Naše chování byla chyba, omlouval se Thiem po fiasku na Adria Tour

26. 6. 2020, 10:52
Aktuality 2
Dominic Thiem se omluvil za chování účastníků Adria Tour. Během balkánské série exhibičních turnajů v srbském Bělehradě a chorvatském Zadaru se totiž nakazili hned čtyři tenisté včetně pořadatele a světové jedničky Novaka Djokoviče. Účastníci se podle rakouské jedničky nechali unést atmosférou a zbytečně riskovali.
Profily hráčů
Dominic Thiem

Charitativní série exhibičních turnajů odstartovala v srbském Bělehradu a poté se přesunula do chorvatského Zadaru. Druhý díl se však musel obejít bez finále, které bylo zrušeno okamžitě poté, co Grigor Dimitrov oznámil pozitivní test na Covid-19. V rozmezí dalších dvou dnů byli pozitivní také Borna Čorič, Viktor Troicki a sám pořadatel Djokovič.

Adria Tour byla následně zrušena a strhla se na ni lavina kritiky. Tenisté, novináři i fanoušci se neostýchali rýpnout si do samotného projektu i organizátora Djokoviče. Podle nich totiž hráči ani diváci nedodržovali rozestupy, čímž nákazu riskovali. Exhibiční soutěž byla kritizována hned v úvodu, hráči se totiž po skončení zápasů objímali nebo se fotili s fanoušky.

Podle vyjádření například Djokoviče ale byla dodržena všechna opatření nařízená srbskou i chorvatskou vládou. Někteří však přiznali, že si mohli například oslavy v klubu, kde tancovali v těsné blízkosti svých kolegů, po skončení prvního dílu odpustit.

Prvního dílu v Bělehradu se zúčastnil také Dominic Thiem. Ten se na sociálních sítích všem omluvil. "Když jsem se dozvěděl o nákaze, byl jsem v šoku. Týdny jsme hráli bez diváků, takže jsme byli šťastní, že na Adria Tour jsme je měli. Věřili jsme opatřením srbské vlády, ale asi jsme byli příliš optimističtí. Naše chování byla chyba, nechali jsme jsme se unést atmosférou. Strašně se všem omlouvám."

Pak dodal dobrou zprávu o svém zdravotním stavu. "Za posledních deset dní jsem se pětkrát nechal otestovat, pokaždé byl výsledek negativní. Přeju všem nakaženým brzké uzdravení."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
peek
5x za 10 dní? Tak to už je paranoia.
Reagovat
Mantra
zrovna Thiem se mi zdá ž hraje co týden jinde po Evropě a skoro pořád, takže u něj bych to viděl jako přiměřené jeho aktivitě - která je podle mě přehnaná
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist