Nadal zvládl souboj s Berrettinim a v neděli si zahraje o 19. grandslamový titul

7. 9. 2019, 01:00
Aktuality 220
US OPEN - Rafael Nadal je na US Open po vyřazení Novaka Djokoviče a Rogera Federera největším favoritem na zisk letošního trofeje a tuto roli může v neděli potvrdit. Trojnásobný šampion si dnes poradil 7-6(6) 6-4 6-1 s Matteem Berrettinim, který se do semifinále grandslamu dostal poprvé. O celkově 19. grandslamový triumf, jímž by stáhl náskok rekordmana Rogera Federera na rozdíl jediného titulu, si zahraje s Daniilem Medveděvem.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal loni na US Open skrečoval semifinálový souboj s Juanem Martínem Del Potrem a sezona pro něj skončila. Třiatřicetiletý Španěl před startem letošního ročníku závěrečného grandslamu sezony opět ovládl Rogers Cup a získal rekordní 35. trofej z turnajů Masters.

Ve Flushing Meadows letos zatím působí suverénně. Trojnásobný šampion do svého pátého finále v New Yorku postoupil se ztrátou jedinou setu, když si postupně poradil Johnem Millmanem, druhé kolo hrát po odhlášení Thanasiho Kokkinakise nemusel, kvalifikantem Hyeon Chungem, Marinem Čiličem, Diegem Schwartzmanem a dnes po setech 7-6(6) 6-4 6-1 s Matteem Berrettinim, který si zahrál své první grandslamové semifinále.

Nadal dnes opět vynikal precizní obranou, ale částečně i kvůli pasivní mezihře měl s italským mladíkem zpočátku velké potíže. Aktivnější Berrettini se však na returnu nedokázal prosadit, nedostal se k jediné šanci na brejk a za celý zápas na returnu získal jen 13 bodů.

Nadal měl naopak hned v úvodním dějství celkem šest šancí včetně jednoho setbolu, Berrettini si ovšem se všemi hrozbami poradil a set dovedl do tie-breaku. V něm vedl už 4-0 a za stavu 6-4 měl dva setboly, po čtyřech chybách z rakety Itala a hodině a čtvrt šel ale do vedení španělský favorit.

Nadal se brejku dočkal až při svém jubilejním 10. brejkbolu, tím ve svůj prospěch rozhodl druhou sadu. Nejlepší výkon si schoval do třetí sady. Za stavu 2-0 na sety už hrál uvolněně, soupeř pomáhal chybami a druhý hráč světa prodloužení premiérového souboje s Berrettinim nepřipustil.

"První set byl frustrující, protože jsem měl hodně šancí a není dobré se dostat s hráčem se skvělým servisem, jako je Matteo, do tie-breaku. Ale přežil jsem, získal poté i první brejk, což mě uklidnilo," řekl Nadal.

Trojnásobný šampion US Open Nadal ve svém celkově 27. grandslamovém finále zaútočí na 19. triumf, jímž by stáhl náskok rekordmana Rogera Federera na rozdíl jediného titulu.

"Rád bych jich měl jednou nejvíc, ale když se mi to nepovede, budu stejně pořád spát výborně," usmál se rodák z Mallorky.

"Když jsem sem přijel, tak jsem si chtěl připravit šanci na velkou věc. A jsem tady. Teď se budu stoprocentně soustředit na finále a buď vyhraju, nebo prohraju," řekl Nadal, letošní vítěz antukového Roland Garros a finalista Australian Open.

Jeho soupeřem v nedělním finále bude Daniil Medveděv, kterého nedávno smetl ve finále Masters v Montréalu. Ruský mladík v semifinále porazil Grigora Dimitrova.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 57,238.700 dolarů
páteční výsledky (6. 9. 2019)
• Dvouhra muži - semifinále •
Nadal (2-Šp.) - M. Berrettini (24-It.) 7-6(6) 6-4 6-1
Medveděv (5-Rus.) - Dimitrov (Bulh.) 7-6(5) 6-4 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

220
Přidat komentář
smazaný uživatel
Všechno co říkáte je kravina.

Federer byl za dob velkého Fedal rivalstvi druhy nejlepší antukar na okruhu. Jeho konzistence na RG mu přinesla zasloužený titul, sice neporazil Nadala ale zase došel do finále a jednou tam Nadal nebyl.

Je to stejne jako to má letos třeba Nadal na USO. Je konzistentní celou sezonu, AO prohrál ve finále s Djokovicem, Wimbledon s Federerem a na USO opět došel do finále a není tam ani jeden z nich.

Tohle není štěstí. Je to vytrvalost a konzistentní výkony, které drive, nebo později přinesou ovoce stejně, jako Rogerovi na RG.

Ten titul si 100% zaslouzil. Tečka.
Reagovat
Cico93
Nič, nič a zrazu také múdro:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Není čas.

Po dvou letech jsem dodělal barák, stěhování, z USO vidím jenom HL a sem tam skocim sem. :)
Reagovat
Amputace
Podle mě je to přece jen jiné, než kdyby tam hráče, se kterým do té doby 4x prohrál, porazil. Nikdo přece netvrdí, že si ho nezasloužil. Nauč se orientovat v pojmech. Já tvrdím, že neměl na RG smůlu, ale naopak štěstí, že se mu jednoho roku vyhnul týpek, který to tam vyhrál 12x. Nadal měl také štěstí, že se například roku 2011 na RG vyhnul naspeedovanému Djokovičovi. Čím si odporuje mít štěstí a zároveň si něco zasloužit? Vždyť to jde naopak ruku v ruce a tento příklad to plně ilustruje.

A ten tvůj příklad s US by byl sakra rozdíl, pokud by Nadal US doposud nevyhrál. Neměl bych problém s tebou souhlasit. Nadal vyhrál easy US 17, Federer AO 18, Nadal easy W 10, Federer W 17. Ale RG stojí v této kategorii "snadněji" získaných GS titulů úplně někde jinde právě pro svoji výjimečnost a ojedinělost, jelikož ho Federer vyhrál pouze jednou, aniž by porazil rivala, který mu jeho zisk do té doby (i posléze) znemožňoval. Nějaká konzistentnost při posuzování okolností zisku tohoto konkrétního titulu je zcela bezpředmětná. To je jako napsat, že Nadal byl na antuce konzistentní celou kariéru, za dob velkého Fedal rivalství byl zdaleka nejlepší antukář na okruhu a se Soderlingem si tedy nezasloužil prohrát, ale naopak si zasloužil vyhrát celý turnaj. Nesmysl.

Federer prostě z absence svého největšího rivala vytěžil to největší maximum, pokud jde o GS získané trojicí Nadal-Djokovič-Federer. A když se tedy tak s oblibou vytahuje US 17 a hodnota letošního US je bagatelizována, aniž by zatím znalo vítěze, přišlo mi vhodné připomenout tento dle mého důležitý milník.
Reagovat
Amputace
Konzistentnost sice dříve či později ovoce skutečně přinese, ale je velká otázka, co je to za ovoce. Jestli zkompletování kariérního GS na turnaji, který mi doposud konkrétní tenista znemožňoval vyhrát, a se kterým jsem se tentokrát nemusel utkat, nebo ve srovnání s tím zcela tuctový zisk dalšího US Open. Já v tom rozdíl prostě vidím - a velký. A když už se tady v posledních dnech začala vytahovat Nadalova snadná vítězství z poslední doby, proč si nepřipomenout, že ono to není tak úplně černobílé?
Reagovat
panzer.dragon
ehm a Djokovičův RG titul zapadá do tvý teorie o šťaštnym Fedexovi jak? :-) Jakože další šťastlivec ale teda míň štastlivej než Fedex?
Reagovat
Amputace
Tak Djokovič alespoň Nadala na RG porazil, byť to byl nejslabší Nadal za 15 let... Nevím, o jaké teorii mluvíš. Měli byste být Soderlingovi vděční, že vyřadil Nadala, a ne tady ještě psát, že měl Federer na RG smůlu podobně jako Nadal na AO :) Vždyť je to směšné.
Reagovat
smazaný uživatel
Pleteš si pojmy s dojmy.

Federer byl ve finále RG kolikrát? 5x?

To není málo, je to pro mě konzistentní antukovy výkon své doby. Vyhrál 1x, není co řešit. Kdyby byl ve finále RG jednou a vyhrál titul tak se můžeme bavit, ale byl tam 5x, jednou vyhrál.

To je pro mě osobně zasloužený titul stejně tak, Jako ten od Noleho, který byl ve finále RG snad 4x.
Reagovat
Amputace
Na RG 2009 měl Federer obrovské štěstí, že nemusel hrát znovu s Nadalem. Nechápu, co na tom může kdo rozporovat. Měl s ním hrozný match-up, na antuce ho do té doby porazil pouze dvakrát a skóre z antuky měli neskutečných 8:2 (celkově 13:7), na RG s ním prohrál 4x v řadě. Taková jsou fakta. Další fakt je ten, že Soderling překvapivě vyřadil Nadala, čímž zisk prvního RG Federerovi hodně ulehčil. To jedna věc. Druhá věc (a mohl bys konečně pochopit ten rozdíl) je ta, že nikdo nezpochybňuje, že by si to Federer z dlouhodobého hlediska nezasloužil. Zasloužil si to i v rámci daného turnaje - všechny porazil, vyhrál. Ale srovnej to například v kontextu dehonestování Nadalových úspěchů na US 17 či na letošním US. Chceš mi říct, že Federerův titul z RG je zaslouženější než například Nadalovo US Open 17?
Reagovat
Roger_Federer
US open 17,19 přesně zapadají do vaší roviny slabé éry.

Rafa na těchto 2 turnajích, super los, a nulový soupeři, plus hraje co potrebuje(stejně jako Federer 04-07)..a hraje hodně dobře.
Je to úplně někde jinde než RG09, tam to bylo jednoznačně o konzistenci Rogera na antuce, taky mohl to finále RG 09 prohrát se Sederlingem jako Djokovic z Wawrinkou....
Reagovat
smazaný uživatel
Vitaj spat z prepadliska dejin :)
Reagovat
Roger_Federer
Kamarád,45 dní jsem byl v Asii, tys byl posledni, na koho jsem si vzpomenu :)
Reagovat
smazaný uživatel
No vidis, ale som prvy, na koho si spomenies po príchode. Zlatý :)
Reagovat
Amputace
Do té ale v tom případě zapadají také AO 18, W 17... Federer má zdaleka nejvíce GS titulů, kdy nemusel porazit ani jednoho z dvojice Nadal/Djokovič, Nadal by po případném dnešním triumfu měl takové tituly 4, Novak má dokonce jen jeden. Federer jich má více než 10. Takže v tomhle směru je jakákoli dehonestace US 17 či letoška ze strany fanoušků Federera naprosto mimo mísu. Nepřímo tak totiž dehonestují hodně titulů svého vlastního miláčka.

Další věc: Nadal určitě neměl super los, ale soupeři se k němu nedostali. Podobně jako v případě Federerova RG 09.

RG 09 opravdu nebylo primárně o konzistenci Federera na antuce, ale spíše o naprosto ojedinělém zaváhání Nadala na antuce. Nebýt tohoto zaváhání, jeho konzistence by mu byla zřejmě i nadále k ničemu a stačila by pouze na druhé místo. Vypadnutí Nadala naprosto zásadně oslabilo hodnotu toho turnaje, vyhrál tam 4x v řadě a to celkem suverénně (rok před tím bez ztráty setu). Federer se s ním poprvé za tu dobu nemusel utkat a ty mi tvrdíš, že jeho triumf byl o konzistenci? Já chápu, že RG je pro vás citlivá otázka, ale jenom blázen mi může tvrdit, že Nadalovo vypadnutí nebylo pro Federera šťastné.
Reagovat
Vlk-v-trave
Federer pristi rok vyhraje svuj posledni GS, RG20 je jeho...Antuka je nej povrch pro duchodce, takze tam se nakonec najde... Bude to takova pekna tecka za tim svycarskym pribehem, pak se rozlouci s karierou na OH.

Nadal o 10 let pozdeji vyhraje svuj posledni GS ve Wimbledonu v turnaji vozickaru a psychicky se zblazni radosti...pak bude travit svuj volny cas na tenisove farme na Mallorce v peci nejblizsich pratel a pecovatelu.

....Srdickar Djokovic....ten vyhraje pristi rok tak max. farmu na produkci koziho syra...Svuj posledni GS vyhraje za tri roky po haluzi na USO, kdy mu skrecne po ceste polovina souperu, pak zalozi sektu G.T.H.

Zitra zacne nova tenisova epocha, kterou vytyci nova dekadentni arytmie, a jeste jako bonus Ufoni vrati Americe Elvise.

Urcite se mame na co tesit, o budoucnost tenisu se vubec nebojim...Berrettini do peti let udela vsechny GS v jednom roce.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby tam letos Nadal nebyl....:)
Reagovat
D.A.N
Myslím si, že bylo už dost ukájení nad tenis.Armstrongem, který celou kariéru jen podvadí!!!Dopingářské prasa nic víc.Může vyhrát i 25 a stejně je to jen dopingář a vy mu tu ještě tleskáte hanba vám.
Reagovat
JCFerrero
Najlepsi hrac historie Rafa
Reagovat
atptour
V dětství zjevně několik pádů na hlavičku, takže teď jsi roztřepaná a uplakaná troska,která uráží jednoho z největších tenistů historie. Ubožáku.
Reagovat
smazaný uživatel
Ked sa stretne 28 GS na styroch stoličkách..

https://m.youtube.com/watch?v=nuoAknS29pA

Skvela, uvolnená, miestami uštipačna diskusia medzi protagonistami. Urcite odporúčam. Spominalo sa na staré casy, porovnávalo so súčasnostou, riesili sa najlepsi tenisti v histórii, ci v ktorom tenistovi súčasnosti sa Becker, Wilander, McEnroe a Lendl najviac sami vidia..

Vtipné sú aj prízvuky, najma Ivanov.
Reagovat
Berny
Moc pekny pokec tenisovych legend, za 15 let se budeme asi divat na podobny pokec Rogera/Rafa/Novaka/Andyo..

Postrehy.. Best ever.. existuje ale v jednotlivych érách (souhlas)

mladí nemají koule = souhlas

zajimava diskuze jestli je dneska dost TOP trenéru a Lendl to rekl pekne: ,,i dont need to learn how to play tennis, i know how to play tennis, i have to learn how to play under extreme pressure"

moc zajimave
Reagovat
sojka1
to je samozrejme pravda, ale nektere veci jsou osobnostne neprenositelne. Velkou roli hraje krome souzneni i ta duvera a predevsim respekt hrace k legende... :-)
Reagovat
sojka1
dotykam se te kategorie mentoru spis.....
Reagovat
sojka1
ano, hezke setkani, skoda, ze nejsou komplet, Bjorn o pokec asi nestoji, :-)) ale kdyz uz je tam Boris, chybi mi treba Stefan. Ivan skvely, nad veci i "ve veci", vtipny, chytry... narazku na prizvuk ti neodpustim, nebud šosák (bez me diakritiky vysel sosak) :-))) dulezitejsi prece je, CO rika. Ale za Serenku vedle jsem prec jen shovivavejsi, tentokrat... :-)
Reagovat
annah
Ja jsem Lendla v prvni chvili ani nemohla poznat. Tloušťka člověka strašně změní. Musel pribrat snad dvacet kilo od doby, kdy jsem ho v roli trenera videla naposledy.
Reagovat
sojka1
mne prijde "pri tele" uz dlouho... ale je mozne, ze ted jeste neco pridal... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, bola to taká lahká víkendová diskusia pri kávičke. 4 Legendy a taktiez, kazdy úplne iný. Lendl a McEnroe sa ešte aj dnes doberajú :)

K najlepším ever. Ano, samozrejme, ze doby sa tazko porovnávajú a vzdy to bude ošemetné, ale súhlasim s Johnom M, ze táto trojica je najlepšia. Lendl sa snazil nájst argument, našiel ho v konkurencii novej generácie, sčasti na tom niečo bude, ale z velkej vacsiny moze za vysledky velkej trojky samotná velká trojka.
Reagovat
spaniel
Me pobavilo jak jednohlasne tvrdili, ze by se adaptovali na dnesni hru (powerbaseline). Ega holt nepusti, pritom to neni vubec jiste.
Reagovat
sojka1
Ivan by byl nejlepsi... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ivanove ego tam nad tými čajíčkami viselo snad najviac...

Najlepšie bolo, ako mal kazdy povedat hraca zo sucasnosti, v ktorom sa vidi. McEnroe povedal Shapovalova..Lendl je prosim pekne kombinácia Nadala a Djokovica, ani nie jeden alebo druhy, ale rovno vylepšená verzia :)
Reagovat
sojka1
mela jsem mrknout, ja na to trochu narazim, ale vlastne je to i moje presvedceni... :-)
Ke komu by ses stylem prirovnat ty? :-))) Je mi to velmi trapne, ale ja bych musela sahnout po nejake mrnave motorove mysi... a mam prd servis, boze, snad ne k Sarus... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
:-)..Nikdy som do toho nevedel poriadne buchnúť, takze možno Simon, a mám podobne plachtiaci papierový BH, ako Feliciano.
Reagovat
sojka1
Sojfor vymeny by, koukam, strcily Djokomurarnu do kapsy... :-))
Reagovat
stopan
preco by sa nemali adaptovat, je to o volovych vlastnostiach samotneho hraca sa zlepsovat a zdokonalovat, sport je o hlave, a ked nemas v hlave usporiadane tak nebudes dobry ani vtedy ani dnes. federer zazil eru samprasa, aggasiho a dodnes je na vrchole, takze polemizuj ako je ta generacia slabsia od dnesnej alebo lepsia. Poviem len tolko vtedy bol vacsi pretlak spickovych hracov a hracov druheho sledu, takze bolo tazsie vyhravat pre najlepsich hracov grandslamy, Dnes je aka konkurencia Djopkovic, Federer Nadal a potom, teraz vyskocil Medvedev, ale inac nic, ziadny hraci ktory by miesali vyraznejsie karty na turnajoch, cisty priemer. 90te roky, Edberg, Curier, konciaci Lendl, Aggasi, Sampras, Ivanisevic, Moya, Kuerten, Becker, Kafelnikov po
prelome milenia Safin, Roddick, Hewwit, Nalbandian, Corria, Rios, Federer.... a teraz podme sa bavit o hracoch poslednych 8-9 rokov, DJokovic, Nadal, Federer, Murray, snad wawarinka, stale zraneny Del Potro a potom velka vykonostna prepadlina. Zamyslel si sa pri svojej teorii napriklad, preco napr. v hokeji sa mlada generacia nechyta na starsiu gardu, ked by mal sport a hokej napredovat a ten dnesny hokej podobne ako tenis by mal byt oproti ten spred 15 -20 rokov na inej vyssej vykonostnej urovni? a pritom mlady nestacia na staru gardu a nie je to len pripad tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Začal si Edbergom, cez Samprasa si prešiel az k Roddickovi :)

Kamosko, to su tri generácie, ktore porovnávaš ako jeden balíček s tou súčasnou, uvedomuješ si to?

Ak sa bavíme o érach od začiatku 90r po súčasnost, mozem zodpovedne prehlasif, kedze som to zazil ako divák, ze konkurencia bola vzdy mensia, nez je tomu dnes, alebo v minulosti od 2007-08, kedy sa vsetci adaptovali na vsetkých povrchoch..

Dogmaticky sa hovorí o súčasnej slabej druhej vlne, no aké vysledky by dosahovala druhá vlna 90.r, keby sa im v SF GS postavi súper so 16GS a vo finále súper s 20GS?..Ved to je nepriechodné, to je pointou..

Toto nie je len notoricky sa opakujúci prípad Thiema na RG, ale komplexne sa to týka vsetkých tých Berdychov, Delpotrov, Ferrerov a v podstate aj Andyho Murrayho. Druhá vlna 90r a nového milénia nebola lepšia ako tá nedávna, len mali lepšie podmienky na dosahovanie úspechov, bojovali s mensimi autoritami..Takze dnes nachadzame v prvom rade výsledkovú trhlinu, ktorá ludí podnecujuje k domnenke, ze tí okolo 5-8 miesta v tejto dobe stáli za figu.

Avsak, ked si narátame počet QF na GS, teda fázu, ktorú nemohla velká 3 ovplyvnit, vsetkých tých hracov, ktorí sa porovnávajú, a konzistencia výsledkov a schopnost pravidelne porázat tých pod tebou, je legitimny ukazovatel kvality, zistíme zrazu, ze Ferrer, Nishikori, Berdych, Delpo maju zrazu lepsie cisla ako niektorí hráci spicky okolo roku 2000 alebo 90r.
Reagovat
stopan
Edberg a Sampras su priblizne jedna generacia, vekovy rozdiel mezdi nim a samprasom je taky aky medzi nadalom a federerom,
Po dalsie poukazala som na hracov danej dekady medzi rokmi 1991 az 2004 co je zhruba 14 rokov, poukazal som na hracov, ktory v tom obdobi nieco dokazali a to tvoje podcenovanie tamtej generacie len na zaklade toho ze maju menej grandslamov? stralil si si po pysku, poukazal som na vacsi pretlak kvality a hracov, napriek tomu dokazal v danom obdobi napr. Sampras nazbierat 14 grandslamov a to este skoncil len v 32 rokov. Je logicke kde je vacsia konkurencia a pretlak hracov, tam je narocnejsie ziskavat grandslamove vitazstva oproti dnesku kde sa sa hrac az do finale nestratne s hracom top ten alebo top 20. ze Berdych alebo murray by boli hviezdami v 90tych rokoch tak o tom velmi pochybujem, murryho zalezeny obranny tenis bez poriadneho forehandu by mal velke problemy v tom obdobi pravdepodobne a tomas pri vsetkej ucte nema hlavy sampiona. Ze po roku 2000 sa vsetci adaptovali :D :D :D si ma rozosmial, ked je snaha znizovat rozdiely medzi povrchmi tak sa ani necudujem za natukari dokazu uhrat na betone solidne vysledky :D :D :D Zvlast Nadal s priemernou uspesnostou prveho podania ako tento rok sa preklzol az do finale, Nerob z big zase bohov, pride super ako wawrinka v nejlepsom vydani a je po srande, takze potom mi vrav ako je dnes uroven a konkurencieschopnost hracov atp. POzriem na napriklad na Serenu ako sa dostala v 22 grandslamom, najviac ziskala po odchode top hracok z okruhu, podobne to je aj u muzov bez tvrdej konkurencie je big3 umoznene zbierat grandslamy ako na beziacom pase a este k tomu vo veku veteranov v pokrocilom tenisovom veku.
Reagovat
smazaný uživatel
S tebou sa tazko disktuje, ked povazujes Edberga a Samprasa za jednu generáciu a dekáda má pre teba 14 rokov.

Sampras a Edberg neboli jedna generácia, samozrejme, ze sa stretli, ale obaja posobili v iných rivalitách. Bola to navyše doba, kedy sa končilo s tenisom v okolí 30r. Nadal a Federer sú dlhovekí a Nadal začal vyhrávat extrémne skoro, preto sa zdá, ze hoci o 5r mladsí Nadal je vlastne po boku Federerovej kariéry odjakživa..

No a tie domnenky na záver, akoby si Murray nepípol proti Samprasovi. Tu uz ma clovek naozaj pocit, akoby sa vrátil spat do skolských lavic zakladnej školy. Ako to má Murray so servismanmi, a ako to má Sampras s baselinermi?...

Ale aby som ti dal šancu ma presvedcit a uchopit svoj vlastný svetonázor za pačesy..

Povedz mi teda nejakých hráčov z tej naslapanej druhej vlny 90r, nebudeme teda rátat najlepších štyroch danej éry. Tak ako nebudeme rátat big4 tejto éry, na ktorej pravidelne druha vlna končila..A porovnáne ich stvrtfinálové ucasti na GS s druhou vlnou Berdycha, Nishikori a podobne. Som zvedavy s akými menami prides :)

Zostane ticho na pěšine a ty si uvedomis ako strašne táraš.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano :)..To som zabudol zmienit, ze ego tam hrá rolu a tipci, co vyhrali 7-8GS hodnotia tých, co vyhrali, vyhrajú okolo 20 trochu aj z toho hladiska, aby nevysli z tej bitky legiend ako nímandi..Aj ked mali vrchol výkonnosti nedokázali vyhrávat také počty, ako súčasníci. Takze ta nedosatato čne nastupujúca generácia tam kdesi v dialke hrá rolu, no v zásade ide v prvom rade o nadkvalitu trojice...Konkurencia bola aj v dobe Lendla obrovská a bol to zlatý vek 20storočia, ale aj tak by som mal proti sebe radšej konkurenta so 7GS, nez s 20..:)
Reagovat
spaniel
Co to tu melete o stesti na RG 09? Delate jak kdyby Rafa skrecnul ve finale s Rogerem za stavu 2:0 5:0. Rafa prohral a Roger porazil jeho premozitele. Tak jak se to stava na spouste turnaju, je to uplne normalni.
Reagovat
smazaný uživatel
A rozdiel tam predsa je :)

Ked Federer vyhral W v roku 2017, po tom, ako porazil premozitelov RN a ND, nikto to neriesil. To bol presne ten typ turnaja, ktorý spomínaš. Proste jedna trofej hore/dole, v tomto prípade hore.

Ale ked jeden turnaj nevies vyhrat roky rokúce, a stále stroskotávaš na jednom hráčovi. A zároven je to jediny turnaj, ktorý ti dlhodobo chýba do hodnotnej zbierky s nazvom "kariérny GS". Tak to kuriozne vypadnutie Nadala sa samozrejme berie z uplnej inej perspektívy, kedze to vo finále malo dalekosiahle historické následky. Nebol to len tak turnaj ako kazdy iny :)
Reagovat
spaniel
Chapu tento argument, jenze vzhledem k tomu, ze vyhucel s Robinem, se da usuzovat, ze proste ten rok to nebyl on. Takze neni jiste jak by dopadl. A Roger si s nim poradil, navzdory silenemu tlaku z ocekavani. Kdyz k tomu prictu vsechny finale, je popravu vitezem RG.
Reagovat
Amputace
Nikdo mu to právo nebere, ale samozřejmě, že to bylo se štěstím, to snad vidí i slepý.. Pokud se tady na jedné straně už týden rozpoutávají diskuze o Nadalových snadných losech a snadných soupeřích, Federerovo RG přece nelze z tohoto tématu vynechat - vždyť je jeho exemplárním příkladem (a někdo ještě k tomu napíše, že měl na RG smůlu podobně jako Nadal v Austrálii :DD) Že Federer porazil Nadalova přemožitele? A Nadal snad na US 17 či W10 neporazil přemožitele Federera či Djokoviče? A přesto se tyto turnaje vytahují jako snadné Nadalovy výhry. Ok. Dejme tomu. Ale v kontextu Nadalovy antukové dominance je potom Federerovo vítězství na RG co? Jednoznačně snadné vítězství - navíc na GS, který Rogerovi jako poslední chyběl. A že by možná porazil i Nadala, protože porazil Soderlinga? Tomu sám nevěříš. Ani nejlepší Federerova hra na antuce, nejlepší výkon proti Nadalovi na RG (2011) nestačil, aby dostal zápas do pěti setů, ale v roce 2009, kdy Nadalovi nevyšel jeden zápas proti neoblíbenému soupeři, kterého evidentně ve čtvrtém kole i hrubě podcenil, by ho porazil ve finále? No nevím.
Reagovat
Ereinion
Tak Rafa zaslouženě, byl lepší, jen v tom TB měl haluz...Berrettini si prostě vybral nováčkovskou daň. Co se týče finále, tam si myslím, že velkou Medvědovou výhodou může být to, že se spolu už nedávno utkali a Rus si tak může vzít z debaklu ponaučení. Rafa na mě působí porazitelně, hraje řekněme svůj standard. Na finále jsem dal zajímavou sázku, že bude mít více než 169.5 minuty v kurzu 2 :) Dá se čekat dost dlouhých výměn, jsem na to zvědav...
Reagovat
smazaný uživatel
Statistické okienko..

Medvedev vyhral 12 zápasov po sebe, v ktorých ťahá sériu 8 vyhraných TB za sebou..Z toho pat na USO. To je tiez obraz vysokeho sebavedomia..Séria 8 vyhranych mi pride uz velmi dlha a cenna, nebol by som prekvapeny, keby si tym spravil kariérne maximum uz navzdy..Netusi niekto, napriklad Kozoroh, aká vitazna TB šnúra je rekordná vobec?...

Apropos, Medvedev vyradil na USO uz troch lavákov..
Reagovat
Berny
Celkove neznam, jen znam zajimavou statistiku tykajici se TB a tou je Djokovič. Vyhral svych prvnich 17 TB na GL (rekord - a dle mne neprekonatelny).
Reagovat
paddy
Asi Roddick 18

http://www.tennisabstract.com/blog/2013/04/12/robin-haases-unlucky-13-tiebreaks/
Reagovat
smazaný uživatel
Prajem peknú sobotu,

Tak som si zápas pozrel ráno z nahratého zaznamu s vypnutým telefónom, odrezaný od okolitého online sveta :)

Musim povedat, ze Matteo hral lepsie ako som čakal. Na druhu stranu Nadalovi za prvy set naozaj nie je co vytknut. Na servise suverénny, na príjme nevyuzil sedem BB, vrátane jedného setballu. Priniest si toto do TB, to sa ani nečudujem, ze ho začal dvojchybou a nechal si súpera ujst na 4:0...A ano, cely TB hral v kŕči, rovnako ako TB vo W, kde na to doplatil. Vyhral ho so stastim, no zároven plati, ze cely set v kontexte 0/7 BB vyhral zasluzene.

Matteo sa drzal az do 3:3 v druhom, vyhral si 9 servis gemov, a hoci bol na príjme jalový (napriek tomu, ze mal Nadal opat 50% prvy servis), tak sa drzal v zápase. Az po prelomení súperovho sevisu, kde upravil vyuzitie BB na 1/10, sa Rafa definitivne uvolnil a začal do toho mlátit a chodit si pre fiftíny...S Talianom nikdy nehral, takze mal spočiatku aj problém s čítaním jeho prvého servisu, ktoy na záver uz skvele anticipoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Popravde, Rafa si zasluzi pochvalu, je v turnaji posledný mohykán, velký favorit, 19. historický kontaktný GS na Federera má "na dosah" a potom sa ti pritrafí 0/9 na BB v sf GS. Musia to byt bohovske nervy aj bez tych BB, tieto veci s hracom zamavaju, nie je to lahké prekonat a zabudnut. Nadal nakoniec vyhral sí s 3:0, ale pamatame si, co urobilo 1/8 BB ci ako to mal Federer s Tsitisipasom v AO. Nie je lahké sa z tohto prepadliska dostat a len sledovat ako rastu nevyuzite prilezitosti..Takze, klobouček, zvládol to.

Finále. Perfektné. Ano, Rafa uz nebehá zlava doprava tak rýchlo, ako kedysi, hoci smerom vpred je stále špičkový. Ale to, čo na "staré kolená"' predvádza od príchodu Moyu v roku 2017 je skvostné. Tretie finále v sezóne, 27 v kariére, dostal sa na päticu finále z kazdého majoru, pri suveréne najmenej štartoch oproti svojim rivalom. Rafa je hrajúca legenda a tesim sa z toho, ze je stále tu. Hovorim, nikdy nevies po ziskanom GS, ci nebude práve on posledný. A preto dúfam, ze sa Nadal skoncentruje na finále so súperom tazkej váhy. Montreal je bezpredmetný, Medvedev je suverénny, vie, čo má hrat, kedy to má hrat, Stan aj Grigor posobili vedla neho po taktickej stranke ako školáci. Má úžasné leto, tažko sa proti nemu hrajú fiftíny, a necakam, ze sa z finále zloží. Na harde je spička špičiek uz dnes, v Austrálii vypadol az s vitazom a Nolemu zobral tusim jediny set, ktory na turnaji stratil. To taktiez zapadá do kvality, ktoru v nedelu ocakavam, mam velky respekt..,

Navyše, som tradične poverčivý, hladajúc znamenia a pred 10 rokmi vyhral USO práve 22-23 ročný mladíček po prekvapivej vyhre s jasnym favoritom. Taktiez, USO19 je posledny GS dekády a teda posledna sanca na triumf hraca narodeneho po roku 1990. Nikdy by som si nemyslel, ze si to moze starsia generácia postrazit az do konca, ocakaval by som a je to aj prirodzene, ze aspon raz udrie blesk..Tak to uz v zivote a tenise býva..:)
Reagovat
Denis92
1/8, to este Rogerovi lichotis :) Mal to 0/12
Reagovat
smazaný uživatel
No vidis.

Ako sa zápas dokáze skomplikovat niecim, co jedného dáva tak strašne dole a druhého tak velmi hore. Oba zápasy na prvy pohlad jasné, v oboch sa vsak favoriti dlho nevedeli presadit. Nastastie Nadal súpera zlomil.
Reagovat
MarcelPersch
Upřímně jsem docela rad, ze s Medvedem nehraje poprve, pokud by Daniilovi na servu dařilo, bylo by to nepříjemné jako včera s Berrettinim.

Ale ze bych Rafovi v prvním setu nic nevytkl, tak s tím nemůžu souhlasit, cely ten set se Mattea bal, po tom co nevyužil první BP až do konce setu, hrál krátké priposrane míče (zejména na BP, stále si stojím za tím, ze ten jeho předchozí servis byl lepší než ten teď, když o nic nejde a trefí ho, je samozřejmě efektivnější, ale v kritické momenty neustále hraje přes 2. servis. Úspěšnost prvního měl chvílemi i pod 50% hrůza. No a nakonec to je stavení k servisu, viděl, že s jeho postavením buď eso nebo krátký úder a stejně si začal stoupat blíž BL až ve 3. setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Matteo si 2/3 tých BB uhral sám...Zas Nadal tam nestojí sám, je to semifinále GS, nebude nam Rafa vyhravat kazdy fiftín. Matteo z prvych 9 servis gemov čelil 5-krát BB súpera, Nadal naopak vyhral 83% vsetkych fiftinov na servise. Stáva sa velmi často, ze po nevyuziti BB nastáva "nedáš-dostaneš" a vzápati sa stratí servis. Nadal si vzdy postrazil zaciatok gemu a ustál to. Za to si zasluzi pochvalu..TB bol zlý, ovplyvnený zlým začiatkom. Servis je zlý dlhodobo, presne ako hovoris, na big pointy chodi vyhradne cez druhy, uspesnost niekde na urovni 55%, co je podpriemerne..Je to zrejme sposobene vacsou rychlostou, len neviem ci to nebude kontraproduktivne dlhodobejsie. S 55% sa GS vyhrávat nedajú. Vacsinou :)

Medved mal vcera dokonca len 47% a okolo 10DF.
Reagovat
MarcelPersch
Vždyť on přece musí pořad umět ten svůj solidní první servis, tak ať to holt v případě potřeby zahraje víc na rotaci a min na rychlost.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa odohral 5 zápasov a len raz sa dostal nad 60%.

Dvakrát to bolo dokonca 51%..

Takze nerozumiem tomu HYPE ohladom Rafovho servisu, je fajn, ze pridá o 2 esá navyše, ale vo finále má o 10% horšie čísla.
Reagovat
Mantra
úspěšně jsem to prospal :-/
Reagovat
stopan
ja pri zhliadnuti highlightu nechapem jedno, nadal dobre ze nestoji az na tribune ale jeho super je na sieti a namiesti skratenia hry to silou mocou tlaci k baseline kde to stejne zalezeny nadal vrati a napokon sa este vyautuje, Nadal opat predvadiel po zisku prveho setu kacaci tanec.
Reagovat
spaniel
Nadal se stal po Rogerovi druhym hracem, ktery ma min 5 finale na kazdem GS.
Po vypadnuti Novaka a Rogera se stal nejvetsim favoritem a bylo by hodne prekvapive, kdyby titul neziskal.
Reagovat
annah
On byl Rafa pětkrát ve finále i na AO? To jsem netušila. Měl tam v tom případě stejný pech jako Roger na RG.
Reagovat
stopan
2009, 2012, 2014, 2017, 2019
Reagovat
Amputace
Tak pech... O pechu na RG bych v Rogerově případě vážně nemluvil. Hrál tam finále se Soderlingem. Pokud tohle nebylo největší štěstí jeho kariéry, tak nevím co.
Reagovat
stopan
Federer v semifinale porazil po velkom boji Del Potra, ktory ten samy rok zdevastoval nadala na us open a vyhral vo finale aj nad federerom, ktory to pustil pomedzi prsty ako eso z rukava. Soderling naviac porazil nadala na french open a dosiel do finale, takze s tvojim nazorom nesuhlasim, to mozem povedat teraz ze aj nadal vo wibledone 2010, us open 2017 mal neskutocne stastie jeho kariery a nehovorim o viacerych zapasoch z ktorych sa vyhrabal s neskutocnou davkou stastia a pomocou vsetkych svatych.
Reagovat
Amputace
Jojo. Jenže je sakra rozdíl mít štěstí u nějakého upachtěného US a u Grandslamu, který by, nebýt Nadalova výpadku, pravděpodobně nikdy nevyhrál. Při vší úctě - klidně piš o boji s Del Potrem, o jeho životní formě a co já vím, ale s Rafou to má na RG 6:0, přičemž ani jeden zápas nedostal do pěti setů, takže psát o jeho smůle zrovna v souvislosti s tímto turnajem, mi přijde jako úlitba vzhledem k tomu, že ho vyhrál a nemusel Rafu porazit.
Reagovat
stopan
keby nebolo federerovho vypadku 2017 na us open, keby nebolo federerovho vypadku na us open 2019, keby djokovic sa nebol zranil, keby keby keby, na keby sa nehra, prroste je to realita.
Reagovat
Amputace
Nadal si s Federerem vždycky všechno uhrál sám. O jeho štěstí tady nemůže být řeč. Ale napsat, že měl Federer na RG smůlu, je v mých očích hodně přestřelené tvrzení (a je to svým způsobem také kdyby). Před tím, než se příště začneš extaticky cukat, si nejprve přečti příspěvek, na který vůbec reaguji.
Reagovat
stopan
Neviem kde som ja pisal o tom ze federer mal smolu na Roland Garros, pisal si prave ty o stasti federera na FO, takze presne nerozumiem o com tocis, si protirecis akosi.
Reagovat
Amputace
Ale já původně nereagoval na tebe... Už? Říká se tomu vlákno.
Reagovat
Amputace
A neprotiřečím si. Tvrdím, že Federer neměl na RG smůlu, ale naopak štěstí, protože se vyhnul Nadalovi. V opačném případě by ho s velkou pravděpodobností nikdy nevyhrál (soudím na základě jejich zápasů z let 05,06,07,08,11 a 19).
Reagovat
smazaný uživatel
Z ktorých zapasov sa vyhrabal s neskutočným štastim, povedz?..odvracal nejaké MB, postupil po TB, premenil matchball prasiatkom?..

Pozri, ja viem, ze mas tenisovu depku, si frustrovaný, bezmocný..,..Ale Nadal rozhodne nie je ten, kto mal v kariére neskutočne stastie. To je legitimna dokazatelná vec.

Prakticky nikdy neodohral 8GS v zdraví (alebo len velmi zriedka) vzdy prislo zranenie a absencia na GS. Nadal sa len pozeral na svojich sokov, ako vyhravaju GS, na ktorom on nemohol startovat, lebo bol zranený. Kazdy GS viackrát, dvakrat dokonca z pozicie obhajcu, raz musel odstupit z RG a raz v rannej mladosti ho úplne vynechat.
Reagovat
stopan
nikto mu nemoze, ze hra stylom akym hra, je to jeho telo a zdravie, po dalsie o tych tiebreakom by som na tvojom mieste pomlcal, lebo hlavne na harde casto to uhraval prave cez tiebreaky alebo cez ne prehraval, zapas nie je len o matchbaloch ale aj o celkovom hernom prejave, kde v mnohych pripadoch sa nevedel dostat do zapasu a nebol lepsim hracom a pomohlo mu prave stastie v momentoch ked nemal vyvoj zapasu vo svojich rukachl a stal zalezeny niekolko metrov za baselinou.
Reagovat
smazaný uživatel
Klapky ma očiach, zbohom zdravý rozum..

Nadal mal stastie, ze Matteo nedopodával TB za stavu 6:4. Ale Matteo nemal stastie, ked odvrátil vsetkých 7BB, vrátane setballu. Tak je to správne?..

Ale aspon ti slúži ku cti, že diskutuješ, hoci s pachuťou v ustach. Lebo kopec tvojich FFF súputnikov počnuc Petríčk0m a spol. zdvihla po QF kotvy a zbalila sa kamsi do temien, z ktorých budú striehnut v nedelu jak osa na cukrík, aby sa mohli zapojit. Záleží samozrejme od vysledku, ale az v pripade prehry Nadala si clovek vlastbe spomenie, ze kto tu nebol a ako dlho :)..
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa bol 5krát vo finále v Austrálii..Vyhral jeden titul a prehral dva 5-setové zápasy, kde bol o break hore v piatom. Aby toho nebolo málo, v druhom sete finálového zápasu s Wawrinkom ho zrujnovalo zranenie. K tomu pripočítajme absenciu v 2013, a dvakrát skreč z QF zápasov, hoci treba povedat, ze ten prvý s Murraym prisiel za stavu 0:2 a Rafa bol horším hráčom. S Cilicom to ale nola ohromna smola, ohromná..

NY. Nehovorim, ze tu ma stastie. Nadal vynechal dvakrát záverečný GS turnaj pre zranenie za posledných 10 rokov, ale stále sú okolnosti naklonené priaznivejšie, v globále. A samozrejme aj povrch, ktorý je skákavejší a o chĺpok pomalší hraju rolu.

Ak by sa Nadal dostal na 19, bolo by to úžasne. A ak by mal potom ziskat este jeden titul mimo antuky v kariére, velmi by som chcel, aby to bolo opat práve v NY, kde by sa dostal ma historickú špicu. Pripadne, druhy titul z AO by bol taktiez prospešný, tá štatistika totiž na jednu nohu kríva, trebalo by ju podopriet.
Reagovat
MarcelPersch
Já se zatím nebudu dívat dal než na zítřejší zapas. Ale bylo by to skvěle, to je pravda, podle me už v Austrálii nevyhraje, ale myslím si pořad, že ještě jednou překvapí na Wimblasu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ako som pisal nedávno. S novým clenom hardovej tazkej váhy Medvedevom a dalsimi 3-4 ciernymi konmi bude startove pole v Australii zaujimavejsie a SF konzistencia big3 bude ohrozená.

Ocakavam opat upset niekde okolo 4. kola, QF. Snád nie na Rafov ucet.
Reagovat
Cico93
Tak to len ukazuje aký je Rafael univerzálny hráč a žiaden len antukár.
Reagovat
stopan
ano videli sme vo finale australian open, moze vdacit "velkej" konkurencieschopnosti sucasnych hracov atp race, pred 15 rokmi by si v tomto veku a s jeho stylom velmi nezapinkal mimo antuky.
Reagovat
Cico93
Pred 15 rokmi. Bavme sa o súčasnej situácii. Je to z vášho tábora:-)),
Reagovat
smazaný uživatel
Hráci z radov ATP Race?...

A hraci ATP entry su ako na tom, tých poráža?..
Reagovat
annah
Páni! To jsem teda ráno koukala při pohledu na výsledek! Matteo se proti očekávání dost držel! Já jsem čekala, že prohraje 3-6, 2-6, 1-6.
Teď dávají na Eurosportu opakování zápasu, tak jsem se podívala na ten tiebreak. Vést v něm 4-0 a 5-2 a nekonec prohrát, to už je teda fakt pech.
V zítřejším finále bude mít Rafa konečně poprvé na turnaji rovnocennějšího soupeře, který ho může potrápit. Ale jen trochu. Stejně Rusák prohraje ve třech setech. Nanejvýš ve čtyřech.
Reagovat
peggy
Rafa,zahrál velmi dobře.Hraje sílový tenis,technický a tady mu to jde,ale to Vamos až bude držet pohár.Na to co umí je velice skromný,na rozdíl od pana Federera.Proste Rafa je Rafa,tak ať maka,bude to mít krušné.
Reagovat
turista
Není vůbec skromný.
Reagovat
steve79
Rafa letos hraje skvele a na konci bude svetovou jednickou.
Reagovat
steve79
Kez by Roger ziskal nejaky Grandslam nebo vyhral turnaj mistru.
Reagovat
smazaný uživatel
Naskok 1000-2000b je nič.

To je vlastne TM a vybavené..
Reagovat
turista
Doufám že nebude. Že si tu jedničku Novak pohlídá.
Reagovat
turista
Rafa v letech 2017 a 2018 byl lepší než 2019.
Reagovat
atptour
Vamos! Rafa ukázal, že je to pan tenista a velký bojovník a po zásluze je ve finále. Jen několik jeho odpůrců, škoda je tady vyjmenovávat, svými příspěvky dokazují, jak jsou frustrovaní a psychicky se hroutí... Patrně se zvýšila či zvýší spotřeba kapesníčků. Štěstí holt ke sportu patří a Rafa TB prostě uhrál. A že si po výhře v onom TB zapumpoval je naprosto přirozené. Jen trouba a hater Rafy to může kritizovat. Proč asi...? V předchozím průběhu prvního setu při svém servisu snadno získával gamy, ale neproměnil řadu brejkbalů. Po TB suverenita na servisu pokračovala a po prvním prolomení soupeřova servisu už bylo vymalováno a Rafa měl vše pod kontrolou. Matteo má dispozice v budoucnosti vyhrávat velké turnaje. Ještě tedy jednou - Vamos, Rafa! Držím pěsti ve finále.
Reagovat
tito
Já se na zápas nedíval, spánek je mi přednější, ale když se podívám na statistiky výše, tak nechápu, čím by Matteo měl vyhrát, na rozdíl od některých přispěvatelů níže. I kdyby uhrál TB, tak co? Hra na maximální riziko a 0 BB???
To Medveděv bude jiný šálek kávy. Děsí mne jeho vyrovnanost, klid, kreativita a přes zápasovou zátěž úžasná pohyblivost. Mám pocit, že ten kluk si šel s Dimim od začátku pro vítězství a snad o tom ani nezapochyboval. Nene, tohle je největší hvězda nextgen a sběrač GS titulů. Já jen doufám, že začne až na AO.
Reagovat
spaniel
Taky jsem nevidel, ale podle prispevku tipuju, ze se to tykalo prvniho setu a ze Rafa daval hodne kratkych micu. Druhy a treti set mu uz asi hodne vylepsil statistiky.
Reagovat
atptour
Medveděv i Berrettini jsou další z řady mladých. Dispozice mají, ale teprve čas ukáže, jestli toho využijí k výhrám na velkých turnajích. Mladých je hodně, ale zdobí je velká kolísavost... Zverev, Tsitsipas, Thiem, Kyrgios.... Medveděv ale vypadá, že má hlavu i hru dobře nastavené, takže onu kolísavost může eliminovat. Uvidíme, jak to nakonec bude.
Reagovat
Torresek
Daniiel je super, je skvělé ho sledovat. Přístup ke hře , variabilita a vše kolem toho .Strašně se mě líbí a budu mu fandit a přát plno úspěchů.
Ovšem bude to první finále GS v kariéře a upřímně by mě dost překvapilo kdyby hned vyhrál, navíc s Nadalem.
Reagovat
stopan
Pre neho moze byt vyhoda aj nevyhoda ze hrali nedavno spolu vo finale, bud si zoberie Maco poucenie z toho zapasu alebo dolahne na neho ooat deka.
Reagovat
Torresek
Nemúžeme to samozdřejmě říct ale myslím že finále GS je něco neuvěřitelně velikého a většinou se ukazuje že první finále je zkušenost a pak se jde dál.
Hlavně ať je to hezký tenis v neděli
Reagovat
Vlk-v-trave
Podivej, dam ti priklad...sice z WTA, ale snad to pomuze...Wimbledon a SF Kvitova vs. Lucy...tak vsichni to vnimali, ze ta Petra vyhraje...Lucka vlastne mela sanci ji prehrat pouze przez TB. Ve kterem by musela vytahnout to nej... jina cesta proste nebyla, pokud by Petra se nepolozila sama, nebo se nezranila atd.. Lucka ten prvni set v TB nezvladla a skoncila porazena na raktete Petry jako vzdy... a mela tam asi svou zivotku...a mozna nej. sanci na GS v kariere...v tech jejich stats se to ale az tolik neodrazelo...jak by ten TB vyhrala, pochopitelne by to byl dale uz jiny zapas.

V tom prvnim sete to bylo jasne, ze Matti na tom returnu prez Nadala neprejde...takze jedina sance tam byla prave prejit prez TB...behem setu Nadal hral dost dobre, a Matti byl opravdu vic nez vyrovnanym souperem, coz podle mne plno lidi necekalo, kteri si spis mysleli, ze se polozi jak s Fedexem...

Na rozdil od Lucky, ten TB na zacatku Matti zvladl bravurne, naopak Nadal se dostal pod tlak, ktery najednou nezvladal...Matti najednou dostal sanci ten prvni set urvat, a opravdu to vypadalo, ze to da....a setbaaly promeni....jenze tu svou sanci drsne zahodil:D)))
To ten zapas proste rozhodlo. Nebudu psat, ze si ten prvni set Nadal nezaslouzil...na to se snad ani nehraje, ale v tomhle mel proste stesti. (rekneme, ze si ho vybral za povedeny set...ale Matti to mel proste vyuzit, tecka.)

Dale uz nemel proste sanci, tezko se s tim hraje, aj jak by to byl hrac tzv. B3.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ikdyz Matti prohral, a provedl tu Tajbrejkovou minelu, ktero use dost odstrelil, tak jsem spokojeny, byl to skvely zapas...od druhe pulky to slo z pochopitelnych duvodu dolu...

Jinak pred zapasem myslim Lendl s Cashem prave hovorili, ze jedina sance Mattioho bude, jak mu dobre vyjdou ty dulezite momenty...
...a pripomneli celkem starou tenisovou pravdu, ze tyhle dulezite zapasy, jsou presne o tehle micech, fiftynech, ktere ti proste rozhoduji zapas.

Jinak strategie Nadala byla jasna...tlacit jak se da vse prez jeho BH...nepustit ho moc k FH. Matti mel podle mne zbytec strach o ten svuj BH...plus ty jeho dropy vcera byly proste Mamma Donna Mia... :D)

Dobry match...lepsi by byl jeste, jak by to v tom TB tak nezvoral...
...no snad nabral dobre zkusenosti, svezi vitr na okruhu ATP to rozhodne je...
Reagovat
Vlk-v-trave
Jo a na dodatek...nemyslim si, ze by byl Matti na tom returnu uplne jelito, coz prokazal i v turnaji, ze je dobry...ale vcera to proste neslo dobre plus vykon Nadala pochopitelne.:)
Take jeste nezpomen, ze si Matti vcera vybral strategii hra na max. riziko...a to se celkem ceni:)
Reagovat
MarcelPersch
Gratulace, nebyl to nejlepší výkon, ale lze to částečně přičíst těm chladným podmínkám a samozřejmě hákovým podmínkám. V neděli má být slunecno a 25 stupňů, tak to snad bude dobre :)
Reagovat
Mayo
Vamos El Matador, je to tam v troch. Tak a ešte jeden posledný zápas. Stretnú sa tam dvaja naj hráči za posledných 40 dni :D
Reagovat
MarcelPersch
A přesně takhle by hrál od začátku, kdyby se nebral vážení.
Reagovat
MarcelPersch
*nebál
Reagovat
Mayo
A čoho sa boji? Nikdy nechápem tej priposr4nosti.
Reagovat
MarcelPersch
Neskutecna chyba!
Reagovat
Mayo
Na štadióne aj legendárny Manu Ginobili :O
Reagovat
TheRoyalBlue
Neviem, z kade niektorí majú, že Berettini si sám prehral TB prvého setu. Ako keby to, že do toho viac búšil, znamenalo, že má výmeny pod kontrolou. Už dobre poznám ako to vyzerá, keď Rafa neovláda výmenu. Hrá krátke a nedorazne lopty, bojí sa zahrať po čiare z prudkých lôpt. Nič také som nevidel, práve naopak. To, že bol ďalej za baselinou a hral pomalšie lopty ako súper, ešte u neho neznamená, že súper nad ním dominuje. Ono to kľudne môže znamenať, že výmena ide presne podľa neho, najmä keď ešte aj dobre anticipuje kam pôjdu Berrettiniho lopty, tak ako to robil od stavu 0:3 v tom TB.
Reagovat
Mayo
Veru, trepaci kobercov nemusia hneď dominovať.
Reagovat
MarcelPersch
Promin, ale na každém BP v prvním setu hrál krátké ustrachané míče.
Reagovat
TheRoyalBlue
Hovorím iba o TB.

A buďme radi, že Rafova vykonnostná krivka má tento trend a nie opačný. Nik neni stroj a nedá sa to úplne kontrolovať. Ja to mám opačne, nabehnem plný chuti a s presnou rukou a potom to trochu opadne, takže ak nevyhrám prvý set, tak som v dosť blbej pozícii. A nedokážem to ovplyvniť, proste ten útlm vždy príde. Čo by som dal za to mať Rafovu krivku :)
Reagovat
viitak
Rafa super, že se dokáže takto zlepšovat během zápasu. Tak to většinou má. Nicméně tady musím fakt uznat, že zejména míčky v TB, kdy Rafa srovnal na 6:6 a když vyhrál na 8:6, tak to jsou oba míčky, kde soupěř brutálně selhal a Rafa to pod kontrolou opravdu neměl. Podle mě je to bez debat, díval jsem se několikrát. Ale asi je to úhel pohledu :)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
taky slyšíte "do p..y", když se Matteo vzteká? :D
Reagovat
MarcelPersch
Taky jsem si říkal :D
Reagovat
viitak
Je to vtipný, taky to tak slyším :D
Reagovat
Mayo
Vamos Rafa, hlavne to ukončiť v troch.
Reagovat
baggik
Tady už se ani nesmí říct, že měl Nadal v závěru tiebreaku štěstí. Ale tak těší mě, že těm jeho fanaticks někdo osolí ten dort.:-)))
Reagovat
viitak
Že to Matteo dává v klíčových okamžicích Rafovi zdarma, poukazuje na to, že mu ještě chybí důležitý skill. Psychická odolnost. A ta dělí šampiony od těch ostatních. Časem však i Matteo bude v tomhle lepší. Má dost dobré ostatní kvality.
Reagovat
MarcelPersch
Co to meleš, kromě Berrettiniho a Medveděva by se po tom prohranem TB každý mlaďoch sesypal. Berrettini mu to pravé vůbec neulehčuje.
Reagovat
viitak
Nemyslel jsem, že mu chybí úplně :) Jen prostě je potřeba to vypilovat. Hraje dost slušně i na to, jak si prosral první set. Vypadá to na dalšího stabilního borce v další dekádě.
Reagovat
MarcelPersch
S tímto souhlas :)
Reagovat
MarcelPersch
S tímto souhlas :)
Reagovat
Marduch
On nekdo cekal psychickou dolnost na bigpointech v SF GS od hrace, co hral, pri vsi ucte k jeho hre, jeste loni challengery? ;)
Reagovat
safi1313
Koukám ze někteří trapacci stále uspech neodpustí...urazite tu 2. nejlepšího hrace cele historie tenisu.. trosku byste se měli někteří probrat :)
Reagovat
baggik
A je po zápase. No nic Matteo, stejně si dosáhl výsledku, na kterej Volandri, Seppi a Fognini čekali celou kariéru. Pracuj dál a úspěch se dostaví.
Reagovat
Mayo
Zdá sa, že tých 12 gemov pre Taliana som ešte aj malo tipoval.
Reagovat
MarcelPersch
Já vsadil na 13.5 gamu pro Berrettiniho, tušil jsem, že to bude pretahovana.
Reagovat
baggik
To už bude tak 50:50.
Reagovat
viitak
Tak 11 :)) Taky bych to nečekal...
Reagovat
MarcelPersch
10 brejku -.- ale konečně!
Reagovat
Ondřej.Jirásek
a je hotovo, Matteo daroval servis.
Reagovat
Vlk-v-trave
dnes ty jeho dropy, to je drsny black out:)
Reagovat
Frantz
taky bych chtěl v semifinále GS tak "jenom" vlát a nepustit soupeře k jedinému BB
Reagovat
baggik
Ten stav měl být obráceně. Vědí to hráči, rozhodčí, diváci na kurtu i u televize. Jsme ochuzeni. Matteo by po vyhraném prvním setu létal, Nadal by znervózněl. Takhle je po emocích, tohle už Nadal nějak uhaluzí, přinejhorším tak jako první set.
Reagovat
safi1313
Uhaluzí :D vlastně jako vždycky při jeho GS a masters titulech, ne? :)).. lehký Los, štěstí, náhoda a zranění soupeřů.. jako vzdy, ze ano? :))
Reagovat
baggik
Vždy ne, to nikdo netvrdí.
Reagovat
MarcelPersch
Přitom mám pocit, že ty to tady tvrdíš vždy, chápu, že ho nesnasis, ale kde by ten zapas asi byl, kdyby Rafa využil jeden z těch 7 BP?
Reagovat
Mayo
Djokovicovci baggik a jirasek sú nejakí nervózni :/
Reagovat
Ondřej.Jirásek
kde jste přišel na to, že fandím Djokovičovi? :D a nervózní nejsem, není proč, Rafa si další GS titul zaslouží, když si to uhraje, tak se spíš uklidněte vy, vůbec mě neznáte :)
Reagovat
baggik
Nevyužil, protože soupeř dobře zaservíroval. Ne, tak pardon, uhrál si to sám nádhernými winnery.
Reagovat
MarcelPersch
Nádherně zakončil ty vysoké kiksy od Rafy, to se musí nechat :D ale jo většinu z toho si uhrál, proto říkám, že Matteo není z těch, co by se po neúspěchu sesypali.
Reagovat
turista
Nadal je přes obrovskou kvalitu taky dítětem štěstěny.
Reagovat
Frantz
ano, zatímco Djokovičovi se celou kariéru lepí smůla na paty...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, dieťa štasteny :)

Dalsi pacient..

Dieta stasteny v kontexte TB, lebo historicky na stastie nikdy nebol odkázaný..
Reagovat
turista
Souhlasím. Ale aspoň by mohl mladas Nadala unavit na to finále.
Reagovat
Mayo
Kriste tento človek potrebuje 88 príležitosti aby 1 využil
Reagovat
MarcelPersch
Co se týče psychiky, tak Nadal po třicítce si s Federerem vůbec nezadá.
Reagovat
MarcelPersch
Aspoň že Rafa trefuje teď údery s lepší délkou ale 0/9 BP Federer hadr.
Reagovat
MarcelPersch
Jestli se Medvedev divá a taky že nejspíš jo, tak musí být hodně nabuzený na finále.
Reagovat
MarcelPersch
Zajímalo by me, jestli Rafa bude schopny Mattea brejknout, nebo uvidíme další TB.
Reagovat
Vlk-v-trave
Spis bychom potrebovali, aby behem setu se dostal Matteo k brejku...v prvnim ho tam Nadal nepustil,...a to je asi zatim ten zasadni prvek dnesniho souboje.
V TB jsou to nervy...no a Matti je fakt asi jeste na to mlady...uvidime jak se s tim ztracenym TB vyrovna...proti Nadalovi se bohuzel tyhle sance musi vyuzivat, jinak je to potom vic fatalni...
Reagovat
MarcelPersch
Podle me je zásadní prvek těch 9 nevyuzitych šanci, to už he prostě hrozně moc.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jako myslis, ze to Rafu nahloda...:)
No uvidime. Ja doufam na to, ze se Matti k brejku dostane behem setu, a nebudem muset mit heart attacky v dalsim TB.
Reagovat
MarcelPersch
Nemyslím, jeho to nahlodalo, proto se ke konci setu tak bal.
Reagovat
MarcelPersch
No je pravděpodobnější, že se dostane k 1 a využije ho než že se Rafa dostane k 5 a využije.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale to, ze Matti tvori vic hru, to je jas jasu:)))
Reagovat
baggik
Z 6:4 v TB na 6:8 a ani jednu z těch výměn neměl Nadal pod kontrolou, všechno UE. Ach jo.
Reagovat
turista
Holt tam chybí ten Djokovič.
Reagovat
MarcelPersch
Djoko vyhraje z mečbolů, ale Rafa ze setbolu nemůže? :D
Reagovat
baggik
Zranění občas potká každého. Tady nejde o Djokovice, do dneska nevyhral GS hrac narozeny po roce 1990 a to mame rok 2019!
Reagovat
turista
No jo. Je to smutný.
Reagovat
MarcelPersch
Kdyby byl Rafa trochu mentálně silnější a netrefoval servis jen na 50% (což je tak vždy od tě doby, co ho zrychlil), už bychom koncili 2. set.
Reagovat
turista
Soupeř hraje takový zápas poprvé. Nadal jistě po stopadesate. Darovaný tiebreak. Je rozhodnuto.
Reagovat
MarcelPersch
Nezapomeň, že taky předtim čelil 7BP a žádný si naopak nevytvořil.
Reagovat
Mayo
Čo to vystrája ten Nadal. Nech sa spamätá.
Reagovat
baggik
Tak ten se sesypal pod tíhou okamžiku. Nadal tam pumpuje jako blbec, přitom měl víc štěstí než rozumu.
Reagovat
MarcelPersch
Je nervózní, nejspíš se jako největší favorit cítí pod tlakem.
Reagovat
baggik
Největší favorit nikdy nebyl a nebude. Medveděv v suchém.
Reagovat
MarcelPersch
Asi jo, ale papírový favorit je. Navíc Rafa ještě není ani v tom finále.
Reagovat
safi1313
:D:D
Reagovat
Ondřej.Jirásek
si to prohrál sám, bohužel ještě není dost silný v hlavě, Nadal většinou jen čeká na chyby, sám si nic pořádně neuhraje, ale zápas je tímhle asi rozhodnutej.
Reagovat
Vlk-v-trave
Je mlady no:)
Ale prvni set zahral dobre...nadocekavani...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
to jo, má skvělou hru :)
Reagovat
viitak
Neuvěřitelná pomoc od Mattea! Teď až se Nadal zahřeje, tak už Ital šanci mít nebude. Rafa první set hraje dost slabě. Asi opravdu už potřebuje delší čas na rozehrání.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
rybicka
Kuwa
Reagovat
MarcelPersch
Rafa není schopny ani trefit normální FH, za poslední 2 gamy, 3 mishity. Rafa neskutečně pasivní, takhle špatně nehrál ani v první pasáži s Čiličem.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
přesto mu jeden špatně trefený míč zachránil set :D
Reagovat
Vlk-v-trave
to bylo fatalni...misto dropu, stacilo zahrat po lajne...a uz by bylo hotovo:)
Reagovat
MarcelPersch
Naštěstí, ale nemůže si dovolit takhle hrát po zbytek zápasu, jak se ukázalo Matteo nemá ani moc problem hrát BH, jen občas prostě ustreli.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
jj, dneska je to o Matteovi, co vymyslí, Nadal tam jenom vlaje :D ale myslím, že tohle Matteo asi neustojí...
Reagovat
Vlk-v-trave
No a ted ten FH, s kterym mel winnrovat drsne prestrelil...takze ten TB nakonec odevzdal...uf...
Reagovat
Vlk-v-trave
Fantasticky BH cross return...wow...
Reagovat
Vlk-v-trave
skoda toho lobu...:(
Reagovat
Ondřej.Jirásek
jsem myslel, že ten volej na 6-4 letí do autu, heart attack :D
Reagovat
Vlk-v-trave
no a dalsi do saka, takze heart attack tu je:D)
ztrata minibrejku...setballu.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
njn, Nadal si to asi uhraje...
Reagovat
Vlk-v-trave
dalsi heart attack...a dva setbally fuc.
Reagovat
Vlk-v-trave
Dobry zacatek!!!:)
Minibrejk k dobru.
Reagovat
Vlk-v-trave
aj, jeden minibrek smaznuty...jeste 3 fiftyny potrebujem:)
Reagovat
Dobry-den
Největší sranda je, že tady jsou pořád ještě lidi, kteří věří, že může Beretýny vyhrát. :D
Reagovat
Dobry-den
hahahahaha
Reagovat
turista
Nemůže vyhrát proti tak nenazranemu a zkušenému soupeři.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak pokud to dostane Matti do TB, tak tam se bude muset stat nejaky zazrak:)
Jinak nekdy zbytec ten FH obiha...
...ale od kompu se to rika lehce:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Kazdopadne Matti vic nez vyrovnany souper...a je z toho paradni zapas.
Reagovat
MarcelPersch
Proč? Rafa vyhrává jen 40% TB, to Ital je na tom určitě lépe.
Reagovat
Vlk-v-trave
pssst, ja to zakrikuji:)))
Ale ted Matti dost dobry.
V tom TB, ale si nesmi dovolit nektere kiksy, jak behem setu, porad plati, ze na druhe strane je Nadal.
Reagovat
MarcelPersch
Zatím poloviční Nadal, no myslím si, že by Matteo musel odpadnout, aby ještě tenhle zapas prohrál, bohužel.
Reagovat
Vlk-v-trave
No je teprve zacatek:) Se drzim zatim v klidu, a drzim palce:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
jsem zvědavej na TB :)))
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak dobry serv gem Mattiho pred TB, to je pozitivni.:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
parádně to teď Matteo zvládl, klobouček :)
Reagovat
baggik
The Good (Matteo), The Bad (Daniil) and The Ugly (Rafa).
Reagovat
viitak
Pěkná fan-noc, že? :-) Nevíte náhodou někdo kde se dá sledovat živý přenos? Myslím nějaký free stream. Telku nemám. A pokud placený, tak doporučte co na webu. Díky moc!
Reagovat
LukH
http://live.harleyquinnwidget.net/streamvideo12/berrettini-vs-nadal-live-stream-5007060.html
Reagovat
viitak
Díky!
Reagovat
MarcelPersch
Rafa na BP 3 údery před tečko, takhle to nepůjde, je hodně nervózní.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
já mám pocit, že se Mattea bojí, proto se tak mocně povzbuzuje už takhle na začátku zápasu.
Reagovat
MarcelPersch
Určitě, kdo by se toho FH a servisu nebál, přesně tuhle kombinaci Rafa nemá rad. Potřebuje vyhrát tenhle set a pak se snad od toho tlaku trochu odprostí.
Reagovat
Vlk-v-trave
tak spis ma respekt.
Ale Mattea jeste k brejku nepustil.
Reagovat
Vlk-v-trave
spis jsem mel obavy, ze na tom BH Matti uplne nebude zvladat, nebot tam to bude Nadal vic hrat urcite...a nevede si uplne zle:)
Reagovat
Vlk-v-trave
no jsem to trochu zakrikl.
Reagovat
MarcelPersch
Ty Rafovy údery zatím nic moc, chybí tomu délka i razance, stále jsem přesvědčený, že i přes všechny ty šance Rafa prohraje set v TB a dost možná i zapas.

Ale Matteovi se musí nechat, že trefuje servis z více než 70%, to Rafa jako už klasicky ubohých 50%. Jedna věc je mít rychlejší servis, ale k čemu to je, když se na nej nemůže spolehnout.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
hraje na max riziko, to jsou pumelice z toho forhendu :-O :D
Reagovat
MarcelPersch
A zatím mu to spolu s prvním servisem hodně vychází, proti zápasu s Federerem má Berrettini sebevedomi úplně jinde, protože prošel na to, že se dá s Nadalem normálně hrát.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
jj... ale nemyslím si, že takhle vydrží hrát celý zápas, má málo zkušeností a oproti Rafovi pořád málo nahráno.
Reagovat
LukH
Max riziko mu dnes nepomůže, nic mu nepomůže
Reagovat
Vlk-v-trave
No tak:)
Reagovat
LukH
Ale já mu vlastně fandím...jen mu nevěřím, že může tři hodiny trefovat servis a udržet sílu forehandů...
Reagovat
MarcelPersch
Až přijde na to, že když Rafa hraje z tribun, muže dávat normálně dropshoty, tak si Rafa na jeho servisu nejspíš neškrtne.
Reagovat
MarcelPersch
Zatím měl blíž k výhře v setu než Rafa :)
Reagovat
Vlk-v-trave
no nevim, zatim Mattiho na svem servu nepustil k brejku...naopak Matti uz nekoliktrat...Nadal na servu zatim drzi...dost dobre:(
Reagovat
MarcelPersch
Ale k vítězství v setu chyběly 2 míčky :)
Reagovat
MarcelPersch
Pro Rafu bude hodně těžké vzít Matteovi servis, myslím, ze tenhle set půjde do TB.
Reagovat
MarcelPersch
Jsem zvědavý, jak si Matteo poradi s těmi topspiny do BH, i když on je vysoký, tak možná mu to problem dělat nebude.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist