Navrátilová: Absence kvůli koronaviru triumf na US Open nesníží

27. 8. 2020, 14:02
Aktuality 16
Na blížícím se US Open sice bude kvůli obavám z koronaviru chybět řada předních hráčů a hráček, ale Martina Navrátilová je přesvědčená, že to hodnotu titulu z Flushing Meadows nijak nesníží. Podle bývalé slavné tenistky totiž vítěz i za normálních okolností může projít turnajem, aniž by narazil na největší favority.
Profily hráčů
Martina Navrátilová

US Open odstartuje v pondělí bez účasti šesti tenistek z první desítky světového žebříčku včetně obhájkyně Biancy Andreescuové a první hráčky pořadí WTA Ashleigh Bartyové. V mužském pavouku bude zase chybět světová dvojka a loňský vítěz Rafael Nadal.

"Vítězství nebude mít nižší hodnotu, nebude u něj hvězdička," řekla třiašedesátiletá Navrátilová BBC. "Letošní rok je samozřejmě zcela výjimečný, ale je to pro všechny stejné a uvidíme, kdo se s tím nejlépe vypořádá," přidala osmnáctinásobná grandslamová vítězka.

Jednou z největších favoritek bude Serena Williamsová, která bude usilovat o 24. grandslamový triumf a vyrovnání rekordu Australanky Margaret Courtové. "Pro vítěze a zejména mezi ženami to bude trochu snazší, protože prostě hodně top hráčů a hráček tam nebude," přidala Navrátilová.

"Ale v roce 1973 také nebyla kvůli bojkotu hvězdička u Wimbledonu a není ani u vítězství Marion Bartoliové z roku 2013, kdy nehrála ani s jednou z hráček z první nasazené sedmnáctky. Prostě to rozhodl los. Navíc můžete mít v pavouku všechny hvězdy, ale vítěz ani na jednu nemusí narazit," prohlásila Navrátilová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
tommr
v tomhle s ní plně souhlasím. Když se vyjadřuje jen k tenisu a netahá do něj politiku tak většinou mluví docela rozumně ... smile
Reagovat
Mantra
tvl, tohle je ale politika nejhrubšího zrna smile
Reagovat
tommr
vůbec nechápu na co narážíš? smile
Reagovat
Mayo
Novak Djokovic ide na definitívneho GOATa. 17GS + 2 Covid findze smile
Reagovat
smazaný uživatel
Isteže...

V osobe Nadala, Wawrinku, Federera, Delpotra chýba tak 10 z posledných 15 titulov, ale isto neznizi :)
Reagovat
tommr
Federer a Del Potro by chyběli každopádně kvůli zraněním bez ohledu na pandemii. Nadal a Wawrinka dali přednost antuce což je jejich právo, ale hodnotu turnaje to nijak zásadně nesníží ...
Reagovat
Mr.Pink
samozrejme, ze to hodnotu turnaje snizi.
Reagovat
Nola
ano, ak chybaju 2 vitazi USO, kvalitu to rozhodne znizi, ale, nie je prvy krat, v roku 2017 nehral Murray ani Djokovic, tiez vitazi USO.... pamatam, ze Andy sa vytiahol az po zrebe a dostal riadne nalozene, pretoze Fedex a Rafa skoncili v jednej polke tusim......
Reagovat
Nola
a zabudla som na Stana, ten tiez nehral v roku 2017...
Reagovat
paddy
Pokud Djoka diskvalifikují, bude titul méněcenný?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Trochu, ale kdo se na to bude ptátsmile?
Reagovat
lvicek
Proc zrovna jeho? Ten asi muze byt ze vsech nejvic v pohode, ne?
Reagovat
paddy
jde o chytit i 2x, třeba po 3 měsících
navíc US vir bude trochu odlišný od EU
Reagovat
lvicek
Jo, to asi jde, ale urcite je to mene pravdepodobne. A u nej to bylo pomerne nedavno, nejake protilatky by mit mel. Kazdopadne vetsi pravdepodobnost je spis u nekoho jineho, rekla bych.
Reagovat
Mantra
tenis dobrý, ale ostatní vyjádření by si měla nechat domů pro milou či psa
Reagovat
paddy
Možná to některé inspiruje

https://www.novinky.cz/zena/styl/clanek/z-byvale-narkomanky-uspesnou-tenisovou-hrackou-40334424#seq_no=6&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_req_id=fNq4xkK1z5a-202008271203&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist