Nadalovi nasazení na kurt Suzanne Lenglenové nevadilo, prý mu na tom nezáleží

26. 5. 2014, 22:10
Rozhovory 15
Osminásobný vítěz French Open Rafael Nadal vstoupil do letošního ročníku naprosto suverénně, když na úvod na kurtu Suzanne Lenglenové smetl Američana Robbyho Ginepriho. Před zápasem vyvolalo nasazení světové jedničky na vedlejší kurt velké dohady. Je to směšné, komentovala nasazení zápasu legenda tenisu Martina Navrátilová, sám Nadal však proti rozhodnutí pořadatelů nic nenamítal. Je jedno, na kterém kurtu hraju, řekl po zápase novinářům.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Jak se cítíte po první výhře na 'vašem grandslamu'?
Dobře. První hra zápasu sice nebyla z mé strany tak dobrá, ale zbytek první sady byl solidní. Na začátku druhé setu jsem udělal nějaké zbytečné chyby, ale pak jsem se zase zlepšil a hrál jsem dobře. Byl to první zápas a mám z něj příjemný pocit.

V zápase jste byl celkem často u sítě, je to nějaká předem daná taktika? Budete to uplatňovat i v dalších utkáních?
To se nedá moc plánovat, protože pozici k tomu, abych mohl jít na sít, si musím nejdříve připravit, je to náhlé rozhodnutí po dobře trefeném balonu. Hodně záleží i na hře soupeře, protože když někdo hraje hodně agresivně, tak se k síti moc nedostanete.

Dnes v Paříži tenisu nepřálo počasí, začínalo se se zpožděním a zápasy se musely přerušovat, působilo to nějak i na vás?
Obtížné je to hlavně na psychiku, protože musíme čekat v šatně, než přestane pršet. Je těžké snažit se nemyslet na to, co vás čeká, mnohdy se to nepovede, takže prostě přemýšlíte nad tím, co přijde. Když tam čekáte dlouho, není to ideální, ale i to k tenisu patří.

V minulých letech pro vás první kola na French Open nebyla až zas tak jednoduchá. Dnes jste ztratil pouze tři hry, může to značit dobrou formu, tedy i dobrý výsledek v letošním ročníku?
Tohle je těžké. Nemůžeme hovořit jen o mně, protože v zápase jsou vždy dva. Záleží na formě soupeře, na rozpoložení sil a na dalších věcech. Důležitý je ten moment na kurtě, ne to, co se povídá předtím, kdo je na jakém místě v žebříčku a tak dále.
Na grandslamu je dobré to, že máme mezi zápasy jeden den volna, takže můžeme zlepšovat to, s čím si nejsme jistí. Snažím se to tak dělat a zatím se mi to vyplácí, v tréninkový den prostě piluju to, co v předchozím zápase nefungovalo.
letošní ročník jsem asi začal lépe než ten předchozí. Minulý rok jsem ale přijel do Paříže s několika tituly, letos jich je méně. Uvidíme, jak se mi bude dařit dál, hlavní teď je, že jsem ve druhém kole. Mám teď dokonce dva dny volna, takže budeme trénovat a pokusím se co nejlépe připravit na další zápas.

Teď otázka, která nesouvisí s Roland Garros, ale můžete popsat, jaký vztah máte s vaší raketou?
S raketou? (smích)

Jak se vám s ní hraje?
Raketu, s kterou hraju, už znám hodně dlouho. (smích) Ne, dobře, teď bez legrace. Už téměř od dětství, asi od 10 nebo 11 let, hraju s raketou značky Babolat, s kterou jsem maximálně spokojený. Za ta léta, co s tou firmou spolupracuju, jsme se společně hodně posunuli, vždy pro mě dělají to nejlepší a já se jim snažím pomáhat tím, že jim říkám, co je dobré a co ne.
Je skvělé být součástí tak velké firmy, která působí po celém světě. Mám s nimi skvělý vztah, což dělá věci o dost jednodušší.

Někteří lidé byli hodně překvapení, že jste první zápas nehrál na hlavním kurtu Philippa Chatriera, ale na vedlejším kurtu Suzanne Lenglenové. Pozoroval jste v tom nějaký rozdíl vy sám? Očekával jste, že nebudete hrát úvodní zápas na hlavním dvorci?
Nezáleží na tom, na jakém kurtu hraju. Každý zápas na French Open je pro mě potěšením, mám na tento turnaj jen ty nejkrásnější vzpomínky. Vůbec to není o tom, jestli hraju na Chatrierovi nebo na Lenglenové nebo na jiném kurtu, vždycky je to skvělé. Letos jsem začal na Lenglenové a nevadí mi to. Další utkání budu hrát třeba na Chatrierovi, ale i kdyby ne, nezáleží na tom.

Komentáře

15
Přidat komentář
Faddova
Mats říkal, že na Lenglen se líp hraje, méně fouká a je tam snadnější orientace. Na Chatrierovi prý je strašně moc místa za lajnou a trochu to mate, prý na to tenisté nejsou zvyklí. Věřím, že to Rafovi bylo jedno, a i kdyby nebylo, nemohl říct, že ne. Připadá mi, že se kolem toho dělá zbytečný humbuk.
Reagovat
Rafaeoli25
Od jeho haterů žádná pozitivní reakce, dle očekávání, ti mu nepřiznají vůbec nic a klidně i řeknou, že on to upřímně stejně nemyslí, jakobych je slyšel..
Reagovat
seshitec
to měl jako říct, že si ho nevážej??? prostě diplomat a profík
Reagovat
Rafaeoli25
Tak jasně, mně jen přijde smutný, že žádná pozitivní reakce na něj skrze tenhle článek, za to když se nabízí možnost kopnout si do něj a říct jak je strašnej, tak je to tu jak nálet vos..
Reagovat
r.Fever
Rafaeoli, fakt si asi najväčšia citlivka tu na portáli.
Reagovat
Rafaeoli25
Citlivka ne, jen je mi z toho smutno, protože mám rád aspoň primární slušnost, můžu polemizovat, jestli je lepší Rafa nebo Roger, to ale nic nemění na mym obrovskym respektu, kterej k Federerovi mám, nikdy bych se nesnížil k osobním útokům na něj a to ho v oblibě nemám, legendy se zkrátka urážet nemají a už vůbec ne věcmi, které s tenisem nesouvisejí, toť vše..
Reagovat
r.Fever
takže pri každom článku o Nadalovi tu všetci povinne napíšeme niečo pekné ?

a keď sa nenapíše nič, tak už je zle ? to sú tvoje problémy..
Reagovat
Roger_Federer
Jasne ze je lepsi Roger, aj 4 decka umi na 2x..;), Rafa nic.
Reagovat
Amputace
Jo, uznávám, to je husarský kousek :) - a zároveň největší úspěch jeho kariéry.
Reagovat
Mayo
Vamos Rafa
Reagovat
Pesek12
Rafa má správné chování, ani nenaznačí, že by ho pořadatelé už nemuseli na ten kurt nasazovat.
Reagovat
smazaný uživatel
V tej poslednej vete to nenápadne naznačil..:)..

A aj kebyže nenaznačil, tak ho organizátori na ten kurt sami nasadia a v 2.kole asi aj celkom právom.
Reagovat
Pesek12
Teď se na to teprve koukám ze záznamu a náš komentátor na začátku 3.setu tvrdil, že se pořadatelé Nadala zeptali před zápasem, jestli by mu to nevadilo, když nastoupí na Kurtu Lenglenové.
Reagovat
smazaný uživatel
Dva dní voľna..Presne tým som sa chcel uistiť, tušil som to. V stredu by mi zápas s Thiemom vyhovoval viac, nuž, čo už...
Reagovat
Cico93
Rafa vyhraj to tam cele!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist