Naděje na Turnaj mistrů ožila. Nadal v Basileji začal hladkou výhrou nad Bolellim

20. 10. 2014, 20:02
Aktuality 129
ATP BASILEJ - Rafael Nadal vstoupil do halového turnaje v Basileji hladkou výhrou nad Italem Simonem Bolellim. Španělský tenista ve Švýcarsku testuje svůj zdravotní stav, kvůli operaci slepého střeva totiž může přijít o Turnaj mistrů.
Rafael Nadal

Rafael Nadal po Wimbledonu léčil tři měsíce zranění pravého zápěstí. Na kurty se vrátil koncem září, o povedeném návratu, který během své kariéry už několikrát předvedl, ale mluvit nemůže. Na první akci po návratu vypadl ve čtvrtfinále se Slovákem Kližanem a na následném turnaji už zase bojoval znovu se zdravotními problémy.

Před dvěma týdny v Šanghaji hrál navzdory zánětu slepého střeva, který tlumil antibiotiky, ale oslabený už ve svém prvním zápase nestačil na krajana Lópeze.

Osmadvacetiletý Španěl i nadále zůstával na antibiotikách a doufá, že by na operaci mohl jít až po skončení sezony po Turnaji mistrů. "Uvidím, jak to půjde a jak moje tělo na antibiotika zareaguje. Určitě budu muset na operaci, ale musím najít ten správný čas," řekl vítěz 14 grandslamů před pár dny.

Svůj stav Nadal testuje tento týden v Basileji, kam zavítal poprvé po 10 letech, a úvodní zápas zvládl zcela bez problémů. Zatímco předchozí dva starty v rodišti jeho dlouholetého rivala Rogera Federera pro něj skončily v prvním kole, dnes porazil 70. hráče světa Simone Bolelliho hladce 6-2 6-2.



Nadal měl utkání s devětadvacetiletým Italem, jenž byl rozehraný z kvalifikace, plně pod kontrolou. Nečelil jedinému brejkbolu, udělal pouze šest nevynucených chyb a pomohl si třinácti vítěznými údery. Postup slavil už po 71 minutách hry.

Rafael Nadal"Tohle je pro mě velmi důležité vítězství. Odehrál jsem dobrý zápas a nedělal jsem příliš chyb," komentoval spokojený Nadal. "Měl jsem určité pochyby, že nebudu konkurenceschopný. Když jste deset dnů na antibiotikách, tělo to oslabí a pak máte trochu strach z toho, jak budete hrát," přiznal své obavy.

"Ale dnešní vítězství je pro mě velmi pozitivní. Vzhledem k zranění zápěstí a nynější příhodě s apendixem to pro mě není skvělá sezona. Dnes mě čekal nebezpečný zápas a já ho vyhrál. S výkonem jsem moc spokojený a už se těším na středu, kdy mě čeká další kolo," řekl španělský tenista.

"Mým cílem je předvést své maximum v dalším kole. Chci si užívat každou minutu na kurtu a přízně diváků. Užívat si tenis a užívat si turnaj," dodal rodák z Mallorky po své první výhře v Basileji. Loni se kvůli únavě na poslední chvíli omluvil.

"Deset let jsem tady nebyl a to je opravdu dlouhá doba. Mrzí mě, že jsem tu loni nebyl schopný hrát, ale jsem šťastný, že letos jsem konečně tady a že jsem v Basileji poprvé vyhrál," dodal Nadal, který při svém debutu v roce 2003 prohrál coby sedmnáctiletá vycházející hvězda s Felicianem Lópezem a o rok později nestačil na Němce Schüttlera.

Ve druhém kole se druhý nasazený Nadal utká s dalším kvalifikantem Francouzem Pierrem-Huguesem Herbertem, který dnes zdolal ve třech setech 6-3 6-7 7-6 krajana Edouarda Rogera-Vasselina.

Teprve příští dny ukážou, zda se Nadal rozhodne hrát i příští týden na Masters 1000 v Paříži a zda bude schopný se připravit na Turnaj mistrů, který v Londýně začíná 9. listopadu.

I čtvrtý vzájemný zápas s Dominikem Thiemem dnes vyhrál sedmý nasazený David Goffin. V hale v Basileji čtyřiadvacetiletý Belgičan zvítězil nad o tři roky mladším Rakušanem 7-6 6-3 a zkompletoval sbírku vítězství ze všech povrchů. Letos uspěl i na tvrdém povrchu v Acapulku, na trávě v Queen'su a ve finále antukového turnaje v Kitzbühelu.

Goffin má po Wimbledonu parádní formu, neboť vyhrál už 40 z 42 zápasů. Díky tomu získal už šest titulů během tří měsíců - v čtyři trofeje si odvezl z challengerů v Scheveningenu, Poznani, Tampere a domácího Monsu a další dvě z podniků ATP v Kitzbühelu a Métách. Dnes si připsal 13. výhru v řadě.

V pavouku jsou také Federer, Raonic, Dimitrov či Rosol
Kvůli zranění v Basileji chybí vítěz posledních dvou ročníků Argeninec Juan Martín Del Potro, nicméně těšit se diváci mohou znovu na domácí hvězdu a pětinásobného šampiona Rogera Federera. Třiatřicetiletý Švýcar, který má v závěru sezony šanci zaútočit na post světové jedničky, se v prvním kole utká s Lucemburčanem Gillesem Mullerem.

O oživení naděje na premiérový postup na Turnaj mistrů budou ve Švýcarsku usilovat Kanaďan Milos Raonic a Bulhar Grigor Dimitrov, kteří jsou v hodnocení letošní sezony na desátém, respektive jedenáctém místě v závěsu za postupovou osmičkou.

Jediným českým zástupcem na turnaji ATP World Tour 500 je Lukáš Rosol, který v úvodním kole vyzve osmého nasazeného Chorvata Iva Karloviče.

- ATP 500 BASILEJ -
(Švýcarsko, tv. povrch / hala, 1.458.610 eur)
pondělní výsledky (20. 10. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Nadal (2-Šp.) - Bolelli (It.) 6-2 6-2
Goffin (7-Belg.) - Thiem (Rak.) 7-6(4) 6-3
Young (USA) - Berlocq (Arg.) 7-6(5) 6-4
Herbert (Fr.) - Roger-Vasselin (Fr.) 6-3 6-7(5) 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

129
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Denis92
Jelena #Ristic has given birth to a healthy baby boy today. Waiting for the official confirmation
Reagovat
smazaný uživatel
Woow, super..Nole boy :)
Reagovat
Cico93
Kraaaasne;)))
Reagovat
spaniel
Teeeda, čekalo se to tak brzy? Zdroj?
Reagovat
smazaný uživatel
Vajda spomínal koniec oktobra, takze 21.10 je v norme..
Reagovat
spaniel
Hm, oo vsech tech debatách, zda Nole dojde o Bercy nebo WTF, jsem byl překvapený.
Reagovat
Denis92
O WTF ziadne debaty neboli. Tam Novak urcite hrat bude. Aj Pariz bol taky, ze mozno pokial si bude chciet uzit nejaky cas naviac s rodinkou. Oficialne to nebolo.
Reagovat
Denis92
cakalo sa to uz hocikedy v tomto obdobi.. "According to Serbian media"
http://press.rs/novak-dokovic-postao-otac-najbolji-teniser-sveta-dobio-sina/
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes má narodeniny aj Miroslav Šatan, legendy sú k dnešnému dátumu naklonené..Tak snáď sa nám mladý za takých 20rokov ukáže..Bolo by super pokračovať v otcových šľapajách, hoci synak by to mal v kontexte vymanenia z otcovho tieňa mimoriadne ťažké..

Som si uletel troska..
Reagovat
Denis92
No prave..taketo pokracovanie v slapajach rodicov byva velmi narocne. Uz len kvoli tomu ze je jeho syn, tak by nanho boli velke ocakavania..ale nic nie je nemozne.
Nepochybne by to bola sranda, keby o tych 20rokov po kurtoch behali synovia Rogera ci Novaka.. uvidime co Rafa.
Reagovat
spaniel
Tichý zabiják http://m.quickmeme.com/meme/3rbfrs
Reagovat
smazaný uživatel
jj, to sedí..:)
Reagovat
Cico93
Miro má až zajtra !
Reagovat
smazaný uživatel
Áno?..Tak potom sorry, kdesi som čítal, že dnes oslavuje :)
Reagovat
Davor1
On asi oslavuje tak ako ja, deň pred, v deň a deň po :-)
Reagovat
Cico93
Pred nie ale po Hey ;)
Reagovat
Davor1
No keď to výjde na sobotu, tak to zvyčajne aj tak oslávim už v piatok večer :-)
Reagovat
Cico93
Ty dostávaš zajtrajšie noviny? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
no nádhera, Nole musí bejt naměkko, jako když letos vyhrál Wimbledon, kluka jsem mu přála :))
Reagovat
smazaný uživatel
me, promin, Stane, v posledni dobe nesmirne bavi! Nic, placal se po challengerech a od Sanghaje jako by ho polili zivou vodou. Zpozornela jsem uz, kdyz dal Kevina a Tommyho, vzal set Djokovicovi, pokracoval tim Founou, to jsem se moc smala, s Doktorem koncil kanarem a s Marinem mi pripravil opravdu krasny tenisovy zazitek, pravda, se zklamanim na zaver, ale diky, nedalo se mu neprat, hral uza.. A gratulace za dnesek.. :-)
Reagovat
spaniel
Kukuskin uz mel pred par lety jednou fazi, kdy jsem si rikal, ze ma potenciál. A tusim to bylo taky touto dobou. Dokaze byt nebezpecny a ma svuj styl.
Reagovat
Davor1
sledoval som minuloročné finále v Moskve, kde výrazne podkuroval Gasquetovi a nebol ďaleko od víťazstva. V hale to vie, je nebezpečný a nevyspitateľný.
Reagovat
spaniel
To co si pamatuju ju uz tak 2-3 roky, pak jsem na nej v podstate zapomel.
Reagovat
Davor1
4 roky dozadu vyhral halový turnaj v Petrohrade, čo bol prakticky jeho prvý veľký výsledok. Potom asi až tá minuloročná Moskva...
Reagovat
smazaný uživatel
V DC porazil Wawrinku Kukushkin, či Golubev?..
Reagovat
Davor1
obaja
Golubev tohto roku, Kukushkin asi 2 roky dozadu...
Reagovat
smazaný uživatel
ja o nem samozrejme vim, ale zdalo se mi, ze uz proste ten talent a osobitost v nic "nepretavi" a on zacal zlobit docela hezky.. :-)
Reagovat
Denis92
Stan #Wawrinka's 2014 season win-loss record: until #MonteCarlo masters : 22-3, post MC Masters : 15-11 #ATP
Reagovat
spaniel
Ze Stanislase se stal Stan a ten bohuzel Stanislasovi nesahá ani po kotníky. Ma mesic na to, aby nasel formu.
Reagovat
Davor1
možno by si mal to meno zmeniť naspäť :-)
Dnešná prehra ma až tak neprekvapila, on to v hale nikdy veľmi nevedel a Kukuškin vo forme je viac ako náročný súper do prvého kola...podľa mňa by porazil aj včera Nadala...
problém je v tom, že okrem tej mizernej formy má aj smolu na súperov, znovu mal z favoritov najťažší los a nemá ako nabrať zápasovú prax a sebavedomie... V Paríži nikdy nič neuhral, neverím, že sa to zmení tento rok. To skôr by mohol prekvapiť na TM, kde od neho nebude nikto nič čakať...
Reagovat
gigin
Ke dnu ho táhnou nekončící zdravotní trable. Po problémech s koleny a zápěstím se ozvalo slepé střevo. ?Měl jsem pochybnosti před prvním utkáním a mám je i teď,? hlesl na pozápasové tiskové konferenci.

Krom zdraví ho trápí ztracený zápasový rytmus i herní (ne)jistota. Od Wimbledonu odehrál jen pět utkání, z toho dvě prohrál. Také proto stále odkládá operaci, i proto v sobě stále drží naději, že se nakonec představí i na Turnaji mistrů v Londýně.

Jeho psychice nepomáhá ani to, že antibiotika, která rozhánějí zánět slepého střeva, mu sebrala mnoho sil. ?Musím jít den ode dne,? uvědomuje si. K tomu, aby se cítil lépe, přispívají přímo ve Švýcarsku trenér a strýc Toni a na tribuně fandící přítelkyně Xisca.

Po turnaji v Basileji si prý Nadala opět sedne s lékaři a řeknou si, co dál. ?Nejdůležitější pro mě je, abych začal stoprocentně fit novou sezonu,? řekl jednoznačně. Jeho účast v Paříži a později v Londýně je tak spíš nepravděpodobná. Zranění jsou bohužel součástí sportovní kariéry. Potřebuji se ze všeho vyhrabat a zase najít nejlepší formu. Čeká mě hodně práce.?

Vyjádřil se i ke svému vztahu k Rogeru Federerovi, který právě z Basileje pochází. ?Nejsme přátelé. Ne proto, že jsme soupeři, ale proto, že přátele mám doma na Mallorce. To ale nic nemění na tom, že k němu mám velkou úctu a máme spolu dobrý vztah. Věřím, že to tak bude pokračovat.?
Reagovat
Cico93
Čo tie ?
Reagovat
spaniel
Kdyz sem nakopirujes text, kde jsou uvozovky, TP si s tim neporadi a objevi se otazníky. Stejne jako si neporadi s x dalšími znaky, azbukou atd.
Reagovat
gigin
Jo no.. sorry.. spaniel má pravdu.
Reagovat
Cico93
Jj a inak smutné, že tie zranenia ho tak prenasledujú ,;( Keby bol zdravý o najlepšom tenistovi by netrebalo ani diskutovať. Noo a teraz Spaniel zaútočí,;)
Reagovat
smazaný uživatel
Je iróniou, že keď v roku 2012 prišiel o OH a USO, tak sme si mysleli, aké nešťastie Rafu postrehlo..Dnes sa píše rok 2014 a je to už tretia sezóna za sebou, kedy neabsolvoval všetky štyri GS..Toho roku ho zranenie zarezalo dokonca na dvoch GS, takže aj na jeho pomery "nadpriemer"..

Preto si ja ako jeho fanúšik do novej sezóny už nič neprajem, žiadne čísla, žiadne GS, žiadne rekordy..Len pre Boha, nech chlapec španielsky absolvuje vsetky Grandslamy, nič iné si neprajem :)
Reagovat
Cico93
Jj zdravičko hlavne.
Reagovat
Davor1
to, že je tak často zranený, je daňou za jeho štýl hry, ktorým vyhral toľko turnajov a GS. Takže sa to dá postaviť aj recipročne. Ak by nebol tak často zranený, tak by nemal toľko GS.
Reagovat
smazaný uživatel
To, že to je následok štýlu hry je tak trochu nepodložená hypotéza zavaňajúca alibizmom..

Bolo tu už na túto tému xy debát a nikdy sme nezmúdreli, toto je slepá ulička..To, že sa v Austrálii vo finále ozval chrbát je smola, zápastie pred NY asi tiež nemá čo do činenia so štýlom a slepák pred TM už vonkoncom nie..

Čo sa kolien týka, Rafa trpí anomáliou, má na svoju váhu a výšku velmi malé chodidlo a tým pádom kolená nesú pri behu vacsiu zataz..Myslim, ze tito sem raz daval aj nazov tej "choroby", cely clánok bol celkom prehladný a faktický o co vlastne pri Rafovych kolenách ide..
Reagovat
Davor1
je pravda, že nie som doktor a v medicíne sa vyznám ako hus v pive, ale trošku mi to tak napovedá logika, že by na tom niečo naozaj mohlo byť. Súhlasím, že je to téma skôr pre odborníkov, takže nebudem to zbytočne rozvíjať, tieto hypotézy aj tak nikdy k ničomu nevedú...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak třeba Ferrer běhá daleko víc, přesto je pořád zdravej jak řípa a nikdy neměl delší pauza, Nole ten zas dělá ještě větší gymnastiku než Rafa, přesto se mu zranění taky většinou vyhýbají, to je prostě v genech, ty Rafovy jsou na zranění všeho druhu náchylnější..
Reagovat
Davor1
ináč kvôli zraneniu tento rok vynechal len jeden GS. Ako by dopadlo finále AO, ak by bol ako rybička nikto nevie, dosť možno by prehral aj tak.
Reagovat
smazaný uživatel
S tým súhlasím, bolo by to otvorené..

No to, že Stan prehral set aj so zraneným Rafom je pre mňa v kontexte jeho psychiky veľká indícia..
Reagovat
Davor1
Ťažko povedať, vtedy bol psychicky na úplnom maxime, už to, že zvládol piaty set s Djokom a suverénne prehral Rafu v prvom vo finále ukazovalo, že je v životnej forme ako po hernej, tak psychickej stránke. Možno ak by Rafa vyrovnal na 1-1 tak by sa zosypal, ale za stavu 2-1 si určite veril po tých zápasoch s Nolem a Berdychom...
Reagovat
r.Fever
Ten set prehral možno práve preto, že bol Nadal indisponovaný, v psychike hráča sa hrá možno ešte ťažšie proti zranenému... nezabúdajme že kým sa Nadalovi ten chrbát ozval bol set a brejk dolu.
Reagovat
spaniel
Nazautocim...proti kdyby/keby se neda argumentovat.
Reagovat
tito
Já jsem vždy tušil, že krom své party tajně fandíš i Rafovi :-)
Pozn. konečně jedno z normálních vyjádření stran vztahu s Rogerem (potažmo jiným hráčem) Z toho, jak jsou všichni "kamarádi" a "kamarádky" se mi vždy dělají mžitky před očima a přepadají mne stavy těžko zvladatelné nevolnosti....
Ale to ty jako fanoušek génia pochopíš.
Reagovat
gigin
tito: :-)))))))
Reagovat
kada.tom
Stan zase vybouchl ...
Reagovat
Denis92
Stan je riadne mimo. Roger moze na DC opat zabudnut, lebo ani jeho dva body Helvetom nepomozu..
Reagovat
smazaný uživatel
No neviem..Čo by dali Francúzi za švajčiarske problémy..Im sa zranila jednotka a do DC si už možno nezahrá.
Reagovat
Denis92
Ale Wawrinku v tejto neforme porazi bez problemov jak Gasquet tak Monfils ci Simon. To ako na tom bude Tsonga uvidime o mesiac, ale nevidel by som to ako velky problem. Rozhodujuca zrejme bude 4hra.
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, takže Standa zakládá šňůru porážek v 1.kole, to si snad dělá srandu už :(
Reagovat
Cico93
Neviete ako natom je zdravotne? Bude ready v Bercy?
Reagovat
Davor1
Stan ešte bojuje, aj keď sa mu nedarí, to je pozitívne. Snáď to dnes nejako silou vôle a s pomocou divákov dotlačí, výhra by mu určite pomohla !
Reagovat
Cico93
Máš pravdu Wawro sa brejkol ;)
Reagovat
spaniel
Tak toto byl game jak z Futures :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Další katastrofa na servisu.
Reagovat
spaniel
To nevypada dobre pred DC... Stan totalne z formy, vubec si u uderu neveri. Snad nebude cela snaha k nicemu :/
Reagovat
Davor1
po brejku som už myslel, že snáď sa konečne rozbehne, a on hlúpo odovzdal späť. Naozaj to nevyzerá dobre, na TM bude len fackovacím panákom...
Reagovat
smazaný uživatel
Kukuška snad neskazí jediný míč! Připomíná mi to zápas Federer-Mayer, i když tam byl aspoň Fedex schopný získavat důležité body.
Reagovat
smazaný uživatel
1:1 tak snad už to neskazí.
Reagovat
smazaný uživatel
Zase odevzdávka jak na stříbrném podnosu
Reagovat
smazaný uživatel
no já ho snad klepnu něčím po kebuli :// zrovna to vypadalo, že se lehce probouzí z letargie a pak to stejně pohnojí, proč se toho tak bojí hernajs??
Reagovat
spaniel
Hraje strasne pasivne, jen pinka s obcasnym zableskem. Kde je jeho agrese? To je jeho hra :/
Mozna je ale dobre, ze se nehraje ve Svycarsku. Stan se mne zda byt ten typ, co doma znervozni.
Jinak Simon dnes v rozhovoru vyzval fanousky, any nepodporovali Rogera a vytvorili atmosferu, kde se mu bude spatne hrat. Tak jsem zvedavy, uz je to tak 10 let co nemel publikum na sve strane :) Ale stejne sranda, ze je k tomu musi vyzyvat.
Reagovat
smazaný uživatel
jednou se mu povede ukázkovej bekhend a pak zahraje línej slajs do sítě a k tomu je daleko za lajnou, fakt nechápu, ta atmosféra by ho tam měla povzbudit, jedině že by byl až takovej introvertní nervák :/ co mi to povídáš s tím Simonem, dyť ten dneska dostal kanára od Doga, tak ať radši nežvaní :D
Reagovat
smazaný uživatel
Stan ještě bojuje! Teď velká chyba Mikhaila.
Reagovat
smazaný uživatel
to bude ještě nervák, Stan se na chvilku vzchopí, aby to pak zase zazdil :/
Reagovat
panzer.dragon
on bude hrát fedex svůj první zápas až po druhym zápasu nadala? wtf.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
V Bazileji vychádzajú Nadalovi v ústrety..Holt, takú hviezdu tam ešte nemali..
Reagovat
Davor1
Ako predskokan je celkom slušný, no. Máš pravdu, že takú hviezdu tam ešte nemali, len si zabudol dodať- že tento týždeň ;) Ináč si myslím, že Nadal padne s Goffinom.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Goffin bude mať problém už s Dodigom..Veľmi solídny hráčik..A ak prejde tak s Raonicom detto..Ten je síce z formy, no stále bude favorit..
Reagovat
gigin
Bude EG x RN? ;)) Dlouho jsem si nezahejtoval :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Keď chceš hejtovať, tak mi povedz a ja ťa nasmerujem :)

Erniemu neverím ani to, že je dnes už v Bazileji a nie to, že tam bude ešte v piatok..:)
Reagovat
gigin
:)))
V piatok už asi nie...
Reagovat
smazaný uživatel
Hoci..

V piatok je nočný život najbúrlivejší..Ernie sa podľa mňa ešte zdrží..:)
Reagovat
gigin
To už na něj zkoušeli minulý týden v Moskvičovi:

Q. Its Saturday. Saturday night. Moscow?
EG: I am flying away tonight. I am running away, I am flying away. (giggling)
Reagovat
smazaný uživatel
Ernie neklamal, len ho blbo pochopili..

https://m.youtube.com/watch?v=EvuL5jyCHOw
Reagovat
gigin
No nic.. dáme si ve třetím kole a uvidíme :)
Reagovat
kada.tom
a co je na tom? je logický, že si domácí chtěj dát domácího na atraktivní večerní termín ...
Reagovat
ArcusII
Já nevim no, mám Nadala rád, rád ho zase uvidim na kurtu, ale tohle je přesně to, co by vrcholový sportovci dělat neměli. Antibiotika + sport, zánět + sport, horečka, chřipka a zase sport, abych neztratil body, turnaj, zapays atd. Nejenon Nadal i ostatni sporovci si tím ničí svoje zdraví. A pak se divíme, když nějakej sportovec při výkonu zkolabuje, nebo v horším případě mu rovnou selžou játra, nebo srdce... :-/ proč to asi bude?!
Reagovat
Fandina
OT ... Adam Pavlásek vyhrál první zápas na challengeru v Indii. V příštím kole Devvarman, tak držím palce aby vyhrál a postupně se na žebříčku posouval. Adame pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
A příští sezónu Dejv Goffinů do desítky :)
Reagovat
Fandina
OT ... Goffin hrál včera proti Dominikovi ve druhém setu super. Úplně ho přehrál. Tak držím palce dál Davide. Go go go!
Reagovat
babolat.cz
vítej zpátky kluku španělská. Už se zase třese celý tenisový svět, zejména hodináři.
Reagovat
spaniel
lol...trošku moc poletuješ po výhře nad Bolellim.
Reagovat
rod_laver
Nova Sport údajně obnovila kontrakt s UPC, k obnovení vysílání by mohlo dojít do konce roku a nahradí Slovak Sport.
Reagovat
George_Renel
Že bych z toho byl unesen, tak to ne. Až se sejdou motorky či auta s tenisem, tak tenis jako vždy ostrouhá.
Reagovat
Lina
Nevím jak motorky, ale F1 vysílat nebude.
Reagovat
steve79
Až zítra teda bude hrát? Jsem překvapen. Jinak Rafa hrál co potřeboval a celý zápas byl jasně lepší. Musí to bejt pro něj flustrující. Potom co měl to zranění, tak tvrdě trénoval, dřel v posilovně a najednou se mu ozve slépé střevo a celá kondice bude v hajzl....
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo na nem videt ze je o poznani pomalejsi. Tolik slice hraje snad jen z djokerem
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlas, ten pohyb je značne obmedzený..V hale to nikdy nebolo ono, ale toho roku to je pohybovo vyslovene slabé vzhľadom na jeho možnosti..
Reagovat
Mayo
Vamos Rafa ! Už som s turnajom spokojný, aspoň 1 výhru som chcel :D
Reagovat
smazaný uživatel
Videl som len druhý set..Rafa sa mi zdal byť o chlpok agresívnejší, celkovo si však myslím, že dnes mal slabšieho súpera, než tomu bolo pri dvoch posledných prehrách, preto ten jasný výsledok..Uvidíme, čo príde ďalej..
Reagovat
George_Renel
Můj deníčku, tak jsem zase prohrál. Vůbec mi to teď nejde. Budu se muset zeptat mého velkého vzoru Ernestka co dělám špatně. Třeba mě vezme za holkama a spravím si náladu. Jsem ještě mladý tak to všechno teprve přijde.;-)
Reagovat
Davor1
dnes to mal ťažké, Goffin je v parádnej forme, herne vynikajúci, bol jasný favorit.
Reagovat
gigin
George: Gulbis není jeho vzor.
Reagovat
tito
ale to občasné pohazování míčku před podáním odkoukal :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nojo, už napsal další kapitolu do deníčku, ale mě se jeho upřímnost líbí, nemůžu si pomoct, ale já tomu klukovi fandím :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mu fandim, je na jeho hre vydet ta rakouska musterova skola
Reagovat
gigin
Jsem se lekl, že přešel od Headu k Babolatovi. Měl vždycky takovou Headku do červena a teď hledím, barevně hodně podobné Babolatu, ale dobré, je to Headka..
Reagovat
smazaný uživatel
To je pouze novy graficky vizual stejne rakety
Reagovat
gigin
RN x EG

Bude?.....
Reagovat
Cico93
snáď!
Reagovat
smazaný uživatel
schválně, kterej z nich dřív skrečne :DD
Reagovat
Cico93
Máš dnes daaku dobrú náladu, čo si dostala v škole jednotku? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
nechtěj vědět, kde jsem dneska byla místo školy, to podléhá mlčenlivosti :D tož já si ráda dělám srandu, nejradši bych prostě poslala Rafu domů, ale jestli mu Roger tak chyběl, tak prosím ;)
Reagovat
Cico93
Noo schválne kde?
Reagovat
smazaný uživatel
neřeknu, na povinný praxi, ale kde a co jsem tam dělala je tajný :D
Reagovat
Cico93
Noo čo ? Som zvedavý;)
Reagovat
smazaný uživatel
tak nebuď zvědavý, jinak budeš brzo starý, milý Cicko ;)
Reagovat
Cico93
;(((noo teraz nezaspím.
Reagovat
smazaný uživatel
každá ženská si má nechat nějaký tajemství a ne na sebe všechno hned vyžvanit, aspoň se na mě můžeš těšit, co tu zase napíšu, třeba se nějakým zázrakem dočkáme souboje Fedala, to ale nejspíš nebudeš fandit se mnou, viď? :)
Reagovat
Cico93
Ja mám Rogera rád, šak to vieš ne? Len nech idú obaja do finale a v nedeľu sa zabavime;)
Reagovat
smazaný uživatel
jo na to já už čekám takovou dobu a právě teď je ten správnej čas, ne proto, že je Rafa oslabenej, ale protože je Roger v ráži, loni to nemělo moc smysl leda kromě Cincy a naposled ho RF porazil před víc než 2,5 lety, takže by už mohl bilanci upravit na 11:23 ;) a komu bys dal přednost ty, to by mě zajímalo :)
Reagovat
Cico93
prepáč ;(((
Reagovat
smazaný uživatel
tak to potom Bejka požeň do finále, protože v neděli jdem na kordy :D ;)
Reagovat
Cico93
;))) sa budem snažiť. A zároveň tešiť na nedeľu;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Tyjo, až mě z toho zašimralo v podbřišku :-)
Reagovat
Cico93
;-)
Reagovat
Cico93
Tak aspoň niekto má dnes potešil:)
Reagovat
kada.tom
Rafa to dneska zvládl naprosto v pohodě. Viděl jsem celý zápas a Rafa byl suverénní. Občas předvedl i skutečně parádní údery :-)

Nevím jak je na tom zdravotně, resp. jak moc ho ten slepák limituje, ale snad ví co dělá a co má nebo nemá dělat. Nemá cenu se přepínat. Dneska to ale bylo poklidné vítězství, tak třeba ten konec sezóny zvládne :-)
Reagovat
Roger_Federer
Zacinas mi pripominat fanousky Federera v 2013..stastni za kazdou vyhru jsme taky byly..
Reagovat
kada.tom
a tak rozdíl je v tom, že Rafa má zdravotní potíže, Federe byl bez své formy
Reagovat
Roger_Federer
Tak Federera trapila pul sezony zada, pokud vim..A Rafovi zdravotni potize trosku pripominaji vzdycky zazrak..jak sami odejdou.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak tak, dokonce nějakou dobu nosil jakýsi Kosmodisk nebo co, bylo to vidět pod trikem.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger byl z formy jen a pouze kvůli bolestem zad a ten kosmodisk byl vidět, jenže si toho dlouho nikdo nevšiml a vysvětlil to až dlouho potom, co hrál bídně, ještě teď povídá na tiskovce, jak je skvělý ráno vstávat bez bolesti, já totiž naprosto přesně vím, o čem mluví :)
Reagovat
spaniel
Kadlec je holt odborník z plzeňské univerzity.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist