Nadal zůstane světovou jedničkou, Berdych v Římě dohrál

13. 5. 2011, 16:24
Aktuality 78
Rafael Nadal získal jistotu, že minimálně do konce Roland Garros zůstane v čele světového žebříčku. Španělský tenista k tomu potřeboval postoupit do semifinále turnaje v Římě, což se mu podařilo po dnešním vítězství 6-1 6-3 nad Marinem Čiličem. S Itálií se loučí Tomáš Berdych, jenž nestačil na Gasqueta.
Rafael Nadal

Rafaela Nadala mohl z trůnu sesadit Novak Djokovič, pokud by Španěl v Římě do semifinále nepostoupil. Srbský hráč by si v tom případě musel udržet letošní neporazitelnost a v Itálii vyhrát. Nadal ale všechny spekulace ukončil v utkání s Marinem Čiličem, proti kterému už nedal znát, že měl v italské metropolie zdravotní problémy.

"Měl jsem v noci horečku a rozhodl jsem se na poslední chvíli, že na kurt půjdu," řekl po čtvrteční výhře 6-4 6-2 nad krajanem Felicianem Lópezem pětinásobný vítěz turnaje v Římě za posledních šest let. V duelu s Čiličem už ale Nadal jasně potvrdil roli favorita.

V úvodním setu mohl nejlepší hráč světa soupeři nadělit 'kanára', chorvatský tenista ho stihl odvrátit až za stavu 0-5. Ve druhé sadě už byl Čilič Nadalovi vyrovnanějším protivníkem, v sedmé hře ale přišel znovu o podání a bylo rozhodnuto. Nadal, který si za celý zápas připsal jen 14 nevynucených chyb, ještě za stavu 5-3 nevyužil první mečbol, hned si ale vypracoval další, při kterém už nezaváhal a zvítězil 6-1 6-3.

Se Španělem se v duelu o finále mohl v italské metropoli utkat Tomáš Berdych, nejlepší český tenista ale prohrál ve třech setech s Richardem Gasquetem.

Francouzský tenista včera překvapivě postoupil přes Federera a dnes si poradil už s druhým soupeřem Top 10. Berdych dnes v prvním setu nenabídl jediný brejkbol a vyhrál 6-4. Gasquet se však začal na returnu prosazovat čím dál častěji a zápas nakonec otočil.

Berdych se i přes porážku v pondělí posune na šesté místo žebříčku, před French Open si zahraje ještě příští týden v Nice,

Novak Djokovič porazil ve čtvrtfinále Švéda Robina Söderlinga a prodloužil vítěznou sérii v sezoně už o 35. zápas; k vyrovnání rekordu Johna McEnroea z úvodu roku 1984 mu chybí ještě sedm výher.

Třiadvacetiletý Srb vyhrál 6-3 6-0, když od stavu 4-3 v první sadě neztratil ani game.

Jeho dalším soupeřem bude Brit Andy Murray, kterému se povedlo postoupit do semifinále jako vůbec prvnímu Britovi v historii turnaje. Proti Florianu Mayerovi dnes nezačal vůbec dobře, odstartoval čtyřmi nevynucenými chybami v řadě, po kterých si prohrál servis, a úvodní set poté ztratil poměrem 1-6.

I ve druhé sadě přišel Murray o podání, zároveň ale sebral všechny servisy svého protivníka a vynutil si třetí set. V něm už diktoval tempo hry, podání už si s přehledem držel a za 96 minut se radoval z vítězství 1-6 6-1 a 6-1.

Výsledky - Řím - muži (antuka, dotace 2,75 milionu dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Gasquet (16-Fr.) - Berdych (7-ČR) 4-6 6-2 6-4
Nadal (1-Šp.) - Čilič (Chorv.) 6-1 6-3
Djokovič (2-Srb.) - Wawrinka (14-Švýc.) 6-4 6-1
Murray (4-Brit.) - Mayer (Něm.) 1-6 6-1 6-1

Semifinálové dvojice: Nadal - Gasquet, Murray - Djokovič/Söderling.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

78
Přidat komentář
smazaný uživatel
Gratulujem Rafovi k postupu do finále a teším sa na ďalšie víťazstvo...vamos Rafa...
Reagovat
smazaný uživatel
Hehehe, "další vítězství". :-) Chceš asi říct: první vítězství nad Djokovičem v této sezoně, co? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ako si to uhádol s tvojim IQ ????
Reagovat
Stan_Borowitz
A poslal jsi mu blahopřejný telegram? Nechápu, proč mu gratuluješ na webu tenisportal.cz. Obávám se, že ho nejspíš nečte. Ale můžu se samozřejmě mýlit...
Reagovat
tito
Co Tě žere? Vždyť to tady dělají fandové pořád. Se stejnou logikou se můžeš ptát sám sebe, proč někomu fandíš.
Reagovat
Stan_Borowitz
tak promiň...
Reagovat
tito
Není za co :).
Reagovat
Ananas
A koho tím trapným slávistou nazíváš? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu, co to tam házej na obrazovku za pseudostatistiky, nesmyslnější čísla jsem nikdy neviděl. Snad jediné, co tam sedělo, byly esa, dvojchyby a proměněné breakboly. :-))

Například úspěšnost prvního servisu -- obě hráčky 100 %, vítězné míče po prvním servisu obě hráčky kolem 12 - 14 %. :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Oficiální "statistika" (sic!) zápasu je pro zajímavost zde: http://img4.hostingpics.net/pics/294061stat.png
Reagovat
smazaný uživatel
Nestěžujte si nám, nýbrž tomu plešatému komunistovi Janečkovi, co má ty svoje motorky za půl milionu pouze proto, že musíme platit ty televizní poplatky. To se tomu bolševikovi velmi dobře dělá práce, jestliže má na svém kontě tolik prachů.

Já osobně vám radím, abyste se nedíval na Českou televizi, poněvadž jedině tak jim klesne sledovanost, a tak bude toho komouše čekat velmi sladký bankrot, jenž si za ty komunistické vykopávky, co posílá do bedny, zaslouží.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, další pošuk na tomto foru. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Jakýpak pošuk, člověče! Já pouze tvrdím to, co je pravda. Jestliže se ti nelíbí to, co jsem napsal o tom komoušovi z ČT, tak jsi buď komunista, nebo se rovnou jmenuješ Jiří Janeček, ačkoliv se skrýváš pod jménem Matěj.
Reagovat
smazaný uživatel
Nech ho plavat, to je další nick toho čtrnáctiletýho pubertála co žije v cizině. Tak směšný dlouhý souvětí píše jenom on. Saturnin, Petr, Warpet, Maped apod.
Reagovat
smazaný uživatel
to Broz: Ne, ne, tenhle magor je reálná postava. Na iDnesu má svůj blog a spousta lidí (včetně mne) jeho nesmysly čte, protože se u nich poměrně výstředně pobaví.
Je to obdobna postavička jako Ivo A. Benda (Vesmírní lidé Aštara Šerana) nebo JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola. Naprostý blázen s maximálně obskurními názory. A především odborník na všechno.

Třeba toto je vynikající: http://lancik.blog.idnes.cz/c/94535/Roman-Kreuziger-na-TdF-9-misto-uspech-nebo-fiasko.html
Reagovat
smazaný uživatel
Teď aktuálně v hokejových diskusích všem cpe, jak nesnáší českou reprezentaci. Jeho miláčky jsou Rusové... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale neblázni. Tenhle Saturnin Warpet Maped taky čte iDnes, takže Lančíka zná. Před pár měsíci tam stejným stylem psal neskutečný kraviny o Rožérovi. Není žádný problém si vymyslet "lančíkovský" nick a použít ho na TP.
Reagovat
smazaný uživatel
To máš sice, Brozi, pravdu, ale Lančík má na Rogera taky spadeno, jen to nepatří mezi jeho "prioritní témata"... :)

http://lancik.blog.idnes.cz/c/87719/Roger-Federer-senzacni-vitez-FO.html
Reagovat
smazaný uživatel
Ja bych se klidne i vsadil o to, ze Lancik alias Psychor je Barney. Nekolikrat jsem byl totiz na idnes.cz pritomen u online diskuze pri utkani ceskeho tymu. Ten jeho styl vyjadrovani a hlavne kupa "déček" (":DDDD"), to musi byt on.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeho blogy jsem sice nikdy nečetl, ale pár "příspěvků" Psychora k tenisu jsem viděl. Píše úplně jinak než tenhle náš směšný Saturnin. Na Rožéra tam tehdy blil pod nickem Ronaldinho_
Reagovat
smazaný uživatel
Vážení občané, vaše reakce na moji vnější charakteristiku o Federerovi, jež je zcela pravdivá, mě několikrát pobavily. Podívejte se třeba na uživatele 99.9, který se mnou zcela souhlasí, protože chápe, že pouze konstatuji pravdu.

Ano, ten váš Rožéér na turnajích už pouze překáží mladším, talentovanějším tenistům, jako je např. Dimitrov či Raonič. A ještě něco. Jestliže Federer dříve nebo později vypadne z elitní padesátky, pouze si zničí svoji pověst ''dokonalého'' člověka.

V tom případě mě velmi pobavil jeho nedávný rozhovor, v němž uvedl, že si věří v tom, že by se mohl vrátit do špičky. Takovou sebejistotu vzhledem k jeho DOKONALE MIZERNÝM výkonům jsem vskutku nečekal.
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, tak to jsem ještě nežral. Tvrdit, že Federer vypadne z první padesátky, je i na mě silné kafe. Ať počítám, jak počítám, pořád od začátku roku nasbíral čtvrtý největší počet bodů, a to jeho nejsilnější turnaje teprve přijdou. Pokud jsou tohle dokonale mizerné výkony, pak klobouk dolů před Federerem.

A pak - tvrdit, že je Raonič talentovanější než Federer, to jsem se fakt zasmál. Raonič je tuctový tenista, který kromě výborného servisu ničím dalším nevybočuje z (lepšího) průměru. Dimitrov bezpochyby talent má (ostatně přirovnávají ho právě k Federerovi), ale do špičky má pořád hodně daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
....ale težko si uděla jmeno Dimitrov na Raoničovi a naopak....To pravě musí na té Švycarsky trosce Fededer...ma přecejenom nekolik Grandů....sice né tolik uznavané(slabá Era) ale má
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si tu jediná troska. Keby ADMIN tejto stránky toto sledoval, máš IP BAN hneď ty Nikto !
Reagovat
smazaný uživatel
...ty si asi dobře vylízanej !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vychcanec, len tu zahovníš celú diskusiu ako všetci Nadalisti, ale to ste celí vy, neintegentní a degenerovaní komplexáci.
Reagovat
smazaný uživatel
Toho pomatenyho blbecka neres. Ja to s nim zkousel a zadny racionalni argument jsem z nej nevytahl, tak uz se jenom bavim.

99.9: Tak par GS ve slabe ere, jo? :D Ty jsi takovy dementni chudak, ze vetsi uz ani byt nemuze, ty deb*lku tuplovanej. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
...Hewit ... Hewit ... Rodik ... Hewit ... Rodik ... Philipusis ... Safin...( ! Agasi=veteran )...Rodick...Gonzalez...Bagdatis... ////// Aha, najednou to pres jakysiho Rafaela tolik nejde, ŽE ???!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Blbecku, Roger vyhral 12 GS, kdyz uz tady BYL Nadal! To poprit nemuzes a ani proti tomu nemuzes nic delat, protoze to jsou proste fakta a ta nejaky deb*lek s nickem 99.9 zmenit nemuze.
Reagovat
smazaný uživatel
prosim te, tohle nemuzes uargumentovat....to je neodiskutovatelny
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si to spocitej, hlupaku.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak víš, můj názor je, že tehdejší Federerova dominance byla zčásti způsobena tím, že byl tak dobrý, a zčásti tím, že tehdy byla slabá éra mužského tenisu. Odhadem to vidím tak fifty: fifty. Ale o tom bychom mohli diskutovat donekonečna.

jedině upozorňuji, že ten argument nadalem není přesný, protože Nadal se na jiných površích než na antuce stal federerovi konkurentem až tak v roce 2007.
Reagovat
smazaný uživatel
Jiz v roce 2004 dokazal Nadal Rogera prvne porazit na hardu v Miami a o rok pozdeji to na tom stejnem miste skoro zopakoval, kdyz vedl proti Rogerovi 2:0 na sety. Na antuce v Parizi 05 jej Nadal jiz podruhe porazil. O rok pozdeji ve Wimbledonu na trave se drzel ctyri sety. Takze o tom, ze zacal byt Federerovi konkurentem az v roce 2007, nelze souhlasit. Odjakziva s nim mel aktivni bilanci a uz v roce 2005 se vysvihl na post svetove dvojky.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebyl jeho konkurentem proto, že na hardu nebyl schopen dostat tak daleko, aby na Federera narazil. Na trávě začal být konkrenceschopný v roce 2007.

To, že měl aktivní bilanci s federerem a dokázal ho porazit i na hardu, je dáno tím, že na Federera jeho hra platila.
Reagovat
smazaný uživatel
Proc na trave az v roce 2007? Finale spolu hrali uz rok predtim a nebyl to zadny jednostranny duel, ve kterem by byl Nadal jen tak do poctu. Pravda, v prvnim setu dostal kanara, ale po zbytek zapasu se docela sympaticky drzel, vzhledem k tomu, ze hral sve prvni wimbledonske finale. Ale zkusenosti a velkych titulu uz mel dost, i kdyz zatim spise z antuky. Navic uz byl delsi dobu svetova dvojka.
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvam se: "Nebyl to zadny jednostranny duel, ve kterem by byl Nadal na kurtu jen tak do poctu."
Reagovat
Pe3k
Souhlasím s Armstrongem. S 99.9 se nemá vůbec cenu o čemkoliv bavit. Matěj i když má rozdílné názory, je inteligentní a dá se s ním cokoliv rozumně probrat.

K tématu. Konkurence byla, ale ne pro Rogera. Dominoval světovému tenisu jako nikdo před ním. Kde opravdu žalostně nebyla žádná konkurence to byla antuka. Nadalovy tituly z antuky kde 6 let byl bez konkurence jsou k ...
Reagovat
Matti
ano petřiku, ta konkurence byla na antuce k pláči. Proto měl tak dlouho Federer problém, výhrát v Paříži. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Z jiného soudku. Nevíte někdo, kde se dají najít výsledky z futures v Teplicích? Zajímá mě, jak hrál Jirka Veselý se Zoppem.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhrál, vo finále bude hrať so Slovákom Gombošom.
Reagovat
smazaný uživatel
No konečně nějakej aspoň dílčí úspěch mezi chlapama. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k Federerově prohře, jež se dala očekávat, protože tento švýcarský tenista dokáže v poslední době prohrát s kýmkoli, se domnívám, že Richard Gasquet může dojít na FO daleko. Teď je pouze otázkou, jestli dokáže porazit antukového krále Nadala, což nebude tak snadné jako porazit Rožéra, jelikož Švýcarova hra je mnohem horší než ta Španělova.

Rozhodně nechci arogantnímu ''gentlemanovi'' křivdit, ale podle mého názoru letos nevyhraje ani jeden turnaj, což se na konci roku pozná i na jeho bodech. Bohužel, vlastně bohudíky, strmý pád Federera jistě nemine.
Reagovat
smazaný uživatel
Až na to, že Federer už letos vyhrál turnaj v Dauhá, pane magistře.
Reagovat
Ananas
To já si myslim že daleko už došel. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Za ty všechny vyhrané turnaje si nic jiného než pád na žebříčku nezaslouží, co? :D Arogantní haj.zl pořád by chtěl vyhrávat... to je drzost!
Reagovat
smazaný uživatel
No a co to je oproti Nadalovi a Djokovicovi? To je takrka nic. Nebudu tvrdit, že Roger je arogantní getlemen, s tímto názorem se nemohu stotožnit ale s hrou Federera už je to opravdu špatné. Podle mě by to měl zabalit. Na turnajích ledatak už jen překáží...
Reagovat
smazaný uživatel
tady toho hlupáka znám. Je to slavista a ti jsou všichni takhle trhlí...
Reagovat
smazaný uživatel
Slávista (fanoušek Slávie), nebo slavista (odborník na slovanské jazyky)?
Reagovat
smazaný uživatel
kto uz len Vam mohol dat titul pane "Mgr."
Reagovat
darek.vrana
Ten sloh je mi nějak povědomý. Že by Barney?
Reagovat
smazaný uživatel
Noo ten titul je trochu trapnej...ale samozrejme ze charakter Švycara je popsan spravne
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně že ti nevadí herecký talent Djokoviče (v DC proti Berdychovi). Ostuda.
Reagovat
smazaný uživatel
Zapas sa zacal vyborne so Soderlingovej strany este som si vravel ze 3setovy tazky zapas ale tam za stavu 3:3 Soderling nevyuzil sance a odvtedy odiesiel mentalne a naopak Nole sa nakopol do svojho ,,normalu,, v tychto dnoch:D. V 2.sete Robin bol mozno limitovany ale to nemeni nic n afatke ze Nole bol v 2. sete hlavne ku koncu na takom leveli, ze by porazil kazdeho. Triafal winnery z kazdej pozicie, celkovo dropshoty a loby v zapase mu vyborne fungovali, neviem neviem myslim si, ze Murray bude tazsi super ako Rafa- nechcem predbiehat samozrejme ale Rafa nie je zrejme zdravotne ani psychicky na tom dako dobre - cize v potencialnom finale to vidim este jasnejsie ako MAdrid a Murray naopak vyzera byt vo forme a je schopny si ,,pinkat,, s Nolem cely den.
Reagovat
smazaný uživatel
No, koukám, že Soda dostal od Jokera pěknou čočku... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pěknou sodu, přesněji řečeno. :-) Djokovičovy dropshoty v tomto zápase byly fenomenální, přesto se však nemůžu zbavit dojmu, že Soda druhý set dost vypustil. Z posledních 15 fiftýnů neuhrál jediný.
Reagovat
smazaný uživatel
Se sodou jsem to chtěl napsat taky, ale člověk si to domyslí :-) Celé jsem to neviděl, ale vypadá to, že Joker si hru pěkně užívá. Když vezmu v potaz, že Nadal se nezdá být úplně ve formě, tak jsem zvědavý, kdo tenhle turnaj vyhraje...
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba všechny překvapí Murray. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Především Rafa je (nebo byl) nemocný. Za normální situace snad může s Lorenzim prohrát set a v dalším ještě prohrávat 3-4?
Reagovat
smazaný uživatel
:-D Tak Murray je jistě prototyp spolehlivého hráče! :-) Udělá pár chyb, zjistí, že Jokerovi to lítá dobře a zabalí to.
Reagovat
smazaný uživatel
No, bude to holt asi zase finále Nadal vs. Djokovič. I když teda dnes ty poslední dva sety hrál Murray velmi slušně, ač teda třeba dodat, že Mayerovi to totálně přestalo jít včetně servisu.
Reagovat
Stan_Borowitz
všechny překvapí Gasquet...
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha živého, zakažte někdo té uřvané "(*^&!! hrát tenis! Vždyť to není normální! Sotva nás píchne v nožičce, zabolí bříško nebo se nám prostě jen nechce, okamžitě utíkáme z kurtu domů. Kolik tvojich skrečí ještě letos uvidíme, Viktorko bláznivá?!?
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi na ní měl vsazeno? :-) No já nevím, ona se snažila hrát dál, ale fakt to nešlo. Ale těch zranění je strašně moc.

No to jsem zvědav, co předvede Šarapovová zítra proti Wozniacké. Doufám, že se nebude opakovat výkon z IW. To je její dnešní ječení bylo ovšem opět naprosto nehorázné, já si myslím, že člověk, který se takto projevuje na kurtu, nemůže býát duševně zcela zdráv.
Reagovat
smazaný uživatel
Tentokráte neměl. :-) Navíc sázím u Chance a ta skreče vyhodnocuje s kurzem 1.0, takže to vůbec nevadí, akorát to sníží případnou výhru, ale lepší než kdyby měl kvůli tomu spadnout tiket. Mně jde ale o princip, ať jde s tíhle někam, vždyť to se přece nehodí! Za týden bude zase "fit" a nic jí nebude, je to héérečka.

Na Marušku mi nešahej, ona si sice pořve, to jo, ale jinak se mi její tenisový styl líbí, pokud teda vypneš zvuk. :-)

Ostatně, včera jsem sledoval na streamu utkání z challengeru v Zahřebu Dodig - Janowicz a Polák tam vřeštěl, až to fakt rvalo uši. Navíc to je lopatný antitenista, hraje strašně na sílu a na náhodu, trošku mi v tom připomínal Tsongu (tím stylem, Tsonga je samozřejmě úplně jiná liga). Poláci tvrdí, že to je jejich největší talent, tak to potěš koště, to je teda lituju!
Reagovat
smazaný uživatel
No je to trošku "drama queen", ale nepochybuji o tom, že byla zraněná.

Marušce se veřejně omluvím, jestli porazí Wozniackou. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Neporazí, to by musela mít extra den.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky tomu nevěřím, i když teda Wozniacká je na té antuce hodně zranitelná.
Reagovat
Ananas
Mě příde že pro Berdu jsou QF na antuce dobrej výsledek, ještě aspon jedno na RG a bude to nejspíš úspěšná antuková sezona. :)
Reagovat
smazaný uživatel
NJN, co se dá dělat. Tomáš si to nakonec víceméně prohrál vlastními chybami, Gasquet byl rozhodně k poražení. Čtvrtfinále se pro něj stává prokletím, ale furt lepší čtvrtfinálové než osmifinálové prokletí. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Gasquet je ve formě, hraje skvěle :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ani Richarda nedal. Bohužel mu nešel servis a dělal zbytečné chyby to rozhodlo.
Reagovat
smazaný uživatel
COME ON RICHARD!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Je vtipné, že Nadalovi zápasy se skore 6:1, 6:3 zásadně trvají skoro hodinu a půl. :-) To Petra Kvitová je jinej kalibr. :-)
Reagovat
Matti
a co jako ma být?
Reagovat
smazaný uživatel
No tak federerovi by zápas se stejným skore trval hoďku maximálně, ne-li 50 minut. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
to znamena, ze nekdo musi vynalozit dvojnasobek sil a energie, aby dosahl tehoz, protoze kdyz dva delaji totez, neni to totez :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak je fakt, že Nadalovi dost času azbere to jeho pravidelné šťourání v zadku, nebo co to před každým fiftýnem dělá. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle očekávání těžko někdo mohl předpokládat, že Nadal prohraje na antuce s hráčem formátu Čiliče.Jediný hráč, který je v současnosti schopný Nadala porazit na antuce je Djokovič.
Zatím to vypadá, že by s Nadalem mohl hrát Berdych.
Při velké dávce štěstí by mohl Nadalovi vzít set, ale porazit ho těžko, i když rád bych se mýlil.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist