Naštvaný Verdasco: V Barceloně mě nechtějí

6. 4. 2011, 12:25
Aktuality 6
Fernando Verdasco se rozezlil na organizátory antukového turnaje v Barceloně a nebude prý obhajovat loňský titul. Pořadatelé pro světovou osmičku ještě schovali divokou kartu, Španěl však chce dát přednost tréninku a následně startu v Estorilu.
Profily hráčů
Fernando Verdasco

Fernando Verdasco loni na cestě za titulem z podniku kategorie ATP World Tour 500 v Barceloně využil neúčasti pětinásobného šampiona Rafaela Nadala. Letos však v nejsilnější konkurenci v historii turnaje - do Katalánska má přiletět sedm hráčů Top 10 Nadal, Murray, Söderling, Ferrer, Berdych, Melzer a Monfils - startovat zřejmě nebude.

Sedmadvacetiletý rodák z Madridu je naštvaný na organizátory soutěže, kteří mu prý nepodrželi divokou kartu. Vedení antukového klání se ohrazuje, že Verdasco měl dostatek času se přihlásit přímo.

"Důvod, proč do Barcelony nepojedu? Zeptejte se pořadatelů, oni rozhodují o tom, koho v soutěži chtějí. Letos se vrací Nadal a je osoba, jejíž jméno říkat nebudu, která o mě neměla zájem," vysvětluje naštvaný Verdasco. "A já nesnáším místa, zejména ve Španělsku, kde se o tenisty nezajímají. V Estorilu zájem mají," naznačil osmý hráč světa možnost, že místo startu v Barceloně bude trénovat a v týdnu od 25. dubna se představí na klání nižší kategorie ATP 250 v portugalském Estorilu, kam je přihlášen společně se Söderlingem či Del Potrem.

Španělského tenistu také rozezlilo, že byly divoké karty rozděleny mezi cizince. "Nejsem mstivý nebo tak něco, ale smutný a zklamaný některými lidmi, kteří jsou za to odpovědní. Albert (Costa) dal raději přednost cizincům, jako je Tsonga nebo Söderling, před domácími hráči. A to je myslím chyba."

"Loni jsem se jim při neúčasti Rafy hodil a nechal jsem na kurtu vše, aby titul zůstal doma. A takhle mi to teď vrací," dodal zklamaný Verdasco, který si bude chtít na evropských antukách zvednout sebevědomí. Od finále v Memphisu totiž prohrál pět ze sedmi utkání.

Vedení barcelonské soutěže ale ještě prý stále rezervuje jednu pozvánku právě pro Verdaska. "Byli bychom vděční, kdyby Fernando v Barceloně hrál," vzkázal prezident tenisového klubu v Barceloně Albert Agustí, kterého Verdaskovo prohlášení překvapilo. "Je to škoda, že u nás Fernando nechce hrát. Ale jediné, co k tomu můžu dodat je, že jsme s ním jednali standardně za všech okolností," uvedl ředitel turnaje a zároveň kapitán španělského daviscupového týmu Albert Costa. 

Turnaj začíná 18. dubna po podniku série Masters 1000 v Monte Carlu a na oblíbené místo se po roční odmlce vrátí šampion z let 2005 až 2009 Rafael Nadal. Vedle Berdycha z Čechů do soutěže zasáhne také Radek Štěpánek.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je to neskutečnej machr a přitom hraje hov.o. V Barceloně o tenisty zájem mají, ale ne o frajery.
Reagovat
smazaný uživatel
ja nejsem frajer a nevzali me. mas vysvetleni? ,)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jsi holt nepožádal o divokou kartu.

Jinak čistě z formálně logického hlediska věta "frajery tam neberou" nijak neimplikuje, že každého, kdo frajer NENÍ, tam berou. Kdybys to chtěl Reynardovi natřít, musel by sis tvrdit naopak: "Já JSEM frajer a vzali mě tam. Máš nějaké vysvětlení?" :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
ted uz jsem pouze nazoru, ze TY jsi frajer ;)
Reagovat
Chandler
Plná huba keců a žádný výsledky. Klid Ferdo, za rok už možná budeš objíždět challengery a tam o tebe zájem snad bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeho spravanie pripomina male dieta na pieskovisku. Dobre vie, ze z jeho formou a s tou ucastou co tam bude tak spravi maximalne QF, pricom ak vyhra Estoril ziska viacej bodov, tak ide tam. Mozno fakt sa ho dotklo ze mu nepodrzali divoku kartu ale fakt je ze hraci ak chcu dakam ist maju sa prihlasit skorej a ne na poslednu chvilu. Kazdopadne trocha pravdy ma v tom ze ked Rafa tam nehral minuly rocnik tak urcite organizatori boli nadseni ze vo finale je Spaniel a este aj vyhral so Soderlingom co urcite bolo dobre pre turnaj a divakov, ale ked teraz tam bude Rafa tak asi vsetci rataju s tym ze Rafa to vyhra ako vzdy predtym. Kazdopadne Verdasco by mal zapracovat na svojom vystupovani a rozhovoroch, lebo takto akurat bude neoblubeny- uz staci ze nic nehra este aby sa spraval ako kre.en a vyhral jackpot...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist