Nadala nezastavil ani Murray, ve finále to zkusí Kiefer

27. 7. 2008, 09:15
Aktuality 22
Vítězné tažení Rafaela Nadala nezastavil na turnaji Masters v Torontu ani britský tenista Andy Murray. Druhý hráč světa porazil turnajovou osmičku 7:6, 6:3 a prodloužil svou vítěznou sérii na 28 zápasů. Nadal se o sedmý turnajový primát v sezoně utká s Nicolasem Kieferem, který po třísetové bitvě přemohl Francouze Gillese Simona. Ve třech předchozích vzájemných utkáních neztratil Nadal s Kieferem ani set.
Nadal Rafael

Murray hrál v prvním setu proti nadalovi fantastický tenis - dominoval na svém podání a především z forehandu sbíral jeden drtivý vítězný úder za druhým. Nadal si ale na servisu vedl při agresivní hře podobně a rozhodnout tak musel až tie-break. V něm jakoby Brit zapomněl na dosavadní výkon a prohrál ho hladce 2:7. Murray si následně nechal ošetřit koleno a ve druhé sadě už na Španěla nestačil.

"Nemyslím na olympiádu ani US Open, soustředím se jen na Toronto. Budu se snažit hrát ve finále dobrý zápas a pokud možno vyhrát titul," řekl po zápase stále ještě druhý hráč světa.

Dvaadvacetiletý Nadal má na dosah pátý triumf za sebou po Hamburku, Roland Garros, Londýně a Wimbledonu. V Torontu, kde se hraje o dotace ve výši 2,615.000 dolarů, už vyhrál v roce 2005 a tehdy to bylo jeho premiérové prvenství na tvrdém povrchu na okruhu ATP.

O devět let starší Kiefer, někdejší světová čtyřka, bude mít možnost získat první titul od roku 2000. Simona, který ve druhém kole vyřadil světovou jedničku Rogera Federera, zdolal až po třech hodinách 6:7, 6:3 a 7:6. Francouzský soupeř coby vítěz předchozího turnaje v Indianapolisu prohrál poprvé po devíti zápasech.

Německý tenista se těžce vypořádával s nekonečnou obranou soupeře. V prvním setu měl Kiefer dvakrát výhodu breaku, navíc podával na zisk sady. Nakonec ji ale prohrál v tie-breaku a podobné problémy měl i v posledním dějství. Vedl v něm 4:2, ale viditelně unavený Simon dokázal po Němcově chybách otočit na 5:4, než došlo opět na tie-break. I tam Kiefer vedl už 5:2, soupeř ale srovnal na 5:5 a byl v psychické výhodě. Následné dva míče pak přece jen vyhrál německý hráč.

"Byl to velmi těžký zápas, je nesnadné proti němu hrát, navíc byl ve formě. Nemohl jsem dělat nic jiného, než bojovat o každý míč," hodnotil své semifinálové vítězství Kiefer.

ATP MASTERS SERIES TORONTO (Kanada, tvrdý p., 2.615.000 dolarů) - výsledky:

Dvouhra - semifinále:
Nadal (2-Šp.) - Murray (8-Brit.) 7:6 (7:2), 6:3, Kiefer (Něm.) - Simon (Fr.) 6:7 (4:7), 6:3, 7:6 (7:5).

TenisPortal.cz, ČTK, Václav Navrátil

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pro sázkaře.Před olympiádou si vsaďte na vítězství Rafy na olympiádě a máte i vy výhru jistou!VAMOS RAFA!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Páči sa mi, ako používate štatistické údaje tak, aby sa vám hodili. Nadal nie je najmladším víťazom grandslamového turnaja. Ale to neznamená, že Michalel Chang bol lepším tenistom ako Rafa. Rovanako tak je irelevantné hovoriť o tom, že Roger mal v terajšom Nadalovom veku na svojom konte iba jeden grandslam. Každý tenista dozrieva v inom veku.
Uznávam Nadalove kvality a bez ohľadu na to, či vyhrá olympiádu alebo US Open (čo hlavne v prípade US dosť pochybujem), je momentálne najlepším tenistom na svete. Zároveň bude jednotkou, pretože pri systéme počítania by bol zázrak, ak by sa ňou nestal.
Lenže nechápem tú apatiu voči Rogerovi a spochybňovanie jeho kvalít. Ale o jeho výsledky nemám strach. Každá dlhodobá svetová jednotka, ktorá o svoj post prišla, dokázala ešte potom vyhrať veľké turnaje. Neviem, prečo by to vo Federerovom prípade malo byť inak. Go, Roger! Dúfam, že prekoná Samprasov rekord.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger ani Rafa nejsou nafoukany, ac by na to meli svym zpusobem pravo. Libi se mi soucasna situace a boj o post svetove jednicky. Uz je nejvyssi cas na zmenu. Trosku se odbornici sekli s tim, ze ten kdo bude moc vystridat Rogera bude Djokovic. Nic proti Novakovi, ale ten na to jeste neni zraly. Nema takovou touhu jako Rafa. To je pravej bojovnik a ze srdce mu to preji. Rozhodne by si to zaslouzil.
Reagovat
smazaný uživatel
Lépe bych to snad neřekl,krásná slova!
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se líbí názory Secaa!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak koukám, že všichni s tou Rafou nesmírně přeháníte. Ano je momentálně nejlepší, je v životní formě, ale uvidíme jak mu zdraví vydrží. Sice je horkým kandidátem na post sv. 1, ale ne na dlouho. Nedokáže to, co dokázal Roger. Samozřejmě v Rogerovi věřím, že Grnadslamové tituly ještě získá a nemusí být sv. jedničkou. A je stále mladý. Jsem zvědav, kdo překoná Rogerův rekord v počtu týdnů na trůnu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic není přehnané! Roger měl v Rafovo věku pouze 1 GS a Rafa jich má 5.Můj táta je naprosto zaslepen do Rogera a už 3 roky říká jak mu odejdou kolena atd,ale naštěstí pořád nic.Kde bereš tu jistotu že to Nadal nevidrží,nikdo nemůže přesně říct co se děje v jeho těle a pokud mu to zdraví ještě 3-4 roky vydrží tak klidně rogera v počtu GS může překonat.Když tady mluvíš o tom rekordu těch týdnů tak ten stěží někdo překoná,ale vem si jak vznikl,byl Roger a pak obrovskej propad neměl soupeře rovného a toho má až teď.Kdybybylo Nadalovi tolik co je teď Rogerovi a naopak tak Rekord by držel Rafa!
Reagovat
smazaný uživatel
TAdy neexistuje "kdyby" - věk To je jako kdyby Borgovi bylo jako Nadalovi ...
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě že neexistuje.Nechápu co do toho taháš Borga ten v tom nehraje vůbec žádnou roli.Tím pádem je ten rekord velice zpochybnitelný.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger jen zírá,jak bývalý antukář bravurně ovládá trávu i beton!VAMOS RAFA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na tenis v provedení Rafy je radost se dívat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Po turnajovém vítězství v Torontu,bude následovat vítězství v Cincinnati,v Pekingu a na US open!!!!!!!!!!!!!!!!!
Držím ti palce,nejlepší tenisto na světě,Rafo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
O Rogerovi se stále mluvilo jaká je to suprhvězda,přijel do Paříže a nic,Rafa si jezdil pro vítězství do Paříže.....,
a nyní si jezdí pro turnajová vítězsví na kterémkoliv povrchu,Rafa je lepší tenista než byl Roger!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
to co tady pises je zcela mimo realitu. To ze tady v torontu nemel poradnyho soupere tak se dalo cekat ze se dostane do finale. To ze vyhraje cincinnati nebo na US OPEN tak to prosim ne. Nadal US OPEN nevyhraje letos ani pristi rok, protoze tam jsou vetsi borci at to to byl juznyi nebo jinej borec na tvrdym povrchu. Jo ale on prijel do parize a byl jenom ve finale..taky dobry...a federer ma zatim "jenom" 12 grandslamu, ale to je prece nic oproti nadalovo peti...smir se s tim ze fedex bude v historii vzdycky znamejsi a oblibenejsi nez namachrovanec nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry ale ted si tu za blbce ty Nadal v parízi vyhral uz 4krát za sebou na trave vyhral 2 turnaje po sobe a tedka jestli chces rikat, ze nemel soupere tak federer, ale taky nemel soupere koukni se s kym hral, jedina vec se kterou souhlasim je, ze USopen vyhraje federer nebo Rodick.
Reagovat
smazaný uživatel
no a co tak vyhrál french open 4krát za sebou..federer vyhrál wimbledon 5krát za sebou. To že má teď slabší chvíli, neznamená že se bude střídat na postu světové jedničky s Nadalem.
Reagovat
smazaný uživatel
namachrovanec Nadal?prosimtě o čem to meleš?
Reagovat
smazaný uživatel
Namachrovanec je Roger a ne Rafa,ta stále výžná tvář jakou mý Roger naštěstí bude viděna čím dál méně,Rafa naopak vzhledem k tomu,co už dokázal,je stále i obyčejným lidem vstřícný,asi to to je tím,že Roger je Švácar a Rafa Španěl!VAMOS RAFA!VAMOS ESPAŇA!
Reagovat
smazaný uživatel
Mario tvoje názory se mi líbí ale trochu pokory k Rogerovi by neuškodilo.Přeci jen je zatím světová jednička on,ikdyž už né na dlouho.Kecy typu že Nadal nemá pořádný soupeře tak to jsou pořádný nesmysli.Jak na Fo tak na Wimbledonu porazil Rafa Rogera a to je dost kvalitní soupeř.Tady v Torontu startovalo taky spousta borců takže....
Reagovat
smazaný uživatel
No on Federer taky není zas takový kliďas a gentleman jak si o něm všichni myslí,ale jak jsem napsal trochu pokory k Rogerovi přeci jen zachvilku to bude druhej nejlepší tenista všech dob!
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel zapomněls co řekl Berdych Rafovi při zápase!!!!!Poznámka:z velkého talentu Berdycha zbyl jen odvar!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Mario, ty seš komik :-D
Reagovat
smazaný uživatel
:D ale podívej se kolik je let federerovi a kolik nadalovi, kdyz federerovi bylo tolik co je ted rafovi mel federer jen 1 wimbledon a né 5
Reagovat
smazaný uživatel
Při vší úctě k Rogerovi,ale joho panování už bylo dost.Teď přichází princ temnoty,který bude světovou jedničkou.Jsem rád že žiju v Éře Rafaela Nadala !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ano,tak supr hraje jen budoucí světová jednička Rafa,ano,již se dočkáme,RAFA NUMBER ONE!VAMOS RAFA!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist