Navrátil váhá se složením dvojice pro debl

11. 4. 2008, 20:54
Aktuality 7
Dlouhé úvahy nad složením sestavy pro sobotní čtyřhru má před sebou nehrající kapitán českého daviscupového týmu Jaroslav Navrátil. Čeští tenisté hrají po prvním dnu ve čtvrtfinále Davisova poháru v Moskvě nerozhodně 1:1 a pro vývoj zápasu může být klíčové, kdo získá druhý bod.
Nasadí kapitán českého týmu stejně jako v předchozích dvou deblových duelech opět dvojici Berdych/Štěpánek?

"Pořád to vidím jako nejdůležitější zápas, ten bod ze čtyřhry může rozhodnout celé utkání. Dohodneme se společně," řekl Navrátil, který při čtvrtečním losování nahlásil do zápasu Lukáše Dlouhého a Pavla Víznera.

Poslední dvě čtyřhry pod Navrátilovým vedením odehráli singlisté Tomáš Berdych a Radek Štěpánek, ale vzhledem k dnešní Berdychově čtyřhodinové bitvě s Maratem Safinem je jeho nasazení v sobotu diskutabilní. "Ještě jsem se Tomáše neptal, jak se cítí nebo necítí. Asi nejmenší varianta je, že bude hrát Dlouhý, myslím, že ještě na Davis Cup nedozrál," naznačil kapitán.

Dnes byl nadšený z formy devětadvacetiletého Štěpánka, který vymazal z kurtu ruského antukového specialistu Igora Andrejeva. "Radek je úplně v pohodě. Viděl jsem to na tréninku, dokazuje to při zápasech. Hra, kterou on hraje, jim vůbec nesedí. On s nimi hraje takové ty kraviny, krátké míče, dovede se výborně pohybovat, výborně servíruje."

Stav 1:1 po pátku Navrátil už při odletu do Moskvy představoval jako součást ideálního vývoje zápasu a byl s ním spokojený, ačkoliv Berdych úvodní dvouhru ztratil po vedení 2:0 na sety. Kapitána a zároveň osobního trenéra české daviscupové jedničky výkon Safina překvapil. "Safin hrál fantastický tenis," ocenil vystoupení někdejší světové jedničky.

Berdych podle něj pomohl Safinovi vrátit se do zápasu, když trochu ztratil koncentraci v úvodu třetího setu. "První servisový game třetího setu strašně uspěchal. Myslel si, že Safin už je dole, dvakrát mu to špatně skočilo, začal se trochu rozčilovat," popsal Navrátil možná klíčový moment utkání.

Jeho svěřenci zatím v Lužnikách nehrají v nijak bouřlivém prostředí, hala pro více než 6000 diváků nebyla ani zdaleka zaplněna. "Představoval jsem si, že ta atmosféra bude důstojnější. Když hraje Rusko - Česko a takoví hráči, jací tady jsou, tak jsem si myslel, že tady těch pět tisíc bude. Jestli tady bylo 1500 diváků, tak to je všechno," dodal Navrátil.

DAVIS CUP: Rusko - Česko 1-1:

Safin (Rus) - Berdych (ČR) 6-7 4-6 6-3 6-2 6-4
Andrejev (Rus) - Štěpánek (ČR) 3-6 2-6 4-6

ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Myslím si, že nastoupi Berdych se Štěpánkem a kluci zahrajou vyborně - bude to určitě bitva na ostří nože, a doufám, že vítězně vyjde pro nás!! C´MON GUYS!!!
Reagovat
weak
Vůbec humbuk kolem deblu a nominace vůbec nechápu... není žádným tajemství, že DLOUHÝ s VÍZNEREM se profesionálně dávno rozešli, čili hrát spolu v podstatě nemůžou... Byl velký risk utvořit nominaci ze dvou singlistů a ze dvou deblistů, protože kdyby se náhodou nejdej bože něco s jedním z dvojice BERDYCH/ŠTĚPÁNEK stalo, tak jsme odjetí, protože DLOUHÝ na singl na této úrovni nemá, o VÍZNEROVI není třeba mluvit vůbec... čili jasně měl být v nominaci toho času výborný IVO MINÁŘ na úkor jednoho z deblistů... Osobně bych vůbec nenominoval Dlouhého - nemá tam vůbec co dělat, na DC nemá ani formu, ale hlavně ani nervy...
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak jsem doufal ve složení čtyřhry Dlouhý - Vízner, ale když na to (podle Navrátila) Dlouhý ještě nevyzrál , tak doufám ,že nastoupí Štěpánek - Vízner. Hlavně ne Berdych, bod ze čtyřhry bude fakt rozhodující.
Reagovat
smazaný uživatel
To je celej Berdych, špatně mu skočí míček a je po něm.Je stejně psychicky labilní jako Vaidiška,proto nikdy nebude v první pětce.
Reagovat
smazaný uživatel
ty debile dmntni co to tlachas za hnije safin je byvala svetova spicka ty dmnte on to ma vruce a vzdy mel jen se nedokaze soustredit plne na hru tak nepicuj na flegmatika berdycha ktery dlela co muze omfg debile
Reagovat
smazaný uživatel
Bóže, na takovýho inteligenta jako jseš ty ani nebudu reagovat. Jen se divím,že takové vulgární příspěvky tu povolí.
Reagovat
smazaný uživatel
Štěpánek Vízner nebo DAM . !!!! A je to tam !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist