Nalbandian se odhlásil z US Open, Davis Cup s Čechy chce ale hrát

29. 8. 2012, 10:56
Aktuality 1
Měl to být možná nejatraktivnější souboj prvního kola US Open, nakonec z něj ale sešlo. Argentinský tenista David Nalbandian se kvůli zranění odhlásil z posledního grandslamu sezony jen den předtím, než měl nastoupit proti krajanovi Juanu Martínu del Potrovi. Má svalové problémy v oblasti hrudníku, do semifinálového zápasu Davis Cupu proti českým tenistům v polovině září by už chtěl být v pořádku.
David Nalbandian

"Je mi to hodně líto, že nemůžu hrát poslední grandslam sezony, ale doufám, že se vrátím co nejdřív a pomohu týmu v Davis Cupu proti České republice," uvedl Nalbandian v tiskové zprávě. Trápí ho problémy s mezižeberními svaly. Nového soupeře pro sedmého nasazeného Del Potra, vítěze turnaje z roku 2009, organizátoři oznámí až během dneška.

Třicetiletý Nalbandian je aktuálně 45. hráčem světového žebříčku. V roce 2002 si zahrál finále Wimbledonu, v němž prohrál s Australanem Lleytonem Hewittem, a během kariéry postoupil do semifinále na všech zbývajících grandslamech včetně US Open 2003.

V New Yorku se odhlásil také ze čtyřhry, do níž měl dnes nastoupit po boku krajana Eduarda Schwanka.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
Jan
Vzhledem k tomu, že Radek už nemá tu výkonnost co míval, vyhrát v Argentině je přetěžký úkol, spíš v teoretické rovině.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist