Nadal znovu neztratil set, Ferrer vyřadil Murrayho

6. 6. 2012, 23:15
Aktuality 37
FRENCH OPEN - Ani pátý soupeř Rafaela Nadala na letošním French Open nezískal jediný set. Španělský král pařížské antuky si dnes poradil s krajanem Almagrem a vyhrál už 50. zápas na druhém grandslamu sezony. O finále si zahraje s Davidem Ferrerem, který dnes vyřadil Brita Murrayho.
David Ferrer

Druhý nasazený Rafael Nadal prochází letošním French Open jako nůž máslem. V prvních čtyřech zápasech prohrál jen 19 gamů a set mu v dnešním čtvrtfinále nesebral ani Nicolás Almagro. Šestadvacetiletý Španěl svého o rok staršího krajana zdolal 7-6 6-2 6-3 a vyhrál tak i osmý vzájemný souboj.

Na Roland Garros si Nadal připsal jubilejní 50. vyhraný zápas oproti jediné porážce a míří za sedmým titulem, kterým by překonal rekordní bilanci Švéda Björna Borga.

"Titul je ještě pořád hodně daleko. Teďmě čeká den volna a pak semifinále," nechce Nadal předbíhat sled událostí.

V pátečním semifinále vyzve desetinásobného grandslamového šampiona šestý nasazený David Ferrer, který ukončil šance turnajové čtyřky Brita Andyho Murrayho. Skvěle hrající Ferrer zvítězil nad svěřencem Ivana Lendla 6-4 6-7 6-3 6-2 a poprvé se na French Open probojoval mezi čtveřici nejlepších. V semifinále byl už na Australian Open a US Open, nikdy ale na grandslamu neprošel do finále.

"Dnes jsem hrál opravdu dobře. Porazit Andyho není nikdy nic snadného a tak jsem teď velmi šťastný. Semifinále si tu zahraju poprvé a půjdu do něj jako outsider. Ale nemám co ztratit a o finále se porvu," řekl odhodlaný Ferrer před soubojem s Nadalem, kterého z 13 duelů na antuce porazil pouze v prvním vzájemném souboji před osmi lety.

První semifinálovou dvojici vytvořili už v úterý Roger Federer a Novak Djokovič.

- GRANDSLAM FRENCH OPEN muži -
(Francie / Paříž, antuka, 6.555.000 eur)
středeční výsledky (06. 06. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (2-Šp.) - Almagro (12-Šp.) 7-6(4) 6-2 6-3
Ferrer (6-Šp.) - Murray (4-Brit.) 6-4 6-7(3) 6-3 6-2

Semifinálové dvojice: Nadal (2-Šp.) - Ferrer (6-Šp.), Djokovič (1-Srb.) - Federer (3-Švýc.).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

37
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zajtra Ferrer samozrejme bez šance proti Nadalovi, už len to, že postúpil do SF je vďaka super žrebu a Murrayho indispozícii. Bez šance neznamená prehra 3x 1-6 ale znamená to, že vždy keď sa bude zdať že má David trochu navrch, rupnú mu nervy a všetko sa mu v hlavičke zablokuje :) Ak by aj vyhral set, nemá šancu na víťazstvo, proste nula bodov.

Djoko Federer, tak to je mač mačov. Len škoda že prvý zápas sa môže natiahnúť na 4 hodiny mega nudy s aj tak jasným víťazom. Plus dážd môže zatiahnuť a dohrávať sa kľudne môže v sobotu ... Ak by bolo vlhko, mierny dážď tak favorizujem Federera. Ale aj tak mi niečo hovorí, že Djokovic vyhrá 3-1 na sety.

Už nech je len trávnatá sezóna, ďakujem :)
Reagovat
Pe3k
Tak pro mě je vrcholem celého RG 2012 semi Federer - Djokovic. Loni to byl nejlepší zápas celé sezony (imho) a i když jsou oba v né příliš oslnivé formě, tak se na zápas moc těším, protože bude zajímavý, narozdíl od zbývajících zápasů Rafy, které budou 3:0...
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlas. Tiež sa teším na zápas a nemám jasného favorita. Nech postúpi ktokoľvek, prináša to Rafovi odlišné pozitíva. Djokoviča však tipujem ako víťaza a možno to bude kratší zápas ako pred rokom. Ak naopak vyhrá Federer, nebudem mať pri jeho prípadnom triumfe žiadnu námietku, keďže porazil toho najlepšieho, tak to má byť..
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer je obrovskej sympaťák a budu mu fandit, i když je asi bez šance. V druhém semi to bude těžší. Na jednu stranu fandím Fedexovi, na druhou bych byl rád kdyby se Novakovi podařilo vyhrát čtvrtý grandslam v řadě.
Reagovat
smazaný uživatel
jdu na serv, nejdřív důkladně otřít, do sucha do sucha, vezmu míčky, teď je důležitý pořádně zacupitat, bez toho to fakt není ono, stojím u lajny, vytáhnout tangáče z řitě, šáhnout na nos a upravit vlasy za levým uchem, šáhnout na nos a upravit vlasy za pravým uchem, 350x pinknout o zem a buch, 2min v tahu...je to legrace takže se u toho člověk dost zasměje ale po půl hodině rychle ovladač a pryč, bylo toho moc :-)
Reagovat
vojta91
Nadal x Ferrer je predcasne finale...
Reagovat
Matti
Je to semifinále nic víc, nic míň. Ve finále bude jeden španěl a doufám, že nebude mít premiéru. :-)
Reagovat
vojta91
myslim to tak, ze se proti sobe utkaji v momentalni forme a na antuce dva nejlepsi...
Reagovat
spaniel
Mas pravdu, ze jsou oba ve forme, ale nemyslim, ze David je antukar c.2 na svete. Novak i Roger jsou pred nim.
Reagovat
smazaný uživatel
...pises kraviny
Reagovat
spaniel
Jesteze jsi napsal i proc jsou to kraviny... Ale neva, stejne jsem ti uz x krat napsal, ze nebudu ztracet cas diskusi s retardovanym hnupem jako jsi ty.
Reagovat
steve79
Letos a loni to je úplně jiný Nadal. Hrozně mu pomohli dvé vítězstív ve finále proti Djokovičovi. Novak podle mě neměl hrát finále v Monte Carlu do kteérho nebyl stoprocetně připraven. Tímto všechno začalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, jsem to také myslel..ale pořád věřím, že Nole letos RG vyhraje, bude to možná velké překvapení.
Reagovat
steve79
Rafa má prostě formu. Bude zázrak, když mu Ferrer vezme jeden set. Jiná káva bude zápas Federer-Djokovič. Novak má zase sebou ted dva čtyřhodinové zápasy. Roger hraje každý zápas lépe a lépe. Věřím ve vítězstí Fedexe 3:1 na sety:D Potom bohužel čeká Nadal a tam to asi nevyjde:D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jejich komentáře - to je všechno jako kdyby to psal jeden člověk - v podstatě naučenej mustr ve kterém doopravdy nic neřeknou. Hlavně že jsou velmi šťastní. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Davidova forma naháňa strach..Rafa nehral posledný zápas v úplnej pohode, upustil od diktovania výmien, až príliš často sa len bránil, nebol dostatočne aktívny..Podobný výkon proti Ferrerovi nemusí stačiť. Očakávam veľmi vyrovnané semifinále, možno bude v mnohom pripomínať pamätný súboj s Verdascom. Pokiaľ David vyhrá prvý set, môže vyhrať celý zápas. Ferrer je v životnej forme, nekazí, má skvelý pohyb, som si istý, že to bude dlhý zápas, dúfam len že sa stihne dohrať. Verím, že Ferrer nebude chcieť byť nepriateľom španielskej verejnosti a Rafu napokon neporazí. Rafa, toto musíš ustáť!
Reagovat
Matti
Ksyž jsem se po zápase Rafy díval na statistiky, byly vynikající. Poměr wineru - nevynucených chyb, ani jednou neztratil podání, dal dokonce i více es než Almagro. Ale viděl jsem i zápas a tam to bohužel bylo přesně jak říkáš, nechal hrát Almagra a číhal na jeho chybu. Přitom když se do toho opřel, klidně mu tam sázel winery na forhendovou stranu. Někdy to až zbytečně moc tlačí soupeřům na bekhend a oni to tam čekají. Ferrer bude oříšek, tvrdý oříšek.
Reagovat
fazil
rafa ve trech setech. neni co resit
Reagovat
smazaný uživatel
Matti, presne to som si všimol a mám z toho veľkú obavu..Aj útočné aj obrané forehandy hrá súperovi monotónne do backhandu. Absolútne sa nepokúša o Forehandové long line údery, ktoré sú často víťazné. Treba si uvedomiť, že ak to tak bude hrať Djokovičovi, tak to môže priniesť obrovské komplikácie. Noleho obojručný defenzívny backhand je jeho najlepší úder, sám to priznáva, navyše hraný pod skvelým uhlom. Rafa tam nemôže stále útočiť, potrebuje končiť výmeny aj inside out forehandami, mimochodom úderom, ktorý bol jeho najlepším v austrálskom finále. Taktiež sa Rafa nemôže spoliehať len na obranu, z backhandu musí byť agresívnejší, včera to vyslovene z tejto strany len udržiaval, neútočil. Ešte šťastie, že v kľúčových chvílach dobre podával.

Mimochodom, neviem kto robí stats, ale Rafa mal včera určite viac nevynútených chýb, než uvádzajú oficiality. Človek to mohol postrehnúť už voľným okom. Nadal sám priznal, že na turnaji sú aj slabšie zápasy, včerajšok ním bol, sám to vie, snád sa poučí..Musí sa.
Reagovat
smazaný uživatel
opak je pravdou - Rafael hraje nejuzasnejsi tenis ktery jsem od nej tady videl ! Zdání ze ctvrtfinal je zpusobeno cílenou Alamgrovo maximalni agresivitou. Nadal ma opet jisty křižny bekhend se kterym po nakou dobu bojoval, předelal techniku servisu ( jinak zakladaný nápřah ) tim dosahuje vetsí ucinosti, forhend neni ani treba zminovat, a k tomu obrovske sebevedomi po dvou vyhrach nad nikym jinym nez Novakem....

Myslim, ze je neporazitelny

Samozrejme do posledniho dechu jsem s Nolem, ale sen o kompletnim Grandslamu se mi pomalu rozplyva
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidime..Pripadne finale by bolo pre oboch zivotnym zapasom..Pre kazdeho z ineho pohladu..Bolo by to otvorené..
Reagovat
smazaný uživatel
David na konci zápasu opět ukázal, jak VELKÝ je to hráč, sympatické gesto, milý úsměv a pusa..jsem ráda, že vyhrál, zasloužil si to za skvělou hru. Nechápu, proč se v různých anketách o fér hráči neobjevuje jeho jméno na prvních místech..možná mu chybí ten gs, ale jinak je to u mě pan tenista a charakterní hráč.
Reagovat
Labi
je to sympatak, bohuzel pro nej v SF asi turnaj skončí ale kdo ví Rafa je sice obrovský favorit ale vše je jednou poprvé a třeba ho David překoná právě na tomto turnaji nebo i Roger bokud by se dostal do finále...každopádně Rafa útočí na rekordní titul, má neskutečnou formu a právě v těhle situacích vznikají překvapení
Reagovat
Fandina
Ukázat aut když je jasný je přece normální a povinnost navíc na antuce jen od Monte Carla jsem to viděla nesčetněkrát u všech Nole Roger Tomáš kdekdo ale hlavně chlapů, asi se nechtěji zdržovat nebo dávají těsnější auty ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
David má smolu, že je Španiel. Je lepší ako Ferrero, je lepší ako Moya, no napriek tomu mu je odopretá zaslúžená sláva. Je to fantastický hráč a sympatický človek, ktorý ak vyradí Nadala, tak mu to snáď aj odpustím. Navyše má 30 rokov a ukazuje, že to nie je vek na ústup z pozícií. Jeho herný prejav je veľmi poctivý, je to kliešť, ktorý sa na súpera zavesí a nedá mu pokoj, je otravný a neznesiteľný svojou odolnosťou. Vždy behá kade-tade, len aby loptu dobehol. Ak sa zakusne, tak trhá, trhá a trhá, jak taká piraňa. ..Jediná jeho slabina je panika počas big pointov, často máva skraty, v koncovkách je bojazlivý, stresuje.. Nadala už párkrát na GS porazil a vždy nečakane..Rafa ho nemôže dostať do varu, od začiatku by mal režírovať zápas práve on, určite nemôže dopustiť aby sa Ferrer odtrhol z reťaze a dostal sa do tranzu..To Nadal musí rozdávať a Ferrer príjmať, nesmie si to popliecť..

Každopádne mám z toho duelu zlý pocit, na prvý pohľad možno súboj Davida s Goliášom, no Dávid je v životnej forme. Navyše vždy som tvrdil, že klin sa klinom bije, a Španiel Španielskou medicínou španielské nádeje zabije..Snáď by to David svojej krajine neurobil :)

V Ríme, či Monte Carle David ukázal,že sústavnou masážou Rafovho Backhandu môže Nadala prehrať. Mal kopec breakballov, nemal však šťastie, tentokrát si však môže sadnúť na jeho stranu.
Reagovat
tito
O tom, že s Davidem se Rafa naběhá, o tom žádná. Ale na druhou stranu bude to dobrá prověrka před finále. A lepší si to finále prostě zahraje. V případě Davida nemám nějaký velký problém, zvlášť kdyby ho korunoval celkovým vítězstvím, které bych mu velmi přál. Zase na druhou stranu jedenáctý je jedenáctý...:-)))
Reagovat
Vojtaakk
Já bych to Davidovi hodně přál, aspoň jeden GS titul by si zasloužil. Ale hraje ve špatné době... navíc mu chybí centimetry na to, aby mohl trochu lépe podávat. Každopádně nejsympatičtější hráč na okruhu, kterého musí mít rád snad každý...
Reagovat
smazaný uživatel
Psala jsem to v jiném vlákně, David hraje v éře Rafy, a celá jedna genererace výborných antukářů nemá moc šanci, protože Rafa je vyjímečný, Davidovi bych taky přála gs, určitě ještě o něco víc, než Andymu.

Fandina - To ani není o hlášení autu, to ukazuje víc hráčů, ale o celkovým projevu a chování nejen na kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
..oprava: generace :-)
Reagovat
Fandina
Ema ... Jasně, David je sympaťák a emotivní taky hecuje se už ale míň a víc si věří ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně to samý řekl jednou v rozhovoru i Federer... Ale když se podíváme zpětně na výsledky, zejména na RG, tak se bohužel obávám, že i kdyby neexistoval Rafa, neměl by to Ferrer o moc lepší. Posbíral by možná nějaké výhry na jiných turnajích, ale RG by asi "patřilo" Federerovi, který by měl ne 16, ale přes 20 GS titulů a hovořilo by se o něm (mimo jiné) jako o jednom z nejlepších antukářů historie...
Reagovat
Labi
vřele doporučuji shlédnout na této stránce sestřih toho nejlepšího mezi Nadalem a Almagrem http://www.rolandgarros.com/en_FR/index.html kde většinu "hot shots" má Almagro že by náhoda? pokud by tam nebylo poslední eso Rafy tak bych si myslel že vyhrál Almagro....uznávám Rafovy úspěchy ale je to na ukor koukatelnosti:(
Reagovat
Heather_Fedex
bohuzel, i kdyz se to mnohym z vas nebude libit, tak lendl zatim na nej nema moc dobry vplyv...zatim (loni mnel tuhle dobu gs finale & gs semifinale, letos si pohorsil o 1 kolo). ale co neni, muze prijit...nic nepujde snadno
Reagovat
smazaný uživatel
nejni to rozenej vitez, potrebuje spis cvokare nez trenera tenisu. 3x bejt ve finale GS a neuhrat ani set, je pri nejmencim zvlastvni...
Reagovat
spaniel
Ty jsi Slovenka?
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si třeba na rovinu říct, že loni na RG měl šíleně jednoduchý los, se kterým by bylo něco jiného než semifinále neúspěch. On prostě není antukřá a nikdy nebude, čtvrtfinále, maximálně semifinále bude maximum toho, co antuce uhraje. Na to, že málem vzdal v 2. kole odehrál hodně dobrý turnaj, nemyslím, že zrovna teď je kritika na místě,včera se snažil hrát aktivně, bohužel ale moc chyboval a David všeho využil jakožto zkušený hráč a skvělý antukář.
Reagovat
smazaný uživatel
Však proč myslíš, že angažoval Lendla? Protože chtěl začít vyhrávat velké zápasy. On moc nepotřebuje trenéra, v některých zápasech i sám přitvrzuej a útočí. On bral Lendla jako člvoěka s pdoobjými zkušenostmi, jako má on sám.

A ohledně těch grandslamovýhc finále, píšu to už poněkolikáté, ale jedině, které opravdu se mu dá hodně vyčítat, je to s Djokovičem. Ten hrál výborný turnaj, ale tam byl Murray úplně mimo, negativní, bojácný, chyboval, prostě děs. První finále v New Yorku vůbec, co bys chtěl s hráčem jako Federer, který tam předtím vyhrál 4x v řadě. Na Australian Open s Federerem to byl tkový střed, určitě mohl hrát lépe, měl ve dvou setech brejk, tam to trochu nezvládl, ale Federer hrál výborně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist