Nastoupit ve dvouhře? K tomu snad nedojde, doufá Hingisová

13. 4. 2016, 18:15
Aktuality 34
Počítá se s ní do debla, ale loni už Martina Hingisová ve Fed Cupu nastoupila proti Polkám také v obou dvouhrách. Před utkáním s Češkami mají švýcarské tenistky v týmu jen tři hráčky, a tak je možné, že bývalá světová jednička nastoupí dřív než jen v posledním utkání. "To samozřejmě není plán. Doufám, že k tomu nedojde. Jedině při deblu," řekla Hingisová pro česká média.
Profily hráčů
Martina Hingisová

Při neúčasti Belindy Bencicové by za Švýcarsko měly hrát dvouhry aktuální sedmnáctka žebříčku WTA Timea Bacsinszká a Viktorija Golubicová (129. WTA). Pětatřicetiletá Hingisová by údajně nastoupila do singlu jedině v případě zranění jedné z nich. "To by byla ta nejhorší věc, co by se mohla stát, a doufám, že k tomu nedojde," přála si Hingisová.

"Máme tady dvě skvělé hráčky," řekla Hingisová o Bacsinszké i Golubicové a pokračovala: "Timea je zase ve formě a Viktorija taky hrála v poslední době dobře. Řekla bych, že je zápas padesát na padesát a my máme ještě podporu domácího publika. Dáme do toho všechno, abychom byly pro Češky konkurencí."

Neúčast desáté hráčky světa Bencicové, které Hingisová na okruhu radí a pomáhá, je pro Švýcarky velké oslabení. "Je to škoda, je to ztráta týmu, ale vy tady taky nejste v nejlepším (složení)," upozornila Hingisová, že v české sestavě nejsou Petra Kvitová a Lucie Šafářová.

Letošní cíl? Medaile s Federerem
Proti Češkám může Hingisová nastoupit podruhé a poprvé od čtvrtfinále v roce 1998, kdy řídila výhru Švýcarek. "Jéžiš, to už je dávno," řekla. Se současnými českými hráčkami se potkává na okruhu, především s deblistkami se dobře zná a často se spolu baví na turnajích, jako třeba letos na Australian Open. "Byly jsme v šatně ve stejném rožku," doplnila.

Hingisová má po matce Melanii Molitorové české kořeny, proto hovoří plynně česky, ale v utkání jde nostalgie stranou. "Musím vzít profesionálně, tak jak to je. Teď hraju za svoji zem a těším se na to. Fed Cup je vždy něco speciálního, mě to vždycky bavilo," řekla.

Košická rodačka prožívá třetí úspěšný návrat. Hraje už jenom čtyřhry a s Indkou Saniou Mirzaovou vytvořily skvělý pár. Loni vyhrály Wimbledon a US Open, letos přidaly vavřín z Australian Open. Obě jsou nyní deblovými jedničkami. "Poslední rok byl neuvěřitelný, skoro těžko to půjde zopakovat, ale jsem za to ráda. Tohle všechno je v mé skoro třetí kariéře bonus, tak si to užívám, dokud to jde," řekla.

Pětinásobná grandslamová vítězka dvouhry má letos ještě jeden cíl. Tím je olympiáda v Riu de Janeiro, na kterou se chystá do čtyřhry a do mixu. Ve smíšené čtyřhře by měla nastoupit s Rogerem Federerem. "Měla jsem luxus si vybrat mezi Federerem a Wawrinkou. Štěstí, že tyhle hráče máme," usmála se a myslí na cenný kov. "Těším se a dáváme si s Rogerem v mixu šance," přitakala.

Do čtyřhry žen se pro olympijský turnaj, který okusila bez zisku medaile jen před dvaceti lety v Atlantě, vybírá mezi Bacsinszkou a Bencicovou. "Bude to těžké rozhodování. Jednou je ve formě ta a potom ta druhá. Jsem zvědavá, kdo na tom bude líp za dva týdny, ale někdy to rozhodnutí přijít musí," řekla Hingisová.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

34
Přidat komentář
Frick
To je rozdíl mezi náma dvěma. Oba nejsme fanoušci Marie, ale zatímco ty bys jí nějraději napařil 5 let na Sibiři, tak já prostě si řikám, že jakoby nestačily zraněná ramena, kolena nebo bakteriální infekce, tak není nutné likvidovat někomu (zbylou) kariéru od stolu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ona si tu kariéru likviduje sama. Užíváním zakázaných látek.
Reagovat
Frick
Jenže ty to píšeš tak, jako kdyby předmětem trestu bylo užívaní meldonia v předchozích 10 letech. A ono by šlo jen o jeden turnaj.
Reagovat
George_Renel
Možná, či pravděpodobně, kdyby dlouhodobě chemicky neposilovala srdce, byly by přirozeně přizpůsobeny i svaly a neměla by tolik zranění..... Zpětně je možno ta zranění vidět ze zcela jiného úhlu.
Reagovat
VlS
Promiň Georgi, ale nepouštějme se do divokých konstrukcí, které nejsou opřené ani o vrata. Nechal bych to na lékaře a odborníky.
Reagovat
George_Renel
Mé konstrukce jsou stejně divoké jako prevence cukrovky či dodání hořčíku. Mám snad menší právo plácat než dopující Ruska, .-)
Reagovat
Fandina
Před několika dny se psalo tohle. Šavrda třeba Petře napověděl s Čermákem.
http://sport.aktualne.cz/savrda-kvitova-stale-muze-byt-jednickou-ma-rada-volnost-ale/r~00c824e2fbe811e5a5f4002590604f2e/
Reagovat
FulnekUltras
Hlavně si to Petra musí kormidlovat na hloubku... ;)
Reagovat
Fandina
http://www.denik.cz/tenis/diskoteka-na-tenise-cesky-maji-zlatovlasku-i-nafrnenou-o-koho-jde-20160413.html
Reagovat
blixa
Tak Petra si nakonec jako trenéra vybere absolutního trenérského začátečníka. Jasně, bude levnej, Petra mu bude nekompromisně šéfovat, ale smysl mi to nedává. Ještě jedna - dvě takovéhle chyby a naše jednička asi fakt skončí :(((
Reagovat
Fandina
Proč chyba? Každý trenér někde musí začít.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky myslím, že na podobně příkrá hodnocení je ještě moc brzo. Petra v USA rozhodně nehrála blbě, i když ne dokonale, a zdá se, že si lidsky sedli, což je pro Petru hodně důležitá věc.

Navíc myslím, že u hráčky v téhle fázi kariéry jsou na trenéra z profesního hlediska kladené trochu jiné nároky než na trenéra u někoho, kdo je teprve na startu.
Reagovat
gigin
Jj, třeba Caro a tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Caro má stále stejnýho trenéra od tý doby, co se naučila chodit.
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/tenis-kvitova-trener-055-/tenis.aspx?c=A160414_121209_tenis_rou
Reagovat
Dobry-den
To se teda Martina plete ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Neplete ;-)
Reagovat
Frick
http://www.tennisforum.com/12-general-messages/1081977-mona-barthel-suffers-inflammation-muscle-nervous-system.html

Jakoby to akné nestačilo...

No, Lucka neni v těch prů.serech sama...
Reagovat
aligo
Docela jsem se na Martinu těšil :)
Reagovat
tommr
vždyt jí uvidíš v deblu na kterej určitě dojde ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To není tak jistý - že na něj dojde. ;-)
Reagovat
Frick
Tak. Že Kája nebo Bára jednou urvou Timeu a 2x porazej Viktoriji, to je dosti pravděpodobný scénář.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud by ovšem rozhodující třetí bod přišel ve čtvrtém singlu, debl by se nehrál.
Reagovat
Frick
No dyť jo. Ty jsi napsal, že není jisté, že by došlo na debl a já doplnil, že je to z důvodu toho, že stav 3:1 je dosti pravděpodobný. Tak 40%
Reagovat
smazaný uživatel
Jako že by Golubic porazila jednu z našich? No možný to je.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vůbec ne. Jakože Golubicovou obě naše holky porazí a jedna z nich k tomu přidí i vítězství nad Baczinskou.
Reagovat
smazaný uživatel
To už ale víc věřím té variantě s jedním bodem Golubic.
Reagovat
tommr
mě se pořád jako nejvíc pravděpodobná jeví varianta deblu jako rozhodujícího zápasu za stavu 2:2 ... :)
Reagovat
tommr
debl se po dohodě může hrát i za rozhodnutýho stavu a myslím si, že i domácí diváci budou na Hingisku zvědaví a ona jim vyhoví ...
Reagovat
smazaný uživatel
Bejvávalo. Už nějakou dobu se na dohody nehraje a pravidla kdy a co se bude hrát jsou pevně daný.
Reagovat
aligo
Já trochu doufal že to bude jako v Polsku :D
Reagovat
smazaný uživatel
To doufám!
Ať ať vyhrají ty lepší!
Reagovat
FulnekUltras
Každopádně bez Stefi klesly akcie Švýcarek opravdu výrazně. Teď už jen aby to naše holky potvrdily prakticky. ;)
Reagovat
Krisboy
Bez Steffi je zápas prakticky rozhodnut...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist