Navrátil: Změna na postu jedničky? Musíme myslet na budoucnost

26. 11. 2021, 09:58
Aktuality 21
Nečekaně blízko měli čeští tenisté k výhře nad Francií v prvním utkání skupiny C v Davisově poháru. V Innsbrucku především díky mladíkům prohráli ve čtvrtek před půlnocí 1-2 na zápasy a kapitán Jaroslav Navrátil bude před nedělním soubojem s Británií zvažovat, zda neudělá s výhledem do budoucna změnu na postu jedničky.
© Český tenisový svaz / Pavel Lebeda

Bod při premiéře v soutěži získal jednadvacetiletý Tomáš Macháč. První hráč týmu Jiří Veselý prohrál ve třech setech. Do rozhodující čtyřhry poslal Navrátil Macháče s o rok mladším Lehečkou a mladíci trápili čerstvé šampiony Turnaje mistrů Pierrea-Huguese Herberta a Nicolase Mahuta.

Navrátil neskrýval zklamání z těsné prohry, zároveň mu výkony Macháče a Lehečky dodávají optimismus. "Jsou příslibem do budoucna," věří Navrátil, že by mohli být tahouny národního týmu. "A nejen tihle dva. Je tady i Zdenda Kolář, v příští sezoně se posune Jonáš Forejtek, pak je tam Dalibor Svrčina i další naděje. Takže tým je mladý a budoucnost určitě má," dodal kapitán.

Macháč v utkání se zkušeným Richardem Gasquetem a poté oba s Lehečkou ve čtyřhře proti nejlepšímu deblovému páru sezony sbírali zkušenosti. "Neskutečné. Vidí tady tyhle hráče, možná se podívají i na světovou jedničku Novaka Djokoviče a na vlastní oči uvidí, jak hraje, co všechno dělá. V týmu vidí, jak týden probíhá. Jsem spokojený, i když jsme prohráli," řekl Navrátil.

Tenisté mají dva dny před zbývajícím zápasem ve skupině. Navrátil bude přemýšlet, zda neposlat právě Lehečku i do dvouhry místo jedničky Veselého. "Těžko můžu vytáhnout Tomáše (Macháče), když odehrál velice dobré utkání. Musíme myslet na budoucnost, takže se může stát, že bude změna i na prvním fleku. Nechci předjímat, ale změna klidně může přijít," řekl kapitán.

Nominaci na zápas s Británií musí oznámit hodinu před úvodní dvouhrou dvojek, která má v Olympijské hale v Innsbrucku v neděli začátek naplánován na 10:00.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
Antoninek
Pošlete Navratila už na odpočinek, on je ten , který po vyhře v dc díky Berdychovi a Stepankovi a penezum Cernoska, pošle naš český tenis mimo DC , snad jen do druhe divize,
Mladým klukům věřím takže doufam že uhájí v dalších letech aspon tu druhou divizi a snad i se stestim pujdeme i do první... každopadně hrat o titul a získat ho je ptyč.
Díky Navratile, děkujeme ale už odejdi.
Reagovat
FulnekUltras
vidět něco opravdu kvalitního... smile

https://www.youtube.com/watch?v=OXr36c4ZaMg

https://www.youtube.com/watch?v=7n7BL1A8t0o

https://www.facebook.com/olympics/videos/ice-hockey-mens-final-urs-vs-tch-innsbruck-1976/1139285736405999/
Reagovat
smazaný uživatel
Nedopusťme návrat doby, kdy se nesmí zpívat.
Let za svobodu 2021 - Karel Janeček
https://www.facebook.com/kareljanecekcz/videos/378080040663004/
Reagovat
Stan_Borowitz
Totální magor, ten člověk. Na tom klipu je šílené úplně všechno, ukradený nápad, spartakiádní úbor "spasitele" Janečka a jeho stylizace do Thora s tím kladivem.

Jediné, co mne pobavilo, bylo to, že Velký Bratr vypadá trochu jako Petr Fiala...
Reagovat
Drzymalski
Hostina končí, Janečkové. Ani miliardy ve strožoku vás neochrání před covidem - morem 21. století.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jojo, mutace a lidská hloupost to bohužel asi zařídí. Nebudeme přece hloupé ovce a nedáme se ostříhat, když můžeme jít rovnou na porážku jako chytrá prasata...
Reagovat
HolyMotors
Aspoň jednou se s tebou dá souhlasit.
Reagovat
Stan_Borowitz
No a teď upřímně, řekni, není to dobrý pocit, když stojíš alespoň jednou na správé straně? smile

Vnímám tenhle tvůj coming-out jako určitý příslib do budoucna, takové blýskání na lepší časy, kde budou za kraší konec tahat globalisté a multikulturalisté. Díky kterým se ten Covid nakonec rozšířil, že.
Reagovat
paddy
smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
Hostina končí, Janečkové. Ani miliardy ve strožoku vás neochrání před covidem - morem 21. století.
Reagovat
Jan
Který je uměle vytvořený v laboratoři.
Reagovat
Jan
To měl udělat už při zápase s Francií a možná by vyhráli.
Reagovat
Fandina
Dnes už víme, že by mladíčci nejlepší pár světa v deblu nedali, i když tomu moc nechybělo, ale kdyby hrál proti Frantíkům J2rka coby naše jednička, tak by varianta dvou zkušenějších tenistů na okruhu, kterými jsou Veselka se Zdendou v deblu, nemusela být špatná. J1rka by tam měl menší prostor na pohyb, který ho víc teď co ztěžkl svazuje. A k němu pak už podle dohody, buď zkušenější Zdenda nebo ten, kdo uspěl v singlu.
Ale to je, po bitvě je každý generál.
Reagovat
Fandina
Ale zase chápu, že Veselku v tom prvním zápase postavil, nejen kvůli tomu, že má víc zkušeností, úspěchů, je víc na žebříčku, ale J1rka evidentně chtěl hrát a i sám před sebou si zřejmě potřebuje napravit svou reputaci, když se mu v DC až tak nedaří, jak by si představoval.
Reagovat
Fandina
A proti Anglii to vidím stejně. Tomáš proti jejich dvojce pak J2rka proti jejich jedničce a do deblíka J1rka se Zdendou nebo ten, kdo vyhraje singla.
Reagovat
Jan
Veselý prohrál většinu svých zápasů, ho postavit je vždy téměř jasná prohra. O postupu si můžou nechat zdát.
Reagovat
makro99
jj, prohrál drtivou většinu zápasů a proto měl převčerejškem v DC aktivní bilanci 11:10...
Reagovat
Jan
Na skóre jsem se nedíval. Pokaždé, když zapnu TV, většinou prohraje. A když vyhraje, je to utrpení stejně jako ta prohra.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist