Nadala tři prohrané servisy nepoložily, čeká ho Wawrinka

9. 8. 2018, 09:39
Aktuality 5
ATP TORONTO - Rafael Nadal úspěšně vstoupil do přípravy na poslední grandslam sezony. V Torontu sice proti Benoitu Pairemu třikrát po sobě prohrál servis, ale výhru si zajistil už po hodině a čtvrt hry. V osmifinále se utká se Švýcarem Stanem Wawrinkou.
Rafael Nadal

Rafael Nadal hraje v Toprontu po osmi letech a svůj vstup do soutěže stejně jako při třech předchozích startech zvládl ve dvou setech. Francouze Benoitea Pairea porazil 6-2 6-3 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 4-0 na zápasy a 9-0 na sety.

Problémy dvaatřicetiletý Španěl řešil ve druhém setu, když třikrát po sobě nepotvrdil brejk a navíc v těchto třech gamech uhrál jediný fiftýn po svém podání. Za stavu 5-4 se však na servis konečně zkoncentroval a po hodině a čtvrt vybojoval postup do osmifinále. 

"Myslím, že jsem odehrál solidní zápas. Je pravda, že jsem měl ve druhém setu problémy sám se sebou, ale return mi fungoval dobře. A nebylo to o servisu, bylo to o chybách od základní lajny," komentoval Nadal svůj první zápas s hodinami, které kontrolují 25sekundové pauzy mezi výměnami. 

"Tady je důležité být v rytmu. Je důležité hrát zápasy. Není to o žádných tricích, je to o tom hrát dobře. Tyhle turnaje jsou těžké, od začátku hrajete s hráči Top 50. Takže hned první kolo je těžký test a musíte na to být připraveni. Já dnes našel způsob, jak postoupit dál a zítra se o tom pokusím znovu," dodal vítěz Rogers Cupu z let 2005, 2013 (Montreal) a 2008 (Toronto).



O postup do čtvrtfinále bude Nadal hrát se Stanem Wawrinkou, s nímž vede ve vzájemné bilanci 17-3. Naposledy ho porazil loni ve finále Roland Garros, Švýcar od té doby žádného úspěchu nedosáhl., neboť půl roku nehrál kvůli zranění kolena a po operaci se mu nedaří najít formu.

V Torontu Wawrinka startuje na 12. letošním turnaji a teprve podruhé a poprvé po šesti měsících postoupil přes dva soupeře. Oba zdolal navzdory hladce prohranému prvnímu setu, po Kyrgiosovi otočil i utkání s Maďarem Martonem Fucsovicsem

Třiatřicetiletý Švýcar zdolal o sedm let mladšího Fucsovicse 1-6 7-6 7-6 a oplatil mu porážku z letošní Ženevy. Wawrinka přtom v rozhodujícím tie-breaku čelil celkem čtyřem mečbolům, ale všechny zlikvidoval a hodinu před půlnocí se mohl radovat z postupu mezi šestnáctku nejlepších.

Djokovič se poprvé utká s Tsitsipasem
I své druhé vystoupení po wimbledonském triumfu vyhrál bez ztráty setu Novak Djokovič. Znovu po devíti letech si na Rogers Cupu poradil s domácím outsiderem Peterem Polanským, kterého porazil 6-3 6-4.

O čtvrtfinále se šampion z let 2012 a 2016, který vyhrál Rogers Cup dvakrát také v sezonách 2007 a 2011 v Montrealu, utká poprvé s vycházející hvězdou Stefanosem Tsitsipasem. Devatenáctiletý Řek ve druhém kole porazil 6-2 7-6 světovou osmičku Dominica Thiema, s nímž se letos utkal už popáté, a připsal si proti němu druhý ze svých čtyř skalpů hráčů Top 10.

Alexander Zverev po úspěšné obhajobě triumfu ve Washingtonu vstoupil úspěšně i do Rogers Cupu, kde rovněž obhajuje titul. V Torontu německý favorit začal výhrou dvakrát 6-4 nad Američanem Bradleym Klahnem. V osmifinále ho čeká o rok starší Rus Daniil Medveděv (h2h 3-0).

Dvacetiletý Američan Francis Tiafoe se v Kanadě postaralp o vyřazení domácího favorita Milose Raonice, kterého zdolal 7-6 4-6 6-1. Ve třetím kole vyzve Bulhara Grigora Dimitrova.

Zatímco slavnější Raonic neuspěl, jeho mladší krajan Denis Shapovalov vyřadil nasazeného soka. Devatenáctiletý Kanaďan, jenž loni v Montrealu překvapil postupem do semifinále, zdolal 6-3 7-5 pět zápasů neporaženého Itala Fabia Fogniniho a po čtvrt roce vyhrál dva zápasy po sobě. V osmifinále se utká s Nizozemcem Robinem Haasem (h2h 1-0).

• ATP MASTERS 1000 TORONTO •
Kanada, tv. povrch, 5.939 970 dolarů
středeční výsledky (08. 08. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Nadal (1-Šp.) - Paire (Fr.) 6-2 6-3
A. Zverev (2-Něm.) - Klahn (USA) 6-4 6-4
Anderson (4-JAR) - Donskoj (Rus.) 4-6 6-2 7-6(0)
Tsitsipas (Řec.) - Thiem (7-Rak.) 6-3 7-6(6)
Isner (8-USA) - Herbert (Fr.) 7-6(3) 6-2
Djokovič (9-Srb.) - Polansky (Kan.) 6-3 6-4
Schwartzman (11-Arg.) - Querrey (USA) 6-4 3-6 6-1
Chačanov (Rus.) - Carreňo (12-Šp.) 6-4 7-6(3)
Shapovalov (Kan.) - Fognini (14-It.) 6-3 7-5
Wawrinka (Švýc.) - Fucsovics (Maď.) 1-6 7-6(2) 7-6(10)
Haase (Niz.) - Južnyj (Rus.) 7-5 6-2
Tiafoe (USA) - Raonic (Kan.) 7-6(4) 4-6 6-1
Medveděv (Rus.) - Auger-Aliassime (Kan.) 3-6 6-4 7-6(7)
Ivaška (Běl.) - R. Harrison (USA) 7-6(5) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Mayo
Pér vrátil zopár výborných podaní a zopár neskutočných Rafovych úderov. Pér ako keby bol najlepsi defenzívny hrac miestami :D takze bud sú Byckove údery slabé kopčeky alebo je to pomalé :D
Reagovat
paprikovygulas1
hodinka a 14 minút celkom rýchlovka, bez hodín by to bolo tak o pol hodinu viac. Možno sa Rafovi toto tempo zapáči.
Reagovat
smazaný uživatel
To na umění nic nevezme. Musí si změnit návyky, toť vše. Celou kariéru mu to trvá v průměru 30 vteřin, tak ubere dvě poškrábání za uchem a je na 23 vteřinách.
Reagovat
Patik
Tak toto ešte nieje ono...včera to bol rýchly zápas ..krátke odfláknuté výmeny..keď sa budú hrať dlhé zápasy grandslamu dlhé výmeny..tam sa budú opakovane prekračovať limity.
Reagovat
Mayo
Veľmi dobrý outfit Býček.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist