Nasazené ve Washingtonu dohrály. Domácí teenagerka McNallyová vyřadila Su-Wei Hsieh

3. 8. 2019, 08:31
Aktuality 2
WTA WASHINGTON - Turnaj WTA ve Washingtonu bude pokračovat bez nasazených hráček. Teprve 17letá domácí divoká karta Caty McNallyová totiž bez ztráty setu přehrála poslední nasazenou přeživší Su-Wei Hsieh a o své první finále si zahraje s Camilou Giorgiovou. Druhá finalistka vzejde ze souboje mezi domácí Jessicou Pegulaovou a ruskou kvalifikantkou Annou Kalinskou.
Profily hráčů
Caty McNallyová

Caty McNallyová hraje teprve svou čtvrtou hlavní soutěž mimo okruh ITF a vede si naprosto skvěle. Sedmnáctiletá Američanka, která v juniorské kategorii slavila několik velkých úspěchů, se ve Washingtonu dočkala vůbec prvních výher v hlavní soutěži na okruhu WTA.

V hlavním městě postupně vyřadila Lin Zhu a zkušenější krajanku Christinu McHaleovou a ve svém premiérovém čtvrtfinále si vyšlápla na poslední nasazenou přeživší Su-Wei Hsieh.

McNallyová ani v jednom ze setů neudržela brejk z úvodního gamu, ovšem od stavu 2-3 měla v obou sadách navrch. Proti Tchajwance sice v každém setu jednou ztratila podání, nicméně brejk slavila celkem pětkrát a po vítězství 6-4 6-3 znovu vylepšila své kariérní maximum.

Její soupeřkou v sobotním semifinále bude Camila Giorgiová. Italská tenistka vinou zranění kotníku tři měsíce nehrála a od ledna čekala na výhru. Ve Washingtonu je po pátečním vítězství 6-3 6-2 nad Zarinou Dijasovou už v semifinále, které si zahraje poprvé v sezoně. V premiérovém souboji s McNallyovou bude bojovat o první finále od říjnového triumfu v Linci a celkově sedmé.

Druhé semifinále nabídne premiérové vzájemné měření sil domácí Jessicy Pegulaové a ruské kvalifikantky Anny Kalinské. Pegulaová přehrála 6-2 7-6(2) krajanku a bývalou finalistku Lauren Davisovou a poprvé v sezoně postoupila do semifinále turnaje WTA, v sobotu 25letá Američanka zaútočí na své druhé kariérní finále. O pět let mladší Kalinská ve svém premiérovém čtvrtfinále na okruhu WTA porazila 6-4 4-6 6-2 Kristinu Mladenovicovou.

• WTA INTERNATIONAL WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 250.000 dolarů
páteční výsledky (2. 8. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
McNallyová (USA) - Su-Wei Hsieh (4-Tchaj-wan) 6-4 6-3
Giorgiová (It.) - Dijasová (Kaz.) 6-3 6-2
Pegulaová (USA) - Davisová (USA) 6-2 7-6(2)
Kalinská (Rus.) - Mladenovicová (Fr.) 6-4 4-6 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
tommr
je opravdu hezká holka. Pamatuju si jí z letošní Stromovky kde vyhrála debla spolu s Kužmovou. Doufám, že získá titul i z Washingtonu ...
Reagovat
Fransoas
Obe hráčky postoupily do SF celkem hladce.Mladá Američanka nemá co ztratit.Záleží na tom,jakou má momentální formu camila.Favoritka by měla postoupit.Nechme se překvapit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist