechá na kurtu duši aby vyhrál.
Reagovat
Krisboy
Woe tys tu chyběl :)
Reagovat
gigin
Snad ho Puj klepne. Strašně bych si to přál za tyhle kecy tady.
Reagovat
Krisboy
Ten turista je fakt úkaz... by mě skutečně zajímalo, jestli ho někdo bere vážně.
Reagovat
smazaný uživatel
mne pride srandovny a aspon to tu nespamuje 24/7 :)
Reagovat
Krisboy
To je pravda, srandovní je.
Reagovat
smazaný uživatel
Postavicka...:)

Ale srandovny a velmi pozitivny. Šíri optimistické vlny, energiu, ziadne depky a urazky..

My Slovaci a Cesi sme strasny narod. Ked je niekto vyhradne pozitivny, okamzite vybočuje z radu a je dokonca úkaz a podivin :)
Reagovat
turista
Doufám že Nole Rafovi ten titul prostě nepustí.
Reagovat
spaniel
No 2 :D
Reagovat
No-le
Myslím, ze je vymalováno. Přesně takhle jsem očekával průběh zápasu. Nevím, jak si tady někdo mohl myslet něco jiného. 6 UA za první set. 4 fiftýny na returnu pro Řeka ve druhém... Rafa už může dostat trofej.
Reagovat
turista
Trofej tady získá Serbinátor!
Reagovat
svetova.dvojka
Nadal je opravdu vynikající, takhle dobře, jsem už ho dlouho neviděl hrát.
Reagovat
FerrariF50
Teď si to posral sám, to měl dát. To byla zbytečná chyba, hlavně ta jedna k základní lajně co šla do outu.
Reagovat
No-le
To už jsou chyby pramenící z nejistoty a celkového diskomfortu....
Reagovat
smazaný uživatel
v diskusii vacsie drama nez na kurte :)
Reagovat
Ereinion
jo bylo to tady prehypovaný, přitom to zatím výsledkově vypadá na zápas 3.kola :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jako pro Nadala celý turnaj. :D
Reagovat
Mayo
Býk bude mat čo robiť aby prelomil servis.
Reagovat
spaniel
Hm.
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
Mayo
Tak predsa, dopodavat.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako respekt k servisu Nadala. Ztratil podání naposledy v prvním kole. Sice měl ATP250 los, ale i tak to je slušné.
Reagovat
MarcelPersch
Jemu se už před pár lety povedlo něco podobného tuším na US nebo Wimblasu (ne USO 2010), kdy hrozně dlouho neztratil podání a to ho neměl zdaleka tak efektivní jako teď.
Reagovat
smazaný uživatel
Druhý půjde do TB, který uhaluzí Řek, nervozita z něj přeleze na druhou stranu kurtu, síly se vyrovnají a začne pořádná mela.
Reagovat
Tuttovka
To by bylo pro tenis jedině dobře :).
Reagovat
smazaný uživatel
By bylo, ale není.
Reagovat
FerrariF50
Jako BB odvracet evidentně umí na jedničku :)
Reagovat
Tuttovka
Teď si Tsisipas podržel podání proti skvělým balónům Rafy a doufám, že by ho to mohlo trošku nakopnout :).
Reagovat
spaniel
Super, silny na big pointech, bude moc dobry. Na siti jak Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
Och..3Breaky v rade na zlomenie súperovho väzu..

Radsej gem bez bananu, ale s breakom, ako s ním a 3 nevyuzitými...Ale vsetky si uhral Stefanos sam..
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ked hrá Rafa banány, tak je vzdy v pohode :)
Reagovat
MarcelPersch
Kdyby radši na BP hrál aktivně a nejen pinkal.
Reagovat
smazaný uživatel
TOP otočka od Stefana. Z 0:40 proti Nadalovi. To Rafu složí a už se poveze.
Reagovat
spaniel
Bananek.
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje dobře, to je bez debat. Snad se Stef udrží a udělá z toho zajímavý zápas. Zatím to ale vypadá na hoďku a půl max.
Reagovat
spaniel
Nema cim. Treba ti to zitra taky dojde.
Reagovat
smazaný uživatel
No, tak když bude BB získávat Nadal prasetem, tak asi ne. Ale souhlas, Rafa je prostě neporazitelný a do konce života neprohraje zápas.
Reagovat
spaniel
Patri to k tenisu. Navic na BB potrebujes 4 mice, zahral 4 prasatka? Prestan se ztrapnovat Siudo.
Reagovat
smazaný uživatel
Muck šášo.
Reagovat
spaniel
Katka na tebe musi byt hrda.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě je. Už si svou ubohost povýšil na osobní útoky, nebo jenom závidíš?
Reagovat
spaniel
Jo, tvoji krivou hubu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi hodně slušný retard ti povím. Takových se moc na světě nevidí. Je mi tě líto, drž se.
Reagovat
spaniel
Kdo seje vitr... delsi dobu tady trolis, tady mas plody sve prace.
Reagovat
smazaný uživatel
No ani ne příteli. To, že stalkuješ na facebooku mě a mojí rodinu mi spíše přijde jako zoufalost a ubohost tvé osoby, povahy a života. Že by mi to vadilo se říct nedá, nemám se za co stydět a jsem to pyšný a zároveň mě tvůj postup těší, protože když dáš s tímto práci, tak to znamená, že ti ležím v žaludku a nemáš dost sebeúcty to řešit na TP, tak přecházíš do osobní roviny. Takovou zoufalost by si nedovolilo ani největší dno tohoto portálu, kam ses teď úspěšně zařadil i ty. Gratz.:)
Reagovat
spaniel
Lol, kdyz nekdo, koho identita je znama, se nestydi chovat jako ty, tak asi nemuze cekat nic jine. Myslim ze jsem to tady resil dost krat, a nejen ja, nevedlo to samozrejme k nicemu, protoze jsi spamovaci troll. Neboj, prace mne to moc nedalo, vytukat 5 pismen. Ale verim ze pro nekoho s tvou vybavou je to tezka prace. Ale fakt me zarazi, ze nekdo kdo vypada ze vede normalni zivot, tady troli 10 hodin denne. Nemyslim ze to je neco, na co bys byl pred lidma co te znaji, hrdy.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíš co dělám a jaký mám prostor třeba v práci. Takže to prosím neřeš a bav se v tenisové rovině místo toho, abys ze sebe dělal úchylného fetišistu, je to ubohé.
Reagovat
spaniel
Dik za radu. Vezmu si ji k srdci, az ty prestanes ze sebe delat bIba.
Reagovat
smazaný uživatel
To bys měl, pořád lepší blb, než úchyl, který stalkuje lidi na soc netech. Vypadá to divně.
Reagovat
spaniel
Nemyslim...Chudak Katka :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D běž už do prdele
Reagovat
FerrariF50
Jaká Katka ?
Reagovat
gigin
Siniaková.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ta z dokumentů Třeštíkové..
Reagovat
spaniel
To bude ona. To by vysvetlovalo jak ho muze snest.
Reagovat
smazaný uživatel
Tsi si (zatial) nevie vytvorit tlak od BL, hoci sa v nich tlačí Rafovi na BH...Tým pádom sa nedostava ku svojej hre...Potrebuje pridat nieco navyse..

Rafa, vysoky standard. Udrzat!
Reagovat
smazaný uživatel
Komentátor: ...because once Nadal gets the upper hand...

(Nadal si právě hrabe na darebáka a vzápětí si požitkářsky mne čenich.)

Komentátor taktně utichá, čeká na dokončení rituálu a teprve poté dokončuje myšlenku.
Reagovat
Roger_Federer
Rafa po slozitem zraneni pred 2tydny k nezastaveni.
Reagovat
svetova.dvojka
To chce klííd Stefan bude otáčet zápas...
Reagovat
Fandina
Rafa je fakt nadrženej. Ten jde jako buldok zřejmě po titulu. Já jsem viděla to jeho buldočí nasazení už v zápase s Berďou a dneska to pokračuje.
Reagovat
MarcelPersch
:DDD po tom co viděl Stefanose v šatně
Reagovat
Fandina
:DD kouzlo nechtěného, píšu o tenise :)))
Reagovat
MarcelPersch
Rafa hraje super, ale je 100%, že opět někdy v zápase pustí nohu z pedálu, tak jako ve všech zápasech nejen tady, ale všude za posledních pár let, důležitá otázka je ovšem KDY, doufejme, že to budu, kdy už bude vést 2-0 na sety.
Reagovat
gigin
Jo to už budeš. Musíš říct tvojí ať zabere. Nebo sám?
Reagovat
smazaný uživatel
Toto semifinále sprevázal velký HYPE...

Na to Stefan zvyknutý nie je...Ked sa k tomu pridá nepodarený úvod, a dobrý výkon súpera, mozete stracat podu pod nohami...
Reagovat
FerrariF50
Nadal hraje výborně, TsiTsi hraje dost špatně. Pokud se nezvedne tak ve třech setech a neni co řešit.
Reagovat
spaniel
Tsitsipas nehraje spatne. Jen jeho hra neni Nadlovi nebezpecna. Spatny matchup.
Reagovat
FerrariF50
Mě přijde teda dneska zatim poloviční oproti tomu co tu předváděl, je to samozřejmě dáno výbornou hrou Rafy, ale i tak bych řekl, že Nadal hraje výborně a TsiTsi mu s tim ještě pomáhá. Nepadá mu to tam a ty dvě dvouchyby za sebou, no to byla paráda. Asi na něj dolehl tlak semifinále a nevypadá vůbec tak dobře jako předtim, ona ta jeho vychvalovaná psychika taky dostává asi momentálně dost zabrat.
Reagovat
spaniel
Tak par zbytecnych chyb udelal, ale rozdil je zatim obrovsky. Zatim to jde bohuzel podle predpokladu, ale i tak neva, je na dobre ceste.
Reagovat
EllNino
je něco jinýho hrát proci plackám Rogera a Bautisty a pak přejít na topspiny Rafy, každej mladej s tím má problémy, protože tu hru nikdo nehraje, pouze Nadal
Reagovat
gigin
I s tím BH jednoruč se to hůř podle mne krotí, nebo se mýlím EllNino?
Reagovat
EllNino
no určitě ... navíc Stef nemá BH moc stabilní, topsipiny na jednoručák se musí pálit ve stylu Wawrinky nebo Rogera a to zatím Stef nedokáže
Reagovat
gigin
Jo no.
Reagovat
spaniel
Roger hraje topspin, dokonce tam az takovy rozdil proti Rafovi neni. Plose hraje jen kdyz se to hodi. Roger proste nehral dost dobre.

https://jimfawcette.typepad.com/fnet/2012/02/federer-hits-with-more-spin-than-nadal-.html
Reagovat
EllNino
ale tak je to prostě jinej spin, leváckej a ještě ke všemu Rafův :D
Reagovat
spaniel
Jj, je to kombinace vic veci. Ale jsem presvedcen ze Roger ve forme by ho taky zrusil ve trech.
Reagovat
smazaný uživatel
I bez formy by Nadala zrušil ve třech.
Reagovat
spaniel
To jsme videli.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě aby ne :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Tady jde krásně vidět jak si jedeš to svoje neustále. Španiel o voze a ty o Rafovi...a pořád dokola nehledě jaký je topic :)
Reagovat
smazaný uživatel
S dementama se jinak bavit bohužel nedá. Pokud někdo napíše konstruktivní příspěvek, tak můžeme debatovat. Jenže to tady umí tak pět lidí a dva z nich jsou admini.
Reagovat
gigin
To umí jen Rafa a tito.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak. Co vidím, tak Nadal hraje fakt top class tenis. Padá mu tam všechno, na co sáhne. Proti tomu se blbě hraje.
Reagovat
MarcelPersch
Nejhorší je, že ve finále, pokud se tam dostane, bude to přesně naopak, na snový stupeň přepne Novak.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně ten WTA servis Nadal dost značně vylepšil. Je na servisu prakticky neprůstřelný. To jsem dlouho neviděl.
Reagovat
Ereinion
Nadal fantazie...na tohle prostě zatím Řek nemá
Reagovat
mats23
brutálny tlak od býka :)
Reagovat
svetova.dvojka
El Matador... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa velmi velmi koncentrovaný.
Reagovat
gigin
Celé to vyhraje, úplně v klidu.
Reagovat
smazaný uživatel
Má dost velkou šanci. Ještě aby ne, když musí porazit jenom jednoho hráče TOP10 za turnaj. Ale Cecek ještě nesložil zbraně.
Reagovat
steve79
Krotil bych optimismus. Roger hrál taky úžasný tenis ve Wimbledonu 2014,2015 a US Open 2015. Pak narazil na Djokoviče a prohrál. Přál bych Rafovi, aby Djokoviče porazil, ale abys pak nebyl zklamaný. Vzájemná bilance dělá z hlediska sebevědomí hrozně moc.
Reagovat
MarcelPersch
souhlas
Reagovat
SwissMaestro
Bublina splaskne......Vamos :)
Reagovat
spaniel
Neni to bublina. Ale chce to cas.
Reagovat
Mayo
Vamos El Matador!
Reagovat
Herbert_Hoover
Stefko prohrál celkem rychle.
Reagovat
smazaný uživatel
rafi prve dva gemy trosku nervozny, ale uz ide jak pila :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dal mu jenom čuchnout.
Reagovat
steve79
Tak to je velice špatný záčátek pro Řeka.
Reagovat
smazaný uživatel
První set prohrál i s Fedexem. Ten break byly jeho chyby. Nemůže hrát Nadalovi BH čop na mid lajnu, to skončí pokaždé stejně.
Reagovat
Herbert_Hoover
Kdyby ten cop aspoň uměl.
Reagovat
smazaný uživatel
No právě. Cecek byl taky nervous, už trefuje první servisy jako na drátkách. Nevím, jestli je pro Nadala úplně vhodné hrát strategii jeden break a strážiť.
Reagovat
Herbert_Hoover
Cypas není Djoker :) je to celkem obvyklá taktika proti hráčům třetího sledu
Reagovat
smazaný uživatel
lol :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Copak Kamilko? :) Jak tě baví zatím výkon goata?
Reagovat
smazaný uživatel
Mě baví spíš tvé komentáře o hráčích třetího sledu, to je top. Jinak ok, Rafa hraje dobře, pořád věřím v set Tsitsiho. Ať vyhraje ten lepší. Akorát GOATa na kurtu nevidím.
Reagovat
Herbert_Hoover
Big 3 jeden sled, zbytek top ten druhý sled a pak ti další :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha. Díky za vysvětlení. Píšu si.
Reagovat
Herbert_Hoover
To bys měl :) Víc by sis toho měl zapsat.
Reagovat
smazaný uživatel
Zase nejsi tak dobrý, abys byl můj vzor. Ale snažil ses.
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak ještě abych byl..fanoušek Rafy přeci už z principu být tvůj vzor nemůže :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na to pozor, je rozdíl mezi fanouškem Rafy a zaslepeným psychopatem. Třeba dneska mi Rafa ani v zápase nevadil, hrál dobře a až na 50 překročení časového limitu bez warningu neudělal nic špatného. Takže respekt.
Reagovat
Krisboy
Že nedostává warningy za porušování pravidel ale není Nadalova chyba, milý Kamile.
Reagovat
smazaný uživatel
Zbytečný break, rozhodla jedna chyba 1 cm z FH a jeden čop, který přesně Tsitsipas nesmí hrát, ale napětí by se dalo krájet. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodol vitazny return, FH winner po čiare, atd.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist