Nalbandian v Sydney zastavil Hewitta

15. 1. 2009, 12:35
Aktuality 0
Australský tenista Lleyton Hewitt při svém návratu na okruh ATP na titul nedosáhl. Bývalý nejlepší hráč světa se ve čtvrtfinále v Sydney musel sklonit před Davidem Nalbandianem, který Hewitta před jeho fanoušky porazil ve dvou setech.
David Nalbandian

David Nalbandian vstoupil do utkání s Lleytonem Hewittem s nepříznivou bilancí 1-3. Australan, který po operaci kyčle vynechal druhou polovinu loňské sezony, dnes ale proti Nalbandianovi neuhrál ani set a s turnajem se rozloučil.

V úvodní sadě si oba tenisté dvakrát prolomili podání a o její zisk tak museli bojovat v tie-breaku. Ten lépe zvládl Argentinec, který měl díky dalšímu brejku v druhém setu vítězství na dosah. Dvojchybou při Hewittově brejkbolu za stavu 5-4 ve druhém setu si cestu do semifinále zkomplikoval, vzápětí ale soupeři znovu sebral podání a zápas už dotáhl do vítězného konce.

V semifinále se Nalbandian utká s Francouzem Richardem Gasquetem, který dnes porazil svého krajana Jeremyho Chardyho. "Nalbandiana jsem nikdy neporazil a i tenhle zápas pro mě bude těžký, protože nedělá chyby," prohlásil Gasquet, který s Argentincem prohrál už šestkrát. "Bude to pro mě důležité utkání. Já favoritem nebudu," dodal Francouz, kterému na začátku sezony pomohlo finále na předchozím turnaji. "V Brisbane jsem hrál dobře a cítím teď větší sebedůvěru. Hraju dobře. V Sydney jsem všechny zápasy vyhrál ve dvou setech, tak se zítra uvidí."

Tsonga možná vynechá Australian Open
Nejjednoduší cestu mezi nejlepší čtyři měl finský tenista Jarkko Nieminen, proti němuž nenastoupil další Francouz ve čtvrtfinále Jo-Wilfried Tsonga. Loňského finalistu Australian Open trápí bolavá záda, kvůli nim dokonce možná bude muset vynechat úvodní grandslam sezony.

Tsonga si už ve středu musel během zápasu se Simonem Bolellim dvakrát nechat ošetřit bederní páteř. Navzdory zdravotním problémům postoupil, ale bolesti se přes noc ještě zhoršily a dnes už nemohl hrát. "Včera jsem byl u svého fyzioterapeuta i u fyzioterapeuta ATP. Sešel jsem se také s lékařem a řekli mi, že je těžké s tím hrát," řekl Tsonga.

S bolestmi zad má zkušenosti z minulosti, proto se obává o svůj start v Melbourne. "Doufám, že mě to pro Australian Open neovlivní, ale nevím. Problém s ploténkou jsem už kdysi měl a někdy se to stává. Musím prostě počkat a vrátit se na kurt, až se budu cítit lépe," uvedl dvaadvacetiletý tenista, který musí minimálně dva dny zůstat bez pohybu.

Výsledky - Sydney - muži (dotace 484.750 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Nalbandian (4-Arg.) - Hewitt (Austr.) 7:6, 7:5, Nieminen (Fin.) - Tsonga (3-Fr.) bez boje, Gasquet - Chardy (oba Fr.) 6:2, 7:6 (7:4).

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist