Nasazené v San Jose nezaváhaly. Hladce začaly Svitolinová i Sabalenková

1. 8. 2019, 09:41
Aktuality 14
WTA SAN JOSE - Čtyřmi zápasy ve středu pokračoval turnaje WTA Premier v San Jose a pokaždé z kurtu odcházela jako vítězka papírová favoritka. Dvousetovými výhrami do soutěže vstoupily obě nejvýše nasazené hráčky, když Ukrajinka Elina Svitolinová smetla Rusku Darju Kasatkinovou a Běloruska Aryna Sabalenková si poradila s domácí Coco Vandewegheovou.
Elina Svitolinová (© j48tennis.net)

Elina Svitolinová si po porážce v semifinále Wimbledonu dopřávala aktivního i pasivního odpočinku s přítelem Gaëlem Monfilsem, nyní už je ale zase zpět v turnajovém kolotoči. 

Do přípravy na US Open vstoupila čtyřiadvacetiletá Ukrajinka v San Jose, kde plní roli nasazené jedničky. A první zápase bez problémů zvládla, když Rusku Darju Kasatkinovou přehrála 6-3 6-1 a vedení ve vzájemné bilanci tak zvýšila na 5-0.

"Se svým výkonem jsem spokojená. Zápas proti silné soupeřce jsem měla pod kontrolou, nedělala jsem příliš chyb. Snad dokážu dobrou hru předvést i v dalším kole," řekla Svitolinová.



Ve čtvrtfinále se světová sedmička Svitolinová utká s Mariou Sakkariovou (h2h 1-0), kterou porazila před třemi týdny ve Wimbledonu. Řecká tenistka, jež v San Jose obhajuje loňské finále, si ve druhém kole poradil 4-6 6-4 6-2 s Japonkou Nao Hibiovou.

Bez problémů odstartovala i druhá nasazená Aryna Sabalenková, která loni v Kalifornii neprošla kvalifikací.  Jednadvacetiletá Běloruska si poradila dvakrát 6-3 s domácí Coco Vandewegheovou, jež hrála na prvním turnaji po 10 měsících a v prvním kole vyřadila Marii Bouzkovou.



Světová desítka Sabalenková, jež od lednového triumfu v Shenzhenu jen jednou vyhrála tři zápasy po sobě, bude ve čtvrtfinále čelit Carle Suárezové. O téměř deset let starší Španělku loni na tvrdém povrchu dvakrát porazila

Rovněž Suárezová si ve druhém kole poradila s domácí soupeřkou, která se na kurty vracela po dlouho pauze. Bethanii Mattekovou-Sandsovou, jež hrála dvouhru poprvé od Australian Open a v prvním kole vyřadila Venus Williamsovou, zdolala 3-6 6-1 6-2.

• WTA PREMIER SAN JOSE •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 876.183 dolarů
středeční výsledky (31. 07. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Svitolinová (1-Ukr.) - Kasatkinová (Rus.) 6-3 6-1
Sabalenková (2-Běl.) - Vandewegheová (USA) 6-3 6-3
Suárezová (6-Šp.) - Matteková-Sandsová (USA) 3-6 6-1 6-2
Sakkariová (7-Řec.) - Hibiová (Jap.) 4-6 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Cico93
Viktória, ďalšie z radu sklamaní...
Neviem, ale keď sa nedokáže chytiť už ani na amerických betónoch, tak kde potom? Chcem aj tu byť optimista, čo sa budúcnosti týka..., ale popravde už ma dobieha skepsa.
Reagovat
tommr
Azarenka už má svoje nejlepší léta dávno za sebou ...
Reagovat
Cico93
Má, je jasné, že už nebude hrať tenis 2012...
No určite má stále na viac ako predvádza.
Reagovat
tommr
porážku s Vekicovou bych jí ovšem nevyčítal. Ta ted naopak hraje svůj nejlepší tenis ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo!:(((
Tennis Life
Unfortunately, @Petra_Kvitova is out of the @rogerscup .
Which means that Venus Williams does gain direct entry into the tournament
Reagovat
smazaný uživatel
:-(
https://live-tennis.eu/en/wta-schedule
Reagovat
Blondie
To začíná být krapet divný...

Chjo, že nebude mít pozitivní test na doping? XD by mě kleplo XD XD XD nechci na to ani myslet.

Snad je vše ok.
Reagovat
Alien
A o co se prosím vás jedná? Děkuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Jedná se jen o to, že se Petra odhlásila z Toronta a zatím neřekla důvod, toť vše.
Reagovat
Pavlis
Srpnový Forbes obsahuje rozhovor s Petrou Kvitovou. Ona je i na titulní straně. Info je na České tenisové srdce. Zítra půjdu koupit.
Reagovat
Pavlis
6b.cz/pf69
Reagovat
jirkaS
pěkné
zkusím sehnat u nás v pudelákově ;-)
Reagovat
dadaft
zatímco v San Jose vše směřuje k více méně nepřekvapivým čtvrtfinále mezi nasazenými hráčkami, ve Washingtonu sledujeme přehlídku mladých nadějí -- i když Swiatek i Baptiste už vypadly (ani jedna nemusela a měla vyhrát), pořád tam máme Kalinskaju, McNally a mně zatím neznámou Gračevu...
Reagovat
tommr
doufal jsem, že Kasatkina by mohla Svitolinu aspoň trochu potrápit, ale Ruska je úplně marná. Totéž platí i pro Vandeweghe, ale ta má aspoň omluvu v tom, že dlouho nehrála ...
Nejblíž k překvapení byla japonská kvalifikantka Hibi. Sice hrála jen průměrnej tenis zcela odpovídající jejímu postavení v žebříčku, ale Sakkari byla včera doslova tragická a set a půl nebyla schopná trefit se do kurtu ani z těch nejvyloženějších pozic. Nakonec to Sakkari nějak uhaluzila, ale její výkon byl velice slabej a na obhajobu lonskýho finále s takovou hrou může rovnou zapomenout ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist