Nalbandian se za Argentinu rve do roztrhání. Teď musí na operaci

10. 3. 2011, 17:58
Aktuality 8
Na každém jiném turnaji bych vzdal, ale v Davis Cupu to nešlo, tvrdí Nalbandian. Kvůli v tenisu neobvykle velké chuti reprezentovat teď musí na operaci s kýlou a na dva měsíce je mimo hru.
Profily hráčů
Kapitán Vazquez a David Nalbandian

David Nalbandian má na zranění smůlu. V květnu 2009 byl na operaci s kyčlí a sezona pro něj skončila. Návrat mu komplikovaly problémy s břišním svalem, kvůli kterým přišel o Australian Open. Následně si natrhl stehenní sval a na jaře pak kvůli kolenu přišel i o French Open a Wimbledon.

Víc než grandslamy však pro devětadvacetiletého rodáka z Cordoby znamenají zápasy v Davis Cupu. Loni na poslední chvíli - po svalovém zranění - přiletěl za svým týmem do Švédska, aby nakonec pomohl k obratu a postupu do čtvrtfinále. Pak vinou potíží s kolenem nehrál téměř tři měsíce a jeho první zastávkou po zranění snad ani nemohla být jiná soutěž, než Davis Cup. Nalbandian s argentinským výběrem odletěl do Ruska, kde zničil Davyděnka i Južného a zařídil postup do semifinále. 

A právě touha reprezentovat mu nyní připravila další nedobrovolnou pauzu. Nalbandian si před víkendovým zápasem 1. kola proti Rumunsku stěžoval na drobné zdravotní potíže, přesto byl odhodlán nastoupit. "Mám drobné bolesti, ale na zápas budu připravený. Každý ví, co pro mě Davis Cup znamená. Sám sobě dlužím vítězství," pravil tenista, který pak navzdory bolestem porazil 3-1 na sety Adriana Ungura a nasměroval Jihoameričany k postupu.

Jenže možná kvůli jedinému zápasu si teď dva měsíce nezahraje, neboť ho čeká operace tříselné kýly a bércového svalu. 

"Byl to jeden z nejhorších momentů mé kariéry. Na každém jiném turnaji bych vzdal, ale Argentinu jsem v tom nemohl nechat. Bylo to hrozné, ale nic jiného mi nezbývalo," řekl aktuálně 19. hráč světa Nalbandian.

Podle prvních odhadů by se na kurty mohl vrátit na jednom z květnových antukových turnajů Masters 1000 v Madridu nebo Římě. Tedy těsně před Roland Garros.

"Musíme Davidovi poděkovat. Moc nám pomohl, snad se dá brzy dohromady," uvedl po výsledkově úspěšném víkendu nehrající kapitán Argentinců Tito Vazquez.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
misoSK
Respekt David, prikladny vlastenec a bojovnik, mali by si brat z neho vsetci sportovci priklad, takto sa bojuje za svoju vlast a pre ludi ktori vam veria, som presvedceny ze David nelutuje ze nastupil a ze by sa rovnako zachoval aj nabuduce, snad sa da cim skor dokopy
Reagovat
smazaný uživatel
Heh? Bych neřekl, kdyby šlo o nějaký těsný, důležitý zápas, kde by Nalbandian byl naprosto nezastupitelný. Ale zdravotně se oddělat kvůli tak jako tak vyhranému DC zápasu s Rumunskem? To je vrchol nerozumu a není na tom naprosto nic obdivuhodného.
Reagovat
smazaný uživatel
jj obdivuhodné je se vymluvit na náročný program, únavu atd. jako to dělá pár nejmenovaných hráčů.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyplývá snad z mých slov, že toto je obdivuhodné?

Evidentně nikoliv.
Reagovat
misoSK
Obdivuhodne je prave to, ze napriek tomu ze to v podstate mal byt jasny zapas aj bez neho, tak do toho isiel, a nezabudajme kolko takych jasnych zapasov uz bolo a dopadli vselijako, takze pre mna je Nalbandian hrdina
Reagovat
VlS
Jsem názorově někde mezi Misom SK a Vámi. Je potřeba vidět, že hráči jsou profesionálové, tenisem se živí a je normální, že si svůj nástroj obživy šetří a nepovažuji to za žádnou zásadní národní zradu. Fanoušci, jak je zde často vidět, jsou velmi kosmopolitní.
Nevím, jestli je to "obětování pro národ" nebo obětování vlastnímu egu u hráče, který cítí, že se blíží konec kariéry a možná jeden z posledních vlaků k cenné trofeji odjíždí. Na druhou stranu, přístup Djokoviče nebo Federera se mi nelíbí.
Reagovat
smazaný uživatel
Kazdopadne kontraverzni hrac. Je schopen jasny zapas vypustit a pak vzpominam pamatny zaver roku 2007. kdy smetl elegantne Rafu i Rogera a hned 2x kratce po sobe.Ted s pribyvajicimi roky a radou neprijemnych zraneni a operaci uz to nejsou takove zazitky, kdyz hraje a ted zase operace kyly a stehenniho svalu. No snad bude mit chut se jeste do kolotoce tenisovych zapasu vratit. Pekne zacal zebrickem stoupat, bylo by skoda ho uz nevidet,ale sazet na jeho zapasy jsem prestala uz davno, vetsinou jsem trefila vedle.Ale ted vazne, preji dobre hojeni a navrat na kurty.,nejen v zapasech DC.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím, porazit Rumuny na domácí půdě, to by asi Argentina hravě dokázala i bez Nalbandianova sebeobětování. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist