Nasazení Ferrer, Davyděnko a Gasquet bez potíží do 2. kola

3. 3. 2008, 22:51
Aktuality 2
První hrací den v Dubaji přinesl překvapivé vyřazení světové jedničky Rogera Federera, postup Jana Hernycha, ale také postup tří nasazených hráčů - Španěla Davida Ferrera, Rusa Davyděnka a Francouze Gasqueta. Uspěl i Fabrice Santoro, jenž našel zbraň na Južného.
David Ferrer v Dubaji postoupil do 2. kola - dnes si poradil s Němcem Haasem hladce 6-3 6-0

Čtvrtfinalista Australian Open a čtvrtý hráč světa, Španěl David Ferrer, před 14 dny vypadl v Rotterdamu překvapivě jako další nasazení hráči už ve 2. kole s Němcem Zverevem. V Dubaji se však hraje prestižní podnik a na výkonech favoritů je to znát. Ferrer narazil v úvodním kole na Tommyho Haase, který se po operaci ramene nemůže dostat do optimální formy. Španělský tenista v úvodním setu vyhrál 6-3 a v druhé sadě soupeři dokonce nepovolil uhrát ani jediný game a nadělil mu kanára. Ferrer svého německého soka porazil i podruhé v kariéře.

Francouz Richard Gasquet, světová sedmička, zatím v letošní sezoně zůstává za očekáváním. Jednadvacetiletý tenista se dosud dostal nejdál na Australian Open, kde v osmifinále nestačil na krajana Tsongu. Gasquet, držitel pěti titulů, měl před premiérovým startem v Dubaji více jak dva týdny volna a přípravy. Ta, zdá se, se povedla - v 1. kole si dnes poradil s Rusem Tursunovem, proti kterému v předešlých dvou vzájemných střetnutích ještě nevyhrál. Gasqueta v 2. kole čeká Rus Andrejev - přemožitel Jana Mináře.

V dalším francouzsko-ruském souboji se opět radoval Francouz. Fabrice Santoro, jenž v minulém týdnu raději vzdal zápas úvodního kola v Záhřebu a šetřil síly do Dubaje, dokázal najít recept na hru Rusa Mikhaila Južného. Už pětatřicetiletý Santoro porazil o deset let mladšího soupeře 6-3 6-4 a se svou hrou byl spokojen. "Je to velký úspěch porazit Mikhaila. Za poslední rok měl dobré výsledky, které potvrdil i v úvodu nové sezony - vyhrál v Čennaí a na grandslamu se dostal do čtvrtfinále," vysekl soupeři poklonu. "Je to pro mě cenné vítězství. Snažil jsem se hrát hodně míčků do středu kurtu a myslím, že jsem dnes zvolil dobrou strategii," spokojeně dodal Santoro.

Prapor ruských tenistů tak drží alespoň Nikolay Davyděnko. Světová i nasazená pětka se letos zatím hledá, ale v Dubaji si s domácím Mohammedem Al Ghaarebem příliš servítek nebral - ruský tenista vyhrál za 58 minut 6-4 6-0 a v kole druhém vyzve Jana Hernycha - ten si poradil se Švýcarem Wawrinkou.

S turnajem se už rozloučil Švýcar Roger Federer, když nestačil na Skota Andyho Murrayho.

Damm/Vízner do 2. kola, Berdych/Nieminen končí
S domácí dvojicí Abbás/Nádir příliš času neztrácel český pár Damm/Vízner. Turnajové trojky ztratily v každém setu jen dva gamy a vkročily tak pravou nohou na cestu za druhým letošním titulem.

Naopak Tomáš Berdych na 14 dní starý deblový titul z Rotterdamu nenaváže. Po boku Fina Nieminena dnes prohrál s nejvýše nasazenou dvojicí Nestor/Zimonjič 4-6 6-7 a ve Spojených arabských emirátech se už může plně soustředit na dvouhru, ve které si letos dával rozhodně větší cíle, než čtvrtfinále v Sydney nebo osmifinále na Australian Open. V 1. kole dubajského singlu ho zítra čeká Francouz Gael Monfils, jenž se na kurty vrací po několikaměsíční pauze.

ATP Dubaj - výsledky 1. dne:

Dvouhra - 1. kolo:
Hernych (ČR) - Wawrinka (Švýc.) 6-4 6-4
Andrejev (Rus.) - J. Minář (ČR) 6-3 6-4
Murray (Brit.) - Federer (1-Švýc.) 6-7(6) 6-3 6-4
Ferrer (4-Šp.) - Haas (Něm.) 6-3 6-0
Davyděnko (5-Rus.) - Gharíb (Kuv.) 6-4 6-0
Gasquet (7-Fr.) - Tursunov (Rus.) 6-4 6-4
Verdasco (Šp.) - Schüttler (Něm.) 7-6(7) 4-6 6-1
Santoro (Fr.) - Južnyj (Rus.) 6-3 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Nestor/Zimonjič (1-Kan/Srb) - Berdych/Nieminen (ČR/Fin.) 6-4 7-6(6)
Damm/Vízner (3-ČR) - Abbás/Nádir (SAE) 6-2 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Výborně David, Haase pěkně spláchl. V dalším kole Olivier Rochus, tam by to neměl být problém, i když v tenise člověk nikdy neví a Olivier Nieminena také pěkně smetl, takže nic jednoduchého to asi nebude.
Reagovat
dabelsobul
Podle me to bude jasna zalezitost pro Ferrera, myslim v 2. kole proti Rochusovi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist