Nadalův návrat se blíží. Vyhrát není důležité, říká Španěl

2. 2. 2013, 19:23
Aktuality 32
Po nejdelší pauze v kariéře si bývalý první tenista světa Rafael Nadal neklade pro první turnaj vysoké cíle. Po příletu do Chile, kde se po osmi měsících představí v příštím týdnu na podniku ATP ve Viňa del Mar, řekl, že jeho hlavním cílem není vyhrát hned první zápas.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Výsledky nejsou v tuto chvíli tak důležité, jako vrátit se na přijatelné úrovni," prohlásil Nadal. Vítěz jedenácti grandslamů a nejlepší antukář posledních let kvůli problémům s kolenem klesl ve světovém žebříčku až na páté místo. 

Nadal hrál naposledy v červnu Wimbledon, od nečekané porážky s Lukášem Rosolem sledoval tenis jen jako divák. Přišel mimo jiné o obhajobu olympijského zlata i titulu v Davisově poháru. Koleno ho stále pobolívá a na kurt půjde s tím, že musí být "pokorný a trpělivý". 

Poprvé by měl Nadal hrát v úterý čtyřhru s Argentincem Juanem Mónakem, dlouho očekávaný návrat v singlu absolvuje o den později. Coby nejvýše nasazený tenista v Chile má pro první kolo volný los.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

32
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, zase nepojede na Davis Cup, aby se připravil na antukovou sezonu. Jeho postoj k tomu mě štve, hrál jenom rok před OH, pak zase nic. Bez něj Rusáky neporazí ani omylem.
Reagovat
smazaný uživatel
no konecne, kdyz chybel i me, tak to uz je co rict.
Reagovat
Mayo
vamoooooooos, na tento okamih som čakal dlhé mesiace je to tu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa,,konecne,,asi jediny sportovec na svete,na ktoreho by som vsadil vsetko,,aj ked nevyhra ide na doraz za kazdou loptickou napriek bolesti a utrpeniu a v tomto spinavom svete sportu je to asi jedina cista dusa,,,,Rafa vyhraj vsetko na antuke co sa da,,ukaz im vsetkym kto je kral tenisu,,lebo jedine na antuke sa ukaze,kto je aky tenista
Reagovat
smazaný uživatel
Fandíš Rafovi? Pridaj sa!
http://www.facebook.com/RafaNadalSKCZ

SORRY ZA SPAM
Reagovat
gigin
RAFAEL!!!!
Reagovat
tito
Trochu s obavami, ale nemůžu se již dočkat. :-))) Vamos!
Reagovat
gigin
Ani nevíš, jak ti to přeju.... Z celého srdce, tito.....
Reagovat
tito
:-)))
Reagovat
Roger_Federer
:)..už je to tady.
Reagovat
tito
Už se těším. Jsem sice momentálně skeptický, budu rád za každé vítězství. Překvapením pro mne bude, když dojde do SF - tam pravděpodobně narazí na rozjetého Chardyho. Ale hlavně ať už hraje. Každý zápas dobrý :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadalovi rupne v koleni a vzdá Aguilarovi v prvním kole...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tobě už bohužel ruplo a ne v koleně :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý nápad s tým deblom, hoci je škoda, že prvý ostro sledovaný duel nebude z dvojhry..

Každopádne, 8mesiacov je velmi dlhá doba k tomu mesiace herného zotavovania..To je skoro zabitý rok...Ohromná škoda a smola pre Nadala ako tenistu..Ak by mu zdravie bolo naklonené, tak dnes by boli tenisové dejiny "ponadalovské" este vačšmi..
Reagovat
spaniel
Co to je ponadalovske? Nebud smesny, krom antuky se nikde zadnemu rekordu ani neblizi. Sir se s tim, ze je to nej antukar vsech dob, nic vic.
Reagovat
smazaný uživatel
Isteže..Nič viac..Ty antukár :)
Reagovat
spaniel
A je to zase tady. Uz minule si sliboval, jak budes vecer reagovat a nic. Nemels argumenty. Ted zas tvrdis co? Ze je nejlepsi hrac vseobecne? :-) Na zaklade ceho? ATP rekordy mluvi o necem jinem- http://en.wikipedia.org/wiki/ATP_World_Tour_records

Delas jako by hral 2 roky, vsechno vyhral, skoncil a ty ted naplakas, co by bylo kdyby.
Reagovat
smazaný uživatel
Herný štýl ako má on = zranenia. Bez takého herného štýlu by nemal také úspechy, ktoré viacnásobne prekonali jeho potenciál. Jediná cesta ako by mu bolo zdravie naklonené, je zmena herného štýlu = menšie úspechy. A takto dookola.
Reagovat
Mayo
aj ja si myslím, že nebyť zranení tak má o nejaký ten GS viac...už 11 je veľa ... nemal by toľko ako RF ale mal by viac si myslím...ale bohužiaľ zranenia patria k tomu ...
Reagovat
spaniel
Jelikoz vsechny jeho prohry prisly, kdyz byl zraneny (jak jinak), tak je to vic nez jiste. Takze vlastne by ted mel na konte 28GS a 6 kalendarnich GS, skoda, ze byl 17x na GS zraneny.
Seriozne, nejake navic mozna mohl mit, ale to jsou dohady. A tady pan polepetko nechape co jsou fakta. Je totalni tupost nazyvat tuto eru ponadalovskou. Za A ponadalovska znaci po Nadalovi, ne ze ji tak vyrazne poznacil, kdyz uz melo byt nadalovska a za B jedine cim se meri teniste jsou tituly a rekordy a tam je nekdo, kdo tuto eru navzdy oznackoval. Nadal stravil vetsinu teto ery jako dvojka a tak to proste je. Uz mne je ale jasne, ze pan polepetko bude mlet jak kolovratek i za 20 let, ze Nadal byl nejlepsi, ze nebyt zraneni, tak je nejlepsi a ze to byla "ponadalovska" era.
Reagovat
smazaný uživatel
Neopustaj sa..Mam pocit, ze si pises sam so sebou :)
Reagovat
spaniel
Psal jsem Mayovi a jelikoz reagujes, tezko to nazvat samomluvou. I kdyz pri diskusi s tebou je samomluva ten nejlepsi zpusob, jak si zabezpecit inteligentni konverzaci. Zadny argument jsem ani necekal, baco.
Reagovat
Roger_Federer
nuda, furt to samé, samolibé..
Reagovat
smazaný uživatel
Argument, aký argument?..Ako mozem argumentovat niekomu, kto povie o drzitelovi kompletného Grandslamu, že je antukár?..Toto naozaj nemá význam..
Reagovat
Amputace
"Herný štýl ako má on = zranenia."

Jediná otázka: Proč Djokovič, který momentálně hraje snad ještě extrémnější tenis (polovina jeho skluzů zavání vymknutým kotníkem, o tom, co se v těch chvílích musí dít s koleny a vazy, ani nechci přemýšlet), žádné výrazné problémy se zraněními nevykazuje?
Reagovat
Stan_Borowitz
Nerad se do toho pletu, ale on neřekl, že je RN "antukář", ale že je "nej antukář všech dob". To mi připadá významově něco dost jiného.
Reagovat
spaniel
Novak nema vrozenou vadu jako Nadal, ale rozhodne tu riziko je, pac mas recht, hraje jeste extremneji nez Nadal.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak já si nemyslím, že by z hlediska zatěžování kolenou hrál Djokovič "extrémnější" tenis než Nadal, ale i kdyby, Djokovič je vyšší a lehčí než Nadal, takže při srovatelném stylu bude u něj fyzická zátěž logicky nižši.

Na druhou stranu má ten kluk samozřejmě obrovskou smůlu v tom, že když pomalu začala zapadat hvězda Federera, vylétla nečekaně jako kometa hvězda Djokoviče, takže vlastně žádné okénko pro nadalovskou éru nevzniklo. Jinak by jistě světovému tenisu pár let kraloval a díky titulům z FO tu a tam doplněným o nějaký ten titul z jiného GS turnaje by Federerovi nebezpečně dýchal na paty.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že jak Nadal, tak Nole by si zasloužili vlastní éru...bohužel se neuměli narodit:-)))
Reagovat
Heather_Fedex
umeni sampiona je narodit se do te spravne doby :)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist