Nalbandian doma nezaváhal, vykročil za obhajobou

17. 2. 2009, 10:54
Aktuality 1
Dvousetovým vítězstvím nad Ekvádorcem Lapenttim zahájil David Nalbandian svou cestu za obhajobou loňského titulu na turnaji v Buenos Aires. "Dlouho jsem na antuce nehrál, adaptoval jsem se rychle," pochvaloval si po zápase.
David Nalbandian

Nicolas Lapentti držel krok s nejvýše nasazeným hráč turnaje Davidem Nalbandianem jen do pátého gamu, ve kterém mu Argentinec sebral podání a set pak bez sebemenších problémů doservíroval do vítězného konce. Ve druhé sadě pak Nalbandian svého soupeře znovu dvakrát brejknul a za hodinu a 14 minut zvítězil 6-3 6-3.

"Začal jsem tu dobrým zápasem," prohlásil po utkání Nalbandian, který hrál před domácími diváky poprvé od nešťastného daviscupového finále proti Španělsku. "Dlouho jsem na antuce nehrál, adaptoval jsem se rychle. Hrát na tomhle povrchu je pro mě vždycky trochu obtížné," dodal.

Nalbandian zároveň potvrdil, že v březnu nastoupí v prvním kole týmové soutěže proti Nizozemsku. Jeho kolega Juan Martin del Potro se ze souboje s Nizozemci omluvil.

Kvůli silnému dešti museli včera organizátoři odložit dva ze šesti plánovaných zápasů. V utkáních, která se stihla odehrát, porazil další domácí hráč Juan Ignacio Chela Španěla Alberta Martina, bývalý nejlepší hráč světa Juan Carlos Ferrero rovněž ve dvou setech vyřadil domácího Calleriho a v nejtěsnějším zápase dne Argentinec Dabul poslal domů Francouze Devildera, kterého porazil ve třech setech.

Výsledky - Buenos Aires (dotace 600.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Nalbandian (1-Arg.) - Lapentti (Ekv.) 6:3, 6:3, Chela (Arg.) - Martín (Šp.) 6:3, 6:2, Dabul (Arg.) - Devilder (Fr.) 5:7, 7:5, 6:4, Ferrero (Šp.) - Calleri (Arg.) 6:3, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:
Gimeno-Traver, Navarro (Šp.) - Čermák, Mertiňák (1-ČR/SR) 6:7 (2:7), 6:3, 10:5.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist