Nalbandian stále bojuje o Šanghaj, Ferrer ze hry vypadl

29. 10. 2008, 15:02
Aktuality 2
Argentinský tenista David Nalbandian se udržel v boji o Turnaj mistrů v Šanghaji. Sedmý hráč světa dnes v Paříži porazil Němce Nicolase Kiefera 7-6 6-3 a postoupil do osmifinále. V něm už potřetí tento měsíc narazí na krajana Juana-Martina del Potra.
David Nalbandian

David Nalbandian, 14. hráč žebříčku ATP Race, se v Paříži musí dostat do finále, pokud se má do Šanghaje podívat. Po prvním volném kole ve svém úvodním utkání proti Nicolasi Kieferovi nezaváhal. Oba tenisté si hned v úvodu zápasu vzájemně prolomili podání, aby pak až do tie-breaku při svém servisu nezaváhali. Zkrácenou hru vyhrál osmý nasazený Argentinec, který Kieferovi vzal hned první podání ve druhém setu a zápas pak za dvě hodiny a sedm minut dotáhl do vítězného konce.

V osmifinále Nalbandian narazí na svého krajana Juana-Martina del Potra, s nímž hrál tento měsíc už dvakrát. Na turnaji Masters v Madridu vyhrál Del Potro, minulý týden v Basileji mu v semifinále Nalbandian porážku oplatil. "Bude to těžký zápas - oba se vzájemně známe moc dobře," řekl šestadvacetiletý Nalbandian, který v Paříži obhajuje loňský titul.

Dobře si dnes vedl také Francouz Gilles Simon, který je v žebříčku ATP Race na osmém místě, zaručujícím účast na Turnaji mistrů. V případě rychlého vypadnutí v Paříži by ho mohli předstihnout jeho pronásledovatelé, Simon ale svůj vstup do pařížského podniku Masters zvládl, přestože v obou setech musel proti Igoru Andrejevovi dohánět ztrátu. V úvodní sadě mu Andrejev sebral podání, Simon ale rychle dokázal srovnat a první set získal ještě předtím, než došlo k tie-breaku. Ve druhém setu už Andrejev vedl 4-0, Simon se ale znovu dokázal vzchopit a za hodinu a půl celkově zvítězit 6-3 7-5.

Venku ze hry o letenky do Šanghaje už je naopak Španěl David Ferrer. Pátý hráč světa byl ještě před několika týdny ve výhodné pozici, po sérii špatných výsledků ale klesl až za Andyho Roddicka a Del Potra a aby měl šanci si na Turnaji mistrů zahrát, musel se v Paříži dostat alespoň mezi nejlepších 16. To se mu nepovedlo: ve francouzské metropoli vypadl už ve druhém kole poté, co prohrál hladce 3-6 2-6 s Němcem Kohlschreiberem.

Výsledky - Paříž:
Dvojhra - 2. kolo:
Nalbandian (8-Arg.) - Kiefer (Něm.) 7:6(5), 6:3, Kohlschreiber (Něm.) - Ferrer (5-Šp.) 6:3, 6:2, Čilič (Chorv.) - Granollers (Šp.) 6:4, 7:6(2), Davyděnko (6-Rus.) - Ljubičič (Chor.) 7:6(5), 7:5.

Komentáře

2
Přidat komentář
skott
S podobnou hrou to bude mit Nalba hodne tezky proti Del Potrovi, Kiefer mu to v tie breaku dvojchybama sam usnadnil.Ale nic proti tomu jak se znicil Andrejev, kdyz vedl 3:1 v prvnim a 4:0 v druhem setu a k tomu ten jeho neucinej slice backhand, to sem u nej jeste nevidel...
Reagovat
smazaný uživatel
Andejev nikdy neměl zrovna skvostný slajsovaný bekhend, jeho přednosti jsou jinde. A že zvoře dobře rozjetej set/zápas, jo, to není poprvé.. Vždycky si vzpomenu na jeho zápas se Chardym v Moskvě.. :-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist