Navrátil: I s Berdychem by byl výsledek stejný

12. 4. 2008, 20:36
Aktuality 0
Nehrající kapitán českého daviscupového týmu Jaroslav Navrátil je přesvědčený, že sestavu pro dnešní čtyřhru vybral správně. Pokud by místo Pavla Víznera po bok Radka Štěpánka nastoupil Tomáš Berdych, stejně by podle něj zápas s Rusy Igorem Andrejevem a Nikolajem Davyděnkem skončil pro jeho svěřence porážkou.
Kapitán českého daviscupového týmu Jaroslav Navrátil a tenista Tomáš Berdych

Čeští singlisté odehráli pod Navrátilovým vedením vítězné čtyřhry v loňské baráži se Švýcarskem i letos v prvním kole proti Belgii, ale na moskevské antuce a proti dnešním soupeřům Navrátil Berdychovým schopnostem nevěřil. "Proti Davyděnkovi a hráčům ze základní čáry hrál těch deblů moc a vždycky strašně chyboval na síti, takže jeho hra nebyla ideální. Proto jsem se rozhodl, že by měl po výkonu v singlu určitě hrát Radek Štěpánek a k němu Pavel Vízner. Myslel jsem, že to mohlo být ideální na síti," vysvětlil.

K rozhodnutí, které padlo v pátek večer, navíc přispěla i skutečnost, že si Berdych po čtyřhodinové bitvě se Safinem stěžoval na únavu a mírné svalové problémy.

Štěpánek s Víznerem však jeho představy naplňovali jen v prvním setu, pak se Rusové zlepšili, přestali chybovat a Češi na ně nestačili. "Rusové nehrají deblově, hrají dva singly, jsou to perfektní antukoví hráči. Od druhé sady byli kluci ve strašné defenzivě," řekl Navrátil.

Štěpánek navíc podle něj o něco zaostal za svým pátečním výkonem. "Dneska měl Radek trošku těžké nohy, včera se pohyboval líp na síti, hrál těžké a rychlé voleje," poznamenal.

Před nedělními dvouhrami se domnívá, že proti Berdychovi místo Andrejeva nastoupí Davyděnko. "Dneska podal vynikající výkon a určitě si na Tomáše věří," řekl kapitán na adresu čtvrtého hráče světa, kterého česká daviscupová jednička ani v jednom ze šesti dosavadních vzájemných zápasů neporazila.

Podle Navrátila je klíčové připravit Berdycha psychicky. "Je to hlavně v jeho hlavě. Když spolu hráli loni v Cincinnati a říkal jsem mu, co by měl hrát a jak by měl hrát, tak to fungovalo do stavu 3:3. Pak si prohrál servis a dostal druhý set 6:2," uvedl muž, který je zároveň Berdychovým osobním koučem.

Navrátil si myslí, že právě v týmové soutěži má jeho svěřenec velkou šanci poprvé nepříjemného soupeře porazit. "Davyděnko v Davis Cupu nepředvádí takové výkony jako na individuálních turnajích," zdůraznil Navrátil.

Připomněl, že vítěz nedávného turnaje v Miami hraje jiný tenis než Berdychův první moskevský soupeř Safin. "Nehraje tak rychle, hraje daleko větší úhly, lépe se pohybuje."

ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist